Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 01:51 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Céklából készül a legfinomabb saláta!
megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Az olajból és a citromléből a sóval salátaöntetet keverünk, s ráöntjük a céklára.
Hagymás céklasaláta

Hozzávalók

1,5 kg ecetes cékla,
6 fej vöröshagyma,
só, cukor ízlés szerint,
póréhagyma a díszítéshez.

Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egészet alaposan összekeverjük, majd a tetejét vörös-vagy póréhagyma-karikákkal díszítjük.
Gombás céklasaláta

Hozzávalók

4 közepes fej főtt cékla,
10-15 dkg saját levében párolt gomba,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál citromlé vagy borecet,
só, bors, mustár ízlés szerint,
1 kemény tojás összetörve,
egy kevés finomra vágott petrezselyemzöld.

A céklát és a gombát felszeleteljük, és összekeverjük. A többi anyagból kikeverjük a
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:12
Húsvéti fűszernövényes és kamillás likőr...
növények száráról. Tegye azokat a vodka felével egyetemben egy turmixgépbe és turmixolja azokat össze.

Egy serpenyőbe öntse bele a mézet, a vodka másik felét és a vizet, illetve adja hozzá a fűszereket. Ne forralja, csak éppen melegítse össze, majd várja meg, míg az elegy szobahőmérsékletűre hűl. Ezután szedegesse ki a mézes, fűszeres keverékből a fahéjrudat, majd adja hozzá a gyógynövényes, vodkás turmixot. Végezetül töltse ezt a finom likőrt egy tiszta üvegbe és hagyja pár napig, hogy az ízek alaposan összeérjenek. A kellemes itókát tárolja hűtőszekrényben. Ezt az italt étkezés előtt érdemes fogyasztani, mivel a benne lévő fűszernövények nagyon jó hatással vannak az emésztésre, ami húsvétkor nagy segítség lehet, hiszen ilyenkor lehet, hogy kicsit túlterheljük a gyomrunkat.

A kamillát hazánkban is sokan ismerik, de azt lehet, hogy sokan nem tudták, hogy még likőrt is lehet belőle készíteni, amelyet egyes helyeken szíverősítő itókának is neveznek. A kamillalikőrnek nagyon finom, olyan
vorosrozsa66, 2018. október 01. hétfő, 23:23
Kráter sütemény
Kráter sütemény

Hozzávalók

Hozzávalók:
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
A tésztához:
5 db tojás
1 dl étolaj
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
A tetejére:
1 pohár (375 g-os) tejföl
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor



Elkészítés

Elkészítés: A pudingot elkészítem a tejjel és a cukorral, majd lehűtöm.(Hideg vízbe tettem a lábast, így gyorsabban hűlt.)

A sütőt bekapcsolom 180 fokra (légkevereséssel sütöttem kb. 25 perc alatt sült meg, ha simán 180 fokon, akkor kb. 40 perc kell neki), majd a tepsit kikenem vékonyan olajjal, kilisztezem.

A tojásokat kettéveszem. A tojás
vorosrozsa66, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:33
Tojás krém
ahogy én készítem

Recept:
5 db tojást
6 dkg puha vaj
2 mk só
fél mk fehérbors
2 tk mustár
2 tk krémes joghurt
1 mk ecetes torma
1 kisebb hagyma apró kockákra vágva
3 ek snidling.

A tojást a forrástól kezdve 15 perc alatt keményre főztem. A vizet leöntöttem róla, és hideg vízzel öntöttem fel. Hagytam, hogy a tojás jól lehűljön, majd megpucoltam, apróra vágtam (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a mustárt, a vajat, a joghurtot és a tormát, a hagyma kockákat és ollóval belevagdostam a snidlinget, majd az egészet alaposan összekevertem.
Fóliával befedtem, majd 5 óra hosszan hűtőben tartottam.
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:10
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit benyomjuk, és úgy tesszük a sütőpapírral
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt fekete bors

A mozzarellát lecsöpögtetjük, majd a füstölt sajttal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük 1 evőkanál parmezánnal. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket
A TÖLTELÉK
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából 5 percig pároljuk. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra aprítjuk, és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a ricottát, a mascarponét, a parmezánt, valamint a fűszereket, és összekeverjük. A csirkemellszeleteket munkalapra terítjük, mindegyikre egy púpos evőkanálnyi tölteléket helyezünk, feltekerjük. A sűrű, fűszeres paradicsomszószt tűzálló tál aljára öntjük, beleültetjük a tekercseket, majd beborítjuk a reszelt sajtokkal. A tetejére fekete borsot őrlünk, és az egészet 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-35 perc alatt készre
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:43
Sült karaj tokajiaszú mártással
Hozzávalók:

80 dkg csont nélküli karaj
4 dl tokaji aszú
8 dl barnamártás, amit mi kiváltunk a hús összeturmixolt levével
4 dkg mazsola
1 fürt szőlő
4 ek vaj
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
só, bors, babérlevél

Elkészítése:
Az egészben sült húsok elkészítése látszólag egyszerű feladat, némi trükköt azonban nem árt tudni a elkészítéséhez.. Serpenyőben felforrósított vajon a besózott hús mindkét hirtelen megpirítjuk (1-2 perc), ezáltal kérge keletkezik, belül viszont szaftos marad. Ezután a húst egy akkora lábasba tesszük, amekkorába pont belefér. Mellétesszük a fűszereket: 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, 2 szem babérlevelet, pár fej gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt(!!!), lassú tűzön 1,5-2 órán keresztül pároljuk.

Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a tokaji aszú mártást. Ha kevés időnk van, lásd Karácsony, amikor az ünnepi előkészületek
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:39
Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek
Ennél kevesebb egyszerűbb étel van, mégis ízletes és könnyű ebéd illetve vacsora kerekedhet belőle. Minden a piacon kezdődik. Végy néhány szelet szép pulykamellet, zöldségeket és sajtot, a többi van otthon.

A zöldségeket (gomba, piros paprika, koktélparadicsom, cukkini, hagyma) megtisztítom, majd nagyobb darabokra vágom. Wokban kevés olajon összepirítom őket.

A sajtmártás: besamel mártást (tejmártást) készítünk úgy, hogy a vajon a lisztet barna habzásig hevítünk, ekkor forró tejjel felengedjük, majd habverőevel a kezünkben simára keverjük, egyet forralunk rajta. Ezután hozzáadjuk a négyféle sajtot (én ezeket: pannónia, gelej sajt, kéksajt, füstölt parenyica), egy tojássárgáját, és kevés tejfölt. Hagyjuk hogy a sajtok elolvadjanak, és beforraljuk az egészet.

Közben a pulykaszeleteket alaposan beízesítem sóval, fűszerezem steak borssal, illetve zöldfűszerekkel (majoránna, kakukkfű), majd megsütöm rácsozott rostsütőn, olívaolajon.

Forrás: www.derchef.hu
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:37
Darálthúsos rakott tészta
evőkanál vaj
? 4 evőkanál zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!

Elkészítés:

A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vörös-, és lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olíva olajon elkezdjük dinsztelni.A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával.
Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük
.Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
Beletesszük a babérlevelet ès felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.

Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel.
Közepes lángon még addig forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Elhelyezünk benne egy sor
mamucika, 2018. szeptember 01. szombat, 20:16
Nyári limonádéreceptek ...
olvashat, amelyek nem is drágák és még elkészíteni sem nehéz azokat.

Limonádézselé bazsalikommal

Hozzávalók:

4-5 nagyobb biocitrom
Három-negyed csésze nyírfacukor
1,5 csésze bazsalikomlevél
fél csésze frissen facsart narancslé
3 teáskanál növényi zselatin
1,5 csésze víz

Elkészítése:

Forralja fel egy edényben a vizet, a cukrot és a citromok frissen facsart levét. Amikor a cukor felolvadt, adja hozzá az alaposan megmosott és felaprított bazsalikomleveleket. Főzze az elegyet további tíz percig, majd húzza le az edényt a tűzről. Közben készítse el a zselatint a frissen facsart narancslé hozzáadásával. Szűrje le a bazsalikomos citromos elegyet, majd adja hozzá az elkészített zselatint.

Öntse kis poharakba vagy jégkockatartóba a zselét. Mindegyiknek nyomkodjon a tetejébe egy kisebb bazsalikomlevelet. Ha lehűlt, tegye a zselét hűtőbe, majd 10-15 percre a fagyasztóba. Fogyassza önmagában, de limonádé mellé
vorosrozsa66, 2018. augusztus 22. szerda, 11:26
Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccs
lebbenccsel
Hozzávalók: 80 dkg kacsa zúza, 3 közepes vöröshagyma, 8 dkg kacsazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, 50 dkg csirkemáj, 1 csokor zöld hagymaszár. Fűszerek: 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 1 kávéskanál csípős paprikakrém, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A körethez: 40 dkg lebbencstészta, só, 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg kacsazsír.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd egy lábasban zsíron üvegesre pároljuk.
Az alaposan megtisztított, átmosott zúzát kisebb darabokban belekeverjük, és fedő alatt fehéredésig sütjük.
Közben a paprikát, paradicsomot, zöldhagymát, és a petrezselyem zöldjét is felaprítjuk.
A száraz lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük.
A zúzát fél evőkanál őrölt paprikával összekeverjük, majd felöntjük két dl vízzel. Őrölt borssal és sóval fűszerezve, lefedve kb. egy órán át főzzük. Közben néha átkeverjük, az elfőtt levét pótoljuk.
A félig megpuhult zúzára összetört
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:42
A tojásreggeli a legjobb reggeli – akár vegánul is!
szem
Zöldhagyma 2-3 szál
Fokhagyma 2-3 gerezd
Sajt reszelve 10-15 dkg
Tejszín ½ dl
Tojás 6 db

Bors
Pirospaprika 3 kk.
Füstölt paprika 1 tk.
Kakukkfű
Petrezselyem 1 cs.
Olaj
A tojásokat két csoportra osztom: egy edénybe beleütöm a tojások felét (vigyázva, hogy a sárgájuk egyben maradjon), egy másik edénybe a maradék tojásokat felverem és a paprikákkal illetve sóval és a borssal fűszerezem, majd a reszelt sajt felét és a tejszínt is hozzáadom, és alaposan eldolgozom.

vegetáriánus, húsmentes, vegán, reggeli
OMLETT, KICSIT MÁSKÉPP

Egy serpenyőben a felaprított gombát közepes lángnál hevített olajon kakukkfűvel megpirítom, majd mikor már a levét elfőtte sózom, majd az apróra vágott zöldhagymával és a negyedekbe vágott koktélparadicsomokkal még két percet pirítom. A szétaprított fokhagymát hozzáadom és csak addig kevergetem, amíg meg nem érzem, hogy elkezd lepirulni - ekkor hozzáadom a felvert tojásokat,
tinka1951, 2018. augusztus 01. szerda, 07:59
1/213
Képek, videók
Legfinomabb gyumolcs.jpg
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 05:38
a legfinomabb szendvics..
dodikiraly
2009. január 06. kedd, 22:25
a legfinomabb torta
beatrix741020
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:46
Legfinomabb fagyik!.JPG
ilka4000
2008. augusztus 09. szombat, 22:03
ez a legfinomabb.jpg
miday
2008. július 27. vasárnap, 20:53
A legfinomabb kalács.jpg
miday
2008. március 30. vasárnap, 16:47
ebből a legfinomabb!
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:36
A legfinomabb levesbevaló
mylive
2006. szeptember 14. csütörtök, 23:15
Ezersziget salátaöntet
irmus
2009. október 01. csütörtök, 08:26
ecetes lencsesaláta
barbette
2010. december 31. péntek, 14:49
ecetes fokhagyma.jpg
miday
2008. augusztus 08. péntek, 21:25
Szinek keveréke.jpg
farkas1945
2013. április 20. szombat, 11:23
Színek keveréke.png
farkas1945
2011. május 11. szerda, 13:31
keverékeli
biharijudit
2006. november 13. hétfő, 12:17
Címkék
italt étkezés, elfőtt levét, maradék vízzel, végeit benyomjuk, legjobb reggeli, kedvenc receptjeim, egészet készre, sárgájuk egyben, sütőt bekapcsolom, pudingot elkészítem, edénybe beleütöm, dinsztelt hagymákat, sajtok elolvadjanak, piacon kezdődik, elkészített zselatint, szétaprított fokhagymát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.