Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:17 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni?
(#11)
,,1. Ha 'journalist' VALÓDI (értsd: lelkiismeretesen tájékozott és tárgyilagos) újságíró lenne, TUDHATNÁ, hogy Erópában Spanyolföldön él a legtöbb cigány-etnikumú ember - nagyjából 800 ezer és 1 milló közötti létszámban. (Ennyit a Kérdező statisztikai jólértesültségéről...)
2. És persze, 'journalist' azt is tudhatná, hogy talán éppen ezért - vagyis, mert Spanyolországban él a legtöbb cigány nemzetiségű európai -, ottanság nem is igen van vélük probléma, merthogy egyrészt...
a) a dél-mediterrán spanyol mentalitás - a mañana, azaz: majd holnap, vagyishogy ráér holnap elintézni (valamit) -, elég közel áll a cigány mentalitáshoz..., másrészt
b) Spanyolföldön NEM DISZKRIMINÁLJÁK a cigány-etnikumú embereket! Vagyis minden tekintetben EGYENRANGÚNAK tekintik őket! (Pl.: a torreádorok döntően cigány-etnikumúak, és Andalúziától délre, a flamenco hagyományát is főként cigányok ápolják.)
3. Ettől függetlenül, a sommás véleményem az, hogy aki a XXI. században még mindig
foxworkinspace, 2018. január 20. szombat, 04:58
A vörös róka
A vörös róka a legelterjedtebb szárazföldi ragadozó. Megtaláljuk az északi sarkkörtől kezdve
egészen a mediterrán vidékekig, Közép-Amerika és Észak-Afrika néhány részén át, beleértve
a nagy ázsiai sztyeppeket is. Hiányzik azonban az Óceániai szigetvilágból, Krétáról, Shetlandról, Elbáról.
skorpiolilike, 2018. január 07. vasárnap, 14:35
Fagyos reggelek jönnek
Fagyos reggelek jönnek


Kedden dél, délkelet felé távozik a mediterrán ciklon, csendesebb őszi napok jönnek, éjjelente sokfelé fog fagyni.

Kedden eleinte még délen, délkeleten fordulhat elő kisebb eső, a Mecsekben havas eső, esetleg gyenge havazás, észak felől azonban megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A többfelé szeles időben délután a legtöbb helyen 10 fok alatt marad a hőmérséklet.

Szerda reggelre tovább csökken a felhőzet, már csak délen maradhat erősebben felhős az ég, máshol gyengén felhős, derült időre ébredhetünk. Ezzel együtt a szél is mérséklődik, így a déli tájak kivételével szinte mindenhol fagypont alá csökken a hőmérséklet, a szélcsendes, fagyzugos helyeken

-5, -7 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Elsősorban Pest, Fejér, Nógrád és Komárom-Esztergom megyében köd is
taltos1, 2017. november 13. hétfő, 23:55
Illegális bevándorlás - Szijjártó: a migráció minden eddiginél veszélyesebb szakasza következik
A miniszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet mediterrán partnerségi konferenciáján vesz részt, amelyen a szervezet 57 tagállama mellett hat ország, Izrael, Jordánia, Marokkó, Algéria, Egyiptom és Tunézia képviselteti magát, ahol az egyik fő napirendi pont a migráció.

Abban nincs vita, hogy a migráció jelenti a legsúlyosabb kihívást az Európai Unió számára megalakulása óta, és az is világos, hogy erre közös és hatékony válasz mindeddig nem született; a brüsszeli bürokraták által kínált megoldások mindeddig eredménytelennek bizonyultak - húzta alá a miniszter.

A migrációs válságot valamilyen pozitív dologként beállító megközelítés egészen egyszerűen hamis képet próbál festeni a valóságról. Magyarország álláspontja továbbra is az, hogy nem szabad eltagadni, hogy az illegális bevándorlás nagyon komoly biztonsági kockázatot hozott - szögezte le Szijjártó Péter. A tárcavezető kiemelte, hogy az elmúlt két évben 27 terrortámadás 330 halálos áldozatot követelt Európában és 1300-an
velemenyezd, 2017. október 24. kedd, 14:23
Ischia - A Nápolyi öböl ékessége.
Ischia - A Nápolyi öböl ékessége:Ischia a zöld sziget

,,L'isola verde", a zöld sziget, így hívják az olaszok ezt a Tirrén tengerben megbúvó gyönyörű, vulkanikus eredetű mediterrán szigetet, amely 1300 méterrel emelkedik a tengerfenék fölé, és ebből mintegy 800 méter, ami kilátszik a vízből.
A kedves elnevezés az elképesztően dús vegetációra utal. A sokféle, színpompás virágokkal tarkított, buja növényzet mindent ellep, ez egyrészt nagyon szép látvány, másrészt
sanci81, 2017. október 01. vasárnap, 17:25
Bőszénfa, Kaposvár
kulturális életével, gazdag művészeti programjaival a fesztiválok városa és a ,,festők városa".

Kaposvár ma egyetemével, sokrétű oktatási rendszerével, diákok ezreivel igazi iskolaváros. Gondozott köztereivel, utcáival, színpompás virágágyásaival a virágok városa. Csobogó kútjaival a szökőkutak városa. Pezsgő kulturális életével, gazdag művészeti programjaival a fesztiválok városa és a ,,festők városa". Csodálatosan újjászületett, a századelő békés érzetét keltő, kissé mediterrán hangulatú belvárosával igazi európai várossá vált a somogyi megyeszékhely.


Videó

Bőszénfai Szarvasfarm, Kaposvári Egyetem EC Vadgazdálkodási TájközpontBőszénfa, szarvasfarm a zselici dombok
menusgabor, 2017. szeptember 04. hétfő, 20:29
A mediterrán diétán élők ereiben kevesebb a plakk
A mediterrán diétán élők ereiben kevesebb a plakk

mediterrán diéta - más rizikófaktoroktól függetlenül is - védő hatást mutat az erekben lerakódó plakkok jelenlétével, számával és vastagságával szemben. Az összefüggés a combartéria esetében, illetve a dohányzóknál volt a legkifejezettebb.

Ez az étrend képes védelmet nyújtani a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, azáltal, hogy akadályozza az érelmeszesedést okozó lipoproteinek oxidációját - közölte Dr. Rocio Mateo-Gallego, a spanyolországi Hospital Universario Miguel Servet munkatársa, a kutatás vezetője. A kutató azt is megjegyezte, hogy a lerakódásokat eddig főként a nyaki ütőérben vizsgálták ultrahang segítségével, ám az utóbbi kutatások arra utaltak, hogy a combartériákban és mélyvénákban ultrahanggal kimutatott plakkok gyakoribbak, és szorosabb összefüggésben vannak a szív- és érrendszeri betegségekkel. A combartériában jelen levő plakkok és a mediterrán diéta való életbeli kapcsolatát azonban korábban nem
taltos1, 2017. augusztus 24. csütörtök, 23:58
Egészséges táplálkozás - ahogy egy kardiológus ajánlja
cell), mely az érelmeszesedés, az ateroszklerózis kezdeti, legfontosabb lépése. A kicsi, sűrű, rendkívül aterogén LDL-részecskék számát növeli a telített zsírsav-fogyasztás mellett a túlzott szénhidrát-fogyasztás is.

Ma már azt gondoljuk, nem a tiltás a jó út, hanem bizonyos, jó hatású élelmiszerek fogyasztásának a növelése.
A jövő

A növényi eredetű, telítetlen zsírok, (pl. az olívaolaj), illetve a mélytengeri halakból (pl. lazac) származó zsírsavak (omega3-zsírsavak), mint a mediterrán diéta alappillérei, kifejezetten védő hatást nyújtanak a szívbetegségekkel szemben, mint ahogyan az a New England Journal of Medicine 2013-as közleménye is igazolta.

Forrás: Thinkstock

Tekintettel arra, hogy hazánkban a tengeri halak fogyasztása alacsony, az Európai Kardiológus Társaság (ESC) által heti két alkalommal (300g/hét) javasolt gyakoriságot nem éri el,
taltos1, 2017. augusztus 24. csütörtök, 23:56
Líbia kitiltotta felségvizeiről az NGO-mentőhajóit
Az ENSZ által elismert líbiai nemzeti egységkormány hatóságainak intézkedései szerint az NGO-mentőhajóknak ezentúl nem szabad olyan közel tartózkodniuk a líbiai partokhoz, ahogy eddig.

A líbiai hatóságok bővítették a hatáskörükbe tartozó úgynevezett Sar-zóna, vagyis a tengeri mentési övezet határait. Ezt azt jelenti, hogy eddig a líbiai Sar-zóna a partoktól számított 12 tengeri mérföldig húzódott, ezt most a partoktól 97 mérföld távolságra (108 kilométerre) tolták ki. Visszaállították azt Sar-zónát, amely 2011-ig létezett a líbiai partok térségében.

Az NGO mentőhajók a mindenkori Sar-zóna határán állnak meg, tehát most messzebbre kerültek a líbiai partoktól. A földközi-tengeri mentésben résztvevő NGO-k munkája ezzel tovább nehezült. A líbiai hatóságok az utóbbi napokban azzal vádolták az NGO-kat, hogy együttműködnek az embercsempészekkel: a spanyol Proactiva Open Arms egyik mentőhajójára a líbiai parti őrség figyelmeztető lövéseket is leadott, hogy távolodjon el a líbiai partoktól. Az olasz
velemenyezd, 2017. augusztus 11. péntek, 15:42
Ultimátumot intézett kormányához az olasz belügyminiszter Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
A Corriere della Sera napilap úgy tudja, Marco Minniti nem jelent meg a hétfői kormányülésen és lemondással fenyegetett, miután a balközép kormány más miniszterei fenntartásaikat fejezték ki a belügyminiszternek az NGO-kal szembeni fellépése miatt. Marco Minniti ultimátumot intézett: vagy a kormány egésze támogatja migrációs intézkedéseit, vagy lemond tisztségéről. Hétfő este Sergio Mattarella államfő és Paolo Gentiloni kormányfő is elismerését fejezte a belügyminiszter migrációs politikája iránt, ami Marco Minniti maradását eredményezte.

A belügyminiszter a kemény vonalas politika híve a földközi-tengeri embermentésben résztvevő NGO-kal szemben: azok a szervezetek, amelyek nem csatlakoznak a római kormány magatartási kódexéhez, vagyis nem működnek együtt az olasz hatóságokkal, nem szállíthatják olaszországi kikötőkbe a migránscsoportokat. A Jugend Rettet német NGO mentőhajóját az olasz hatóságok lefoglalták, az Orvosok határok nélkül (Msf) és a spanyol Proactiva Open Arms mentőhajóját nem
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 14:43
Provence-i töltött cukkini és paradicsom
A mediterrán konyha kimondottan kedveli a töltött zöldégeket, amit fűszeres darált hússal töltenek meg. Többnyire sovány borjúhúst használnak hozzá, ami még nyersen összemixelnek a zöldségek kivájt belsejével, fűszerekkel, hagymával és fokhagymával, semmi más nem kerül a töltelékbe, így szénhidrát- és zsírszegény, bármilyen diétába, paleo étrendbe is beilleszthető az ő változatuk. Nagyon egyszerű, kellemesen fűszeres, és ezzel a mixelt technikával nagyon szaftosra süthető.

A tölteléket készíthetjük pénztárcabarátabb, de szintén sovány darált pulykacombból is, és betölthetjük bármilyen zöldségbe: ideális a cukkini és a paradicsom mellett félbevágott húsos paprikába, kisebb padlizsánba, nagyobb gombafejekbe ugyanezzel a módszerrel.

Provence-i töltött cukkini és paradicsom
Hozzávalók:
2 zsenge gömbcukkini (a hosszúkás is jó)
4 érett paradicsom
50 dkg darált borjúhús vagy pulykacomb
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál provence-i
reifregina, 2017. július 26. szerda, 11:59
Mediterrán csirke citromosan, fokhagymásan
Hozzávalók:
1 egész csirke feldarabolva
1 nagy fej fokhagyma
2 citrom
1 csokor friss bazsalikom, kakukkfű vagy majoránna
1/2 dl olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
sült csirke fűszersó
frissen őrölt bors
Elkészítés: A csirkét darabokra vágjuk - használhatunk csak combot vagy csak mellet, szárnyat is -, fűszersóval és frissen őrölt borssal megszórjuk, egy tepsibe lerakosgatjuk. A fokhagymát gerezdekre bontjuk, de nem hámozzuk meg, a csirke közé szórjuk. A citromot cikkekre vagy kockákra vágjuk, ezt is a csirkedarabok közé rakosgatjuk. A zöldfűszer felét összetépkedjük, és a csirkére szórjuk. Egyenletesen meglocsoljuk az olívaolajjal és a fehérborral, fóliával lefedjük.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, grillfokozatra és 200 fokra kapcsoljuk a sütőt, és még 10-15 percet sütjük, amíg a hús szépen megpirul.
.cookta.hu/
reifregina, 2017. július 24. hétfő, 16:25
1/79
Képek, videók
hofi-pöcegödör.png
astropapa58
2016. április 12. kedd, 20:32
Nő a színvonal
kp-4a
2007. augusztus 12. vasárnap, 10:01
a szinvonal :)
kristof205
2007. február 12. hétfő, 14:43
Nagy dolgokat tenni nem t
cuppika59
2018. január 21. vasárnap, 14:12
Néha nem árt megállni
irmus
2018. január 21. vasárnap, 09:29
Az igaz szerelem nem való
sanci81
2018. január 20. szombat, 18:04
Az álom nem tolvaj
sanci81
2018. január 18. csütörtök, 15:22
Ha nem beszélsz azzal...
cuppika59
2018. január 14. vasárnap, 13:48
A barátságot nem mondani
cuppika59
2018. január 14. vasárnap, 13:46
A szeretet nem adó...
cuppika59
2018. január 14. vasárnap, 13:18
Németh András tavaszi ver
chillik
2018. január 13. szombat, 05:22
Bizony nem .
alvaro-hopihe
2018. január 11. csütörtök, 13:02
Ady Endre - Nem élek én t
sanci81
2018. január 09. kedd, 17:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.