Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:43 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Spanyol miniszterelnök-helyettes: humanitárius vészhelyzet előtt álltunk
Mint mondta, a nemzetközi jog alapján Spanyolországnak ilyen esetben kötelessége segítséget nyújtani.

A szocialista politikus hangsúlyozta, hogy rendkívüli helyzetről van szó, és nem tart attól, hogy a lépés ösztönzőleg hatna az illegális bevándorlásra.

Carmen Calvo reagálásra szólította fel az Európai Uniót, véleménye szerint a közösségi intézményeknek a kibocsátó országokban kell segítséget nyújtaniuk.

A probléma nemcsak Olaszországé vagy Görögországé, hanem az egész Európai Unióé - mondta korábban újságíróknak Josep Borrell külügyminiszter, aki szimbolikus gesztusnak nevezte az Aquarius hajó fogadását, amely szavai szerint Pedro Sánchez kormányfő személyes és közvetlen döntése volt.

A hajót a kelet-spanyolországi Valencia kikötőjébe várják, amely mintegy 1500 kilométerre van jelenlegi tartózkodási helyétől, így útja több napig tarthat.

Mónica Oltra, a valenciai autonóm regionális kormány elnökhelyettese a Cadena Ser rádióadónak elmondta: már kapcsolatba léptek a hajóval,
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 17:33
Érdekesség a szívről
központjának. A népművészet és a képzőművészet minden ágában találkozhatunk a szívvel, népdalok szólnak róla, fazekasok, fafaragók, hímzőasszonyok kedvelt motívuma, és az irodalom minden műfajában felbukkan. Ráadásul a romantikus hiedelmeken túl a szív a maga biológiai valóságában sem kevésbé érdekes.

Más szimbólumkutatók szerint viszont a szív nem magát a testrészt ábrázolja, hanem azokat a jelentéseket stilizálja, amelyeket hozzá kapcsoltak: az érzéseket, a szerelmet, a szenvedélyt. Van egy, a mediterrán tájakon őshonos növény, szív alakú levelekkel, amelyet az ókorban fogamzásgátlóként alkalmaztak - egyes kutatók pedig ebben látják a szívforma eredetijét.

Elképesztő paraméterek, bámulatos teljesítmény
Ez a viszonylag kisméretű szerv - tulajdonképpen egy izomcsomó, üregekkel és átjárókkal, belső elektromos vezérléssel - egészen fantasztikus teljesítményre képes,
nem véletlen, hogy az emberi technikának csak a legutóbbi időben sikerült megközelítően
kirscha, 2018. május 01. kedd, 21:51
Muszaka
MUSZAKA

A műszaka vagy rakott padlizsán a Balkán régió, a Kelet-Mediterráneum és a Közel-Kelet padlizsánalapú, húsos főétele. A régión kívül a legismertebb a görög változat.
A legtöbb változat alapja a pirított padlizsán és a paradicsom, amit általában darált hús egészít ki. A görög változatban hús és padlizsán alkotta rétegek szerepelnek, melyeket fehérmártás/besamelmártással borítanak, majd megsütnek. Kerülhet bele burgonya és cukkini is.
A modern görög változatot vélhetőleg Celemendész (Τσελεμεντές ;) alkotta meg az 1920-as években. Három rétegből áll: az alsóban pirított padlizsánszeletek vannak; a középsőt darált marhahús alkotja, vöröshagymával, fokhagymával, szeletelt paradicsommal megfőzve, fahéjjal, szegfűborssal és fekete borssal fűszerezve; tetején besamelmártás vagy tejsodó. Az összeállított muszakát addig sütik, míg a teteje megbarnul. Általában langyosan tálalják.
Az alaprecept számos változata létezik, néha a
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:58
Lecsapott a hideg, elfagyott a kajszi
Nem úszták meg az Európa több térségét elért hideghullámot Olaszország kajszitermesztői sem, a fagykár komoly veszteséget jelent a mediterrán ország gyümölcstermesztőinek. Az egyik nagy szövetkezet képviselője országszerte 30 százalékos kiesést becsül, de a déli régiókban akár a termés fele is elfagyhatott. Sőt, Délen a káposztafélék is jelentős fagykárt szenvedtek.A Fresh Fruit Portal az Apofruit Italia szövetkezet műszaki vezetőjét, Andrea Grassit idézi. A szakember úgy nyilatkozott az online szakmai hírportálnak, hogy ugyan az olasz kajszitermés olykor képes erős kilengéseket produkálni egy-egy egymást követő évben, az azonban igen nagy ritkaság, hogy mindennek a fagyos idő legyen az oka. Most viszont a szélsőséges, akár mínusz 10°C-ot is hozó hideghullám éppen a kajszivirágzás derekán érkezett a legfontosabb olasz termesztőkörzetekbe.Az olasz gyümölcságazaton belül igazából csak a
bordat, 2018. április 02. hétfő, 12:46
Megismétlődhet a március 15-i hóvihar szombaton
Megismétlődhet a március 15-i hóvihar szombaton

A 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik szombaton, a téli csapadékfajták egész tárháza felvonul. Vastagabb hótakaró északon és nyugaton alakulhat ki.

Úgy tűnik, visszahozza a telet a következő mediterrán ciklon és ezzel

megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar.

Az Északi-középhegységben és az Alpokalján az sem kizárt, hogy 20 centinél több hó esik, az erős szél pedig hordani fogja a havat. Délebbre egyre vegyesebb lesz a halmazállapot, lesz, ahol ónos eső teszi jégpáncéllá az utakat.

Mint korábbi cikkünkben írtuk, Sándor, József és Benedek idén hideget, méghozzá meglehetősen hideget hoznak zsákjukban, a tavaszi idő egyelőre nem tér vissza. Az északkelet felől Közép-Európa felé zúduló hideg levegő a Földközi-tenger medencéje fölé érve és összekeveredve az ottani enyhe, nedves
taltos1, 2018. március 16. péntek, 00:13
Sándor, József, Benedek, zsákban hoznak hideget
Sándor, József, Benedek, zsákban hoznak hideget

Vasárnaptól erős lehűlésre kell számítani, az időjárás sokkal inkább fog emlékeztetni a télre, mintsem a tavaszra.

Az enyhe, tavaszias napok után meglehetősen kellemetlen idővel zárul a hosszú hétvége. Szombaton ugyanis egy mediterrán ciklon hoz sokfelé kiadós csapadékot, majd vasárnap hajnaltól a ciklon hátoldalán erőteljes északias áramlással hideg, szibériai eredetű levegő zúdul a Kárpát-medencébe: Sándor, József és Benedek

idén hideget hoznak zsákjukban.

A jelenlegi számítások szerint a csapadék zöme szombaton várható: kezdetben eső fog esni, majd a hideg levegő beáramlásával egyidejűleg egyre többfelé havas eső, havazás, helyenként intenzív havazás válthatja fel az esőt. Az Alpokalján és északon, északnyugaton van esély arra, hogy akár

több cm vastag friss hó
taltos1, 2018. március 13. kedd, 23:18
A legszebb középkori városok Európában
említett helyszűke miatt, a ház falához gyümölcsfákat ültettek és felfuttatták azokat a falon.

A Cinque Terre (jelentése öt föld) a Ligur-tenger partjának egyik zord és nehezen megközelíthető része. Nevét a területén osztozó öt településről kapta: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. Az Öt Föld a Liguria és a Tirrén tengerpart egyik legkevésbé szennyezett mediterrán területe. Az öt mérföldön keresztül húzódó sziklás tengerpartot két hegyfok zárja körül, öt sziklás falucska öblökkel. Történelme és elhelyezkedése miatt az "Öt Földet" nem vették birtokukba a hatalmas építkezések. A területre jellemzö szölötermesztés tette egyedülállóvá a világon, valamint híres falairól, a kristálytiszta tenger felett emelkedö dombjairól, öbleiröl és a sziklaszirtek között húzódó varázslatos tengerpartjairól.
schuro, 2018. március 07. szerda, 15:41
Hideg idő - Több helyen volt mínusz 20 foknál is hidegebb
fok alá csökkent a hőmérséklet. A leghidegebbet, mínusz 24,6 Celsius-fokot a Baranya megyei Sátorhelyen mérték.

Legutóbb 55 ével ezelőtt volt ennyire szélsőségesen hideg a meteorológiai tavasz első napján: 1963-ban Lentiben mínusz 27 fok volt, így a napi minimumrekord nem dőlt meg.

Az előrejelzések szerint hőmérsékleti szempontból "túl vagyunk a mélyponton" - fogalmaztak, de megjegyezték: az ilyenkor megszokottnál jóval hidegebb, téli időnek még nincs vége. Késő délutántól délnyugat felől mediterrán ciklon érkezik, amely pénteken országos havazást okozhat, pénteken délen esetleg fagyott eső, ónos eső sem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban csaknem az egész országra - köztük több dunántúli megyére - másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az extrém hideg miatt. Ezeket mostanra több helyen visszavonták, illetve mérsékelték, így már csak Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna és Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken lehet még mínusz 15
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 08:11
A NOB teljes csődjét hozta a 2018-as téli olimpia ......
mint Koreában. Ott persze könnyen kivezényelhetnek majd ezer meg ezer ,,önkéntest", hogy tele legyenek a lelátók, arrafelé ez nem szokott gondot jelenteni. A 2026-os téli játékok rendezőjét még nem ismerjük, de ha a Peking-Phjongcshang-Szocsi hármast lajstromozzuk, akkor könnyen rájöhetünk, hogy 2010, Vancouver után
minimum 16 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy olyan helyen rendezzék meg a téli olimpiát, ahol ennek az eseménynek komoly a beágyazottsága.
Legalábbis ebben reménykedünk. A mediterrán Szocsira sok mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy ideális téli olimpiai helyszín lett volna - ellenben megrendezte minden idők legdrágább téli olimpiáját, amely után a többi pályázó szép sorban vonta vissza kandidálását. Tudták, azzal, amit Szocsi produkált, úgysem lehet versenyezni.
A magyaroknak természetesen örökké emlékezetes marad a 2018-as téli olimpia, hiszen a férfi rövid pályás gyors korcsolya váltó aranyérme sporttörténelmi pillanatokkal ajándékozott meg
maroka, 2018. február 25. vasárnap, 15:23
Újabb ciklon, újabb havazás
Újabb ciklon, újabb havazás


Hétfő estétől ismét szeles, csapadékos időszak jön, szerda estig többfelé 10 centinél is több friss hó hullhat.

Hétfőn este megérkezik a következő mediterrán ciklon térségünkbe, így a folytatásban visszatér a csapadékos, szeles, borús időjárás.

Szerda estig átlagosan nyugaton eshet a legtöbb hó:

Kedd hajnalra mindenütt felhős időre van kilátás, havazásra főként a Dunántúlon élők ébredhetnek. Ide már hétfő este megérkezik a csapadék, reggelre többfelé kifehéredik a táj. Napközben keleten, délkeleten esőre, havas esőre, máshol havazásra készülhetünk. Legfeljebb a legmelegebb déli órákra vált át vegyes halmazállapotúra a csapadék. Északkeleten eleinte szakadozottabb lehet a felhőzet, említésre méltó
taltos1, 2018. február 19. hétfő, 22:29
A zsír nem káros!
A zsír nem káros!

Megdőlt a több évtizedes elmélet

A szívbetegségek és a telített zsírok között nem találtak összefüggést azok a brit kutatók, akik nagy számú korábbi tanulmány adatainak elemzését végezték el.Kimutatták: a telített zsírsavak nem okoznak szívbetegséget, az "egészséges", úgynevezett többszörösen telítetlen zsírsavak pedig nem előzik meg a szív- és érrendszeri problémákat. Szemben a több évtizedes étkezési irányelvekkel a Cambridge-i Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a zsíros ételek, a tejszín vagy a vaj mellőzése nem valószínű, hogy egészségesebbé tenné az embert - idézte a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása az Annals of Internal Medicine című szaklapban megjelent tanulmányt.

Rajiv Chowdhury kutatócsoportja 18 országban készült 72 tanulmány több mint 600 ezer résztvevőjének adatait elemezte. Az analízis legfontosabb eredménye szerint semmiféle összefüggés mutatható ki a telített zsírok, akár az étrendben
evavicus, 2018. február 19. hétfő, 18:25
Tényleg kell ennyi fenntarthatatlan stadion?
Idézetek, INNEN: http://www.tankonyvtar.hu/en/tartalom/tamop425/2011_0001_520_gorog _romai_tortenelem/ch04.html#id549865

"3.1.1.2. ITÁLIA A BRONZKORBAN
ITÁLIÁBAN AZ ÉLELEMTERMELŐ FALVAK KIALAKULÁSA, az állatok háziasítása, agyagedények készítése - mai ismereteink szerint - CSAK JÓVAL KÉSŐBB KEZDŐDÖTT EL, MINT A MEDITERRÁNEUM KELETI FELÉBEN....
...
...Az Appennini-kultúra onnan kapta nevét, hogy mai ismereteink szerint az Appen- ninekben alakult ki, és onnan terjedt el Itáliának a Pó vidékétől délre eső területein. Az itt élő népek települései kisebbek és megerősítés nélküliek voltak, és mivel a leletek között alig találni fegyvereket, az Itália ,,sötét koráig" - a Kr. e. 12. századig - tartó 4-500 év a félsziget történelmének leghosszabb békés korszaka lehetett, egyfajta aranykor, amikor a fölműves- és PÁSZTORKÖZÖSSÉGEK viszonylagos elszigeteltségben és a KRÉTAI, MYKÉNÉI CIVILIZÁCIÓHOZ VAGY AKÁR A TERRAMARA-KULTÚRÁHOZ KÉPEST IS
foxworkinspace, 2018. február 04. vasárnap, 00:27
1/80
Képek, videók
Humanitar award ;Sandra B
farkas1945
2013. március 02. szombat, 11:12
repülés-vészhelyzet.jp g
agica2004
2017. július 14. péntek, 13:01
vészhelyzet....
agica2004
2011. november 11. péntek, 11:37
vészhelyzet.jpg
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:58
Vészhelyzet
laco22
2010. január 30. szombat, 22:31
Fogyis vészhelyzetre.jpg
1vargaildyko
2009. október 27. kedd, 14:54
Vészhelyzet 6 évad.hu.jpg
rambobby
2007. június 13. szerda, 08:31
Vészhelyzet 6 évad 3.hu.j
rambobby
2007. június 13. szerda, 08:29
Vészhelyzet 6 évad 2.hu.j
rambobby
2007. június 13. szerda, 08:27
Vészhelyzet 6 évad 1.hu.j
rambobby
2007. június 13. szerda, 08:23
Vészhelyzet 5 évad.hu.jpg
rambobby
2007. június 13. szerda, 08:16
Vészhelyzet 5 évad 4.hu.j
rambobby
2007. június 13. szerda, 08:14
Vészhelyzet 5 évad 3.hu.j
rambobby
2007. június 13. szerda, 08:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.