Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:05 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mike Pompeo: Észak-Korea ígéretet tett az atomfegyver-mentesítésre
A minsizter beszédéről az ENSZ BT holland nagykövete, Karel Van Oosterom számolt be tudósítóknak New Yorkban.

A nagyköveteknek tartott informális és zárt ajtók mögötti tájékoztatón - amelyre a dél-koreai ENSZ-misszió épületében került sor - az amerikai diplomácia irányítója hangsúlyozta: Észak-Koreának konkrét cselekedetekkel kell bizonyítania elkötelezettségét ahhoz, hogy egyáltalán szóba kerülhessen az érvényben lévő szankciók enyhítése.

Mike Pompeo leszögezte: a BT tagjai egyetértenek Észak-Korea teljes és ellenőrizhető atomfegyver-mentesítésében, és ennek megvalósításához kulcsfontosságú, hogy mindenki teljes mértékben tiszteletben tartsa a Phenjan elleni gazdasági büntető intézkedéseket. Utalt arra, hogy Phenjan a szankciókat megsértve olajtermékeket és szenet importál - Pompeo megfogalmazásában: csempészik -, és ennek okvetlenül véget kell vetni. A tárcavezető sürgette egyúttal azt is, hogy a különböző országokban dolgozó észak-koreai vendégmunkások foglalkoztatásának is véget kell
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:44
Napi áhítat- Felkészít a valódi bűnbánatra
Felkészít a valódi bűnbánatra

2018 - Áhítat, 2018. július 17. kedd, Elek, Endre névnap van.

Boldog Névnapot kívánok az ünnepelteknek!

Hét témája: Helyesen gyakorolt kegyesség: a böjt
Jóel 2,12-18

Szíved minden rejtett zugába engedd be őt!
,,De még most is így szól az ÚR: Térjetek meg hozzám teljes szívvel, böjtölve, sírva és gyászolva! Szíveteket szaggassátok meg, ne a ruhátokat, úgy térjetek meg Istenetekhez, az ÚRhoz! Mert kegyelmes és irgalmas ő, türelme hosszú, szeretete nagy, és visszavonhatja még a veszedelmet! Ki tudja, hátha most is megbánja, és áldást hagy maga után? Hozzatok étel- és italáldozatot Isteneteknek, az ÚRnak! Fújjátok meg a kürtöt a Sionon! Tartsatok szent böjtöt, hívjátok istentiszteletre a népet! Gyűjtsétek össze a népet, tartsatok szent gyűlést, gyűjtsétek össze a véneket, gyűjtsétek össze a gyermekeket, még a csecsemőket is! Jöjjön ki lakásából a vőlegény, a menyasszony is a szobájából! A templomcsarnok és az oltár
katalin_53, 2018. július 17. kedd, 07:12
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: egye nagyobb globális növekedési kockázat a kereskedelmi háború
érvényesít, emellett az Egyesült Államok és az Európai Unió is magas vámokat léptet életbe az egymás közötti autókereskedelemre. E forgatókönyv szerint mindez 2018 harmadik negyedévétől lenne érvényes.

A ház modellszámításai szerint ez a forgatókönyv önmagában 0,2 százalékponttal lassítaná a világgazdaság növekedési ütemét 2019-2020-ban, az amerikai és a kínai gazdaságban pedig ennek a kétszerese lenne a negatív növekedési hatás.

Mindezt súlyosbítaná az üzleti bizalomra és az értékpiacokra gyakorolt második körös hatás.

Az Oxford Economics szerint abból a feltételezésből kiindulva, hogy a vámkonfliktus eszkalációja 10 százalékos átlagos globális tőzsdei árfolyamzuhanást okoz, a modellszámítások azt jelzik, hogy az eszkalációs forgatókönyv megvalósulásának halmozott negatív hatásai összességében 0,4 százalékkal fognák vissza a világgazdaság növekedési ütemét 2020-ban.

Egy másik nagy londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics legfrissebb helyzetértékelése szerint Kína nem
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:15
Kamatdöntés - MNB: a jegybank egyetlen horgonya az infláció
olajár-változás miatt átmenetileg 3 százalék fölé emelkedik, de 2019 közepétől fenntartható szerkezetben éri el a célt. Egyben az eddigi indoklásokban szereplő "tartós" kifejezés elhagyásával jelezték, hogy az alapkamat, valamint a laza monetáris kondíciók fenntartása továbbra is szükséges, de végig, a monetáris politika 5-8 negyedéves horizontján a jelenlegi laza monetáris kondíciók már nem tudnak fennmaradni.

Azt is ismertették, az árfolyam alakulása csak közvetve, annak az inflációs folyamatokra gyakorolt hatásán keresztül befolyásolja a tanács helyzetértékelését.

Megjegyezték azt is, hogy az EKB decemberben leállítja az eszközvásárlási programját, azonban az irányadó kamatok legalább 2019 nyaráig változatlanok maradnak, így a monetáris politikai környezet az euróövezetben továbbra is laza maradhat. Az EKB döntése jelentős hatást gyakorolhat a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájára - írta a monetáris tanács.

Amikor az infláció messze a cél alatt tartózkodott, az MNB más mandátumára is
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 16:32
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
magával. A zsebkésével lekanyarított belőle néhány szeletet, és kirakta őket egy tiszta ruhára, amely szintén volt nála a hátizsákjában.
- Tessék - nyújtotta oda a kolbászt új ismerősének -, a tea mellé.
Kán teája ugyanaz volt, mint az otthoni, Artyom rögtön ráismert. Miközben a zománcozott bögréből szótlanul kortyolgatta az italt, felidézte magában az elmúlt nap eseményeit. Vendéglátójának is járt valamin az agya, és egyelőre békén hagyta. Az eltörött csövekből áradó téboly más-más hatást gyakorolt mindenkire. És míg Artyom ezt egyszerű zúgásként érzékelte, amely megsüketítette, nem hagyta koncentrálni, elfojtotta a gondolatait, de magát az értelmét megkímélte, addig Bourbon egyszerűen nem bírta ki ezt a hatalmas rohamot, és meghalt. Artyom nem gondolta, hogy ez a zúgás ölni is tud, különben nem egyezett volna bele, hogy egy lépést is tegyen a koromsötét alagútban a Proszpekt Mira és a Szuharjovszkaja között.
A mostani alkalommal a zúgás észrevétlenül lopakodott elő, először csak eltompította
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Amerikai importvámok/G7-csúcs - Londoni elemzők: Amerika is megszenvedheti, ha Trump kiterjeszti a vámokat az a
magasabb, mint 2007-ben mért legutóbbi ciklikus csúcspontján, miközben a feldolgozóipar más területeinek termelése 11,7 százalékkal még mindig elmaradt az akkori csúcsszinttől.

Ebben a helyzetben az amerikai autóipar és a beszállító hálózat megterhelése megemelt importvámokkal "klasszikus öngól" lenne - áll a Commerzbank hétfői tanulmányában.

Egy másik nagy nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport, a Bank of America-Merrill Lynch a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok jelentős autóiparára gyakorolt potenciális hatást vizsgálta.

A cég londoni kutatási részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) elemzői tanulmányukban kimutatják, hogy a magyar, a lengyel, a cseh és a román autóipar exportjának aránya a négy ország teljes exportján belül 10-20 százalék közötti. A hazai összterméken (GDP) belül Csehországban és Magyarországon a legnagyobb az autóexport súlya: 12, illetve 18 százalék.

A Bank of America-Merrill Lynch londoni elemzői ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a közép- és kelet-európai
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 18:52
Moszkva büntetendővé tenné a külföld szankciók belföldi végrehajtását
A jogszabály azokat az orosz jogi és magánszemélyeket sújtaná, akik - a külföldi szankciók végrehajtását segítendő - korlátoznák vagy beszüntetnék rendes üzleti tevékenységüket. A törvénytervezet a négy évig terjedő szabadságvesztés és a 600 ezer rubelig (több, mint 2,5 millió forintig) terjedő bírság mellett magában foglalja négyévi kényszermunka lehetőségét is.

A jogszabály büntetné azokat is, akik orosz jogi vagy magánszemélyek ellen bevezetendő szankciók előkészítését tanácsadással vagy információszolgáltatással segítik. Rájuk három évig terjedő szabadságvesztést vagy kényszermunkát, avagy félmillió rubelig (több, mint 2,1 millió forintig) terjedő bírságot szabhat ki a bíróság.

Az Állami Duma (az alsóház) első olvasatban megszavazta azt a törvénytervezetet is, amely Oroszország ellen büntetőintézkedéseket bevezető országokkal szembeni ellenszankciók lehetőségéről rendelkezik. Az orosz fél által büntetőintézkedésekkel sújtható ágazatok, áruk és szolgáltatások eredetileg meghatározott köre
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:17
Önmagát mumifikált szerzetesek
Szokusinbucu ( jelentése élő buddha) egy japán rituális önmumifikáció eredményeként létrejött szerzetesi múmia, amit a XII-XV. századi időszakban gyakoroltak singon és sugendó buddhista szerzetesek. Bár számtalan szerzetes megpróbálkozott vele, csak nagyon kevesen jártak sikerrel; őket viszont megvilágosultnak tekintették és kisebb templomokban helyezték kegyeletbe. Szokusinbucut túlnyomórészt a Niigata és Jamagata prefektúrákban találtak eddig. A XVIII. században betiltották manapság egyetlen rendben sem gyakorolják. Napjainkra mindössze 20-25 önmagát mumifikált szerzetes teste maradt fent. Japánban öngyilkosságnak nyilvánították és betiltották, Kínában Mao kulturális forradalma alatt pedig minden fellelhető múmiát elpusztítottak.

Luang Pho Daeng szerzetes múmiája, Wat Khunaram buddhista templom, Ko Samui, Dél- Thaiföld.

Az önmumifikáció eredete Kúkai egyik ezoterikus
schuro, 2018. április 26. csütörtök, 21:42
A 11. identitáspont
Az MKC a legújabb identitáspontja Mosonmagyaróvárnak?

Szerintem, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete városunk 11.indentitáspontja lehetne.

Az eddigiek:

A folyóink, fürdőhelyeink
A múzeumok
A vár
Az egyetem
A magyaróvári belváros
A Habsburgok és Mosonmagyaróvár
A város szobrai
A templomok, kápolnák, temetők
Az 1956-os Gyásztér
Óvári sajt.

Azt gondolom, hogy mind külsőségeiben, mind működésében, a városlakókra, kicsikre és nagyokra gyakorolt hatásában méltán lehetnének ŐK a tizenegyedik identitáspontja Mosonmagyaróvárnak.

Hogy tudd és érezd miről beszélek gyere el egy meccsükre!

Hajrá MKC! Hajrá Mosonmagyaróvár!
azenujsagom, 2018. április 15. vasárnap, 05:47
Olvasási gyakorlat
sebesség, 5 0 - 6 0 % -
os felfogással — attól függően, mennyire gyakorlott, jó olvasóról, illetve milyen
jellegű olvasmányról van szó. A külföldi tapasztalatok szerint (néhány kimagasló
rekordteljesítmény, illetve átlag 3%-nyi lemaradás mellett) a tanfolyamok hallgatóinak
átlaga két-, háromszorosára fokozta olvasási sebességét, felfogása pedig
70— 80% -ra emelkedett.
Megállapították azonban azt is, hogy ha valaki el is érte ezt a teljesítményt,
de többé nem gyakorolt, teljesítménye rövid időn belül újra visszaesett, ha nem
is egészen a kezdeti szintre, de hozzávetőleg a régi és új teljesítménye közé.
Nem szabad tehát alábecsülnünk a nehézségeket, melyek az elsajátítás során
várnak ránk. A gyorsolvasás készség — akár az úszás, gépírás vagy autóvezetés
— állandó gyakorlás nélkül elhalványul, feledésbe merül, elszokunk tőle.
A túlzottan optimisták lelkesedése azért veszélyes, mert könnyen érheti
őket csalódás, könnyű,
eposz, 2018. április 13. péntek, 22:34
Urantia - Előszó
próbálkozásaink során a véges elme szintjének elérése érdekében rákényszerülünk a tér-idő alapú magyarázási módszer alkalmazására. Ezért aztán sok egyidejű örökkévalósági eseményt kénytelenek vagyunk egymást követő történésekként bemutatni.
(6.1) 0:3.21 A Valóság eredetének és szétválásának tér-idő teremtményi nézőpontból való szemlélésekor úgy tűnik, hogy az örökkévaló és végtelen VAGYOK azáltal szabadult meg Istenségében a korlátlan végtelenség béklyóitól, hogy önnön és örökkévaló szabad akaratát gyakorolta, és a korlátlan végtelenségtől való elválás hozta létre az első abszolút isteniség-feszültséget. Ezt a végtelenség-szétválási feszültséget oldja fel az Egyetemes Abszolút a Teljes Istenség élénk végtelenségét és a Korlátlan Abszolút nyugvó végtelenségét egyesítő és összehangoló működése során.
(6.2) 0:3.22 Ebben az eredeti eseményben az elméleti VAGYOK azáltal tett szert személyiségre, hogy egyszerre vált az Eredeti Fiú Örökkévaló Atyjává és a Paradicsom Szigetének Örökkévaló Forrásává. A
eposz, 2018. április 13. péntek, 17:24
Ments meg engem Uram !
!
****************************************************************** *********************************
Azt mondod , hogy aki a Te nevedet segítségül
hívja , az üdvözöl . Ezt szeretném most én is
tenni . Ments meg engem , Úr Jézus , a Te értem
kiontott véred által , ragadj ki a sötétségből , a
megkötözöttségből , és a bűneimből ! Ments meg
és szabadíts meg a paráznaság bűnétől is .
A Te nevedben , Úr Jézus örökre megtagadom a
Sátán életem feletti uralmát . Elfordulok minden
felismert bűnömtől és minden holt vallásosságtól .
Megtagadom az eddig gyakorolt okkult praktikákat ,
az ezotériát , a varázslást , a spiritizmus és a sötétség
minden cselekedetét . Köszönöm neked Úr Jézus ,
hogy Te most megszabadítasz engem , ha Uramnak
fogadlak el és szívemből hiszem , hogy az Atya Isten
feltámasztott téged a halálból . Most hangos szóval is
megvallom : szívből hiszem , hogy Te Úr Jézus Krisztus ,
az Isten Fia vagy ! Hiszem , hogy a
bedmarika47, 2018. április 01. vasárnap, 12:28
1/101
Képek, videók
Ellen Pompeo 42.jpg
farkas1945
2011. március 02. szerda, 10:14
Pompeo Batoni
lovaszmarika
2011. február 26. szombat, 11:48
Ellen Pompeo,szinész-mode
farkas1945
2010. november 08. hétfő, 16:08
Ellen Pompeo-szinésznö(US
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 13:16
Kim Dzsongun Észak-Korea.
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:02
Észak-koreai.jpg
basikele
2013. február 19. kedd, 00:50
Szívembe zártam beszédet.
katalin_53
2018. július 15. vasárnap, 22:58
Mert az Isten beszéde élő
katalin_53
2018. július 04. szerda, 09:18
és az igazságnak beszédét
katalin_53
2018. július 01. vasárnap, 09:15
A beszédek, a melyeket én
katalin_53
2018. június 30. szombat, 08:17
A száj beszéde elárulja.j
katalin_53
2018. április 28. szombat, 20:45
Jobbik öszödi beszéde.png
menusgabor
2018. március 25. vasárnap, 18:59
kun-bela-1919ben-besze de.
agica2004
2018. március 06. kedd, 21:59
Hegyi beszédek felé 01.jp
chillik
2017. október 13. péntek, 03:31
Hegyi beszédek felé 02.jp
chillik
2017. október 13. péntek, 03:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.