Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 02:01 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 4. rész (kérdések)
átlagbér pedig csak bruttó 240 ezer forint, aminek a nettója nem éri el a 160 ezret. Az átlagos dolgozók közül tízből heten az átlagbér alatt keresnek - fogalmazott.

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára leszögezte: a hazai átlagkeresetek dinamikus növekedése ténykérdés, a garantált minimálbér és a bérminimum pedig esetenként az átlagkereseteknél magasabb mértékben növekszik. Az államtitkár kérte a képviselőt, hogy vegye figyelembe a családi kedvezmények bérekre gyakorolt hatását.

Fidesz: hogyan lehet biztosítani, hogy a határvédelem nemzeti hatáskörben maradjon?

Pócs János (Fidesz) arról érdeklődött, hogy milyen tervei vannak a kormánynak a határvédelemmel kapcsolatban?

A politikus párhuzamot vont azzal, hogy 1702-ben I. Lipót császár eladta a jászok és kunok lakta területet a német lovagrendnek. A jászoknak ezt később a korábbi kiváltságaikkal együtt vissza kellett vásárolniuk - tette hozzá.

Ma is mások akarják megmondani, hogy kivel éljünk, milyen
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 15:02
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: több milliárd font brit exportot érintenek a büntetővámok
Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) hétfőn ismertetett tanulmánya szerint a ház modellszámításai azt mutatják, hogy az amerikai vámintézkedések az idén eddig több mint 1,9 milliárd font (692 milliárd forint) brit exportra gyakoroltak hatást.

Mivel valószínű, hogy az Egyesült Államok még további vámokat vet ki az amerikai piacra irányuló kínai exportra, az intézkedés által érintett brit áruexport értéke elérheti a 3,4 milliárd fontot (1240 milliárd forintot) - áll a CEBR elemzésében.

A ház szerint az Európai Unió acél- és alumíniumexportjára kivetett 25, illetve 10 százalékos amerikai vám közvetlenül és együttesen 389 millió font értékű brit exportot érint éves szintre számolva.

Az eszkalálódó amerikai-kínai kereskedelmi háború azonban a CEBR londoni elemzőinek számításai szerint ennél sokkal nagyobb brit exportot érint, ugyanis az amerikai piacra irányuló kínai exportból hozzávetőleg 3 milliárd fontnyit olyan
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 17:43
Véssey Gábor festményeiből és szobraiból nyílik kiállítás Budapesten
Véssey Gábor festőművész, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjának tárlata az utóbbi 30 év alkotásaiból mutat be válogatást - olvasható az MMA honlapján.

A művész által gyakorolt képzőművészeti műfajok közül az olajtempera táblaképei, valamint szobrai lesznek láthatók a kiállításon november 18-ig. Figurális képei ironikus és expresszív hangvételükkel reflektálnak mindennapi világunkra. A legújabb festményei mellett láthatók lesznek az eddig még ki nem állított képsorozatai is, amelyekben a művész a hozzá közel álló alkotók munkáira hommage-okban és parafrázisokban reflektál.

A kiállítás alkalmából a MMA Kiadó összefoglaló albumot is megjelentet.

Véssey Gábor igen termékeny alkotó - több száz pasztell, nagyjából 100 darab olajkép és 35-40 gouache mellett megszámlálhatatlan mennyiségű grafika létrehozása fűződik a nevéhez. Rendszeresen készít rajzokat irodalmi művekhez, illusztráció-sorozatokat kreál, grafikai albumokat ad ki.

A művész 1948-ban született Budapesten. A
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 08:00
1978. szeptember 28-án, azaz 40 éve hunyt el I. János Pápa
elég, ha a nyakánál és a csuklójánál vasalja, a többi úgysem látszik. Mindez azután történt, hogy a vacsora előtt titkárával, John Magee ír pappal közösen mondott imádság közben a pápa rosszul lett, erős mellkasi fájdalmat érzett. Nem akarta értesíteni orvosát, aki így csak másnap szerzett tudomást a rosszullétről, amikor az egyházfő már halott volt.
- November 7-én, a kötet megjelenésének napján ülésezik a Vatikánban a Szentek Ügyeinek Kongregációja, hogy kimondja, Albino Luciani hősies fokon gyakorolta az erényeket. A boldoggá avatási eljárás során két olyan csodát vizsgálnak, amelyek I. János Pál közbenjárásának tulajdoníthatók. Ideje, hogy visszatekerjük a történelem szalagját. Hogy onnan induljunk el újra, a végétől. Az utolsó életjelektől azon az estén, 1978. szeptember 28-án" - áll a jegyzőkönyvben, Margherita Marin nővér vallomásában, amelyet 2009. május 12-én rögzítettek Trentóban a kanonizációs eljárás során. A nővér az elsők között volt, akik holtan találták Luciani pápát.
maroka, 2018. szeptember 28. péntek, 19:30
EU-csúcs - Theresa May váratlan és megalázó vereségéről ír a brit sajtó
A találkozó utáni sajtóértekezletén Donald Tusk, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnöke működésképtelennek nevezte a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) utáni időszak kapcsolatrendszerére kidolgozott brit javaslatcsomag egyes kritikus fontosságú, mindenekelőtt a kereskedelmi szabályozásról szóló elemeit.

A The Times című konzervatív brit napilap szerint Theresa May újabb lázadással lehet kénytelen szembenézni saját konzervatív párti hátországán belül a salzburgi csúcson a többi uniós vezető részéről elszenvedett megaláztatás után.

A brit kormány nyáron kidolgozott javaslatcsomagja jóval szorosabb kapcsolattartást indítványoz az EU-val, mint amilyent a keményvonalas tory Brexit-tábor látni szeretett volna. A brit indítvány egyik legsarkalatosabb eleme az, hogy London közös szabadkereskedelmi térség létrehozását és ehhez közös szabályok kialakítását javasolja az EU-nak a fizikai áruk forgalmának szabályozására, olyan módon, mintha Nagy-Britannia és az Európai Unió "kombinált
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 11:57
Összefoglaló anyagot adott ki Jean-Michel Jarre, aki új lemezt is készít
Electronica-koncertsorozat keretében 2016 novemberében a Papp László Budapest Sportarénában is koncertet adott.)

November 16-án jelenik meg Jean-Michel Jarre huszonharmadik stúdiólemeze Equinoxe Infinity címmel. Az anyag a billentyűs negyedik albuma, az 1978-ban kiadott Equinoxe rég várt, negyven évvel későbbi folytatása. A közlemény kiemeli: a friss anyaghoz olyan témák szolgáltatták az inspirációt, mint az életünket behálózó új technológiák, a mesterséges intelligencia kérdése, és mindezeknek az emberiségre gyakorolt hatása. Az album két változatú borítóját Filip Hodas készítette, és a grafika erőteljesen rezonál a negyven évvel ezelőtt megismert képi motívumokra.

"Szerettem volna ráirányítani a figyelmet arra, milyen forgatókönyvekkel kell szembenéznünk az innováció és a technikai fejlődés előrehaladásával, amitől sok esetben erőteljesen függünk. Az Equinoxe Infinity két ellentétes világ filmzenéjét festi meg: az egyiken az emberiség békében és harmóniában él a természettel és a technológiával,
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 15:16
Orosz lap: amerikai űrhajósokat gyanúsítanak a Szojuz burkolatának megfúrásával
hanyagság miatt keletkezett két milliméteres repedés, illetve lyuk a Szojuz burkolatán. A dokumentáció és az orosz űrhajósok által továbbított fényképek tanulmányozása, illetve az űrhajót gyártó vállalat szakembereinek meghallgatása után arra a megállapításra jutottak, a sérülés azután keletkezhetett, hogy az űrhajó csatlakozott az ISS-hez. Feltehetően csak többszöri próbálkozás után tudtak benne lyukat fúrni, mert súlytanság állapotában nem lehet rendesen ellentartani a burkolat által a fúrófejre gyakorolt nyomásnak.

A Kommerszant értesülését a Roszkoszmoszban nem kommentálták, de a lap idézi Dmitrij Rogozint, az űrügynökség igazgatóját, aki szerint az eddigi vizsgálatokból kiderült, hogy "a helyzet sokkal bonyolultabb annál, mint amire gondoltak".

Az ISS-en tartózkodó űrhajósok két héttel ezelőtt észleltek légnyomás-csökkenést az űrállomáson, majd megállapították, hogy mintegy két milliméteres lyuk, illetve hajszálrepedés van a Szojuz űrhajó burkolatában. Eleinte mikrometeorit becsapódására
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 11:11
1/101
Képek, videók
Sajó Sándor Magyarnak le
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:42
Petőfi_Sándor-1.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:39
Kőrösi Csoma Sándor.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:33
Juli N.Sándorn´étól
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 23:11
sajo_sandor_magyar_ene k_1
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 19:46
sandor1-beregdedaszerg ess
lilagondolatok
2018. július 18. szerda, 09:12
sándor-józsef-benedek. .jp
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:13
sándor józsef benedek..né
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:13
kányádi sándor.jpg
maroka
2018. június 22. péntek, 10:21
Kányádi Sándor
irmus
2018. június 21. csütörtök, 15:52
Sándor.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 15:51
pocs jános.jpg
zsokica45
2015. január 04. vasárnap, 17:55
A dolgozókhoz.jpg
chillik
2016. március 04. péntek, 06:02
Kirúgott dolgozók
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:29
jb orházi dolgozok.jpg
zsokica45
2016. február 09. kedd, 21:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.