Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 17:35 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A dió és a gránátalma - érdekesség
számos gyógyhatású táplálék kinézetre hasonlít a belső szervekhez.
Habár leggyakrabban az emberek azt gondolják, hogy csak a véletlen műve, és ezért nem is nagyon foglalkoznak vele, a dió érdekes, különleges alakja mégis hátborzongatóan emlékeztet a koponyára, amely körülveszi a zsírsavban gazdag, két agyféltekéből álló dió "agyat".

Érdekes, mert olyan, mintha az anyatermészet beleszőtte volna a metaforát, a többletjelentést és a magas fokú és bonyolult koevolúciós elméletet a dolgok természetébe.

A dióról köztudott, hogy aránytalanul nagy mennyiségben tartalmaz zsírsavakat, különösen EPA/DHA omega-3 zsírsav alapú alfa-linolén savat, amely szükséges az agy optimális egészségének fenntartásához. Továbbá közismert, hogy a dióban neuroprotektív vegyületek találhatóak, például a galluszsav, E-vitamin izomerek, melatonin, folsav és polifenolok.

Egy kicsit olyan, mintha a természet direkt próbálná felhívni rá a figyelmünket, hogy milyen értékes tápanyagról is van
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 19:24
Szentlélek
"A Lélek ajándékai nagyszerű dolgok, de [...] nem olyanok, amelyek eleve benne lakoznának az ember természetében, mivel az igazi kegyelem és szentség [...] a Lélek ajándékai, s mint olyanok, drágakövek, amelyeket az ember magán visel. A szívben lakozó igazi kegyelem a szív azon értékes tulajdonsága, melynek révén [...] a lélek maga is drágakővé válik. [...] Isten Lelke sok mindenre hatással lehet, amellyel Isten egyébként nem közölte magát. Isten Lelke például ott lebegett a vizek felett, de nem nyúlt bele a vizekbe. Amikor azonban a Lélek a szokásos munkája révén a megmentő kegyelmet közvetíti, akkor saját magát is megosztja az ember lelkével. [...] Igen, a kegyelem voltaképpen Isten Lelkének a szent természete, amelyet megoszt az emberi lélekkel."

- Jonathan Edwards
kalmanpiroska, 2017. április 24. hétfő, 17:56
A tan
igeszakaszt, és nézzük meg, hogy a fenti meghatározás értelmesnek tűnik-e ezek alapján. Tizenkét fontos példa elegendő ahhoz, hogy kimutassuk, miként alkalmazza ezt a kifejezést a Biblia:
(1) A Szentírás tanítja az élettelen dolgok megszentelését: "Kend meg az égőáldozati oltárt is és az egész fölszerelését; így szenteld föl az oltárt, hogy igen szent legyen az oltár! A mosdómedencét és annak állványát is kend meg! Így szenteld föl azt!" (2Móz 40, 10-11). Feltételezhetjük-e, hogy a mosdómedence természetében változás állt be? Vagy pedig létezett valamilyen gonoszság elve, amely kiirtatott belőle? Azt olvassuk továbbá a 2Mózes 19,23-ban: "Vonj határt a hegy körül, és tartsd szentnek azt!" Milyen változás állt be a hegy összetételében azáltal, hogy Isten ott hirdette ki a törvényt? Ha erre a kérdésre öszintén és becsületesen akarunk felelni, meg kell vallanunk, hogy sem a teológusoknak, sem pedig a "tökéletesség tanítói"-nak meghatározásai a "megszentelődés" szóra nem alkalmazhatók itt. Hogy itt mit
kalmanpiroska, 2016. július 04. hétfő, 11:09
Márai: Füves könyv 43
A Rendről és a Gondviselésről

Úgy tapasztaltam, hogy az emberi élet alján rend van. S mert az emberi élet a Teremtés legbonyolultabb megnyilatkozási formája, valószínű, hogy máshol is rend van, a kezdetlegesebb és egyszerűbb létezés világában is, a kőzetek, mosómedvék, hüllők és a bolygócsillagok természetében is. Mindenben rend van, a dolgok eljutnak hozzánk, akkor is, ha ujjunkat sem mozdítjuk, s rend van abban is, hogy időnként mozdítjuk ujjunkat, vagy lelkünket a célból, hogy a dolgok eljussanak hozzánk, mi eljussunk bizonyos helyzetekhez, emberekhez, gondolatokhoz, melyekhez személy szerint, elodázhatatlanul közünk van. Mindebben rend van, ebben hiszek.

De hiszek abban is, hogy e rend mögött szándék is van, melyet nem ismerek. Nevezd, ahogy akarod. Én Gondviselésnek nevezem. Ez a szándék törődik velem, személyesen, büntet, vezet, elrendezi dolgaim, a mélybe taszít, minden pillanatban ellenőriz, építi körülöttem a világot és épít engem a világban, felhasznál. Aki ezt nem
lenke1964, 2016. január 23. szombat, 16:40
vajon észre is vesszük benne
hogy észrevesszük
a szépet egy sivár pusztában, a szemetes utcán vagy egy csúnya ember lelkében!

A szépség ott van mindenben gondolkodj és láss így! Lásd meg azokban a dolgokban
is a szépséget, amelyeket eddig eredendően csúnyának, rendezetlennek, piszkosnak
tartottál! Találd meg bennük azt az aprócska érzést, amit eddig a számodra ellenszenves minőségek eltakartak, elnyomtak!

Kezdd az első tárggyal, ami most a közeledben van.
Figyeld addig, nézz bele a természetébe, amíg meg nem látod benne a szépség
apró fényét! Ha ez sikerül, akkor lásd meg újabb és újabb tárgyakban, a mindenben
benne lakó szépséget!

Amikor a tárgyakban már látod, akkor térj át az élőlényekre! Lásd a szépséget a
növényekben, az állatokban és az emberekben is. Fontos, hogy ne belelásd,
hanem észrevedd a valóban bennünk levő szépséget!
Ha valamiben, valakiben hosszas keresés után sem látod meg, akkor ne akard
belevetíteni, inkább később térj vissza rá a
klementinagidro, 2015. május 31. vasárnap, 22:31
Kék ruhás, szőke leány
bérlés költségétől. A kisfiú édesanyja jó házból való, csöndes asszony volt. Hófehér kezeit soha nem érdesítette házimunka, arra cselédet tartottak.
Két éve ősszel, mikor már azt hitték, a háború fellegei hamarosan végleg tovaszállnak, és a karácsony szelleme együtt találja majd a családot, az ezredes meghalt.
Csatában veszett oda, szörnyű szenvedések árán, de ezt csak az asszony tudta. A kisfiú úgy képzelte, bátor édesapja - akire különben egyáltalán nem hasonlított sem küllemében, sem természetében - egy regimentnyi katona élén lovagolt a halál karmai közé, melyet sötétvörös felhőnek képzelt. Nevetett akkor, biztosan nevetett - vitézemberhez úgy illik!
Ez az édes kis ábrándkép enyhítette némileg szenvedését. Gyerekfejjel szülőt elveszteni csakugyan a legszörnyűbb dolgok egyike a világon, de ha hősként lépett Szent Péter elé, az egészen más ügy.
Az asszony nem akarta saját nyomorúságos érzéseit megosztani vele, hagyta, hagy dicsekedjék az iskolában, a szomszédoknak, az utcában lakó
suzymama, 2015. május 31. vasárnap, 20:21
Vágyom rád Béke Szigete@ 2015-05-28
Anna

Isten, bűvös ecsetet adott
dicső természetünk kezébe
mesteri munkája teljébe
elkápráztatja a világot

Palettáján titkos varázslat
tündöklő színek, s árnyalatok
mámorító tüzes pipacsok
mint, szerelemittas kábulat

A tájat kedvére színezi
pírt izzít a naplementére
lángokat szít pipacsmezőkre
e látvány lelkemet perzseli

Románcot lehel a szívekbe
újra rajzolja álmainkat
tovább bűvöli vágyainkat
megdicsőül természetébe


Nagy Dezső Zoltán

Bárhogy lesz

Rossz lehet a sorsa, ki mindig elégedetlen,
Elégedetlen önmagával és magával az élettel.
Soha nem érzi így ezek után
kannalidia, 2015. május 29. péntek, 22:24
Az Egyház a mai világban
politikai közösségekben sok és sokféle ember él együtt. Joggal vallhatnak eltérő nézeteket. A politikai közösség azonban széthullana, ha ki-ki a maga elgondolása szerint járna el; ezért szükség van olyan tekintélyre, amely az összes polgárok erőfeszítéseit a közjóra irányítja: nem gépiesen vagy zsarnoki módra, hanem mindenekelőtt mint erkölcsi erő, amely az emberek szabadságára és vállalt felelősségük tudatára épít.

Nyilvánvaló tehát, hogy a politikai közösség és a közhatalom az ember természetében gyökerezik, s ezért hozzátartozik ahhoz a rendhez, amelyet Isten határozott meg; viszont a politikai rendszer megválasztása és a vezetők kijelölése a polgárok szabad döntésére van bízva. [156]

További következmény az, hogy a politikai tekintélyt akár a közösségen belül, akár az államot képviselő intézményekben mindig az erkölcsi rend korlátain belül kell gyakorolni a közjó, mégpedig a fejlődés távlatában szemlélt közjó érdekében, a törvényesen meghatározott, vagy meghatározásra váró jogrend
sacimama, 2014. október 12. vasárnap, 16:33
Heti horoszkóp 2013. november 18-24.
mindketten érzékenyebbek, gyorsabban és hevesebben reagálnak. A gyors reflexek az egyik helyen jól jönnek, de másrészt keresnie kellene a nyugalmat is. Ezért a hétvégére tervezzenek lazítást. Jó azoknak, akiknek közös hobbijuk van: mint például a közös horgászgatás, vagy kutyafuttatás. A csendes együttlét most jobb, mint a zajos.

IKREK 05.21. - 06.21.
Ha lehet, még a szokásosnál is változékonyabb a hangulata hét elején. A jegyén áthaladó Holdnak köszönheti ezt a szélfúttaságot a természetében. Ne csodálkozzon azon, hogy senki a környezetében, még a társa sem képes követni önt ebben. Igyekezzen csak a jó érzéseit megosztani a családjával. Ha folyton csak azt látják, hogy ön káromkodik, ideges, kapkod, akkor az nem nagyon fűti fel bennük a szeretet lángját. A pénzügyeken pedig csak addig veszekedjen, amíg van értelme. Vagyis amíg van rá jó megoldása.

RÁK 06.22. - 07.22.
Az igazi barátság, a meghittség fontosabb most az ön számára, mint a romantikus hangulatok. A megbízhatóság, a
1vargaildyko, 2013. november 18. hétfő, 11:22
1/7
Képek, videók
65gránátalma virág.jpg
memi59
2018. augusztus 23. csütörtök, 11:40
Gránátalma .jpg
pacsakute
2018. május 22. kedd, 20:27
Gránátalmalé.jpg
pacsakute
2018. április 06. péntek, 20:49
Gránátalma-S-I.jpg
cserhat3
2017. november 23. csütörtök, 14:49
Gránátalma
sanci81
2017. április 30. vasárnap, 16:56
gránátalma
herbert-fam
2017. február 13. hétfő, 12:35
Gránátalma.jpg
pacsakute
2017. január 26. csütörtök, 18:08
Gránátalmafa
dandej
2016. december 02. péntek, 23:03
granatalma
dandej
2016. december 02. péntek, 22:56
Gránátalma virága
dandej
2016. december 02. péntek, 16:30
Gránátalma
irmus
2015. december 15. kedd, 05:49
belső szervek.gif
szidi001
2008. január 11. péntek, 11:16
Belső szervek
butababa
2006. szeptember 21. csütörtök, 17:08
Címkék
csúnya ember, emberi élet, ember természetében, közös horgászgatás, maga elgondolása, Jonathan Edwards, államot képviselő, igazi barátság, Szent Péter, csendes együttlét, politikai közösség, szemetes utcán, dolgok eljutnak, szeretet lángját, erkölcsi rend, igazi kegyelem,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.