Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 04:50 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novák Katalin: a család az együttlét öröméről is szól
Elmondása szerint bár ezeken a programokon nem direkt módon foglalkoznak a gyerekekkel, de amikor segítik, instruálják őket, például megtanítják őket korcsolyázni, akkor összekovácsolódik a család, és ezekre az élményekre a gyerekek felnőttként is örömmel emlékeznek vissza.

Novák Katalin a családtámogatási rendszer újdonságait emelte ki, így azt, hogy a nagycsaládosoknak elengedik a hitelük egy részét, hogy a diákhitelt is elengedik, vagy felfüggesztik a törlesztést, ha gyermeket vállalnak. Közölte, Babakötvényt kapnak azok a magyarok is, akik nem Magyarország területén vállalnak gyereket, illetve megduplázzák a diplomás gyedet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a család nem elsősorban az anyagi támogatásokról szól.
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 12:32
Novák Katalin: gyermekvállalással csökkennek a hiteltartozások
érvényes.

A Fidesz alelnöke arról is beszélt, hogy a gyermekeket vállalóknak nemcsak a jelzáloghitel egy részét engedik el, hanem akár az egész diákhitelt is. Utalt arra, hogy az első gyermek vállalásakor a diákhitelt felfüggesztik, a másodiknál a tartozás felét elengedik, a harmadiknál pedig az egészet.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a családtámogatások összeadódnak, és azok összességében komoly segítséget jelentenek. A gyermeket vállaló párokat otthonteremtési támogatással, kedvezményes hitellel, a diplomások gyedjével, később bölcsődével, házassági, majd családi típusú adókedvezményekkel segítik - mondta.

Novák Katalin az M1 aktuális csatorna műsorában arról beszélt, hogy megmaradnak a családokat érintő korábbi támogatások is, az újak pedig bővülnek. Utóbbira példaként említette a kétgyermekesek adókedvezményének emelését, ami idén már 35 ezer forintos havi kedvezményt jelent, jövőre pedig 40 ezret.

Közölte, a diplomások eddig egy évig folyósított gyedjét (gyermekgondozási díját) a
velemenyezd, 2018. január 02. kedd, 09:51
Januártól emelkedik a gyermekgondozási díj összege
A tárca a jövő évi családtámogatásokról szóló közleményében emlékeztetett arra, hogy a gyermekgondozási díj a minimálbér emelkedésének köszönhetően emelkedik.

A minimálbér összege jövőre 8 százalékkal, bruttó 138 ezer forintra nő.

A gyed maximális összege 2018-ban eléri a bruttó 193 200 forintot, míg a diplomás gyed az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 96 600 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében 126 350 forintra emelkedik.

A közlés szerint a kormány továbbá egy évvel bővíti a diplomás gyed jogosultsági idejét, így az érintettek 2018-tól a gyermek két éves koráig vehetik igénybe az ellátást.

A további változások között kitértek ara is, hogy a csecsemőgondozási díjra (csed) a vérszerinti apa 2018. január 1-től a korábbiakhoz képest több élethelyzetben is jogosult lehet.

A 2018 januárjában esedékes csedet és gyedet a bankszámlával rendelkezők még idén megkapják, a többieknek a postások január első napjaiban kézbesítik.
velemenyezd, 2017. december 28. csütörtök, 12:52
Novák Katalin: Magyarország a belső erőforrásaira támaszkodik
is beszámítják ennél a lehetőségnél, tehát ha már van egy gyerek, és megfogan a második, akkor a felét engedik el a tartozásnak.

A lakáscélú jelzáloghitellel rendelkezők terheit is szeretnék mérsékelni, ennek érdekében jövő évtől egy-egy millió forintot elengednek a családok tartozásából harmadik és további gyerekek vállalása esetén - mondta az államtitkár.

Megjegyezte, ez a lehetőség az újonnan felvett családi otthonteremtési (csok) hitelekre nem vonatkozik.

Elmondta: a hallgatói vagy diplomás gyedet 2018-tól egy év helyett már két évig lehet igénybe venni.

Novák Katalin beszámolt arról is, hogy újabb bölcsődefejlesztési program indul annak érdekében, hogy minden településen vagy annak közvetlen környezetben legyen valamilyen típusú bölcsőde. Az eddigi fejlesztési forrásokon túl erre még további tízmilliárd forintot fordítanak a jövő évi költségvetésben - fűzte hozzá.

Közölte, a magyar családtámogatási formák közül kettőt megnyitnak azon családok előtt, akiknek külföldön születik
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 13:22
Fidesz: a baloldal veszélybe sodorná a gyed extrát
Selmeczi Gabriella pénteki budapesti sajtótájékoztatóján jó és helyes döntésnek nevezte a gyed extra három évvel ezelőtti bevezetését, az adatok ugyanis azt bizonyítják - emelte ki -, hogy az intézkedés sokat segített azoknak, akik gyermeket vállalnak és mellette dolgoznak is.

A Fidesznek "mindig is a legfontosabb a gyermek volt" - hangsúlyozta, kiemelt társadalompolitikai célként megjelölve, hogy minél több gyermek szülessen. Kijelentette: a családok számíthatnak a Fideszre.

Mindezzel szemben - mondta a képviselő - a szocialista és liberális kormányok elvettek egyévnyi gyest, és a gyed extrát, a "testvérgyedet", valamint a "diplomás gyedet" sem támogatták. Selmeczi Gabriella hozzátette, hogy a baloldal a családi pótlékot is megadóztatta volna.

Szavai szerint a szocialisták és a liberálisok a mai napig támadják a kormány családpolitikai intézkedéseit, és "ha tehetnék, visszaállítanák a régi rendszert, nem támogatnák a családokat, a gyermekvállalást".
velemenyezd, 2017. január 13. péntek, 13:45
NOE-elnök: a gyed extra megadta a választás szabadságát
Kardosné Gyurkó Katalin az M1 aktuális csatornán pénteken elmondta, a gyed extrának három eleme van. Az első, hogy az anya már a gyerek féléves korától visszamehet dolgozni és nem esik el a támogatástól. A második a testvérgyed, amelynek lényege, hogy akkor sem csökken a támogatás összege, ha a gyed ideje alatt születik újabb gyerek, mivel ebben az esetben dupla összeg jár. Végül pedig bevezették a diplomás gyedet, amely a még felsőoktatásban tanuló vagy frissen diplomázott szülőket segíti.

Az egyesület elnöke szólt arról, hogy már az összes családtámogatási forma elérhető az apák számára is, vagyis az apa is otthon maradhat a gyed ideje alatt, sőt akár főállású szülővé is válhat. Egyre többen ki is használják ezt a lehetőséget, de még mindig nagyon erős az a beállítódás Magyarországon, hogy az anyának a gyerek mellett a helye - tette hozzá.
velemenyezd, 2017. január 13. péntek, 09:51
Novák Katalin: a kormány kiemelten támogatja a magyar fiatalokat
keretében majdnem 82 milliárd forintot adtak 35 ezer családnak - ismertette a lehetőségeket az államtitkár.

Novák Katalin felidézte, hogy a kormány határozott arról is, hogy 2019-ig megduplázzák - a korábbi 20 ezerről 40 ezer forintra - a kétgyerekesek családi adókedvezményének mértékét. A döntés értelmében az előző évhez hasonlóan idén is havi ötezer forinttal emelték a kedvezmény összegét, így idén már havi 30 ezer forintot tudnak megtakarítani a két gyereket nevelők.

Kitért arra is, hogy a diplomás gyedet már több mint 500 olyan fiatal vette igénybe, akik még felsőoktatásban tanulnak, vagy épp most végezték el a főiskolát, illetve az egyetemet, ezért még nem volt munkaviszonyuk. Ezzel kapcsolatban az államtitkár megemlítette, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésének köszönhetően nőtt a diplomás gyed összege is idén: alapképzésben bruttó 77 700 forintról 89 250 forintra, mester vagy osztatlan képzésben pedig 90 300 forintról 112 700 forintra emelkedett.

Novák Katalin
velemenyezd, 2017. január 09. hétfő, 11:11
A családok helyzetéről vitatkoztak kormánypárti és ellenzéki politikusok
emellett azonban szeretnék megadni a családoknak a választás szabadságát, hogy mindenki magad dönthessen arról, hogyan kívánja megélni a családi szerepeket.

Révész Máriusz fideszes képviselő közölte, mindenkinek érdeke a demográfiai folyamatokon változtatni, mert ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor "tragédia" lesz. Hollik Istvánhoz hasonlóan azt hangsúlyozta, nem akarják megmondani a családoknak, milyen utat válasszanak, ezért szélesre tárták a lehetőségek kapuját és bevezették többek között a diplomás gyedet, a gyed extrát, a testvérgyed-t is. Felhívta a figyelmet arra, hogy létezik bejegyzett élettársi kapcsolat, amelyre jogi szempontból ugyanaz vonatkozik, mint a házasságra, csak egyetlen kivétel van, a bejegyzett élettársak nem vehetik igénybe az első házasok adókedvezményét. Kiemelte azt is, hogy a szexuális kisebbségekre ugyanazok a törvények vonatkoznak most is, mint 2010 előtt.

Tordai Bence, a PM szóvivője elismerte, hogy valóban sokat költ a kormány családtámogatásokra, de szerinte
velemenyezd, 2016. május 25. szerda, 13:48
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
hogy a fiatalok bízzanak abban, van jövőjük Magyarországon. Megemlítette az eddigi intézkedéseket, így az Ifjúsági garanciaprogramot, a Nemzeti tehetségprogramot, illetve a családi otthonteremtési kedvezményt.

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyi államtitkára elmondta, hogy az Ifjúsági garanciaprogram célja, hogy Magyarországon 2018-ra a 25 év alattiak munkanélkülisége megszűnjön. Ő is felsorolt néhány fiataloknak szóló kormányzati programot, így a diákhitelt, a diplomamentő programot, a diplomás gyedet. Kitért arra is, hogy egymilliárd forintos uniós pályázatot írnak ki az ifjúsági közösségek programjainak támogatására, illetve ötmilliárdos keretösszegből a fiatalok tájékoztatatását segítő Új Nemzedék Központok valósulnak meg országszerte.MSZP: rendezni kell az ESZOSZ-károsultak munkajogi helyzetétBangóné Borbély Ildikó (MSZP) azt mondta, hogy az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) ügye három megyét, 2800 munkavállalót érint. Hozzátette:
velemenyezd, 2015. szeptember 28. hétfő, 15:12
Balog: a kormány feladata lebontani az akadályokat a gyermekvállalás elől
Balog Zoltán kiemelte, az elmúlt évben a kormány számos intézkedést hozott, hogy megkönnyítse a gyermeket vállalók életét, és a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb népesedési adatai is bíztatóak, hiszen 2014-ben olyan mértékben emelkedett a születések száma, amelyre az elmúlt öt évben nem volt példa - tette hozzá a miniszter.

A tárcavezető - ismertetve a statisztikai hivatal számait - elmondta, hogy 2010 óta tavaly született a legtöbb gyermek Magyarországon, 91 500, ami 3,2 százalékkal több, mint az azt megelőző évben. Jó hír az is - fűzte hozzá -, hogy 6,5 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma tavaly a 2013-as adatokhoz képest, összességében pedig 2010 óta 20 százalékos csökkenés figyelhető meg az abortuszok számában.

Balog Zoltán szintén kedvezőnek ítélte, hogy az elmúlt évek számait figyelembe véve folyamatosan nő a házasságkötések száma: 2014-ben 38 700 házasság jött létre, 1714-gyel (4,6 százalékkal) több, mint 2013-ban. Megjegyezte, míg 2002 és 2010 között 23
velemenyezd, 2015. február 23. hétfő, 17:16
Novák Katalin: meg kell állítani a népességfogyást
családpolitikai intézkedéseiről szólva példaként említette, hogy a családi adókedvezményt kiterjesztették az egy vagy két gyermeket nevelőkre is. Ennek eredményeként a családok évi 230-240 milliárd forint adókedvezményt vehetnek igénybe, és ez az összeg 2018-ra 300 milliárdra emelkedhet.

Novák Katalin kitért a gyed extrára is, amely szeptemberig csaknem 27 ezer szülőnek jelentett segítséget. A munka melletti gyedet 15 ezren, a testvér gyedet 12 ezren vették igénybe, és bevezették a hallgatói, vagy diplomás gyedet is.

Közölte: a gyermekétkeztetésre fordított összeg 2010 és 2014 között 24 milliárd forinttal nőtt. Jelenleg a gyermekek harmada étkezik ingyen, ezt kétharmadra tervezik növelni. Hatezer új bölcsődei, óvodai férőhelyet hoztak létre, de ezt a számot is növelni szeretnék.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a köznevelésben fokozatosan, felmenő rendszerben ingyenessé teszik a tankönyveket.

Kiemelte, hogy folyamatosan nő, húszéves csúcsot ért el az országban a női
velemenyezd, 2015. január 28. szerda, 16:01
Emmi: egyre több családnak jelent segítséget a gyed extra
Novák Katalin a tárca által az MTI-hez vasárnap eljuttatott közlemény szerint a kormany.hu-nak azt mondta: a kedvezményezettek összlétszáma az első félévi 18 584-ról a harmadik negyedév végére mintegy 8300-zal nőtt. A gyed extra szeptemberig 26 902 kisgyermekes szülőnek jelentett segítséget - emelte ki.

A harmadik negyedév végén mintegy 11 900-an részesültek egyszerre több gyermekük után is ellátásban amiatt, hogy több három év alatti kisgyermeket nevelnek. Emellett az első félévi adatokhoz képest 63 százalékkal, 4600-zal emelkedett a több ellátásban részesülők száma.

Mint az államtitkár felidézte: a kormány január elsején vezette be a gyed extrát annak érdekében, hogy tovább javítsa a kisgyermekes családok helyzetét, s ezzel együtt létrehozta a diplomás gyedet is. Utóbbit azok a fiatalok vehetik igénybe, akik gyermeket vállalnak felsőoktatási tanulmányaik során, illetve közvetlenül azt követően. Szeptemberig kétszázhatvanan éltek ezzel a lehetőséggel, ami 80 százalékkal haladja meg az első
velemenyezd, 2014. november 23. vasárnap, 09:41
1/3
Képek, videók
Katalin családja.png
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:45
Katalin és a kis Lajos.pn
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:42
Katalin és Meghan.jpg
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:41
Katalin és Lajos herceg.p
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:41
Vilmos-és Katalin.jpg
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:38
Katalinn
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:01
Katalin K.-tól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:41
N-KATALIN.jpg
cserhat3
2018. augusztus 24. péntek, 12:49
Juhász Katalin - Én Anyám
menusgabor
2018. augusztus 18. szombat, 16:40
Katalin-keresztelők.jp g
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:26
Katalin-.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:26
TENGER-BY KATALIN TUTO.jp
53ilona
2018. június 21. csütörtök, 22:16
Baráti együttlét
bedmarika47
2014. augusztus 15. péntek, 06:52
együttlét
aurorix
2014. június 21. szombat, 06:34
együttlét
agica2004
2013. október 20. vasárnap, 15:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.