Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:47 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A köménymag
így az több olyan enzimet állít elő, melyek nélkülözhetetlenek az emésztéshez, emellett pedig a túlzott savképződés ellen is küzd.
Az egyik legkellemetlenebb emésztési tünet a puffadás. Ilyenkor a bélrendszerben összegyűlnek a felesleges gázok, ez pedig hasfájáshoz, feszülő érzéshez vezethet. Ennek a tünetnek számtalan oka lehet, de a kömény minden esetben a segítségünkre lehet, még akkor is, ha valamilyen gyulladásos bélbetegséggel küzdünk. A puffadás elleni gyors enyhüléshez forraljunk fel 2 deci vizet, majd tegyünk bele egy fél mokkáskanálnyi őrölt köményt, fél mokkáskanálnyi őrölt gyömbért és egy kevés sót. Gyöngyöztessük még nagyjából öt percig, szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni és igyuk meg.
A köményben található vas a vérszegénység kezelésében is segíthet. A vas szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk hemoglobint állítson elő - ez az anyag szállítja az oxigént a sejtekhez.

A köménymagnak a testsúlyra is jótékony hatásai vannak, különösen, ha szeretnénk néhány felesleges kilótól
lovaszmarika, 2018. szeptember 25. kedd, 14:49
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
sütőpapírral kibélelt
tepsibe. Ezeket a tésztákat nevezzük dübbencsnek.
Felvert tojással átkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, vagy kemencében kisütjük.
Még forrón átkenjük a dübbencsek tetejét zsírral.

Tőtike tormalevélben
Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 kg darált sertéshús, 3 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt
feketebors, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 7 dl
paradicsomlé, 1 dl ecet, tormalevél, másfél evőkanál őrölt paprika.
Két liter vizet felforralunk két csapott evőkanál sóval, és egy deci ecettel. A
tormaleveleket alaposan átmossuk, majd a forró vízben átforgatjuk, megfonnyasztjuk.
Kiszedjük, és hagyjuk hűlni.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ráborítjuk a darált húst, belevágunk két
vöröshagymát, egy kisebb fej fokhagymát. Ízesítjük őrölt borssal, egy evőkanál sóval,
másfél evőkanál őrölt paprikával, majd a rizst is hozzáadva alaposan összekeverjük.
A meghűlt levelek vastagabb ereit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
5 házilag elkészíthető hajpakolás
Banános, mézes pakolás

Egy jó érett banánra lesz szükséged, amit csak be kell dobnod a turmixba, hozzáadni egy deci vizet és egy kevés langyos vizet, hogy jól kenhető, dús krémet kapj. Ezt vidd fel a benedvesített hajadra, tartsd melegen - törölközővel, alufóliával, sapkával, vagy ahogy neked kényelmes -, majd fél óra után mosd meg a hajad.

Tojásos, olívás pakolás

A hajad hosszától függően variálhatod a mennyiségeket ennél a pakolásnál. A megadott adagok félhosszú hajra elegendőek, de ha nagyon sok hajad van, vagy hosszú, akkor nyugodtan duplázd vagy akár triplázd meg a mennyiségeket. Egy tojássárgájához keverj hozzá két evőkanál jó minőségű olívaolajat. Az olajat apránként keverd hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy órát, de ha van fürdősapkád, akkor akár egész éjszakára rajta hagyhatod. Samponnal mosd le alaposan, és a szárítás után már érezni is fogod,
eva6, 2018. augusztus 10. péntek, 16:22
Pillecukor (p-f-z)
Hozzávalók: 60 dkg cukor, 4 evőkanál méz, 2 dl víz, pár szem só. 40 g zselatin (két csomag) és 2 dl víz. 2 evőkanál piros és zöld ételszínezék. A sütőpapír kenéséhez fél dl étolaj. A forgatáshoz 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg porcukor.
Egy lábasba két deci vízbe beleöntjük a cukrot, a mézet, a picurka sót, és a tűzhelyen összeolvasztjuk. Felforraljuk, és megvárjuk, amíg az edényben kicsit visszahúzódik a habja.
Egy nagyobb tálcát sütőpapírral kibélelünk, és olajjal átkenünk.
Újabb két deci vizet összemelegítünk a zselatinnal, amit apránként, szűrőkanálon át a cukros sziruphoz keverünk.
A szirup egyharmad részét a zöld ételfestékkel 6-8 percen át habverővel verjük. Ezt a masszát terítjük a tálca aljára.
A második harmadot festék nélkül újabb nyolc percig verjük, és a zöld anyagon elterítjük.
A megmaradt zselatinos masszát a piros ételfestékkel verjük habosra, és ezt kenjük felülre.
A pillecukrot egy éjszakán át állni hagyjuk, majd ollóval tetszőleges nagyságúra
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 12:10
Töklekvár
Hozzávalók: 2 kg főzőtök, 2 db (bio) citrom, 1,25 kg kristálycukor, 1,5 dl 10%-os ecet, 6 szegfűszeg.
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát apróra reszeljük. Öntünk alá fél dl vizet, és a szegfűszeggel együtt feltesszük főzni.
A cukrot egy másik lábasba öntjük, adunk hozzá ecetet és másfél deci vizet. Addig forraljuk, amíg mézszerű folyadékot kapunk.
Amikor a cukkini megpuhult, beleborítjuk a citromok reszelt héját és levét is. Kevergetve két percig főzzük. Ekkor öntjük hozzá a szirupot, azzal együtt további tíz percig rotyogtatjuk.
Az elkészült töklekvárt kisebb üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd fejjel lefele fordítva hagyjuk langyosra hűlni, így sokáig eltartható tartósítószer nélkül is.
A töklekvárt kenyérre-kiflire kenve, sütemények töltelékeként, esetleg palacsintával, fánkkal is fogyaszthatjuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:45
Aratóleves
kolbász, 15 dkg szárazbab, 20 dkg savanyú káposzta, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 dl aludttej (kefir), 5 dkg vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk. A savanyú káposztát átmossuk, és kisebb szálakra aprítjuk.
A zöldségféléket - sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát - megtisztítjuk. A hagymákat kockákra, a gyökereket karikákra vágjuk.
Közben a bab mellé rakjuk a félbevágott paprikát, paradicsomot, savanyú káposztát és az átmosott árpagyöngyöt is. Ezekkel együtt fedő alatt puhítjuk tovább. Őrölt borssal és köménnyel
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:39
Lime: ezért együk naponta
segítheti, és enyhítheti a gyomorfájás, a reflux vagy a puffadás tüneteit. Könnyen elkészíthető emésztésjavító italhoz keverjünk össze egy teáskanál lime levet egy pohár langyos vízzel, tegyünk hozzá egy teáskanál mézet, majd igyuk meg étkezések után.

A citromban és a lime-ban található citrát segítségével a vesekövek ellen is küzdhetünk. A természetes citrát legalább olyan hatékonynak bizonyulhat a vesekövek megelőzésében, mint a gyógyszerek. Még jobb hatást érhetünk el, ha sok, lime-mal ízesített vizet iszunk, hiszen a plusz folyadék segíti a vesék "átmosását", ezzel pedig tovább csökkenthetjük a vesekövek rizikóját.

Akkor is érdemes a lime-ot segítségül hívni, ha szeretnénk egészségesebb fejbőrt és hajat. A lime-ban ugyanis olyan hatóanyagok találhatóak, amelyek megakadályozzák bizonyos mikrobák elszaporodását. Keverjünk össze egy evőkanál olívaolajat, egy deci natúr joghurtot és egy lime kifacsart levét és lereszelt héját, majd ezt masszírozzuk be az fejbőrünkbe. Hagyjuk hatni öt
vorosrozsa66, 2018. július 13. péntek, 12:18
tardi kaszáspecsenye
Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka,
20 dkg kenyérszalonna,
2 evőkanál étolaj,
10 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg lángolt kolbász,
5 dkg fűszerpaprika,
2 dkg őrölt feketebors
1 dkg őrölt kömény,
5 dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.

A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kisütjük. A másikat először hosszában félbe, majd fél karikákra szeljük.
A kolbásztaréjt, és a kisült szalonnákból kettőt kiveszünk, a többire rászórjuk a hagymát. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, és beleborítjuk. Téli időszakban ezeket lecsóval helyettesíthetjük.
Pár perces sütés után rátesszük a húst. Ízesítjük
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:32
Bográcsgulyás
centis - kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül, keverve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A fokhagymát a köménymaggal együtt finomra vágjuk, és a húshoz adjuk a pirospaprikával együtt. Éppen csak összekeverjük, majd azonnal ráöntünk kb. 2 deci vizet, nehogy a paprika megégjen. Megsózzuk - kezdjünk 1 csapott evőkanálnyival -, majd az apróra vágott paprikával és paradicsommal ízesítjük (ha lecsóval főzzük, azt is fel kell aprítani). Piros Arannyal megadjuk az erejét, lefödjük, és nem túl erős tűz fölött (a bográcsot feljebb emelve) a húst kb. 1,5 óra alatt majdnem teljesen puhára
pároljuk. Közben néha megkeverjük, ha kell, egy kevés vizet is öntünk alá. Ilyenkor elegendő idő van arra is, hogy elkészítsük a csipetkét.
3. A
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:18
FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ Tulajdonságai 3.
Fokozódik az epe működése, cukorbetegeknél csökken a vércukorszint. Szakvélemény szerint a kúra a körmök törékenységét is megszünteti. A szervezetben kialakult káros lerakódások a bélrendszeren keresztül kiválasztásra kerülnek, így mindazon betegségek, melyek okai az emésztőszervekben, a vér összetételében, káros lerakódásokban keresendők, a mustármag kúra során kiküszöbölhetők.
A mustárkúra ideje max. 6-8 hét. Naponta 3x, étkezés előtt egy csapott kávéskanál mustármagot szétrágás nélkül kell lenyelni, és vizet inni rá.
Reumára helyi fürdőt készíthetünk, 100-200 gram összetört, vagy őrölt mustármagot vászonzacskóba kötünk. A kádba lógatjuk és a fürdővizet ráeresztjük.
Jó a mustármag a légzés és a keringés vitális központjaira. Tüdőgyulladásnál a mellkasra mustártapaszt készíthetünk. 3 evőkanál összetört magot 5 deci langyos vízzel elkeverünk, 5 percig fenntartjuk a mellkas köré tekert borogatást.
Reumatapasz: porrátörjük a mustármagot, ecettel elkeverve 15-30 percig tartjuk a fájó
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:00
Minden ételnek megvan a maga üzenete
A tojásos nokedlié az, hogy az élet szép

Egyszerűen jó ránézni, olyan, mint egy csokor nárcisz. Megidézi a tavaszt. Végre süt a nap, végre újjászületett a természet és minden üde, százféle zöld. Az élet könnyű, mint a jó nokedli, a levegő harapós, mint a friss saláta, az élet pedig édes, mint a cukros-ecetes lé.

Tavasszal elfelejtjük a magyar konyhát. Egyszerűen átkattan valami a fejekben és könnyűeket meg gyorsakat akarunk főzni, csak úgy összekeverni valamit, ami két mozdulattal már kész is. Egészséges és bícsbádi biztos.
Így aztán a magyar konyhát, ami miatt egyébként bármikor, bármilyen fórumon tűzbe megyünk, pláne, ha arról van szó, világhírű-e, tavasszal sutba dobjuk, és vadul lapozgatjuk a tizenöt perces szakácskönyveket, meg könnyű tésztás kajákat keresünk, de minimum valami olaszt, esetleg salátát. Mintha itthon nem lenne elég fertályórás kaja.

Van. Csakhogy a gulyás mellett
bordat, 2018. május 24. csütörtök, 18:43
Szabó Gyuri bácsi tanácsai
tönkre.

GYOMORÉGÉS:
Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki
az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni. A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea. A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről. 2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő:
Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.
KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ:
+3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell
dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp mandulaolajjal összekeverni és
sz719eszter, 2018. május 15. kedd, 09:30
1/94
Képek, videók
7 A köménymag ízesít, és
jozsef_olah_9843
2015. június 02. kedd, 14:05
A Köménymag ...
palacsintapista
2011. május 01. vasárnap, 02:48
a boldogság olyan.jpg
sz719eszter
2018. október 05. péntek, 19:43
Vannak olyanok
otodik
2018. október 02. kedd, 08:13
A gyermekek nem olyanok,
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:31
A bűn olyan, mint egy gát
sanci81
2018. augusztus 28. kedd, 17:05
Az élet olyan mint a hull
menusgabor
2018. augusztus 19. vasárnap, 19:33
Olyan volt éppen, mintha
sanci81
2018. augusztus 19. vasárnap, 18:46
Mert minden test olyan, m
katalin_53
2018. augusztus 17. péntek, 07:43
bárcsak minden olyan.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:39
a kedvesség olyan.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:11
A gyerekek olyanok
sanci81
2018. július 16. hétfő, 17:50
Nincs olyan pszichiáter a
sanci81
2018. július 11. szerda, 17:31
Címkék
fülénél rázogatva, cukros sziruphoz, tojásos nokedlié, természetes citrát, apróra vágott, bélrendszerben összegyűlnek, töklekvárt kenyérre-kiflire, kisült szalonnákból, másik lábasba, levegő harapós, húst rádobjuk, másik edényben, hurutos gyomor, szárítás után, meghűlt levelek, Szabó Gyuri,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.