Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 00:09 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Európa-liga - A Chelsea is a Vidi ellenfelei között
együttese, az Asztana összekerült egymással a K csoportban a francia Rennes és a cseh Jablonec társaságában.

A sérüléssel bajlódó Szántó Tamás együttese, a Rapid Wien a G csoportban a Villarreal, a Szpartak Moszkva és a Glasgow Rangers együttesével csap össze, míg Gulácsi Péter klubja, a Leipzig a "márkatárs" Salzburg, valamint a Celtic Glasgow és a Rosenborg csapatával találkozik a B jelű négyesben.

A csoportkörös meccseket szeptember 20-án, október 4-én és 25-én, november 8-án és 29-én, valamint december 13-án rendezik, az első két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb 32 közé. Ott csatlakoznak a mezőnyhöz a Bajnokok Ligájától csoportharmadikként búcsúzó csapatok.

A csoportok:

A csoport:Bayer Leverkusen (német), Ludogorec (bolgár), FC Zürich (svájci), AEK Larnaca (ciprusi)

B csoport:Salzburg (osztrák), Celtic Glasgow (skót), Leipzig (német), Rosenborg (norvég)

C csoport:Zenit (orosz), FC Köbenhavn (dán), Girondins Bordeaux (francia), Slavia Praha (cseh)

D
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 14:19
Az Octavius szellemhajó
időközben kifogytak a készletekből, és szép lassan halálra fagytak.

A történet szerint a hajó végül megtalálta az átjárót, és át is haladt rajta, ám ezt már szellemhajóként, kitéve a természet elemeinek, a fedélzetén egyetlen élőlény nélkül.

A legenda egyik 1905-ös változata szerint - amely David Meyer brit szerzőhöz köthető - a tengerjáró valódi neve Gloriana volt, és nem szerepelt benne az északnyugati átjáró, míg a legkorábbi változat szerint - amelyet Meyer 1828. december 13-i dátumú, philadelphiai újságban lelt fel, a hajónak még nem volt említve a neve.

A leghíresebb kísértethajó

Az Octavius történetét viszonylag kevesen ismerik, a legismertebb szellemhajó a Mary Celeste, amelyet 1872. december 4-én, délután egy óra körül a Portugáliától 600 kilométerre, a nyílt óceánon hajózó Dei Gratia ügyeletes matróza vett észre a távolban. Közelebb érve a vitorlák állásából jól láthatóvá vált, hogy a kétárbócos teljesen szabadon sodródik. A
moonshadows, 2018. augusztus 25. szombat, 17:34
Kamatdöntés - Elemzők: az alapkamat 2020 közepéig változatlan maradhat
Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője kiemelte: most sem változtatott a monetáris kondíciókon a monetáris tanács, izgalmasabb lesz a szeptember 18-i kamatdöntő ülés, amelyet megelőz az Európai Központi Bank (EKB) szeptember 13-i fontos ülése, és elkészül az MNB friss inflációs jelentése is.

Az MNB szorosan követi a külföldi döntéshozók monetáris politikáját, elsősorban az EKB-t, amely várhatóan december végén vezeti ki az eszközvásárlási programot, de a mostani kommunikáció alapján legalább 2019 nyár végéig tartja a jelenlegi kamatszintet - jelezte.

Varga Zoltán rámutatott: a forint árfolyama rövid távon leginkább a Törökországból érkező hírekre lehet érzékeny, a többi feltörekvő piaci devizához hasonlóan, azonban az elmúlt hetekben jól láthatóan csökkent a reakció nagysága, masszív eladói nyomás esetén is visszafogottnak mondható volt a forint gyengülése. Az MNB laza monetáris politikája a szeptemberi Fed kamatemelést követően kerülhet ismét előtérbe, illetve egy nagyobb, amerikai
velemenyezd, 2018. augusztus 21. kedd, 20:21
Elkészült és be is került
évfordulójára egy másikra cserélték. Paukovits László a Trianon kereszt állítása során keletkezett teljes iratanyagát (dokumentumokat, leírásokat, leveleket, fotókat, újságcikkeket, képeslapokat) az utókornak való megőrzésre 2003. július 31-én adta be a helyi levéltárba. Mintegy tíz évig rendezte és szervezte is a Trianoni megemlékezéseket az evangélikus templom kertjében álló keresztnél. 2005-ben ő tartotta a megemlékező beszédet is. Az Országházban Magyar Zoltán országgyűlési képviselő (Jobbik), 2016. december 13-án napirend utáni felszólalásában búcsúzott tőle ,,Paukovits László emlékére" címmel. Síremléke Mosonmagyaróváron, a Feketeerdei úti Új Köztemetőben található.

A szócikkhez használt forrás(ok):
Simon Zsuzsanna: Trianon emlékezete Mosonmagyaróváron
Mosonvármegye: Mosonmagyaróvár és Környékének Lapja Mosonmagyaróvár, 1997- 15. évf. 2011. 12. sz. 15. p.
Paukovits László: Keresztre feszíttetik az igazság?
Mosonvármegye: Mosonmagyaróvár és Környékének Lapja
azenujsagom, 2018. augusztus 15. szerda, 16:13
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 156. (36 kép).
Marilyn Monroe a 403 kötetes otthoni könyvtárban,1953

Francia és Orosz katonák az ENSZ békefenntartó missziója során, Koszovó, 1999 augusztusában

Che Guevara az ENSZ Közgyűlésén, 1964. december 11.

Mobil mozi, Szovjetunió, 50-es évek

A Lenin emlékmű lebontása, Berlin, 1991

A szovjetek afganisztáni
schuro, 2018. július 17. kedd, 20:39
... félelem-szülte békediktátum
magyar hadifogoly vett részt.
*
A HATALOMÁTVÉTEL után, amikor a HADIFOGLYOK VISSZANYERTÉK SZEMÉLYES SZABADSÁGUKAT, ún. internacionalista katonai alakulatokat szerveztek, amelyeket a Vörös Hadsereg kötelékében minden fronton bevetettek.
A magyarok aránya az internacionalista alakulatokban felülmúlta bármely más nemzetét. Összlétszámuk 100 ezer főre tehető, ebből kb. 30 ezren elestek....
*
Új fegyveres erők 1918-ban
,,A frontról hazaözönlött és leszerelt katonák száma 1918 decemberéig elérte az 1,2 milliót. November 9-én a hadsereg újraszervezése nagy erőkkel kezdődött el. November 13-án rendelet jelent meg a nemzetőrség , a polgárőrség és a hadsereg létesítéséről.
A hadsereg alapját az 5 legfiatalabb korosztály visszatartása, illetve behívása képezte volna. Az ütőképes haderő gyors megszervezése illúzió maradt. Oka: pénzszűke, az ország peremvidékeinek leválása, illetve megszállása; a háborús fáradtság, a pacifista (mindenfajta háborút, fegyveres harcot ellenző)
furaila, 2018. június 04. hétfő, 21:31
Tridenti zsinat
20-ikat, számos akadály után, aminők a keresztény fejedelmek között dúló konfliktusok és háborúk voltak, III. Pál pápa 1542. május 22-ére hívta össze Tridentbe (ma: Trento), a bullában kifejezett e céllal: »Isten dicsőségére és magasztalására, a hit és keresztény vallás fejlesztésére és felemelésére, a tévtanok kiirtására, az egyház békéjére és egységére, a papság és a keresztény nép megjavítására, a keresztény név ellenségeinek megsemmisítésére«. A zsinatot azonban újabb zavarok miatt csak 1545. december 13-án nyitották meg ünnepélyesen a tridenti fő székesegyházban
A zsinat elsősorban azokkal a területekkel foglalkozott, ahol a protestáns nézetekkel szemben kellett megfogalmaznia a katolikus egyház nézeteit.

Katolikus lexikon

Trienti vagy tridenti?

Molnár Antal írása A TRIENTI ZSINAT (1545-1563)
maroka, 2018. április 29. vasárnap, 08:08
1. A Magyarok Világszövetségének története
városban több ezer magyar hadifogoly vett részt. A hatalomátvétel után, amikor a hadifoglyok visszanyerték személyes szabadságukat, ún. internacionalista katonai alakulatokat szerveztek, amelyeket a Vörös Hadsereg kötelékében minden fronton bevetettek.
A magyarok aránya az internacionalista alakulatokban felülmúlta bármely más nemzetét. Összlétszámuk 100 ezer főre tehető, ebből kb. 30 ezren elestek.

Új fegyveres erők 1918-ban
A frontról hazaözönlött és leszerelt katonák száma 1918 decemberéig elérte az 1,2 milliót.
November 9-én a hadsereg újraszervezése nagy erőkkel kezdődött el. November 13-án rendelet jelent meg a nemzetőrség, a polgárőrség és a hadsereg létesítéséről.
A hadsereg alapját az 5 legfiatalabb korosztály visszatartása, illetve behívása képezte volna. Az ütőképes haderő gyors megszervezése illúzió maradt.
Oka: pénzszűke, az ország peremvidékeinek leválása, illetve megszállása; a háborús fáradtság, a pacifista (mindenfajta háborút, fegyveres harcot ellenző)
furaila, 2018. február 01. csütörtök, 00:33
Alkotmányellenesnek bizonyult Romániában az igazságügyi törvénycsomag több rendelkezése
Valer Dorneanu, a testület elnöke példaként a bírák és ügyészek felelősségét szabályozó cikkelyeket hozta fel, amelyeknél az alkotmánybíróság pontatlannak találta a téves jogalkalmazás meghatározását, a "rosszhiszemű", illetve "súlyos mulasztás" kifejezések pontosítását kérve a jogalkotótól.

A decemberben megszavazott, kihirdetésre váró törvénytervezet nemcsak lehetővé, hanem egyenesen kötelező tenné, hogy az állam kártérítési eljárást indítson azon ügyészek vagy bírák ellen, akik "rosszhiszeműen", vagy "súlyos mulasztás" nyomán hoznak helytelen döntéseket.

Ez már a második olyan jogszabály a három törvényből álló - a jobbközép ellenzék, Románia külföldi partnerei és az utcán tüntető civilek által kifogásolt - igazságügyi csomagból, amely megbukott a normakontrollon. A testület múlt héten az igazságszolgáltatás megszervezéséről szóló jogszabály néhány cikkelyét találta alkotmánysértőnek.

Mindkét esetben az alkotmánybíróság együtt tárgyalta az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt és a
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 19:23
A magyar kultúra napja - Bemutatták a város EKF pályázatát Egerben
évtized után ismét részt venni megtiszteltetés és újabb fejlődési, valamint arculatépítési lehetőség a város számára. Megjegyezte, hogy Eger értékeit megőrző, kulturálisan befogadó, modern város, mely alkalmas a cím elnyerésére és az addig megvalósuló nagyszabású fejlesztéseknek köszönhetően öt év múlva új fénykorát éli majd.

Az eseményen közzétett, a pályázat tartalmát összefoglaló kiadványból kiderül: a programstruktúra négy csúcseseménye a 2023-as magyar kultúra napjára időzített nyitó- és a december 13-i fényünnepre tervezett zárórendezvény, egy tíznapos tavaszi nemzetközi filmfesztivál és egy egyhetes őszi tudományos seregszemle.

Ezen kívül a pályázat többi helyi, régiós és nemzetközi projektje további 4 csomagban, 4 tematika köré - tudomány, művészet, technika, vallás - szerveződik.

A pályázat kiemelt látványeleme a "fény városa" koncepció, mely fényinstallációkkal térbeli múltidézésre invitálja majd a látogatókat, míg a tervezet főbb fejlesztési elképzelései között egy
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 20:34
Luca napja - december 13.
Szokások és hiedelmek

Kevés olyan jeles napunk van, amelyhez annyi hiedelem és szokás fűződne, mint Luca napjához. A Luca név jelentése latinul fényhozó, azt jelenti hajnalban született.
Magyarországon e napot nem az ünnepségek jellemezték, hanem a pogány szokásokból táplálkozó babonás hiedelmek, tilalmak, jóslások és praktikák. Mivel a néphit szerint a december 13-i hosszú éjszaka kedvez a gonosz erők varázslatainak, praktikák egész sorát végezték el az emberek a távol tartásukra: fokhagymát tettek az ablakokba, a homlokukra fokhagymával keresztet rajzoltak, patkót helyeztek a küszöbökre, seprűt raktak keresztbe az ajtók elé. Tették mindezt azért, hogy a söprűnyélen lovagló boszorkák, az ártó szellemek ne hatolhassanak be a házaikba.

A boszorkánnyá vált Luca felismerésére, ezen a napon fogtak hozzá a Luca-székének elkészítéséhez, melyet a boszorkányszögnek megfelelően hagyományosan kilenc-, vagy tizenháromféle fából állítottak össze, és a boszorkány megfigyelése előtt varázskörrel
lenke1964, 2017. december 14. csütörtök, 18:36
Háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el Romániában a volt uralkodó, I. Mihály halála miatt
A svájci rezidenciáján 96 éves korában kedden elhunyt Mihály király hamvait december 13-án szállítják Romániába. A királyi háznak visszaszolgáltatott sinaiai Peles-kastélyba tervezett rövid kitérő után, ahol az állami méltóságok és tisztségviselők vesznek búcsút az elhunyttól, a volt uralkodó holttestét még aznap este felravatalozzák Bukarestben, a jelenleg szépművészeti múzeumként működő egykori királyi palotában. Itt a következő két napon bárki leróhatja kegyeletét.

A gyászszertartásra szombaton a román ortodox pátriárkatus bukaresti székesegyházában kerül sor, majd Mihály királyt a román uralkodók hagyományos nyughelyén, Curtea de Argesen temetik el az elmúlt években épült új ortodox székesegyházban.

A nemzeti gyásznapokat megelőzően a kétkamarás bukaresti parlament hétfői ünnepélyes együttes ülésén tiszteleg az elhunyt uralkodó előtt.

Kedden Klaus Iohannis államfő és Mihai Tudose miniszterelnök is erkölcsi példaképnek, történelemformáló személyiségnek, igaz hazafinak nevezte Mihály
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 16:23
1/46
Képek, videók
Europa liga.jpg
maroka
2018. augusztus 30. csütörtök, 09:50
szántó judit 002.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:07
szántó judit 001.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:06
szántó judit.png
chillik
2017. november 14. kedd, 15:10
SZÁNTÓ.ÁGNES.jpg
cserhat3
2016. február 02. kedd, 21:07
szántó-vető ember a 950-e
jolika66
2015. május 17. vasárnap, 14:56
szántó-vető
lenke1964
2015. május 04. hétfő, 11:15
090823 10-06 Szántód Kőrö
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:42
090823 10-01 Szántód Kőrö
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:42
a szántó
kincsesszigeten
2011. július 05. kedd, 14:00
Szántod 01
csello2
2011. július 02. szombat, 13:44
Szántó Ferenc +.jpg
farkas1945
2011. március 23. szerda, 15:34
Aston_Martin_Rapide_Co nce
szende_robi
2013. október 05. szombat, 20:09
Aston Martin Rapide S (20
farkas1945
2013. március 08. péntek, 11:42
Aston Martin Rapid S (201
farkas1945
2013. március 03. vasárnap, 13:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.