Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 05:50 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krémsajt házilag
Hozzávalók: /Mivel először készítettem ezért kisebb mennyiségből csináltam/ 1 nagy doboz tejföl/330 gr/, 1 mk.só, csipetnyi cukor, ízesítésnek pedig 1/2 mk. bazsalikomot tettem hozzá.
Elkészítése: Tejfölt edénybe öntöttem hozzátettem a sót cukrot és a bazsalikomot összekevertem .

Kisebb textil konyharuhát bevizeztem szűrőkanálba tettem és ebbe öntöttem bele a tejfölt. A konyharuha csücskeit összekötöttem és egy fakanalat átdugva rajta fazékra akasztottam így a savó belecsurgott . Másnap a krémsajtot tálra borítottam és már lehetett falatozni belőle! Legközelebb más fűszerrel ízesítem!

Ui:(Utólag jöttem rá hogy tulajdonképpen a mascarpone helyett amit használok a natúr krémsajtot ez az , csupán fűszerrel ízesítettem! ( Most pedig egy szakácskönyvemben találtam rá!)
Legközelebb 1 mk fűszert teszek hozzá! Sokszor ezek a kencék jobban ízlenek mint a hentesárú
suzymama, 2018. április 24. kedd, 13:32
Hartyáni krémes
volt..


Hartyáni krémes

Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához

2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 tojás
200 g cukor
400 g liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tej

A krémhez

750 ml tej
3 csomag vaníliás pudingpor
300 g vaj
250 g porcukor
16-18 db babapiskóta
150 ml főzött kávé
1 evőkanál rum
Elkészítés

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk .
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített
gabfe, 2018. április 23. hétfő, 14:28
Angelika szelet
sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom, majd hozzá szitálom a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Laza mozdulatokkal beleforgatom a fehérjehabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.

Sütőpapírral kibélelt 30×40 cm gáz tepsibe simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Még langyosan leszedem róla a sütőpapírt. Ugyanígy sütöm a másik lapot is, csak azt dióval.

A pudingporokat a tejjel sűrű péppé főzöm. Amikor besűrűsödött, leveszem a tűzhelyről és beleszórom a cukrot, elkeverem, hogy a cukor elolvadjon és hagyom hűlni, közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön be.A szobahőmérsékletű vajat kihabosítom, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverem. Hozzáadom a rumaromát is. A krémet kettéválasztom, az egyik felébe diót teszek, a másik felébe a 3+1 kávét.

Összeállítom a süteményt: a kakaós lapot vékonyan megkenem baracklekvárral, erre kerül a diós krém, majd a diós lap, amit szintén megkenek baracklekvárral, és a tetejére kenem a kávés
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:15
A magok királynője: a lenmag
megbetegedések kialakulásának megakadályozásában is komoly szerepe van.

• A légutak gyulladásos megbetegedéseit hatékonyan gyógyítja. A hörghurut enyhítésére nagyon jó a lenmag vagy a lenolaj fogyasztása, hiszen a görcsös összehúzódásokat nagyszerűen enyhíti.

Hogyan használd?

2,5 dl forró vízbe tegyél másfél evőkanál lenmagot, és forrald harminc percen át, majd hagyd hűlni fél órát, hogy jól kiázzon! Melegítsd fel ismét, szűrd le, és idd meg! Ha édesíteni szeretnéd, ne cukrot, hanem mézet használj hozzá! Fontos, hogy a megfelelő ideig főzd, hiszen a kemény mag nem puhul fel néhány perc alatt!

A lenmag és a lenolaj nagyon jó hatással van a májunkra, s a zsírmáj gyógyításában is rendkívül hatékony. A májunkon keresztül hat a bőrünkre, hiszen ha ez a belső szervünk már telítődött a méreganyagokkal, akkor testünk a bőrünkön keresztül próbálja meg ,,kidobni" a méreganyagokat, ez pedig különféle bőrproblémákban - a legegyszerűbb pattanástól, az
sanci81, 2018. április 22. vasárnap, 12:05
Fenyőrügy szirup - köhögésre ettől jobb nincs
Mindenképpen próbáljátok ki.

Egyszerű elkészíteni, még főzni sem kell! Mindenképpen próbáld ki!

Szedünk egy csomó fenyőrügyet. Mindegy milyen fajta - ezüst, erdei, luc. Befőttes üvegbe tesszük, mégpedig normál kristály cukorral rétegezve. Lezárjuk, és a cukor egy idő után kiszívja a nedvességet a növényből. Ez feloldja a cukrot, és így keletkezik a gyógyító szirup.

Hozzávalók:

kristálycukor
fenyőrügy
egy kevés víz

A szirup készítésének folyamata:

Mossunk ki alaposan egy nagy befőttes üveget. Szórjunk az aljára cukrot, majd tegyünk rá egy sor fenyőrügyet. Kicsit nyomkodjuk meg. Szórjuk meg vastagon cukorral, majd újra rügy, cukor, stb. Addig, amíg el nem értük az üveg tetejét.

Zárjuk le, és tegyük szoba hőmérsékletű helyre - akár a kamrába. Közvetlen napsütés ne érje, mert bebarnul! Pár nap múlva elkezd összeesni a fenyőrügy, és kb. így néz ki:

A rügyek elvesztik élénk színüket. Ebben a fázisban tehetünk hozzá
tinka1951, 2018. április 22. vasárnap, 06:09
Nagyon omlós (almás)pite
zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só

Töltelékhez:

1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
1 cs vaníliás pudingpor
1 ek zsemlemorzsa

Tetejére:

1 felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre és befedjük vele a tölteléket. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd csíkokra
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:33
Tiramisu - egy kicsit másképp
pudingpor, vagy 2 csomag főzős vanilia pudingpor.
1 db 3 az 1-ben kávépor, amit 2 dl meleg tejben elkeverünk,
2-3 nagy csomag babapiskóta, vagy 1-2 sütőtepsi piskóta,
sima (nem cukrozott) kakaópor tetszés szerint díszítésnek.

Elkészítése:

Megcsinálom a kávét a 2 dl tejben. Bele keverem a rumaromát (ill. rumot), és a mézet, majd hűtőben lehűtjük. Közben nagyon hideg tejben elkeverjük habverővel a pudingport, (főzős puding esetén megfőzzük, majd lehűtjük.) a 10 evőkanál cukrot, majd hozzá keverjük a hideg sajtkrémet. Előveszek egy nagy peremes tálcát, vagy egy mélyebb nagy tálat, s erre készítem el a sütit. (az edény férjen be a hűtőbe!) A babapiskótákat, (ill. a feldarabolt piskóta tésztát) egy pillanatra belemártom a lehült kávés keverékbe, és lerakom szép sorban formára a tálcára, vagy a tál aljára. Erre jön a krémből egy réteg, majd megint a bemártogatott piskóta. Ezt addig ismételem, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére és az oldalaira krémet kenek, s
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:52
Szeretném veletek megosztani azt...
kipróbáltam most ismétlés következett!
Egy csokorba szedtem hogy egy 20x30 cm tepsiben készült süteményre milyen mázat lehet készíteni és miből:
Étcsokoládéhoz:2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaópor, 4 dkg vaj/margarin.
Fehér csokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
Tejcsokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
Elkészítésük: Mind a három esetben hasonló: a cukrot és a vizet feltettem kis edénybe főni, mikor már felolvadt a cukor akkor tettem hozzá a vajat addig a tűzhelyen hagytam még a vaj felolvadt ekkor levettem a tűzhelyről és bele kevertem a száraz alapanyagot/kakaópor , tejpor, vagy mindkettőt/. Addig kevertem még egyneművé vált és ekkor öntöttem a sütemény tetejére.( Természetesen ha nagyobb a tepsi lehet az adagot duplázni!) Most mivel a fehér csokoládéval csupán csíkokat húztam, ezért a maradékot sütőpapírra öntöttem kicsit hűtőbe pakoltam majd
reifregina, 2018. április 17. kedd, 22:51
Karamell krém:
Hozzávalók:
40 dkg cukor
5 dl tejszín

40 dkg cukrot közepes lángon szép világosra pirítok, majd félre húzom és hozzáadok 5 dl tejszínt. Vissza tűzre és lehet szépen lassan kevergetni. Én először egy mélyebb lábasban főztem ahol magasra került így a folyadék. Így lassan sűrűsödik csak. Majd áttettem egy nagy lábosba ahol gyorsan kezdett sűrűsödni. Akkor jó ha már a kanálon ott marad és csak nagyon lassan egyben csurog le róla. Ekkor hozzáadtam 5 dkg vajat és kevertem vele míg szép fényes lett és felvette. A vajat kis adagokban adtam hozzá addig míg felvette. Majd tálba tettem és kihűtöttem. Így alkalmas tölteni, de krémekbe is finom vagy ostya lap közé tölteni.
Szabóné recepteskönyve fényképe.facebook
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 13:21
Négyemeletes mennyország
dl tej + egy kevés
5 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor
4 dl Meggle cukrászhab(habtejszín)
25 dkg túró
2 csomag főzés nélküli vaníliás ízű krémpor
250 g gesztenyemassza


Elkészítése:

25 cm-es csatos torta formában készítsük.

A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 ek porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztához hasonló tésztát kapunk.)

A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza.

A tésztát a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába.

A túrót villával szétnyomkodjuk, és 1 csomag vaníliás cukorral, és 2 ek porcukorral összekeverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd belekeverjük a cukros túrót, és a tésztára egy spatula
vorosrozsa66, 2018. április 15. vasárnap, 14:16
Kakaós kevert süti
kipróbálni! Mikor valami gyors édességre vágysz, készítsd el ezt a finomságot. Megunhatatlan édes csoda!

Hozzávalók:

5 db tojás
200 g liszt
200 g cukor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál olaj
egy csipetnyi só
100 ml tej

Elkészítés:

Törjük fel a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és külön a fehérjét. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, jobb ha porcukrot használunk mert hamarabb elolvad. A tojás fehérjéből verjünk kemény habot, csepegtessünk egy kevés citromlevet bele (vagy pár csepp ecetet), vagy egy csipetnyi sót hogy keményebb legyen a hab.


A kikavart tojássárgáját keverjük össze az olajjal és a liszttel, a lisztet apránként keverjük bele, hogy ne legyen görcsös a tészta, ezután öntsük hozzá a szoba hőmérsékletű tejet. A felvert tojásfehérjét kavarjuk hozzá.

Osszuk el a tésztát két részre, az egyik részbe tegyünk
vorosrozsa66, 2018. április 15. vasárnap, 14:10
Tallóztam
Grízes kókuszos szelet

Hozzávalók

8 tojás,
8 k. cukor,
1 vanília cukor,
8 k. liszt,
2 k. olaj,
2 k. cukrozatlan kakaó,
1 l tej,
14 dkg búzadara,
20 dkg kókuszreszelék,
20 dkg, cukor,
1 vanília cukor,
25 dkg margarin,

Elkészítése

A nyolc tojásból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk, egy közepes méretű tepsit sütő papírral bélelünk és gázsütő közepes lángján tű próbáig sütjük. kb 17-19 perc sütőtől függően. Félre tesszük hűlni amíg a krémet elkészítjük.

Egy liter tejből és a tizennégy dkg búzadarából tejbegrízt készítünk. Csipet sóval és egy vaníliás cukorral, még melegen hozzá adjuk a 20 dkg, cukrot ezt is félre tesszük hűlni. Amikor meghűlt hozzá adjuk a kókuszreszeléket és az előzőleg habosra kevert margarint.

Mikor mindennel kész vagyunk a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk és a grízes, kókuszos krém felével megtöltjük.
horvathnemagdi, 2018. április 15. vasárnap, 07:34
1/774
Képek, videók
epres krémsajtos.png
snbela44
2015. május 05. kedd, 09:44
sonkás krémsajtos kiflik.
erzsikepuskas
2014. február 06. csütörtök, 08:48
krémsajtos baconba teker
snbela44
2013. november 17. vasárnap, 01:37
répa-krémsajt-oliva.jp g
dnemethk
2012. február 23. csütörtök, 18:41
kremsajtos-turos-gyumo lcs
gigi55
2012. január 10. kedd, 18:39
mediterrán krémsajt.jpg
veronika74
2010. február 02. kedd, 20:22
mediterran krémsajt.jpg
veronika74
2009. szeptember 24. csütörtök, 13:20
Krémsajtos-baconos-gom bás
gabye
2007. október 22. hétfő, 18:15
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
összekeverve
bezsa
2007. október 13. szombat, 13:33
Konyharuhá-im (1).jpg
dnemethk
2017. március 09. csütörtök, 21:22
Konyharuhá-im (2).jpg
dnemethk
2017. március 09. csütörtök, 21:22
Konyharuhá-im (3).jpg
dnemethk
2017. március 09. csütörtök, 21:21
konyharuha tartó.jpg
liza1
2016. november 30. szerda, 17:45
konyharuhapng.png
yvett789
2015. január 18. vasárnap, 15:23
Címkék
liter tejből, diós krém, kevés citromlevet, felvert tojásfehérjét, krémet kettéválasztom, almát meghámozzuk, nagy befőttes, tepsi hátára, magok királynője, görcsös összehúzódásokat, egyiket kinyújtjuk, három esetben, forma aljába, gyógyító szirup, bazsalikomot összekevertem, cukros túrót,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.