Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 09:56 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sütés nélkül elkészíthető hamis tiramisu gyümölccsel!
desszert!


Ínycsiklandó és nagyon gyorsan elkészíthető desszert. Az íze különleges, nem olyan mint a hagyományos tiramisué, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

8 dl habtejszín
10 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1,5 dl főtt kávé
15 dkg csokoládéreszelék
20 dkg áfonya (vagy ízlés szerint más gyümölcs)
2 csomag babapiskóta

Elkészítése:

A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a keserű főtt kávéból hozzáadunk 4 evőkanálnyit, a többit félretesszük. Egy sütőformába lerakunk egy réteg babapiskótát, szorosan egymás mellé, majd a kávéval belocsoljuk. Ne öntsünk rá túl sokat, hogy ne ázzon át teljesen, a többi réteg babapiskótára is kell majd. Erre kerül egy réteg áfonya, majd egy réteg vaníliás tejszínhab, ezt megszórjuk a csokoládéreszelékkel. Ezt a folyamatot megismételjük, hogy a hamis
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 21:24
Céklából készül a legfinomabb saláta!
forrásban levő, sós vízben feltesszük főni. Amint megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Az olajból és a citromléből a sóval salátaöntetet keverünk, s ráöntjük a céklára.
Hagymás céklasaláta

Hozzávalók

1,5 kg ecetes cékla,
6 fej vöröshagyma,
só, cukor ízlés szerint,
póréhagyma a díszítéshez.

Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egészet alaposan összekeverjük, majd a tetejét vörös-vagy póréhagyma-karikákkal díszítjük.
Gombás céklasaláta

Hozzávalók

4 közepes fej főtt cékla,
10-15 dkg saját levében párolt gomba,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál citromlé vagy borecet,
só, bors, mustár ízlés szerint,
1 kemény tojás összetörve,
egy kevés finomra vágott petrezselyemzöld.

A céklát és a gombát felszeleteljük, és
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:12
Kókuszhercegnő
pudingpor,
300 ml tej,
250 g vaj,
1 teáskanál vanília aroma

A tetejére:

20 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék

Elkészítése:

A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.

Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170 - 175 fokos előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük.

Vanília krém: az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg sűrű lesz. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött főtt krémhez kanalazzuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát. A kihűlt süteményre kenjük.

A csokoládét felolvasztjuk és a
vorosrozsa66, 2018. október 19. péntek, 12:28
Kókuszos piskótát sütöttem...
lehűlni, pompás édességgel lepheted meg a családot.

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

6 db tojásfehérje,
2 evőkanál liszt,
fél csomag sütőpor,
6 evőkanál cukor,
20 dkg kókuszreszelék.

A krém hozzávalói:

2 csomag vaníliás pudingpor,
9 dl tej,
6 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 csomag vaniliáscukor.

Elkészítés

1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

2. A tojás sárgájából a pudingporral, a liszttel és a tejjel sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.

3. A margarint kikeverjük a cukorral, a két krémet összekeverjük, és rákenjük a tésztára. A tetejére keményre felvert tejszínhabot teszünk. Csokireszelékkel díszítjük.

A recepthez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy először a tejet a
vorosrozsa66, 2018. október 19. péntek, 12:25
Francia diós mézes finomság!
rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj
****************************************************************** *
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy
suzymama, 2018. október 15. hétfő, 17:33
Mézes piskóta
Az igazi ünnepi finomság!

Hozzávalók:

6 tojás sárga
a tojások fehérje
6 ek. méz
6 kanál cukor
10 kanál liszt
1 kávéskanál fahéj
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mézet. A szárazanyagokat is összekeverjük,és hozzáadjuk a mézes masszához. A tojások fehérjét habbá verjük, és kicsi adagokban adjuk az előzőhöz. Ezzel lazítjuk is egyben. Előmelegített sütőben lassan sütjük tűpróbáig.
A végén durvára vágott dióval megszórjuk, porcukrozzuk.
Grízes, vagy vaníliás krémmel is nagyon-nagyon finom!
suzymama, 2018. október 05. péntek, 18:06
Somlói galuska
tojássárgája
3 db tojásfehérje
3 ek. cukor
1 ek. kakaópor
2 ek. liszt

Sziruphoz:
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
3 ek. kakaópor
2 ek. tej

Krémhez:
4 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
Szóráshoz:
mazsola
darált dió
tejszínhab


Lépések
Lépés 1
A somlói galuska recept elkészítése a következő lépésekből áll: A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Lépés 2
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.

Lépés 3
Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabba.

Lépés 4
Hozzáadjuk a lisztet is.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 4. lépés

Lépés 5
Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 5. lépés

Lépés 6
A diós piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Somlói galuska recept, somlói galuska
suzymama, 2018. október 04. csütörtök, 12:09
balatoni habos mogyorós !
Mogyorós habtészta:
1 db 23 cm-es tortaformához
110 g törökmogyoró liszt
90 g cukor
170 g egész tojás
40 g tojásfehérje
25 g cukor
50 g pörkölt tört törökmogyoró
50 g mogyorósra pirított vaj
485 g nyers tészta + 50 g tört mogyoró / karika kisülve 480 g
Technológia: A vajat mogyorósra pirítjuk. A mogyoró lisztet, cukrot, egész tojást, kihabosítjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük. A mogyoró lisztes felvert alapból egy keveset kiveszünk, és a mogyorósra pirított vajjal elkeverjük. A maradék alapot a felvert fehérjével elkeverjük, hozzá adjuk a vajas részt, és karikába töltjük. Tört pörkölt mogyoróval megszórjuk.
Sütés: 180 fok 18-20 perc

Mogyorós streuzel alap
30 g vaj
32 g barna cukor
60 g törökmogyoró liszt
0,5 g Fleur de Sel (francia sóvirág, szükséges törni, ha nagyon nagy szemű)
Technológia: Keverőgépben vagy keverőtálban az összes alapanyagot összegyúrjuk, lehűtjük. Hűthetjük
ibolya58, 2018. augusztus 26. vasárnap, 12:50
Almás-habos reszelt sütemény
reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, majd erre simítjuk a keményre vert habot. Végül a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Szigetközi meggyes tejszínes
Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
8 k kristálycukor
8 k liszt
0,5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csepp citromlé

Krém:
4 dl tej
1 vaníliapuding
1 k liszt
25dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab
2 k porcukor
2 csomag habfixáló
1,5 kg meggy

Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:19
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Derecskei rakott kifli
Hozzávalók: 6 kifli, 4 tojás, 50 dkg túró, vaníliás cukor, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola.
A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, és további 3 evőkanál porcukorral. Beleszórjuk a mazsolát is.
Egy sütőedényt vajjal kikenünk, és megszórunk zsemlemorzsával.
A felszeletelt kiflik felét az aljába halmozzuk, langyos tejjel finoman átlocsoljuk, és beterítjük túrótöltelékkel. Újabb réteg kiflivel megrakjuk, és ezt is tejjel megöntözzük. Az egészet befedjük fehérje-habbal, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt kicsit hűtjük, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.(Ízőrzők - Mátraderecske)
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:47
1/447
Képek, videók
Gyümölccsel
csalogany13
2018. február 05. hétfő, 18:45
szamár gyümölccsel.gif
szicu
2014. április 17. csütörtök, 13:00
teknős gyümölccsel.gif
szicu
2014. április 17. csütörtök, 12:56
Szép hetet gyümölccsel
csalogany13
2014. március 17. hétfő, 17:11
poharas krém gyümölccsel.
jpiros
2013. június 20. csütörtök, 16:22
Torta-gyümölccsel díszítv
margoboszi
2013. február 22. péntek, 08:33
fagyi gyümölccsel.jpg
jpiros
2012. július 13. péntek, 15:21
kislány-gyümölccsel
gerbera64
2012. május 02. szerda, 15:58
Egy kis gyümölccsel.gif
csalogany13
2012. március 08. csütörtök, 20:54
gyümölccsel töltött palac
cocco
2012. február 12. vasárnap, 04:46
Gyümölccsel csokor Gizell
csalogany13
2010. november 23. kedd, 11:54
Smiley gyümölccsel
barkaszjudit
2009. augusztus 25. kedd, 06:13
hagyomanyos_aratas_201 7_k
mircsimarcsi
2018. július 08. vasárnap, 20:03
hagyomanyos-adventi-ko szo
lilagondolatok
2016. december 02. péntek, 08:58
hagyomanyos-adventi-ko szo
yvett789
2014. december 27. szombat, 19:39
Címkék
kakaós tésztába, keveset kiveszünk, tojás sárgájából, első lapot, tetejét vörös-vagy, porcukorral kikeverjük, citromlével felverjük, felvert fehérjével, réteg áfonya, végén durvára, tojások sárgáját, vaníliapudingot megfőzünk, vajat habosra, összes alapanyagot, tojássárgáját habosra, tojások fehérje,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.