Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:07 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
ízesítjük.
A karalábékat a mártással tányérokba szedjük, és friss bazsalikommal díszítjük.
Elkészítési idő: 1 ½ óra, adagonként 1630 joule (390 kalória)

Desszert: FRISS EPER CITROMKRÉMMEL

Hozzávalók 4 személyre:50 dkg szamóca, 1 citrom reszelt héja és leve, 12 dkg cukor, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 4 tojás, 2 dl tejszín

A megmosott epret 3 szem kivételével lecsumázzuk, félbevágjuk, 5 dkg gyümölcsöt 1 teáskanál citromlével pépesítünk, a többit 2 evőkanál cukorral megszórva állni hagyjuk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben a tojások sárgáját 7 dkg cukorral és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. A feloldott zselatint a maradék citromlébe vegyítjük, a tojásos masszához adjuk, majd 5-10 percre hűvös helyen állítjuk.
Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tejszínt ugyancsak keményre verjük. A tejszínhab felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a hűtőbe rakjuk. A maradék tejszínhabot a tojáshabbal a tojásos masszába
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Epres-tejberizses torta
tetejére:
30 dkg eper
1 csomag tortazselé (piros vagy színtelen)
3 dl víz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé


Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, 160 fok).

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elektromos habverővel cukorral fehéredésig, habosra keverjük. A cukros tojássárgába felváltva adjuk a fehérjehabot, és közben hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.

Kivajazunk egy kapcsos tortaformát (én sütőpapírt használok), és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!) Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez 2 dl vizet felforralunk, majd a megmosott rizst a forrásban lévő
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:17
Epres-kókuszos-pudingos kocka
tk olaj


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A pudingport felfőzzük a tejjel, a cukorral a kókuszaromával és a kókuszreszelékkel, majd lehűtjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet. Végül egyenletes rászórjuk a feldarabolt epret. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, a keményre felvert tejszínhabba keverjük a kókuszreszeléket, majd rákenjük a sütemény tetejére. A félretett eprekkel díszítjük.
Az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, majd
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:05
Hamis tiramisu
Hamis tiramisu

Hozzávalók

25 dkg natúr vajkrém
17 dkg kristálycukor
3 db tojás
40 darab babapiskóta
4 dl feketekávé
1,5 dl rum
3,3 dl habtejszín


Elkészítés

A vajkrémet kikeverjük a cukorral. A tejszínt habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukros vajat. A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosanösszekeverjük a tejszínhabos masszával.
A babapiskótákat rumos kávéba mártogatjuk, majd egy mély tálba felváltva rétegezzük a krémmel, a tetején is krém maradjon.
Fél napra hűtőbe tesszük. A tetejét kakaóporral megszórjuk.
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 10:22
Pudingkrémes epertorta
hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.

Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.
Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Kanalazzuk rá a maradék krémet, és
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:13
Habos-tejfölös epertorta
dkg liszt
7,5 dkg zabpehelyliszt
(vagy 15 dkg sima liszt)
3 ek étolaj
3 ek víz
1 kk sütőpor

Krém
30 dkg tejföl
10-12 dkg cukor
0,5 citrom leve
0,5 kg eper
1 csomag zselatin (20 g)
2-4 dl habtejszín

kb. 10 közepes méretű eper

Tetejére
eperszemek
csokilencse (elhagyható)
menta-, vagy citromfű levél

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük néhány percen át. Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet és a zabpehelylisztet a sütőporral összekeverjük, a tojásos masszához adjuk és összeforgatjuk.

Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Én 26 cm-es tortaformát használtam, az eprek viszont kissé méretesebbek voltak, így itt-ott kilátszik a csúcsa, ami nyilván nem vészes, de egy 22-24 cm-es formával ez is kiküszöbölhető.

A masszát a formába öntjük és az előmelegített
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:09
3 bit szelet
lángra, és helyezzünk alá lángelosztót.
Kb. 1,5 óra alatt főzzük sűrűre. (Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át, majd főzzük kellően sűrűre. Figyeljünk, hogy szép lassan forrjon, és sűrűsödjön be.)

Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd öntsük rá a tepsiben lévő kekszréteg tetejére.

Ezután a maradék kekszet szintén jó szorosan helyezzük rá a karamellrétegre.

Vaníliakrém készítése:

A tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is.

A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.
Kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.

Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára.

Az elkészült vaníliakrémet öntsük rá a kekszréteg tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 14:14
Szultán tekercs
vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 ek porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna


Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül belekevarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.

A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 13:52
Krémes.....
cukor (kristály)
1 l víz
9 db tojásfehérje

1.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább 1 órát pihentetjük (de akár éjszakázhat is a hűtőben).
2.Két lapot nyújtunk és sütünk belőle, elvileg 180-200°C-ra előmelegített sütőben, 10 percig, alsó-felső álláson. Érdemes esetleg az egyik lapot sütés előtt óvatosan, halványan bekockázni késsel, hogy később könnyebb legyen szeletelni, de vigyázva, nehogy átvágjuk a tésztát.
3.A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is.
4.A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
5.A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük.
6.Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
7.Forrón, az alulra szánt tésztalapra kenjük az egészet, majd óvatosan a tetejére helyezzük a bekockázott
agica2004, 2018. május 11. péntek, 17:02
Baklava
csésze dió
2 evőkanál méz
növényi olaj
Elkészítés:
1.Először készítsd el a lapot. Keverd össze a szobahőmérsékletű vajat, a megszitált liszttel. Adj hozzá 3 tojássárgát, a tejfölt, és a szódabikarbónát. Gyúrd össze, majd csomagold egy háztartási fóliába, és tedd a hűtőszekrénybe 1 órára.

2.Vedd le a fóliát a masszáról, és oszd el 8 egyenlő részre. Mindeniket formázd kör alakúra.

3.Készítsd el a tölteléket. Daráld meg a diót, a különválasztott tojásfehérjékből a cukorral verj kemény habot, majd keverd hozzá a dióhoz.4.Egy meglisztezett deszkán mindenik lapot nyújtsd nagyon vékonyra.

5.Helyezd az első lapot az olajjal kikent sütőformába, majd kend meg a töltelékkel, tedd rá a második lapot, és azt is kend meg. Addig ismételd ezt, míg elfogynak a lapok.

6. A 200 fokra előmelegített sütőben hagyd sülni, 40-50 percen keresztül.

7.Olvaszd fel a mézet, keverd el 50 gramm puha vajjal, majd 5-10 perccel a sütés befejezése előtt öntsd a baclava
suzymama, 2018. május 11. péntek, 14:40
SZENNAi somogy kocka
sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, majd kanalanként a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A sárga piskótát szintén a tojásfehérjék felverésével indítjuk. Ezután kerül bele a kétféle cukor, és a sütőporral elkevert liszt. Ezt a vékony lapot is kisütjük.
A piskótákat kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róluk, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
A csokis pudingport apránként tejjel felhígítjuk, majd a cukorral együtt sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Tortanyomóba veszünk ki belőle egy keveset a díszítéshez, a többit a csokis krémhez adjuk.
A barna piskótát középen kétfelé választjuk, az alsó lapot megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a sárga piskótát, ezt is beborítjuk csokis krémmel, majd befedjük a megmaradt barna piskótával. Tetején szétkenjük a megmaradt masszát. Késsel négyzeteket jelölünk a süteményre. Megszórjuk tortadarával, és
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:25
Tereza szelet, káprázatos finomság, amivel alig van munka!
HOZZÁVALÓK
a tésztához
40 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
5 tojássárgája
pici tej-kb 1,5 dl
1 kis üveg savanykás lekvár-ha lehet házi barack-
a habhoz
3 tojásfehérje
3 kanál víz
20 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉSE

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és beletesszük a tepsibe. A lekvárral megkenjük tészta tetejét. Elkészítjük a habot: 3 tojásfehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk, és habbá verjük. Ezután 20 dkg cukorral még tovább verjük, addig, míg jó kemény nem lesz, majd a 10 dkg kókuszreszeléket fakanállal beleforgatjuk.
Elterítjük a lekváron a kókuszos habot, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük. Ha a teteje kezd halványbarna lenni, akkor kész a sütemény. Kihűtjük, és kockákra vágjuk.
mamucika, 2018. május 04. péntek, 17:03
1/442
Képek, videók
Gulyás Pál: Májusi köd
maria_kadar_148
2018. május 16. szerda, 22:47
májusfa
maria_kadar_148
2018. május 06. vasárnap, 23:41
majus-manany-marianna tut
53ilona
2018. május 06. vasárnap, 13:11
Wass A. Májusi találkozás
menusgabor
2018. május 03. csütörtök, 22:06
zzz 006Nadege MÁJUS.jpg
katka5212
2018. május 03. csütörtök, 16:55
zzz majusfa.jpg
katka5212
2018. május 03. csütörtök, 16:53
tn4-majus-1-majusfa-1. jpg
liliana01
2018. május 02. szerda, 10:23
Májusfa
maria_kadar_148
2018. május 01. kedd, 22:07
Május 1
irmus
2018. május 01. kedd, 16:32
Hello Május!
irmus
2018. május 01. kedd, 16:05
nyul tanyerokbol.jpg
katicacska
2012. március 25. vasárnap, 13:30
megmosod a hátam....jpg
csomajulianna
2010. március 17. szerda, 10:38
Megmosom a hátad_2131039.
brambilla1
2008. február 25. hétfő, 09:06
Címkék
sárga piskótát, cukorral habosra, kekszréteg tetejére, lekvárral megkenjük, friss vagy, sütőből kivéve, maradék krémet, sütőt előmelegítjük, sütés befejezése, teteje kezd, tejszínt habbá, vajkrémet kikeverjük, zselatint hideg, megmaradt masszát, gáztepsibe egyenletesen, hűtőbe rakjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.