Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 21. kedd | 34. hét | 233. nap | 00:39 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almás-habos reszelt sütemény
reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, majd erre simítjuk a keményre vert habot. Végül a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Szigetközi meggyes tejszínes
Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
8 k kristálycukor
8 k liszt
0,5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csepp citromlé

Krém:
4 dl tej
1 vaníliapuding
1 k liszt
25dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab
2 k porcukor
2 csomag habfixáló
1,5 kg meggy

Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:19
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Derecskei rakott kifli
Hozzávalók: 6 kifli, 4 tojás, 50 dkg túró, vaníliás cukor, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola.
A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, és további 3 evőkanál porcukorral. Beleszórjuk a mazsolát is.
Egy sütőedényt vajjal kikenünk, és megszórunk zsemlemorzsával.
A felszeletelt kiflik felét az aljába halmozzuk, langyos tejjel finoman átlocsoljuk, és beterítjük túrótöltelékkel. Újabb réteg kiflivel megrakjuk, és ezt is tejjel megöntözzük. Az egészet befedjük fehérje-habbal, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt kicsit hűtjük, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.(Ízőrzők - Mátraderecske)
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:47
Málnás csokoládés joghurttorta
vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.

Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.

Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.

Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe.

A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez. Öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.

A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem
irmus, 2018. július 31. kedd, 14:22
Hegykői répatorta
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa, 3 tojás, csipetnyi só, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg őrölt dió, 10 dkg finomliszt, 1 sütőpor. A krémhez: 20 dkg natúr krémsajt, 4 evőkanál kristálycukor, fél liter habtejszín, 1 csomag habfixáló.
A tortaforma kikenéséhez vaj. A díszítéshez pisztácia, főtt sárgarépa, citromfű.
A sárgarépát apróra lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez 3 evőkanál
vizet, csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. Közben apránként a cukrot is
hozzákeverjük. Ezután belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és a dióval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is, és alaposan átforgatjuk. Az egészeta tojásos masszábatesszük.A sütőt előmelegítjük, a tortaformát vajjal kikenjük.Beleöntjük a jól átkevert masszát, és megsütjük.
A krémhez a sajtot a cukorral gyorsan elkeverjük. A tejszínt a habfixálóval keményre
felverjük, és a két anyagot óvatosan összedolgozzuk. Ezt a szép, és nagyon
bkisseva, 2018. július 28. szombat, 16:52
Krémes-szilvás pite
ek cukor
1 csomag sütőpor
2 db tojássárgája
1 ek tejföl
1 csipet só

Krém
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
1.5 dl tejföl (egy kis doboz)
4 ek cukor
1 kg szilva
fahéj ízlés szerint
5 evőkanál búzadara


alapanyagok

búzadara fahéj finomliszt só sütőpor szilva tejföl tojásfehérje tojássárgája vaj cukor vaníliás

elkészítés

Tészta
A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.
Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével
aranyag, 2018. július 28. szombat, 14:44
talkedli
Hozzávalók a talkedlihez:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás
- fél liter tej
- 5 dkg kristálycukor
- olaj a sütéshez
- lekvár és porcukor a feltéthez

Talkedli, tarkedli elkészítése:
A liszt közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a két deci langyos tejet, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt két deka cukorral, és kissé megkelesztjük. Ha ez megvan, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a maradék cukrot, tejet, és az egészet összedagasztjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor egy laza, lágy tésztát kellett kapnunk. Fedjük le, kelesszük legalább háromnegyed órán át. Ha megkelt, akkor a tojásfehérjéből verjünk kemény habot, keverjük a tésztához, majd kelesszük ezzel is egy pár percig még...
Serpenyőbe tegyünk egy kanál étolajat, majd ha forró, akkor az olajos kanállal szedjünk evőkanálnyi adagokat a serpenyőbe a
faciendum, 2018. július 26. csütörtök, 23:41
Krémes jeges szelet
Tészta:

7 db tojásfehérje
7 ev. kanálkristálycukor
7 ev. kanálrétesliszt

Töltelék:
7 db tojás sárgája
10 ev. kanálkristálycukor
1 l tej
2 csomag vaníliapuding
4 ev. kanál búzafinomliszt
250 g vaj
500 ml habtejszín

Elkészítés menete

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a cukrot és a lisztet. Az így elkészült tésztát tepsire tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 200 ml tejben elkevert pudingport és lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék, 800 ml forró tejhez. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A kissé kihűlt krémbe beledolgozzuk a vajat.
A megsült tésztára rákenjük a krémet, a tetejét felvert tejszínhabbal kenjük meg. Mandulaszirmokkal díszítjük, majd a süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A hideg süteményt felszeleteljük
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 16:33
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel


Hozzávalók
Szükségünk lesz:
15 db háztartási keksz
600 ml habtejszín
3 csomag gyümölcskocsonya por, eper ízű
300 ml forró víz
120 g piskóta
Epres réteg:
800 g eper
2 csomag gyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanálzselatinpor
Tetejére:
400 ml habtejszín
2 ev. kanálkristálycukor
3 kv. kanálzselatinpor
75 ml forró víz
16 db csokoládés keksz

Elkészítés menete

A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.
A gyümölcskocsonyát forró vízben feloldjuk.
A habtejszínt habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskocsonyát, kézi robotgéppel krémesre keverjük. A kapott krémes-epres tejszínhabot rákanalazzuk a kekszre és elegyengetjük.
Erre tesszük rá a piskótát, majd hűtőszekrénybe
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:49
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
szelet


Hozzávalók

Tészta:
5 db tojás
300 g kristálycukor
125 ml olaj
125 ml víz
3 ev. kanálkakaó
200 g rétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Krém:
500 g lágy túró
100 g porcukor
1 db citrom leve
6 db zselatinlap
400 ml habtejszín

Öntet:
200 g
étcsokoládé
1 ev. kanálolaj
150 ml habtejszín

Szükségünk lesz még:
8 db nagyobb banán
citrom leve a banán meglocsolásához

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. Utolsó lépésben óvatosan belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát tepsire tesszük, amit előtte kivajaztunk és beliszteztünk. A tésztát 220 fokon 10-15 percig sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük. Rátesszük a félbe vágott banánt, majd a banánt
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:46
Pudingkrémes epertorta
közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.
Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.
Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Kanalazzuk rá a maradék krémet, és
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 20:51
1/446
Képek, videók
Almás-habos reszelt sütem
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
almás-habos-20081231-0 02-
erzsikepuskas
2014. március 10. hétfő, 07:12
habos almás mákos szelet.
erzsikepuskas
2013. december 10. kedd, 08:31
Almás-habos
bajzateva
2013. július 12. péntek, 13:27
almás habos túrós kocka !
ibolya58
2012. október 05. péntek, 14:36
Habos almás.jpg
cila1
2012. február 04. szombat, 21:18
Habos almás.jpg
vorosrozsa66
2011. január 24. hétfő, 18:33
habos_almas.jpg
yaskane
2010. december 09. csütörtök, 17:39
almás habos.jpg
bubszi
2010. október 25. hétfő, 04:20
Reszelt túrós sütemény.jp
vorosrozsa66
2009. december 06. vasárnap, 22:11
Dobostorta elkészítve.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 23:00
Csülök elkészitve kenyérb
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:34
saját elkészítés.jpg
cady
2010. május 31. hétfő, 00:34
A Busa elkészítve + Kesze
sarkadykati
2010. május 29. szombat, 01:50
éhesek vagytok elkészitse
csilla663
2010. május 27. csütörtök, 16:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.