Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 00:12 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
szelet


Hozzávalók

Tészta:
5 db tojás
300 g kristálycukor
125 ml olaj
125 ml víz
3 ev. kanálkakaó
200 g rétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Krém:
500 g lágy túró
100 g porcukor
1 db citrom leve
6 db zselatinlap
400 ml habtejszín

Öntet:
200 g
étcsokoládé
1 ev. kanálolaj
150 ml habtejszín

Szükségünk lesz még:
8 db nagyobb banán
citrom leve a banán meglocsolásához

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. Utolsó lépésben óvatosan belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát tepsire tesszük, amit előtte kivajaztunk és beliszteztünk. A tésztát 220 fokon 10-15 percig sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük. Rátesszük a félbe vágott banánt, majd a banánt
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:46
Gyors diós kísértés, egy tojással
csokireszelékkel díszítettem.


Hozzávalók

Tészta (1 csésze = 150 ml):
1 db tojás
1 csésze kristálycukor
1 csésze olaj
1 csésze tej
1 csésze rétesliszt
1 csésze darált dió
1/2 csomag sütőpor

Krém:
300 ml tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál kristálycukor
125 g vaj

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan beledolgozzuk az olajat és a tejet (felváltva), majd a reszelt dióval és sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20-25 percig sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük és finom pudingot főzünk. Levesszük a lángról és kihűtjük. A vajat habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a pudingot és krémesre
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:47
Cili néni receptjei
mártjuk

Csokoládé pite
5 tojás sárgája 25 dkg cukor 1 óráig keverni 5 tojás súlyú vaj 9 tojás súlyú liszt 3 tojás súlyú csokoládé puhítva 5 tojás habja kikent és lisztezett tepsibe sütni.

Kakaós rolád
7 tojás sárgája 7 dkg cukor Habosra verni 6 dkg olvasztott vaj 1 órát keverni 2 evőkanál kakaó 7 tojás habja

Mogyoró szelet
20 dkg vaj keverve 12 dkg cukor 6 tojássárgája 1/8 dkg darált mogyoró 1/8 dkg liszt Félig megsütjük Utána vízzel megkenjük 6 tojás habot 20 dkg cukorral Mogyoróval – darabos Keverve rátesszük Lassú tűznél tovább sütjük

Citromos perecek
32 dkg liszt 10 dkg vaj 23 dkg cukor 10 dkg őrült dió 2 citrom leve és héja Ezt összegyúrjuk, és hideg helyen csináljunk pereceket belőle Még melegen durván tört cukorba forgatjuk

Mandulás csók
3 tojás fehérjéből nagyon kemény habot verünk 20 dkg szitált porcukor Lassan belekeverjük Utólag 15 dkg őrölt mandulát keverünk hozzá

Kókusz csók
1 dkg porcukor 5 tojás
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül



Készülök a forró nyári napokra, amikor a konyhában nem hiányzik a sütő melegsége. Keresem a recepteket, mit lehet majd olyankor készíteni. Bogarásztam, s ezt a sütit találtam. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag
A tésztához

25 dkg kekszmorzsa
50 dkg gesztenyemassza
10 ml rumaroma (ízlés szerint)
5 dkg margarin

A krémhez

1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

elkészítés

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 14:00
Diós piskótás krémes
tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj

A krémhez
3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín

alapanyagok

babapiskóta dió habtejszín napraforgó olaj sütőpor tej tojásfehérje tojássárgája vaj cukor porcukor tejszínízű pudingpor

elkészítés

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a
aranyag, 2018. július 07. szombat, 06:37
Mindössze 5 evőkanál mák, 1 tábla étcsokoládé...
tojásfehérjéket tegyük egy mélyebb tálba, verjük fel kézi mixerrel, kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot. Lassanként öntsük bele a mákot, a kókuszreszeléket, a vaníliaaromát, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Óvatosan keverjük, lentről - felfelé a masszát. Egy 24×30 cm-s tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát és süssük kb. 20 percig 190 fokos sütőben. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk el 3 egyenlő részre.

Készítsük el a krémet: keverjük ki a tojássárgáját, a cukorral krémes állagúvá, majd adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a vanília aromát és a tejet. Keverjük össze jól a hozzávalókat egy habverővel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Ha elkészült, hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt kavarjuk hozzá a kockákra vágott vajat, majd amikor a krém jó habos lesz osszuk el 2 egyenlő részre. Készítsük el a mázat: törjük kisebb darabokra a csokit és gőz fölött olvasszuk fel, majd adjuk hozzá az olajat és keverjük össze.

Állítsuk össze
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 19:33
Habos zebra krémes
és a hideg desszertek rajongói biztosan rajonganak majd ezért a finomságért. A zebra krémes rengeteg módon ízesíthető, akár citromhéjat, csokoládét, diót is keverhetsz a krémbe, így egyszerűen nem lehet megunni.

Hozzávalók:

500 ml növényi habtejszín
200 g mascarpone
3 evőkanál porcukor
vaníliás cukor
15 g zselatin
kakaós keksz
étcsokoládé

Elkészítés:

A habot verjük fel. A mascarponét keverjük össze a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá a habot. A zselatint a csomagoláson lévő előírás szerint oldjuk fel és keverjük hozzá. Egy hosszúkás sütőformát, vagy őzgerincformát béleljünk ki fóliával és öntsük bele a krémet. A kekszeket tegyük a krémbe, állítva ahogy a képen látható.


Tegyük hűtőbe legalább 3 órára, majd
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 16:20
Mákos kókuszos csokis
verjük
fel kézi mixerrel, kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot. Lassanként öntsük
bele a mákot, a kókuszreszeléket, a vaníliaaromát, a sütőporral elkevert
lisztet és a tejet. Óvatosan keverjük, lentről - felfelé a masszát.
Egy 24×30 cm-s tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát
és süssük kb. 20 percig 190 fokos sütőben. Amikor megsült hagyjuk kihűlni,
majd vágjuk el 3 egyenlő részre.

Készítsük el a krémet: keverjük ki a tojássárgáját, a cukorral krémes állagúvá,
majd adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a vanília aromát és a tejet. Keverjük
össze jól a hozzávalókat egy habverővel, majd lassú tűzön addig főzzük,
amíg besűrűsödik.

Ha elkészült, hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt kavarjuk hozzá a kockákra vágott
vajat, majd amikor a krém jó habos lesz osszuk el 2 egyenlő részre.
Készítsük el a mázat: törjük kisebb darabokra a csokit és gőz fölött olvasszuk
fel, majd adjuk hozzá az olajat és keverjük
klarika47, 2018. június 30. szombat, 09:41
Betekintés a kávé világába
dupla kávét, itthon a legnagyobb kedvenc pedig talán az olasz cappuccino és a latte, vagyis a tejeskávé - utóbbi a sok gőzölt tejjel csábítja a kávéfogyasztókat, előbbi pedig azzal, hogy a kávé mellett ugyanannyi tej és ugyanannyi tejhab kerül rá. Az édesszájúak nagy kedvvel fogyasztják a mélange-ot is, amelynek elkészítésekor az üvegpohár aljára egy kis méz is kerül, amit aztán felhabosított tejjel spékelnek meg, na meg nagy kedvenc a frappuccino, amikor az eszpresszót folyékony tejszínnel és cukorral keverik el, majd lehűtve, üvegpohárban tálalják. Nem csak a kávé és az elkészítés fontos azonban, egy valamire való barista azt is megnézi, milyen vízből készül a kávé, és igényes a kávéba kerülő tejhabra is, melyet szigorúan tilos ugyanis 100 fokra felforralni, ami nem tesz jót sem a tej állagának, sem az ízének.



Persze a különlegességek sora itt még nem ér véget. A világ legdrágább kávéja ugyanis egy igen különleges fajta, amelynek az elkészítése sem mindennapi: a Bakancslista
eva6, 2018. június 22. péntek, 12:04
Bögrés-kefires ribizlis süti
hozzávalók / 8 adag

3 db tanyasi vagy bio tojás
1 bögre cukor (3 dl-es bögre)
1.5 dl napraforgó olaj
3 dl kefir
2 bögre finomliszt
0.75 csomag sütőpor
300 g fekete ribizli
200 g piros ribizli

elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:35
Kókuszos krémes, kakaós sütemény
kenéséhez)
Tetejére:
2 ek kókuszreszelék

Krém készítés:
A tejet, a cukrot, a pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben megáztatjuk.

A tejszínt keményre verjük.

A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként adagoljuk
hozzá a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük,
míg a kakaós lap elkészül.

Piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük.

A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük.

A tojásokhoz adjuk az étolajat, és fokozatosan a száraz anyagok keverékét is keverjük hozzá.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral (kb 31*31 cm-es) és a masszát beleöntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Vékony, puha, selymes lapot fogunk kapni.

Ezt az egy lapot 3 részre vágjuk (NEM
skorpiolilike, 2018. március 17. szombat, 09:34
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül

Hozzávalók:

A tésztához

25 dkg kekszmorzsa
50 dkg gesztenyemassza
10 ml rumaroma (ízlés szerint)
5 dkg margarin

A krémhez

1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

elkészítés

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.
Reszelt csokival vagy kakaóval megszórva tálalhatjuk.
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 11:56
1/59
Képek, videók
Csokoládés szelet
irmus
2018. május 21. hétfő, 15:29
Csokoládés-túrós muffin
irmus
2018. május 09. szerda, 18:41
Dán csokoládés sütemény.j
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 15:01
Csokoládés-túrós muffin s
irmus
2017. február 04. szombat, 13:49
csokolades_kokuszkreme s_t
lilagondolatok
2016. november 04. péntek, 10:43
csokoládés kép
aruncus
2015. május 30. szombat, 22:39
Csokoládés fonott kalács.
katicafeher
2015. március 25. szerda, 16:19
csokoládés menyország.jpg
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 19:28
csokolades-truffelkock a.j
yvett789
2015. január 10. szombat, 22:59
narancsos-csokoládés fala
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:42
Csokoládés_habszelet.j pg
erzsikepuskas
2014. január 04. szombat, 14:35
kisspng-banana-bread-m usa
kathyvp
2018. augusztus 25. szombat, 19:05
Hideg banános piskótatort
vorosrozsa66
2018. július 26. csütörtök, 16:44
Kekszes banános krémes.jp
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 19:07
Moha-Banánék.jpg
agica2004
2018. március 25. vasárnap, 15:37
Címkék
kockákra vágott, forró nyári, pudingos krémet, kekszeket tegyük, megsült tésztát, sütit találtam, félbe vágott, tésztát simára, kekszet eldolgozzuk, igen különleges, reszelt dióval, darált babapiskótát, masszát beleöntjük, cukorral kemény, különlegességek sora, kávéba kerülő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.