Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:10 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Betekintés a kávé világába
dupla kávét, itthon a legnagyobb kedvenc pedig talán az olasz cappuccino és a latte, vagyis a tejeskávé - utóbbi a sok gőzölt tejjel csábítja a kávéfogyasztókat, előbbi pedig azzal, hogy a kávé mellett ugyanannyi tej és ugyanannyi tejhab kerül rá. Az édesszájúak nagy kedvvel fogyasztják a mélange-ot is, amelynek elkészítésekor az üvegpohár aljára egy kis méz is kerül, amit aztán felhabosított tejjel spékelnek meg, na meg nagy kedvenc a frappuccino, amikor az eszpresszót folyékony tejszínnel és cukorral keverik el, majd lehűtve, üvegpohárban tálalják. Nem csak a kávé és az elkészítés fontos azonban, egy valamire való barista azt is megnézi, milyen vízből készül a kávé, és igényes a kávéba kerülő tejhabra is, melyet szigorúan tilos ugyanis 100 fokra felforralni, ami nem tesz jót sem a tej állagának, sem az ízének.



Persze a különlegességek sora itt még nem ér véget. A világ legdrágább kávéja ugyanis egy igen különleges fajta, amelynek az elkészítése sem mindennapi: a Bakancslista
eva6, 2018. június 22. péntek, 12:04
Bögrés-kefires ribizlis süti
hozzávalók / 8 adag

3 db tanyasi vagy bio tojás
1 bögre cukor (3 dl-es bögre)
1.5 dl napraforgó olaj
3 dl kefir
2 bögre finomliszt
0.75 csomag sütőpor
300 g fekete ribizli
200 g piros ribizli

elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:35
Kókuszos krémes, kakaós sütemény
kenéséhez)
Tetejére:
2 ek kókuszreszelék

Krém készítés:
A tejet, a cukrot, a pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben megáztatjuk.

A tejszínt keményre verjük.

A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként adagoljuk
hozzá a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük,
míg a kakaós lap elkészül.

Piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük.

A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük.

A tojásokhoz adjuk az étolajat, és fokozatosan a száraz anyagok keverékét is keverjük hozzá.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral (kb 31*31 cm-es) és a masszát beleöntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Vékony, puha, selymes lapot fogunk kapni.

Ezt az egy lapot 3 részre vágjuk (NEM
skorpiolilike, 2018. március 17. szombat, 09:34
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül

Hozzávalók:

A tésztához

25 dkg kekszmorzsa
50 dkg gesztenyemassza
10 ml rumaroma (ízlés szerint)
5 dkg margarin

A krémhez

1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

elkészítés

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.
Reszelt csokival vagy kakaóval megszórva tálalhatjuk.
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 11:56
Bögrés-kefires ribizlis süti
Bögrés-kefires ribizlis süti

hozzávalók / 8 adag

3 db tanyasi vagy bio tojás
1 bögre cukor (3 dl-es bögre)
1.5 dl napraforgó olaj
3 dl kefir
2 bögre finomliszt
0.75 csomag sütőpor
300 g fekete ribizli
200 g piros ribizli

elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 11:53
Császári melange
Forró, krémes, édes és ízes kávékülönlegesség

Hozzávalók:

- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál cukor
- 4 adag feketekávé
- 8 cent konyak vagy brandy
- tej ízlés szerint

A négy tojássárgáját verd habosra négy kanál cukorral, majd a habot kanalazd egy bögrébe. Erre öntsd óvatosan a frissen főtt feketét, utána pedig a konyakot. Végül önts hozzá forró tejet, és már tálalhatod is, de tej helyett kínálhatod tejszínnel is.

Ha alkoholmentesen készítenéd el, egyszerűen hagyd ki belőle a konyakot és már kész is! Ez a verzió nagyon hasonlít a cárkávéra is, amelynek azonban nem az aljára, hanem a tetejére kerül a cukros tojáshab.
eva6, 2018. március 03. szombat, 14:37
Csokoládés-epres torta
összekeverjük, elkezdjük forralni és sűrű krémet főzünk. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig keverjük, míg a csoki fel nem oldódik, és el nem keveredik a pudinggal. Konyhai fóliával letakarjuk és kihűtjük. A vajat habosra verjük, és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt csokoládés krémhez.
Epres krém: Az epret kézi robotgéppel kásás állagúvá dolgozzuk, hozzáadjuk a pudingot, elkeverjük, feltesszük főni és sűrű kását főzünk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az epres kását és lágy krémes állagúvá keverjük.
Korpusz: a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, kézi robotgéppel, maximális fokozaton. Ha már a hab valóban nagyon kemény, hozzáadjuk az olajat, egyenként a tojások sárgáját, és tovább keverjük, de már nem a maximális, hanem a mérsékelt fokozaton. Ezután hozzáadjuk a lisztet és egy szilikon lapát segítségével belekeverjük a habba. A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt, 24 cm átmérőjű sütőformába
bkisseva, 2018. március 01. csütörtök, 10:04
A közönséges és a habos omlett készítésének fortéjai
HÉTKÖZNAPI OMLETT

A tojást villával felverjük, amíg a sárgája és a fehérje teljesen egyneművé nem válik. A tojást hozzáadjuk a serpenyőben már felhabzott vajhoz, majd kívülről befelé gyorsan keverjük, míg fénylően krémes masszát kapunk.
Megrázzuk a serpenyőt, hogy az aljára rakódott tojásdarabkákat is felszedje. Végül serpenyőkanállal félbehajtjuk az omlettet.

HABOS OMLETT

Miután a tojást feltörtük válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját egy nagy tálba tesszük, és cukorral kikeverjük. A legjobb, ha mindkettőhöz elektromos habverőt használunk, mert így a cukor jobban és gyorsabban feloldódik.
A habot rátesszük a sárgájára és óvatosan alákeverjük, hogy a massza levegős maradjon.
Egy nagy serpenyőben habzásig forrósítjuk a vajat, beletesszük a tojásmasszát, lesimítjuk és enyhe tűzön, keverés nélkül három percig sütjük. Megfordítjuk és a másik felét még egy percig sütjük.
A habos omlettet azért kell
lizawolf, 2018. február 26. hétfő, 11:30
Két krémes mézes krémes
citromlé
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez

2 tasak tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor

A mázhoz

1 db tojásfehérje
1 fél citromból nyert citromlé
20 dkg porcukor

elkészítés

Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
A sütőt
bkisseva, 2018. február 13. kedd, 12:04
mézes krémes
Ne legyen kemény. A tészta elég ragadós, ezért egy villával dolgozom. Ezután hűtőszekrényben 1 órát pihentetem. 4 részre osztom, pontosan kimérem egyformára. A tepsinél 2-2 cm-rel nagyobbra nyújtom a részeket, és egyenként olajjal vékonyan megkent sütőlapon kb. 7 perc alatt megsütöm. Óvatosan, késsel alányúlva és meglazítva lecsúsztatom, és hagyom őket kihűlni. A kihűlt lapokat pontosan méretre szabom (a hulladékot lefagyasztom, mert felhasználom később).
Elkészítem a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával habosra-fehérre mixelem. Hozzáadom a lisztet, és a tejjel csomómentesen elkeverem. Ezután óvatosan, folytonos keverés mellett felmelegítem forráspont közelébe, míg sűrű krémet kapok. Hideg vízfürdőben, kevergetve kihűtöm. A puha vajat a porcukorral habosra keverem, és a vajas keverékhez adagonként hozzámixelem a kihűlt krémet. Mindig a vajhoz adagoljuk a krémet és nem fordítva. Végül belekeverem a rumot is.
Ezzel a krémmel megkenem a lapokat, a legfelső lap tetejét felmelegített
faciendum, 2017. december 21. csütörtök, 18:16
Karácsonyi receptek
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.

Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Nagyon finom gesztenyés krémes és sütni sem kell
vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat

A tejszínes réteghez

3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez

10 dkg tejcsokoládé

Elkészítése

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk.

Kihűtjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét.

"én a puding helyett dr ottker házikrémes krémport használok sokkal egyszerübb és gyorsabb mert csak a tejjel ki kell keverni és mehet a süti
bkisseva, 2017. december 03. vasárnap, 22:10
1/58
Képek, videók
Betekintés
drozdikata
2012. november 02. péntek, 21:32
betekintés.jpg
agica2004
2008. június 26. csütörtök, 14:59
betekintés
agica2004
2007. július 10. kedd, 11:46
Tél világában
sanci81
2018. június 24. vasárnap, 17:46
Angyal világában
sanci81
2018. június 22. péntek, 17:28
Fehér angyal világában
sanci81
2018. június 22. péntek, 17:21
Gömbök világában
sanci81
2018. június 14. csütörtök, 17:20
Tündérek világában
sanci81
2018. június 13. szerda, 16:55
Indiánok világában
sanci81
2018. június 10. vasárnap, 16:24
Sárkány világában
sanci81
2018. június 08. péntek, 17:21
Az egyszarvú világában
sanci81
2018. május 29. kedd, 17:32
Sárkányok világában
sanci81
2018. május 29. kedd, 17:29
Angyalok világában
sanci81
2018. május 07. hétfő, 16:19
Gömb világában
sanci81
2018. május 01. kedd, 15:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.