Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:06 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rákos betegségek és az étrend
A rákos betegségek kialakulásának egyik legfőbb oka mindenképpen a helytelen étrendben, a helytelen táplálkozásban keresendő. Nagyon szomorú, hogy ez - több száz orvosi megfigyelés és bizonyíték ellenére - még ma sincs megfelelően kihangsúlyozva; magam is sok olyan beteggel találkoztam már, akik műtéten, kemoterápián, sugárkezelésen estek át, de amikor megkérdeztem tőlük, milyen diétát javasoltak nekik
az orvosok, az esetek többségében azt mondták, hogy semmi különöset, folytathatják megszokott étrendjüket.

A legtöbb orvosi megfigyelés szerint az étrend körülbelül 50%-ban tehető felelőssé a rákbetegség kialakulásáért. Ez azt jelenti, hogy egészséges táplálkozás, egészséges életmód mellett a rákos betegek száma a felére csökkenhetne!
Az élelmiszerekből többféleképpen is bekerülnek a szervezetbe rákkeltő anyagok. Egyrészt elkészítésüknél keletkeznek karcinogének - ilyenek például a húsokban, halakban a hevítés, hőkezelés hatására létrejövő méreganyagok. Persze a megoldás nem az, hogy az
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 11:02
Milyen cukorértéktől kell inzulin?
Magyarországon körülbelül 770 ezer cukorbeteg él, elsősorban a 2-es típusú diabétesz gyakori. A betegség diagnosztizálása után komoly életmód-változtatásra van szükség, ami számos kérdést felvet. Ezekből a kérdésekből gyűjtöttünk össze párat, amelyet Dudás Ágnes dietetikus válaszolt meg.

A cukorbetegség kialakulásában jelentős szerepe van az elhízásnak és a mozgásszegény életmódnak: Magyarországon e két tényező körülbelül 720 ezer cukorbeteget érint. A betegség mozgással és egészséges életmóddal a legtöbb esetben megelőzhető, ám ha már kialakult a diabétesz, komoly életmódbeli változtatásokra van szükség hogy kordában tartható legyen. Elsősorban az étrend okozhat gondot, hiszen egy cukorbeteg esetében oda kell figyelni a vércukor értékeire és a szénhidrát mennyiségére.

Dudás Ágnes dietetikus válaszol a cukorbetegeket érintő, gyakran elhangzó kérdésekre.

Laborvizsgálat előtt lehet enni, vagy éhgyomri érték szükséges? A reggeli első vizeletet kell vinni az
anyu65, 2018. február 04. vasárnap, 10:09
A cukorbetegségről hivatalosan
Mi a cukorbetegség?

A cukorbetegség olyan krónikus betegség, amely akkor is előfordul, amikor a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint vagy ha a szervezet nem képes hatékonyan inzulin termelni. Az inzulin hormon, amely szabályozza a vércukorszintet. A hyperglykaemia vagy a vércukorszint emelkedése az ellenőrizetlen cukorbetegség közös hatása, és az idő múlásával súlyos károkat okoz a szervezet számos rendszerében, különösen az idegekben és az erekben.1. típusú cukorbetegség

Az 1-es típusú cukorbetegség (korábban inzulinfüggő, fiatal vagy gyermekkori eredetű), az inzulin termelés hiányos, és az inzulin napi adagolását igényli. Az 1-es típusú cukorbetegség oka nem ismert, és nem lehet megelőzni az aktuális ismeretekkel.

A tünetek között szerepel a vizelet túlzott kiválasztódása (polyuria), szomjúság (polydipsia), folyamatos éhség, fogyás, látásváltozások és fáradtság. Ezek a tünetek hirtelen fordulhatnak elő.

2-es típusú
cukorbetegseg, 2018. január 11. csütörtök, 20:56
Cukorbetegség okai
A cukorbetegség okai

Az 1-es típusú diabétesz pontos okait nem ismerjük. Feltételezések szerint e cukorbetegség kialakulásában a genetikai hajlam és egyes vírusok is szerepet játszanak, de feltételezik az autoimmun eredetet is.

A 2-típusnál bizonyos rizikótényezők fennállása esetén várható a betegség megjelenése. Ilyen rizikótényezők az elhízás, a magas vérnyomás (tehát elsősorban az életmódmódunkkal áll összefüggésben), valamint a családban előforduló cukorbetegség, hajlam is.

Ha rendszeresen öt óránál kevesebbet alszol, azzal kétszeresére növeled a cukorbetegség kialakulásának kockázatát - összehasonlítva azokkal, akik hét-nyolc órát pihennek éjszaka. Ennek okát a tudósok abban látják, hogy a kevés pihenés felborítja a szervezet cirkadián ritmusát, vagyis zavart szenved a belső órád működése. Mivel ébren vagy akkor, amikor aludnod kellene, a szervezetet többet termel a kortizol nevű
cukorbetegseg, 2017. december 19. kedd, 20:35
A cukorbetegség típusai
A cukorbetegség olyan krónikus betegség, amely akkor is előfordul, amikor a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint vagy ha a szervezet nem képes hatékonyan inzulin termelni. Az inzulin hormon, amely szabályozza a vércukorszintet. A hyperglykaemia vagy a vércukorszint emelkedése az ellenőrizetlen cukorbetegség közös hatása, és az idő múlásával súlyos károkat okoz a szervezet számos rendszerében, különösen az idegekben és az erekben.

A cukorbetegség típusai
1. típusú cukorbetegség
Az 1-es típusú cukorbetegség (korábban inzulinfüggő, fiatal vagy gyermekkori eredetű), az inzulin termelés hiányos, és az inzulin napi adagolását igényli. Az 1-es típusú cukorbetegség oka nem ismert, és nem lehet megelőzni az aktuális ismeretekkel.

A tünetek között szerepel a vizelet túlzott kiválasztódása (polyuria), szomjúság (polydipsia), folyamatos éhség, fogyás, látásváltozások és fáradtság. Ezek a tünetek hirtelen
cukorbetegseg, 2017. december 19. kedd, 17:40
Az öregedés ellen - több téma is
tüdőgyulladást is,eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületifájdalmak esetén, és még AZ idegeket is nyugtatja. Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott AZ oregánó olaj, ideje beszereznie. AScience Daily online tudományos magazin híradása szerint AZ oregánó Olaj relatíve kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetségbaktériumai Ellen is, hatásossága a penicillin baktériumölőképességeivel hasonlatos. A staphylococcus jelentős szerepet játszikkórházi járványok kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó párAntibiotikumra rezisztens. Rengeteg baktériumfaj Ellen hatásos Az aromaterápiával a párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes évektől foglalkozó Paul Belaiche professzor számos kísérlete igazolta AZ oregánó olaj hatásosságát. A szer gyakori, alattomos baktériumcsoportokkal szemben is hatékonynak bizonyult:

laboratóriumikörülmények között AZ oregánó olaj például elpusztította a Pneumococcus baktériumok 96 százalékát, valamint a neisseria, a Proteus és a
lovaszmarika, 2017. március 28. kedd, 13:38
Az emberi szervezet legnagyobb ellensége a cukor.
Korábban főleg a zsíros étkezésre fogták. De kiderült, hogy nem ez az ok! Sőt, a zsír sok mindentől megvéd.

Dr. Aseem Malhotra, angol kardiológus szerint az emberi szervezet legnagyobb ellensége a cukor. Majd hozzátette azt is, hogy a zsírra nem feltétlenül kell olyan ellenségesen néznünk.

Kutatások alapján bebizonyosodott, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában inkább a cukornak, mint a zsírnak van nagyobb szerepe. A zsírban gazdag étrend nem annyira káros, mint például a 2-es típusú cukorbetegség.

“A pácienseim nagyon csodálkoznak, amikor azt tanácsolom nekik, hogy óvakodjanak az alacsony zsírtartalmú élelmiszerektől." - mondja Dr. Aseem. Számos kutatás alapján kimutatták, hogy a zsírgazdag diéta véd az szív- és érrendszeri betegségektől, és a 2-es típusú cukorbetegségtől is.

Dr.
irmus, 2017. március 28. kedd, 07:40
A magnézium
is.

Gyengeség és fáradékonyság

Már a nagyon enyhe mértékű magnéziumhiány is okozhat gyengeséget, fáradékonyságot, általános rosszullétet.

Megtapasztalhatunk fizikai erőtlenséget is, és úgy érezhetjük, hogy még a legkisebb feladat elvégzéséhez is komoly erőbefektetésre van szükség.

Ennek a hátterében az állhat, hogy a magnéziumnak nagy szerepe van abban, hogy a glükózt energiává alakítsuk.

Vérnyomásproblémák

A magasvérnyomás-betegség kialakulásában számos tényezőnek van szerepe, például az egészségtelen, stresszes életmódnak és a rosszul összeállított étrendnek.

Azonban a magnéziumnak is kiegyensúlyozó hatása van, hozzájárul például ahhoz, hogy a vérerek rugalmasak maradjanak, hiánya tehát a vérnyomás megemelkedéséhez is vezethet.

Memóriazavarok

A magnéziumnak közvetlenül is hatása van a tanulási képességekre, az emlékképek alkotására, illetve a memóriára is. Ha nincs elég magnézium a szervezetünkbe, akkor az
irmus, 2017. február 15. szerda, 07:25
A D-vitamin
“megmutatkozni", azaz már kisebb ütéseknél is eltörhetnek. Ez főleg a gyerekeknél fordul elő, főként ha kevés D-vitaminhoz jut hozzá a szervezetük. És itt nem csak a törésekről van szó, hiszen maga az egész csontszerkezet, váz is deformálódhat, ami kihatással lehet az életminőségre.

A kevés D-vitamin nem csak a csontok egészségére van negatív hatással, hanem tanulmányok szerint szerepet játszik a magas vérnyomás, az 1-es és 2-es cukorbetegség, vagy a szklerózis multiplex kialakulásában.

Most nézzük, hogy milyen jelei, tünetei vannak a D-vitaminhiánynak!

1. Immunrendszert érintő zavarok

Ahogyan csökken a D-vitamin szintje, úgy keletkeznek zavarok az immunrendszerben. A fehérvérsejtek többségének nagy szüksége van a D-vitaminra, és ha nem jut hozzá ehhez, nem tudja ellátni megfelelően a feladatát, így szervezetünk nagyobb fokú veszélynek lesz kitéve. Japánban egy kutatás során két diákcsoportot vizsgáltak. Az egyik csoport D-vitamint kapott, míg a másik
horvathnemagdi, 2017. február 01. szerda, 19:22
Minden falat gyulladást okoz gyomrunknak
Bázeli Egyetem. Az interleukin-1béta (IL-1b) nevű hírvivőanyag így az inzulinnal együtt szabályozza a vércukor szintjét.

Táplálkozáskor egyes immunsejtek megszaporodnak a bélrendszerben
Táplálkozáskor egyes immunsejtek megszaporodnak a bélrendszerben
Ezen kívül az IL-1b azimmunrendszercukorellátásáról és aktiválásáról is gondoskodik, ami azért fontos, mert az evéssel bevitt baktériumokat ártalmatlanná kell tenni. A IL-1b azonban a 2-es típusú, vagyis felnőttkori cukorbetegség kialakulásában is fontos szerepet játszik, ilyenkor krónikusan termelődik, ezzel károsítja a hasnyálmirigyben lévő, inzulinkibocsájtó bétasejteket.

A Nature Immunology című szaklap aktuális számában megjelent tanulmányban azt írták a svájci kutatók, hogy az IL-1b jelentőségét az egészséges cukoranyagcserében viszonylag keveset vizsgálták. Ugyanaz a gyulladás, ami védő hatású az egészséges szervezetben, túlsúlyosaknál krónikussá válhat és diabéteszhez vezethet.

Visszafordítható a 2-es típusú
tinka1951, 2017. január 18. szerda, 12:40
A cukorbetegség lelki okai
A cukor és a szeretet tulajdonképpen egymás szinonimái. A cukorbetegségben az ember nem képes lebontani majd a szervezet számára hasznosítani a cukrot. Mivel nem termel elég inzulint a cukrok egyszerűen átmennek rajta anélkül, hogy testet táplálná majd a vizelettel ürül ki. Vagyis egyre inkább próbálja édesíteni az életét, de képtelen feldolgozni és megélni! Ilyen estben a szeretetet adni és- kapni egyensúlya felborul !

-A cukorbetegség egyik lelki oka, hogy vágyik a szeretet megélésére, de nem képes átérezni azt. Ennek számtalan oka lehet, mint pl. csalódás, félelem stb.
A másik ok a Napfonat csakra nem megfelelő működése. A Napfonat csakra endokrin szerve a hasnyálmirigy.
Napfonat csakrához rendelhető érzelmek: -önbizalom, akaraterő, személyes erő, hatalom,-az érzelmek és az élmények megélésének képessége
Nagyon gyakori az időskori cukorbetegség, amikor magányossá válik valaki! Megoldás lehet egy kis kutya vagy cica amely segít az érzelmek
anyu65, 2016. november 12. szombat, 10:06
Hipertónia rizikófakorai és alternatív csökkentése
orvosok nem találnak egyértelmű okot a magas vérnyomásra, ilyenkor úgynevezett ,,esszenciális hipertóniáról" van szó. A maradék 10%-nál olyan okai vannak a hipertóniának, amelyek például a vesefunkció zavaraival, hormonális zavarokkal, szívbetegségekkel és a központi idegrendszer zavaraival függhetnek össze.

Többnyire nem tehető egyértelműen felelőssé a magas vérnyomásért egyetlen ok, a különböző rizikófaktorok kombinációi játszhatnak még szerepet a magasvérnyomás-betegség kialakulásában.

Ezek közé tartozik például az öröklési hajlam, a stressz és más pszichoszociális tényezők, a mozgáshiány, az alkohol, a dohányzás (a mellette szedett fogamzásgátló tabletta tovább emeli a kockázatot), a helytelen táplálkozás, a túl magas konyhasó fogyasztása, a zsíranyagcsere-zavarok, a túlsúly és a cukorbetegség (diabétesz). Hogyan viselkedjünk magas vérnyomás esetén? Minden embernek - mindegy, hogy beteg vagy egészséges - rendszeresen méretni kellene a
pacsakute, 2016. október 28. péntek, 19:25
1/24
Képek, videók
Egyes betegségekre, probl
irmus
2018. február 02. péntek, 08:17
Pajzsmirigy betegségek
pacsakute
2015. március 09. hétfő, 19:06
viragpor-betegsegek.jp g
astropapa58
2013. október 16. szerda, 18:30
autóimmun betegségek.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:14
ujabb fertözö betegségek
lacipecsenye
2012. május 30. szerda, 13:38
DAGANAT BETEGSÉGEKRE
husika66
2007. május 06. vasárnap, 13:51
Helytelen.png
sz719eszter
2016. december 07. szerda, 15:36
Helytelen arcmosás
sanci81
2015. július 06. hétfő, 18:45
Helytelen azt hinnünk
furaila
2011. február 23. szerda, 15:39
A helytelen cselekedetne
mharpia
2009. április 16. csütörtök, 13:29
Idézet - Helytelen azt hi
nyta100
2009. március 08. vasárnap, 18:01
helytelen azt hinnünk
jakabgasparne
2008. november 25. kedd, 08:08
Helytelen azt hinnünk hog
gaborgeneral1
2008. január 28. hétfő, 10:41
helytelen....jpg
marcyt
2007. január 04. csütörtök, 14:45
Címkék
zsírgazdag diéta, szervezetbe rákkeltő, autoimmun eredetet, élelmiszerekből többféleképpen, cukorbetegség kialakulásának, cukorbetegség olyan, étrend körülbelül, betegség mozgással, cukorbetegség lelki, szénhidrát mennyiségére, házi patikájából, rosszul összeállított, csontok egészségére, cukorbetegség okai, fehérvérsejtek többségének, cukorbetegség kialakulásában,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.