Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:49 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meseszép és illatos: levendula
Meseszép és illatos: levendula


A levendula az egyik kedvenc gyógynövényem. Nyáron és ősszel öröm kint üldögélni a házam előtt, hiszen a rengeteg virág között ott virítanak az olyannyira kedvelt levenduláim, amelyek nemcsak üde színfoltjai az udvaromnak, de illatukkal is elkápráztatnak mindannyiszor, amikor a házból kilépek. A levendulát nagyon sokféle módon felhasználhatjuk és hasznosíthatjuk, így akinek van virágoskertje, mindenképpen gondoljon erre a szerény, de annál kedvesebb gyógynövényre.

A levendula 35 felhasználási módja:

A levendulából készíthetünk egy remek nyugtató teát. Párosíthatjuk más nyugtató növényekkel, például citromfűvel vagy kamillával.
Levendulából illattasakot is készíthetünk, amelyet aztán a szekrénybe is berakhatunk, hiszen kiválóan illatosítja a ruhákat, de meg is ajándékozhatunk vele egy kedves szerettünket.
vorosrozsa66, 2018. június 19. kedd, 12:11
Sütőporos és kelt túrós pogácsa
megkenjuk felvert tojassal, esetleg megszorhatjuk reszelt sajttal, vagy kömennymaggal is. 180C-fokos sutöbe tesszuk,szep pirosra sutjuk. Keszulhet juhturoval is.

Kelt turos pogacsa

Hozzavalok:
50dkg liszt, 10dkg margarin, 5dkg elesztö, keves tej, 1kk cukor, 2tk so, 2-3ek tejföl, 50dkg tehenturo, 1db tojas, keveske tej/kb 0,5dl/.

Elkeszites:
A lisztet a margarinnal, a soval es a turoval elmorzsoljuk. Az elesztöt az enyhen meglangyositott tejben a cukor hozzaadasa mellett felfuttatjuk. Ha az elesztö felfutott, hozzaadjuk a lisztes keverekhez, beleutjuk a tojast es kezdetnek hozzaadunk 2ek tejfölt. Alaposan összedolgozzuk es ha szukseg van ra, akkor adunk hozza meg 1ek tejfölt. 30 percig lisztezett deszkan, konyharuhaval letakarva pihentetjuk. A sutöt 180C-fokra elömelegitjuk, egy sutölapot sutöpapirral kibelelunk. Ha a tesztank pihent 30 percet, 2,5-3cm vastagra nyujtjuk, majd közepes nagysagu pogacsakat szaggatunk. Egymastol tavol helyezve a sutölapra tesszuk
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 13:02
Emberi dolgok
A VILÁGHÍRŰ PROFESSZOR AZT ÁLLÍTJA, HOGY AZ EMBEREK 70 SZÁZALÉKA EBBE A TÉVEDÉSBE HAL BELE!



Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított. Cikkünkben leírt kijelentései sokakat megleptek.

Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított.

- Az öregedésről az emberek többsége úgy beszél, mint valamilyen betegségről. Egyszerűen ellenségként kezeljük a testünket, amiért az idősödni kezd. Pedig csak a mértékletességre kellene odafigyelni,
lilagondolatok, 2018. június 08. péntek, 11:59
H.Kohut Katalin: Pilótakeksz
Hozzávalók:

80 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
20 dkg porcukor
40 dkg vaj
12 dkg zsír
3 evőkanál kakaó
2 vaníliacukor, vagy vanília aroma

Töltelék:

½ ü. mogyorókrém
1 db étcsoki
20 dkg vaj
15 dkg porcukor

Elkészítés:

Előbb összegyúrom 40 dkg lisztből, vaníliaaromából, 10 dkg cukorral és 1 vajjal, fele zsírral a vaníliás pilótakeksz alapot, majd a hűtőbe teszem.
Utána 3 kanál kakaó hozzáadásával összegyúrom a kakaós masszát, majd a hűtőbe teszem.

Megolvasztom a csokoládét vízgőz felett, hozzákeverem a mogyorókrémet, meg a cukorral elkevert vajat.

Kinyújtom a tésztákat, kiszaggatom pogácsaszaggatóval, rányomom a sütipecsétemet, majd sütőpapíros tepsiben megsütöm őket. Kihűlés után megkenem egyik felüket a krémmel, összerakom a pilótakekszeket.

Nagyon finom, ajándéknak is tökéletes dupla mennyiségből készítve, sokáig eláll! 80 dkg lisztből 80 db
katalinkohut, 2018. június 06. szerda, 17:44
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka

A kakaós piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor

A kakaós piskóta lekenéséhez:

1 púpozott evőkanál meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ekvőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín

A tetejére:

30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy
50 g expressz tortazselé piros


A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:32
Hogyan készül a Tequila
A tequila egy mexikói eredetű égetett szesz, melyet a kék agávé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolnak, általában egyéb termények hozzáadásával. Mexikó egyik nemzeti itala. Nevét származási helyéről, a Jalisco állambeli Tequila településről kapta. Alkoholtartalma általában 38-40%, de 35-55% közt gyártható.

A mexikói törvények értelmében tequila csak Jalisco államban (annak teljes területén), valamint Guanajuato 7, Michoacán 30, Nayarit 8 és Tamaulipas 11 községében állítható elő.

A tequilának két fő kategóriája létezik: a 100% agávétartalmú párlat, a puro vagy noble, illetve a keverék, a mixto. A mixto alkoholtartalmának csak egy része (legalább 51%‑a) származik agávéból. A cefre többi részét valamilyen egyéb cukorforrás (gyakran kristálycukor vagy
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 21:35
Epres tiramisu
Epres tiramisu



Hozzávalók:

4 tojás sárgája
12 dkg cukor
500 g mascarpone
250 ml cukrozott Meggle cukrászhab (habtejszín)
100 g babapiskóta
500 g eper

Elkészítése:

Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük.

A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább keverjük. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt, ha nem cukrozott, akkor adunk hozzá egy kis porcukort, majd belekeverjük a mascarpone-s krémbe.

Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 19:07
Meggyes csokipuding torta
Hozzávalók:
A piskótához:

3 tojás
100 g liszt
125 g cukor
fél csomag sütőpor
3 ek víz
csipet só
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A pudinghoz:

2 csomag csokoládés pudingpor
750 ml tej
2 ek cukor

A gyümölcsös zseléhez:

1 üveg meggybefőtt
1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)

Elkészítése:

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:23
Epres tiramisu
Epres tiramisu

Hozzávalók:

4 tojás sárgája
12 dkg cukor
500 g mascarpone
250 ml cukrozott Meggle cukrászhab (habtejszín)
100 g babapiskóta
500 g eper


Elkészítése:

Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük.

A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább keverjük. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt, ha nem cukrozott, akkor adunk hozzá egy kis porcukort, majd belekeverjük a mascarpone-s krémbe.

Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 00:41
Tündér szelet
Tündér szelet, fenségesen finom, puncskrémes csoda, ha valami finomságra vágysz!

Hozzávalók

25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Töltelékhez
2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum /vagy rumaroma
porcukor a sütemény hintéshez...


elkészítés

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk (lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverjük a tejfölt! A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A sütőt előmelegítjük
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 18:03
Ha még nem hallottál róla
Az ünnepi asztal egyik legfinomabb eleme a sárga-túró, aminek a legnagyobb hagyománya a szabolcsi régióban és a hajdúságban van, de a megfelelő recepttel természetesen bárki elkészítheti otthon.

Ha még nem hallottál róla, esetleg még nem próbáltad, akkor idén mindenképpen készítsd el, mert kellemes ízével színfoltot hoz a húsvéti reggelikbe. Ezután pedig nem is tudod majd elképzelni nélküle az ünnepet.

Így készítsd el

A sárga-túróhoz alapvetően nem kell más, csak tojás, tej és valamilyen édesítőszer (cukor, méz, alternatív édesítők). Az arányok általában így néznek ki: 1 liter tej, 10 tojás, 2 evőkanál édesítő (ízlés szerint változtatható).

A tojásokat ki kell keverni az édesítővel és a már forrásban lévő tejhez folyamatos kevergetés mellett hozzá kell csurgatni. Addig kell főzni, amíg a fehérje ki nem csapódik a folyadékban és darabosan össze nem áll. Ha ezzel készen vagy, egy sűrűn szőtt vászonkendőbe szedd át. A kendő száját kösd össze és akaszd fel egy olyan
horvathnemagdi, 2018. február 26. hétfő, 09:38
A CÉKLA gyógyhatásairól
Mi történik a szervezetével, ha céklalevet iszik?

A cékla nem csak kiváló vas, réz, mangán, magnézium, kálium és B-vitamin forrás, hanem a természetes cukor egyik legjobb bázisa. Valójában a cukornád utána a második legédesebb növény.
De a felsorolt tápanyagokon kívül más értékes összetevőket is tartalma, melyek segítik megőrizni szervezetünk egészséges állapotát.

Jobb keringés és alacsonyabb vérnyomás
A céklalé rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást. Egy 2008-as tanulmány azt találta, hogy azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak céklát, 10 Hgmm-rel alacsonyabb a vérnyomása azokhoz képest, akik nem fogyasztják ezt az értékes táplálékot.

Energiával lát el
Nagyon kevés olyan természetes tápanyag létezik, melynek cukortartalma olyan magas, mint a céklának (kalóriatartalma mégsem kiemelkedő). A cékla fogyasztása javíthatja állóképességét, egy
pacsakute, 2018. február 25. vasárnap, 09:55
1/94
Képek, videók
levendula
eckerkata
2018. június 17. vasárnap, 16:16
zzz 003NET levendula.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 10:54
levendula.jpg
sznejuci
2018. június 14. csütörtök, 15:45
Levendula.jpg
menusgabor
2018. június 10. vasárnap, 21:40
Levendula-lila---Saját sz
53ilona
2018. június 10. vasárnap, 20:58
Levendula csokor
eva6
2018. június 06. szerda, 06:58
levendula föld.jpg
eva6
2018. május 28. hétfő, 09:29
Levendula-Mary tuto.jpg
53ilona
2018. május 06. vasárnap, 13:10
levendulars.jpg
csbferike
2018. április 30. hétfő, 17:15
levendula9rs.jpg
csbferike
2018. április 30. hétfő, 17:15
levendula8rs.jpg
csbferike
2018. április 30. hétfő, 17:14
levendula7rs.jpg
csbferike
2018. április 30. hétfő, 17:14
Smile...egyike kedvenceim
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:43
kedvenceim egyike
biharijudit
2015. május 25. hétfő, 14:31
kedvenc képeim egyike
orban47
2015. március 16. hétfő, 11:29
Címkék
mexikói eredetű, megfelelő recepttel, sárga-túróhoz alapvetően, házam előtt, kakaós masszát, szokott módon, Kohut Katalin, húsvéti reggelikbe, arányok általában, lisztes keverekhez, cékla fogyasztása, értékes táplálékot, kedves szerettünket, vérnyomása azokhoz, egészet alaposan, levendulát nagyon,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.