Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 20:22 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fogyókúrás recept
Fogyókúrás recept

Egy kis fűszer ismertető
A magyar lakosság fele túlsúllyal küszködik, és az egymásnak átadott ,,biztos" receptek, diétás étrendek általában többet ártanak, mint használnak.



Figyelembe kell venni, hogy vannak erősebb csontozatú, vagy izmosabb egyének, akik akkor is nagyobb súllyal rendelkeznek, ha valójában nem kövérek.
Az életkorra, szervezetünk állapotára, a jelenlegi testsúlyunkra is tekintettel kell a diétát megállapítani és ehhez feltétlen orvosi segítségre is szükség van.
Önmagában a kisebb testsúly sem káros, ha valaki rendszeresen sportol, egészségesen él, és egyébként soványsága nem okoz gondot.
A mozgásszegény életmód és a felesleges kilók azonban szív és érrendszeri zavarokhoz, esetleg cukorbetegséghez is vezethet. Ennek ellenére se kezdjünk fogyókúrába, amíg az elhízás okát nem tisztáztuk, és az orvos nem javasolja. Vagyis ne kísérletezzünk magunkkal, mert nem biztos, hogy fogyókúrára van
skorpiolilike, 2018. augusztus 11. szombat, 06:57
Fagylalt vagy jégkrém?"
"FAGYLALT VAGY JÉGKRÉM?"

Magyarországon az egy főre eső jégkrém fogyasztás átlaga évente kb. 3-4 liter. Ez az Egyesült Államok 26 literes egy főre eső éves fogyasztási adataihoz képest szerény adat, a táplálkozási ajánlásokat is figyelembe véve nem feltétlenül jelent lemaradást.



A jégkrém fogyasztásról

Magyarországon az egy főre eső jégkrém fogyasztás átlaga évente kb. 3-4 liter. Ez az Egyesült Államok 26 literes egy főre eső éves fogyasztási adataihoz képest szerény adat, a táplálkozási ajánlásokat is figyelembe véve nem feltétlenül jelent lemaradást.

A jégkrémvásárlások év közbeni eloszlása erős szezonalitást tükröz. A hazai jégkrémfogyasztás jellemzően időjárásfüggő, ezért nem véletlen, hogy a melegebb nyarakon nagyobb a jégkrémek iránti kereslet.

A Nielsen Piackutató adatai szerint
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Tallóztam
12 egyszerű és hatékony kulináris tipp

Vannak, akik kifejezetten örömüket lelik a változatos és bonyolult ételek elkészítésében, míg mások számára a főzés nem több mindennapos rutinnál. A következő tippek viszont mindenkinek segítségére lesznek a konyhában!

1. Sóval és tejjel fehéren tarthatod a karfiolt

A főzés során a karfiol szürkés színűvé válhat, és tönkreteheti az elkészült étel látványát. Hogy ezt elkerüld, adj néhány csepp tejet és egy csipet sót a karfiol főzővizéhez, így gyönyörű fehér marad.

2. A főtt zöldség is megőrizheti ragyogó színét

Az élénk színű zöldségek főzés után is szép látványt nyújthatnak, ha közvetlenül a főzést követően jéghideg vízbe mártod őket.

3. Használj sót az édes tésztákhoz

Fél teáskanál só hozzáadása az édes tésztákhoz nem fogja elrontani a desszertet. A finomra őrölt só kiemeli a többi hozzávaló ízét.

4. Jégkocka helyett fagyott szőlőszemek

A jégkocka fokozatos
horvathnemagdi, 2018. július 05. csütörtök, 19:22
Meseszép és illatos: levendula
Meseszép és illatos: levendula


A levendula az egyik kedvenc gyógynövényem. Nyáron és ősszel öröm kint üldögélni a házam előtt, hiszen a rengeteg virág között ott virítanak az olyannyira kedvelt levenduláim, amelyek nemcsak üde színfoltjai az udvaromnak, de illatukkal is elkápráztatnak mindannyiszor, amikor a házból kilépek. A levendulát nagyon sokféle módon felhasználhatjuk és hasznosíthatjuk, így akinek van virágoskertje, mindenképpen gondoljon erre a szerény, de annál kedvesebb gyógynövényre.

A levendula 35 felhasználási módja:

A levendulából készíthetünk egy remek nyugtató teát. Párosíthatjuk más nyugtató növényekkel, például citromfűvel vagy kamillával.
Levendulából illattasakot is készíthetünk, amelyet aztán a szekrénybe is berakhatunk, hiszen kiválóan illatosítja a ruhákat, de meg is ajándékozhatunk vele egy kedves szerettünket.
vorosrozsa66, 2018. június 19. kedd, 12:11
Sütőporos és kelt túrós pogácsa
megkenjuk felvert tojassal, esetleg megszorhatjuk reszelt sajttal, vagy kömennymaggal is. 180C-fokos sutöbe tesszuk,szep pirosra sutjuk. Keszulhet juhturoval is.

Kelt turos pogacsa

Hozzavalok:
50dkg liszt, 10dkg margarin, 5dkg elesztö, keves tej, 1kk cukor, 2tk so, 2-3ek tejföl, 50dkg tehenturo, 1db tojas, keveske tej/kb 0,5dl/.

Elkeszites:
A lisztet a margarinnal, a soval es a turoval elmorzsoljuk. Az elesztöt az enyhen meglangyositott tejben a cukor hozzaadasa mellett felfuttatjuk. Ha az elesztö felfutott, hozzaadjuk a lisztes keverekhez, beleutjuk a tojast es kezdetnek hozzaadunk 2ek tejfölt. Alaposan összedolgozzuk es ha szukseg van ra, akkor adunk hozza meg 1ek tejfölt. 30 percig lisztezett deszkan, konyharuhaval letakarva pihentetjuk. A sutöt 180C-fokra elömelegitjuk, egy sutölapot sutöpapirral kibelelunk. Ha a tesztank pihent 30 percet, 2,5-3cm vastagra nyujtjuk, majd közepes nagysagu pogacsakat szaggatunk. Egymastol tavol helyezve a sutölapra tesszuk
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 13:02
Emberi dolgok
A VILÁGHÍRŰ PROFESSZOR AZT ÁLLÍTJA, HOGY AZ EMBEREK 70 SZÁZALÉKA EBBE A TÉVEDÉSBE HAL BELE!



Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított. Cikkünkben leírt kijelentései sokakat megleptek.

Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított.

- Az öregedésről az emberek többsége úgy beszél, mint valamilyen betegségről. Egyszerűen ellenségként kezeljük a testünket, amiért az idősödni kezd. Pedig csak a mértékletességre kellene odafigyelni,
lilagondolatok, 2018. június 08. péntek, 11:59
H.Kohut Katalin: Pilótakeksz
Hozzávalók:

80 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
20 dkg porcukor
40 dkg vaj
12 dkg zsír
3 evőkanál kakaó
2 vaníliacukor, vagy vanília aroma

Töltelék:

½ ü. mogyorókrém
1 db étcsoki
20 dkg vaj
15 dkg porcukor

Elkészítés:

Előbb összegyúrom 40 dkg lisztből, vaníliaaromából, 10 dkg cukorral és 1 vajjal, fele zsírral a vaníliás pilótakeksz alapot, majd a hűtőbe teszem.
Utána 3 kanál kakaó hozzáadásával összegyúrom a kakaós masszát, majd a hűtőbe teszem.

Megolvasztom a csokoládét vízgőz felett, hozzákeverem a mogyorókrémet, meg a cukorral elkevert vajat.

Kinyújtom a tésztákat, kiszaggatom pogácsaszaggatóval, rányomom a sütipecsétemet, majd sütőpapíros tepsiben megsütöm őket. Kihűlés után megkenem egyik felüket a krémmel, összerakom a pilótakekszeket.

Nagyon finom, ajándéknak is tökéletes dupla mennyiségből készítve, sokáig eláll! 80 dkg lisztből 80 db
katalinkohut, 2018. június 06. szerda, 17:44
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka

A kakaós piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor

A kakaós piskóta lekenéséhez:

1 púpozott evőkanál meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ekvőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín

A tetejére:

30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy
50 g expressz tortazselé piros


A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:32
Hogyan készül a Tequila
A tequila egy mexikói eredetű égetett szesz, melyet a kék agávé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolnak, általában egyéb termények hozzáadásával. Mexikó egyik nemzeti itala. Nevét származási helyéről, a Jalisco állambeli Tequila településről kapta. Alkoholtartalma általában 38-40%, de 35-55% közt gyártható.

A mexikói törvények értelmében tequila csak Jalisco államban (annak teljes területén), valamint Guanajuato 7, Michoacán 30, Nayarit 8 és Tamaulipas 11 községében állítható elő.

A tequilának két fő kategóriája létezik: a 100% agávétartalmú párlat, a puro vagy noble, illetve a keverék, a mixto. A mixto alkoholtartalmának csak egy része (legalább 51%‑a) származik agávéból. A cefre többi részét valamilyen egyéb cukorforrás (gyakran kristálycukor vagy
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 21:35
Epres tiramisu
Epres tiramisu



Hozzávalók:

4 tojás sárgája
12 dkg cukor
500 g mascarpone
250 ml cukrozott Meggle cukrászhab (habtejszín)
100 g babapiskóta
500 g eper

Elkészítése:

Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük.

A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább keverjük. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt, ha nem cukrozott, akkor adunk hozzá egy kis porcukort, majd belekeverjük a mascarpone-s krémbe.

Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 19:07
Meggyes csokipuding torta
Hozzávalók:
A piskótához:

3 tojás
100 g liszt
125 g cukor
fél csomag sütőpor
3 ek víz
csipet só
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A pudinghoz:

2 csomag csokoládés pudingpor
750 ml tej
2 ek cukor

A gyümölcsös zseléhez:

1 üveg meggybefőtt
1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)

Elkészítése:

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:23
Epres tiramisu
Epres tiramisu

Hozzávalók:

4 tojás sárgája
12 dkg cukor
500 g mascarpone
250 ml cukrozott Meggle cukrászhab (habtejszín)
100 g babapiskóta
500 g eper


Elkészítése:

Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük.

A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább keverjük. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt, ha nem cukrozott, akkor adunk hozzá egy kis porcukort, majd belekeverjük a mascarpone-s krémbe.

Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 00:41
1/94
Képek, videók
Fogyókúrás receptek - nyá
anci-ani
2011. május 16. hétfő, 14:22
vicc magyar lakosság.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:00
Segítsünk egymásnak a hit
katalin_53
2018. május 24. csütörtök, 12:01
?Segítsünk egymásnak a hi
katalin_53
2017. július 06. csütörtök, 20:41
örülünk egymásnak
orban47
2015. május 09. szombat, 22:03
Egymásnak voltunk teremtv
suzymama43
2015. április 22. szerda, 13:11
0 két nő háttal egymásnak
lovaszmarika
2014. március 16. vasárnap, 14:14
Kívánjuk egymásnak
sargarozsa15
2014. január 01. szerda, 02:37
Háttal egymásnak
csalogany13
2013. március 16. szombat, 23:47
Egymásnak hátal
csalogany13
2012. augusztus 09. csütörtök, 11:39
ajándékok egymásnak
vica13
2012. július 11. szerda, 17:36
Egymásnak voltunk
anna4459
2012. január 05. csütörtök, 19:26
Dedikáltunk egymásnak.
bzsuzsanna
2011. szeptember 07. szerda, 21:23
Címkék
elhízás okát, lisztes keverekhez, kedves szerettünket, masszába beleforgatjuk, mozgásszegény életmód, többi hozzávaló, mexikói eredetű, Kohut Katalin, sutölapra tesszuk, vaníliás pilótakeksz, cukor hozzaadasa, gyümölcsös zseléhez, jelenlegi testsúlyunkra, remek nyugtató, mértékletességre kellene, házam előtt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.