Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:44 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Töklekvár
Hozzávalók: 2 kg főzőtök, 2 db (bio) citrom, 1,25 kg kristálycukor, 1,5 dl 10%-os ecet, 6 szegfűszeg.
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát apróra reszeljük. Öntünk alá fél dl vizet, és a szegfűszeggel együtt feltesszük főzni.
A cukrot egy másik lábasba öntjük, adunk hozzá ecetet és másfél deci vizet. Addig forraljuk, amíg mézszerű folyadékot kapunk.
Amikor a cukkini megpuhult, beleborítjuk a citromok reszelt héját és levét is. Kevergetve két percig főzzük. Ekkor öntjük hozzá a szirupot, azzal együtt további tíz percig rotyogtatjuk.
Az elkészült töklekvárt kisebb üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd fejjel lefele fordítva hagyjuk langyosra hűlni, így sokáig eltartható tartósítószer nélkül is.
A töklekvárt kenyérre-kiflire kenve, sütemények töltelékeként, esetleg palacsintával, fánkkal is fogyaszthatjuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:45
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé

Hozzávalók:

1 db (kb. 50 dkg) csirkemellfilé
3 db cukkini
1 vöröshagyma
kevés olaj
2 dl főzőtejszín
petrezselyemzöldje
fokhagymapor
bazsalikom
só ízlés szerint
1 d. gyorsrizs

Elkészítés:

A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. Megszórjuk petrezselyemlevéllel, fokhagymaporral, bazsalikommal, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldséget. Közben többször megkevergetjük.
Miután megpuhult a hús és a zöldség, felengedjük a főzőtejszínnel, ha kell, utána sózzuk. Felrottyantjuk és kész a finom mártásos, diétás ebédünk.

Köretként gyorsrizst szoktam készíteni hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

2018. július
katalinkohut, 2018. július 04. szerda, 13:33
Zöldséges csirkemell
-HOZZÁVALÓK
1 db csirkemell,
1 db cukkini,
1 db kápia paprika,
1 csokor zöldhagyma,
só,
bors,
barbecue fűszerkeverék,
pár csepp olívaolaj

A csirkemellet csíkokra vágtam, sóztam, borsóztam, a fűszerkeverékkel megszórtam.

Grill serpenyőben egy kevés hevített olajon elkezdtem fehéredésig sütni, amikor már félig megpuhult, adtam hozzá a felkockázott, paprikát, cukkinit, zöldhagymát, enyhén még megsóztam. Együtt, készre sütöttem.

Receptünket az Ízek, zamatok oldalon olvashatják!

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. március 16. péntek, 20:03
Zsírfaló csodafegyver (receptekkel)
legjobb zelleres recepteket:

ZELLER CHIPS

Hámozd meg a zellert és zöldséggyalun szeleteld vékony karikákra. Sóval, fűszersóval szórd meg, majd terítsd a zellerlapkákat egy sütőpapírralbélelt tepsiben. Vékonyan permetezd meg olajjal, majd 200 fokon süsd készre.

ZELLERKRÉM LEVES

1 nagyobb zellergumót kockázz fel kis darabokra, tedd fel főni, fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel - akár curryt és római köményt is adhatsz hozzá. Ha megpuhult, öntsd fel vízzel, vagy húslével és botmixer segítségével turmixold krémesre. Végül főzd össze 2 dl főzőtejszínnel és a tetejére szórj frissen vágott zeller zöldet.

TÖLTÖTT ZELLERSZÁR


1 pohár natúr joghurtot keverj össze 10 dkg juhtúróval. Ízesítsd apróra vágott zellerlevéllel, sóval, borssal, pirospaprikával. A krémmel töltsd meg a halványító zellerszárakat.

ZELLER ROPOGÓS

1 nagyobb megtisztított zellergumót nagy lyukú reszelőn reszeld le.
suzymama, 2017. március 23. csütörtök, 12:54
NARANCSLEKVÁR cukkiniből
NARANCSLEKVÁR CUKKINIBŐL

Hozzávalók:
1 kg megtisztított, apróra vágott cukkíni, narancslé, vagy koncentrátum, párcsepp narancs illóolaj, 1 db narancs reszelt héja, 25 dkg cukor, 1 csomag dzsemfix, 3 dl víz.
A cukkínit feltesszük a 3 dl vízben főni. Ha megpuhult, összeturmixoljuk, és a főzőedénybe tesszük. Hozzákeverjük a dzsemfixet, beleszórjuk a reszelt narancshéjat és felforraljuk. Jöhet bele a cukor, mellyel jó öt percig főzzük, míg a lekvár sűrűsödni kezd. Beleöntjük a narancslevet, illóolajat csak a legvégén, és két-három perc elteltével forrón üvegekbe szedjük. Lekötve szárazdunsztba tesszük.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 11:15
Omlettek
tojásokat egyenletesen szétfolyni. Süssük 2-3 percig - vagy addig amíg az omlett teteje már nem folyékony.
Hajtsuk félbe, és tálaljuk pirítós mellé.

Variációk

Az alap omletthez sok mindent tehetünk - pl póréhagymát paprikát, paradicsomot, gombát, cukkínit, sajtot, sonkát ,halat stb. Először vágjunk apróra egy kis fej vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasszuk meg a vajban - adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, pároljuk fedő alatt néhány percig. Amikor a zöldségek megpuhultak (de nem szétmáltak!!!) adjuk hozzá a felvert tojásokat. Keverjük egy kicsit, és egyenletesen oszlassuk el a serpenyőben. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten süssük addig, amíg a tetején nem látható folyékony tojás. Vágjuk fel torta szeletekre, és tálaljuk.

Tippek

Ha sok tojásból készítünk omlettet, a teteje csak akkor sül át rendesen ha vagy fedő alatt sütjük (és ezáltal megpárolódik) vagy grill alatt pirosra sütjük.
Hidegen is tálalható - vágjuk fel kockákra,
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:23
Egyéb ragus receptek
fűszerkeverék
2 fej hagyma
50 dkg fagyasztott, kukoricás zöldségkeverék
2 nagy - 150 g - sűrített paradicsom
1 dl olaj
bazsalikom
oregánó
chili
2 gerezd fokhagyma

A húst vágd csíkokra, és forgasd bele az olajjal elkevert fűszerkeverékbe. Hagyd állni legalább 10-15 percet. Közben vágd hajszálvékony karikákra a hagymát. Süsd fehéredésig a húst egy nagy teflonserpenyőben, majd öntsd rá a páclevet és a felszeletelt hagymát, végül a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, önts egy kis vizet hozzá. Ezután jön a paradicsom, a zöldségkeverék és a fűszer. Alacsony tűzön addig főzd, míg a hús megpuhul. Rizzsel tálald, de, ha akarod, egy marék durvára zúzott földimogyoróval is megbolondíthatod.

Hagyományos zöldséges ragu

Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé
25 dkg cukkini
10 dkg paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
majoránna

bors
olaj

A csirkemellet, a cukkinit, a
bkisseva, 2016. június 29. szerda, 17:48
ZELLER ínyenceknek
tepsiben. Vékonyan permetezd meg olajjal, majd 200 fokon süsd készre.

ZELLERKRÉM LEVES



1 nagyobb zellergumót kockázz fel kis darabokra, tedd fel főni, fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel - akár curryt és római köményt is adhatsz hozzá. Ha megpuhult, öntsd fel vízzel, vagy húslével és botmixer segítségével turmixold krémesre. Végül főzd össze 2 dl főzőtejszínnel és a tetejére szórj frissen vágott zeller zöldet.

TÖLTÖTT ZELLERSZÁR



1 pohár natúr joghurtot keverj össze 10 dkg juhtúróval. Ízesítsd apróra
sanci81, 2016. május 16. hétfő, 11:52
Zeller ínyenceknek
A ta­vasz új di­é­tás nagy­ágyúja AZ egy­szerű ma­gyar zel­ler! Hi­he­tet­le­nül egész­sé­ges gu­mó­já­ban alig van szén­hid­rát, vi­szont ren­ge­teg élet­erőt adó vi­ta­mint és táp­anya­got tar­tal­maz. Jöj­je­nek a leg­jobb zel­le­res re­cep­tek, me­lyek­kel hipp-hopp meg­sza­ba­dul­hatsz a fö­lös­le­ges ki­lók­tól!
Érdemes feltankolnod a fürdőruha szezon előtt a leghatásosabb karcsúsító zöldségből, ez pedig nem más, mint a zeller! A cukkini és a karfiol harcostársa a fogyókúrában: megújuláshoz, méregtelenítéshez a legjobb ötlet!

Minimális kalóriát tartalmaz, remekül nyugtatja AZ idegeket, ráadásul még AZ étvágyat is csökkenti!
Magas rosttartalma felgyorsítja AZ anyagcseréd, vízhajtó hatása pedig segít kitisztítani a szervezetedben lerakodott salakanyagokat.

Leghatékonyabban veszi fel a harcot a
lovaszmarika, 2016. április 26. kedd, 12:28
Szenvicssütőben készült ételek
(4 db háromszöghöz)
30 g bulgur
forró víz (bő fél dl), só, bors, ízlés szerint fűszerek
1 tojás
100 g cottage cheese vagy túró
20 g zabpehelyliszt
pirított csirkemell kocka
Elkészítés:
A bulgurt leöntjük forró vízzel, letakarjuk és állni hagyjuk, amíg megpuhul. (Ez kb. 20 perc, én kb. félidőben betettem a mikróba egy fél percre. Nyilván meg is lehet főzni a szokásos módon, ha nagyobb adag készül. Főtt bulgurból kb. 80-100 gramm kell ehhez az adaghoz.) Amikor megpuhult a bulgur, hozzáadjuk a tojást, cottage cheese-t, a zabpehelylisztet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, összekeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütő mélyedéseibe öntjük a masszát és belenyomkodjuk a sült csirkemell darabkákat, majd megsütjük.

CUKKINIS SZENDVICS

Hozzávalók: (4 db háromszöghöz)
1 tojás
80 g cukkini (héj nélkül) kockára vágva
40 g (apró szemű) zabpehely
egy nagy csipetnyi só
fél tk grillzöldség, kókuszolaj a szendvicssütő
amartona, 2015. szeptember 05. szombat, 10:35
Csicseriborsós csirkés egytálétel
Henrietta Pruszus készítette és küldte nekünk e finom egytálételt.

Csicseriborsós csirkés egytálétel

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
10 dkg füstölt császárszalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
20 dkg cukkini
1 ü. csicseriborsó
olaj

bors

A hagymát finomra aprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a szalonnát is, kicsit átpirítjuk, azután rázúzzuk a fokhagymát. A csirkemellet és a paradicsomot kockára vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és feltesszük főni. A cukkinit megmossuk, hosszában negyedre vágjuk, kb. fél centis darabokra szeleteljük és mikor a hús félig megpuhult, rátesszük, fedő alatt készre főzzük. A csicseriborsót lecsöpögtetjük, majd a cukkinis húshoz adjuk, összeforraljuk és már fogyaszthatjuk is.

facabook, Konyhamánia Edit
bkisseva, 2015. augusztus 07. péntek, 11:47
Miért a Reg-Enor?
tarja
Hozzávalók: 4 szelet tarja, 25 dkg zsír, só, bors, majoránna, fokhagyma, 1 db hagyma, 1 db paprika.

EBÉD ÖTLETEK, VARIÁCIÓK:

LEVESEK
Far-hát leves
Hozzávalók: 2 csirke far-hát, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 1 db karalábé, kevés hagyma és paprika, 50 dkg zöldborsó, só, bors.
Elkészítés: A húst kevés zsíron fehéredésig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répákat és a karalábét. Félpuhára pároljuk és felengedjük vízzel. Fűszerezzük és hozzákeverjük a zöldborsót. Ha megpuhult, galuskákat szaggatunk bele 2 tojásból.

Zöldségleves
Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kis karalábé, húsleves vagy húsleves kocka, petrezselyemzöld, só, bors, galuska: 2 tojás, liszt.
Elkészítés: A zöldségeket felkockázzuk és kevés zsíron fedő alatt félpuhára pároljuk. Felengedjük a húslevessel vagy vízzel és beletesszük a húsleves kockát. Felforraljuk, majd ízesítjük. Ha a zöldségek puhára főttek, beleszaggatjuk a galuskákat. Petrezselyemmel megszórva
horvathnemagdi, 2015. április 24. péntek, 07:57
1/15
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
NE VALTSD APRORA
borigit
2015. március 28. szombat, 16:04
Ne váltsd apróra szíved k
jucinenadov
2015. január 05. hétfő, 23:49
1.Ne válts apróra....jpg
anci-ani
2013. augusztus 04. vasárnap, 22:27
ne váltsd apróra.....gif
jucinenadov
2012. szeptember 27. csütörtök, 01:15
Ne váltsd apróra....jpg
anitahajdu
2011. augusztus 28. vasárnap, 16:17
Ne váltsd apróra.jpg
scorpionsrose
2011. január 11. kedd, 10:16
Ne váltsd apróra....jpg
szilvi1113
2009. július 24. péntek, 17:27
ady ne valtsd aprora.jpg
marisza
2009. április 24. péntek, 21:41
Címkék
hagymát finomra, cukkinis húshoz, felvert tojásokat, húst kevés, teteje csak, sült csirkemell, legjobb ötlet, hagyma megpuhult, húsát apróra, finom mártásos, Kohut Katalin, ZELLER CHIPSHámozd, szegfűszeggel együtt, alap omletthez, húsleves kockát, cukkini megpuhult,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.