Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:15 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirkecombnyárs salátával
HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkecomb,
4 db lilahagyma,
oregano,
szerecsendió,
só,
1 db kígyóuborka,
2 db paprika,
1 db kaliforniai paprika,
4 db paradicsom,
15 dkg sajt (feta),
2 dl tejföl

A csirkecombokat kifilézzük. A bőrét lehúzzuk és 2x2 cm-es kockákra vágjuk.

Majd egy tálba helyezzük és megsózzuk. Őrölt szerecsendióval megszórjuk, és friss oregánóval meghintjük, így jól összekeverjük.

A lilahagymákat megtisztítjuk és keresztbe vágjuk, majd ezeket 4-4 cikkre vágjuk.

A húst és a hagymát felváltva nyársra húzzuk. Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olajon, lassú tűzön megsütjük. Közben gondosan forgatjuk, hogy jól átsüljön.

Arra figyeljünk hogy ne száradjon ki.

Amíg a csirke sül, addig a zöldségeket megtisztítjuk. Az uborkát kockára vágjuk.

A paprikát magházától megfosztjuk. A paradicsomokat is felkockázzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a tejföllel. A fetasajtot is felkockázzuk és
suzymama, 2018. március 09. péntek, 14:33
Édesburgonya gnocchival recept
Hozzávalók:

1 csomag gnocchi
1 csipet só
3 ek olívaolaj
0.5 l tejszín
2 ek mustár
1 csipet bors
20 dkg porcukor
4 db csirkecomb
2 db édesburgonya

Elkészítés:

A csirkecombokat kifilézzük és a bőrt is levesszük. Csíkokra vágjuk a húst. A hagymát finomra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. Mehet rá a csirkecomb és a csíkokra vágott édesburgonya. Sózzuk, borsozzuk és mustárt adunk hozzá. Közben a gnocchit forró, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és a raguhoz adjuk, majd tejszínnel felöntjük. Tálaláskor adhatunk hozzá aprított zöld fűszert, pestót, vagy parmezánt is.
kovacs_zsoka, 2013. március 06. szerda, 20:57
Vajas csirkecomb rozmaringos burgonyával recept
Hozzávalók:

8 db csirkecomb
1 kg burgonya
1 csokor rozmaring (friss)
10 dkg vaj
1 csipet só
10 dkg átszitált liszt
1 dl olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat kifilézzük és sózzuk. Lisztbe mártjuk és kevés olívaolajon, lassan megsütjük. A burgonyát felaprítjuk és sós vízben megfőzzük. Vajon a rozmaringot megfuttatjuk és belerakjuk a burgonyát. Átforgatjuk és már kész is a köret.
gonda_katalin, 2012. február 26. vasárnap, 11:34
Variációk rakott krumplira
magába szívja, és amellett, hogy igen finom lesz, a kiszáradástól sem kell tartanod

Csirkés-lecsós rakott krumpli

Hozzávalók:
1 kg krumpli, 1 üveg lecsó (vagy frissen készített), 3-4 gerezd fokhagyma (lehet kevesebb), 1 fej hagyma, 2-3 csirkecomb, ételízesítő, só, bors, pirospaprika, pici kakukkfű vagy rozmaring (nem muszáj)

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, 8 mm vastag karikákat vágjuk, és ropogósra megsütjük az olajban, majd papírtörlőre tesszük. A csirkecombokat kifilézzük és fűszerezzük. A lecsóba belenyomjuk a fokhagymákat, összefőzzük, végül hozzáadjuk a pirospaprikát.

Egy közepes jénai aljára teszünk két sor krumplit, ráfektetjük a húsokat, erre ráterítjük a cérnavékonyra szeletelt hagymát, befedjük a maradék krumplival, végül a lecsóval. Előmelegített sütőben, lefedve . 20-25 percig pároljuk, levesszük a fóliát, és 15-20 percig 200 fokon pirítjuk (közben meg lehet nézni, hogy nem lett-e túl ropogós, nem sült-e el teljesen a lecsó leve). Akkor
jupiter21, 2011. október 13. csütörtök, 14:32
Csirke kelkáposzta-kabátban
Csirke kelkáposzta-kabátban
/No Salty/

hozzávalók 4 főre

8 db csirke felsőcomb
1 egész kelkáposzta
2 dl kefír
2 tojás
ételízesítő
grillpor
bazsalikom
rozmaring

elkészítés
A kelkáposztát leveleire bontjuk.
Delikátos vízben blansírozzuk (10 percig főzzük).
A csirkecombokat kifilézzük (kicsontozzuk).
Egy sor kelkáposzta levelet lefektetünk egy tepsibe.
Rátesszük a csirkecombokat, és a grillporral, bazsalikommal, rozmaringgal fűszerezzük.
Majd újra egy sor kelkáposztalevél következik.
A tetejére a tojással összekevert kefirt delikáttal ízesítjük, és ráöntjük.
Előmelegített sütőben fél órát sütjük.
Stella
korall44, 2011. január 17. hétfő, 17:55
Csípős csirkecomb narancsos-al
db nagyobb csirkecomb
* 3 evőkanál olívaolaj
* 2 evőkanál ketchup
* 1 teáskanál szójaszósz
* 1 evőkanál méz
* erőspaprika-krém ízlés szerint
* A gyümölcsraguhoz:
* 30 dkg alma
* 2 db narancs
* 4 szál újhagyma
* 2 db kisebb chilipaprika
* 20 dkg narancslekvár (baracklekvár is megteszi)
* 1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér (vagy 1 késhegynyi gyömbérpor)

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, a bőrt lehúzzuk, a combot a forgónál kettévágjuk. Összekeverjük az olajat, a ketchupot, a szójaszószt, a mézet, és az erőspaprika-krémet. A pácban megforgatjuk a húsokat, letakarjuk és a hűtőben egy-két napig érleljük.

Felhasználás előtt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a combokat a sütőben nagyjából 45 perc alatt pirosra sütjük.
A gyümölcsraguhoz az almát megmossuk, hámozatlanul cikkekre vágjuk, és kivágjuk a
jeremiel65, 2010. december 22. szerda, 10:21
Kínai csirkecombfalatkák recept
Hozzávalók:

50 dkg csirkehús
2 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma
3 gerezd áttört fokhagyma
1 ek keményítő
3 ek étolaj
1 ek 'öt-fűszer' keverék
1 ek petrezselyemzöld
1 ek szezámmag

Elkészítés:

A csirkecombokat kifilézzük, kisujjnyi csíkokra vágjuk, megszórjuk ételízesítővel, összeforgatjuk és kicsit félre tesszük. A sárgarépát megtisztítjuk, a paprikát megmossuk. Mindkettőt gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A lila hagymát nem túl kicsi kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban felmelegítjük az olajat, beletesszük a csirkehúst és aranybarnára pirítjuk. Rászórjuk a hagymát, fokhagymát, csíkozott paprikát, répát és az összevágott petrezselyemzöldet. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, öntünk rá egy kevés vizet, és közepes lángon hagyjuk, hogy párolódjon. Nem szabad azonban, hogy a répa teljesen átpuhuljon, úgy jó, ha még érezzük amikor ráharapunk. Ha már összemelegedtek az
boszorlany, 2010. október 20. szerda, 21:55
Csirke kelkáposzta-kabátban
hozzávalók 4 főre

* 8 db csirke felsőcomb
* 1 egész kelkáposzta
* 2 dl kefír
* 2 tojás
* ételízesítő
* grillpor
* bazsalikom
* rozmaring
elkészítés

1. A kelkáposztát leveleire bontjuk.
2. Delikátos vízben blansírozzuk (10 percig főzzük).
3. A csirkecombokat kifilézzük (kicsontozzuk).
4. Egy sor kelkáposzta levelet lefektetünk egy tepsibe.
5. Rátesszük a csirkecombokat, és a grillporral, bazsalikommal, rozmaringgal fűszerezzük.
6. Majd újra egy sor kelkáposztalevél következik.
7. A tetejére a tojással összekevert kefirt delikáttal ízesítjük, és ráöntjük.
8. Előmelegített sütőben fél órát sütjük.

sütési hőfok: 250 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm
bubszi, 2010. augusztus 13. péntek, 19:10
Csirke kelkáposzta-kabátban
* 8 db csirke felsőcomb
* 1 egész kelkáposzta
* 2 dl kefír
* 2 tojás
* ételízesítő
* grillpor
* bazsalikom
* rozmaring

elkészítés

1. A kelkáposztát leveleire bontjuk.
2. Delikátos vízben blansírozzuk (10 percig főzzük).
3. A csirkecombokat kifilézzük (kicsontozzuk).
4. Egy sor kelkáposzta levelet lefektetünk egy tepsibe.
5. Rátesszük a csirkecombokat, és a grillporral, bazsalikommal, rozmaringgal fűszerezzük.
6. Majd újra egy sor kelkáposztalevél következik.
7. A tetejére a tojással összekevert kefirt delikáttal ízesítjük, és ráöntjük.
8. Előmelegített sütőben fél órát sütjük.

sütési hőfok: 250 °C
klerierzsi, 2010. augusztus 08. vasárnap, 21:59
Csirke kelkáposzta-kabátban
hozzávalók 4 főre

* 8 db csirke felsőcomb
* 1 egész kelkáposzta
* 2 dl kefír
* 2 tojás
* ételízesítő
* grillpor
* bazsalikom
* rozmaring

elkészítés

1. A kelkáposztát leveleire bontjuk.
2. Delikátos vízben blansírozzuk (10 percig főzzük).
3. A csirkecombokat kifilézzük (kicsontozzuk).
4. Egy sor kelkáposzta levelet lefektetünk egy tepsibe.
5. Rátesszük a csirkecombokat, és a grillporral, bazsalikommal, rozmaringgal fűszerezzük.
6. Majd újra egy sor kelkáposztalevél következik.
7. A tetejére a tojással összekevert kefirt delikáttal ízesítjük, és ráöntjük.
8. Előmelegített sütőben fél órát sütjük.

sütési hőfok: 250 °C
tepsi mérete: 30x20x6 cm
tundihugi, 2010. augusztus 08. vasárnap, 16:37
Rakott húsételek
besűrítjük, és megöntözzük vele a rakott kacsát. A sütőben lefedve megpároljuk, utána fedő nélkül szép pirosra sütjük.
Kukoricás rakott csirkecomb

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt csemegekukorica (vagy 1 doboz konzervkukorica), 2 tojás, 10 dkg reszelt márványsajt, 1 evőkanál zöldségkrém, 2 dl tejszín, 1 evőkanál kukoricaliszt, 7 dkg vaj, 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só.

A csirkecombokat a forgóknál kettévágom, megsózom, 3 dkg vajon mindkét oldalán átsütöm és félreteszem. A maradék vajat a kukoricaliszttel sárgára pirítom, majd apránként hozzáöntöm a tejet és a tejszínt. Simára keverve sűrűre főzöm, közben a zöldségkrémmel, a fehér borssal, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Ha langyosra hűlt, hozzákeverem a reszelt sajtot és a még fagyos kukoricaszemeket (vagy a levétől leszűrt konzervkukoricát), végül belekeverem a
spanyolsky, 2009. szeptember 23. szerda, 08:01
1/2
Képek, videók
tortilla salátával.jpg
sarkadykati
2018. január 01. hétfő, 20:06
tortilla salátával.jpg
snbela44
2017. december 08. péntek, 18:16
Rablóhús salátával
irmus
2014. június 01. vasárnap, 16:36
tarja salátával.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:19
Tojásos nokedli,salátával
soosistvan
2010. június 16. szerda, 21:36
Sült csirkecomb salátával
ujjozsef
2010. március 17. szerda, 20:36
Tonhal salátával.jpg
miday
2009. október 17. szombat, 22:09
3színűtojat_salataval. jpg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:16
tojásos nokedli salátával
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:34
Szardínia salátával.jpg
miday
2007. szeptember 03. hétfő, 20:24
Pikáns csirkecombok póréh
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:41
Sült csirkecombok petrezs
irmus
2018. március 06. kedd, 16:04
Ananászos csirkecombok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:40
Fokhagymás csirkecombok
lilagondolatok
2015. május 29. péntek, 11:23
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.