Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 18:29 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
Főzési trükkök

1. Hogyan távolítsd el gyorsan a magokat a zöldségekből

Ha tököt vagy cukkinit magozol, használj hozzá egy fagylaltadagoló kanalat. Ennek éles széle könnyedén kiszedi a magokat a zöldség húsából. Még arra is alkalmas, hogy nagyon vékony szeleteket készíts vele a zöldségből.

2. Hogyan távolítsd el a felesleges zsírt a főtt ételekből

Ha az étel a vártnál zsírosabb lett, a felesleges zsírt néhány jégkocka és egy papírtörlő segítségével eltávolíthatod belőle. Csomagold a papírtörlőbe a jégkockákat, és húzd át az étel tetején, így fel tudod róla szívni a zsírt. A jég mágnesként vonzza magához az étel felszínén lebegő zsírt.

3. Használd a műanyagfóliát úgy, mint a profi séfek

Mindig meggyűlik vele a bajod, mert nem egyformán szakad, és folyton összegyűrődik? Tartsd a hűtőben, ahogy a profi séfek teszik! A hideg műanyagfóliát sokkal könnyebb kezelni, kevésbé tapad, és nem kell vele bajlódnod.

4. Hámozd meg a citrusféléket
horvathnemagdi, 2018. augusztus 29. szerda, 11:01
Elrontott ebéd
Lassan fél éve főzőcskézek, a mai az első, ami kevésbé sikerült. Friss csirkét vettem egészben, ma hoztam el. Állítólag hajnalban még futott.Előkészítés után sóztam és sütőzacskóba tettem. Másfél óra múlva mintha egy leeresztett foci labdát láttam volna, úgy összesült. Ráadásnak a melle olyan rágós volt, hogy kidobtam. Ma is tanultam valamit. Drága lecke volt.
ovarzolee, 2018. augusztus 12. vasárnap, 18:11
Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccs
Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccsel
Hozzávalók: 80 dkg kacsa zúza, 3 közepes vöröshagyma, 8 dkg kacsazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, 50 dkg csirkemáj, 1 csokor zöld hagymaszár. Fűszerek: 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 1 kávéskanál csípős paprikakrém, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A körethez: 40 dkg lebbencstészta, só, 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg kacsazsír.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd egy lábasban zsíron üvegesre pároljuk.
Az alaposan megtisztított, átmosott zúzát kisebb darabokban belekeverjük, és fedő alatt fehéredésig sütjük.
Közben a paprikát, paradicsomot, zöldhagymát, és a petrezselyem zöldjét is felaprítjuk.
A száraz lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük.
A zúzát fél evőkanál őrölt paprikával összekeverjük, majd felöntjük két dl vízzel. Őrölt borssal és sóval fűszerezve, lefedve kb. egy órán át főzzük. Közben néha átkeverjük, az elfőtt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:42
Furcsa tények az USA-ról
és nyári időszámítást.

A légitársaságok az alabamai Scottsboroban adják el a tulajdonos nélkül maradt csomagokat. Így könnyen egy árverésen láthatja viszont saját bőröndjét az elveszett a csomag gazdája.

Az USA-ban több, mint 20 millió csirkét fogyasztanak naponta. Csirkeszárnyak, csirkefalatok, burgerek és egyéb csirkefalatok hozzáadódnak az ilyen jellegű ételek extrém magas fogyasztásához.

Egy kutatás szerint Bostonban vannak a legrosszabb sofőrök, míg Kansas City-ben a legjobbak.

Kansas a világ gabona-nagyhatalma. Annyi búzát termel,
schuro, 2018. augusztus 05. vasárnap, 18:22
Konyhai turpisságok!
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki.

Ha sok petrezselyem gyűlik össze!
Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban.
Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szükségünk van!

TURPISSÁGOK A KONYHÁBAN!
1.
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal,ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön.
Szeletelem, mint a bagettet.

2.
A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
3 igazán kedvelt francia fűszernövény
jelenléte. A leveleinek íze hasonlít az ánizsra. Mivel nagyon magasra és terebélyesre is megnő, így szüksége van a helyre a kertben. A fűszernövény nagyon kedveli a napsütést, illetve a nedves talajt, aromás lombozata visszaszorítja a rovarokat. Közelébe ültethetünk például padlizsánt, mivel a francia tárkony elősegíti a növekedését. Leveleit felhasználhatjuk mártások és levesek készítésénél, de csak keveset szabad belőle használni, mivel erőteljes, karakteres íze van. A fűszernövényt használhatjuk még csirke- és halételekhez, de a paradicsomos salátáknak is kellemes ízt kölcsönöz.

A francia kakukkfű egy gyengén növekvő, ám bozótos évelő növény, amely nyáron sötétzöld, aromás levelekkel és mályvaszínű virágokkal rendelkezik. Használhatjuk a járda mellett szegélynövényként, de a francia kakukkfű konténerbe ültetve is remekül mutat. Szinte bármilyen talajba ültethetjük, de azt tudnunk kell, hogy nagyon kedveli a napfényt. A kakukkfű serkenti szinte bármely szomszédos növény növekedését és aromás
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 17:07
Szabó Lőrinc
Anyám mesélte

Anyám mesélte, régen, amikor még
együtt ültünk a Templom utca 10
alatt, Balassagyarmaton, az udvar
kertje előtt, hogy valaha, kicsiny
lánykorában, milyen igazak és
egyszerűek voltak az emberek.
- Jó népek voltak - mondta - mindenütt,
ahol éltünk, szívbeli emberek,
segítették egymást, s bennünket is,
amikor Tiszalökről menekűltünk.
Mert menekültünk. Igen... Várj, hogy is volt,
már alig tudom... Ugy volt, hogy megégtünk!
Apánk ispán volt, valami Bekény
Péter ispánja, és keze alatt
béresek voltak és dohányosok,
s aztán megégtünk, a gép is, a cséplő,
az is ott veszett, s mi Miskolcra mentünk
és nagyapád a vasuthoz került,
apád meg később Miskolcról ide.
Legjobban erre, a menekülésre
emlékszem, volt négy szekér bútorunk,
azokra raktak fel, engem s Juliskát
és Jolánkát, párnák s dunyhák közé,
ott szorongtunk, és egy zsákban a kompról
négy
horvathzsoka, 2018. július 21. szombat, 11:12
Pisztácia az egészséges sörkorcsolya
Pisztácia az egészséges sörkorcsolya


A pisztácia nem csupán nagyon finom és tápláló eledel, de bizony az egészségünkre is remek hatással lehet. Az anyagcsere folyamatokat kedvezőbbé teszi, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata csökkenthető fogyasztásával, az egyszeresen telítetlen zsírsavai pedig segítik a vitaminok felszívódását.
Ismerjük meg a pisztáciát!

A pisztácia (Pistacia vera) a szömörcefélék családjába tartozó, lombhullató fa. Kétlaki, vagyis külön fán vannak a hím- és a nőnemű virágok. Több fajtája között vannak ehetetlen termésű díszfák és csemegének számító gyümölcsöt hozó változatok. Legjobbnak a mediterrán vidékek termését tartják. Lassan növő fa, és még lassabban fordul termőre: akár nyolc év is beletelhet, mire termést hoz.

Kis-Ázsiában őshonos, itt Törökországban és Iránban, Ázsiában pedig Indiában és Kínában termesztik leginkább, de a XIX.
vorosrozsa66, 2018. július 14. szombat, 15:29
8 csirkés fogás vacsorára: csupa gyors és egyszerű recept
8 csirkés fogás vacsorára: csupa gyors és egyszerű recept

Rántva, töltve, grillezve: a csirkét rengeteg módon elkészítheted. Könnyű ételeket mutatunk, és mindegyikkel nagy sikerre számíthatsz.

Szárnyát vagy combját? Esetleg mellét? Mindegy, a csirke jó választás minden alkalomra. Változatosan elkészítheted, nem zsíros, könnyen ízesíthető, illenek hozzá a zöldfűszerek, a fokhagyma. Akkor tökéletes a csirke, ha az ízek jól átjárják, belül omlós, kívül pedig ropogós. Attól sem kell tartanod, hogy a hús száraz lesz, csak vess be egy-két praktikát.

Gyorsan és könnyen elkészíthető recepteket válogattunk össze, így ezekkel a kezdők is bátran próbálkozhatnak. Mindegyik bevethető ebédre, vacsorára, sőt akkor is, ha vendégeket vársz.


A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti. Variálhatsz a pácon, vagy akár töltheted is. Ha pedig elöl van a
vorosrozsa66, 2018. július 13. péntek, 17:59
Puha, szaftos csirkemell mustáros-sajtos pácban
Puha, szaftos csirkemell mustáros-sajtos pácban - Fenséges fogás


Hogy ne legyen túl száraz a csirkemell, sütés előtt forgasd meg mustáros-sajtos szószban.

A mustáros-sajtos csirkemellnek mindig sikere van. A pikáns főételt pillanatok alatt összedobod, és hamar meg is sül. Így akkor is bevetheted, ha rohansz, vagy éppen a főzőcskézés helyett inkább pihenni szeretnél.

Akkor is ízletes lesz a hús, ha nincs időd pácolni. Tetszés szerinti körettel kínálhatod. Ha belefér a tepsibe, rakj a csirke mellé krumplit.

Hozzávalók:

4 filézett csirkemell
25 dkg sajt
3 dl tejszín
4 evőkanál mustár
1 citrom

bors

Elkészítés ideje: 45 perc, pácolás: 1 óra

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. A tejszínt keverd össze a mustárral, a reszelt
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 13:41
A hatalmas álom-óceánban
Írta: Gaálné Lőrinczi Éva



caroline_lord_united_states_masolata.jpgSzürke nap virradt fel. Megnézte az ágy mellett álló szekrénykén az órát, meglepődött, hogy ilyen sokáig aludt. Már nyolc órát mutatott a régi szerkezet. Lassan megmozgatta fájós tagjait, a derekát. Talán fel kellene kelni, de nem akaródzott a hideg szobában kibújni a meleg dunyha alól. Valamikor hajnalban kidobta az ágy, mostanában pedig alig bír ilyen későn kimászni. Igaz, minek is kelne fel korábban? Amióta teljesen egyedül maradt, reggelit sem kell készítenie. Az a kis pirítós gyorsan elkészül a gáztűzhelyre tett lemezen - még meleget is ad -, és a tegnapi teából is van még egy csészére való, az is megmelegszik a régi kávé-kiöntőben.

Aztán eszébe jutott, hogy el kell mennie a boltba, mert a kenyere is elfogyott. Az este minden zsebét kiforgatta, mire a kenyérre és a liter tejre valót összeszedte. Ez neki elég lesz egy hétre, mert csak akkor jön a
suzymama, 2018. július 07. szombat, 09:13
Az aranyozott csirke a menő Amerikában
Amerikában most az aranyozott csirke a menő Egy New York-i étterem 24 karátos aranyporba forgatott csirkeszárnyakat kínál.

Az amerikai The Ainsworth pub egy helyi hírességgel, Jonathan Cheban "Foodgod"-dal - Kim Kardashian legjobb barátjával - karöltve megálmodta az idei év legnagyobb kajaőrületét. Az extravagáns étel úgy készül, hogy a csirkeszárnyakat sós vízben pácolják 12 órán keresztül, majd egy házi fűszerkeverékkel dörzsölik be a húsokat. Végül forró olajban kisütik a szárnyakat, és szemcsékre zúzott, lágy aranyporba forgatják.

Brian Mazza, az étterem tulajdonosa azzal indokolta ezt a fogást, hogy valami igazán különlegeset szerettek volna készíteni, amit soha senki nem csinált azelőtt és semmihez sem
schuro, 2018. június 29. péntek, 22:16
1/258
Képek, videók
baby főzési előkészületek
agica2004
2014. augusztus 18. hétfő, 17:10
Kanalas fánk
irmus
2017. szeptember 04. hétfő, 17:07
Kanálajak virág.jpg
pacsakute
2016. február 07. vasárnap, 10:16
Piros belsejű kanalas bög
szizi
2015. január 22. csütörtök, 10:47
Reggel a kanalas gémeknél
margoboszi
2014. november 15. szombat, 13:03
Este a kanalas gémeknél
margoboszi
2014. november 15. szombat, 13:02
Kanalas gém Botswanan 201
margoboszi
2014. november 15. szombat, 09:19
Botswana kanalas gém 201
margoboszi
2014. november 15. szombat, 09:18
Rakott csirkemell-zöldség
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:07
török zöldséges...jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:55
Zöldséges rizs - Rántott
irmus
2018. június 02. szombat, 14:37
Zöldséges rizs
irmus
2018. június 02. szombat, 14:35
Lila zöldségek és gyümölc
irmus
2018. június 01. péntek, 17:46
Zöldségek.jpg
pacsakute
2018. február 16. péntek, 20:40
zoldseges-kuszkusz.jpg
ametiszt54
2018. február 12. hétfő, 08:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.