Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:42 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hanklis (Erdélyi sütemény)
Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1.5 dkg élesztő + kevés langyos tej
1 tojás sárgája
6 dkg vaj
1 csipetnyi só

Töltelék:

2 dl tejföl
1 tojás
porcukor

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgával, az olvasztott vajjal, egy csipetnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rugalmas, nem túl puha tésztát kapjunk.
Megkelesztjük, majd kisujjnyi vastagra nyújtva kibélelünk vele egy kizsírozott tepsit.
A sütőben félig megsütjük, majd sűrűn kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával.
Leöntjük az egész tojás, a tejföl meg annyi porcukor keverékével, hogy közepesen édes legyen, és a sütőben addig sütjük, míg a tejföl meg nem kocsonyásodott.
Nem szabad kiszárítani!

"Régi és új ízek" 1984
F.Nagy Angéla

(Tóth mama tejfölös-meggyese is ilyen!!!)
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:07
Kókusztejes madártej
madártej


Hozzávalók

6 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 l kókusztej
1 ek liszt

1/2 tk ecet
2 púpozott ek porcukor
őrölt fahéj a szóráshoz

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az előzőleg egy kevés kókusztejben simára kevert lisztet.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 1 csipetnyi sóval, az ecettel és a porcukorral.

A megmaradt kókusztej felét egy nagy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg éppen gyöngyözni kezd. Evőkanállal felhőcskéket szaggatunk bele a fehérjehabból, és oldalanként 1 percig főzzük azokat. Végül egy szűrőlapát segítségével óvatosan kiszedjük őket.

A lábasba öntjük a maradék kókusztejet, és forráspontig hevítjük.
vorosrozsa66, 2018. június 04. hétfő, 19:19
A fogínygyulladás gyógyítói
az oldattal. A legjobb, ha speciális sót használunk erre a célra:

Ecsetelés fokhagymaolajjal
Kiváló gyulladáscsökkentő, és megszünteti a duzzanatot, valamint a fájdalmat. A fájó részt fokhagymaolajba mártott fültisztító pálcikával ecseteljük be. Ha nincs olajunk, az is segít, ha arra a részre egy szelet friss fokhagymát teszünk rövid időre.

Fahéjas koktél
A fahéj is hatásos gyulladáscsökkentő, de egy kicsit másképp kell alkalmazni, mint a fokhagymát. Keverjünk el egy csipetnyi fahéjat egy pohár meleg vízbe, és igyunk ebből a koktélból naponta három alkalommal.

Citrommal a gyulladás ellen
A citromot két módon használhatjuk fel: ecsetelésre és belsőleg. Ha ecsetelésre használjuk, akkor facsarjuk ki egy fél citrom levét, és keverjük össze durva sóval. Az így kapott masszát kenjünk a kezelendő ínyfelületre, majd kis idő elteltével öblögessünk. Ha pedig azt szeretnénk, hogy belülről fejtse ki gyulladáscsökkentő hatását, akkor keverjük a levét meleg vízbe, és igyuk
suzymama, 2018. május 07. hétfő, 13:37
Pándi meggyes rétes SZENNÁ-ról
Hozzávalók: a palacsintatésztához: 30 dkg liszt, 6 dl tej, fél dl étolaj, 1 tojás, csipetnyi cukor és só. A töltelékekhez: 15 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 1-2 dl meggylé, 20 dkg túró, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 20 dkg meggy, 15 dkg cukor, 5 evőkanál darált dió. 6 réteslap, 10 dkg olvasztott zsír, 2 evőkanál tejföl.
A palacsintatésztához a lisztet a tojással, étolajjal, sóval, cukorral, és az apránként belecsurgatott tejjel csomómentesre keverjük. Kicsit pihentetjük, és olajozott palacsintasütőben 12 palacsintát készítünk belőle.
A túróba cukrot, tojást, vaníliás cukrot, mazsolát keverünk. A mákot cukorral ízesítjük, és annyi meggylével keverjük el, hogy ne legyen túl száraz. A magozott meggyet kicsit apróbbra vágjuk, cukorral ízesítjük, és darált diót adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet.
A palacsintákon teljesen szétkenjük a tölteléket, majd a végeit gondosan benyomjuk. Mindegyik ízből négyet készítünk.
A réteslapokat konyharuhára terítjük.
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:30
SZENNAi somogy kocka
Hozzávalók: A barna piskótához: 8 púpos evőkanál liszt, 1,5 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 10 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 10 tojás, csipetnyi só. A sárga piskótához: 4 tojás, 4 púpos evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, csipet só. A krémhez: másfél csomag csokis pudingpor, 7,5 dl tej, 5 púpos evőkanál cukor, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg tortadara.
A 10 tojás fehérjét keverőtálba tesszük, és csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, majd kanalanként a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A sárga piskótát szintén a tojásfehérjék felverésével indítjuk. Ezután kerül bele a kétféle cukor, és a sütőporral elkevert liszt. Ezt a vékony lapot is kisütjük.
A piskótákat kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róluk, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
A csokis pudingport apránként tejjel
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:25
Túros, almás rétes
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt,
1 db tojás és
egy sárgája,
1 dl tejben
1 kk cukorral felfuttatjuk a tejet és
2 dkg élesztőt kelesztünk.
25 dkg puha vajat,
csipetnyi só
Töltelék

50 dkg túró
két vaníliás cukor
két tojás
mazsola
ízlés szerint cukor
egy evőkanál búzadara

ELKÉSZÍTÉS

Az 50 dkg lisztet,1 db tojás és egy sárgáját,a 1 dl tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk a tejet és 2 dkg élesztőt jól összedolgozzuk, majd a 25 dkg puha vajat, csipetnyi sóval is Kelesztjük

Az 50 dkg túróhoz két vaníliás cukrot, két tojást, mazsolát és ízlés szerint cukrot teszek, és egy evőkanál búzadarát, de bármilyen töltelékkel tölthetjük
mamucika, 2018. május 04. péntek, 17:06
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
Hozzávalók: 4 személyre
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál vaj
- 2 szál petrezselyem zöldje
- 1 adag radicchio saláta
- 10 dkg dió
- 2 db körte
- 4 db karalábé
Öntet
- 4 evőkanál diómagolaj
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint kristálycukor
- 1 csipet szerecsendió
- 1 ml Tabasco
- 1 késhegynyi só
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg karalábé
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
A karalábékat megmosom, meghámozom, és egy éles késsel kiveszem a közepüket úgy, hogy tölthetők legyenek. A karalábé kivájt húsát apró kockákra darabolom. A körtéket meghámozom, negyedelem, kiveszem a magházakat és kis kockákra vágom. A kifúrt karalábéfejeket és a kivájt karalábédarabokat 1 liter lobogó sós vízben 2 percig blansírozom, majd jeges vízben lehűtöm és lecsepegtetem. A dióbelet durvára felvágom és a vajon megpirítom. A radicchiót megtisztítom, leveleit vékony
suzymama, 2018. május 03. csütörtök, 14:44
őszibarackfánk !
Őszibarackfánk

Hozzávalók:
25 dkg főtt, áttört burgonya,
25 dkg liszt,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
2-2,5 dl tej,
1 teáskanál porcukor
csipetnyi só,
félliternyi magozott, felezett őszibarackbefőtt,
a tetejére fahéjas porcukor

Elkészítése

: Fél dl langyos tejben simára keverjük az élesztőt és hozzáadjuk a porcukrot is. Letakarva, langyos helyen felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel,az áttört, főtt burgonyával, a tojássárgájákkal, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, ezután fél cm vastagra kinyújtjuk. 10 X 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Egy-egy tésztadarabon elhelyezünk egy fél, mag nélküli őszibarackot, és a tészta négy sarkát összefogva, a tenyerünkben összegömbölyítjük. Nem baj, ha nem sikerül szabályos kerek formára! 180 fokosolajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük, és a fölösleges olajat lecsöpögtetve vagy
ibolya58, 2018. április 08. vasárnap, 11:46
körtés barackos túrószelet !
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
10 közepes körte,
1 citrom reszelt héja és leve,
12.5 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 zacskó vaniliás cukor,
8 tojás,
9 dkg liszt,
9 dkg étkezési búzakeményítő.
1 1/2 teáskanál sütőpor,
2 ek. kakaópor,
2- 3 evőkanál tej,
1 dl tejszín,
1 kg tehéntúró,
1 1/2 zacskó vaníliaízű pudingpor,
10 dkg mazsola,
7- 8 dkg sárgabaracklekvár,

a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és magházát kiemeljük. A fél körték domború oldalát késsel bevagdossuk, majd citromlével meglocsoljuk. A puha vajat 7.5 dkg cukorral, a csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és egymás után beleütünk 4 tojást.Rászitáljuk az étkezési búzakeményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet,belecsorgatjuk a tejet, és simára dolgozzuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük, a tetejét
ibolya58, 2018. április 07. szombat, 14:08
bécsi gyürüfánk !
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
3 dkg friss élesztő,
2 púpozott evőkanál porcukor,
1 zacskóvaníliás cukor,
4-4 1/2 dl tej,
4 tojás sárgája,
csipetnyi só;

olaj a sütéshez;

a tálaláshoz:
2 evőkanál rum és 3 evőkanál sárgabaracklekvár.

1 dl langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük,majd 5-6 cm vastag rúddá formáljuk. Ebből 3 cm-es darabokat levágunk, és egészen vékony rudacskákká sodorjuk. Két rudat összefogva fonatot készítünk belőle, majd ezt a fonatot gyűrűformára hajlítjuk. Lisztezett deszkán további 15 percig pihentetjük a gyűrűket. Bő, forróolajban először az egyik oldalukat, majd a másikat is megsütjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük.
ibolya58, 2018. április 07. szombat, 14:02
Káposztasaláta másként
Káposztasaláta másként


Hozzávalók:

1 negyed fejeskáposzta
1 közepes nagyságú sárgarépa
1 kis fej lilahagyma
fél citrom leve
1 tk mustár
1,5 dl sűrű görög joghurt
1 ek olívaolaj
folyékony édesítő ízlés szerint vagy egy kávéskanál akácméz

csipetnyi bors
csipetnyi őrölt kömény


Elkészítése:

A káposztát és a sárgarépát reszeljük, hagymát szeljük vékony csíkokra, majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel.

Készítsük el az öntet: keverjük össze a joghurtot a mustárral, a citromlével és az olajjal, ízesítsük mézzel vagy folyékony édesítőszerrel (cukorbetegek folyékony édesítőt használjanak).

Keverjük össze a répás káposztát és az öntettel és el is készült.

Takarjuk le vagy tegyük egy légmentesen záródó dobozba és hűtőben
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 00:44
Kókuszos meggyes süti
Recept:

Tészta réteg
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
5 tojás sárgája
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
5 dkg kakaó (vagy 10 dkg olvasztott csokoládé)

Kókuszos réteg
5 tojás fehérje
csipetnyi só
10 dkg porcukor
14 dkg kókuszreszelék

Tetejére
50 dkg fagyasztott magozott meggy.

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojássárgákat hozzáadva összeállítjuk, és meggyúrjuk, majd kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval félig felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Utána elkeverjük benne a kókuszreszeléket, és a tepsiben lévő tésztára kenjük, egyenletesen. Rászórjuk a magozott meggyet, és 180 fokos sütőben készre sütjük (kb. 20 perc alatt.)

A sütőből kivéve kissé még pihentetjük, majd kockára vágva kínáló tányérra rakjuk.
Ilike-konyhája
reifregina, 2018. április 04. szerda, 13:41
1/241
Képek, videók
Angéla.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 17:22
angéla névzt.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névz.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névvw.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:36
angéla névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:35
angéla név.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:20
Angéla.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:36
Szelfi-Angela Merkel.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:36
zzz est007Angela.jpg
katka5212
2016. október 15. szombat, 12:06
angela-merkel-migranso k.j
menusgabor
2016. október 05. szerda, 19:11
Fokhagymás tejben pácolt
irmus
2017. január 18. szerda, 19:38
aRANYOSI TEJBEN VAJBAN.jp
erzsikepuskas
2014. szeptember 30. kedd, 14:35
Tejben vajban fürdés.jpg
mbartis
2014. április 30. szerda, 23:17
cic tejben fürdenek.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 24. kedd, 04:25
tejben fürdő kiscica.jpg
maroka
2013. április 11. csütörtök, 14:27
Címkék
tepsiben lévő, sárga piskótához, szűrőlapát segítségével, kicsit másképp, kevés kókusztejben, kivájt karalábédarabokat, papírt lehúzzuk, kifúrt karalábéfejeket, tészta száraz, levét meleg, tejben megfuttatott, sárgájákat habosra, sütőből kivéve, evőkanál búzadarát, megmaradt kókusztej, réteslapokat konyharuhára,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.