Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:03 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronázási csirke
KORONÁZÁSI CSIRKE

1 dl habbá vert tejszín
1 tubus majonéz
150 dkg egész csirke
3 evőkanál vörösbor
1 csipet kristálycukor
1 csipet só
1 szál szeletelt sárgarépa
1 fej félbevágott vöröshagyma
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
2 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál currypor
2 kiskanál paradicsompüré
1 evőkanál baracklekvár
vagy
1 evőkanál mango-chutney
ízlés szerint szeletelt citrom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
igény szerint víz
néhány csepp citromlé
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
1 szál szeletelt újhagyma
Elkészítés:

1. A csirkét a répával, a hagymával, a bouquet garnival lábasba rakjuk, és csipetnyi sóval meg a borsszemekkel fűszerezzük. Annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és lefedve, takaréklángon kb. 40 percig főzzük, hogy a csirke megpuhuljon. A szárnyast a levében kihűlni hagyjuk. Utána lecsepegtetjük, és lebőrözzük,
evavicus, 2018. január 19. péntek, 15:22
Csörögefánk
Hozzávalók:

350 g finomliszt
5 tojássárgája
1 kiskanál kristálycukor
150-160 g tejföl
1 evőkanál rum
csipet só
olaj a sütéshez

Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés:

A lisztet a tojások sárgáival, cukorral, rummal, csipet sóval és kb. 150 g tejföllel jól gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ha szükséges, adjunk még hozzá 1-2 kanál tejfölt.

Lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra, majd derelyemetszővel vágjunk 2 cm széles csíkokat. Ezeket a csíkokat kb. 6 cm-ként vágjuk fel kissé ferdén, így majdnem rombuszokat kapunk. Az így kapott tésztákat középen metsszük be, majd a végeit húzzuk keresztül a vágáson. Bő, forró olajban mindkét oldalát süssük aranysárgára.

Még forrón hintsük meg porcukorral; tálaláskor adjunk hozzá baracklekvárt.

Tipp:

A kevés rum segít, hogy a fánk ne szívja meg magát zsiradékkal. Sütés közben egyébként is elpárolog belőle az alkohol.
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:09
Csokoládés kocka (Brownies)
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
1 pohár kristálycukor (kb. 130 g)
1 pohár finomliszt (kb. 130 g)
3 tojás
1/4 pohár vaj vagy margarin (kb. 60 g)
1 kiskanál sütőpor
Csipet só
Vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítési idő: 15 perc + sütés

Elkészítés:

Törjük apró darabokra a csokoládét. Egy megfelelő edényben olvasszuk fel a vajjal együtt, majd keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és ha kihűlt a massza, akkor keverjük hozzá a felvert tojásokat. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd öntsük a csokoládés masszához. A sütőt kapcsoljuk 190 fokra.

Egy közepes méretű tepsit zsírozzunk ki, majd öntsük bele az elkészített masszát, és süssük 190 fokon 30-40 percig, vagy tűpróbáig. Tálalhatjuk porcukorral meghintve, vagy csoki mázzal leöntve, de savanykás lekvárral megkenve, a tetejére tejszínhabot nyomva is nagyon finom.

Tipp:

Étcsokoládé helyett használhatunk
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:07
Sonkás-tejfölös galette recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
1 nagy csipet só
12 dkg margarin
15 dkg tejföl
Feltét:

8 púpos ek tejföl
1 púpos tk házi fokhagymakrém
1 csipet só
1 csipet őrölt bors
15 dkg sonka
1 közepes fej lila hagyma

Továbbá:
1 kisebb tojás a tészta kenéséhez

Elkészítése:

Tészta készítése:
A lisztet szitáljuk át és keverjük hozzá a sót. Adjuk hozzá a puha margarint, gyúrjuk össze, majd a tejfölt is hozzáadva állítsuk össze a tésztát. Ha ragadna, kevés lisztet adhatunk még hozzá. A gombóccá formált tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, közben pedig elkészítjük a feltétet.

Feltét készítése:
A megtisztított lila hagymát felaprítjuk, a sonkát apróra felkockázzuk. A tejfölt a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel jól
tinka1951, 2018. január 17. szerda, 20:28
Céklatorta egészségesen
hozzávalók / 6 adag

25 dkg nyers cékla (1 közepes méretű cékla)
1 közepes db alma
1 közepes db sárgarépa
200 g zabpehely
8 dkg finomliszt
2 kávéskanál fahéj
4 db tojás
2 dl napraforgó olaj
1 csipet só
50 g édesítőszer (én fruktózt használok)
1 csomag sütőpor
10 dkg dió (durvára vágra, darálva)
5 dkg vörösáfonya (nem fő összetevő, de finom benne)

elkészítés

A céklát, almát meghámozzuk, a répát megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. A nyers zöldség-gyümölcs keverék 40 dkg-nak felel meg. Ha nagyon leveses az alma, akkor kinyomkodjuk, vagy szűrőn keresztül egy kicsit kicsöpögtetjük. Ebbe a keverékbe tesszük bele a vörösáfonyát is.
Összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, sütőporral, fahéjjal, fruktózzal (cukorral), a darált dióval és egy csipet sóval. A sütőport előzetesen össze lehet keverni a liszttel, és beleszitálni a
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:07
Birsalma leves
Birsalma leves:
Hozzávalók: 3 db birsalma, cukor, csipet só, 1 csomag vaníliás puding, pici citromlé, 3 dl tej, 2 liter víz, 1 kisebb fahéj rúd, 4 szem szegfűszeg
A birsalmát meghámozzuk,magházát kivesszük és felkockázzuk. Majd a vízzel, a fűszerekkel, citromlével, ízlés szerinti cukorral és a csipet sóval feltesszük főzni. Ha felforrt és meg is puhult az alma, akkor a pudingport kikeverjük tejjel és a leveshez adjuk. Majd jól kiforraljuk,megkóstoljuk elég édes-e és sós-e.
Minden édes ételhez kel egy csipet só mert az adja ki igazán az ízt. Melegen is és hidegen is kitűnő frissítő leves. Télen nagy hidegben melegen ajánlom fogyasztani mert olyankor jól melegít.
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:54
Meggyes zebraszelet
magozott meggybefőtt
8 tojásfehérje
200 g porcukor
250 g finomliszt
200 ml olaj
140 g natúr joghurt
50 g kakaópor
100 g ét vagy tejcsoki
2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

3 tojásfehérje
100 g porcukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.

Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük.

200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük.

Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a másik masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal.

A kétféle masszát felváltva
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:46
Kakaós csiga (gluténmentes)
Kakaós csiga RIZSLISZTBŐL

Hozzávalók

250 g rizsliszt
10 g útifűmaghéj
30 g cukor
1 csipet só
4 g porélesztő
1 tojás
1,75 dl meleg tej
20 g olvasztott vaj
Nesquik kakaópor + még egy kis olvasztott vaj
0,5 dl tej + 1 ek. cukor

A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgép dagasztófejével összedolgoztam a tésztát - ekkor még nagyon ragacsos, nem kell megijedni. Letakartam és 40-50 percig kelesztettem.
Kelesztés után rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrtam, nagyon jó kis ruganyos tészta lett a végeredmény. Téglalap alakúra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és nagyon bőkezűen megszórtam Nesquik kakaóporral. Feltekertem, majd egy nagyon éles késsel (vagy cérnával) levágtam a csigákat. Tepsiben még hagytam kb. 10-15 percet kelni, megkentem a tetejüket
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:38
Megunhatatlanul finom: régimódi diótorta
diótorta: a piskóta csak 6 tojásból, hogy ne legyen túl vastag a tészta, sok diós krém, de ne legyen émelyítő. Régimódi és megunhatatlan!
Ezt a régimódi diótortát 6-8 személyre ,,ügyesen" elkészíthetjük. Köszönet érte Myreillenek és a Mokshanak.

Hozzávalók
40 dkg dió
6 tojás
6 evőkanál + 2 evőkanál + 8 dkg cukor
4 evőkanál+3 evőkanál liszt
1/4 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál rumaroma
csipet só
Első lépésben megdaráljuk a diót.

A diós piskóta elkészítése
4 evőkanál lisztet összekeverünk 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérünk 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot. 6 tojást egyesével különválasztunk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy 40×30 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Egy nagy tálba teszem a fehérjéket és csipet sóval kicsit felverjük, majd folyamatosan beleszórjuk a 6 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Szép fényesnek
suzymama, 2018. január 06. szombat, 16:13
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk.

A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.
Lengyel palacsinta

Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
1 kk élesztőpor
2 alma
3 ek cukor
csipetnyi só
a sütéshez: vaj

A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojásokat. A tejben simára keverjük az élesztőt, és apránként ezt is a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A meghámozott almák húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre).
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Gyümölcskenyér
25 dkg liszt
20 dkg vaj
8 dkg mazsola
5 dkg mandula
5 tojás
1 db citrom
0.5 csomag sütőpor
20 dkg kandírozott, aszalt gyümölcs
15 dkg cukor
5 dkg dió
5 dkg étcsoki
2 evőkanál rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket keverd össze, majd locsold meg a rumaromával. Tedd félre addig, amíg összeállítod a tésztát. A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Szitáld bele a sütőporral, sóval vegyített lisztet, majd rakd bele a citromhéjat is.


Forgasd a gyümölcsöket és az aprított magvakat lisztbe, hogy nem süllyedjenek le a tészta aljába. Keverd hozzá a masszához, majd egyengesd egy kivajazott, kilisztezett, őzgerincformába. Süsd meg 170 fokon 45-50 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt késre nem ragad massza, elkészült. Vedd ki a sütőből, majd porcukorral megszórva kínáld.

Minél többféle aszalt gyümölcsöt teszel bele annál finomabb.
taszat, 2018. január 01. hétfő, 21:46
Fóliában sült töltött fasírttekercs
étel.

Többféleképpen tálalhatjuk pl: a megszokott meleg köreteken kívül friss, zöld salátával. Teljesen hidegen, vékonyan felszeletelve hidegtálak tartalmas és látványos kiegészítője. Reggelire, vacsorára,...

hozzávalók / 6 adag
Fasírt

70 dkg darált sertéshús (lapocka)
1 db zsemle (vagy a zsemle mennyiségének megfelelő kenyérsarka)
1 ek mangalica zsír (púpos)
1 közepes db vöröshagyma
1 db tojás
2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
1 csipet kakukkfű (jó nagy csipet )
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (jó ducik)
1 ek mustár (púpos)

Töltelék

20 dkg füstölt sajt (szeletelve)
4 db tojás
15 dkg füstölt-főtt tarja (szeletelve)
2 teáskanál napraforgó olaj (kb.)

elkészítés

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban
nanoka72, 2017. december 27. szerda, 07:56
1/639
Képek, videók
Svéd korona és koronázási
pacsakute
2016. október 27. csütörtök, 13:45
Koronázási jelvények kész
lovagdamaerdosanna
2012. május 01. kedd, 16:25
a_koronazasi_jelvanyek _da
cserhat3
2011. november 13. vasárnap, 22:10
Koronázási emlékmű
dnemethk
2011. július 02. szombat, 02:18
koronázási jelképek.jpg
aranyosmagdika
2011. március 15. kedd, 06:58
Koronázási ékszerek
sarkadykati
2009. augusztus 21. péntek, 04:53
koronázási ékszer.jpg
maroka
2009. július 26. vasárnap, 11:50
koronázási ékszerek
akiram45
2009. július 12. vasárnap, 21:05
Lily Garnier tube fehérbe
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:23
Azalee váza Lily Garnier
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:20
Noe tuto Lily Garnier tub
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:16
Lily Garnier tube Kék Feh
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:15
Lily Garnier tube.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:08
Lily Garnier tube ez is.j
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:07
Lily Garnier tube játék 1
mbartis
2018. január 10. szerda, 19:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.