Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 02:15 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lasagne-tekercsek sütőtök-lencse töltelékkel paradicsom ágyo
Ha tészta, akkor legtöbbször olaszos... Igaz, ez nem igazán mondható annak, de tíz ujjunkat is megnyaltuk utána. Fantasztikus egyveleg, igazi őszi-téli finomság...
Hozzávalók 4 személyre:
6 ek olívaolaj
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhgyma
1 l zöldség alaplé
25 dlg vörös lencse
2 babérlevél
2 tk őrölt koriander
1-2 csipet cayenne-bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 marék petrezselyemzöld
80 dkg szeletelt paradicsom (lehetőleg héja nélkül)
2 tk kakukkfű
60 dkg sütőtök
13 dkg kékpenészes sajt
só, bors
Egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk 1 ek olajjal. A tésztát adagonként 2 perc alatt kifőzzük és egy szűrőn át lecsepegtetjük. A
tésztalapokat felezzük, vagy harmadoljuk, attól függően mekkora széles tekercseket akarunk készíteni. Egy konyharuhára helyezzük őket és fóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
1-1 hagymát és fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítunk. 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát a fokhagymával
suzymama, 2018. október 13. szombat, 22:06
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska



Hozzávalók két személyre:

20 dkg liszt
1 dl tejföl
13 dkg vaj
csipet só
Szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a sóval, hozzáteszem a darabokra vágott vajat, ezzel összegyúrom, majd a tejföllel. Hűtőbe teszem pár órára, vagy egy éjszakára.

Kinyújtom lisztezett deszkán négy milliméteresre a tésztát, majd a szélén kezdem a lekvárral történő megkenését. Behajtom a megkent részt, levágom, apró rudakra vágva sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom. Ugyanígy járok el a következő sorokkal is. 170 fokon sütöm addig, míg színe kezd lenni. Kiszedés után porcukorral megszórom. Nagyon laktató és finom sütemény!

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 27.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:17
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
Kapros dübbencs
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Hideg málnakrémleves pirított mandulával.
Hozzávalók:

70 dk málna
méz(v. cukor)
2 cs vaníliás cukor
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
citromlé
reszelt citromhéj
fahéj
szegfűszeg
1/2 cs vaníliás pudingpor
csipet só
5 dl víz

Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekkel.

Kb. 10 percig szép lassan főzni, majd leturmixolni és szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

A pudingport simára keverni a tejszínnel.

Ezután a leturmixolt levest visszatenni a tűzre, és újraforralni. Ha már forr, akkor állandó keverés mellett, belecsorgatni a pudingos-tejszínt.
Jól kiforralni, majd kevergetve párpercig még főzni, hogy kellően besűrűsödjön.

A maradék málnát szintén leturmixolni, szitán átszűrni, majd a meleg levesbe keverni.
Ezután kihűteni, majd a
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:16
Karalábébundás csirkefalatok
Hozzávalók:

2 kisebb csirkemellfilé
0,5 kk só
2 púpos ek liszt a forgatáshoz
6-7 dl olaj a sütéshez
Bundához:

2 kisebb, zsenge karalábé
2 nagyobb tojás
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 púpos kk házi fokhagymakrém
3 púpos ek liszt
0,5 dl tej

Elkészítése:

A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Meghintjük sóval, jól átforgatjuk, félretesszük.

A karalábékat meghámozzuk, megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük.
Egy tálkába ütjük a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd villával kicsit felverjük. Hozzáadjuk a reszelt karalábét, majd kanalanként, kevergetve a lisztet. Végül a tejjel lazítjuk a sűrű tésztát.

Bő olajat forrósítunk. Egy másik tálkába szórjuk a mártogatáshoz a lisztet.

Ha már jó forró az olaj, akkor a csirkecsíkokat megforgatjuk előbb a lisztben, majd a karalábés masszában, és a
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:29
Mákos lepény
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só
Töltelék hozzávalói

20 dkg darált mák,
15 dkg porcukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás.
a tészta kenéséhez baracklekvár
Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.

Közben a tojások sárgáját ki keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd bele keverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját. A lisztet el keverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.

Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan ki zsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan meg kenjük barack lekvárral. Erre kenjük az el készített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:40
Cékla
A cékla:

Ezt a zöldséget elsősorban nyersen vagy salátaként fogyasztjuk. Rengeteg pozitív hatása van, de csak hogy néhányat említsünk: eltávolítja zsírt a májról, megtisztítja a vastagbelet és segít visszanyerni a megromlott látást.

Számos egészségügyi előnyei közül kiemelendő:

A cékla javítja a vérkeringést. A növény betaint és triptofántot tartalmaz. Ezek olyan anyagok, melyek megnyugtatják az idegeket és nagyon hasznosak a stressz elleni harcban.

Ezen kívül gyulladás gátló tulajdonsága van.

Mutatunk egy receptet, melyet minden nap fogyaszthatsz:

Hozzávalók:

2-3 cékla
2 fej vöröshagyma
Extra szűz olívaolaj
Ecet
Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:

Hámozd meg a céklát, és főzd meg vízben egy csipet sóval, majd vágd fel kis szeletekre, és tedd egy tálba. Ezután vágd fel a hagymát, és keverd össze a céklával, majd
irmus, 2018. augusztus 17. péntek, 06:00
Nincs Cím
dkg vaj 5 dkg mazsola 3 evőkanál kristálycukor 2 tojás 2 csomag vaníliás cukor 1 tejföl 1 citrom
Kenéshez 1 kisebb tojás, étolaj
Elkészítés:
A cérnametéltet enyhén sós vízbe főzd puhára egy-két perc alatt. Szűrd le, még forrón keverd össze az olvasztott vajjal, majd hűtsd ki. A túrót tedd egy tálba, és villával kicsit törd össze. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojássárgáját, a mazsolát, és alaposan keverd össze. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és lassan, óvatosan forgasd a túrós masszához. Keverd hozzá a metéltet is.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezz bele egy réteslapot úgy, hogy az az oldalát is befedje. Kend le olajjal, rakj rá egy újabb lapot, azt is kend le. Mehet rá a harmadik lap, arra öntsd a tésztás-túrós masszát, és egyenletesen simítsd el rajta. A töltelék tetejét fedd be három réteslappal, az első kettőt kend le olajjal, a harmadikat pedig felvert tojással. Rakd előmelegített sütőbe, és 170
nanoka72, 2018. augusztus 11. szombat, 07:55
Tejbegriz kirántva
Hozzávalók: 1 liter házi tej, 25 dkg búzadara, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz fahéjas porcukor, lekvár.
Három dl tejben elkeverjük a cukrot és a búzadarát. Ízesítjük csipetnyi sóval és vaníliás cukorral.
A megmaradt tejet felforraljuk, és a búzadarás keveréket apránként hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tejbegríznél is sűrűbb állagú masszát kapunk.
Egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, ebbe borítjuk a megfőtt darát. Elsimítjuk, és teljesen kihűtjük. Kockákra, vagy téglalapokra vágjuk, majd panírozzuk.
A tojásokat felütjük, és kicsi sóval elkeverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát összeöntjük. A gríz darabkákat először lisztes morzsába forgatjuk, majd tojásba mártjuk, és újra visszatesszük a zsemlemorzsába.
Forró olajban szép színesre sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:32
Fantasztikus sütemény
cukor
300 ml tej
1 vanília puding
3 vaníliás cukor
250 g vaj

Csoki máz a tetejére:
160 g csoki
20 g vaj

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
Csoki mázhoz, a hozzávalókat
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:45
Szigetközi meggyes tejszínes
Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
8 k kristálycukor
8 k liszt
0,5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csepp citromlé

Krém:
4 dl tej
1 vaníliapuding
1 k liszt
25dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab
2 k porcukor
2 csomag habfixáló
1,5 kg meggy

Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:19
Kiliti kolbászleves
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 50 dkg zöldbab, 2 fej közepes vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg csípős kolbász, 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 citrom leve. A galuskához: 3 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só.
Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát szeletekre vágjuk, és beirdaljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kétféle kolbászt felkarikázzuk.
A felhevített bográcsban kakastaréjokat készítünk a szalonnából. Amikor már szép pirosra sültek, kiszedjük egy tányérra, és félretesszük a tálaláshoz.
A zsírba beleborítjuk a vöröshagymát, és megpirítjuk benne. Amikor ez is elkészült, rátesszük a kolbászt, kicsit átforgatjuk, majd a tűzről kicsit félrehúzva megszórjuk őrölt paprikával. Összekeverjük, és azonnal felöntjük két
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:01
1/648
Képek, videók
Holt tengeri tekercsek.jp
pacsakute
2014. augusztus 06. szerda, 21:57
spargas-sonkas-tekercs ek.
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 05:02
holttengeri tekercsek.jpg
dnemethk
2009. június 11. csütörtök, 19:04
fahéjas tekercsek
moldvanm
2008. szeptember 16. kedd, 06:25
Sütőtökök
eva6
2018. október 13. szombat, 19:38
Talicska sütőtökkel
eva6
2018. szeptember 10. hétfő, 13:13
Kutyák sütőtökök közt
eva6
2017. október 18. szerda, 17:00
Sütötök és a mókus.jpg
pacsakute
2017. január 01. vasárnap, 17:55
Mókus és a sütőtök.jpg
pacsakute
2017. január 01. vasárnap, 17:55
sütőtökök kosárban
eva6
2016. november 15. kedd, 14:43
mézes sütőtök
taltos1
2016. november 08. kedd, 22:30
sütőtök 5
taltos1
2016. november 08. kedd, 22:29
sütőtök 4
taltos1
2016. november 08. kedd, 22:29
sütőtök 3
taltos1
2016. november 08. kedd, 22:28
sütőtök 2
taltos1
2016. november 08. kedd, 22:28
Címkék
újabb lapot, tejjel lazítjuk, pudingport simára, citromlével felverjük, evőkanál cukrot, tojás sárgákat, átszitált kakaót, kétféle kolbászt, karalábékat meghámozzuk, stressz elleni, lecsepegtetett meggyet, karalábés masszában, HKohut Katalin, szélén kezdem, kaprot megmossuk, maradék málnát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.