Regisztráció  Belépés
2018. április 24. kedd | 17. hét | 114. nap | 01:18 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós-rmos-kávés
DIÓS, RUMOS, KÁVÉS SZELET

Hozzávalók:

Tésztához:

3 tojás
15 dkg porcukor
3 dl tejföl
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
fél csomag sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:

6 dl tej
2 db tojás
80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor
rum vagy rumaroma ízlés szerint
2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé
10-15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
25 dkg vaj

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).Kihűtjük, majd elvágjuk hosszában 2 helyen, tehát 3 lapot kapunk így.

A krémhez a tojásokat a
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:23
Pompás szelet
keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a cukrokat, a mikróban felolvasztott csokit is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.

Az egyik diós lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük a dzsem felével, rákenjük a krémnek majdnem felét, kitesszük a tetejét piskótatallérral, majd erre jön még krém, majd ráfordítjuk a másik diós lapot, a dzsemes felével lefelé. A maradék krémet a tetejére kenjük.

Ízlés szerint díszítjük, pár órára hűtőbe tesszük, majd
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:10
Tallóztam
ínycsiklandó túrós finomságnak nem lehet ellenállni!

Káprázatos, puha és nagyon finom. Ha egy olyan sütire vágysz, ami könnyen elkészíthető és nagyon finom, próbáld ki a túrós kevert tésztát. Nem lehet betelni vele, én sokszor megsütöm, mert a család egyszerűen rajong érte.

Hozzávalók a tésztához:

2 db tojás,
9 kanál porcukor,
9 kanál olaj,
9 kanál tej,
12 kanál liszt,
1 tasak sütőpor,
vaníliaaroma,
egy csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez:

600 g tehéntúró,
3 - 4 kanál cukor tetszés szerint,
2 db tojás,
1 teáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Keverjük össze óvatosan, majd a tészta felét öntsük egy 20×30 cm-s sütőpapírral
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 11:26
Muszaka
1/4 ek. sóval, 1 tk. őrölt fekete borssal, 1/4 tk fahéjjal és 4 db egész szegfűszeggel. Ezt kb. 10-15 percig összerotyogtatjuk gyakori kevergetés mellett. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.

Egy lábasban a te tejet és a lisztet csomómentesre keverjük. Ha véletlenül mégis csomós lenne, akkor kapjátok elő gyorsan a botmixert és néhány perc alatt megoldjátok vele a problémát. Feltesszük közepes lángra és folyamatosan kavargatjuk. Kevergetés közben hozzáadjuk az 5 dkg felkockázott vajat, egy nagy csipet sót és 5-6 reszelésnyi friss szerecsendiót. Addig kevergetjük az egészet, amíg be nem sűrűsödik. Ezt úgy ellenőrizhetitek, ha belemártotok egy kanalat a mártásba és kiemelve szépen bevonja és nem folyik le, de az állagból is látni fogjátok, hogy milyen sűrű. Kicsit félretesszük hűlni.

Nincs más hátra, vegyünk elő egy tűzálló tepsit (kb. 25x30 cm) (autentikusan kör alakú fém sütőtálat használnak). Alsó rétegként a pirított burgonyát tesszük le.

A kihűlt húshoz hozzákeverjük a 2 db
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:58
Ezt is jó tudni !
-Havonta megjelenő receptes újságban sokszor találok az érdekes receptek mellett hasznos és ötletes dolgokat amit érdemes elolvasni . Az év első lapszámának témája a leves volt amiből szeretnék megosztani veletek pár mondatot amit az újságból másolok ide annak reményében hogy van aki ezeknek jó hasznát veszi és talán az újságot nem olvasta :

"-" Minden nap egyél levest!" De miért is? A levesek élettani jelentősége nem feltétlenül vitamintartalmukban rejlik, hiszen a főzés során az komoly mértékben csökken, inkább tápanyag-, rost- és ásványianyag-tartalmuk, hidratáló képességük, antioxidánsaik miatt érdemes fogyasztani őket, segítik az immunrendszer működését. A betegeknek mindig gyógyító csontlevest javasolnak. A levesek gyógyító hatását segítik a levesbe kerülő fűszerek is. A bors, a kurkuma , a fokhagyma, a kakukkfű, a gyömbér és a csípős paprika is erősítik a szervezetet.

-A tökéletes csontlevesek, húslevesek titka: Csontlevest főzhetünk bármilyen csontból(marha, csirke,
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:15
Csokoládé torta
ki liszttel)
75 ml olaj
75 ml tej
2 tojás
1/2 cs sütőpor

Főzött csokikrémhez:

4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
23 dkg hűtőből épp kivett vaj
25 dkg étcsokoládé
4 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:
Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóval , pár csepp citromlével, és van egy negyedik edény is, amit lefelejtettem a képtől, abba pedig cukor van amit a habba szánok.

Mindig a tojásfehérjével kezdem, felverem , majd hozzáadom a cukort, és kemény habbá verem az egészet. Utána elkeverem a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, csak annyira, hogy elvegyüljön.

Rászitálom a sütőporos lisztet (kakaós esetén a kakaós sütőporos lisztet), elkeverjük alaposan.

Teszek a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a
irmus, 2018. április 17. kedd, 17:36
Tallóztam
kakaó,
1 l tej,
14 dkg búzadara,
20 dkg kókuszreszelék,
20 dkg, cukor,
1 vanília cukor,
25 dkg margarin,

Elkészítése

A nyolc tojásból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk, egy közepes méretű tepsit sütő papírral bélelünk és gázsütő közepes lángján tű próbáig sütjük. kb 17-19 perc sütőtől függően. Félre tesszük hűlni amíg a krémet elkészítjük.

Egy liter tejből és a tizennégy dkg búzadarából tejbegrízt készítünk. Csipet sóval és egy vaníliás cukorral, még melegen hozzá adjuk a 20 dkg, cukrot ezt is félre tesszük hűlni. Amikor meghűlt hozzá adjuk a kókuszreszeléket és az előzőleg habosra kevert margarint.

Mikor mindennel kész vagyunk a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk és a grízes, kókuszos krém felével megtöltjük. Rátesszük a másik lapot és a maradék krémet rá simítjuk.

A két dkg csokoládét megolvasztjuk egy kis zacskóba öntjük a zacskó hegyét levágjuk és ezzel az olvasztott csokival megírjuk a
horvathnemagdi, 2018. április 15. vasárnap, 07:34
Negatív energiák közömbösítése
távoznak.

3. Illóolajok
A lakásunkat, de az irodánkat is képesek az illóolajok megtisztítani a negatív energiáktól. Pár csepp levendula olaj a párologtatóba téve nagyszerűen megnyugtatja a lelket, elmét, kitisztítja a lakást. A levendula mellett még használhatunk eukaliptusz, szantálfa illóolajakat is.

4. Kristályok
A fehér karc kristály csodásan magába szívja a káros energiákat, így érdemes beszerezni egyet, és elhelyezni a nappaliba.

5. Tengeri só
Egy csipet tengeri sóval szórjuk meg a lakást, majd pár perc után pórszívozzuk össze a sókristályokat, amelyek tartalmazzák a negatív energiákat. A porszívó zsákját gyorsan ürítsük ki, hogy a negatív erők ne tartózkodjanak velünk együtt a lakásban. Ugyanez Epsom-sóval is elvégezhető, amelyre előbb cseppentsünk pár levendula illóolajat.

6. Megerősítések, mantrák
Ahhoz, hogy megszabaduljunk a negatív energiáktól, mondjuk hangosan ki a következőket: "Megtisztítom ezt a lakást az összes negatív
pacsakute, 2018. április 14. szombat, 15:09
Boci szelet
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl olaj
15 dkg cukor
1 tojás
3 dl tej

a túrós töltelékhez:
1 tojás
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg túró
2 dl 20 %-os tejföl
1 evőkanál búzadara
csipet só

Elkészítés:

A tojást a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a többi alapanyagot. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. A túrótöltelékhez válasszuk szét a tojást. A sárgáját a kétféle cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a búzadarát, majd óvatosan beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A túrómasszát evőkanál segítségével a tésztára adagoljuk, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 11:29
Vargabéles
vaníliás cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
olaj a lapok kenéséhez

1 kisebb tojás a lekenéshez

A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni és forrón összekeverni az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűteni.

A túrót egy tálba tenni, majd villával kicsit összetörni. Ezután hozzáadni a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját, a mazsolát és alaposan összekeverni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverni.

A teljesen kihűtött vajjal összekevert tésztát beletenni a túrós-habos masszába, majd szintén óvatosan összekeverni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd belehelyezni egy réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befeddje. Ezután lekenni olajjal, majd szintén ráhelyezni egy réteslapot, majd lekenni olajjal és rátenni a harmadik réteslapot, de azt már nem kell olajjal lekenni.
Ezután a réteslapra
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:13
Csirkemell borsóbundában lengyeles répával
Hozzávalók: 4 személyre
- 2 csirkemellfilé
- 25 dkg zöldborsó
- 40 dkg sárgarépa
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 tojás
- étolaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- só
- kristálycukor
A csirkehúst nagyobbszeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldborsót 5 dkg vajon egy csipet sóval és cukorral megpároljuk. Ha nem elég zsenge a borsó, kevés vizet is öntünk alá. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel összetörjük - nem baj, ha kicsit darabos marad. Beleszórunk 2 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük. A besózott csirkemellszeleteket lisztbe forgatjuk, majd vizes kézzel ráügyeskedjük, jól rálapogatjuk a zöldborsókrémet. Egy nagy serpenyőben, közepesen forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. A sárgarépát meghámozzuk, sós vízben félpuhára pároljuk, azután leszűrjük. A maradék vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, rászórjuk a párolt répára, végül nyakon öntjük a simára kevert
suzymama, 2018. április 11. szerda, 13:04
1/644
Képek, videók
Diós-kávés piskóta vörösá
katicafeher
2015. szeptember 18. péntek, 18:29
kaves-dios-szelet.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:36
kávés diós kocka.jpg
svisser
2011. április 03. vasárnap, 15:20
Tojásokat kereső
sanci81
2017. március 20. hétfő, 20:07
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
sutoporos-pogacsa-edit -ko
baratha
2016. április 02. szombat, 16:41
+ 1 sütőpor!!!
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 15:30
vancza_sutopor1930.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:46
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
Címkék
túrós masszához, lisztben keverjük, tésztára adagoljuk, teljesen kihűtött, párologtatóba téve, illóolajok megtisztítani, túrós-habos masszába, dzsemes felével, család egyszerűen, darált diót, többi alapanyagot, 30*40 cm-es, tepsi oldalát, újságból másolok, Ugyanez Epsom-sóval, csípős paprika,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.