Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:40 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cukkinis muffin
Cukkinis muffin, kaporral és fokhagymás tejföllel,
Hozzávalók:
125 g bacon,
3 evőkanál liszt,
1 cukkini,
2 db tojás,
1 csipet cukor,
fél kiskanál só,
fél kiskanál sütőpor,
1 evőkanál majonéz,
1 hagyma,
zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:
Tisztítsuk meg majd vágjuk össze a hagymát, a bacont is szeleteljük fel apróra és a hagymával együtt pirítsuk meg forró olajban. A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le, keverjük össze a tojással, a majonézzel, a liszttel, sóval, cukorral, a sütőporral, az apróra vágott zöld kaporral, a pirított baconnel és a hagymával. Kenjük ki vajjal a muffin formákat és tegyük bele az elkészített masszát. Előmelegített sütőben, 220 fokos sütőben süssük amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínáljunk mellé fokhagymás tejfölt, vagy mártogatós szószokat.
irmus, 2018. július 13. péntek, 10:08
Tallóztam
12 egyszerű és hatékony kulináris tipp

Vannak, akik kifejezetten örömüket lelik a változatos és bonyolult ételek elkészítésében, míg mások számára a főzés nem több mindennapos rutinnál. A következő tippek viszont mindenkinek segítségére lesznek a konyhában!

1. Sóval és tejjel fehéren tarthatod a karfiolt

A főzés során a karfiol szürkés színűvé válhat, és tönkreteheti az elkészült étel látványát. Hogy ezt elkerüld, adj néhány csepp tejet és egy csipet sót a karfiol főzővizéhez, így gyönyörű fehér marad.

2. A főtt zöldség is megőrizheti ragyogó színét

Az élénk színű zöldségek főzés után is szép látványt nyújthatnak, ha közvetlenül a főzést követően jéghideg vízbe mártod őket.

3. Használj sót az édes tésztákhoz

Fél teáskanál só hozzáadása az édes tésztákhoz nem fogja elrontani a desszertet. A finomra őrölt só kiemeli a többi hozzávaló ízét.

4. Jégkocka helyett fagyott szőlőszemek

A jégkocka fokozatos
horvathnemagdi, 2018. július 05. csütörtök, 19:22
Sajtos kifli
Tésztához: 70 dkg kevert liszt(fele-fele arányban), 1,5 dl tej, 2 evkanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 egész tojás, 2 dl kefir, 1 dl étolaj A lekenéshez: 2 teáskanál só, 25 dkg margarin, Tetejére: 1 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt megfuttattam a langyos, cukros tejben(zero), amikor megkelt hozzáadtam a liszthez a tojással, kefir helyett én natur joghurtot használtam, ez volt itthon, az étolajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól összedolgoztam, én keménynek itéltem a tésztáját, ezért tettem még hozzá egy fél pohár joghurtot, majd 12 egyenlő részre vágtam fel a tésztát.
A margarint a sóval kikevertem, arra kell figyelni, hogy 6 egyforma adag legyen ebből majd a tésztára. A tésztából kb 30 cm átmérőjű köröket nyújtottam, egyszerre két tésztaadaggal dolgoztam. Az alját megkentem a sós margarinnal, majd a másik 30 cm átmérőjű kinyújtott tésztát rátettem, a széleit körbenyomkodtam és felszeleteltem 16 egyenlő részre. Amikor ez megvolt a cikkek oldalát is lenyomkodtam, hogy később a
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 12:29
A világ legfinomabb diótortája
tányérra!


Ma egy olyan finomság receptjét mutatjuk meg nektek, amiből rögtön érdemes két szeltet vágni, mert egy nem lesz elég!
Hozzávalók a tortalaphoz:

12 db tojás,
16 evőkanál cukor,
12 evőkanál liszt,
6 evőkanál darált dió,
4 evőkanál szénsavas üdítő,
1 csipetnyi só,
2 evőkanál kakaó,
1 tasak sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
1 tasak vanília ízű pudingpor,
6 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
300 g margarin,
150 g darált dió,
50 g csokoládéreszelék.

Elkészítés:

Készítsük el az első lapot. Verjük fel a 6 tojás fehérjét egy csipetnyi sóval majd adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot. Amikor a cukorral is felvertük,
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 19:36
Variációk zöldborsóra
ismét, majd mixeljük össze. Pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

ZÖLDBORSÓSALÁTA
Hozzávalók: 350 g zöldborsó, 1 fej hagyma, 180 ml tejföl, 4 evőkanál majonézt, 100 g sonka, 100 g ementáli sajt, 1 db kígyóuborka, cukor, só, bors

A zöldborsót kevés vízben pároljuk készre, majd szűrjük le. A sajtot és a sonkát vágjuk apró kockákra, majd adjuk a borsóhoz. A megtisztított hagymát kockázzuk fel, ezt is adjuk a keverékhez. a tejfölt keverjük össze a majonézzel, ízesítsük sóval, egy csipetnyi cukorral és borssal. Keverjük össze, majd reszeljük bele az uborkát is a salátába.

ZÖLDBORSÓS SAJTMÁRTÁS
Hozzávalók: 400 g zöldborsó, 400 g sárgarépa, só, vaj, cukor, egynegyed liter tej, liszt, szerecsendió, 100 g sajt, bors

A megtisztított, felkarikázott sárgarépát vajon pároljuk meg. szórjunk rá egy kevés cukrot és sót, öntsünk alá vizet, tegyük bele a zöldborsót, majd pároljuk puhára. Lisztből és vajból készítsünk rántást, adjuk hozzá a tejet, a reszelt sajtot,
lizawolf, 2018. június 27. szerda, 10:54
Meggyes-mákos kocka
Meggyes-mákos kocka

Hozzávalók

1 üveg meggybefőtt (68 dkg)
2 dl tej
14 dkg darált mák
20 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 csipet só
3 tk sütőpor
30 dkg vaj (+ a tepsihez)
17,5 dkg cukor
5 db tojás
1,5 ek mandulalikőr
porcukor (a szóráshoz)


Elkészítés

A befőttet leszűrjük és lecsepegtetjük. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a darált mákot, és 2-3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve 10 percig pihentetjük a keveréket.
Közben a lisztet elvegyítjük a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva beledolgozzuk a tejes-mákos keveréket. Ezután a masszát a likőrrel
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:31
Hanklis (Erdélyi sütemény)
Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1.5 dkg élesztő + kevés langyos tej
1 tojás sárgája
6 dkg vaj
1 csipetnyi só

Töltelék:

2 dl tejföl
1 tojás
porcukor

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgával, az olvasztott vajjal, egy csipetnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rugalmas, nem túl puha tésztát kapjunk.
Megkelesztjük, majd kisujjnyi vastagra nyújtva kibélelünk vele egy kizsírozott tepsit.
A sütőben félig megsütjük, majd sűrűn kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával.
Leöntjük az egész tojás, a tejföl meg annyi porcukor keverékével, hogy közepesen édes legyen, és a sütőben addig sütjük, míg a tejföl meg nem kocsonyásodott.
Nem szabad kiszárítani!

"Régi és új ízek" 1984
F.Nagy Angéla

(Tóth mama tejfölös-meggyese is ilyen!!!)
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:07
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite

Hozzávalók

A tetejére:
80 dkg cseresznye
2 ek porcukor
1 tk őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A tésztához:
3 db tojás
25 dkg porcukor
3 dl 20%-os tejföl
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
30 dkg (rétes) liszt


Elkészítés

1.

A cseresznyét kimagozzuk. A porcukrot, a fahéjat, és a szegfűszeget összekeverjük, és beleforgatjuk a cseresznyét.
2.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a vaníliás cukorral és a sóval. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük.
3.

Sütőpapírral bélelt
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 16:13
Mákos-citromos keksz
Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető kekszeket amihez még a gyúrótáblát sem kell elővenni.

Hozzávalók:
15 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 3 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál szemes mák, fél citrom reszelt héja + 1 evőkanál citromlé, 1 egész tojásnak a fele, fél teáskanál sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só./ ez a mennyiség fél adag amiből 27 db lett

Elkészítése:
Lisztet elvegyítettem a sóval, sütőporral és a szódabikarbónával. Tálba kikevertem a margarint a cukorral  hozzátettem a tojást, citrom reszelt héját és a mák felét. Ehhez a keverékhez tettem apránként a lisztes keveréket  és a citromlevet  összegyúrtam a tésztát. Sütőpapírral béleltem ki egy tepsit és a tésztából diónyi  tésztát formáltam amit tepsibe raktam , mikor az egésszel elkészültem mindegyik közepét ujjammal  benyomtam  és a maradék mákkal beszórtam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 13' sütöttem. Tepsiben hagytam hűlni
suzymama, 2018. június 08. péntek, 11:33
Epres és túrókrémes képviselőfánk
Epres és túrókrémes képviselőfánk

Hozzávalók

A tésztához:
2,5 dl víz
10 dkg margarin
1 csipet só
25 dkg liszt
6 db tojás
Az epres túrókrémhez:
40 dkg eper
2 evőkanál citromlé
50 dkg ricotta (vagy áttört túró)
12 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 csomag habfixáló
2 dl tejszín
5 dkg csokoládé




Elkészítés:

1.
2,5 dl felforralt vizet 10 dkg margarinnal, 1 csipet sóval, 25 dkg finomliszttel addig keverünk, amíg a massza összeáll. Tizenöt percig hűlni hagyjuk, és egyenként beledolgozunk 6 tojást.
2.

A tésztamasszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra körül-belül 20 darab tojásnyi halmot nyomunk belőle. 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20-22 percig
vorosrozsa66, 2018. június 04. hétfő, 21:25
Kókusztejes madártej
madártej


Hozzávalók

6 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 l kókusztej
1 ek liszt

1/2 tk ecet
2 púpozott ek porcukor
őrölt fahéj a szóráshoz

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az előzőleg egy kevés kókusztejben simára kevert lisztet.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 1 csipetnyi sóval, az ecettel és a porcukorral.

A megmaradt kókusztej felét egy nagy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg éppen gyöngyözni kezd. Evőkanállal felhőcskéket szaggatunk bele a fehérjehabból, és oldalanként 1 percig főzzük azokat. Végül egy szűrőlapát segítségével óvatosan kiszedjük őket.

A lábasba öntjük a maradék kókusztejet, és forráspontig hevítjük.
vorosrozsa66, 2018. június 04. hétfő, 19:19
Meggyes-túrós szelet
Hozzávalók:

25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
1 ek holland kakaó (kisebb kanállal)
3 db tojás (nagy)
10 dkg vaj
csipet só
a töltelékhez:
45 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. 2 ek keményítő)
2 db tojás (nagy)
1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy
(a tepsi 22x32 cm-es)

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt, keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét.

A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál
eva0817, 2018. június 01. péntek, 19:19
1/646
Képek, videók
Cukkinis muffin
irmus
2018. július 13. péntek, 10:05
cuk7 - Cukkinis muffin.jp
anci-ani
2013. július 13. szombat, 22:45
cukkinis lazacos muffin
ibolya58
2011. február 02. szerda, 13:03
cukkinis citromos muffin
ibolya58
2010. december 31. péntek, 15:07
cukkínis-húsos-muffin. jpg
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:26
vaniliás cukkinis muffin
ibolya58
2010. március 06. szombat, 15:58
zsíros kenyér hagymával,
irmus
2017. május 11. csütörtök, 07:31
Hagymával pirult laskagom
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:06
Almával hagymával sült ha
borcsamama
2016. február 09. kedd, 18:54
Sertésoldalas hagymával b
irmus
2015. március 25. szerda, 08:09
csirkecomb hagymával , ré
ibolya58
2013. augusztus 12. hétfő, 13:46
pangasius fűsz. hagymával
ibolya58
2011. április 02. szombat, 14:20
Csendélet hagymával.jpg
dnemethk
2008. július 09. szerda, 19:11
2003.Csendélet hagymával.
dnemethk
2008. június 24. kedd, 18:30
Soksok hagymával
edkor
2008. február 07. csütörtök, 12:19
Címkék
élesztőt megfuttattam, nagy lábasba, karfiol szürkés, tésztamasszát habzsákba, karfiol főzővizéhez, sütőporral összekevert, sütőben addig, muffin formákat, lábasba öntjük, sütőporral elkevert, maradék kókusztejet, főzés során, olyan finomság, pirított baconnel, zöldborsót kevés, főtt zöldség,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.