Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:36 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
vajdasági, 20 milliárd Ft-al a kárpátaljai magyar vállalkozásokat pályázati rendszerben. Jelentős összegek jutnak a kiemelkedően fontos határon túli világi és egyházi magyar műemlékek felújítására is. De például, finanszírozzák a szabadkai zsinagóga felújítását is.

De itt nem álltak meg érzéketlenül ,,kifosztották a családokat, az embereket". Behatoltak a hálószobákba, sőt mint tudjuk egyesek méhébe is (Szél Bernadett, D. Tóth Kriszta). Ezért megalkották Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét.

Bevezették segély helyett a közmunkát, a kötelező óvodába járást, beindult egy bölcsődei program ahol tíz gyerek estén minden településen kötelező biztosítani a bölcsődei elhelyezést.

Folyamatosan növelik a béreket, a munkahelyeket, Mivel ugyebár a lakosság folyamatosan drámaian szegényedik évente 4-5 százalékkal nő a fogyasztás, hétvégeken nem lehet wellness hotelben szobát kapni, növekszik a külfödi és a belföldi utazások száma, vasárnap nincs hely a
sztotyi, 2018. január 14. vasárnap, 14:46
Novák Katalin: a család az együttlét öröméről is szól
Elmondása szerint bár ezeken a programokon nem direkt módon foglalkoznak a gyerekekkel, de amikor segítik, instruálják őket, például megtanítják őket korcsolyázni, akkor összekovácsolódik a család, és ezekre az élményekre a gyerekek felnőttként is örömmel emlékeznek vissza.

Novák Katalin a családtámogatási rendszer újdonságait emelte ki, így azt, hogy a nagycsaládosoknak elengedik a hitelük egy részét, hogy a diákhitelt is elengedik, vagy felfüggesztik a törlesztést, ha gyermeket vállalnak. Közölte, Babakötvényt kapnak azok a magyarok is, akik nem Magyarország területén vállalnak gyereket, illetve megduplázzák a diplomás gyedet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a család nem elsősorban az anyagi támogatásokról szól.
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 12:32
Dömötör: Magyarország erősödve vághat neki az új évnek
mondta.

Az államtitkár szólt arról is, hogy folytatódnak az ágazati béremelési programok is, magasabb bérre számíthatnak a rendvédelem területén, a felsőoktatásban és az állami vállatoknál dolgozók is. Tehát jobban megéri dolgozni, ami abból is látszik, hogy soha nem vállaltak munkát annyian Magyarországon a rendszerváltás óta, mint most - tette hozzá.

Dömötör Csaba közölte, a kormány politikájában továbbra is kiemelt szerepet kap a családok támogatása, ezért is jó hír, hogy tovább erősödik a családtámogatási rendszer. A gyermekvállalás után továbbra is adókedvezmény jár, januártól a kétgyermekesek már havi 35 ezer forintot tudnak leírni, miközben nő a gyed összege és folytatódik az otthonteremtési program is, amely eddig már több mint 60 ezer magyar családnak nyújtott segítséget.

Aláhúzta, az idősek is számíthatnak a kabinetre: a nyugdíjkiegészítés, a nyugdíjprémium és a tízezer forintos Erzsébet-utalvány mellett januárban újra nőnek a nyugdíjak, ezúttal 3 százalékkal.

Az államtitkár
velemenyezd, 2017. december 31. vasárnap, 11:07
Évértékelő - Lengyelország a gazdaságban erősödött, a külpolitikában a geopolitikai kényszerűségek meghaladásár
helyezésével magyarázta.

Morawiecki eddig a pénzügyi és a fejlesztési tárcákat vezette. A lengyel kommunista rendszerrel szembeni ellenzéki tevékenységéről ismert, hagyományos értékekre hivatkozó politikus az erősödő gazdaság és a bőkezű társadalompolitikai programok kölcsönhatásának kihasználására törekszik.

Elemzők szerint az egyenletes lengyel gazdasági növekedést (a GDP-növekedés idén várhatóan 4,3 százalék lesz) többek között a lakossági fogyasztás növekedése ösztönözte, ami az 500+ családtámogatási programmal függ össze. A közel 4 millió gyermek után járó, a hazai össztermék 3,1 százalékát kitevő családi pótlék kifizetését viszont a lengyel gazdaság Achilles-sarka, a nagymértékű áfacsalások kezelése tette lehetővé, az adóbehajtás a tavalyi évhez képest 30 milliárd zlotyval (2,2 ezer milliárd forint) nőtt.

A szegénység határán élők számát jelentősen korlátozó, a születések számát is enyhén növelő családtámogatási program mellett megindult az olcsó bérlakások építését célzó kormányprogram
velemenyezd, 2017. december 26. kedd, 08:11
Balog: bővíteni fogjuk az otthonhoz jutás forrásait
rámutatott: az utóbbi 15 év legjobb eredményét érték el jelentős, 4 százalékos javulást tapasztalva a szövegértés terén, a PISA-val egyenértékű PIRLS felmérésen. Szerinte ezen eredményt nem lehetett volna elérni az iskolarendszer átalakítása nélkül.

A tanárképzésről szólva azt mondta: a képzés gyakorlatorientáltabb lett, és már az első évfolyamon jelentős ösztöndíjat kapnak a tanárjelöltek.

Januártól 13+1 újabb intézkedéssel segítik a családokat - ismertette -, miután megerősítették a családtámogatási rendszert és otthonhoz segítették őket, valamint bölcsődéket is fejlesztettek. Ugyanakkor fontosnak tartotta azt is, hogyh Magyarország "családbarát országgá" váljon.

Az egészségügy területén a béremelést tartotta a legnagyobb eredménynek, a szektorban megjelenő "álhírekről" pedig azt mondta: a politikai harc rendkívüli intenzitással dúl a média szintjén is, szinte minden eszközt felhasználnak a manipulálásra, hírek helyett politikai szándékot támasztanak alá hamisításokkal.

Beszámolt
velemenyezd, 2017. december 20. szerda, 16:03
Balog Zoltán: 2018 a családok éve lesz
GDP-arányosan 4,9 százalék, ami a fejlett országok 2,55 százalékos átlagának duplája - jegyezte meg.

A kormány igyekezett anyagi és erkölcsi támogatást nyújtani az ifjú házasoknak, az otthonteremtés és a gyermekvállalás előtt állóknak, a nagycsaládosoknak, a munkába szülés után visszatérőknek, valamint az időseknek is - mondta a miniszter.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár közölte, a családok évét egységes arculattal jelenítik meg, aminek része egy logó is; a családtámogatási rendszer egymásra épülő elemeit építőkockák szimbolizálják majd. Több tájékoztató anyaggal és programmal készülnek, amelyek megtalálhatók lesznek majd a csaladokeve.hu oldalon.

Már számos szervezet jelezte, hogy csatlakozna a kezdeményezéshez, kiemelt partner lesz például a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) - közölte.

Balog Zoltán és Novák Katalin ismertette a 2018-ban életbe lépő, családokat érintő intézkedéseket is. Jövőre további ötezer forinttal, havi 35 ezer
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 14:23
Jobbik: a Fidesz-KDNP leszavazta a családtámogatások bővítését
A jobbikos országgyűlési képviselő pártja tizenkét pontból álló csomagjából idézve az inflációkövető családtámogatási rendszert, a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának öt százalékra csökkentését, a bérlakásépítési programot, a bölcsődei gondozási díjak eltörlését, az édesanyák munkaerőpiacra való visszatérésének elősegítését, a főállású szülőség jogintézményének bevezetését, a négygyermekes családmodell népszerűsítését és a szülőtámogatási életjáradék bevezetését említette.

A képviselő úgy fogalmazott: a kormánypártok korábban ötpárti nyilatkozatban vállalták, hogy támogatják ezeket a javaslatokat. Ezzel arra utalt, hogy 2013-ban a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére létrejött ötpárti nyilatkozat aláírói vállalták: mind kormányon, mind ellenzékben támogatni fogják a népesség növelését célzó javaslatokat. Kiemelte, hogy Rogán Antal fideszes és Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezetőként is aláírta a dokumentumot.

A probléma azóta egyre nagyobb lett, a KSH
velemenyezd, 2017. november 30. csütörtök, 13:12
Mintegy 240 ezer családnak jelentett segítséget eddig a csok
több mint 160 milliárd forint értékben. Az idei első három negyedévben az előző év azonos időszakához képest 52 százalékkal több, összesen nyolcezer új lakás épült. Mindehhez egy stabilan növekvő gazdaság adja a hátteret.

Dömötör Csaba hangsúlyozta azt is: Magyarország erősödése elképzelhetetlen anélkül, hogy minél több magyar családnak legyen saját otthona.

A családi otthonteremtési program eredményeit meg kell védeni, elsősorban azoktól, akik már egyszer felszámoltak egy jól működő családtámogatási rendszert és teret engedtek a devizahitelezésnek - fogalmazott az államtitkár, aki szerint az ellenzéki pártok célkeresztjében van a jelenlegi családi otthonteremtési program.

Amíg ez a kormány hivatalban van, a családok számíthatnak az otthonteremtési támogatásra - tette hozzá.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hangsúlyozta: 2018 a családok éve lesz, a magyar kormány a bruttó hazai termék (GDP) közel öt százalékát fogja
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 13:31
Szakértő: az építőipar húzhatja a magyar GDP-t
A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, minden ezer új lakás 0,1 százalékkal emeli a nemzeti összterméket, és a bővülés zöme Magyarországon marad, mert magyar cégek építenek, nem külföldiek.

Megjegyezte, hogy jövőre 4-5 ezerrel több lakás épülhet, mint idén, mivel a keresetek magasabbak, a hitelköltségek alacsonyabbak, mint korábban, és családtámogatási rendszerrel is támogatja a kormány a lakásvásárlást. Ennek következtében "keresleti szívás" alakult ki, erre reagálnak most az építtető cégek, de mára munkaerőhiány lépett fel, ezért magasabb bérekkel próbálják meg a külföldre vándorolt munkaerőt visszahozni - mondta a közgazdász.
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 09:41
Krónika 1. rész (családtámogatási törvények)
magyarországi lakcímmel" - fogalmazott.

A bölcsődei ellátást érintő módosításokról közölte, jelenleg a hagyományos bölcsődék esetében 15 százalékban, a mini bölcsődéknél 25 százalékban teszi lehetővé a jogszabály, hogy a körzeten kívüli gyermeket is felvegyék az intézmények. Ez az arány emelkedne hagyományos bölcsődék esetében 25, mini bölcsődék esetében 50 százalékra - jelezte.Fidesz: a támogatásra méltó a javaslatKovács Sándor (Fidesz) szerint támogatásra méltó és a családtámogatási rendszer finomításáról szól az előterjesztés.

A tartós ápolást végzők időskori támogatásáról azt mondta, illik kompenzálni, megfizetni a szülők munkáját. A bölcsődéket érintő módosítást úgy értékelte, hogy az élethez kell igazítani a jogszabályokat.

Beszámolt arról a módosításról is, hogy eddig a csecsemőgondozási díjra az apa csak akkor volt jogosult, ha az anya meghalt, vagy egészségi állapota miatt nem tudta ellátni feladatát. Az alapvető jogok biztosa ajánlására az apa is jogosulttá
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 11:30
Fidesz-kongresszus - Kövér: meg kell védeni Magyarország szuverenitását, nemzeti jellegét
A Fidesz országos választmányának elnöke vasárnap a kormánypárt tisztújító kongresszusán, Budapesten azt mondta: meg kell védeni a rendbeszedett pénzügyeket, a teljes foglalkoztatottság esélyét, a tartósan növekvő gazdaságot és jövedelmeket, a családtámogatási rendszert, valamint a közteherviselés új szisztémáját, amellyel bevonták a közcélok finanszírozásába a bankokat és a multinacionális cégeket, amelyek addig "korlát nélkül szivattyúzhatták ki az extraprofitot, amelyért meg sem dolgoztak".

Ezen felül meg kell védeni a nemzet határokon átívelő újraegyesítésének lehetőségét, a biztonságot - hangsúlyozta a politikus, utóbbival kapcsolatban pedig kijelentette: "nem akarjuk, hogy egyszer majd egy baloldali politikus bennünket is azzal próbáljon vigasztalni, hogy a terror a nagyvárosi lét immáron elkerülhetetlen velejárója".

"Meg kell védeni a kultúránkat, hitünket, nyelvünket, önazonosságunkat, Magyarország szuverenitását, önrendelkezését, nemzeti jellegét" - sorolta Kövér László.

Európa,
velemenyezd, 2017. november 12. vasárnap, 12:41
A külföldön született magyar gyerekek után is jár majd a babakötvény
Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány kiemelt fontosságúnak tartja az öngondoskodást, ezen belül a gondoskodást a gyerekek jövőjéről, ezért továbbra is támogatni kívánja a fiatalokat és ösztönözni a szülőket, hogy gyermekük jövőjéről már születésüktől fogva gondoskodjanak hosszú távú megtakarítás formájában.

Ezért döntöttek az életkezdési támogatásra és a babakötvény vásárlására jogosultak körének kibővítésérőla határon túl született magyar gyermekekre - mondta Hornung Ágnes.

Kiemelte: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden nyújtotta be az Országgyűlésnek a fiatalok életkezdési támogatásának kiterjesztésével kapcsolatos törvénymódosításokról szóló javaslatot, amely szerint a 2017. június 30. után született, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező, de magyar állampolgárságú gyermekek után is járni fog az életkezdési támogatás, amelynek összege 42500 forint.

Azon országokban élő magyarok sem maradnak ki a lehetőségből, ahol nem ismerik el a kettős állampolgárságot, így
velemenyezd, 2017. október 27. péntek, 09:41
1/22
Képek, videók
Szél Bernadett.jpg
megyerimihaly
2015. február 26. csütörtök, 07:43
toth kriszta.jpg
norimano
2009. január 27. kedd, 14:58
fityisz 001.png
chillik
2016. szeptember 24. szombat, 09:23
Fityisz!
meki77
2013. január 30. szerda, 17:33
Norman fityiszt mutat
korosigaborne
2012. június 03. vasárnap, 14:30
fityisz.jpg
parducka06
2011. október 22. szombat, 13:45
fityisz.png
tinka1951
2011. szeptember 03. szombat, 09:48
fityisz.gif
szidnifox
2011. február 04. péntek, 15:18
fityisz.bmp
ezerjo
2008. december 17. szerda, 12:14
fityisz
faciendum
2008. március 09. vasárnap, 19:12
3 naposan fityisz
manolap44
2006. november 11. szombat, 22:19
Kárpátaljai képek 231.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:33
Kárpátaljai képek 230.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:33
Kárpátaljai képek 229.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:33
Kárpátaljai képek 228.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.