Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 05:32 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbán: idén is lesz nyugdíjprémium, több, mint tavaly
szólnia, hanem kulturális változásra is szükség van, a családról úgy kell gondolkodni, amely a fiatalokból, a gyermekeikből és a nagyszülőkből is áll. "Az idősek ne terhet jelentsenek egy közösség, egy család számára, hanem sokkal inkább erőforrást" - szavai szerint ebben áll a családról való gondolkodás rehabilitálása.

Beszédében a 2018-2030 közötti időszak legfontosabb feladatának a gazdasági versenyképesség növelését nevezte a miniszterelnök, rámutatva, csak így lehet folytatni például a családtámogatási rendszert és a nyugdíjak értékének növelését.

Utóbbival kapcsolatban emlékeztetett, hogy 2010 előtt minden évben csökkent a nyugdíjak értéke, azóta azonban ez megváltozott, sőt tavaly már nyugdíjprémiumot is fizettek, amely idén is megtörténik. Sőt mivel a gazdasági növekedés ebben az évben 4 százalék fölött lesz, közel a 4,5 százalékhoz, a nyugdíjprémium idén "minden emberi számítás szerint nagyobb lesz, mint legutóbb volt" - közölte.

"A korábbi megállapodásunk hatályban van: tehát mi a
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 12:11
Novák Katalin: szülőnek lenni jó
Novák Katalin közlése szerint a kampány során fél- és egyperces filmekkel hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy gyermeket nevelni jó, "egy életre szóló kaland". Ezek a kisfilmek oldottan próbálnak választ adni a fiatalok családalapítással kapcsolatos dilemmáira - fogalmazott a politikus.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 2018 a családok éve, és a kormány nem csak szavakban áll a családok mellett. A Köldökzsinór-program a határon túl született magyar gyerekeknek nyújt támogatást; azok a fiatalok, akik felsőoktatási tanulmányaik alatt vállalnak gyermeket, két évig jogosultak gyedre, az első gyermek után felfüggeszthetik a diákhitel törlesztését, ha megszületik a második gyermek, akkor mentesülnek a diákhitel felének megfizetése alól, a harmadik után pedig egyáltalán nem kell visszafizetniük - sorolta a kormány családbarát intézkedéseit Novák Katalin.

Hozzátette: a harmadik és további gyermekek után a jelzáloghitelből egy-egy millió forintot átvállal az állam, valamint ingyenes a nyelvvizsga
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 16:32
Költségvetés - Rétvári: tovább erősödhetnek a családok
Rétvári Bence azt mondta: a magyar családokat a gyermek fogantatásától a foglalkoztatásáig segíti a bővülő családtámogatási rendszer.

Jövőre a családok támogatására több mint 2000 milliárd forintot fordítanak - közölte az államtitkár, hozzátéve, hogy ennél is magasabb az az összeg, amit az elmúlt években családi adókedvezmény formájában a családoknál hagytak. Ez 2250 milliárd forintot jelent a családi típusú adózás 2011-es bevezetése óta.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a család 2010 óta az egyik legfontosabb nemzeti értéke a kormányzatnak, amely arra törekedett, hogy a magyar családok folyamatos támogatásokat, védelmet kapjanak. Azóta minden évben bővült a családok támogatása és minden évben biztonságosabbá vált a családok helyzete - tette hozzá.

A családokat segítő intézkedésekről szólva az államtitkár ismertette, hogy 10 milliárd forintot fordítanak idén és jövőre a családbarát szülészetek kialakítására, továbbra is a gyermek hároméves koráig tart a gyes, marad a gyed extra, és ezeknek az
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 11:51
A MÁK informatikai rendszerét 30 milliárd forintból fejlesztik
informatikai fejlesztés nélkül. Ezek a családtámogatások kifizetésétől a nyugdíjkifizetéseken és a vidékfejlesztési támogatások folyósításán keresztül az önkormányzati támogatások kifizetéséig és a közszolgálati dolgozók bérének kifizetéséig terjednek - sorolta.

Antal Renáta, az államkincstár uniós projektigazgatója ismertette: a 21. század családtámogatása és nyugdíja nevű projekt keretében létrehoznak egy új nyilvántartási rendszert, amely az összes adatot tartalmazza majd a nyugdíjbiztosítási, családtámogatási, egészségbiztosítási és más szociális biztonsági ellátásokkal kapcsolatban.

Kiemelte: a digitalizálandó dokumentumok lapjainak száma mintegy 100 millió. A családtámogatási iratok digitalizálása befejeződött,a nyugdíj iratok digitalizálása zajlik - tette hozzá.

Elmondta, az elbírálási folyamatok fejlesztését is tervezik, minek eredményeképpen rövidül és hatékonyabbá válik az ügyintézés, előtérbe kerül az elektronikus ügyintézés.

A fejlesztés az állampolgárok széles körét
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 13:01
Krónika 4. rész (interpellációk)
között a végtörlesztést, az árfolyamgátat, a devizahitelek forintosítását, a Nemzeti Eszközkezelőt és a meghosszabbított kilakoltatási moratóriumot említette.

Az igazságügyi tárca államtitkára hangsúlyozta, összességében ezer milliárd forinttal csökkentek a családok terhei.

A képviselő a választ nem fogadta el, a Ház viszont megtette ezt 108 igennel, 34 nem ellenében.

KDNP: hogyan támogatja a kormány a családokat?

Harrach Péter (KDNP) azt mondta, hogy a kormány 2010 óta új családtámogatási rendszert vezetett be, amelynek legfőbb pillére a családi adókedvezmény volt. Eközben visszaállították a három éves gyest, a gyed emelése mellett bevezették a diplomás gyed-et is - emelte ki a politikus. A családokon sokat segített a bölcsődei és óvodai férőhelyek számának bővítése, nagy lépés volt a csok bevezetése is - sorolta tovább a korábbi lépéseket.

Azt kérdezte, hogy a Családok éve keretében eddig milyen eredmények születtek?

Novák Katalin, az Emmi államtitkára azt felelte, hogy a
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 17:41
Hisztéria négyzetre emelve
vállalhatnak diák­hitelt, immáron megreformálva, kedvezményes és emberséges hiteldíjmutatóval.

A felsőoktatásban a diákegyesületek és civil szervezetek száma soha nem volt ilyen magas, nem beszélve a hazai tehetségeket ápoló szakkollégiumokról, amelyeknek férőhelye évről évre bővül. A gazdasági fejlődés hatással van a munkaerőpiacra, ahol napjainkban egy frissen végzett diplomás találhat magának biztos keresettel szolgáló munkahelyet. Számunkra a jövőkép a család és a nemzet. A kormány családtámogatási rendszere egyedi az Európai Unióban, és jövőképet teremt a gyermeket vállalni akaró párok számára. A csokot hetvenezer fiatal pár vette már igénybe.

Sosem volt egy fiatalnak biztosabb jövőképe, mint most. Ezek után teljesen jogos a kérdés, hogy miért is beszélnénk az élet lehetetlenségéről. Szem előtt kell tartani, hogy csak a munka teremthet értéket, és nem fog az ölünkbe hullni a nyugati életszínvonal, azonban kellő tisztelettel, szorgalommal és alázattal megteremthetjük családunk és
menusgabor, 2018. május 04. péntek, 22:15
Tényleg fityiszesnek alap feltétel a gondolkodás mentesség és a skizofrénia?
kárpátaljai magyar vállalkozásokat pályázati
rendszerben. Jelentős összegek jutnak a kiemelkedően fontos határon túli világi
és egyházi magyar műemlékek felújítására is. De például, finanszírozzák a
szabadkai zsinagóga felújítását is.

De itt nem álltak meg érzéketlenül ,,kifosztották a családokat, az embereket".
Behatoltak a hálószobákba, sőt mint tudjuk egyesek méhébe is (Szél Bernadett,
D. Tóth Kriszta). Ezért megalkották Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási
rendszerét. Bevezették segély helyett a közmunkát, a kötelező óvodába járást,
beindult egy bölcsődei program ahol tíz gyerek estén minden településen
kötelező biztosítani a bölcsődei elhelyezést. Folyamatosan növelik a béreket, a
munkahelyeket, Mivel ugyebár a lakosság folyamatosan drámaian szegényedik
évente 4-5 százalékkal nő a fogyasztás, hétvégeken nem lehet wellness hotelben
szobát kapni, növekszik a külfödi és a belföldi utazások száma, vasárnap nincs
hely a
hatibacsi, 2018. április 05. csütörtök, 17:08
Választás 2018 - Nyitrai Zsolt: az elkövetkező évtizedekről is szól a választás
A politikus szerint a tét az, hogy "megmarad-e a piros-fehér-zöld", sikerül-e megvédeni az országot, amely ma biztonságos, a "béke szigete" Európa közepén, amit meg is kell tartani. Az április 8-i választás döntően befolyásolja a kontinens sorsát is - tette hozzá.

A migrációról szólva Nyitrai Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unió rövid időn belül keresztül akarja erőltetni a bevándorlással kapcsolatos döntéseit, amelyek alapján Magyarországra még az idén 10 ezer bevándorlót telepítenének be.

Szerinte Brüsszel azért akar "felpörögni", mert jövőre európai parlamenti (EP) választás lesz, és könnyen lehet, hogy kicserélődik az EP, és olyan pártok kerülhetnek többségbe, amelyek meg akarják védeni Európát.

A fideszes képviselő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Magyarország nincs egyedül a küzdelemben, mert a visegrádi államok, Ausztria, Olaszország és egyre több állam látja: a migráció az egyik legfontosabb kérdés.

Nyitrai Zsolt megjegyezte azonban azt is, hogy a magyarországi
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:12
Választás 2018 - Novák Katalin: Európa az üres bölcsők kontinense
hiányzó erőforrásokat, ahelyett, hogy az őshonos lakosság gyermekvállalását támogatnák.

A család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár megjegyezte, Magyarország teljesen más úton indult el az elmúlt években, és vannak is kézzelfogható eredmények. Közölte, a magyar fiatalok átlagosan két gyereknél többet szeretnének, 90 százalékuk pedig házasságban kívánja leélni életét, tehát "vágyaik hosszú távon megoldanák hazánk demográfiai problémáit".

Novák Katalin szerint ezért április 8-án a családtámogatási rendszert is meg kell védeni. Példaként említette, hogy Európa nyugati felén átlagosan a GDP 2,55 százalékát fordítják családtámogatásra, miközben Magyarország 5 százalékot fordít erre.

Szerinte a kampányban az ellenzék csak saját magával foglalkozik, de hogy mi lesz a magyar emberekkel, az otthonteremtési támogatásokkal, a gyessel, a családi pótlékkal, arról nem esik szó.

Amikor mégis említést tesznek elképzeléseikről bizonyos témákban, azok igen rossz emlékeket hoznak elő - fűzte
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 19:25
Számok igazolják a családpolitikát
nem folytatott az akkori kormányzat. A kormányrúd átvételét követően, amikor az akkori Szociális és Munkaügyi Minisztériumban átvettük a hivatalt, nem volt olyan ajtó, amelyre a ,,család" szó ki lett volna írva. Az előző, balliberális kormány ugyanis a szociálpolitika részeként kezelte a családok ügyét és támogatását, a családpolitikai ellátásokat a segélyek főosztályán kezelték.

- Segélynek tekintették?
- Igen, segélynek tartották azt az amúgy is csekély családtámogatási ellátást, amely a 2002-es kormányváltás után egyáltalán még megmaradt. A családpolitikai fordulatnak egyik eleme volt az, hogy a Szociális és Családügyi Államtitkárságon belül létrejött a családpolitikai főosztály. Megfogalmaztuk, hogy a mi gondolkodásunkban a gyermekvállalás nem jelenthet szegénységi kockázatot, illetve a munkavállalás és a gyermekvállalás nem egymást kizáró, sokkal inkább egymást erősítő tényezők. A Kopp Mária professzor asszony által 2009-ben létrehozott Népesedési Kerekasztal a
tinka1951, 2018. március 19. hétfő, 09:48
1/24
Képek, videók
orbán meze.jpg
maroka
2018. október 13. szombat, 13:53
willi orbán.jpg
maroka
2018. október 13. szombat, 13:46
Kisvirágú orbáncfű.jpg
eckerkata
2018. július 06. péntek, 12:52
Orbán 2.jpg
menusgabor
2018. május 30. szerda, 22:51
Orbán 1.jpg
menusgabor
2018. május 30. szerda, 22:50
0 Nemzeti dal - Orbán ell
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:24
Orbáncfű.jpg
pacsakute
2018. április 14. szombat, 19:29
Orbán_röhög.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:57
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-helmut-kohl.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:55
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
Több legyél annál...
aksira
2018. szeptember 05. szerda, 16:18
Több légy mint aminek tar
aksira
2018. augusztus 26. vasárnap, 16:58
1, Grammal sem több.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 16. csütörtök, 07:36
Címkék
lakosság folyamatosan, ölünkbe hullni, igazságügyi tárca, fiatalok figyelmét, családi pótlékkal, összes adatot, akkori Szociális, diákhitel felének, gondolkodás mentesség, fiatalok családalapítással, családbarát szülészetek, családok mellett, kormány családbarát, első gyermek, kisfilmek oldottan, elektronikus ügyintézés,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.