Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:50 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tényleg fityiszesnek alap feltétel a gondolkodás mentesség és a skizofrénia?
kárpátaljai magyar vállalkozásokat pályázati
rendszerben. Jelentős összegek jutnak a kiemelkedően fontos határon túli világi
és egyházi magyar műemlékek felújítására is. De például, finanszírozzák a
szabadkai zsinagóga felújítását is.

De itt nem álltak meg érzéketlenül ,,kifosztották a családokat, az embereket".
Behatoltak a hálószobákba, sőt mint tudjuk egyesek méhébe is (Szél Bernadett,
D. Tóth Kriszta). Ezért megalkották Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási
rendszerét. Bevezették segély helyett a közmunkát, a kötelező óvodába járást,
beindult egy bölcsődei program ahol tíz gyerek estén minden településen
kötelező biztosítani a bölcsődei elhelyezést. Folyamatosan növelik a béreket, a
munkahelyeket, Mivel ugyebár a lakosság folyamatosan drámaian szegényedik
évente 4-5 százalékkal nő a fogyasztás, hétvégeken nem lehet wellness hotelben
szobát kapni, növekszik a külfödi és a belföldi utazások száma, vasárnap nincs
hely a
hatibacsi, 2018. április 05. csütörtök, 17:08
Választás 2018 - Nyitrai Zsolt: az elkövetkező évtizedekről is szól a választás
A politikus szerint a tét az, hogy "megmarad-e a piros-fehér-zöld", sikerül-e megvédeni az országot, amely ma biztonságos, a "béke szigete" Európa közepén, amit meg is kell tartani. Az április 8-i választás döntően befolyásolja a kontinens sorsát is - tette hozzá.

A migrációról szólva Nyitrai Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unió rövid időn belül keresztül akarja erőltetni a bevándorlással kapcsolatos döntéseit, amelyek alapján Magyarországra még az idén 10 ezer bevándorlót telepítenének be.

Szerinte Brüsszel azért akar "felpörögni", mert jövőre európai parlamenti (EP) választás lesz, és könnyen lehet, hogy kicserélődik az EP, és olyan pártok kerülhetnek többségbe, amelyek meg akarják védeni Európát.

A fideszes képviselő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Magyarország nincs egyedül a küzdelemben, mert a visegrádi államok, Ausztria, Olaszország és egyre több állam látja: a migráció az egyik legfontosabb kérdés.

Nyitrai Zsolt megjegyezte azonban azt is, hogy a magyarországi
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:12
Választás 2018 - Novák Katalin: Európa az üres bölcsők kontinense
hiányzó erőforrásokat, ahelyett, hogy az őshonos lakosság gyermekvállalását támogatnák.

A család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár megjegyezte, Magyarország teljesen más úton indult el az elmúlt években, és vannak is kézzelfogható eredmények. Közölte, a magyar fiatalok átlagosan két gyereknél többet szeretnének, 90 százalékuk pedig házasságban kívánja leélni életét, tehát "vágyaik hosszú távon megoldanák hazánk demográfiai problémáit".

Novák Katalin szerint ezért április 8-án a családtámogatási rendszert is meg kell védeni. Példaként említette, hogy Európa nyugati felén átlagosan a GDP 2,55 százalékát fordítják családtámogatásra, miközben Magyarország 5 százalékot fordít erre.

Szerinte a kampányban az ellenzék csak saját magával foglalkozik, de hogy mi lesz a magyar emberekkel, az otthonteremtési támogatásokkal, a gyessel, a családi pótlékkal, arról nem esik szó.

Amikor mégis említést tesznek elképzeléseikről bizonyos témákban, azok igen rossz emlékeket hoznak elő - fűzte
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 19:25
Számok igazolják a családpolitikát
nem folytatott az akkori kormányzat. A kormányrúd átvételét követően, amikor az akkori Szociális és Munkaügyi Minisztériumban átvettük a hivatalt, nem volt olyan ajtó, amelyre a ,,család" szó ki lett volna írva. Az előző, balliberális kormány ugyanis a szociálpolitika részeként kezelte a családok ügyét és támogatását, a családpolitikai ellátásokat a segélyek főosztályán kezelték.

- Segélynek tekintették?
- Igen, segélynek tartották azt az amúgy is csekély családtámogatási ellátást, amely a 2002-es kormányváltás után egyáltalán még megmaradt. A családpolitikai fordulatnak egyik eleme volt az, hogy a Szociális és Családügyi Államtitkárságon belül létrejött a családpolitikai főosztály. Megfogalmaztuk, hogy a mi gondolkodásunkban a gyermekvállalás nem jelenthet szegénységi kockázatot, illetve a munkavállalás és a gyermekvállalás nem egymást kizáró, sokkal inkább egymást erősítő tényezők. A Kopp Mária professzor asszony által 2009-ben létrehozott Népesedési Kerekasztal a
tinka1951, 2018. március 19. hétfő, 09:48
Választás 2018 - Kövér: Európa érdeke is, hogy a kormány folytatni tudja munkáját
30-ról 10 százalékra csökkent a ifjúsági munkanélküliség.

Hozzátette, emelkedtek a jövedelmek. A minimálbér duplája a 8 évvel ezelőttinek, a fizetések vásárlóértéken számolva 28 százalékkal érnek többet, mint 2010-ben, a nyugdíjasokat a nyugdíjemeléseken kívül nyugdíjprémium fizetésével és nyugdíjon kívüli intézkedésekkel, rezsicsökkentéssel, Erzsébet utalványokkal segítették. A gazdákat földhöz juttatták és kiépítették Európa legnagyobb ráfordítással működő, legszínesebb, legötletesebb családtámogatási rendszerét.

A családok támogatására a nemzeti össztermék több mint 5 százalékát fordítjuk, mert nincs ma fontosabb cél mint annak az 1980 óta tartó demográfiai folyamatnak a visszafordítása, amelynek következtében minden évben egy kisvárosnyi lakossággal csökken a népesség Magyarországon.

Móring József Attila, a térség kereszténydemokrata országgyűlés képviselője a fórum előtt az MTI-nek azt mondta: Európa nyugati felében élők súlyos válságban vannak, elvesztették identitásukat, istenüket, sőt,
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 20:33
Választás 2018 - Balog: a választás tétje, hogy kié lesz Magyarország
iskola, amelyben 600 keresztény és muszlim gyermek tanul. Magyarország ugyanis közvetlenül a káld egyházat támogatta ahelyett, hogy nemzetközi szervezeteken keresztül segítene.

Balog Zoltán az elmúlt években elért és az ellenzék győzelme esetén veszélybe kerülő értékekről szólva megemlítette a 4 százalékos gazdasági növekedést, a 38 ezer új munkahelyet, a 88 százalékkal magasabb minimálbért és a javuló közbiztonságot,

A miniszter szerint "meg kell védeni" a kormány által létrehozott új családtámogatási rendszert, amelynek része az adókedvezmény és a csok.

További megőrzendő eredményként említette a rezsicsökkentést, az értékálló nyugdíjakat, valamint az ingyenes óvodai és iskolai étkeztetést és az ingyen tankönyveket.

Az ellenzékről szólva mások mellett arról beszélt, hogy többen közülük kettős beszédet folytatnak, és bár Magyarországon erről nem mernek beszélni, Brüsszelben folyamatosan a migrációt támogató határozatok mellett szavaznak.

A tárcavezető kérdésre válaszolva szólt az
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 22:12
Március 15. - CÖF: a Békemenet kiállás Magyarország mellett
egyben fel is rázta a jobboldalt.

Rádöbbentette a nemzeti erőket arra, hogy az országgyűlési választáson "élet és halál a tét". Egyben a Békemenet alkalmával meg kívánják mutatni a szeretet és az összefogás erejét - közölte az újságíró.

Stefka István, a Pesti Srácok portál lapigazgatója arról szólt: a Békemenetet figyelmeztetésnek is szánják arra, hogy április 8-án "jól kell mindenkinek szavaznia".

Mert az ellenzék, amely az 1919-es ellenzékhez hasonlítható, az alaptörvénytől a családtámogatási rendszerig mindent megsemmisítene, és migránsok millióit szabadítaná az országra - mondta.

Végül kitért arra, hogy soha ennyi támadást nem kaptak: "gyilkolással, öléssel, vérfürdővel fenyegetik a Békemenetet".

Kérdésekre válaszolva Csizmadia László közölte: az előrejelzések szerint a Békemeneten mintegy 200 ezer, köztük több mint ezer lengyel résztvevőre számítanak. Értékesnek nevezte, hogy a Fidesz is támogatja a rendezvényt. Megjegyezte, szeretnék, ha a Magyar Villamos Művek után további
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 13:11
Gazdasági évnyitó - Orbán: nem engedhetünk be egyetlen migránst sem
munkanélküliséggel kapcsolatban közölte: ha ő visel felelősséget a következő kormányzatért, azt várja a gazdaság irányítóitól, hogy Magyarország legyen - Csehország mögött - a második legalacsonyabb munkanélküliséggel rendelkező európai állam.

A családok támogatásából kiemelte a széles körben ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyveket, valamint a bölcsődei és óvodai férőhelyek számának növekedését. Azt mondta: a kormány a multikkal és a bankokkal fizetteti meg a demográfiai fordulatot és a családtámogatási rendszert.

A gazdasági élet jelenlévő szereplőihez szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: a kormány az elmúlt években nem az IMF-re épített, nem keresett külföldi modelleket, és nem fogadott el semmilyen fenyegetést. Ehelyett megállapodott a munkaadókkal és szakszervezetekkel, és így a minimálbér 2010-hez képest 90 százalékkal, a garantált bérminimum pedig a duplájára nőtt, megkétszereződött az egészségügyi szakdolgozók, szakorvosok bére, a pedagógusoké, rendőröké és katonáké pedig másfélszeresére
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 14:34
Választás 2018 - Varga Mihály: 2015 óta 3,8 milliárd forint jutott óvodai férőhelyek bővítésére
Széllkapu közparkot, illetve a Nemzeti Táncszínház új épületét, Pesthidegkúton pedig új iskolaépületben folytathatja szakmai programját a Gyermekek Háza. A II. és a III. kerületben összesen 30 fejlesztés indulhatott el, többségében a költségvetés támogatásával - sorolta.

Mindez azt is jelenti, hogy érdemes a főváros II. kerületébe költözni, gyermeket vállalni, amit jelez a kerület növekvő népességszáma is - fűzte hozzá.

Ugyanakkor a bővülő gazdaságnak, a szaporodó munkahelyeknek és a családtámogatási rendszernek köszönhetően országszerte több jut a családok, a gyermekek támogatására, ami a népesedési tendenciák megváltozásához vezethet - mondta a miniszter. A legfontosabb segítségek közé sorolta a családbarát adórendszert, amelynek köszönhetően a szülők eddig mintegy 1900 milliárd forint adó- és járulékkedvezményt vehettek igénybe.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban 1,5 milliárd forintot fordítottak a kerületi óvodák fejlesztésére,
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 11:52
Magyar-szerb kormányülés - Emmi: szerb miniszterekkel tárgyalt Rétvári Bence
Djukic-Dejanovic demográfiáért és népességpolitikáért felelős miniszterrel, Vladan Vukosavljevic kultúráért és médiáért felelős miniszterrel, valamint Mladan Sarcevic oktatási, tudományos és technológiai fejlesztési miniszterrel.

Közölték: a péntek délelőtti találkozón szóba került, hogy mindkét országban a családok helyzete és támogatása a legfontosabb, emellett pedig fontos cél, hogy megfordítsák a negatív demográfiai folyamatokat. Slavica Djukic-Dejanovic elmondta, hogy hallottak a magyar családtámogatási intézkedésekről, amelyekről szeretnének bővebb tájékoztatást kapni, hogy a magyar modell tapasztalatai alapján is hozhassanak intézkedéseket - írták.

A találkozón Mladan Sarcevic érdeklődött a magyar felsőoktatásban működő kancellári rendszerről, amelyhez hasonlót terveznek bevezetni Szerbiában is - tették hozzá.

Az egyeztetésen Vladan Vukosavljevic kultúráért és médiáért felelős miniszterrel beszéltek arról is, hogy Újvidék 2019-ben Európa ifjúsági fővárosa, majd 2021-ben Európa
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 12:47
1/24
Képek, videók
Obama- gondolkodás.jpg
agica2004
2017. február 01. szerda, 14:29
Pozitív gondolkodás
sacimama
2015. szeptember 04. péntek, 10:33
Gondolkodás.png
kicsoda57
2015. augusztus 11. kedd, 21:29
gondolkodás.jpg
bbbarbara
2015. augusztus 05. szerda, 21:56
gondolkodás.jpg
rzsi-
2015. január 15. csütörtök, 16:35
Pozitív gondolkodás
anna4459
2014. október 08. szerda, 20:53
Női gondolkodás egyszerűs
pacsakute
2014. augusztus 17. vasárnap, 14:11
A gondolkodás.jpg
pacsakute
2014. augusztus 07. csütörtök, 07:18
pozitiv gondolkodás.jpg
cipello
2014. július 31. csütörtök, 11:31
Gondolkodás-ÓRA
1vargaildyko
2014. április 30. szerda, 14:39
Kutya-macska gondolkodás.
pacsakute
2013. augusztus 19. hétfő, 18:52
1.Hosszútávú gondolkodás.
anci-ani
2013. február 27. szerda, 10:59
Szél Bernadett.jpg
megyerimihaly
2015. február 26. csütörtök, 07:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.