Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 12:50 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A modern ügyfél-tájékoztatásról tart kétnapos nemzetközi konferenciát az OBH
körülmények is befolyásolnak, mint a tárgyalás elkezdése időben.

Jelezte, hogy együttműködnek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME), amely segít nekik a megújulásban, a modernizálásban.

Igazi demokrácia csak akkor létezik, ha az állam szolgálja a polgárait - jelentette ki Handó Tünde.

Barcza Dániel, a MOME stratégiai rektorhelyettese egy személyes példán keresztül mutatta be negatív tapasztalatait a bírósági rendszer működéséről, amelyet korábban lassúnak és nehezen érthetőnek talált a családja. Kiemelte azonban, hogy ez még régebben volt, közben évtizedek teltek el.

Azt mondta, hogy az új generációk tagjai már "digitális nomádok", akik magas színvonalú ügyfélszolgálati munkát várnak el. Az OBH és a MOME együttműködése segíteni tud a bíróságok megújításában - vélekedett.

Kitért arra, hogy segítséget nyújtanak a hivatalnak egyebek mellett a vizuális kommunikációban és a fizikai környezet javításában.

Az esemény sajtóanyagában azt írták, hogy az OBH elnökének kiemelt
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 12:22
A Jobbik által félreértett lokálpatriotizmus
az államosításkor. (Például egy kis kertes házat, műhelyt tudtak venni a két világháború között - az Alföldhöz legközelebbi dél-pesti kertvárosban.)
- Ők azok, akiket elsőként "betereltek" a gyárakba.
- Ők azok, akik 1945 után nagyon gyanúsak lettek a "magántulajdon" miatt. (Köztudottak a módszerek, melyekkel "megdolgozták" az ilyen "gyanús, osztályidegen elemeket".)
- Ők azok, akik kénytelenek voltak megtagadni mindent; egész ifjúságukat, kuláknak kikiáltott anyjukat-apjukat, az egész családjukat, hogy ne racizzák őket a gyárban, hogy ne hurcolják el őket különböző büntető- átnevelő táborokba.
- Ők azok, akik inkább lúgkövet ittak, minthogy - az akkori "kultúrpolitikai koncepciónak" megfelelően - "prolit csináljanak belőlük"! (Akit megmentettek, most már testben is megtörve, megnyomorodva, még azt is megígérte a "P"ártnak, az egyetlennek, hogy gyermekeiből is "rendes munkásembert" nevel majd...
Így lett utódaiknak is osztályrészük a "T"űröm és "T"iltom.)
- Ők azok, akik a mai
furaila, 2018. október 10. szerda, 13:53
Krónika 5. rész (kérdések)
ajándékokat fogadnak el munkájuk során? - tette fel a kérdést.

Aszódi Attila, az atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár visszautasította a feltételezést, és felhívta a figyelmet arra, hogy az atomenergia meghatározó szerepet játszik a villamosenergia-termelésben. Emlékeztetett: a párizsi klímacélok sem teljesíthetők atomenergia nélkül. Feltételezi - jegyezte meg -, a kérdező képviselő sem ellentételezésért szavazta meg 2014-ben a bővítésről szóló határozatot.

MSZP: miért nem a családokat támogatják?

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) azt kérdezte: miért fontosabb a nevelőszülők toborzása a rászoruló családok támogatása helyett. Rámutatott: a gyermekjogi törvény tiltja, hogy anyagi okok miatt szakítsák el a családjától a kicsiket, ez mégis rendszeres manapság, több ezer családot pedig kilakoltatnak.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy felelt: a kormány számára a legfontosabb a gyermek érdeke, a gyermeket nevelő családok
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 15:22
Barlangtúrák és családi foglalkozások szombaton a Baradla-barlangban
A Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) szervez családi napot az UNESCO világörökségét képező Aggteleki-karszt leghíresebb látványosságánál az Aggtelek és Jósvafő alatt húzódó Baradla-barlangnál - olvasható az NKA közleményében.

A rendezvény délelőtt az aggteleki szakaszon egy vezetett rövidtúrával indul, majd vezetett séta lesz a Kincskereső játékösvényen.

A rendezvénysátorban bábkészítést szerveznek a Fabula Bábszínház tagjaival, majd a Vitéz László című előadást láthatja a közönség a társulat előadásában.

Az előadói sátorban a denevérekről, később az univerzum érdekességeiről tartanak előadást szakértők, a nap végén pedig a barlang belsejében lévő koncertteremben ad műsort a Muzsikás együttes.

Egész nap látogatható lesz a Zöld sziget nevű terület, ahol interaktív természetismereti játékokkal várják a gyerekeket, de lesz mászható műbarlang, napmegfigyelés speciális naptávcsővel és
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 15:02
Ficsak: nagy szükség van az idősek tapasztalatára és bölcsességére
megteremtik a nyugdíj melletti munka lehetőségét a nyugdíjas szövetkezetekkel - sorolta az intézkedéseket.

Megjegyezte, az idősek tisztelete azért is fontos, mert nemzetközi kutatások szerint közvetlen összefüggés van a tisztelet és a hosszú, egészséges élet között.

Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos azt hangoztatta, hogy szükség van az idősek tudására, tapasztalatára, véleményére, bölcsességére és lényeglátására minden magyar nemzedéknek, különösen a fiatal családosoknak.

Régen kijárt a tisztelet az időseknek, ma ez kevésbé érvényesül, a "mai világ, a nyugati civilizáció" felszámolja nemcsak a hit és a szellemiség, hanem a tisztelet kultúráját is. Pedig a közösségek igazi erejét mindig a szellemiségük, a hitük adja - fogalmazott a kormánybiztos.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára azt mondta, a kormányzatnak és az idősügyben dolgozó szervezeteknek segíteniük
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 13:01
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
lakatlan sáv a környéken, ahol úgy szállhatnának a gépek, hogy azzal nem zavarnak lakosokat - mondta, leszögezte ugyanakkor, hogy szigorúan mérik a terhelést.

A választ a Ház szavazta meg, 115 igen vokssal, 42 elutasító és 1 tartózkodó szavazat mellett.DK: hány kémet, terroristát, bűnözőt engedtek be?

Vadai Ágnes (DK) arra várt választ, hány bűnözőt, terroristát vagy kémet engedett be a kabinet a letelepedési kötvény által? Szerinte kötvényt vásárolt az orosz hírszerzés kulcsemberének családja, de említést tett arról az emberről is, akire adócsalás és pénzmosás gyanújával csapott le a finn rendőrség.

Arra is választ várt: mikor láthatja azok listáját, akik vásárolhattak ilyen kötvényt.

Egyet sem engedtünk be - válaszolta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, hangsúlyozva: a kötvényprogram mechanizmusával dolgozók a magyar törvények betartásával, az ország érdekét szem előtt tartva jártak el, és akkor is ellenőriznek, ha egy kötvényes életében
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 16:23
Orbán: idén is lesz nyugdíjprémium, több, mint tavaly
A kormányfő beszámolt továbbá a testület tagjai előtt arról, hogy ebben az évben eléri a 230 ezret azoknak a nőknek a száma, akik igénybe vették a 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét. "Mi ezt nagymamanyugdíjnak szoktuk magunk között nevezni, mert ezt egy családpolitikai intézkedésnek is szántuk", hiszen így a fiatal szülők komoly segítséget kapnak "az unokák pesztrálásában" - fogalmazott.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy rehabilitálni kell a családról való gondolkodást, helyre kell állítani a többgenerációs családi gondolkodási modellt Magyarországon.

Magyarázatában arról beszélt, hogy az Európa szinte minden országát sújtó népességfogyásra adott válaszok radikálisan megosztják a kontinenst. Európa egyik fele szerint ugyanis ha nincs elég fiatal, "vegyünk (...) Afrikából meg Ázsiából, vagyis telepítsünk be az elfogyó őshonosok, bennszülöttek helyett migránsokat, idegeneket". A másik irányzat szerint - ez a "romantikus", "ezek volnánk mi" - "ha akarunk változtatni ezen a
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 12:11
Erdő Péter: a világra figyelő egyházra van szükség
Erdő Péter homíliájában kiemelte: "Isten országa hatékonyabb és nagyobb, mint amit mi látunk", a jó mindenütt megjelenhet, a Szentlélek az egyházi közösség látható határain kívül is kifejtheti hatását.

Ugyanakkor a Szentlélek hatásai az emberi szívekben mutatkoznak meg - mondta, hozzátéve, hogy "ha elfogadjuk" a Szentlelket, akkor "rajtunk keresztül meg tudja újítani a világot".

Felidézte: a Szent Egyed közösségről, imádságos összejöveteleikről a Trasteverén, munkájukról a szegények, a betegek, a hajléktalanok és az üldözöttek körében 40 éve, római tanulmányai során hallott először.

Hangoztatta, hogy ma is nagy szükség van arra a "komoly szeretetre", "imádkozó és cselekvő, bátor lelkiségre, amelyet ez a közösség hazánkban is képvisel".

Szőke Péter, a magyar közösség vezetője köszöntőjében arról beszélt, hogy korunkban nagy a kísértés, hogy falakat emeljünk, amelyek elválasztják egymástól az embereket, a népeket.

A keresztények is gyakran kísértésbe esnek, hogy "ellegyenek
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 20:04
A II. világháború alatt elkövetett nemi erőszak történetéről jelent meg könyv
Ez egy nagyon alapos tudományos mű, amelyben minden benne van, amit erről a témáról tudni lehet, az erőszakos katonáktól és katonanőktől kezdve a megerőszakolt holokausztáldozatokon át, a más országokban erőszakot elkövető katonákig - emelte ki a kötet bemutatóján Skrabski Fruzsina, az orosz katonák erőszakosságát feldolgozó Az elhallgatott gyalázat című dokumentumfilm rendezője.

Kifejtette, hogy tapasztalatai szerint az ilyen kötetek, vagy a témát feldolgozó filmek megjelenése után sorra kerülnek elő újabb áldozatok, ami azt mutatja, hogy az erőszakot átélteknek nagyban segíti a trauma feldolgozását, ha ezek a történetek napvilágra kerülnek.

"Azokban az esetekben pedig amikor az áldozatok nem tudják felvállalni ezeket a történeteket, akkor a dokumentumfilmeseknek, történészeknek kell beszélni ezekről" - fűzte hozzá.

Kiss Gábor, a Hadtörténeti Múzeum HIM Hadtörténelmi Levéltár vezetője elmondta, hogy a háborús időkben, a katonák által, civil nők sérelmére elkövetett erőszak témáját
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 20:38
Négy új elnökségi tagot választott a tenisz szövetség
ki nem merítették.

Markovits László, volt Davis Kupa-játékos, a Vasas SC elnöke a tanácskozás elején emlékeztetett arra, hogy hétfőn Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelenlétében lezajlott egy egyeztetés Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke, valamint a szövetség működését bírálók - többek között Markovits László, Sávolt Attila és Babos Csaba - között, amelyen Markovits idézete szerint az államtitkár erősen javasolta Szűcs Lajosnak, hogy a rendkívüli közgyűlést ne tartsák meg, hanem a magyar tenisz családnak adjanak 30 napot egy alapszabály szerinti rendes közgyűlés összehívására.

Markovits szerint az alapszabály módosításával akarják elhallgattatni azokat, akiknek építő, kritikus véleményük van a szövetség működésével kapcsolatban, s ezt "nem tartja barátságosnak". Hozzáfűzte: szerinte mások a magyar tenisz legfontosabb kulcskérdései annál, mint az alapszabály módosítása, s azon a véleményen volt, hogy a jelenlegi két legsikeresebb hazai teniszező, a válogatottbeli szereplést a közelmúltban lemondó
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 15:08
H.Kohut Katalin: Férfi becsület (Vilma-Béla párbeszéd)
becsületének, nevetése az emberségének...
- Akkor halt meg infarktusban, hirtelen, amikor hosszú koldultatása, állandó kifosztása után az alkoholisták, füvesek emelése közben először életében születése napján jóllakott és volt új ruhája is.
- Igen, hallottam Magdikától, hogy a Kelet egyik tagja az öccse életéről szóló novellája címét átjavította Fekete bárányra azzal kezdve az írást, hogy Gyuszika más ócska ruhájában szégyenkező fiú Hamupipőke volt.
- Honnan tudta a költő ismerős, mi történt a családdal?
- Drága Vilmám, mindenki tudta, hogy mi történik velük, mondták is többen, hogy az országnak kell helyettük szégyellnie magát, s hogy ne énekeljen Bródy dalokat. Magdikával együtt rajtuk hajtotta végre a Hunnia börtönelme ország utolsó nyelvi ellenségként és Kohut emberi családként a világkönyvtárukat, melyet előre megírtak közösen, majd lezárták vasfüggöny néven folyamatosan a határokat.
- Magdika erősebbnek bizonyult, 59 évig bírta a hidegháborút egy egész ország ellen, de
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 13:07
H.Kohut Katalin: Séta
feltöltődésé, a korlátlan szabadságé, a nyugalomé. Ilyenkor megszűnik az ember minden munkájától, átadja testét és lelkét a gondtalanságnak, legyen bármilyen borongós az idő, szükség van a leghidegebb évszakban is fél óra sétára a friss levegőn, hogy tüdőnket megszívjuk friss, oxigéndús levegővel.

Én mindig úgy terveztem a napjaimat, hogy lehetőleg pénteken és szombaton elvégezzem a háztartási munkákat, a főzést szombaton két napra takarítással, mosással együtt, hogy a vasárnap közös élménnyé váljon a család tagjainak. Míg együtt éltem a férjemmel, minden vasárnap kirándulni jártunk autóval, kedvenc helyünk a Mátyás király kútja volt Pálháza fölött a Hegyközben, ahol Szép Ilonka sírja is található. Itt fedett főző helyiségek vannak kialakítva, esőben is mentünk, vittük magunkkal a megmosott húst, zöldségeket, bográcsot, általában gulyáslevest főztünk családi barátokkal együtt, akikkel futball mérkőzést is játszottunk.

Télen a vasárnapokat benn töltöttük, ilyenkor olvastunk, zenét
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:19
1/476
Képek, videók
Drávaszentes konferenciat
ludysi
2009. augusztus 25. kedd, 08:48
Egyetemi nóta 01.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:15
Egyetemi nóta 02.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:14
Az egyetemi körben 01.jpg
chillik
2017. november 28. kedd, 05:02
Az egyetemi körben 02.jpg
chillik
2017. november 28. kedd, 05:02
Szeged-1930- egyetem előt
agica2004
2017. június 06. kedd, 19:43
Agárdi, egyetemi oktató
furaila
2017. május 11. csütörtök, 04:06
osho-az_egyetemen_nem_ tan
menusgabor
2016. október 11. kedd, 16:37
egyetem.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:01
egyetem autó.jpg
kicsoda57
2015. december 22. kedd, 16:53
Harvard Egyetem
sanci81
2015. november 24. kedd, 15:38
hando110yoke.jpg
kkm
2014. július 06. vasárnap, 06:48
handok-wallpaper.jpg
szidnifox
2011. augusztus 12. péntek, 23:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.