Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:51 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rokfortos csirkecomb
Rokfortos csirkecomb

Hozzávalók:
4 csirkecomb
10 dkg vaj
3 ek olívaolaj
1,5 dl fehérbor
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
5 ek liszt
10 dkg rokfort
1 csokor snidling
20 dkg trappista sajt
só, tb, majoránna, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:
A combokat vajon megpirítjuk, majd tepsibe rakjuk. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel és borral. letakarjuk, és sütőben megpároljuk.
Ha puha, a fóliát levesszük, és pirosra sütjük.
Az olívaolajat, a rokfortot, a lisztet, a tejszínt összefőzzük.
A mártást a combra öntjük, reszelt sajttal, vágott snidlinggel megszórjuk.
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:07
x
szeretne mandulát is tehet a közepébe.
#918
2008. november 9. 18:20
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

916: csinálj csirkét!
Sajtos rakott csirkecomb
4 egész csirkecomb
1 evőkanál liszt
1 evőkanál piros paprika
1 fej hagyma
8 vékony szelet sajt (trapista, edami, gouda, vagy hasonló
1 tejföl
Só és Vegeta
Elkészítés: A csirkecombokat kettévágjuk (alsó és felső combra). Egy tepsit margarinnal kikenünk és beletesszük a húsokat. Megsózzuk. A lisztet és a piros paprikát egy kevés vegetával összekeverjük és megszórjuk a húsokat. Rákarikázzuk a hagymát, majd mindegyik darabra egy szelet sajtot teszünk. Végül meglocsoljuk a tejföllel. Lefedjük fóliával, s 200-220 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük.
#917
2008. november 9. 18:15
Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2008. november 9. 18:09
Válaszolj!
nagyuska, 2014. március 15. szombat, 07:42
Vadnyulcomb barackal
Hozzávalók :
Hozzávalók 4 személyre:
4 vadnyúlcomb (á 25 dkg)
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál szárított kakukkfű
2 evőkanál köménymag
1 babérlevél
1,5 dl fehérbor
1/2 l húsleves kockából
1,5 dl szójaszósz
2 evőkanál méz
60 dkg burgonya
2 szál póré
4 zellerszár
10 dkg aszalt barack

Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és erőteljesen megpirítjuk benne a combok mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, a köménymagot, a babérlevelet, ráöntjük a bort, és felforraljuk. Hozzáöntjük a levest, a szójaszószt és a mézet. Az egészet a római tálba öntjük, és lezárjuk. A hideg sütőbe tesszük, 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsolunk, és 30 percig sütjük. Közben meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a pórét, a zellert, megmossuk a zöldségeket, és falatnyi
tundihugi, 2011. március 06. vasárnap, 18:25
Vadnyúlcomb barackkal
Hozzávalók 4 személyre:

* 4 vadnyúlcomb (á 25 dkg)
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olaj
* 1 evőkanál szárított kakukkfű
* 2 evőkanál köménymag
* 1 babérlevél
* 1,5 dl fehérbor
* 1/2 l húsleves kockából
* 1,5 dl szójaszósz
* 2 evőkanál méz
* 60 dkg burgonya
* 2 szál póré
* 4 zellerszár
* 10 dkg aszalt barack

Elkészítés:

A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és erőteljesen megpirítjuk benne a combok mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, a köménymagot, a babérlevelet, ráöntjük a bort, és felforraljuk. Hozzáöntjük a levest, a szójaszószt és a mézet. Az egészet a római tálba öntjük, és lezárjuk. A hideg sütőbe tesszük, 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsolunk, és 30 percig sütjük. Közben meghámozzuk a burgonyát,
rochlitzne, 2010. szeptember 02. csütörtök, 13:08
Marinadok
Vadpácok készítése (marinádok)

Vizes pácok készítése (nagyobb darabok, comb, gerinc egészben való pácolására):


Apróra vágott fehér és sárgarépát, vöröshagymát, egész fekete borsot, borókabogyót, babérlevelet teszünk a vízhez. Ecettel, citromlével vagy tárkonyos ecettel ízesítjük. Ezt a keveréket jól összefőzzük, ami azt jelenti, hogy a forrástól számítva 15-20 percig főzzük, majd lehûtve a pácolandó húsra öntjük. Ügyeljünk arra hogy azt jól ellepje, mert a kilátszó hús hamar romlásnak indul. A vizes páchoz sót nem teszünk, mert a hús ettől elveszíti eredeti színét. Hûvös helyen érleljük néhány napot, többször megforgatva-locsolva, hogy mindenhol egyenletesen érje a páclé és a fûszerek aromája jól átjárja. Használhatjuk szarvascomb, gerinc egészben, vaddisznócomb pácolására.

Olajos pácok készítése:


A hozzávalók mindig őrölt, szárított fûszerek vagy apróra vágott zöldfûszerek legyenek, valamint a
margareta51, 2008. november 29. szombat, 22:03
párolt szarvascomb
Párolt szarvascomb
Hozzávalók:

80 dkg szarvascomb, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, olaj, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 8 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, paradicsompüré, 5 dkg liszt, csontlé, 2 dl vörösbor

A combot lehártyázzuk, szalonnával megtűzdeljük, és lábosban elősütjük. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a kockára vágott hagymát megpirítjuk, a felkarikázott zöldségekkel és fűszerekkel együtt tovább pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, kevés csontlét, a vörösbort, felforraljuk, beletesszük az elősütött combot, és takaréklángon puhára pároljuk. A gombát vajon megpirítjuk. Ha a comb megpuhult, kivesszük a lábosból, a visszamaradt mártást liszttel besűrítjük, kiforraljuk, szitán átszűrjük, hozzáadjuk a gombát, még egyszer felforraljuk, és a felszeletelt combra öntjük. Krokettrudacskákkal tálaljuk.
faciendum, 2007. február 05. hétfő, 07:34
Párolt szarvascomb
Hozzávalók:

80 dkg szarvascomb, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, olaj, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 8 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, paradicsompüré, 5 dkg liszt, csontlé, 2 dl vörösbor

Elkészítése:

A combot lehártyázzuk, szalonnával megtűzdeljük, és lábosban elősütjük. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a kockára vágott hagymát megpirítjuk, a felkarikázott zöldségekkel és fűszerekkel együtt tovább pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, kevés csontlét, a vörösbort, felforraljuk, beletesszük az elősütött combot, és takaréklángon puhára pároljuk. A gombát vajon megpirítjuk. Ha a comb megpuhult, kivesszük a lábosból, a visszamaradt mártást liszttel besűrítjük, kiforraljuk, szitán átszűrjük, hozzáadjuk a gombát, még egyszer felforraljuk, és a felszeletelt combra öntjük. Krokettrudacskákkal tálaljuk.
bulac57, 2007. február 02. péntek, 00:30
Képek, videók
Csirkecomb-figyelő
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:16
Sült csirkecomb
irmus
2018. július 11. szerda, 06:59
Pikáns csirkecombok póréh
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:41
Csirkecomb
irmus
2018. április 07. szombat, 10:49
Sült csirkecombok petrezs
irmus
2018. március 06. kedd, 16:04
Rizses csirkecomb párolt
irmus
2017. május 20. szombat, 18:09
Sült csirkecomb - spárga-
irmus
2017. május 13. szombat, 18:41
Sült csirkecomb Kukoricás
irmus
2017. április 10. hétfő, 07:24
grilles csirkecomb
irmus
2017. március 12. vasárnap, 08:55
vicc napi combok nyitás.
kicsoda57
2014. augusztus 18. hétfő, 11:41
fűszeres combok
barbette
2010. október 04. hétfő, 20:03
Töltött csirke combok
sarkadykati
2009. november 18. szerda, 03:37
combok
nyaszi
2009. február 09. hétfő, 16:30
csirke combok a levesben!
eri70
2008. január 07. hétfő, 13:57
Címkék
kockára vágott, hideg sütőbe, felszeletelt combra, combok mindkét, forrástól számítva, tepsit margarinnal, felkarikázott zöldségekkel, combra öntjük, combot lehártyázzuk, római tálba, fóliát levesszük, piros paprikát, elősütött combot, tejszínt összefőzzük, visszamaradt mártást, fokhagymát meghámozzuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.