Regisztráció  Belépés
2018. július 20. péntek | 29. hét | 201. nap | 16:42 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ropogós sajtos csigák
Hozzávalók:

A tésztához :
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
1 kávéskanál sütőpor
4 kávéskanál só
2 tojás sárgája
2 dl tejföl

A töltelékhez:
20 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg sütőmargarin
2 kávéskanál só

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 5-7 mm-es szeletekre vágjuk, és a csigákat vékonyan kizsírozott sütőlemezre fektetve pirosra sütjük.
bkisseva, 2018. július 11. szerda, 15:01
Meggyes macskaszem
Tésztához: 40 dkg liszt , 4 tojássárga , 12 dkg margarin , 1 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva pici cukorral. ( Édesszájúak tehetnek a liszthez 3-4 ek kristálycukrot) Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk . Pihentetés nélkül téglalappá nyújtjuk a cipókat Kb 15 cm× 20 cm re . ( fél cm-nél ne legyen vékonyabb ) A 2 szélét végigrakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta , úgy hogy középen maradjon egy üres sáv . Ide kerül a töltelék .

Töltelékhez 20 dkg darált dió 15-20 dkg porcukor ( édesszájtól függ ! ) 4 tojásfehérje. A tojásfehérjét kemény habbá verjük beleforgatjuk a porcukros diót .

Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket . A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük és 200 fokon pirosra sütjük . ( vigyázni kell nehogy túl süljön )

A fényképen szélesebb a süti mint az igazi , mert ez az első próbálkozásom volt és nem mertem 3 felé osztani a
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 12:42
Sajtos ropogós
Hozzávalók:

A tésztához :

50 dkg liszt

25 dkg sütőmargarin

1 kávéskanál sütőpor

4 kávéskanál só

2 tojás sárgája

2 dl tejföl

A töltelékhez:

20 dkg reszelt trappista sajt

20 dkg sütőmargarin

2 kávéskanál só

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 5-7 mm-es szeletekre vágjuk, és a csigákat vékonyan kizsírozott sütőlemezre fektetve pirosra sütjük.

Megjegyzés:
Ha egymás után sütjük ki a csigákat, a tepsit elég az első adag sütésekor bezsírozni. Sok lesz belőle.
bkisseva, 2017. december 13. szerda, 14:55
Ízőrzők – Noszvaj
hagyjuk.
Közben a többi lisztet átszitáljuk egy tálba. Csipetnyi sóval ízesítjük, elmorzsoljuk benne a sertészsírt. Hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Ha kell, kevés lisztet még teszünk hozzá. Addig gyúrjuk körkörös mozdulatokkal, míg az edény falától elválik. Amikor már szép sima a tészta, liszttel megszórjuk a tetejét, és vászonruhával letakarva meleg helyen kelesztjük.
Egy jó fél óra múlva lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk a megkelt tésztát, majd négyfelé vágjuk, és cipókat formázunk belőle. Ezeket egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, 3 mm vastagra. A tésztát hosszában félbevágjuk, és téglalapokat alakítunk belőle.
A szélétől 2 cm-re szilvalekvár halmokat helyezünk mindegyikre, feltekerjük, és vékonyan kizsírozott tepsibe helyezzük a buktákat úgy, hogy a hajtások alulra kerüljenek. A bukták között hagyjunk egy kis helyet, mert sütés közben megdagadnak.
A tepsiben még negyed óráig kelesztjük, majd előfűtött kemencében 8 perc alatt szép barnára
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:23
Almás receptek
megsütjük.
Sütés után deszkára borítjuk, kockára vágjuk, cukorral meghintjük.

Töltelék :
az almát meggyaluljuk, a cukorral addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
Fahéjjal ízesítjük, ha kihűlt a tésztára kenjük.



Almás rétes:

A réteslisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és egy kis olvasztott, langyos zsírral és gyengén sózott, ecetes langyos vízzel rétestészta keménységű tésztát készítünk. A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, cipókat formálunk belőle, a cipókat egyenként is jól eldolgozzuk, korong alakúra formázzuk, olvasztott zsírral megkenjük.
Ezalatt megfelelő nagyságú asztalterítővel letakarjuk az asztalt, és enyhén meglisztezzük. Elkészítjük a tölteléket, és megkenjük a sütőlapot. A kipihentetett rétestészta alá nyúlunk, a kezünk fejére veszszük, és egy kissé széthúzzuk. A lisztezett terítőre téve, lisztbe mártott kézzel óvatosan kihúzzuk az asztal széléig. A széleket leszedjük, a tésztát egy kissé
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 07:49
Nyomdás kekszek
sütjük.

Gyereketető keksz
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 kg vaj, 0.5kg porcukor, 3 evőkanál vanília kivonat,
10 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 tojás
Először a vajat keverem ki a porcukorral. Muszáj, hogy porcukor legyen, és muszáj, hogy vaj legyen.Utána hozzádolgozom a tojást, a vanília kivonatot, a végén pedig a lisztet és a kakaóport.Utána 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Majd formáljunk kisebb cipókat belőle.Nyújtsuk ki, majd szaggassunk belőle kekszeket. Minden kekszre rányomtam a feliratot, és mehet a sütőbe! Pár perc és elkészül. (17ofok, légkeveréses)

Sima, omlós tésztás keksz
Hozzávalók kb. 2-3 tepsihez:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg vaj
1. A tészta hozzávalóit gyors
bkisseva, 2016. november 10. csütörtök, 15:22
Húsvéti recept gyűjtemény
köríthetjük.
III. Fél rész juhtúró, negyed rész vaj, negyed rész krémsajt, pirospaprika, tört köménymag, mustár, egy kevés konyak, egy kevés sör.
Tegyük egy óra hosszára hűtőbe, ezalatt a sör könnyű erjedési folyamatot indít el a körözöttben.

Kremzli
Hozzávalók: 3 tojás, 2 evőkanál libazsír, kevés cukor, fahéj, 4 evőkanál darált dió, reszelt citromhéj, kb. 10 evőkanál maceszdara.
A tojást, a zsírt a darált diót felverjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a maceszlisztet. Kis cipókat formálunk, majd forró olajban mindkét oldalukat átsütjük. Készíthetjük sósan is, a fűszerek helyett sót, borsot, kevés gyömbért, esetleg reszelt hagymát, tört főtt krumplit is adhatunk hozzá.

Krémes tojások
Hozzávalók: 6 tojás, 3 teáskanál sűrű tejföl, 1 kis doboz sprotni (apró füstölt hal), 5 dkg füstölt sonka, 1-1 evőkanál reszelt márványsajt és darált dió, 3 csapott evőkanál margarin. 1/4 citrom leve és reszelt héja, 1-1 teáskanál finomra vágott vöröshagyma és narancslé, 2
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
kifli
Kifli
Negyed kiló lisztből, két és fél deka élesztőből és langyos tejből lágy kovászt csinálunk. Amikor jól megkelt,
összegyúrjuk háromnegyed kiló liszttel, két deka sóval, ugyanannyi cukorral és tíz deka vajjal s annyi tejjel, hogy se túl lágy se túl kemény ne legyen. Alaposan megdagasztjuk, és letakarva meleg helyen újra megkelesztjük. Meglisztezett deszkán vékony kerek lapokra nyújtjuk, egy-egy lapot négy felé vágunk, és az így kapott háromszögekből kifliket formálunk, a szélesebb végén kezdve a behajtást. Tepsibe tesszük, és ismét megkelesztjük. Tojássárgájával megkenve a tetejét, a sütőben szép pirosra sütjük.


Olcsó finom kifli
Húsz deka margarint összedolgozunk húsz deka liszttel, hozzáteszünk kevés tejben feloldott két deka élesztőt, öt deka porcukrot és pici sót. Jól összegyúrjuk, és a tésztát hat cipóra osztjuk. A cipókat kerek torta formájúra nyújtjuk és tetszés szerint több részre elosztjuk. A felső, széles végénél mindegyik lapocskára finom lekvárt teszünk,
koszegimarika, 2016. május 31. kedd, 16:38
Sós kalács
evőkanál olaj
A töltelékhez

50 dkg sonka
1 db lila hagyma
5 db főtt tojás
1 doboz tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
A tetejére

1 db tojás
tengeri só
szezámmag
natúr napraforgó

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl tejjel felfuttatjuk a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a maradék langyos tejet, az olvasztott margarint, csipet sót, tojások sárgáját, olajat. Összedolgozzuk, 6 felé vesszük, kis cipókat formálunk belőlük és 30 percig kelesztjük letakarva.
A sonkát, hagymát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A megkelt tésztákat téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk sóval, borssal ízlés szerint. Rátesszük a felkockázott sonkát, hagymát, tojást és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük, mint a piskótát és 2-2 összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, a tetejét tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, tengeri sóval, natúr napraforgóval. A tepsi még
reifregina, 2016. március 01. kedd, 15:17
A A 18 legjobb levesbetét – A nagymama eredeti receptj
elkevertük, a leves már forrjon. Ha az első galuska szétesik, tegyünk még egy kevés grízt hozzá.

Daragaluska
10 dkg habosra kavart vajba belekeverünk 2 tojássárgáját, 10 dkg darát, kellő mennyiségű sót és végül 2 tojás keményre vert habját. Kiskanállal galuskákat szaggatunk a forró levesbe és kb negyedóráig főzzük benne.

Gyúrt levestészta
Fél kg lisztből nagyon sok levestésztát készíthetünk. Víz nélkül gyúrjuk, fél kg liszthez 4 tojást veszünk, keményre gyúrjuk és kis cipókat formálunk belőle. A cipókat nagyon vékonyra nyújtjuk és tetszés szerint finommetéltre, vagy apró kockára, esetleg derelyemetélővel úgynevezett cifra kockára vágjuk. Az eltevésre szánt tésztát kiteregetve megszárítjuk, s vászonzacskóban bármeddig eltarthatjuk.

Májgombóc
15 dkg borjú-, disznó- vagy baromfimájat apróra vágunk és szitán áttörünk. Kevés reszelt vöröshagymát és petrezselyemzöldjét zsíron megpárolunk, 1 tejbe áztatott zsemlét is áttörünk s mindezt jól összekeverve hozzáadunk még
tinka1951, 2016. január 07. csütörtök, 09:32
Finom süti
meggyes macskaszem

Tészta:
35 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
5 dl tej
2 dkg élesztő
fél csomag sütőpor

Töltelék:
50 dkg magozott meggy
20 dkg darált dió
4 tojásfehérje
2 csomag vaníliás cukor
1 üveg meggylekvár
15 dkg kristálycukor

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben és egy csomag vaníliás cukorban, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és jó állagú tésztát gyúrunk belőle. 25 percig pihentetjük, majd 3 részre (cipóra) osztjuk. A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 20 × 30 cm), és kb. 2 mm vastagra. Megkenjük a tésztát vékonyan meggylekvárral, majd a két szélét végigrakjuk meggyel, és felsodorjuk. A darát diót a tojások kemény habjával és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a tészta közepére kanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük. Mikor megsült és kihűlt
bozsanyinemanyi, 2015. október 30. péntek, 22:29
mézes krémes
töltelékhez:

20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
5 dl tej
3 dl baracklekvár

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS:
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk.

A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25cm x 30cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal.

Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal.

A csokoládét darabokra törjük, hozzáadjuk az
faciendum, 2015. október 18. vasárnap, 22:29
1/15
Képek, videók
22-sajtos ropogós.jpg
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:15
Ági féle sajtos ropogós!.
gaby73
2014. október 09. csütörtök, 20:05
Az én sajtos ropogósom
sarkadykati
2012. január 07. szombat, 10:28
14_o_sajtos_ropogos.jp g
sarkadykati
2012. január 07. szombat, 04:57
ropogós sajtos rud
ibolya58
2010. február 06. szombat, 16:11
Sajtos ropogós és csokis
tonfruzsi
2008. április 05. szombat, 12:14
Sajtos ropogós
tonfruzsi
2008. március 28. péntek, 10:18
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
Margarin és vaj
irmus
2015. január 11. vasárnap, 09:01
Flora margarin logo 2
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:08
Flora margarin logo 1
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:06
margarin.jpg
sarkadykati
2013. február 14. csütörtök, 03:26
margarinos-kifli.jpg
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:48
Címkék
tésztára kenjük, végén pedig, kevés konyak, meggyes részüket, cipókat kerek, darát diót, puha margarint, kevés langyos, kevés grízt, felkockázott sonkát, csigákat vékonyan, forró levesbe, cipókat vékony, cipókat egyenként, tojások kemény, lábasba tesszük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.