Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 08:25 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumplis-bere/
vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv kukoricával, apróra vágott burgonya kockákkal, ..... és még ami megmozgatja a fantáziánkat.

Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott
tinka1951, 2018. február 13. kedd, 22:48
Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csa
Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csak főzőiskolákban ismerhetnél meg

A profi séfek minden trükkjüket titokban tartják, s csak a tanítványaikkal osztják meg őket. Azonban mi összegyűjtöttünk néhány bölcsességet, melyek biztosan hozzájárulnak majd a főzőtudásodhoz.
A következőkben olyan trükkökről olvashatsz, melyekkel akár Gordon Ramsay ételeinek ízét is elérheted - vagy még jobbat! A 15 tipp mellett, a cikk végén egy bónuszt is találsz, a legfurcsább főzőtippet, amit valaha is hallottál.

1. A tökéletes steak
Miután kivetted a húst a hűtőből, ne süsd meg egyből. Elkészítés előtt egy-két óráig pihentesd kint, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét. Egyenletesen süsd át, s élvezd az isteni ízeket. A szép barna kéreg elérése érdekében minden nedvességet távolíts el a húsból sütés előtt.


2. A legszaftosabb hús
Időbe telik míg tökéletesre sütsz egy csirke- vagy disznóhúst, amit könnyedén kiszáríthatsz. Ennek elkerülésére sok
suzymama, 2018. január 28. vasárnap, 17:52
Konyhai - háztartási kisokos- tippek-praktikák
Konyhai - háztartási kisokos

Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.

Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.

Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Mérsékelten meleg sütőben süssük.

A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig.

A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt
ametiszt54, 2016. szeptember 13. kedd, 12:49
Gyilkos galóca
zöldes árnyalat, néha azonban éppen ez a rész fakul ki. A kalap széle viszont csaknem mindig a leghalványabb, néha szinte fehéres. Alakja eleinte tojásdad, félgömb alakú, széle fiatalon kissé begöngyölt. Kifejlődve ellaposodik, teljesen sík is lehet. Felszíne sima, széle nem bordázott. A kalapbőr szárazon fénylő, nedves időben tapad. Általában nincsenek rajta burokmaradványok, csak ritkán tapad meg rajta egy-egy fehéres foszlány. A kalap húsa fehér, közvetlenül a kalapbőr alatt sárgászöld; maximális vastagsága 4,5-től 7,5 mm-ig.

A lemezek sűrűn állnak, a tönknél szabadon állók, esetleg nagyon gyengén tönkhöz nőttek. Vastagságuk 6 - 9 mm, nem egyforma hosszúak. Színük fehér vagy krémszínű, oldalnézetben enyhe sárgás-zöldes árnyalattal. Sohasem lehetnek vörösesek vagy barnásak, és megsérülve sem színeződnek el.

Tönkje: 6 - 15 cm hosszú és 0,8-től 1,7 cm vastag. Valamivel világosabb, mint a kalap, de ritkán mondható fehéresnek, a gallér alatt halványsárgás, a tönk tövénél kifejezetten
lilagondolatok, 2016. május 24. kedd, 21:31
A haj növesztését segítő módszerek
A hosszú, egészséges haj sokak vágyálma, amely elérésének érdekében évszázadok óta alkalmaznak különféle házipraktikákat.

Minden egyes hajszál három fázison megy keresztül élete során, ezek az anagén, a katagén, és a telogén fázisok. A haj növekedési sebessége harminc éves kor után lassul le, amikor a hormonális változások, a nem megfelelő diéta, és a stressz meghatározóvá válik életünkben.

Az egyiptomiak a fügeolajat és a ricinusolajat, a görögök és rómaiak pedig az olívaolajat és a rozmaringolajat részesítették előnyben.

Alább felsoroljuk azokat a természetes módszereket, amelyek segítik a haj növekedését és egészségének fenntartását, köztük különféle olajakat és ételeket, amelyek használatával és fogyasztásával búcsút inthet hajproblémáinak.

Miért költene hatalmas összegeket a hajnövekedést segítő klinikai beavatkozásokra, amikor különféle otthon is megtalálható gyógymódokkal ugyanazt a hatást érheti el? Nem csak költségkímélőek és egyszerűek, de a
pacsakute, 2016. február 09. kedd, 09:58
Spárga főzése (alaprecept)
amelyikben áll a spárga, mert nagyon sokáig tart, amíg a víz felforr benne. Ennek előnye viszont, hogy a spárga feje kilóg belőle, és csak párolódik. Ezért ha tökéletesen szeretnénk eljárni a főzésnél, jobb, ha a rügyek nem érnek a vízbe és csak párolódnak a gőzben.
A főzés során az előkészített spárgát forró vízbe tesszük és a fehér esetében kb. 10-15, míg a zöld esetében kb. 5 percig főzzük. A főzési idő inkább iránymutató. A főzési időt a szín (és frissesség) mellett ugyanis alapvetően a spárga vastagsága befolyásolja, amely a fenti főzési időt meghosszabbíthatja.
A vízbe tehetünk kevés fehér kenyeret vagy toast kenyeret (esetleges keserű íz ellen), alapvetően azonban kevés cukrot, sót, esetleg vajat (ritkább esetben citromlevet vagy csak fehér spárgánál fehérbort).
Ha hajlamosak is vagyunk a túlfőzésre, a spárga esetében ezt semmiképpen se tegyük! Ha bizonytalanok vagyunk, előbb főzzünk meg egy darabot és teszteljük a főzési időt.
Amint a spárgát a főzőedénybe tettük, vegyük vissza a
reifregina, 2015. április 21. kedd, 16:15
Spárga - jó tudni!
áll a spárga, mert nagyon sokáig tart, amíg a víz felforr benne. Ennek előnye viszont, hogy a spárga feje kilóg belőle, és csak párolódik. Ezért ha tökéletesen szeretnénk eljárni a főzésnél, jobb, ha a rügyek nem érnek a vízbe és csak párolódnak a gőzben.

A főzés során az előkészített spárgát forró vízbe tesszük és a fehér esetében kb. 10-15, míg a zöld esetében kb. 5 percig főzzük. A főzési idő inkább iránymutató. A főzési időt a szín (és frissesség) mellett ugyanis alapvetően a spárga vastagsága befolyásolja, amely a fenti főzési időt meghosszabbíthatja.
A vízbe tehetünk kevés fehér kenyeret vagy toast kenyeret (esetleges keserű íz ellen), alapvetően azonban kevés cukrot, sót, esetleg vajat (ritkább esetben citromlevet vagy csak fehér spárgánál fehérbort).
Ha hajlamosak is vagyunk a túlfőzésre, a spárga esetében ezt semmiképpen se tegyük! Ha bizonytalanok vagyunk, előbb főzzünk meg egy darabot és teszteljük a főzési időt.
Amint a spárgát a főzőedénybe tettük, vegyük vissza a
suzymama, 2015. április 21. kedd, 13:50
Barátfüle és nudli
hatalmasnak tűnő tenyere alól a kis kecses, szinte egyforma tésztácskák. Még most is...
story folytatása

hozzávalók

1 kg burgonya
30 dkg finomliszt
1 db tojás
5 dkg vaj (vagy zsír)
só ízlés szerint
20 dkg szilvalekvár (kemény, a töltelékhez)
4 k napraforgó olaj
10 dkg zsemlemorzsa

A nudlikat vágni is lehet sodrás helyett, hogy a kinyújtott tésztát apró, hosszúkás téglalapokká szabdaljuk, amiknek vastagsága és szélessége megegyezik. De az közel se olyan szép! :)

elkészítés

A jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos munkát!
Az olajon egy nagyobb lábasban megpirítjuk a zsemlemorzsát és félretesszük.
A hideg törtburgonyát összekeverjük a tojással, vajjal, jó csipet sóval és kb. 30 dkg liszttel, ezt a krumpli lisztessége határozza
horvathnemagdi, 2015. január 22. csütörtök, 13:01
Sok burgonya, kevés helyen ....
Hihetetlenül sok krumplit lehet termeszteni kevés helyen, és aránylag kevés munkával.

Négy darab másfél méteres oszlopot beásunk a földbe (30-40 cm), félárnékos helyre. A beásott részt tartósítjuk. A föld felszínétől 10 cm távolságra csavarozunk az oszlopokra körbe deszkákat. A deszkák szélessége 20 cm, vastagsága 3-6 cm. A deszkákba lukakat fúrunk 10 mm-es fúróval.
A láda 3 oldalát teljesen bedeszkázunk, a negyediket pedig szakaszosan. A láda aljára elhelyezünk 15 cm vastagságban faforgácsot vagy ág daralékőt, rá egy réteg szalmát. Majd terítsünk rá, az első deszka magasságáig, föld és komposzt keveréket (1:1 arányban).
Ebbe a földrétekbe helyezzünk el egyenletes távolságra egymástól, 16 db kicsirázott krumpligumót, és öntözzük meg.
Öntözzük rendszeresen, hogy a föld ne száradjon ki. Amint az első hajtások kibújnak és elérik a 25 cm magasságot, csavarozzuk fel a következő deszkát. A
relaxa2008, 2014. november 25. kedd, 12:03
Sok burgonya, kevés helyen ....
Hihetetlenül sok krumplit lehet termeszteni kevés helyen, és aránylag kevés munkával.
Négy darab másfél méteres oszlopot beásunk a földbe (30-40 cm), félárnékos helyre. A beásott részt tartósítjuk. A föld felszínétől 10 cm távolságra csavarozunk az oszlopokra körbe deszkákat. A deszkák szélessége 20 cm, vastagsága 3-6 cm. A deszkákba lukakat fúrunk 10 mm-es fúróval.
A láda 3 oldalát teljesen bedeszkázunk, a negyediket pedig szakaszosan. A láda aljára elhelyezünk 15 cm vastagságban faforgácsot vagy ág daralékőt, rá egy réteg szalmát. Majd terítsünk rá, az első deszka magasságáig, föld és komposzt keveréket (1:1 arányban).
Ebbe a földrétekbe helyezzünk el egyenletes távolságra egymástól, 16 db kicsirázott krumpligumót, és öntözzük meg.
Öntözzük rendszeresen, hogy a föld ne száradjon ki. Amint az első hajtások kibújnak és elérik a 25 cm magasságot, csavarozzuk fel a következő deszkát. A száron lévő leveleket törjük le, meghagyva csak azokat melyek a csúcson vannak. Töltsük fel földel,
relaxa2008, 2014. november 25. kedd, 12:03
1/3
Képek, videók
krumplis órület.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:46
krumplis muffin.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:45
krumplis muffin.jpg
snbela44
2016. december 06. kedd, 21:14
krumplis órület.jpg
snbela44
2016. december 05. hétfő, 02:56
Krumplis pogácsa
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 15:14
virslis-krumplis golyók.j
yvett789
2015. január 21. szerda, 19:39
Egyszerű-krumplis-pogá csa
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
majonezes_krumplisali. jpg
szelidszeder
2014. december 25. csütörtök, 15:38
Sült krumplis tészta
cipello
2014. november 13. csütörtök, 18:05
Töltött krumplis fánk!.jp
gaby73
2014. október 10. péntek, 19:56
krumplis pogácsa recepthe
erzsikepuskas
2014. január 27. hétfő, 11:30
Virslisaláta gazdagon
irmus
2015. február 08. vasárnap, 14:28
reggeli-gazdagon.jpg
menusgabor
2015. január 12. hétfő, 20:04
Frankfurti_leves_gazda gon
erzsikepuskas
2014. január 21. kedd, 09:23
pörkölt gazdagon !
ibolya58
2013. január 26. szombat, 14:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.