Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:06 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Reg-enor kúra alatt ajánlott minta-étrend
minden étkezés tartalmazza a 3-5 dkg zsírt!!
EBÉD
Levesek
- paradicsom leves
- húsleves
- kelkáposzta leves
- borsó leves
- zöldbab leve
- brokkoli leves
Húsételek
- rántott hús, sült hús (csirke, sertés, marha, hal)
- pörkölt (csirke, sertés, marha, vad)
- párolt hús
- resztelt máj
- fokhagymás hús
- fasírozott
Köret
- köles
- bulgur
- hajdina
- árpa
- csicsóka
- barna rizs (csak ritkán)
- burgonya (csak 3 hónaptól és csak nagyon ritkán)
- nokedli (rizsliszttel)
- rizstészta (3 hónaptól, csak ritkán)
Főzelékek
- paradicsom mártás
- sóskamártás
- spenót
- zöldbab főzelék
- finom főzelék
- kelkáposzta főzelék
Zöldség köret zsírban sütve, párolva, főzve, grillezve
- karfiol
- brokkoli
- sárgarépa
- zeller
- cékla
- cukkini
- padlizsán.zöldbab
- borsó
- paprika
- paradicsom
- zöldség
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 10:24
Betyárkrumpli
Betyárkrumpli

hozzávalók

1 kg burgonya
3 közepes db vöröshagyma
15 dkg parasztkolbász
10 dkg kenyérszalonna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint

elkészítés

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, a burgonyát kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, a hagymát ízlés szerint kockázzuk vagy szintén karikázzuk.
A burgonyát külön edényben összekeverjük a sóval, borssal és fűszerpaprikával, én egy kis olajjal szoktam ezt megsegíteni.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk és bevagdossuk, hogy csillag alakúra süljön.
Kicsit beolajozott tepsibe borítjuk a burgonyát, a kolbászt és a szalonnát. Ha kevésbé zsírosan szeretnénk, előtte a kolbászt és a szalonnát megpiríthatjuk, és sütés közben is hozzáadhatjuk a burgonyához a zsírjuk nélkül.
Ha a burgonya kezd puhulni, hozzáadjuk a hagymát, összekeverjük, és még sütjük egy kis ideig. 150 fokon kb. 1 óra alatt kész sütőtől függően.
evavicus, 2018. február 14. szerda, 19:35
Sertéscsülök Rőmertopfban
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott sertéscsülök
3 evőkanál liszt
Só ízlés szerint
2 teáskanál csípős pirospaprika (helyette lehet édesnemes is)
2 mokkáskanál őrölt bors
2 nagy fej vöröshagyma
9 gerezd fokhagyma (lehet több is)
4 dl tejföl
1 dl olaj
2 nagy zöldpaprika
2 nagy paradicsom

A Rőmertopf tálat egy óráig hideg vízben áztatom. Közben a csülköt (bőrével együtt) nyersen vékony szeletekre vágom.
A lisztet, a sót, a pirospaprikát és a borsot összekeverem és a csülök szeletkéket egyenként megforgatom benne.
A lecsöpögtetett tál aljára terítem a nagyon vékony szeletekre vágott vöröshagyma felét, erre rakom a fűszeres csülökhúst.
A maradék hagymakarikákkal betakarom.
Rámorzsolom a szétzúzott fokhagymát.
Összekeverem a tejfölt, olajat és egy kis sót, majd rácsorgatom az étel tetejére.
A tálat körberakom a kicsumázott és felszeletelt paprikával és a karikára szeletelt paradicsommal.
Megsózom és a tál fedőjével
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 11:09
Sörlevesek
tojássárgája, 3-4 dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 késhegynyi szerecsendió

Elkészítése: Forró vízbe tett edényben melegítsük fel a sört és a fehérbort. Keverjük ki habosra a tojássárgáját vajjal és cukorral, és öntsük hozzá a sörhöz és a borhoz állandó kevergetés közben. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Szerecsendióval ízesítjük, és pirított kenyér-szeletekkel tálaljuk.

ÍNYENC SÖRLEVES
Hozzávalók: 1 kisebb filézett csirkemell, 2 nagyobb fej vöröshagyma,1 tv paprika, 3 szál sárgarépa, 2 nagyobb burgonya, 1 zeller, 1 liter sör, 1 liter húsleves (leveskockából is készíthetjük), 4 dl tejszín, só, őrölt bors, 10 dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, 4 db pirított toast kenyér

Elkészítése: A kockára vágott csirkemellet kevés olajon süssük aranybarnára, majd tegyük félre. Egy nagyobb lábasban pároljuk meg a szintén kockára vágott zöldségeket, majd öntsük rá a sört és a húslevest. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt közepes lángon főzzük kb. egy órán át.
Mialatt fő a leves, vágjuk vékony
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Sajtgombócleves
Hozzávalók:

2,5 l csirkehúsleves alaplé,
1 db sárgarépa,
5 db burgonya,
1 db tojás,
6 evőkanál olaj,
1 db zöldpaprika,
1 db hagyma,
só,
őrölt fekete bors.
A sajtgombóchoz:
100 g sajt,
100 g liszt,
70 g vaj,
só.

Elkészítés:
Reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel, egy csipet sóval. Miután jól összekevertük és összeállt a massza tegyük hűtőbe 30 percre. Tisztítsuk, majd mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel kockára. A húsleves alaplét tegyük egy fazékba, forraljuk fel, amikor kezd forrni, tegyük bele a burgonyát.
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, a répát reszeljük le. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a répát, forró olajban. A zöldpaprikát szeleteljük apróra és pirítsuk a répával együtt. A megpirított zöldségeket tegyük a levesbe, főzzük 15 percig. A sajtos masszából formázzunk kisebb golyókat, majd tegyük bele a levesbe és főzzük még 10 - 15 percig. Ha
tinka1951, 2018. január 30. kedd, 15:23
Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csa
aranyszínű kérget fogsz kapni. Használj kevés fűszert, a legjobb, ha csak sózod a halat. Amikor elkészült a hal, spricceld le citromlével.


6. Steak olaj nélkül
Alain Ducasse, a világ egyik leghíresebb séfje, napvilágra hozta a tökéletes steak titkát. A steaket fordítsd a szélére, hogy kisüljön belőle a zsír, majd ezen a kisült zsíron süsd meg a steaket. Amellett, hogy nem kell olajat használnod hozzá, még ínycsiklandozó kérget is kölcsönöz a húsnak.

7. Krémes burgonyapüré
Mielőtt összetörnéd a főtt krumplit, mindenképp szárítsd meg őket rendesen. Tedd a burgonyát egy tiszta, felmelegített serpenyőbe, és hagyd benne, amíg az összes víz ki nem szárad belőle. Fontos, hogy ne engedd, hogy a hőtől elkezdjenek megsülni. Ennyire egyszerűen készíthetsz tökéletesen krémes burgonyapürét.
Plusz egy tipp: hogy elkerüld a rád fröccsenő forró tejet burgonyapüré készítése közben, néhány krumplit a serpenyőben törj össze, majd add hozzá a
suzymama, 2018. január 28. vasárnap, 17:52
Serpenyős szűzszeletek sült körtével
Egy kis gyümölcsös öröm mára: ami persze hússal is kecsegtet, már persze annak, akinek nagyon fontos...

Hozzávalók
80 dkg sertésszűz,
4 db körte,
durva bors,
só, 3 dl bor (vörös),
1 fej hagyma,
borókabogyó,
1 db répa,
cukor, balzsamecet,
1 evőkanál vaj,
fél dl tejszín,
40 dkg burgonya

A húsból 20 dekás steakeket vágunk.

Egy tálba tesszük és rászórjuk a zúzott borókabogyót, a négybe vágott vöröshagymát, a szeletelt répát, valamint egy kevés vörösbort. Így a hűtőbe tesszük.

A körtét négybe vágjuk, és a magházát kivágjuk. Forró serpenyőben sütni kezdjük. Durva borssal megszórjuk. Amikor már szépen megpirult, színt kapott, akkor cukorral is megszórjuk. Balzsamecettel megöntözzük.

Felöntjük a vörösbor megmaradt részével, és hozzáadjuk a hús levét is, leszűrve persze. Beforraljuk és a tejszínt meg a vajat is hozzáadjuk. Így félretesszük.

A húst meleg serpenyőben
suzymama, 2018. január 22. hétfő, 15:26
Akkor hajrá, neki! Uzsgyi berek :-)
Igen, igen. Új év, sok új fogadalom. És látom itt ott, mindenki komolyan is gondolja. Én valahogy leszoktam a fogadalmakról, a nagy fogadalmakról. DE a tegnapi beszélgetésünk rávilágított, hogy nem elég a heti 3x-i edzés, kicsit oda kellene magunkat tenni kalóriában is. Nagyon nehéz, ha nincs egy kiszabott étrend. Nagyon könnyű letérni az útról. Persze minden alap és fontos dolog ott van a fejünkben, de! Nos ez a de, hozta meg az első fuvallatot a fejemben. DE! Mindenki panaszkodik a családban, hogy 2-3 kiló rájuk szaladt itt a nagy ünnepek alatt, és most még jön a fánk korszak. Hát ki tudná a család étkezését jobban kontrollálni, mint aki főz és vásárol? Hát igen, én! Ma csütörtök van, bár a csütörtök egy negatív hozzáállású nap név, mégis ma kezdünk bele. Hogy mibe? A kalória szegényebb, zsírszegényebb étrendbe. Én évek óta zsírokkal főzök, de most áttérek a sütésre, párolásra akkor inkább, és hajrá paleo, és egészséges ételek, és zöldségek, gyümölcsök. Jó kis meló ez a farsangi hajtás előtt, de
dundulino, 2018. január 18. csütörtök, 08:59
Az időskori gyengeség
legyengüléséből is fakadhat. Ahhoz, hogy a szervezet védőbástyája megerősödjön, vitaminokra és ásványi anyagokra van szükség. Ezt pedig csak kiegyensúlyozott, változatos és egészséges táplálkozással lehet elérni. Az E-vitamin hiánya felel a szervezetben zajló öregedési folyamatokért. Ennek a vitaminnak a pótlása nagyon sokat segíthet az immunrendszer megerősítésében, ezzel együtt az időskori gyengeség leküzdésében. Az E-vitamin természetes forrásai: spenót, brokkoli, búzacsíraolaj, mogyoró, mandula, édes burgonya, napraforgómag, tökmag, pisztácia, szezámmag, spárga, búzakorpa, kagyló.

Az öregkori gyengeséget fokozhatja és ezzel együtt a súlyosabb betegségek kialakulását felgyorsíthatja a dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás is.


Természetesen az időskori problémára is van megoldás. Egyrészt még akkor is vannak lehetőségek a gyengeség leküzdésére, ha valaki idős és beteg, hiszen az életmódváltást soha nem késő elkezdeni. Másrészt pedig mindenkinek joga van ahhoz, hogy
lovaszmarika, 2018. január 13. szombat, 16:15
szafifree vagy reform étkezés, paleolit ...ijesztő...
volt változtatni. És az én esetem is azt diktálja, hogy a tejet és a lisztet hagyjam ki az étkezésekből. Mit főztem ma? Például, reggel szafifree lángos lisztből csináltam reggelit, amiből 4 db lett. Érthetően le van írva minden. Kell hozzá 200 g liszt, tehát nem sok, még a fele sem fogyott el . Kis fokhagyma és reszelt parmezán, mert ez az egy sajt, ami nem bánt engem. 3-an laktunk jól belőle.
Ebéd? Oldalas és kelkáposzta főzelék. Itt jön a csavar. Bár a paleolit étkezés nem "engedélyezi" a burgonya fogyasztását, nekem nincs bajom vele. Így belekerültek a krumpli kockák, majd mielőtt teljesen megfőtt, belereszeltem még 4-5 db egész nyers burgonyát. Nincs tej és rántás, mégis meg van a főzelék. Nálunk, aki nem tudja kihagyni belőle a tejfölt, utólag tehet rá.
És mi lesz a vacsora? A kelkáposztából vettem le 6 levelet,amit kicsit megfőztem sós vízben. Ebbe kerül majd belevaló, bárki bármit tehet bele, salátától, öntettől kezdve húsig, sajt minden. Nálam is valami hasonló lesz, de reszelt
dundulino, 2018. január 11. csütörtök, 16:55
Pásztotarhonya
Recept:
40 dkg burgonya
1 nagy hagyma
1 nagy zöldpaprika
4 mk pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Fél mk őrölt bors
2 mk só (vagy ételízesítő)
1 babérlevél
15 dkg parasztkolbász
15 dkg lecsókolbász
30 dkg tarhonya
2 mk só (a tarhonyához)
2 ek olaj.
A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát paradicsmot felkockáztam. A burgonyát megpucoltam, kockára vágtam.
A szalonnát egy nagyobb lábasban zsírjára pirítottam, beledobtam a hagymát, megdinszteltem. Hozzáadtam a zöldpaprikát, azt is megfonnyasztottam. Lehúztam a tűzről, meghintettem pirospaprolával, beleraktam a burgonyát, majd visszatéve a tűzre úgy 1 percig, kevergetés mellett pörköltem a burgonyát. Ezután felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje. Belevagdaltam a fokhagymát, beletettem a sót, borsot és a babérlevelet, majd a paradicsomot. Közepes lángon főzni kezdtem.
Közben elkészítettem a tarhonyát:
Egy közepes lábasba felhevítettem
reifregina, 2018. január 04. csütörtök, 20:58
Előszilveszter? vagy szilveszter előtt :-)
MA már kipihenten , időben ébredtem. Mindent sikerült tegnap megcsinálni a terveim szerint. Még a tv nézésre is maradt néhány üres perc.
Ma volt még elintézni való , és kutyatápot is vettünk Moncsival. Beszaladtunk a CBA-ba, egy kis hús és fűszerek. Nekiláttam a reggeli készítésének, és az estebédhez is :-) Hidegtálakat csináltunk a kisasszonnyal. Burgonya sali, sajtos kukorica sali, ecetes burgonya sali, miattam. Felszeleteltem a tegnap megsütött kolbászos karajt, és már sül a holnapi adag belőle :-) Eddig a pácban állt. Felbontottam az én kis joghurtjaimat, és elképedtem, hiszen hiába savanyú, de éds, így ezt nem lehet főzelékbe , salátákba tenni, hiszen a mandulás is, és a kókuszos készítmény is édes, de nem kicsit. Olyannyira, hogy aa finom kis joghurt, paleo szerű tortát édesíteni nem is kellett. A tetején lévő gyümölcskocsonyában van cukor, így abba sem kellett tenni semmit.
Begyúrtam egy pogi tésztát, ha lesz kedvünk kisütjük, a szakállas pogikhoz, én sajnos azt sem ehetem :-( Még egy paleo
dundulino, 2017. december 30. szombat, 14:29
1/120
Képek, videók
Pajzsmirigy étrendhez.jpg
pacsakute
2016. április 11. hétfő, 20:33
étrend5.jpg
zsokica45
2014. november 26. szerda, 17:30
étrend21-27.jpg
zsokica45
2014. november 26. szerda, 17:30
étrend,.jpg
zsokica45
2014. november 26. szerda, 17:29
étrend..png
zsokica45
2014. november 26. szerda, 17:29
étrendg.jpg
zsokica45
2014. november 26. szerda, 17:29
étrendx.jpg
zsokica45
2014. november 26. szerda, 17:29
Paleo étrend
pacsakute
2014. november 09. vasárnap, 09:53
Paleo étrend.jpg
pacsakute
2014. november 09. vasárnap, 09:46
Paleolit étrend.jpg
pacsakute
2014. március 14. péntek, 21:56
nyers étrend.jpg
sarkadykati
2013. április 04. csütörtök, 15:43
Egéászséges étrend.jpg
pacsakute
2013. február 24. vasárnap, 13:43
Ajánlott mennyiség.jpg
pacsakute
2013. augusztus 23. péntek, 19:59
ajánlott blanketta
lacipecsenye
2012. október 15. hétfő, 11:40
ajánlott feladóvevény
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.