Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 19:49 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.


A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához,
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
Hőség - Mentőprogramot indít a német kormány a hőség és az aszály miatt csődveszélybe került gazdákért
A nyári betakarítási munkák eredményei alapján megállapítható, hogy országos léptékű válság sújtja a német mezőgazdaságot, ezért a tartományi kormányok mellett a szövetségi kormánynak is részt kell vennie a károk enyhítésében - emelte ki a berlini kormányülés után tett nyilatkozatában Julia Klöckner szövetségi mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter.

Rámutatott, hogy a rendszeres feljegyzések kezdete, 1881 óta az idén mérték a legnagyobb úgynevezett hőmérsékleti anomáliát Németországban, az átlaghőmérséklet egy kivételesen hosszú időszakban, tavasztól egészen július végéig rendkívül magas volt, majd egy szárazsággal sújtott "extrém hőhullám" következett.

A hőség és az aszály nagyjából 10 ezer gazdaságot taszított a csőd szélére. Támogatásukra a szövetségi kormány 150-170 millió eurót biztosít, az érintett tartományok kormányai pedig együtt ugyancsak ekkora nagyságrendű összeget. A programban várhatóan 14 tartomány vesz részt.

A vissza nem térítendő támogatás azoknak a gazdálkodóknak
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 15:41
Kiskunfélegyházi kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbörrel
Hozzávalók: 40 dkg tarhonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 db krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 20 dkg sózott szalonna, 30 dkg kolbász, 20 dkg tepertőbőr, 4 evőkanál (liba) zsír, só.
A szalonnát hasábokra, majd szeletekre vágva lehetőleg öntöttvas edény aljába tesszük. A füstölt kolbászt a bőrével együtt - hogy ne essen szét főzés közben - 5-6 centis darabokban mellérakjuk. A vöröshagymát csíkokra vágva rászórjuk, 3-4 evőkanál zsírt csepegtetünk rá, és addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírjára sül. Apróra vágott burgonyát adunk még hozzá, ezzel is összesütjük.
Beletesszük a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve sütjük, amíg a tarhonya is megpirul. Ekkor felengedjük annyi langyos vízzel, ami a tarhonya mennyiségének háromszorosa.
Beledobjuk a tepertőbőröket, az összevágott paradicsomot és paprikát, majd ettől kezdve puhára főzzük. Menet közben megkóstoljuk, és amennyiben szükséges, ízesítjük sóval.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:08
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása

Ez a kerek és sokleveles növény a Földközi-tenger északi részéről és Kis-Ázsiából származik. Egész évben beszerezhető a boltokban.

Káposztafajták:

Számos káposztafajtából lehet választani, amelyek fogyaszthatóak nyersen vagy megfőzve. A káposzta íze, a fajtától függően, lehet sósabb vagy édesebb. Ezenkívül a káposzta gazdag vitaminokban, vasban és káliumban.

A káposzta a Brassica nemzetségébe tartozik, csak úgy, mint a brokkoli, kelbimbó és a karfiol.

1. Zöld káposzta:

Ez a leggyakrabban használt fajta. Sima levei szorosan simulnak egymáshoz, ezért a káposzta egy kerek labdára hasonlít. Néha fehér káposztának is nevezik, és kisebb méretben is megvásárolható.

2. Vörös káposzta:

Ez a fajta sűrűbb, mint a zöld káposzta, és kissé csípősebb ízű. A zöld fajtánál sokkal táplálóbb.

3. Kelkáposzta:

Ennek a nagyobb, kerek káposztának lazább,
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 13:07
Konyhai kisokos
Konyhai kisokos

Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.

Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Mérsékelten meleg sütőben süssük.

A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig.

A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan,
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Kovászos uborka kenyér nélkül (glutén mentes)
Sokkal finomabb, és ami lényeg, ropogós marad, nem puhul be, és lezárva hónapokig is eláll. A krumplival készülő kovászos uborkát gluténérzékenyek is ehetik.

Hozzávalók a kenyér nélküli kovászos uborkához (5 literes üveghez):
kb. 3,5-4 kg uborka
kb. 2,5 l víz
literenként 1 ek só
1 tk (tartósítószer mentes) ételízesítő
pár szem bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagy burgonya
1 marék friss kapor

Az uborkákat alaposan átmossuk, egy kis kefével, vagy szivacs dörzsi részével eltávolítjuk a szúrós részeit.

Az uborkákat a virágos végüknél (nem a száras végüknél) bevágjuk kereszt irányban elég mélyen.

Majd elkezdjük jó szorosan beletenni őket az alaposan kimosott üvegbe.

A vizet felforraljuk a sóval, az ételízesítővel, a borssal.

Az uborkák tetejére tegyünk pár félbe vágott fokhagyma gerezdet.

Legfelülre tegyük a negyedbe vágott burgonyát, és a friss kaprot is.

Ekkor
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 09:12
Kaporral az egészségünkért
Markáns íze és illata miatt megosztja az embereket, pedig a kapor az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk. Lássuk, milyen előnyös tulajdonságai vannak, és hogyan tudjuk használni a konyhánkban.

A zellerfélék családjába tartozó kaprot még a Bibliában is megemlítették, az ókori népek pedig rendszeresen használták: a Földközi-tenger környékén általánosan bevált gyógyszer volt afejfájás és a gyomorpanaszok enyhítésére. Feltételezések szerint innen, a Földközi-tenger mellől, valamint Nyugat-Ázsiából származik a növény, amely a középkortól kezdve hódította meg Európát is, és vált a magyar konyha egyik közkedvelt fűszernövényévé.


Kaporral az egészségünkért
A kapor a népi gyógyászat egyik kedvenc gyógynövénye, amelynek számos pozitív hatását ismerjük. A belőle készült tea vízhajtóként is jól funkcionál, de használják felfúvódás, emésztési zavarok, hányinger, fogínygyulladás, álmatlanság vagy éppen étvágytalanság ellen is. Antimikrobiális hatása a fokhagymáéval vetekszik, éppen
suzymama, 2018. május 24. csütörtök, 15:47
Kapor, az elfeledett csodaszer
Kapor, az elfeledett csodaszer


Markáns íze és illata miatt megosztja az embereket, pedig a kapor az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk. Lássuk, milyen előnyös tulajdonságai vannak, és hogyan tudjuk használni a konyhánkban.

A zellerfélék családjába tartozó kaprot még a Bibliában is megemlítették, az ókori népek pedig rendszeresen használták: a Földközi-tenger környékén általánosan bevált gyógyszer volt afejfájásés a gyomorpanaszok enyhítésére. Feltételezések szerint innen, a Földközi-tenger mellől, valamint Nyugat-Ázsiából származik a növény, amely a középkortól kezdve hódította meg Európát is, és vált a magyar konyha egyik közkedvelt fűszernövényévé.
Kaporral az egészségünkért

A kapor a népi gyógyászat egyik kedvenc gyógynövénye, amelynek számos pozitív hatását ismerjük. A belőle készült tea vízhajtóként is jól
irmus, 2018. május 22. kedd, 08:38
A gyógynövények koronázatlan királya
Az orvosi lestyán, latin nevén Levisticum officinale, az ernyős virágzatúak családjába tartozó, hatalmas évelő növény, amely néhány év alatt akár 2 méter magasra is képes megnőni. A nedvesebb, jó áteresztő képességű talajt kedveli; napon és félárnyékban egyaránt jól érzi magát. Üreges szárának, valamint húsos gyökértörzsének mérete egyenes arányban áll a talaj nedvességtartalmával.

A gyógynövénykertek hagyományos “patrónusa" eredetileg a kontinentális Európából származik, ám mivel - akár magjai, akár szerteágazó gyökértörzse segítségével - rendkívül könnyen szaporodik, a tengerentúli Észak-Amerikában is meghonosodott.

Görcsoldó, emésztésjavító

Korábban elválaszthatatlanul hozzá tartozott a kolostorokat övező kertekhez, ahol a barátok zöldségként, fűszerként és gyógynövényként termesztették. Angyalgyökérrel kombinálva édes likőrök és erősítő italok készítéséhez is felhasználták. Rendkívül aromatikus növény, hiszen mind a leveleiben, mind a
suzymama, 2018. május 08. kedd, 10:28
Tallóztam
Már évek óta nem vettem bolti kenyeret: így sütöm burgonyával, fillérekből!

Te kóstoltad már az erdélyi hagyomány alapján, burgonyával készült kenyeret? Ha még nem, akkor most saját magad is elkészítheted az alábbi recept segítségével!

Hozzávalók:

1/2 kg burgonya
550 g liszt
150 ml forralt víz
2 teáskanál só
2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
1 tasak száraz élesztő

Elkészítés:

Mossuk meg a burgonyát, forraljunk fel vizet egy kis sóval, ha felforrt beletesszük a krumplit. Keverjük össze a száraz élesztőt a cukorral, és 4 evőkanál krumplis vizet, és 1 evőkanál lisztet, majd hagyjuk a keveréket állni.

Hámozzuk meg a burgonyát, és pürésítjük. Keverjük össze a tört krumplit liszttel, majd jól dolgozzuk össze.Keverjük bele a sót, és kezdjük el gyúrni a tésztát.

Dagasztáskor adjunk hozzá 2 evőkanál olajat. Miután állapodik a tésztánk, gyúrjuk át egy munkalapon 10 percen keresztül.
horvathnemagdi, 2018. április 25. szerda, 06:06
A 6 legjobb szaftos csirkecomb recept serpenyőben készítve
serpenyőben készítve

Olyan egyszerűek, hogy a főzésben nem jártasak is hozzáfoghatnak, ráadásul szinte mindenki szereti. Csak egy jó serpenyő kell, meg persze sok-sok csirkecomb, és már sülhet is az omlós ebéd.


Serpenyős csirkecombok

Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 2 zöld-paprika (vagy 10 dkg konzervlecsó), 80 dkg burgonya, só, 1 kanál pirospaprika.

A combokat megsózzuk, lisztbe mártjuk, és az olajban átsütjük, majd, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban apróra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és annyi vízzel engedjük fel, hogy a visszatett csirkecombokat ellepje. Megsózzuk, felforraljuk, és beletesszük a hasábokra vágott burgonyát. Fedővel letakarva pároljuk, amikor a burgonya puhulni kezd, hozzáadjuk az összevágott zöldpaprikát meg paradicsomot (vagy a
vorosrozsa66, 2018. április 20. péntek, 11:27
Muszaka
MUSZAKA

A műszaka vagy rakott padlizsán a Balkán régió, a Kelet-Mediterráneum és a Közel-Kelet padlizsánalapú, húsos főétele. A régión kívül a legismertebb a görög változat.
A legtöbb változat alapja a pirított padlizsán és a paradicsom, amit általában darált hús egészít ki. A görög változatban hús és padlizsán alkotta rétegek szerepelnek, melyeket fehérmártás/besamelmártással borítanak, majd megsütnek. Kerülhet bele burgonya és cukkini is.
A modern görög változatot vélhetőleg Celemendész (Τσελεμεντές ;) alkotta meg az 1920-as években. Három rétegből áll: az alsóban pirított padlizsánszeletek vannak; a középsőt darált marhahús alkotja, vöröshagymával, fokhagymával, szeletelt paradicsommal megfőzve, fahéjjal, szegfűborssal és fekete borssal fűszerezve; tetején besamelmártás vagy tejsodó. Az összeállított muszakát addig sütik, míg a teteje megbarnul. Általában langyosan tálalják.
Az alaprecept számos változata létezik, néha a
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:58
1/121
Képek, videók
Obama- Micehelle-kézenfog
agica2004
2017. február 01. szerda, 14:30
Isten kezén.jpg
katalin_53
2016. május 31. kedd, 10:44
Akupresszúra a kézen.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 12:39
Isten kézen fogva vezet
sacimama
2014. december 07. vasárnap, 01:37
kézzel kézen kötve.jpg
dnemethk
2013. szeptember 03. kedd, 18:38
kézen álló
eva6
2013. március 24. vasárnap, 21:06
Kézen fogva
anna4459
2013. február 22. péntek, 10:36
Fájdalompontok a kézen
irmus
2012. december 04. kedd, 19:25
Pillangó-kézen.gif
margoboszi
2012. október 15. hétfő, 14:21
Pillangó kézen
aksira
2012. augusztus 07. kedd, 14:24
Kézen fogva.gif
hajnalka54
2012. április 21. szombat, 23:03
gyuruk-a-kezen.jpg
lizbet01
2011. április 13. szerda, 17:13
erős masszázs :-)
gabipapa
2018. március 09. péntek, 14:10
Masszáda.jpg
pacsakute
2017. május 11. csütörtök, 18:55
tradicionális thai masszá
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.