Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 18:54 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mustáros-hagymás flekken, sült cukkinivel és fóliás burgonyá
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéstarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 4 db (kisebb) cukkini, 4 db (nagyobb) burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, só, bors, olaj

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.

Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal.

Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.

Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket.

Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.

Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.

A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.

Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.



Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. május 16. szerda, 23:02
Zöldséges rizsfasírt – észbontó finomság!
Csábító főétel, ellenállhatatlan recept...

A hagyományos fasírt ízére nem is hasonlít, valódi ínyencség! Ha valami igazán finom és könnyű ételre vágysz, ezt szeretni fogod!

Hozzávalók:

40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj


Elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük. Nem kell teljesen lágy legyen! Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. május 09. szerda, 15:42
Kunsági tüzes hús tócsniva
alapja: marhalábszárpörkölt chili szósszal ízesítve - ettől lesz "tüzes",
vagyis jó csípős a hús. Úgy készítem, hogy bográcsban kevés olajon füstölt
szalonnát pirítok. Amikor kiadta a zsírját, hagymát pirítok rajta. Majd teszek
hozzá őrölt paprikát, fokhagymát, összeízesítem, majd ezen jól átforgatom a
húst. Főzés közben vörös borral engedem föl. Szükség szerint ezzel pótolom,
ha elfőtte a levét. Miután a hús megpuhult s a pörkölt elkészült, ízesítem
sóval, borssal, színes paprikával, s ha kell még chilivel, paradicsom szósszal
ízesítem.
Az étel körete: a tócsni - úgy készül, hogy a nyers burgonyát lereszeljük.
Teszünk hozzá lisztet, kefirt, tojást. Majd ízesítjük kevés fokhagymával, bors-
sal, sóval és petrezselyemlevéllel. Az egészet jól összekavarjuk, a fasirthoz ha-
sonlóan megformázzuk, majd kilapítjuk és olajon vagy vastárcsán megsütjük.
A tálaláskor a tányér alján lesz a
bkisseva, 2018. február 21. szerda, 13:59
Ki is az a Mészáros Lőrinc?
KI IS AZ A MÉSZÁROS LŐRINC?

Bocsánat, nem kampányolni akarok, de az igazságtalanságot nehezen viselem.

Jó tudni, ki is az az ember, akit a baloldali kampányban ország-világ előtt kötéllel és/vagy börtönnel fenyegetnek. Egyetlen bűne, hogy Felcsút polgármestere, illetve földije Orbán Viktornak.

Azért lenne jó sokakhoz eljuttatni ezt az írást, hogy világosabban lássanak azok is, akik nem látnak tisztán ebben az ügyben (sem).

Ki is az a Mészáros Lőrinc ?
Mészáros Lőrinc több mint húszéves tisztes vállalkozói múltra tekinthet vissza.

Apró lépésekkel fokozatosan és tudatosan építette fel vállalkozásait. Nem az állami vagyon lebontásával, nem rabló privatizációval szerezte meg első millióit, hanem szorgalmával és kétkezi munkájával, ellentétben a Zuschlag-féle fehérgalléros bűnözőkkel.

Az sem elhanyagolható, hogy jelenleg hatszáz embernek, ezzel együtt hatszáz családnak biztosít tisztes és tartós
menusgabor, 2018. február 19. hétfő, 20:30
Borsostokány pásztortarhonyával
Hozzávalók
50 dkg sertéslapocka
3 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-10 dkg szalonna (füstölt),
5 dkg paradicsompüré,
2 db paprika (zöld),
2 db paradicsom,
1 dl bor (fehér),
25 dkg tarhonya,
2 db burgonya,
1 kiskanál pirospaprika,
só, bors

A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk, és a húst rátéve többször a zsírjára pirítva megpároljuk, hozzátesszük a fűszereket.

Amikor a ragunk félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a paradicsompürét. Figyeljünk, hogy a fehérbort csak akkor öntsük bele, amikor elkészült.

A körethez a hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, a szalonnát kissé lepirítjuk. Utána együtt pirítjuk tovább a hagymával és a tarhonyával, végül, mielőtt felengedjük a vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát is. Fedő alatt megpároljuk, ízlésesen tálaljuk.

Jó étvágyat
suzymama, 2018. február 15. csütörtök, 17:11
Farsang idején - 5 SZUPER FÁNKRECEPT
keverés mellett, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor vedd le a tűzről, és hűtsd langyosra. Add hozzá a tojásokat, ezután keverd simára. Bő, forró olajban süsd meg a fánkokat, amit előtte szaggass teáskanálnyi darabokra. Gyakran forgasd. Akkor van kész, ha a felülete aranysárga, és az olaj színén lebeg. Ekkor vedd le a tűzről, tartsd az olajban 1 másodpercig, majd nedvszívó papíron csepegtesd le. Készítsd el a szirupot: forrald össze a cukrot a vízzel és a citromlével 10 percig. Ekkor az elkészült szirupot öntsd a fánkra, hintsd meg fahéjjal, és melegen tálald.

Egérke
Hozzávalók 4 személyre:
fél liter tej
50 dkg liszt
2-3 evőkanál cukor

6 tojás
olaj
fahéj, porcukor a tálaláshoz
A tejet csipetnyi sóval meg a cukorral ízesítsd, forrald fel, és állandóan kevergetve lassan öntsd bele a lisztet. Vedd le a tűzről, és tovább keverve egyenként dolgozd el benne a tojásokat. Olajba mártogatott kanállal a tésztából szaggass gömböket. Ropogós
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:27
Sörlevesek
dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, 4 db pirított toast kenyér

Elkészítése: A kockára vágott csirkemellet kevés olajon süssük aranybarnára, majd tegyük félre. Egy nagyobb lábasban pároljuk meg a szintén kockára vágott zöldségeket, majd öntsük rá a sört és a húslevest. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt közepes lángon főzzük kb. egy órán át.
Mialatt fő a leves, vágjuk vékony csíkokra a sonkát és a sajtot, és a négy pirított kenyérszeletet.
A hagymát szeleteljük fel vékony karikákra. Ha elkészült a leves, jól turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá négymogyorónyi vajat, és a vékony szeletekre vágott hagymát, főzzük puhára a hagymát a levesben, majd adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük simára.
Tálalásnál a csészékbe tegyünk egy adag pirított, kockákra vágott csirkemellet, a csíkokra vágott sajtot, sonkát, kenyeret, erre az alapra szedjük a levest. A tetejét díszítsük finomra vágott petrezselyemmel, és egy teáskanál tejszínnel.
Tipp: A leveshez külön tálalhatjuk a kenyérszeleteket úgy, hogy a
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csa
tészta
A tökéletes tésztához kövesd ezt az egyszerű szabályt: vedd ki a vajat és a tojásokat a hűtőből előző este, hogy felvegyék a szoba hőmérsékletét. Később még megköszönöd, hidd el!


5. Finom kérgű hal
Hal grillezésnél kenj egy kis majonézt rá, hogy igazán finom legyen a kérge. Konyhai ecsettel kenj majonézt a halra, tégy rá egy kis sót, majd grillezd meg. Garantáltan tökéletes, aranyszínű kérget fogsz kapni. Használj kevés fűszert, a legjobb, ha csak sózod a halat. Amikor elkészült a hal, spricceld le citromlével.


6. Steak olaj nélkül
Alain Ducasse, a világ egyik leghíresebb séfje, napvilágra hozta a tökéletes steak titkát. A steaket fordítsd a szélére, hogy kisüljön belőle a zsír, majd ezen a kisült zsíron süsd meg a steaket. Amellett, hogy nem kell olajat használnod hozzá, még ínycsiklandozó kérget is kölcsönöz a húsnak.

7. Krémes burgonyapüré
Mielőtt összetörnéd a főtt krumplit, mindenképp szárítsd meg őket rendesen.
suzymama, 2018. január 28. vasárnap, 17:52
Tallóztam
Nagyon vigyázz vele!
Sokszor melegítünk újra ételeket, és akár második, harmadik alkalommal is fogyaszthatjuk őket. Viszont akadnak olyan ételek, amelyekben a szervezet számára káros anyagok termelődnek, ha felmelegítjük, és az újramelegítéssel elvesztik tápértéküket is.

Összegyűjtöttük ezeket:

Spenót -Kapcsolódó képEdd meg a spenótot azonnal, miután elkészült, és soha melegíts újra. A spenótban nitrátok vannak, ha felmelegíted, a nitrátok átalakulnak nitritekké, így spenót rákkeltő lesz a szervezet számára.

Zeller -

Képtalálat a következőre: ,,zeller"

A levesek kedvelt ízesítője a zeller is nitrátokat tartalmaz, amelyek átalakulnak nitritekké a felmelegítéssel. Ha a levesben zeller van, akkor vagy együk meg az egészet főzés után, vagy távolítsuk el a zellert, mielőtt felmelegítjük. Ugyanez vonatkozik a sárgarépára is.



Cékla -

Képtalálat a következőre:
horvathnemagdi, 2018. január 23. kedd, 11:32
Pásztotarhonya
Recept:
40 dkg burgonya
1 nagy hagyma
1 nagy zöldpaprika
4 mk pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Fél mk őrölt bors
2 mk só (vagy ételízesítő)
1 babérlevél
15 dkg parasztkolbász
15 dkg lecsókolbász
30 dkg tarhonya
2 mk só (a tarhonyához)
2 ek olaj.
A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát paradicsmot felkockáztam. A burgonyát megpucoltam, kockára vágtam.
A szalonnát egy nagyobb lábasban zsírjára pirítottam, beledobtam a hagymát, megdinszteltem. Hozzáadtam a zöldpaprikát, azt is megfonnyasztottam. Lehúztam a tűzről, meghintettem pirospaprolával, beleraktam a burgonyát, majd visszatéve a tűzre úgy 1 percig, kevergetés mellett pörköltem a burgonyát. Ezután felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje. Belevagdaltam a fokhagymát, beletettem a sót, borsot és a babérlevelet, majd a paradicsomot. Közepes lángon főzni kezdtem.
Közben elkészítettem a tarhonyát:
Egy közepes lábasba felhevítettem
reifregina, 2018. január 04. csütörtök, 20:58
Illatos szűzpecsenye cukkinis burgonyatoronnyal
Hozzávalók: 4 személyre
Illatos szűzpecsenye
- 80 dkg sertésszűz
- 1 dl étolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg vargányagomba
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
Cukkinis burgonyatorony
- szerecsendió
- 1 csipet fehér bors
- só
- 4 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg cukkini
- 1 kg burgonya

Illatos szűzpecsenye
A hártyáitól gondosan megtisztított sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, pici olajjal megkenjük, és amíg a köretet elkészítjük, hűtőszekrénybe tesszük. A körethez a megtisztított burgonyát és cukkinit lereszeljük, megsózzuk, egy pici fokhagymával, borssal, esetleg szerecsendióval ízesítjük, majd a tojással összedolgozzuk és pihentetjük. A húst egy kevés zsiradékon, magas hőfokon serpenyőben elősütjük. Utána áttesszük egy tepsibe, mellé rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott hagymát meg a zöldségeket, és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Amikor a hús elkészült,
suzymama, 2017. december 13. szerda, 20:46
Szóval egy jó kis....
volt a felkészülés. Mellette készült gofri, és pizza, gesztenye és miegymás az esti rágcsáláshoz :-)
A a péntek munkával telt, és hazafelé már alig vártam. hogy otthon legyek, az utolsó jó idős meleg nap! Azért a szombatot nagyon vártam, hiszen születésnapom volt ! A délelőtt egy fantasztikus reggelivel kezdődött, héjában sült burgonya, szalonnával, kacsazsírral, ecetes hagymával....nyami, olyan finom volt, majd mindenki nekilátott a rendrakásnak és a takarításnak. A lányok szobája már majdnem elkészült, így itt volt az ideje, hogy kitakarítsunk rendesen. Minden port, és a padlásra várakozó rakásokat eltüntettünk. A fönti fürdőt is úgy kisuvikszoltam, hogy csak úgy csillog a csempe. Persze a lentit sem hagytam ki. Közben a lányok fent és lent takarítottak. Végre teljes rend lett a gardróbban is, és megtaláltam egy olyan felsőt, amit még nem is hordtam :-D Így meg is lett az esti kis öltözetem a vacsihoz, hiszen asztalfoglalásunk volt a Szűcsbe!
olyan rendbe vágtuk az egész lakást, és olyan tiszta
dundulino, 2017. október 24. kedd, 11:03
1/50
Képek, videók
hagymás mustáros cirkecom
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:08
cukkinivel-rakott-burg ony
bubszi
2010. augusztus 23. hétfő, 04:53
félkarikas.gif
zsokanita
2011. július 22. péntek, 21:58
Fokhagymával tűzdelt olda
irmus
2016. október 17. hétfő, 17:18
Dagadó fokhagymával teker
szakkonyviro
2008. május 15. csütörtök, 22:25
Dagadó fokhagymával teker
lalapapi
2008. május 15. csütörtök, 22:20
Dagadó fokhagymával teker
kovicsont
2008. május 15. csütörtök, 22:14
Dagadó fokhagymával teker
karmababa
2008. május 15. csütörtök, 22:07
Dagadó fokhagymával teker
karimas
2008. május 15. csütörtök, 22:01
Dagadó fokhagymával teker
harasziszi
2008. május 15. csütörtök, 21:55
Dagadó fokhagymával teker
felugyelo
2008. május 15. csütörtök, 21:46
Dagadó fokhagymával teker
arany88
2008. május 15. csütörtök, 21:38
Dagadó fokhagymával teker
andiba
2008. május 15. csütörtök, 21:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.