Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 10:32 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Majonézes “mindent bele” saláta
finom, önmagában egy szelet puha kenyérrel is szívesen fogyasztjuk!
Hozzávalók:

2 csirkemell
6 burgonya
8 sárgarépa
2 paszternák
6 savanyú uborka
3 paprika
3 dl majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
4 főtt tojás
só, bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kisebb kockákra vágunk minden hozzávalót. A felaprított zöldségeket, a hússal együtt egy tálba tesszük. A savanyú uborkát és a paprikákat is kockára vágjuk és hozzákeverjük. A majonéz negyedét félretesszük. A többi majonézhez keverjük a joghurtot és ráöntjük a salátára, jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük. A salátát lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 20 percre hűtőbe tesszük, majd egy tányérra - tálcára tesszük, levesszük a sütőformát. A majonézzel bevonjuk a
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:14
Baconos, sajtos, gombás csirketekercs: ennél finomabbat még
Tökéletes ízösszhang, ropogós és lágy egyszerre. hamar kész, és hamar el is fogy.

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors
Elkészítése:
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:26
Konyhai kisokos
hozzá.

Ha vajjal bekent késsel vágjuk szét a habcsókot, nem fog széttöredezni.

A tortához készített krém nem fog összecsomósodni, és az állaga is könnyebb lesz, ha előmelegített tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű zsiradékot és a tojásokat.

Torták díszítéséhez gyakran használunk csokiforgácsot. Megkönnyíthetjük a munkát, ha a tábla csokoládét alaposan lehűtjük és krumplihámozóval farigcsáljuk.

A petrezselymet csak akkor tegyük az ételbe, amikor már elkészült, mert főzés közben a vitamintartalma csökken.

A zöldségeket és főzelékféléket csak a főzés legvégén ecetezzük, mert a sav nem engedi megpuhulni.

Mindig csak annyi ételbe tegyünk tejfölt, amennyi egyszerre elfogy, mert a másnapra félretett ételben erjedést okozhat.

Nyáron nem savanyodik meg a tej, ha forralásnál cukrot keverünk hozzá. 1 liter tejhez 2 dkg cukrot tegyünk.

A fejes salátát sose vágjuk késsel, mert a vágás mentén a levelek hamar meglöttyednek, hanem
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Zöldséges rizsfasírt
A hagyományos fasírt ízére nem is hasonlít, valódi ínyencség! Ha valami igazán finom és könnyű ételre vágysz, ezt szeretni fogod!

Hozzávalók:

40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj


Elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük. Nem kell teljesen lágy legyen! Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. június 18. hétfő, 18:26
tardi kaszáspecsenye
Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka,
20 dkg kenyérszalonna,
2 evőkanál étolaj,
10 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg lángolt kolbász,
5 dkg fűszerpaprika,
2 dkg őrölt feketebors
1 dkg őrölt kömény,
5 dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.

A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kisütjük. A másikat először hosszában félbe, majd fél karikákra szeljük.
A kolbásztaréjt, és a kisült szalonnákból kettőt kiveszünk, a többire rászórjuk a hagymát. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, és beleborítjuk. Téli időszakban ezeket lecsóval helyettesíthetjük.
Pár perces sütés után rátesszük a húst. Ízesítjük
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:32
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos


Nagyon ízletes, klasszikus hagymás rostélyos recept, ami bármikor megállja a helyét egy ebéd vagy vacsora alkalmával! Ha szereted a klasszikus ételeket, akkor ez a hagymás rostélyos egyik kedvenced lesz! :)

Hozzávalók
1 adagra


A húshoz
2 evőkanál étolaj
350 g csontos marha rostélyos (rib-eye)
bors - fekete (tört)
1 nagy csipet só

A hagymához
1 nagy fej vöröshagyma
búzaliszt (BL55)

A hagyma sütéséhez
étolaj
Köretnek
hasábburgonya

Elkészítés
30 perc

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A hússzeleteket a kevés olajon, magas hőfokon, oldalanként 3-3 percig sütjük egy fém nyelű serpenyőben, amit majd a sütőbe is be tudunk tenni.

Sütés közben, forgatáskor mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk a
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:42
Mustáros-hagymás flekken, sült cukkinivel és fóliás burgonyá
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéstarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 4 db (kisebb) cukkini, 4 db (nagyobb) burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, só, bors, olaj

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.

Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal.

Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.

Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket.

Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.

Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.

A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.

Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.



Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. május 16. szerda, 23:02
Zöldséges rizsfasírt – észbontó finomság!
Csábító főétel, ellenállhatatlan recept...

A hagyományos fasírt ízére nem is hasonlít, valódi ínyencség! Ha valami igazán finom és könnyű ételre vágysz, ezt szeretni fogod!

Hozzávalók:

40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj


Elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük. Nem kell teljesen lágy legyen! Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. május 09. szerda, 15:42
Kunsági tüzes hús tócsniva
alapja: marhalábszárpörkölt chili szósszal ízesítve - ettől lesz "tüzes",
vagyis jó csípős a hús. Úgy készítem, hogy bográcsban kevés olajon füstölt
szalonnát pirítok. Amikor kiadta a zsírját, hagymát pirítok rajta. Majd teszek
hozzá őrölt paprikát, fokhagymát, összeízesítem, majd ezen jól átforgatom a
húst. Főzés közben vörös borral engedem föl. Szükség szerint ezzel pótolom,
ha elfőtte a levét. Miután a hús megpuhult s a pörkölt elkészült, ízesítem
sóval, borssal, színes paprikával, s ha kell még chilivel, paradicsom szósszal
ízesítem.
Az étel körete: a tócsni - úgy készül, hogy a nyers burgonyát lereszeljük.
Teszünk hozzá lisztet, kefirt, tojást. Majd ízesítjük kevés fokhagymával, bors-
sal, sóval és petrezselyemlevéllel. Az egészet jól összekavarjuk, a fasirthoz ha-
sonlóan megformázzuk, majd kilapítjuk és olajon vagy vastárcsán megsütjük.
A tálaláskor a tányér alján lesz a
bkisseva, 2018. február 21. szerda, 13:59
Ki is az a Mészáros Lőrinc?
több száz mázsa tűzifát oszt szét a rászorulók között, több tonna burgonyát juttat a nehéz sorban élőknek.

A település közintézményeinek a felújítása is a nevéhez fűződik. Alig van olyan esztendő, hogy esetenként több tíz millió forintot ne áldozna az önkormányzati épületek renoválására.

Az orvosi rendelő és könyvtár teljes külső felújításának költségeit is ő állta. Korábban az óvoda épületének bővítése és felújítása során oroszlánrészt vállalt a költségekből.

A most elkészült új faluház megépítéséhez is jelentős összeggel járult hozzá. Ezek után tűrje el a jobb oldal szó nélkül a láthatóan erőszakos, hazug és gátlástalan baloldal választási kampányának minden mocskát? (.....)

Dr. Petrin László jogász

Adjuk tovább - osszuk meg!


Mészáros Lőrinc egy gazdag magyar.

Egy vállalkozó. Tisztességes. Az
menusgabor, 2018. február 19. hétfő, 20:30
Borsostokány pásztortarhonyával
Hozzávalók
50 dkg sertéslapocka
3 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-10 dkg szalonna (füstölt),
5 dkg paradicsompüré,
2 db paprika (zöld),
2 db paradicsom,
1 dl bor (fehér),
25 dkg tarhonya,
2 db burgonya,
1 kiskanál pirospaprika,
só, bors

A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk, és a húst rátéve többször a zsírjára pirítva megpároljuk, hozzátesszük a fűszereket.

Amikor a ragunk félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a paradicsompürét. Figyeljünk, hogy a fehérbort csak akkor öntsük bele, amikor elkészült.

A körethez a hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, a szalonnát kissé lepirítjuk. Utána együtt pirítjuk tovább a hagymával és a tarhonyával, végül, mielőtt felengedjük a vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát is. Fedő alatt megpároljuk, ízlésesen tálaljuk.

Jó étvágyat
suzymama, 2018. február 15. csütörtök, 17:11
Farsang idején - 5 SZUPER FÁNKRECEPT
keverés mellett, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor vedd le a tűzről, és hűtsd langyosra. Add hozzá a tojásokat, ezután keverd simára. Bő, forró olajban süsd meg a fánkokat, amit előtte szaggass teáskanálnyi darabokra. Gyakran forgasd. Akkor van kész, ha a felülete aranysárga, és az olaj színén lebeg. Ekkor vedd le a tűzről, tartsd az olajban 1 másodpercig, majd nedvszívó papíron csepegtesd le. Készítsd el a szirupot: forrald össze a cukrot a vízzel és a citromlével 10 percig. Ekkor az elkészült szirupot öntsd a fánkra, hintsd meg fahéjjal, és melegen tálald.

Egérke
Hozzávalók 4 személyre:
fél liter tej
50 dkg liszt
2-3 evőkanál cukor

6 tojás
olaj
fahéj, porcukor a tálaláshoz
A tejet csipetnyi sóval meg a cukorral ízesítsd, forrald fel, és állandóan kevergetve lassan öntsd bele a lisztet. Vedd le a tűzről, és tovább keverve egyenként dolgozd el benne a tojásokat. Olajba mártogatott kanállal a tésztából szaggass gömböket. Ropogós
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:27
1/51
Képek, videók
Majonézes burgonyasaláta
irmus
2018. április 18. szerda, 15:51
Majonézes-hagymás tojássa
irmus
2018. április 04. szerda, 08:38
Majonézes kukoricasaláta
irmus
2018. március 06. kedd, 16:21
Lilahagymás-majonézes kru
irmus
2017. március 07. kedd, 07:22
Majonézes krumplisaláta
irmus
2016. március 23. szerda, 06:37
Majonézes Kukoricás Virsl
irmus
2016. január 10. vasárnap, 08:30
Hagymás-majonézes krumpli
irmus
2015. november 10. kedd, 16:36
majonezes_krumplisali. jpg
szelidszeder
2014. december 25. csütörtök, 15:38
majonezes-salata-ozger inc
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:53
Kráter szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. október 02. kedd, 11:45
gyongyi-szelet-696x516 .jp
vorosrozsa66
2018. szeptember 25. kedd, 18:53
Francia mákos szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 19:02
Epres-túrókrémes szelet.j
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 15:52
gyümölcsös szelet
irmus
2018. július 20. péntek, 08:24
Mert szelet vetnek és vih
katalin_53
2018. július 12. csütörtök, 06:31
Címkék
majonéz negyedét, jobb oldal, szalonnát kissé, gazdag magyar, láthatóan erőszakos, klasszikus ételeket, hússal együtt, főzés legvégén, lapockát először, edénybe tesszük, most elkészült, zöldségeket megtisztítjuk, mustárt félkarikára, burgonya elkészült, felülete aranysárga, óvoda épületének,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.