Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:04 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Konyhai kisokos
hozzá.

Ha vajjal bekent késsel vágjuk szét a habcsókot, nem fog széttöredezni.

A tortához készített krém nem fog összecsomósodni, és az állaga is könnyebb lesz, ha előmelegített tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű zsiradékot és a tojásokat.

Torták díszítéséhez gyakran használunk csokiforgácsot. Megkönnyíthetjük a munkát, ha a tábla csokoládét alaposan lehűtjük és krumplihámozóval farigcsáljuk.

A petrezselymet csak akkor tegyük az ételbe, amikor már elkészült, mert főzés közben a vitamintartalma csökken.

A zöldségeket és főzelékféléket csak a főzés legvégén ecetezzük, mert a sav nem engedi megpuhulni.

Mindig csak annyi ételbe tegyünk tejfölt, amennyi egyszerre elfogy, mert a másnapra félretett ételben erjedést okozhat.

Nyáron nem savanyodik meg a tej, ha forralásnál cukrot keverünk hozzá. 1 liter tejhez 2 dkg cukrot tegyünk.

A fejes salátát sose vágjuk késsel, mert a vágás mentén a levelek hamar meglöttyednek, hanem
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Zöldséges rizsfasírt
A hagyományos fasírt ízére nem is hasonlít, valódi ínyencség! Ha valami igazán finom és könnyű ételre vágysz, ezt szeretni fogod!

Hozzávalók:

40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj


Elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük. Nem kell teljesen lágy legyen! Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. június 18. hétfő, 18:26
tardi kaszáspecsenye
Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka,
20 dkg kenyérszalonna,
2 evőkanál étolaj,
10 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg lángolt kolbász,
5 dkg fűszerpaprika,
2 dkg őrölt feketebors
1 dkg őrölt kömény,
5 dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.

A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kisütjük. A másikat először hosszában félbe, majd fél karikákra szeljük.
A kolbásztaréjt, és a kisült szalonnákból kettőt kiveszünk, a többire rászórjuk a hagymát. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, és beleborítjuk. Téli időszakban ezeket lecsóval helyettesíthetjük.
Pár perces sütés után rátesszük a húst. Ízesítjük
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:32
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos


Nagyon ízletes, klasszikus hagymás rostélyos recept, ami bármikor megállja a helyét egy ebéd vagy vacsora alkalmával! Ha szereted a klasszikus ételeket, akkor ez a hagymás rostélyos egyik kedvenced lesz! :)

Hozzávalók
1 adagra


A húshoz
2 evőkanál étolaj
350 g csontos marha rostélyos (rib-eye)
bors - fekete (tört)
1 nagy csipet só

A hagymához
1 nagy fej vöröshagyma
búzaliszt (BL55)

A hagyma sütéséhez
étolaj
Köretnek
hasábburgonya

Elkészítés
30 perc

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A hússzeleteket a kevés olajon, magas hőfokon, oldalanként 3-3 percig sütjük egy fém nyelű serpenyőben, amit majd a sütőbe is be tudunk tenni.

Sütés közben, forgatáskor mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk a
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:42
Mustáros-hagymás flekken, sült cukkinivel és fóliás burgonyá
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéstarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 4 db (kisebb) cukkini, 4 db (nagyobb) burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, só, bors, olaj

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.

Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal.

Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.

Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket.

Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.

Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.

A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.

Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.



Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. május 16. szerda, 23:02
Zöldséges rizsfasírt – észbontó finomság!
Csábító főétel, ellenállhatatlan recept...

A hagyományos fasírt ízére nem is hasonlít, valódi ínyencség! Ha valami igazán finom és könnyű ételre vágysz, ezt szeretni fogod!

Hozzávalók:

40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj


Elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük. Nem kell teljesen lágy legyen! Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. május 09. szerda, 15:42
Kunsági tüzes hús tócsniva
alapja: marhalábszárpörkölt chili szósszal ízesítve - ettől lesz "tüzes",
vagyis jó csípős a hús. Úgy készítem, hogy bográcsban kevés olajon füstölt
szalonnát pirítok. Amikor kiadta a zsírját, hagymát pirítok rajta. Majd teszek
hozzá őrölt paprikát, fokhagymát, összeízesítem, majd ezen jól átforgatom a
húst. Főzés közben vörös borral engedem föl. Szükség szerint ezzel pótolom,
ha elfőtte a levét. Miután a hús megpuhult s a pörkölt elkészült, ízesítem
sóval, borssal, színes paprikával, s ha kell még chilivel, paradicsom szósszal
ízesítem.
Az étel körete: a tócsni - úgy készül, hogy a nyers burgonyát lereszeljük.
Teszünk hozzá lisztet, kefirt, tojást. Majd ízesítjük kevés fokhagymával, bors-
sal, sóval és petrezselyemlevéllel. Az egészet jól összekavarjuk, a fasirthoz ha-
sonlóan megformázzuk, majd kilapítjuk és olajon vagy vastárcsán megsütjük.
A tálaláskor a tányér alján lesz a
bkisseva, 2018. február 21. szerda, 13:59
Ki is az a Mészáros Lőrinc?
KI IS AZ A MÉSZÁROS LŐRINC?

Bocsánat, nem kampányolni akarok, de az igazságtalanságot nehezen viselem.

Jó tudni, ki is az az ember, akit a baloldali kampányban ország-világ előtt kötéllel és/vagy börtönnel fenyegetnek. Egyetlen bűne, hogy Felcsút polgármestere, illetve földije Orbán Viktornak.

Azért lenne jó sokakhoz eljuttatni ezt az írást, hogy világosabban lássanak azok is, akik nem látnak tisztán ebben az ügyben (sem).

Ki is az a Mészáros Lőrinc ?
Mészáros Lőrinc több mint húszéves tisztes vállalkozói múltra tekinthet vissza.

Apró lépésekkel fokozatosan és tudatosan építette fel vállalkozásait. Nem az állami vagyon lebontásával, nem rabló privatizációval szerezte meg első millióit, hanem szorgalmával és kétkezi munkájával, ellentétben a Zuschlag-féle fehérgalléros bűnözőkkel.

Az sem elhanyagolható, hogy jelenleg hatszáz embernek, ezzel együtt hatszáz családnak biztosít tisztes és tartós
menusgabor, 2018. február 19. hétfő, 20:30
Borsostokány pásztortarhonyával
Hozzávalók
50 dkg sertéslapocka
3 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-10 dkg szalonna (füstölt),
5 dkg paradicsompüré,
2 db paprika (zöld),
2 db paradicsom,
1 dl bor (fehér),
25 dkg tarhonya,
2 db burgonya,
1 kiskanál pirospaprika,
só, bors

A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk, és a húst rátéve többször a zsírjára pirítva megpároljuk, hozzátesszük a fűszereket.

Amikor a ragunk félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a paradicsompürét. Figyeljünk, hogy a fehérbort csak akkor öntsük bele, amikor elkészült.

A körethez a hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, a szalonnát kissé lepirítjuk. Utána együtt pirítjuk tovább a hagymával és a tarhonyával, végül, mielőtt felengedjük a vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát is. Fedő alatt megpároljuk, ízlésesen tálaljuk.

Jó étvágyat
suzymama, 2018. február 15. csütörtök, 17:11
Farsang idején - 5 SZUPER FÁNKRECEPT
keverés mellett, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor vedd le a tűzről, és hűtsd langyosra. Add hozzá a tojásokat, ezután keverd simára. Bő, forró olajban süsd meg a fánkokat, amit előtte szaggass teáskanálnyi darabokra. Gyakran forgasd. Akkor van kész, ha a felülete aranysárga, és az olaj színén lebeg. Ekkor vedd le a tűzről, tartsd az olajban 1 másodpercig, majd nedvszívó papíron csepegtesd le. Készítsd el a szirupot: forrald össze a cukrot a vízzel és a citromlével 10 percig. Ekkor az elkészült szirupot öntsd a fánkra, hintsd meg fahéjjal, és melegen tálald.

Egérke
Hozzávalók 4 személyre:
fél liter tej
50 dkg liszt
2-3 evőkanál cukor

6 tojás
olaj
fahéj, porcukor a tálaláshoz
A tejet csipetnyi sóval meg a cukorral ízesítsd, forrald fel, és állandóan kevergetve lassan öntsd bele a lisztet. Vedd le a tűzről, és tovább keverve egyenként dolgozd el benne a tojásokat. Olajba mártogatott kanállal a tésztából szaggass gömböket. Ropogós
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:27
Sörlevesek
dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, 4 db pirított toast kenyér

Elkészítése: A kockára vágott csirkemellet kevés olajon süssük aranybarnára, majd tegyük félre. Egy nagyobb lábasban pároljuk meg a szintén kockára vágott zöldségeket, majd öntsük rá a sört és a húslevest. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt közepes lángon főzzük kb. egy órán át.
Mialatt fő a leves, vágjuk vékony csíkokra a sonkát és a sajtot, és a négy pirított kenyérszeletet.
A hagymát szeleteljük fel vékony karikákra. Ha elkészült a leves, jól turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá négymogyorónyi vajat, és a vékony szeletekre vágott hagymát, főzzük puhára a hagymát a levesben, majd adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük simára.
Tálalásnál a csészékbe tegyünk egy adag pirított, kockákra vágott csirkemellet, a csíkokra vágott sajtot, sonkát, kenyeret, erre az alapra szedjük a levest. A tetejét díszítsük finomra vágott petrezselyemmel, és egy teáskanál tejszínnel.
Tipp: A leveshez külön tálalhatjuk a kenyérszeleteket úgy, hogy a
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csa
tészta
A tökéletes tésztához kövesd ezt az egyszerű szabályt: vedd ki a vajat és a tojásokat a hűtőből előző este, hogy felvegyék a szoba hőmérsékletét. Később még megköszönöd, hidd el!


5. Finom kérgű hal
Hal grillezésnél kenj egy kis majonézt rá, hogy igazán finom legyen a kérge. Konyhai ecsettel kenj majonézt a halra, tégy rá egy kis sót, majd grillezd meg. Garantáltan tökéletes, aranyszínű kérget fogsz kapni. Használj kevés fűszert, a legjobb, ha csak sózod a halat. Amikor elkészült a hal, spricceld le citromlével.


6. Steak olaj nélkül
Alain Ducasse, a világ egyik leghíresebb séfje, napvilágra hozta a tökéletes steak titkát. A steaket fordítsd a szélére, hogy kisüljön belőle a zsír, majd ezen a kisült zsíron süsd meg a steaket. Amellett, hogy nem kell olajat használnod hozzá, még ínycsiklandozó kérget is kölcsönöz a húsnak.

7. Krémes burgonyapüré
Mielőtt összetörnéd a főtt krumplit, mindenképp szárítsd meg őket rendesen.
suzymama, 2018. január 28. vasárnap, 17:52
1/51
Képek, videók
Konyhai matek
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:07
Konyhai jó tanács.
alvaro-hopihe
2018. március 24. szombat, 10:29
Konyhai matek.jpg
pacsakute
2018. március 18. vasárnap, 09:02
konyhai virágos ablakom_5
maroka
2018. március 09. péntek, 14:45
konyhai virágos ablakom_4
maroka
2018. március 09. péntek, 14:45
konyhai virágos ablakom_3
maroka
2018. március 09. péntek, 14:44
konyhai virágos ablakom_2
maroka
2018. március 09. péntek, 14:44
konyhai virágos ablakom.j
maroka
2018. március 09. péntek, 14:44
Pipacsos konyhai akasztó.
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:41
Levendulás konyhai akaszt
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:37
konyhai kilátás
orban47
2015. november 12. csütörtök, 19:17
konyhai ablakdíszem
orban47
2015. október 08. csütörtök, 05:36
nem készítettek.jpg
sz719eszter
2018. március 31. szombat, 14:20
Rózsám-készítettem
sargarozsa15
2017. június 30. péntek, 23:58
Ezeket én készítettem
kerekesne
2016. november 11. péntek, 10:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.