Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 09:47 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumpli szeletek sajtos, kefires bundában
Hozzávalók:

4 db burgonya
A bundához:

1 kis pohár kefir
1 ek liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:

5 dl étolaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd megmossuk.

Papírtörlővel szárazra töröljük, majd megsózzuk.

A kefirt tojással felverjük, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákevertjük a lisztet és a reszelt sajtot.

A burgonyaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk és felhevített étolajban kisütjük.

Önálló ételként, vagy köretnek is fogyaszthatjuk.
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 12:26
Tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús
Tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús


Hozzávalók
4 dbfilézett csirkecomb
2 ev. kanálolaj
1 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálgrill fűszerkeverék
8 dbnagyobb burgonya
250 mlfőzőtejszín
1 ev. kanálzsír
2 dbvöröshagyma
őrölt kömény, só

Elkészítés menete
A húst kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a grillfűszerrel, meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (lezárható fedelű dobozban).
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük. Sózzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk. A hagymát felkarikázzuk.
Egy serpenyőben a zsíron a pácolt csirkehúst megpirítjuk. A csirkehúst a húslével együtt egy sütőtál aljára öntjük, megszórjuk a vöröshagymával, végül rátesszük a felszeletelt burgonyát.
Főzőtejszínnel meglocsoljuk, lefedjük, 200 fokon 30 percig sütjük.
Ezután
irmus, 2018. március 04. vasárnap, 10:19
Francia rakott burgonya
Francia rakott burgonya

hozzávalók

1.2 kg burgonya
6 db tojás
3 dl tejföl
5 dkg vaj
4 dkg zsemlemorzsa
10 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

elkészítés

A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük (ne túl puhára). Majd meghámozzuk, karikára vágjuk. 3 tojást keményre főzünk, azt is karikára vágjuk.
A nyers tojások sárgáját tálba tesszük, hozzákeverjük a tejfölt, sóval, törött borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Beletesszük a tojásfehérjéből vert kemény habot, végül a burgonyát és a kemény tojást.
Tepsit vajjal kikenünk, megszórunk zsemlemorzsával, beleöntjük a burgonyát, tetejére zsemlemorzsát szórunk, és meghintjük reszelt sajttal. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, és középmeleg sütőben megsütjük.
evavicus, 2018. február 19. hétfő, 17:10
Sajtos burgonyás ropogós
Hozzávalók

15 dkg trappista sajt
12 dkg pannónia sajt
3 evőkanál liszt
3 tojás
75 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál petrezselyemzöld
1 evőkanál majoranna

bors

Elkészítése

A lisztet, a tojásokat és a finomra reszelt sajtokat jól összedolgozzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, durvára reszeljük. Jól kinyomkodjuk és a nyers sajtos keverékhez adjuk.
A megpucolt hagymát finomra vágjuk. A tejfölt, a finomra vágott petrezselymet, az aprított hagymát a tésztához keverjük, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük.

Serpenyőben olajat melegítünk. A masszából kanállal kis darabokat szaggatunk, serpenyőbe rakjuk, laposra kinyomkodjuk és mindkét oldalát megsütjük.
bkisseva, 2018. február 02. péntek, 11:31
Gumipogácsa - Burgonyás pogácsa tepsiben
hozzávalók / 8 adag

1 kg burgonya
50 dkg finomliszt
20 dkg disznózsír (hideg)
1 ek só

elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel és a zsírral.
Az így kapott tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (nálam 4,5 cm-es a szaggató).
Sütőpapírral bélelt tepsin (a sütőpapír persze elhagyható, hiszen ennyi zsír mellett bizutosan nem ragad le, de így könnyebb tisztán tartani a tepsit, ami nem utolsó szempont) előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:26
Gyors krumplis pogácsa
alapanyag
1 db tojás
ízlés szerint konyhasó
ízlés szerint bors
20 dkg libazsír
50 dkg búzaliszt
1 kg burgonya

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Ha langyosra hűlt, hozzágyúrjuk a lisztet és a zsírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét kanálnyi vízzel felvert tojással lekenjük. a pogácsákat lisztezett tepsibe rakosgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrón tálaljuk.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:24
Csicsókaleves buggyantott tojással
Hozzávalók
40 dkg csicsóka, 1 kisfej hagyma, 4 tojás, 1-2 babérlevél, 1 evőkanál liszt, kevés olaj, só, pirospaprika; illetve tejföl, ecet és bors.

Elkészítése
1. A csicsókát meghámozzuk és kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk.
2. A csicsókát a hagymával és a babérlevéllel enyhén sós vízben feltesszük főni.
3. Kb. tízpercnyi fövés után a tojásokat egyenként beleütjük, azaz belebuggyantjuk a fövő levesbe, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a tojásfehérje megköt, de a sárgája lágy marad.
4. Közben az olajból és a lisztből vékony rántást készítünk,megszórjuk pirospaprikával, és berántjuk vele a levest.
5. Tálaláskor tejfölt, ecetet és borsot adunk a leves mellé.

Jó tudni!
A csicsóka vagy a szegények pityókája méltánytalanul mellőzött növény, pedig sok falusi kert sarkában nő még most is. Gumója egész évben fogyasztható és kiválóan helyettesíti a burgonyát. Mivel magas a rosttartalma és alacsony a cukortartalma, kiválóan beépíthető a szív- és
bkisseva, 2017. november 30. csütörtök, 10:13
Krumplis pogácsák
szélét jól lenyomkodjuk, és

pogácsaszaggatóval még egyszer kiszaggatjuk. A megtöltött pogácsákat egy kis ideig még

pihentetjük, majd forró zsírban mindkét felüket világospirosra sütjük.

Párolt zöldséghez vagy különféle főzelékekhez tálaljuk.



Sonkás burgonyás pogácsa 2.

Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 300 g zsíros sonka, 300 g darás liszt, 2 tojás, só, vaj a

megkenéshez.

A héjában főtt burgonyát kihűtjük, meghámozzuk és áttörjük. Az apróra vágott sonkát, a lisztet

meg a 2 tojást megsózzuk, és összegyúrjuk. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán

kisodorjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, a pogácsák tetejét késsel bevagdossuk, kikent

sütőlemezre rakjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és erős lángon megsütjük.

Teához tálaljuk.



Sós burgonyás pogácsa

Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 250 g vaj vagy margarin, 250 g sima liszt, egy
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Sajtos BURGONYALABDA SÜTŐBEN SÜTVE! EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ!
Köretnek is csodálatos, de önmagában is fogyasztható! A férjem szerint nincs olyan burgonyás étel, ami ezt túlszárnyalná!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
rozmaring
petrezselyem
kapor
só, bors
vaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat és a reszelt sajtot hozzákavarjuk, adunk hozzá egy kevés vajat, csak annyit, hogy kicsit lágyítsa a masszát. Ízlés szerint fűszerezzük, kerülhet bele apróra vágott kapor, petrezselyem. A kezünket bevizezzük és kisebb gombócokat formálunk a püréből. Kikenünk vajjal egy tepsit és szorosan egymás mellé rakjuk a gombócokat. Kevés vajat felolvasztunk és a gombócok tetejét átkenjük vele. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Amikor tálaljuk, kínálhatunk mellé fokhagymaszószt, vagy fűszeres mártásokat.
suzymama, 2017. november 17. péntek, 10:48
GULYÁSLEVES - variációk
BOGRÁCSBAN FŐTT GULYÁS LEVES

Hozzávalók: 70 dkg marhalábszár, 3 db vöröshagyma, 10 evőkanál olaj, 1 evőkanál fűszerpaprika, 2 db paradicsom, 1 db erős paprika, 2 db zöldpaprika, 2 db fokhagymagerezd, 1 teáskanál köménymag, 40 dkg burgonya, gulyáskrém ízkés szerint.

1.)
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágjuk és alaposan megmossuk. A vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk. Az olajat felforrósítjuk és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről egy percre, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük, majd kevés vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a húst. A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel, valamint a sóval és a borssal fűszerezzük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön főzzük tovább.
2.)
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágjuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor minden puhára
lizawolf, 2017. október 04. szerda, 10:38
Sajtos burgonyalabda
Sajtos burgonyalabda a sütőből - olcsó és leírhatatlanul finom!!


Hozzávalók:

1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
friss kapor
rozmaring
só, bors
olaj



Elkészítése:

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.
tinka1951, 2017. szeptember 15. péntek, 14:20
Lekváros papucs (krumplis)
Tészta:

4-5 db nagyobb burgonya
15 dkg margarin
2 dl tejföl
1 tojás
liszt (amennyit felvesz - nekem kb. 45 dkg-ot vett fel)
só (ízlés szerint)
1 kiskanál cukor
1/2 csomag sütőpor

Töltelék:

szilvalekvár (kemény)

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. Utána beletesszük a margarint, így hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, a sót, a cukrot, a sütőport és annyi lisztet, hogy egy puha, de ne ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk. Lisztezett, sík felületen kb. félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd mindegyik kiszaggatott tészta közepébe teszünk egy kis kemény lekvárt. Középen a széleit kezünkkel összecsipkedjük. Sütőpapírral bélelt 30 × 33 cm-es tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne szorosan! A papucskák tetejét tojássárgájával lekenjük. Előmelegített sütőben
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 11:51
1/126
Képek, videók
CITROM-SZELETEK-600x40 0.j
lenke1964
2015. november 11. szerda, 20:24
gyümölcs szeletek
alibaba45
2014. június 27. péntek, 03:30
Sült gomba szeletek salát
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 21:12
Gomba szeletek
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 21:07
barack szeletek
lyceum
2012. február 21. kedd, 21:22
zserbó szeletek....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:50
sajtkenyér szeletek....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 17:58
Amúr szeletek cukkíni ágy
borcsamama
2010. szeptember 30. csütörtök, 15:46
vajas szeletek.jpg
miday
2009. január 26. hétfő, 18:15
01uTorrentrol3Szeletek .JP
csabexj
2008. november 11. kedd, 22:23
Torta szeletek
flammerne
2007. szeptember 14. péntek, 21:33
az első szeletek
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:24
Nő bundában
eva6
2018. február 19. hétfő, 21:05
SZÉP NŐ BUNDÁBAN.PNG
rochlitzne
2018. február 01. csütörtök, 14:28
bundában.png
zskadi
2017. január 10. kedd, 06:17
Címkék
babérlevéllel enyhén, húslével együtt, felszeletelt burgonyát, papucskák tetejét, apróra vágott, megtöltött pogácsákat, sütőpapír persze, masszából kanállal, lisztből vékony, gombócok tetejét, tojásfehérje megköt, sütőtál aljára, csicsóka vagy, pácolt csirkehúst, burgonyát megmossuk, csicsókát meghámozzuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.