Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 10:36 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zöldségleves pirított májgombóccal
Zöldségleves pirított májgombóccal

Hozzávalók

4 db burgonya
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 marék zöldborsó
ételízesítő

bors
víz
1 db tojás
búzadara
10 dkg kenőmájas
olaj



Elkészítés

A burgonyát, répát, fehérrépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, az ételízesítőt, egy pici sót, borsot és felöntjük, kb. 1,5 liter vízzel.
Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát és a kenőmájast. (A búzadarához pontos mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől. A lényeg, hogy jól formázható nem túl lágy, de nem is túl kemény masszát kapjunk.)
Egy serpenyőbe étolajat hevítünk majd a masszából formázott golyókat
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:23
Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli
ropogósra sült, belül a krumpli megpuhult, és az ízek az egész ételt átjárták.

Hozzávalók
Szükségünk lesz:
kb. 1 kgburgonya
1/2 dbkarfiol
500 gdarált hús
1 dbvöröshagyma
250 mlhabtejszín
4 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
vaj

grill fűszerkeverék

Elkészítés menete

A karfiolt sós vízben puhára főzzük. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a darált húst, ízlés szerint fűszerezzük, és fehéredésig pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra szeleteljük. Minél vékonyabb, annál jobban átsült. A burgonyaszeleteket egy sütőtálba tesszük.
A burgonyára rákanalazunk egy réteg darált húst, majd meglocsoljuk a tejszínes keverékkel (a tejszínbe belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojást, ízlés szerint sózzuk) - nem az egésszel, csak pár kanálnyival, hogy mindenhol érje. Ezután ismét egy réteg burgonya jön, erre tesszük rá az apróra vágott karfiolt, majd ismét meglocsoljuk a tejszínes keverékkel. Addig ismételjük a
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:04
Nincs Cím
megsült, a sajtot is ráhalmozzuk és addig sütjük amíg a sajt ráolvad, melegen tálaljuk.


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..

Sajtos burgonyafasírt

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban
dorotea55, 2018. július 19. csütörtök, 15:38
Zöldségleves grízgaluskával
Receptek egyperces


Zöldségleves grízgaluskával


HOZZÁVALÓK:
1 szál sárgarépa
1 petrezselyem gumó és néhány levele
4 db kisebb burgonya
2-3 marék zöldbors
tojás
Vegeta

víz
búzadara

ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, Vegetát, pici sót és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
Ameddig fő, elkészítjük a grízgaluskát. Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ.
A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.
Amikor a zöldségek megfőttek, kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt
gabfe, 2018. június 22. péntek, 15:14
Sajtos burgonyafasírt
A sajt teszi tökéletessé, különleges ízt ad neki! Hús nélküli, egyszerű és gyors étel, amiért mindenki rajong!

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. június 18. hétfő, 18:29
Sós sütemény receptek
TÚRÓS-BURGONYÁS POGÁCSA
25 dkg burgonya
25 dkg tehéntúró
25 dkg vaj/margarin
25 dkg liszt
3 tojássárgája


Hajába főtt burgonyát meghámozzuk, és túróval áttörjük.
A vajat, a lisztet, 2 tojássárgáját hozzáadjuk, kevés sóval ízesítjük, és simára gyúrjuk.
A tésztát egy éjszakán keresztül hűvös helyen pihentetjük.
Ujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét bevágjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Tetejüket tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

APRÓ SAJTOS POGÁCSA
40 dkg liszt,20 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg reszelt sajt.Ezeket össze morzsoljuk.
3 tojássárgáját,adunk hozzá,gyengén sózzuk,borsozzuk,és tört pirospaprikát ,szórunk rá.Kellő mennyiségű tejjel,,jól össze dolgozzuk ,kinyújtjuk,megkenjük tojással,meg szórjuk, ugyan annyi reszelt sajttal,mint amit a tésztába tettünk.Körülbelül 20 percig sütjük,közepes hő fokon.

SÓS TEASÜTEMÉNY
Hozzávalók:
1/2; kg liszt, 30 dkg vaj, 2 tojás, 1,5 dl
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 08:57
Csirke ”nem lehet abbahagyni” módra
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra

Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá.

Hozzávalók

1 db közepes nagyságú csirke,
5 púpozott evőkanál liszt,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1mokkáskanál majoranna
és őrölt bors,
1 teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj,
késkegynyi őrölt köménymag.


Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a
vorosrozsa66, 2018. május 25. péntek, 14:24
9 vendégváró saláta recept
dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.

Majonézes burgonya

1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.

Burgonyasaláta tejföllel

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Paradicsomsaláta

Fél kg
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:05
9 vendégváró saláta recept!
bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Rántott húsos torta
Rántott húsos torta

Hozzávalók:

8 szelet rántott hús
1 kg burgonya
pár kanál tejföl
10 dkg vaj
só ízlés szerint
petrezselyemzöld
1 fej lilahagyma
1 paradicsom


Elkészítése:

A tortához elkészítjük a közepét: meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, megfőzzük sós vízben, leszűrjük, majd összetörjük.

Hozzáadjuk a tejfölt, a vajat, ízlés szerint sót, esetleg borsot. Jó alaposan összedolgozzuk, hogy finom, krémes krumplipürét kapjunk.

Egy tál közepére halmozzuk a pürét, körberakjuk a rántott hússal. A püré tetejét elsimítjuk és mint egy tortát, díszítjük lilahagymával, petrezselyemzölddel, paradicsommal.
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 21:31
Sajtos burgonyalabda
SÜTŐBEN SÜTVE! EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ! ;)

Köretnek is csodálatos, de önmagában is fogyasztható! A férjem szerint nincs olyan burgonyás étel, ami ezt túlszárnyalná!

Hozzávalók:

1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
rozmaring
petrezselyem
kapor
só, bors
vaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat és a reszelt sajtot hozzákavarjuk, adunk hozzá egy kevés vajat, csak annyit, hogy kicsit lágyítsa a masszát. Ízlés szerint fűszerezzük, kerülhet bele apróra vágott kapor, petrezselyem. A kezünket bevizezzük és kisebb gombócokat formálunk a püréből. Kikenünk vajjal egy tepsit és szorosan egymás mellé rakjuk a gombócokat. Kevés vajat felolvasztunk és a gombócok tetejét átkenjük vele. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Amikor tálaljuk, kínálhatunk mellé fokhagymaszószt, vagy fűszeres mártásokat.

forrás:
suzymama, 2018. május 02. szerda, 11:08
Krumpli szeletek sajtos, kefires bundában
Hozzávalók:

4 db burgonya
A bundához:

1 kis pohár kefir
1 ek liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:

5 dl étolaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd megmossuk.

Papírtörlővel szárazra töröljük, majd megsózzuk.

A kefirt tojással felverjük, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákevertjük a lisztet és a reszelt sajtot.

A burgonyaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk és felhevített étolajban kisütjük.

Önálló ételként, vagy köretnek is fogyaszthatjuk.
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 12:26
1/127
Képek, videók
Zöldségleves pirított máj
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 14:23
sáfrányos-zöldségleves -15
feviroza
2015. augusztus 05. szerda, 18:23
Kelkáposztás zöldségleves
feviroza
2014. december 11. csütörtök, 11:31
28666_zoldsegleves-kap ros
erzsikepuskas
2014. február 10. hétfő, 10:15
zöldségleves borsóval.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:32
zöldségleves daragaluskáv
sarkadykati
2013. május 07. kedd, 16:57
zöldségleves daragaluskáv
snbela44
2013. május 06. hétfő, 03:26
Téli zöldségleves daragal
anaxor
2013. február 04. hétfő, 13:48
téli zöldségleves daragal
ametiszt54
2013. január 24. csütörtök, 13:38
rizses zöldségleves
ibolya58
2012. november 03. szombat, 16:19
májas zöldségleves
ibolya58
2012. május 06. vasárnap, 13:02
Zöldségleves grízgaluskáv
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 19:43
Májgombóc.jpg
1vargaildyko
2009. december 11. péntek, 13:24
Címkék
tetejére szórjuk, petrezselyem levelet, férjem szerint, kevés vajat, megmaradt fűszeres, kezünket bevizezzük, tésztába tettünk, meghámozott almát, tojás méretétől, reszelt sajtot, masszából formázott, darált húst, sütőtálba tesszük, masszába mártjuk, püré tetejét, rántott hússal,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.