Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 06:16 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zöldségleves grízgaluskával
Receptek egyperces


Zöldségleves grízgaluskával


HOZZÁVALÓK:
1 szál sárgarépa
1 petrezselyem gumó és néhány levele
4 db kisebb burgonya
2-3 marék zöldbors
tojás
Vegeta

víz
búzadara

ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, Vegetát, pici sót és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
Ameddig fő, elkészítjük a grízgaluskát. Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ.
A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.
Amikor a zöldségek megfőttek, kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt
gabfe, 2018. június 22. péntek, 15:14
Sajtos burgonyafasírt
A sajt teszi tökéletessé, különleges ízt ad neki! Hús nélküli, egyszerű és gyors étel, amiért mindenki rajong!

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. június 18. hétfő, 18:29
Csirke ”nem lehet abbahagyni” módra
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra

Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá.

Hozzávalók

1 db közepes nagyságú csirke,
5 púpozott evőkanál liszt,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1mokkáskanál majoranna
és őrölt bors,
1 teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj,
késkegynyi őrölt köménymag.


Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a
vorosrozsa66, 2018. május 25. péntek, 14:24
9 vendégváró saláta recept
dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.

Majonézes burgonya

1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.

Burgonyasaláta tejföllel

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Paradicsomsaláta

Fél kg
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:05
9 vendégváró saláta recept!
bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Rántott húsos torta
Rántott húsos torta

Hozzávalók:

8 szelet rántott hús
1 kg burgonya
pár kanál tejföl
10 dkg vaj
só ízlés szerint
petrezselyemzöld
1 fej lilahagyma
1 paradicsom


Elkészítése:

A tortához elkészítjük a közepét: meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, megfőzzük sós vízben, leszűrjük, majd összetörjük.

Hozzáadjuk a tejfölt, a vajat, ízlés szerint sót, esetleg borsot. Jó alaposan összedolgozzuk, hogy finom, krémes krumplipürét kapjunk.

Egy tál közepére halmozzuk a pürét, körberakjuk a rántott hússal. A püré tetejét elsimítjuk és mint egy tortát, díszítjük lilahagymával, petrezselyemzölddel, paradicsommal.
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 21:31
Sajtos burgonyalabda
SÜTŐBEN SÜTVE! EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ! ;)

Köretnek is csodálatos, de önmagában is fogyasztható! A férjem szerint nincs olyan burgonyás étel, ami ezt túlszárnyalná!

Hozzávalók:

1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
rozmaring
petrezselyem
kapor
só, bors
vaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat és a reszelt sajtot hozzákavarjuk, adunk hozzá egy kevés vajat, csak annyit, hogy kicsit lágyítsa a masszát. Ízlés szerint fűszerezzük, kerülhet bele apróra vágott kapor, petrezselyem. A kezünket bevizezzük és kisebb gombócokat formálunk a püréből. Kikenünk vajjal egy tepsit és szorosan egymás mellé rakjuk a gombócokat. Kevés vajat felolvasztunk és a gombócok tetejét átkenjük vele. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Amikor tálaljuk, kínálhatunk mellé fokhagymaszószt, vagy fűszeres mártásokat.

forrás:
suzymama, 2018. május 02. szerda, 11:08
Krumpli szeletek sajtos, kefires bundában
Hozzávalók:

4 db burgonya
A bundához:

1 kis pohár kefir
1 ek liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:

5 dl étolaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd megmossuk.

Papírtörlővel szárazra töröljük, majd megsózzuk.

A kefirt tojással felverjük, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákevertjük a lisztet és a reszelt sajtot.

A burgonyaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk és felhevített étolajban kisütjük.

Önálló ételként, vagy köretnek is fogyaszthatjuk.
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 12:26
Tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús
Tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús


Hozzávalók
4 dbfilézett csirkecomb
2 ev. kanálolaj
1 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálgrill fűszerkeverék
8 dbnagyobb burgonya
250 mlfőzőtejszín
1 ev. kanálzsír
2 dbvöröshagyma
őrölt kömény, só

Elkészítés menete
A húst kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a grillfűszerrel, meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (lezárható fedelű dobozban).
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük. Sózzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk. A hagymát felkarikázzuk.
Egy serpenyőben a zsíron a pácolt csirkehúst megpirítjuk. A csirkehúst a húslével együtt egy sütőtál aljára öntjük, megszórjuk a vöröshagymával, végül rátesszük a felszeletelt burgonyát.
Főzőtejszínnel meglocsoljuk, lefedjük, 200 fokon 30 percig sütjük.
Ezután
irmus, 2018. március 04. vasárnap, 10:19
Francia rakott burgonya
Francia rakott burgonya

hozzávalók

1.2 kg burgonya
6 db tojás
3 dl tejföl
5 dkg vaj
4 dkg zsemlemorzsa
10 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

elkészítés

A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük (ne túl puhára). Majd meghámozzuk, karikára vágjuk. 3 tojást keményre főzünk, azt is karikára vágjuk.
A nyers tojások sárgáját tálba tesszük, hozzákeverjük a tejfölt, sóval, törött borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Beletesszük a tojásfehérjéből vert kemény habot, végül a burgonyát és a kemény tojást.
Tepsit vajjal kikenünk, megszórunk zsemlemorzsával, beleöntjük a burgonyát, tetejére zsemlemorzsát szórunk, és meghintjük reszelt sajttal. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, és középmeleg sütőben megsütjük.
evavicus, 2018. február 19. hétfő, 17:10
Sajtos burgonyás ropogós
Hozzávalók

15 dkg trappista sajt
12 dkg pannónia sajt
3 evőkanál liszt
3 tojás
75 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál petrezselyemzöld
1 evőkanál majoranna

bors

Elkészítése

A lisztet, a tojásokat és a finomra reszelt sajtokat jól összedolgozzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, durvára reszeljük. Jól kinyomkodjuk és a nyers sajtos keverékhez adjuk.
A megpucolt hagymát finomra vágjuk. A tejfölt, a finomra vágott petrezselymet, az aprított hagymát a tésztához keverjük, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük.

Serpenyőben olajat melegítünk. A masszából kanállal kis darabokat szaggatunk, serpenyőbe rakjuk, laposra kinyomkodjuk és mindkét oldalát megsütjük.
bkisseva, 2018. február 02. péntek, 11:31
Gumipogácsa - Burgonyás pogácsa tepsiben
hozzávalók / 8 adag

1 kg burgonya
50 dkg finomliszt
20 dkg disznózsír (hideg)
1 ek só

elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel és a zsírral.
Az így kapott tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (nálam 4,5 cm-es a szaggató).
Sütőpapírral bélelt tepsin (a sütőpapír persze elhagyható, hiszen ennyi zsír mellett bizutosan nem ragad le, de így könnyebb tisztán tartani a tepsit, ami nem utolsó szempont) előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:26
1/127
Képek, videók
Zöldségleves grízgaluskáv
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 19:43
sáfrányos-zöldségleves -15
feviroza
2015. augusztus 05. szerda, 18:23
Kelkáposztás zöldségleves
feviroza
2014. december 11. csütörtök, 11:31
28666_zoldsegleves-kap ros
erzsikepuskas
2014. február 10. hétfő, 10:15
zöldségleves borsóval.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:32
zöldségleves daragaluskáv
sarkadykati
2013. május 07. kedd, 16:57
zöldségleves daragaluskáv
snbela44
2013. május 06. hétfő, 03:26
Téli zöldségleves daragal
anaxor
2013. február 04. hétfő, 13:48
téli zöldségleves daragal
ametiszt54
2013. január 24. csütörtök, 13:38
rizses zöldségleves
ibolya58
2012. november 03. szombat, 16:19
májas zöldségleves
ibolya58
2012. május 06. vasárnap, 13:02
Tavaszi zöldségleves
soosistvan
2010. május 26. szerda, 21:00
7 Helyezzük egy befőttesü
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:39
Helyezzük magunkat.....bm
margit5
2009. május 06. szerda, 19:50
don bosco helyezzük magu
marisza
2009. április 26. vasárnap, 07:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.