Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 06:04 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szkripal-ügy - A cseh szenátus bizottsága szerint Zeman a Novicsok-ügyben nem mondott igazat
A bizottság ülése után kiadott közlemény szerint a katonai és a civil titkosszolgálatok vizsgálatai egyaránt azt az eredményt hozták, hogy ezt az anyagot Csehországban nem állították elő, és nem is tárolták. Zeman ugyanakkor a titkosszolgálati jelentések más megállapításainak nyilvánosságra hozatalával veszélyeztette az ország biztonságát - vélekedik a szenátusi bizottság.

"Úgy, ahogy azt az elnök elmagyarázta, az nem felelt meg a valóságnak, mert azok az információk (titkosszolgálatoké) kissé mást állítottak" - mondta Frantisek Bublan, a bizottság elnöke újságíróknak. A civil és a katonai titkosszolgálatok jelentései megegyeztek, "és nem volt köztük különbség, ahogy azt az államfő állította" - mondta Bublan.

Nagy-Britannia Oroszországot tette felelőssé a volt kettős ügynök megmérgezéséért, amit Moszkva visszautasított.

Oroszország március közepén Csehországot is azon országok közé sorolta, ahonnan a Szergej Szkripal és lánya elleni merénylethez használt idegméreg származhatott. Milos
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 17:42
Szkripal-ügy - NYT: Szkripal európai titkosszolgálatokat láthatott el információval megmérgezése előtt
tisztségviselőkre hivatkozva azt írta, hogy a britek állításával ellentétben Szkripal nem élt visszavonultan az angliai Salisburyben, hanem bejárta Európát, hogy tájékoztassa az orosz kémek tevékenységéről az érintett országok hírszerzését. Jövedelemkiegészítésként szolgáló útjairól minden bizonnyal a brit hatóságok is tudtak, sőt, segítséget is nyújthattak hozzá - írta az amerikai napilap.

A NYT szerint Szkripal minden bizonnyal többször járt Csehországban, hogy információkkal lássa el a helyi titkosszolgálatot, és 2016-ban Észtországot is felkereste.

Vasárnap a Respekt című cseh hetilap is megírta meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy Szrkipal 2012-ben titokban Prágában járt és találkozott a cseh titkosszolgálatok képviselőivel.A Respekt úgy értesült, hogy Szkripalnak, akit a brit MI6 brit külső hírszerzés 1995-ben szervezett be, jóval jelentősebb pozíciója volt az orosz titkosszolgálatokban, mint ahogy ezt eddig gondolták. A GRU orosz katonai hírszerzés személyzeti osztályának egykori
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:44
Szkripal-ügy - Szkripal korábban titokban találkozott a cseh titkosszolgálatok képviselőivel
A tekintélyes jobboldali újság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Szkripal a cseh titkosszolgálatok képviselőivel legalább egy alkalommal Nagy-Britanniában is találkozott. A Respekt forrásai mindezek ellenére nem gondolják, hogy Szergej Szkripal prágai látogatása összefüggésben lenne az ellene elkövetett merénylettel.

A Respekt úgy értesült, hogy Szergej Szkripalnak, akit a brit MI6 brit külső hírszerzés 1995-ben szervezett be, jóval jelentősebb pozíciója volt az orosz titkosszolgálatokban, mint ahogy ezt eddig gondolták. Szkripal a múlt század 90-es éveinek elején az orosz GRU katonai hírszerzés személyzeti osztályának vezetője volt, így kitűnő áttekintéssel rendelkezett az orosz hírszerző hálózatról Európában és számos esetben az ügynökök konkrét identitását is ismerte - írja a cseh hetilap.

Miután egy ügynökcsere következtében Szkripal letelepedett Nagy-Britanniában, segített az MI6-nak az orosz hírszerzői hálózat felgöngyölítésében.

"Ennek érdekében a britek
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:43
Szkripal-ügy - Cseh védelmi minisztérium: csak mikroszkopikus mennyiségben állítottal elő Novicsokot az országb
esti kijelentését, és egybehangzóan azt állították, hogy az államfő kiszolgálja Moszkvát és súlyosan árt Csehországnak, illetve nyugati szövetségeseinek. Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja, valamint a Szabadság és Közvetlen Demokrácia mozgalom elnökei viszont kiálltak az államfő mellett.

Andrej Babis ügyvezető államfő, az ANO mozgalom elnöke, aki korábban a Szkripal-ügyben élesen bírálta Moszkvát, Zeman kijelentését nem kommentálta. Ugyanakkor értetlenségét fejezte ki afelett, hogy a titkosszolgálatok véleménye a Csehországban laboratóriumban előállított és tesztelt vegyi mérgező anyagról eltér egymástól.

A Cseh Kalózpárt közölte: kezdeményezni fogja, hogy a parlament illetékes bizottsága hallgassa meg az ügyben a katonai és a civil titkosszolgálatok képviselőit.Szergej Szkripal Nagy-Britanniában élő volt orosz-brit kettős ügynököt és lányát, a hozzá Oroszországból vendégségbe érkezett Julija Szkripalt idén március 4-én súlyos mérgezéses tünetekkel vitték az angliai Salisbury
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 21:03
Szkripal-ügy - Oroszország kiutasított 23 brit diplomatát, leállíttatta a British Council tevékenységét
Ezt szombaton az orosz külügyminisztérium közölte, miután a tárcához bekérették Laurie Bristow brit nagykövetet és ott közölték vele a döntést. A brit diplomaták egy hetet kaptak az ország elhagyására.

Az orosz lépés válasz arra, hogy Theresa May brit kormányfő szerdán bejelentette 23 orosz diplomata kiutasítását, a magas szintű kétoldalú diplomáciai érintkezés felfüggesztését, valamint azt, hogy az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot a brit királyi család és a kormány tagjai bojkottálják, miután Nagy-Britanniában megmérgezték Szergej Szkripal volt kettős ügynököt és lányát, Juliját. Az incidens mögött a brit miniszterelnök szerint "nagy valószínűséggel" Oroszország áll, amit Moszkva következetesen visszautasít.

A távol-keleti látogatásra készülő Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a japán és a vietnami sajtónak szombaton adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a Moszkvával szemben hangoztatott brit vádakat még mindig nem támasztották alá a Scotland Yard nyomozásának hivatalos
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 11:01
Szkripal-ügy - Orosz lapok: London Moszkva legkeményebb nyugati ellenfelévé válhat
"Theresa May miniszterelnök bejelentése a brit parlamentben, amely Moszkvának adott ultimátumként hangzott, arról tanúskodott, hogy London kész bármilyen rendkívüli intézkedést megtenni, függetlenül attól, hogy milyen mértékben támogatják majd nyugati szövetségesei" - nyilatkozott a Kommerszant című napilapnak Anatolij Adamisin volt londoni nagykövet.

"A teljességgel negatívan alakuló Szkripal-ügy Londont Moszkva legkeményebb nyugati ellenfelévé teheti. Ezt a szerepet eddig az Egyesült Államok játszotta. Minden afelé halad, hogy az angolok lesznek az utolsók Nyugaton, akik hajlandók lennének megbékélni Oroszországgal" - mondta a diplomata.

Boris Johnson brit külügyminiszter kedd estig kért választ Moszkvától arra a brit felvetésre, amely szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország áll Szergej Szkripal volt orosz hírszerző és lánya angliai megmérgezése mögött. Theresa May miniszterelnök kijelentette: London szerdán tekinti át részleteiben az orosz kormány válaszát, de ha az nem lesz hiteles,
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 11:01
Szkripal-ügy - Az orosz külügyi szóvivő cirkuszi show-nak minősítette May bejelentését
az Oroszországban később parlamenti képviselővé választott Lugovoj ellen, aki tagadta bűnösségét. London kérte kiadatását, amit Moszkva megtagadott.

Azzal kapcsolatban, hogy Perepicsnij és Berezovszkij természetes halállal halt-e meg, a brit hatóságok részéről kételyek merültek fel. Orosz oldalon a legújabb mérgezési botrány kirobbanását követően többször is arra hívták fel sokat sejtetően a nyilvánosság figyelmét, hogy Szkripal, Litvinenyenko és Berezovszkij is kapcsolatban állt a brit titkosszolgálattal.

Figyelemre méltó, hogy az orosz Rosszija 1 televízió Theresa May bejelentését váró élő adásában a stúdióban jelen volt Lugovoj is, aki a műsorban, csakúgy mint az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy a Szrkripal-ügyben Nagy-Britannia "előre kidolgozott minták szerint" jár el. Mint mondta, a brit hatóságok ilyen rövid idő alatt nem állapíthatták meg, hogy milyen szert használhattak a volt orosz katonai hírszerző és brit ügynök ellen, ami szerinte azt jelenti, hogy nem is volt
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 20:47
Johnson: London javítaná a viszonyt Moszkvával, de nem kerüli meg a nézetkülönbségeket
állandó tagjaként együtt fog működni a Koreai-félszigeten kialakult helyzet rendezése érdekében. Johnson szavai szerint London és Moszkva céljai nem esnek egybe Észak-Korea kérdésében, de a béke megőrzése közös cél.

Lavrov egyebek között arra is kitért, hogy a két ország szakszolgálatainak terrorellenes együttműködését még mindig gátolja, hogy a Litvinyenko-ügy miatt London megszakította kapcsolatait az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB).

Alekszandr Livinyenkót, az orosz titkosszolgálat Nagy-Britanniában politikai menedékjogban részesült volt tisztjét 2006-ban Londonban poloniummal mérgezték meg volt kollégái. Az ügy miatt megromlott viszonyt tovább súlyosbította az ukrajnai orosz beavatkozás.

A miniszteri tárgyalást követően elhangzott, meglehetősen hűvös hivatalos nyilatkozatok mellett, legalábbis személyes szinten, némi enyhülés is megmutatkozott pénteken a felek között.

"Engedjék meg, hogy közöljem: ruszofil vagyok. Méghozzá elkötelezett ruszofil" - mondta a
velemenyezd, 2017. december 22. péntek, 15:12
Olvashatóvá tették a hírhedt Sonderkommando egy tagjának feljegyzéseit
benne lesznek Nadjari feljegyzései is.

Poljan az Auschwitzi Múzeum archívumából kapta meg Nadjari kéziratának szkennelt képeit. Amikor egy orosz rádióban beszélt arról, hogy milyen rossz állapotban vannak a feljegyzések, egy fiatal orosz informatikus, Alekszander Nyikityajev felajánlotta a segítségét.

Az informatikus egy éven át kísérletezett egy digitális képalkotó programmal, vörös, zöld és kék szűrőket használva, hogy az olvashatatlanná vált szöveget restaurálja. A rendőrség és a titkosszolgálatok által használt, úgynevezett multispektrális elemzés tette az eljárást igazán hatékonnyá.

Poljan egy Németországban élő görög-brit tudóst, Ioannis Karrast kért meg a szöveg görögről angolra fordítására.

Az orosz történész a BBC-nek elmondta, megdöbbentette, hogy Nadjari milyen pontosan becsülte meg Auschwitz áldozatainak számát: 1,4 milliót írt. A történészek szerint több mint 1,1 millió zsidó halt meg az óriási lágerben, rajtuk kívül ott öltek meg mintegy 300 ezer lengyel és szovjet
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 18:37
13+1 dolog, amit csak kevesen tudnak
ajándékozta. Szent-Györgyi Nobel-
díját egyébként ma is itt őrzik.

8. Miniszterelnöki megbízásból tárgyalt Magyarország világháborús
kiugrásáról
Előbb Kállay Miklóssal találkozott, aki jóváhagyta, hogy Isztambulban
tárgyaljon a britekkel Magyarország második világháborúból történő
kiugrásáról. Kállay Szent-Györgyivel üzent a briteknek: kész bármikor
átállni, de az országban állomásozó német csapatok miatt nehéz ezt
meglépni. Szent-Györgyi találkozott a brit titkosszolgálat törökországi
vezetőjével. A tudós azt a feladatot kapta, hogy térjen vissza
Budapestre és segítsen egy rádiókapcsolat kiépítésében a londoni
adminisztráció és Kállay Miklós között. A tervet a Gestapo megtudta, és
megakadályozta.

9. "Élete csúcspontja" Hitler követelte az elfogását
Szent-Györgyit 1944-ben svéd segítséggel menekítették ki a nácik -
konkrétan a Gestapo - elől Budapestről, ahol az antifasiszta ellenállási
mozgalom egyik
sz719eszter, 2017. november 25. szombat, 12:07
Heathrow biztonsági titkai az út szélén
A pendrive-ot a Sunday Mirror című vasárnapi baloldali brit lapnak adta át megtalálója, egy helyi lakos.

A lap beszámolója szerint a tárolón 76 dossziényi titkos adatmennyiség volt. A pendrive egyebek mellett pontos térképekkel illusztrálva bemutatta, hogy II. Erzsébet királynő és kísérete milyen útvonalon közelíti meg Heathrow-t, ha utazik valahova, és ha megérkezik, milyen biztonsági intézkedések lépnek éltbe a repülőtéren.

Bár a 91 esztendős uralkodó külföldi utazásokra már nem vállalkozik, a pendrive hasonló titkos biztonsági eljárási tervekről tartalmazott adatokat arra az esetre, ha magas rangú kormánytisztviselők vagy külföldi állami vezetők, előkelőségek fordulnak meg Heathrow-n.

Ugyancsak megtudható az utca szélén hagyott adathordozóról a London nyugati határában fekvő hatalmas repülőteret terrortámadásoktól védő biztonsági egységek járőrözési menetrendje, és az is, hogy pontosan milyen személyazonosítókra van szükség a bejutáshoz a légikikötő egyes zárt körzeteibe.

A
velemenyezd, 2017. október 29. vasárnap, 16:02
Nemzeti konzultáció - Lomnici: Soros György világuralomra tör
Az alkotmányjogász a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, Soros György hálózata nem csak demokratikus eszközökkel gyakorol nyomást, arról már 2003-ban voltak brit titkosszolgálati információk, hogy szervezetei élére politikusokat, volt titkosszolgákat állított.

Soros György végső célja ifj. Lomnici Zoltán szerint anyagi természetű, de politikai elképzeléseinek erőszakos terjesztése is hatékonyabb lehet a nyílt társadalmakban. Soros György abban érdekelt, hogy kevert, határok nélküli, a gazdasági köröknek kiszolgáltatott Európa jöjjön létre - mondta.

Az Egyesült Államokban tartja magát az a beszéd, amely szerint Soros György pénzzel vásárolt politikai befolyást, a demokrata párt fő támogatója lett, hálózata titkosszolgálati módszereket is bevet - mondta az alkotmányjogász.

Ez egyes esetekben nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet egyes államokban, ez a helyzet most Magyarországon és Lengyelországban is - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte még: Soros
velemenyezd, 2017. október 29. vasárnap, 07:51
1/22
Képek, videók
Egy régi novicius.jpg
chillik
2015. augusztus 20. csütörtök, 10:31
Novice.jpg
budayildi
2008. november 14. péntek, 20:32
a múltat csak úgy.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:55
Élj úgy
sanci81
2018. május 11. péntek, 18:18
…mindenki úgy tiszt
katalin_53
2018. május 10. csütörtök, 23:00
Úgy figyelek Istenre,.jpg
katalin_53
2018. május 09. szerda, 05:32
Az angyalok - úgy érzem -
sanci81
2018. május 08. kedd, 17:49
dr sisa katalin ügyvéd.jp
zsokica45
2018. május 05. szombat, 18:30
„Úgy ragyogjon a ti
katalin_53
2018. május 04. péntek, 07:24
Jaj, az estét úgy szerete
chillik
2018. május 04. péntek, 02:21
Most pedig, épp úgy, ahog
katalin_53
2018. május 02. szerda, 09:38
Úgy élünk együtt, két kis
chillik
2018. április 26. csütörtök, 05:20
amikor úgy.jpg
sz719eszter
2018. március 26. hétfő, 18:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.