Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 01:01 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Johnson: London javítaná a viszonyt Moszkvával, de nem kerüli meg a nézetkülönbségeket
állandó tagjaként együtt fog működni a Koreai-félszigeten kialakult helyzet rendezése érdekében. Johnson szavai szerint London és Moszkva céljai nem esnek egybe Észak-Korea kérdésében, de a béke megőrzése közös cél.

Lavrov egyebek között arra is kitért, hogy a két ország szakszolgálatainak terrorellenes együttműködését még mindig gátolja, hogy a Litvinyenko-ügy miatt London megszakította kapcsolatait az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB).

Alekszandr Livinyenkót, az orosz titkosszolgálat Nagy-Britanniában politikai menedékjogban részesült volt tisztjét 2006-ban Londonban poloniummal mérgezték meg volt kollégái. Az ügy miatt megromlott viszonyt tovább súlyosbította az ukrajnai orosz beavatkozás.

A miniszteri tárgyalást követően elhangzott, meglehetősen hűvös hivatalos nyilatkozatok mellett, legalábbis személyes szinten, némi enyhülés is megmutatkozott pénteken a felek között.

"Engedjék meg, hogy közöljem: ruszofil vagyok. Méghozzá elkötelezett ruszofil" - mondta a
velemenyezd, 2017. december 22. péntek, 15:12
Olvashatóvá tették a hírhedt Sonderkommando egy tagjának feljegyzéseit
benne lesznek Nadjari feljegyzései is.

Poljan az Auschwitzi Múzeum archívumából kapta meg Nadjari kéziratának szkennelt képeit. Amikor egy orosz rádióban beszélt arról, hogy milyen rossz állapotban vannak a feljegyzések, egy fiatal orosz informatikus, Alekszander Nyikityajev felajánlotta a segítségét.

Az informatikus egy éven át kísérletezett egy digitális képalkotó programmal, vörös, zöld és kék szűrőket használva, hogy az olvashatatlanná vált szöveget restaurálja. A rendőrség és a titkosszolgálatok által használt, úgynevezett multispektrális elemzés tette az eljárást igazán hatékonnyá.

Poljan egy Németországban élő görög-brit tudóst, Ioannis Karrast kért meg a szöveg görögről angolra fordítására.

Az orosz történész a BBC-nek elmondta, megdöbbentette, hogy Nadjari milyen pontosan becsülte meg Auschwitz áldozatainak számát: 1,4 milliót írt. A történészek szerint több mint 1,1 millió zsidó halt meg az óriási lágerben, rajtuk kívül ott öltek meg mintegy 300 ezer lengyel és szovjet
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 18:37
13+1 dolog, amit csak kevesen tudnak
ajándékozta. Szent-Györgyi Nobel-
díját egyébként ma is itt őrzik.

8. Miniszterelnöki megbízásból tárgyalt Magyarország világháborús
kiugrásáról
Előbb Kállay Miklóssal találkozott, aki jóváhagyta, hogy Isztambulban
tárgyaljon a britekkel Magyarország második világháborúból történő
kiugrásáról. Kállay Szent-Györgyivel üzent a briteknek: kész bármikor
átállni, de az országban állomásozó német csapatok miatt nehéz ezt
meglépni. Szent-Györgyi találkozott a brit titkosszolgálat törökországi
vezetőjével. A tudós azt a feladatot kapta, hogy térjen vissza
Budapestre és segítsen egy rádiókapcsolat kiépítésében a londoni
adminisztráció és Kállay Miklós között. A tervet a Gestapo megtudta, és
megakadályozta.

9. "Élete csúcspontja" Hitler követelte az elfogását
Szent-Györgyit 1944-ben svéd segítséggel menekítették ki a nácik -
konkrétan a Gestapo - elől Budapestről, ahol az antifasiszta ellenállási
mozgalom egyik
sz719eszter, 2017. november 25. szombat, 12:07
Heathrow biztonsági titkai az út szélén
A pendrive-ot a Sunday Mirror című vasárnapi baloldali brit lapnak adta át megtalálója, egy helyi lakos.

A lap beszámolója szerint a tárolón 76 dossziényi titkos adatmennyiség volt. A pendrive egyebek mellett pontos térképekkel illusztrálva bemutatta, hogy II. Erzsébet királynő és kísérete milyen útvonalon közelíti meg Heathrow-t, ha utazik valahova, és ha megérkezik, milyen biztonsági intézkedések lépnek éltbe a repülőtéren.

Bár a 91 esztendős uralkodó külföldi utazásokra már nem vállalkozik, a pendrive hasonló titkos biztonsági eljárási tervekről tartalmazott adatokat arra az esetre, ha magas rangú kormánytisztviselők vagy külföldi állami vezetők, előkelőségek fordulnak meg Heathrow-n.

Ugyancsak megtudható az utca szélén hagyott adathordozóról a London nyugati határában fekvő hatalmas repülőteret terrortámadásoktól védő biztonsági egységek járőrözési menetrendje, és az is, hogy pontosan milyen személyazonosítókra van szükség a bejutáshoz a légikikötő egyes zárt körzeteibe.

A
velemenyezd, 2017. október 29. vasárnap, 16:02
Nemzeti konzultáció - Lomnici: Soros György világuralomra tör
Az alkotmányjogász a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, Soros György hálózata nem csak demokratikus eszközökkel gyakorol nyomást, arról már 2003-ban voltak brit titkosszolgálati információk, hogy szervezetei élére politikusokat, volt titkosszolgákat állított.

Soros György végső célja ifj. Lomnici Zoltán szerint anyagi természetű, de politikai elképzeléseinek erőszakos terjesztése is hatékonyabb lehet a nyílt társadalmakban. Soros György abban érdekelt, hogy kevert, határok nélküli, a gazdasági köröknek kiszolgáltatott Európa jöjjön létre - mondta.

Az Egyesült Államokban tartja magát az a beszéd, amely szerint Soros György pénzzel vásárolt politikai befolyást, a demokrata párt fő támogatója lett, hálózata titkosszolgálati módszereket is bevet - mondta az alkotmányjogász.

Ez egyes esetekben nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet egyes államokban, ez a helyzet most Magyarországon és Lengyelországban is - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte még: Soros
velemenyezd, 2017. október 29. vasárnap, 07:51
Október - Napi migráns
Egy ujsagirono rantotta le a leplet merkeli gepezetrolAz Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint nem kellene korlátozni a "menekültek" családegyesítésétA titkosszolgálatok vizsgálják SorosékatRobbant az oroszbotrány Hillary Clintonnál, a stábja hallgatDán miniszterelnok: A muszlimok migransok atvettek az orszag egyes reszei felett az
menusgabor, 2017. október 01. vasárnap, 17:30
Felmentették egyik perében Sebastian Ghita román üzletembert
bíróságtól az üzletember ellen.

Ghita jelenleg Szerbiában tartózkodik, ahova tavaly decemberben menekült el, úgy, hogy hatósági felügyelet alatt volt. Az idén áprilisban vették őrizetbe a szerb hatóságok, jelenleg tart a kiadatási kérelem elbírálása, így a hétfői ítéletet távollétében hozta meg a bíróság.

Az üzletember - aki Victor Ponta volt miniszterelnök egyik közeli barátja - miután megszökött, televíziós felvételeken keresztül szóvá tette, hogy veszélyes összefonódás jött létre a román titkosszolgálatok és az igazságszolgáltatás között, aminek eredményeként szerinte jogtalan büntetőjogi eljárások indultak.

Ghita tagja volt a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti szakbizottságnak. Azt állította, szoros barátság fűzte őt Florian Coldeához, a román belföldi hírszerző szolgálat volt operatív vezetőjéhez, akit emiatt januárban leváltott Klaus Iohannis államelnök.

Az üzletember ellen több ügyben is bűnvádi eljárás indult. Legutóbb azzal gyanúsították meg, hogy 2012 márciusában Tony
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 17:44
Az Egyesült Államokban működő orosz propagandamédiumokat vizsgál az FBI
szolgálnak ki. Ezt a mentességet élvezi a BBC brit műsorszolgáltató, valamint a Deutsche Welle nemzetközi német műsorszóró is. Ugyanakkor a Peking felügyelete alatt álló China Dailyt, az NHK Cosmomedia japán tévécsatornát és a dél-koreai Korean Broadcasting Systemet (KBS) például bejegyezték az igazságügyi minisztériumnál.

Az amerikai hírszerzés egy januári jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy az RT és a Sputnik a 2016-os amerikai elnökválasztási kampány során egy sokoldalú orosz titkosszolgálati művelet részei voltak, amelynek célja a demokrácia lejáratása és Trump győzelmének elősegítése volt.

Ezzel az állítással a szóban forgó orosz médiumok néhány munkatársa is egyetért.

A Sputnik "nem hírügynökség. Kívülről annak látszik, de valójában propagandagépezet" - mondta Andrew Feinberg, a Sputnik egykori fehér házi tudósítója.

Az FBI ügynökei a múlt hónapban két órán át faggatták Feinberget az orosz kormány befolyásáról. A volt tudósító elmondta, hogy a Sputnikkal fenntartott öt
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 10:32
Szerb külügyminiszter: a macedón kormánynak nem volt köze a Szerbia elleni kémkedéshez, külföldiekre vonatkozta
Dacic kiemelte, hogy a macedón diplomácia vezetőjével konstruktív megbeszélést folytatott, és tájékoztatta őt a szerb titkosszolgálati értesülésekről.

"A birtokunkban lévő információk váltották ki a reakciónkat, mert nem akartuk, hogy mindez tartós károkat okozzon a két ország kapcsolatában, hogy később azzal vádolhassák Szerbiát: destabilizálni akarta Macedóniát" - hangsúlyozta Dacic. A külügyminiszter újságírói kérdésre válaszolva sem akarta megmondani, milyen külföldi tényezők játszottak közre az állítólagos lehallgatási botrányban.

Az ügy előzménye, hogy Szerbia vasárnap minden magyarázat nélkül sürgősen hazahívta konzultációra szkopjei nagykövetségének minden alkalmazottját.

Hétfőn Aleksandar Vucic szerb államfő a sajtónak csupán annyit mondott, hogy Belgrád azért rendelte haza diplomatáit, mert a szerb hírszerzés elegendő bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy Macedónia "rendkívül offenzív" tevékenységet folytat a szerbiai szervek és intézmények ellen. Részleteket azonban nem
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 20:13
Szakértő: még mindig nem oldódtak meg a terrorfenyegetettség alapproblémái
A szakértő a terrorfenyegetettség alapproblémái közé sorolta a közel-keleti és észak-afrikai térség biztonságát, az állandósult illegális bevándorlást, azon bevándorlók nyomon követését, akik már Európában vannak, továbbá a jogosulatlanul itt tartózkodók kiutasítását.

Ahhoz kapcsolódva, hogy Jonathan Evans, a brit elhárítás (MI5) előző igazgatója pénteki szavai szerint még évtizedekig eltarthat az iszlamista terrorfenyegetettség Nagy-Britanniában, Horváth József kijelentette: arra kell felkészülni, hogy újabb és újabb merényletek lesznek.

Emellett véleménye szerint ma már a kiberterrorizmussal is együtt kell élnünk, de a társadalom még mindig nincs tisztában azzal, hogy a kibertámadások a fegyvereknél nagyságrendekkel veszélyesebbek is lehetnek. Példaként említette, hogy a legtöbb közművet informatikai rendszerek működtetik.

A katonai titkosszolgálatok korábbi helyettes vezetője a műsorban kitért arra: vannak ugyan katonai eredmények az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szemben, de
velemenyezd, 2017. augusztus 13. vasárnap, 10:11
Szakértő: May és Macron megállapodása az internet biztonságát célozza
A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Emmanuel Macron francia államfő Theresa May brit miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után kedden bejelentette: hazája és Nagy-Britannia "nagyon konkrét akciótervet" indít a terrorizmus elleni küzdelemben. Emmanuel Macron jelezte, hogy az egyik legfontosabb tervezett intézkedés célja a gyűlöletre és a terrorizmusra történő uszítás megszüntetése az interneten.

Gálik Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta: az akcióterv tulajdonképpen az internet biztonságáról szól, az adatvédelemről, a pénzügyi tranzakciók kezeléséről, és arról, hogy a közösségi médiában aktív nagy - főleg amerikai - cégeket rákényszeríthessék arra, hogy ők is védjék a felhasználói adatokat. Az együttműködés kiterjedne arra is, hogy levetethessenek terrorizmussal összefüggő oldalakat. Ehhez megpróbálják a felek összehangolni a törvényi szabályokat - tette hozzá.

A szakértő kitért arra is, hogy Nagy-Britannia és Franciaország Európa két legnagyobb hírszerzési közösséggel
velemenyezd, 2017. június 14. szerda, 07:50
Manchesteri robbantás - Helyreállt az információcsere a brit és az amerikai titkosszolgálatok között
Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárítási ügyosztályának parancsnoka a BBC-nek elmondta: az új biztosítékok hatására ismét kiteljesedett a szoros együttműködés a Five Eyes-partnerországok között.

A Five Eyes (Öt Szem) hírszerzési szövetség az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland szakszolgálatainak tevékenységét hangolja össze.

A manchesteri rendőrség csütörtökön jelezte, hogy leállította a hétfői robbantásos merénylet vizsgálata során összegyűjtött bizalmas információk megosztását az amerikai biztonsági szolgálatokkal, miután az elmúlt napokban rendre kiszivárogtak ezek az értesülések az amerikai sajtóhoz.

A döntés közvetlen előzménye az volt, hogy a New York Times című amerikai napilaphoz eljutottak az öngyilkos merénylő által használt pokolgép egyes alkotóelemeiről készített rendőrségi fotók, amelyeket a brit szolgálatok megosztottak az amerikai biztonsági szervekkel, és a lap közölte is e képeket.

Andy Burnham, Manchester polgármestere csütörtökön
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 07:03
1/21
Képek, videók
Pamika mint szolgálattevő
weimannroland
2009. július 09. csütörtök, 21:21
Alekszandr Szergejevics P
sanci81
2018. január 15. hétfő, 18:43
Alekszandra.jpg
bbbarbara
2014. szeptember 26. péntek, 20:11
Tizenkilencen alekszandr
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:15
Alekszandr Puskin.jpg
ujjozsef
2009. február 14. szombat, 16:41
20080513moszkvavo1.jpg
hajdueva56
2009. május 11. hétfő, 21:20
Megörzik-e.jpg
chillik
2017. augusztus 17. csütörtök, 04:21
Megőrzi az Úr a te.jpg
katalin_53
2016. május 09. hétfő, 20:14
Az emlékezet megőrzi....j
margoboszi
2015. október 25. vasárnap, 09:26
Megőrzök mindent itt a sz
suzymama43
2015. október 16. péntek, 18:18
az emlékezet megőrzi őket
pusztiju
2014. október 25. szombat, 15:16
Az emlékezet megörzi..
groszmadel
2014. január 13. hétfő, 16:30
A szív megörzi...
groszmadel
2014. január 13. hétfő, 16:22
megőrzöm a titkot.jpg
erzsob
2012. augusztus 08. szerda, 17:17
Emlékét szívembe megőrzöm
magdus39
2011. január 19. szerda, 14:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.