Regisztráció  Belépés
2018. július 15. vasárnap | 28. hét | 196. nap | 23:10 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elfojtják a csillagok keletkezését az ősi galaxisok magjában található fekete lyukak
A csillagászok egy évtizeddel ezelőtt fedezték fel a galaxisoknak azt a nagy tömegű egyedekből álló, kicsiny populációját, amelyet vörös rögöknek (red nuggets) neveztek el - írja az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében az egyetem.

A nagyon távoli objektumokat először a Hubble-űrtávcső felvételein azonosították, távolságuk az ősrobbanás utáni három-négy milliárd évvel ezelőtti állapotot jelez. Kiderült, hogy a vörös rögök az első, nagy tömegű galaxisok maradványai, amelyek az ősrobbanást követő egymilliárd év során jöttek létre. Egyúttal feltételezik, hogy a vörös rögök lehetnek azoknak az óriás elliptikus galaxisoknak az ősei, amelyek a világegyetem közelebbi részein figyelhetők meg. A vörös rögök tömege hasonló ezeknek az óriás elliptikus galaxisoknak a tömegéhez, méretük azonban csupán körülbelül ötöde azokénak.

A legtöbb vörös rög az évmilliárdok során egyesült más galaxisokkal, kis hányaduk azonban átvészelte az univerzum történelmét anélkül, hogy közelebbi kapcsolatba került volna más
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:15
Tegnap 2018. 06. 30-án érkeztem Pestre 15h-kor! Ide jöttem..
valójában a másikat.
Nem olyan, mikor beszélgetünk egy kávézóban,
látjuk a mimikáját, eszmét cserélünk, s végső
soron kiderül, akarjuk-e folytatni, vagy nem.
Van értelme, vagy nincs. Összeillünk-e egyáltalán?
A külső egy dolog. A belső megtart!

Istenem.! ....
Nem tudom mi óta írok, de minden a szívemből és
őszintén jön, jól esik.
Ha senki kurta farkú malacka sem fog ide tévedni
sem lesz baj. Nekem jót tett.

De ha mégis olvasta valaki, biztosan
leszűrt belőle magának hasznos dolgokat!

Én azt üzenem:

1. Gyógyszer esetében: Csak annyit, amennyit a szakorvos felírt,
2. Mindenféle drogot, kábítószert, italt kerüljetek!
Azonnali, de nagyon gyors függőség alakul ki, s nem mindenki
tud kijönni belőle!

NE!!! NE SZEDJETEK TÖBB GYÓGYSZERT, MINT AMI
FEL VAN ÍRVA, INKÁBB BESZÉLJÉTEK MEG EGY BARÁTTAL!
HÍVJÁTOK A LELKISEGÉLY-SZOLGÁLATOT!

BÁRMIT, CSAK EZEKET A SZEREKET, ITALT, DROGOT
charlotteani, 2018. július 01. vasárnap, 17:23
Hírnév
eredménye, hogy az illető "az ördöggel azonos ítélet alá", és "az ördög csapdájába" esik (6-7. v.). Mit jelent ez? Azt, hogy az éretlen, öntelt vezetőt elönti a büszkeség, és így ugyanabban a kárhoztatásban lesz része, amit az ördögnek is el kell viselnie. Másrészt, az ördög kihasználja az éretlen vezető büszkeségét, csapdába ejti és utána vádolni kezdi őt. Ezek közül egyiket sem szeretnénk átélni.
Jobb, ha az ember fokozatosan lesz vezetővé. Amikor valakiben megvan a rátermettség és az alázat, először biztosan megpróbál segédkezni valamiben. Amennyiben a "kis dolgok"- ban hűségesnek mutatkozik, ahogy Jézus mondta, felelősségteljesebb dolgokat is rá lehet bízni (Mt 25,20-23). Más szavakkal: egy új vezető kiválasztásánál az a legjobb módszer, ha azokat a személyeket, akik már eddig is fejtettek ki észrevétlen, ámde hatékony vezetői tevékenységeket, valamilyen kevésbé látványos területre irányítjuk. Akadnak persze kivételek, de ha Isten
kalmanpiroska, 2018. június 12. kedd, 20:41
Két keréken
le a gázt, de a motorhangtól eleinte nem hallotta. Mikor bevártam, és bekiabáltam az ablakon, akkor engedett a gázból. Az eleje egyből lehuppant, és rángatózva ugyan, de sikerült feljutnia a tetőre. Közben levert a víz, ugyanakkor ámulatba ejtett a látvány, ilyennel még én sem találkoztam a pályafutásom során. Motorkerékpárost láttam már virtuóz módon hátsó keréken ágaskodni több tonnás járművet még nem .Szinte a fizika törvényeivel ellenkezett, amikor hátsó kerekén gurult a monstrum. Sík úton persze biztosan nem tudná megismételni a mutatványt, de az erősen megváltozott súlyponti helyzet lehetővé tette. Az eset igazi látványossággá növekedett, nem csak a katonáim, hanem a falusiak is megbámulták.

A hegytető éppen csak elég volt a településhez, kiderült, hogy orosz kollégáink már korábban érkeztek,már az antennáikat is felállították. Ők is gratuláltak a mutatványhoz..
frekvento, 2018. június 11. hétfő, 16:04
Nincs Cím
bajtársaik hol vannak?
- Mind meghaltak, uram; egyedül mi hárman vagyunk még életben. Már az első két év alatt százhúszan haltak meg, mert nem tudták megszokni a nyers vadhúst.
Már a többiek erősen kitartottak, de azért minden évben heten-nyolcan haltak meg közülünk. Beteg mindig volt öt-tíz is. Hanem értük is be tudtuk szolgáltatni a bőröket, mert már roppant ügyessé váltunk a medvevadászatban.
Alig volt rá eset, hogy a mackó valamelyik bajtársunkat megsebesítette volna. Oly biztosan találta döfésünk, hogy menten hátrabukott a medve.
Ilyenkor aztán dróttal csavartuk körül a nyakát és megfojtottuk. Drótot Petropavlovszkból szereztünk és főképp cobolyfogáshoz használtuk.
A drótból hurkokat készítettünk, amelyeket aztán egy ötven láb hosszú drótzsineggel kötöttünk össze.
A hurkok közepére medvehúst tettünk, de ezt egy földbevert cölöphöz jól odaerősítettük.
Rendesen megvártuk, amíg négy-öt, nem ritkán hét-nyolc coboly kezdte marcangolni a medvehúst.
Ekkor
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
MTA-elnök: Semmelweis Ignác sorsa a kutatói pálya törékenységét is mutatja
Lovász László a Semmelweis Ignác-emlékév angol nyelvű nyitókonferenciáján mondott köszöntőt. Az eseményt az MTA Orvosi Tudományok Osztálya és a Semmelweis Egyetem szervezte.

Az MTA-elnök azt mondta, hogy a jelen lévő kutatók közül már biztosan sokan kerültek olyan helyzetbe, amelyben kiderült: egy probléma megoldása lényegesen egyszerűbb, mint azt először gondolták volna.

Ahhoz azonban, hogy valódi változást érjenek el egy jelentős felfedezés során, többre van szükség: az új eljárást nemcsak szakmabéliek egy szűk körének kell elfogadnia, hanem a nagyközönségnek is - fűzte hozzá.

Semmelweis Ignác egyszerű választ adott egy tragédiákat okozó problémára. Ma egy tekintélyes egyetem viseli az orvos nevét, a 19. században azonban csupán értetlenséget, sőt támadásokat is kapott. Kollégái ösztönösen elutasították azt, ami ma már egy gyermeknek is nyilvánvaló - hangoztatta Lovász László.

Semmelweis Ignác ideje óta sokat változott a tudományos megközelítés: ma szabályok és módszerek alapján
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 12:51
Krónika 6. rész (azonnali kérdések, kérdések)
mintegy 100 ezer embernek tudott segíteni az eszközkezelő - ismertette. A végtörlesztés is sokaknak jelentett segítséget ahogy az árfolyamgát is. A csődvédelmet több mint ezren tudták igénybe venni, az adósság kifizetéséhez nyújtható normatív támogatás pedig nem szűnt meg, hanem települési támogatásként él tovább és több mint 30 milliárd forint van rá a költségvetésben - válaszolt.

Jobbik: mi lesz a bírósági rendszerrel?

A kérdések sorát nyitó Staudt Gábor (Jobbik) arról beszélt, hogy szinte biztosan feláll majd a Közigazgatási Bíróság és létrejön egy Közigazgatási Felsőbíróság is, ami a Kúriával fog osztozkodni a legfőbb bírói feladatokon. Kérdésesnek nevezte, hogy a közigazgatási bírák egy független bíróhoz vagy egy közhivatalnokhoz állnak-e majd közelebb, illetve ki választja ki őket.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára hangsúlyozta, hogy a Közigazgatási Felsőbíróság 1949-ig része volt a magyar jogrendszernek.

A bírák kiválasztásakor a jövőben is bírósági igazgatási szervezet
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 18:00
7 étel és ital, amitől jobban felébredsz, mint a kávétól
7 étel és ital, amitől jobban felébredsz, mint a kávétól


Kezdd a napot kirobbanó formában ezekkel az ételekkel és italokkal!

Vannak reggelek, amikor egyszerűen képtelenek vagyunk rendesen felébredni, még akkor is, ha végigaludtuk az éjszakát. Néha még a kávé sem segít, különösen akkor, ha cukorral vagy mesterséges édesítőszerrel tömve isszuk. Egy ideig biztosan felpörget, de később nagy árat kell ezért fizetnünk. Különösen akkor lehetünk még ennél is fáradékonyabbak, ha egészségtelenül étkezünk, vagy teljesen kihagyjuk a reggelit. Kezdd a napod az alábbi energiafokozó ételekkel és italokkal!


1. Zabkása

A legtökéletesebb reggeli kétségtelenül a zabkása. Egy igazi energiabomba, amelynek ráadásul alacsony a GI indexe, így lassan emésztődik. A cukros kávéval ellentétben egész délelőttre kirobbanó energiát biztosít. Fogyaszd szezonális gyümölccsel és
vorosrozsa66, 2018. május 22. kedd, 16:14
Visszanézem hogy akkor mi a francot műveltem itt...
használni.Halálos parazita leselkedik kutyáinkra, macskáinkra

A tudósok figyelmeztetnek a nagy veszélyre, az állatokat megölheti a parazita, és nehéz ellene tenni.

2015.09.18 07:00

Sajnos, rókák is közrejátszanak az akár halált is okozó paraziták terjedésében, amelyek komolyan veszélyeztetik a kutyákat és a macskákat - figyelmeztetnek brit tudósok, azonban az utóbbi időben - Budafokon legalább is biztosan - elszaporodtak a házas-, és meztelen csigák. És ha ott, akkor bizony máshol is. Ezek az aranyos állatkák azonban nem veszélytelenek: elfogyasztásuk esetén tüdőférgességet okozhatnak kutyáinknak és macskáinknak - olvasható a Hungarvet Állatkórház oldalán is.

"Bár az ember azt gondolná, hogy ezek nagyon
eposz, 2018. április 25. szerda, 17:57
Zárt osztály
Miért kérded?
- Mert láttalak titeket.
- Na, és, akkor mi van.
- Semmi, csak úgy mondom.
- Híre ment, hogy itt vagyok?
- Nem.
- Akkor, hogy tudtad meg.
- Hilda monda, azaz súgta nekem.
- Kedves Hilda!
- Igen, Ő volt.
- Na, jó megyek, holnap találkozunk.
- Menjél, szia, Kossuth.

Illedelmesen elköszöntem, mert megérdemli.

Érdekes, alig vagyok bent egy pár órája, és tudják. Holnap, majd nézhetek, felismernek e, vagy sem. Inez, biztosan, kíváncsi leszek, biztos megfog lepődni. Neki is el kell mesélnem, mit meséltem Kossuthnak.
Na, nem baj, majd mesélek.

Megint lépéseket hallottam, számomra ismeretlen nővér, végig járja a folyosó termeit, és jó éjt kíván.

Nálunk is lekapcsolta a villanyt, sötét volt a szobába, csak a kandeláber, és az utcai fény világított be egy kicsit.
Éjjel, többször is felkeltem, izgultam, hogy most mi lesz velem. Izgalmamban, majdnem vizeletem az ágyamba, sikerült visszafognom,
bossi, 2018. április 24. kedd, 05:11
ro BOT Program - Noob Saibot
szerkezetét. Régi életéből megmaradt tudása segítségével átprogramozta a kiborgot, hogy az csakis neki engedelmeskedjen, és az androidban talált nanotechnológiát a saját teste démoni természetével keverve sikerült létrehoznia egy szokatlan tulajdonságokkal rendelkező kiberdémon mintáját, amit leendő hadserege alapjának szánt. A sereghez viszont még több olyan nanobot kellett volna, mint amik a kiborgban (akitől az aktiválása után megtudta, hogy a Smoke kódnévre hallgat) voltak. De tudta, hogy a Lin Kuei-nél biztosan találnak még, így elhagyta a palotát és visszatért a Földi Birodalomba.
A Lin Kuei egykori központja azonban üresen tátongott, látszott, hogy jó ideje elhagyták már azt. És jó pár hónapba beletelt, míg Noob Saibotnak végre sikerült kiderítenie, hogy a klán új Nagymestere Szibériába, egy rég elhagyatott ősi templom falai közé költöztette a klánt. Smoke-kal együtt útra keltek, hogy meglátogassák őket.
A templomhoz érve Noob és Smoke nem vártak sokáig, elkezdték lemészárolni az ott
eposz, 2018. április 20. péntek, 09:37
Mosr akkor bűn, ha QRVA jól érzem magam, miután kiderült: SOKKAL TÖBBEN VAGYUNK, mint a Fidesz-bagázs idiótái?
Szabad lopni, ölni,stb.
Kérdésedre válaszolva: Tisztelem más tulajdonát. Lennének dolgok amit büntetés nélkül el tudnék lopni, de nem teszem. Nem az enyém!
Miért nem gyilkolok? Mert nem vagyok gyilkos. Amikor valakit megölnek, akkor nem annak az egy embernek okoznak rosszat akit megöltek, hanem hosszú távon azoknak akik szerették, a család, a barátok. Tehát egy ember megölése több ember életét teszi tönkre. Gondolatban el lehet játszani vele, mi lenne ha megölhetnél büntetlenül 10 embert. Biztosan sokan tudnának listát állítani. Azonban el kell gondolkozni ha megölöd kinek okozol fájdalmat. Én nem hiszem hogy meg tudnám tenni.
Megmondják hogy élj.
Alapból egy kormány, vagy egy képviselő az őt megválasztó emberek akaratát kell képviselje. Ez alól nem lehet felmentés. Igazából soha nem személyt választasz, hanem azt ami ( szándékosan AMI) képvisel téged, a személy csak ennek az eszköze. A vizitdíj bevezetése előtt (amire 2006-ban a miniszterelnök jelölt vitán Gyurcsány azt mondta
kocskiendre, 2018. április 19. csütörtök, 13:54
1/104
Képek, videók
Univerzum keletkezése.jpg
pacsakute
2015. január 29. csütörtök, 20:00
Milyen egy évtizeddel a v
adakaleh
2009. május 05. kedd, 12:50
nagy tömeg és meleg
adakaleh
2010. július 06. kedd, 14:34
Nagyon igaz ..
alvaro-hopihe
2018. június 19. kedd, 14:49
Nagyon szép napot kívánok
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:51
Nagyon szívesen.
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 11:37
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
Nagyon jó ötlet!.jpg
irmus
2018. június 09. szombat, 13:05
alapjáraton nagyon.png
sz719eszter
2018. június 07. csütörtök, 13:33
VIRÁG, NAGYON SZÉP,PNG.pn
rochlitzne
2018. június 05. kedd, 11:02
Imádom Nagyon-Nagyon.
alvaro-hopihe
2018. június 03. vasárnap, 13:43
az élet nagyon.jpg
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 08:27
Türelemből kell nagyon so
alvaro-hopihe
2018. május 31. csütörtök, 14:29
Nagyon igaz !!
alvaro-hopihe
2018. május 31. csütörtök, 14:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.