Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 12:49 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar Idők - Októberben szavazhat az Országgyűlés a Sargentini-jelentés elutasításáról
A Magyarországot elítélő Sargentini-jelentésre, valamint a határőrizet nemzeti ellenőrzésének elvonását javasló európai bizottsági tervezetre reagáló határozati javaslat részletes vitára való előterjesztéséről kedden szavazott az Országgyűlés igazságügyi bizottsága, a részletes vita a következő bizottsági ülésen lesz.

A lap megjegyzi, hogy a határozati javaslatot a kormánypárti képviselőkön kívül Dúró Dóra is támogatásáról biztosította. A Mi Hazánk Mozgalom független parlamenti képviselője az egyetlen ellenzéki politikus, aki elutasítja a Sargentini-jelentést.

A Magyar Idők a Yahoo Newsra hivatkozva közölte azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyre szóló levélben köszönte meg a támogatást annak a 197 EP-képviselőnek, akik a Sargentini-jelentés ellen szavaztak Brüsszelben, illetve a plenáris vitában melléálltak. A magyar kormányfő levelében nagyra értékelte a képviselőknek a nemzeti szuverenitás melletti kiállásukat és szolidaritásukat. Orbán Viktor emlékeztetett rá, hogy a jelentés
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:45
Meglepetésre leváltották Angela Merkel 13 éve hivatalban lévő bizalmasát a CDU/CSU-frakció éléről
Mégis Ralph Brinkhaus kapott több szavazatot, ezért "természetesen gratuláltam, és jó együttműködést kínáltam fel neki" - mondta a pártelnök-kancellár.

A demokráciában előfordulnak "vereségek", és ezeken "nincs mit szépíteni, mégis azt szeretném, hogy a CDU/CSU-frakció továbbra is sikeresen dolgozzék, ezért támogatom Ralph Brinkhaust, ahol csak tudom" - mondta Angela Merkel.

Előzőleg Angela Merkel mellett Horst Seehofer belügyminiszter, a CSU elnöke és Alexander Dobrindt is a támogatásáról biztosította Volker Kaudert.

Arra egyetlen politikai elemző sem számított, hogy a kihívó a titkos választáson legyőzheti a hivatalban lévő frakcióvezetőt, aki minden elődjénél hosszabb ideje volt a pozícióban.

Arra viszont előzőleg valamennyi elemző előzőleg felhívta a figyelmet, hogy a szavazatok megoszlása Angela Merkel tevékenységének megítélését jelezheti, vagyis Volker Kauder esetleges szűk többsége azt jelentheti, hogy számottevő az elégedetlenség a kormányfővel szemben. Ennek alapján Volker
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:25
Kúriai munkacsoport: sikeres a reintegrációs őrizet
ugyan fel értelmezési kérdéseket, de várhatóan belátható időn belül képesek lesznek a kívánatos jogegységet biztosítani.

Példaként említette, hogy nem volt egységes a bíróságok gyakorlata a kártalanítással kapcsolatban. A kártalanítás jogintézményét az Emberi Jogok Európai Bírósága előtti és a hazai polgári jogi perlés kiváltására szánta a jogalkotó, de az egyes törvényszékek között nem volt összhang abban a kérdésben, hogy jár-e a kártalanítás akkor, ha a jogszabályban előírt 4 négyzetmétert biztosították ugyan az elítéltnek, ám a fogvatartottat igazolhatóan egyéb elhelyezési sérelem érte (például nem volt elkülönített illemhely). Feleky István hangsúlyozta: a munkacsoport álláspontja szerint egyértelmű, hogy amennyiben biztosított a személyenként 4 négyzetméter, a kapcsolódó sérelmes elhelyezési körülmények nem alapoznak meg kártalanítást. Ha azonban a jogszabályban előírt terület nem biztosított, az önmagában megalapozza a kártalanítást, és ekkor értékelendőek a kapcsolódó elhelyezési sérelmek
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:18
ooOoo
közös!'" Később '86-ban Bruce Pavitt megjelentette a Sub Pop 100 válogatást csakúgy, mint a Green River Dry As Bone EP-jét, új kiadója: a Sub Pop kiadványaként. Egy korai Sub Pop-katalógus így írta le a Green River EP-t: ,,Ultra laza GRUNGE, ami egy generáció erkölcsét rombolta le."

1988 novemberében a Sub Pop megtette első lépéseit a grunge népszerűsítése érdekében, mégpedig a Sub Pop Singles Club létrehozásával, amely egy előfizetéses szolgáltalás volt, és a megrendelők számára biztosította a helyi zenekarok kislemezeit havonta levélben elküldve. Ez fokozta a grunge népszerűségét, és a kiadóét is egyben, legalábbis a seattle-i régióban. A S.P. két alapítója, Bruce Pavitt és Jonathan Poneman állítja, hogy az igazi robbanás akkor kezdődött, mikor felkérték a Everett True-t a brit Melody Maker magazintól, hogy írjon egy cikket a helyi zenei világról. Ennek segítségével válhatott a grunge ismertté a '80-as évek végére már a régión kívül is, megadva az első lökést a népszerűség
eposz, 2018. szeptember 25. kedd, 08:35
Az utóbbi 27 év legfontosabb népszavazására készül Macedónia
sikerül, az ígéretek szerint az athéni parlament is ratifikálja az egyezményt, és ezzel elhárul minden akadály az elől, hogy folytatódjon Macedónia európai uniós és NATO-integrációja.

Az EU általános uniós ügyekben illetékes miniszterei június végén hagyták jóvá, hogy Macedóniával 2019 júniusában megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások, és a NATO is júniusban hívta meg tagjai közé Macedóniát.

Zoran Zaev balközép miniszterelnököt az utóbbi hetekben több európai politikus is támogatásáról biztosította, és a NATO-főtitkár is Szkopjéba látogatott, hogy voksolásra buzdítsa a macedónokat. A vezető politikusok támogatásából látszik, hogy az Európai Unió országai már nagyon szeretnék, hogy a majdnem három évtizede tartó vita lezáruljon, és eggyel kevesebb, konfliktusra okot adó ügy legyen a térségben. Egyebek mellett ezért is nevezte Angela Merkel német kancellár és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is történelmi lehetőségnek a referendumot.

A vitás kérdések végére azonban várhatóan akkor sem kerül
velemenyezd, 2018. szeptember 25. kedd, 08:01
Szinten marad az MNB forintlikviditást nyújtó devizaswap-állománya
A jegybank a honlapján közölte: a meghirdetett mennyiség az egy és a három hónapos futamidőn egyaránt 154 millió euró (50 milliárd forint) volt, a hat és a tizenkét hónapos futamidőn pedigegyaránt 77 millió euró (25 milliárd forint).

A bankok egy hónapon 140 millió euró (45 milliárd forint), három hónapon 490 millió euró (159 milliárd forint), hat hónapon 545 millió euró (177 milliárd forint), tizenkét hónapon pedig 520 millió euró (168 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat.

Az MNB az egy hónapos lejáraton 25 milliárd, a három és hat hónapos lejáraton 50-50 milliárd, míg a tizenkét hónapos lejáraton 25 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. A swaptendereken rendre 3, 4, 5, illetve 6 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás szeptember 26-án 1988 milliárd forint marad. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 99 milliárd forintot, a három hónapos eredeti
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 19:24
Krónika 7. rész (azonnali kérdések: droghelyzet, Czeglédy-ügy, ajkai kórház, sportfejlesztések, szegénység)
nem rótt 6,3 milliárd forint is befolyik az államkasszába, amire az államtitkár azt közölte, a keresett összeg elenyésző része került elő, és akár ez is indokolhatja egyes politikusok érdeklődését az ügy iránt.

Jobbik: mi lesz az ajkai kórház sürgősségi osztályával?

Rig Lajos (Jobbik) az ajkai kórházban kialakult helyzet kapcsán fordult azonnali kérdéssel az emberi erőforrások miniszteréhez, aki helyett Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára válaszolt.

Az ellátás, a gyógyítás biztosított a kórházban - jelentette ki Rétvári Bence, hangsúlyozva, hogy a kormányzat az utóbbi években ötmilliárd forintos fejlesztés mellett 14 új orvos és 17 ápoló belépését tette lehetővé az intézménybe.

Hozzátette: az egyik közeli, szintén közfinanszírozott intézménybe távozó munkatársakat belső átirányítással, felvétellel pótolják.

Míg az ellenzéki képviselő azt hangsúlyozta, hogy az újonnan vásárolt eszközök nem képesek elvégezni a távozó, speciális képzettséggel rendelkező orvosok munkáját, az
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:34
Átalakult a győri Mobilis működése
Az új, három csoport egyidejű fogadására alkalmas élményközpontban, amely a Mobilis Diáklabor nevet kapta, elsősorban a kémia, fizika és matematika tantárgyakra fókuszálva valósul meg az iskolai oktatást kiegészítő természettudományos oktatás - hangzott el a programot bemutató hétfői sajtótájékoztatón.

Rákosi Szabolcs, a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. vállalati kapcsolatok vezetője arról beszélt, hogy a fejlesztéssel és az új működéssel az eddigi tudományos játszótér funkció helyett, rendszeres foglalkozást kínálnak. Ezzel sokkal inkább meg tudják alapozni a gyermekek sikeres pályaválasztását.

Az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program keretében kialakítottak egy 210 ember befogadására alkalmas lelátót, ahol látványos kísérleteket mutatnak be a gyermekeknek, a laborszigetekben pedig már maguk is kísérletezhetnek.

Dőry Tibor, a létesítmény ügyvezetője elmondta, hogy a fejlesztés célja a természettudományos tárgyak népszerűsítése, az élményszerű oktatás elterjesztése és a Mobilis
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 11:43
Emmi: ismét összeül a Köznevelési Kerekasztal
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megbeszélésen szóba kerül még az idei tanévben is biztosított ingyenes gyermekétkeztetési program. A témák között szerepel, hogy 2019-ben még több pénz jut az oktatásra, mint idén, összesen 606 milliárddal több, mint a 2010-es költségvetésben.

Folytatódik az egyeztetés az új Nemzeti Alaptanterv munkaváltozatáról, amelyhez szeptember végéig várják a szakma javaslatait, az oktatást érintő egyéb kérdésekről - írták.
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 10:32
NKA 25 - Nagyszabású gálaesttel kezdődött meg a 25 éves Nemzeti Kulturális Alapot ünneplő fesztivál
Lőrinczy György, a kulturális alap leköszönő alelnöke az intézmény alakulásának pillanatát felidézve az MTI-nek elmondta, az NKA hungarikum, egy speciális magyar találmány. "Az alap a rendszerváltozás utáni első demokratikus kormány, Antall József miniszterelnöksége idején, Fekete György ötlete alapján jött létre. Az ötöslottó szerencsejáték bevételeinek bizonyos százalékát osztja szét egy kollégiumi rendszerben" - tette hozzá az alelnök.

Az intézmény működéséről szólva elmondta, az NKA-nak tizenhat állandó kollégiuma van jelenleg és négy úgynevezett programkollégiuma. A kollégiumokban a szakmai szervezetek, az NKA-t elnökölő miniszter és a Magyar Művészeti Akadémia delegáltjai vannak hat-hat fővel, ők döntik el a pályázati célokat és bírálják el a pályázatokat.

Fekete György, az NKA szellemi megalakítójának korábbi gondolatát idézve Lőrinczy György kiemelte, hogy bár a kulturális-művészeti területen gyakran volt, hogy kormányok, vagy kultúrpolitikák, vagy művészek között vita volt, de a
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 22:14
Nyolcszáz gyerek vett rész a Bozsik Program tanévnyitóján Telkiben
Immár nyolcadik alkalommal került sor a Bozsik Program hagyományos évindító eseményére, amelyen az 5-6 éves óvodásoktól a 18-19-éves negyedikes középiskolásokig gyűltek össze a tanulók. Az óvodások, valamint az általános iskolák 1-4. osztályosai - összesen négyszázan - fesztiválrendszerben két pályán fociztak, illetve játékos programokon vettek részt. A nagyobbak, vagyis az általános iskolák felső tagozatosai, az egyesületi program 11-12 évesei, továbbá a középiskolások - utóbbiak az ötödik Fair Play Cup égisze alatt -korosztályonként öt-öt csapat részvételével torna rendszerben mérkőztek meg egymással, s a végén minden korcsoportban győztest, legjobb kapust, gólkirályt és legsportszerűbb csapatot hirdettek.

A fiatalok a tartalmas nap során a magyar futball korábbi ikonikus játékosaival, például Nyilasi Tiborral, Dunai II Antallal, illetve Gellei Imre egykori szövetségi kapitánnyal is találkozhattak.A mérkőzések mellett egyéb érdekes programok is várták az érdeklődőket: az OTP Bank ingyenes
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 15:18
Mintegy négymilliárd forintból újul meg a szolnoki színház
Azt írták: a kormány felkérte az emberi erőforrások miniszterét, hogy nyújtson költségvetési támogatást a beruházás megvalósításához Szolnok városának csaknem négymilliárd forint összegben. A felújításra 2019-ben egymilliárd, 2020-ban majdnem hárommilliárd forintot fordítanak.

Március 27-én közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága, hogy a többi között tervben van a szolnoki Szigligeti Színház felújítása is. Ennek előkészítéshez a kormány biztosította a szükséges 250 millió forintot, ebből az engedélyezési és kiviteli tervek elkészültek - írták akkori közleményükben.
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 20:40
1/1284
Képek, videók
Rohn_Magyar_írók_arcké pcs
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:44
Sajó Sándor Magyarnak le
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:42
mit_kivan_a_magyar_nem zet
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
magyar foci válogatott.jp
maroka
2018. szeptember 11. kedd, 13:17
sajo_sandor_magyar_ene k_1
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 19:46
József A. Bus magyar ének
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:53
kép-Minden-magyar-fele lős
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:22
olasz_magyar_noémi.jpg
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 12:13
magyar úszók0801.jpg
maroka
2018. augusztus 01. szerda, 18:49
Magyar népi hímzésvilág
irmus
2018. július 31. kedd, 14:14
Magyar_info
decotext
2018. július 18. szerda, 06:46
f6 John Singer Sargent (1
skorpiolilike
2011. december 28. szerda, 08:21
John_Singer_Sargent_-_ Mor
skorpiolilike
2011. június 01. szerda, 19:37
John_Singer_Sargent_19 02.
skorpiolilike
2011. június 01. szerda, 18:31
J S Sargent feldolg.gif
meva51
2010. november 09. kedd, 20:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.