Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 17:52 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Debrecenben tartja idei nagygyűlését a Magyar Gyermekorvosok Társasága
Velkey György, a társaság elnöke megnyitójában utalt a 150 éves magyar gyermekgyógyászat hagyományaira, s a legnagyobb értéknek azt nevezte, hogy a magyar gyermekorvosok tudományosan megalapozott, gyakorlati gyermekgyógyászatot végeznek. A hazai gyermekgyógyászat további értékének nevezte, hogy a családokra figyelnek, ami szerinte "nem mindenütt evidens a mai világban".

Kiemelte azt az együttműködést, amely az évek során a gyermekgyógyász szakma és más szakmák képviselői - szociális szféra, pszichológusok, dietetikusok - között kialakult, és hozzájárul az eredményes gyógyításhoz.

A megnyitón elhangzott: az alapellátás, a szakellátás és a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó társszakmák képviselői évente egyszer, ezen a kongresszuson találkoznak. A szervezők ezt az egységet szeretnék tovább erősíteni azáltal is, hogy a gyakorlati, konkrét betegellátással kapcsolatos előadásokat kombinálják a legújabb kutatási eredményekkel.

A tanácskozáson szó lesz a koraszülött-ellátásban elindult
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:22
Isten népe más
,,Ezt mondja az én Uram, az Úr: Mivel Móáb és Széír így szólt: ,,Íme, Júda háza is olyan, mint a többi nép", ezért íme megnyitom Móáb hegyoldalát a városok felől..." (Ez 25,8-9)

Isten gyermekeire rá lehet mondani, hogy tele vannak nyomorúságokkal, megbotránkozhatnak rajtuk, sok mindent méltán a szemükre vethetnek ellenségeik, azonban egyet nem mondhatnak: azt, hogy ,,olyanok, mint a többi nép". Ezt Isten nem tűri el, ezért büntetés jár.
Isten népe azért más, mert köztük van az Úr. Isten gyermekének a szeme felcsillan, amikor Jézusról beszél. Ajkán ének zendül, tekintete sóvárogva fordul igazi hazája felé, ahol örök lesz a fény, és az aranyutcák valamelyikében, Jézushoz közel, neki is lesz háza.
Isten maszatos gyermekei között nincs olyan, akire azt lehetne mondani, hogy ,,olyan, mint a többi". Nem olyan! A világ éppen azért gyűlöl bennünket, mert nem vagyunk olyanok. A világ szereti azt, ami az övé, és mivelhogy Jézus kiválasztott minket, ezért
kalmanpiroska, 2018. szeptember 12. szerda, 07:28
Nagy László: bajnoki cím és BL négyes döntő a cél Veszprémben
játékosok, így a felkészülés eddigi szakaszában és ezután is az a legfontosabb, hogy sokat gyakoroljanak az összhang megteremtéséért.

A Veszprém két magabiztos győzelemmel kezdte a bajnokságot, melyben a szegediek elleni első rangadó október 21-én lesz.

"Van miért visszavágni nekik, de nem szabad ennyire előreszaladni, addig minden meccsünket illik megnyerni. Két magabiztos győzelemmel indultunk, ez önbizalmat adott, de tisztában vagyunk vele, hogy még fejlődni kell" - tette hozzá.

A beszélgetés során külön is szóba került az érkezők közül Sterbik Árpád és René Toft Hansen. Nagy László Sterbikre utalva kiemelte, nagyon fontos, hogy a védelem hathatós támogatást nyújtson a kapusoknak, Toft Hansent és a többi új játékost illetően pedig hangsúlyozta, minél hamarabb össze kell szokni, hogy a mozgásokban meglegyen az összhang.

"Mindenkiben óriási elszántság van, célunk, hogy visszajussunk a BL Final Fourba" - szögezte le a csapatkapitány, hozzátéve, hogy ehhez a szezon elejétől kezdve nagyon
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 09:21
Enneagram - Négyes Archetípus Szintjei /4.5./
akik képtelenek lennének érzékelni érzéseik apró finomságait. ("Minek gyöngyöt szórni a disznók elé?")

Inkább több embert kerülnek el, csak ne kelljen kockáztatniuk a saját magukról szóló bármiféle közléssel járó érzelmi problémákat. Ehelyett inkább a rokonléleknek tartott emberek társaságát keresik, és elfordulnak azoktól, akik nem rendelkeznek hozzájuk hasonló érzékenységgel. Amikor aztán találnak valakit, akiről úgy érzik, hogy megérti őket, a Négyesek hosszú, gyakran éjszakába nyúló beszélgetésekben öntik ki a szívüket. Végre nincsenek egyedül, jött valaki, aki megosztja velük a világukat.

Az a rajongás és izgalom, amit a Négyesek e találkozások során átélnek, jól jelzi, mennyire vágynak a megértésre, sőt, arra, hogy valaki megmentse őket. Azt szeretnék, hogy legyen valaki az életükben, aki enyhíti a magányukat és főleg betölti a jó szülő szerepét, aki után a Négyesek titokban sóvárognak. Ám ha továbbra is megmentőjük figyelmére pályáznak, akkor az átlagos Négyeseknek gondoskodniuk
eposz, 2018. szeptember 10. hétfő, 12:39
Ötödször is a főtitkári székben
Beszélgetés Nagy Györggyel, a Magyar Judo Szövetség főtitkárával

Nagy György mosonmagyaróvári judo szakedző, testnevelő tanár, sportiskola igazgató, tizennégy éve a Magyar Judo Szövetség főtitkára. Idén májusban ötödik alkalommal választották meg a 2022-ig tartó vezetői ciklusra.

Milyen múltra tekint vissza a sportág Magyarországon?

1906-ban Szemere Miklós kultuszminiszter meghívására érkezett Sasaki Kichisaburo judomester Magyarországra. A judo először a birkózás égisze alatt 1952-ban alakul szövetséggé.1953-ban rendezték az első Országos Bajnokságot. Ekkora terjedt el országosan is a judo. 1954-ben már elindult az edzőképzés is a Testnevelési Főiskolán. Azóta töretlenül fejlődött, bővült a sportág, érkeztek a sikerek, napjainkra világversenyeket, világbajnokságokat rendezünk.

Milyen feladatokat lát el az országos szervezetben?

Elsődlegesen a mintegy tizenötezer sportolót tömörítő egyesületekkel kapcsolatos szakmai és gazdasági irányító, ellenőrző
zoldkaszino, 2018. augusztus 30. csütörtök, 03:26
Beszélgetés...
Segítő beszélgetés
A segítő beszélgetés során a hozzánk forduló tisztábban látja majd saját helyzetét, könnyebben meg tudja találni a megoldást, az erő forrást, és segít a bizonytalanság elosztásában.
Cél : a probléma megelőzése, vagy ha már ez kialakult,
akkor ennek tisztázása, megoldás keresés, gyógyítás, a belső harmónia és kiegyensúlyozottság elérése, valamint, hogy ön vizsgálatra, ön feltárásra, öni rányitásra késztesse a segítség kérőt.
Arra törekszünk, hogy egy ilyen beszélgetés utáni helyzet jobb legyen mint a kiinduló állapot. A jobb belső és társas kapcsolati működés eredményeképpen oldódnak a lelki tünetek valamint a lelki zavart megjelenítő testi tünetek.
Ha úgy érzi összekuszálódnak a dolgok, nincs kapaszkodója, és nem tud eligazodni, ha nem látja merre induljon el, és már azt sem tudja, hogy képes e elindulni egyáltalán, mert fél, hogy nem értik meg vagy szégyelli a problémáit, akkor forduljon szeretettel egy jó barátjához, vagy szüleihez, ott biztosan
wob, 2018. augusztus 23. csütörtök, 18:42
Szerhij Rebrov lett a Ferencváros vezetőedzője
elvégre rekordkülönbséggel lettünk bajnokok, kupákat nyertünk" - értékelte a távozó német tréner munkáját Orosz Pál.

"Szeretném megköszönni Doll munkáját, mert már figyeltem a csapatot, amikor felvetődött, hogy idejöhetek" - mondta Rebrov, akinek spanyol segédedzője lesz, s párosuk tartja már a szerdai edzést. "A Kubatov Gábor klubelnökkel folytatott tárgyalás után döntöttem arról, hogy vállalom a feladatot. Minden klubnál, ahol dolgoztam, az első hely volt a cél, itt is ez lesz. Az elnökkel való beszélgetés meggyőzött arról, hogy magasak a célok" - tette hozzá.

A szakember kijelentette, nem szeretne ígérgetni, de azért jött, hogy "visszakerüljön a helyére" a Ferencváros, amelyről tudja, hogy az ország legnépszerűbb klubja. Kifejtette, intenzív futballt szeretne játszatni, s mint hozzátette, szerinte ezt nem sikerült fenntartania az együttesnek 90 percen át a bajnoki meccseken sem, hiába szerzett öt találkozón 13 pontot. Arra nem kívánt válaszolni, mikorra sikerülhet megvalósítania elképzelését,
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 11:31
Érdekesség
erőltetitek tovább, vagy inkább megpróbálkoztok más sportággal? Lehet, hogy futásban világbajnokok lennétek, de nem tanultok az úszókudarcokból, és nem értitek, hogy mit akar üzenni velük az univerzum (vagy a sors, vagy hívjuk bárhogyan).

Olyan emberekkel veszik körbe magukat, akik inspirálnak

Nincs is jobb annál, mint amikor egy rakás okos, rátermett és lelkes ember beszélget egymással - mindegy, hogy milyen területben gondolkodunk, az inspiráló emberek minket is minden egyes beszélgetés során inspirálni fognak. Ha viszont olyan emberekkel vesszük körbe magunkat, akik lehúznak minket, nem fogjuk tudni kihozni magunkból a maximumot. Persze nem arra gondolok, hogy most azonnal minden olyan barátotoktól szabaduljatok meg, akiknek nincs legalább két doktorijuk - az inspiráló személyiség nem azon múlik, hogy kinek hány papírja van, hanem azon, hogy milyen hatással van másokra.

Ha egy beszélgetés után úgy érzitek, tettre készek és ötlettel telik vagytok, mindenképpen
kirscha, 2018. augusztus 21. kedd, 21:27
fóbia

A szociális fóbia (más néven társas fóbia; szociális szorongásos zavar) egy olyan pszichiátriai betegség, mely során a páciens tartós és irracionális félelmet, szorongást érez társas helyzetekben vagy nyilvános szereplés alatt.
A szociális fóbiában szenvedő egyén emberek között nagyon bizonytalannak érzi magát, retteg attól, hogy kínos helyzetbe fog kerülni. Úgy érzi, hogy mindenki őt figyeli, és minden reakciója jól észrevehető. Pedig a valóságban csak ritkán láthatóak a tünetek: arca elvörösödik, szívverése felgyorsul, remeg, izzad, szédül, izmai megfeszülnek, a szája kiszárad, hideg vagy meleg hőhullámok érik. Egyéb tünet lehet továbbá beszédnehézség, émelygés, gyomorpanaszok megjelenése. A beteg fantáziájában eltorzítja az egész helyzetet, és jellemzően úgy gondolja, csakis ő kerülhet ilyen kínos szituációba, és ezeket a gyötrelmeket egyedül ő éli át. Mindennapjai pszichésen kimerítik, főleg ha emberek között kell lennie
ennmary, 2018. augusztus 21. kedd, 11:06
Melescanu: a román-magyar gazdasági kapcsolatok nagyon szilárdak
A lap főszerkesztője a román külpolitika számos más témáját érintő beszélgetés során arról kérdezte Melescanut, mit szól azokhoz az "érdekes" kijelentésekhez, amelyeket Orbán Viktor Románia területén, Tusnádfürdőn fogalmazott meg az Európai Unió jövőjéről, Oroszországhoz fűződő viszonyáról, illetve arról, hogy a román centenárium Magyarország számára nem ünnep.

A magyar miniszterelnök tusnádfürdői előadását sértőnek bélyegző ellenzéki pártoktól eltérően a román külügyminiszter válaszában a két ország közti erős, "a politikai szónoklatokon túlmutató, embereket és cégeket összekötő" gazdasági kapcsolatokra helyezte a hangsúlyt, példaként említve a közös autópálya-projekteket, a határ menti megyék közös, uniós alapokból történő fejlesztését, az energetikai hálózatok összekapcsolását.

Melescanu szerint azonban a kisebbségi kérdés kényesebb probléma, és Románia azt szeretné, ha erről a felek az alapszerződés megkötésekor létrehozott kisebbségi vegyesbizottságban tárgyalnának.

"Ez a megfelelő
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 15:41
Palkovics László: Magyarország nem ért egyet az uniós költségvetés jelenleg előterjesztett formájával
zárják ki a magyar, vagy más kelet-közép-európai vállalatokat a nyugat-európai szállítmányozási folyamatokból gazdasági indokok alapján.

Ezek az intézkedések Magyarország szerint diszkriminatívak és versenykorlátozóak, az uniónak következetesnek kell lennie és egyértelmű szabályokat kell hoznia e tekintetben - jelentette ki.

A miniszter tájékoztatása szerint Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztossal folytatott beszélgetésen hangsúlyozta, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) finanszírozását érintő intézkedés nem az intézmény autonómiájának megsértését jelenti. Az intézkedéssel Magyarország egyértelműsíteni szeretné, hogy milyen forrásból finanszírozza a vállalati innovációt, és hogyan kell ettől elválasztani a kutatás finanszírozását.

Palkovics László elmondta, Miguel Arias Canete éghajlat- és energiapolitikáért felelős biztossal folytatott beszélgetésén egyetértés mutatkozott a tekintetben, hogy a klímapolitika
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 19:01
1/228
Képek, videók
Gyermekorvosi váróban
dnemethk
2008. november 04. kedd, 23:43
Gyermekorvosi rendelőben
dnemethk
2008. november 04. kedd, 23:34
gyermekorvos.gif
ibolya1964
2007. január 01. hétfő, 01:34
1949 Szeged Nagygyűlés.jp
agica2004
2013. november 09. szombat, 14:29
Nagygyűlés.jpg
basikele
2012. december 16. vasárnap, 04:40
mozgó nagygyules.gif
veronika74
2010. július 24. szombat, 15:02
nagygyules3.jpg
1kupac
2006. október 17. kedd, 15:24
Fidesz nagygyülés
makako
2006. május 09. kedd, 19:07
havazás Debrecenben 1
taltos1
2016. december 14. szerda, 22:50
Debrecenben
orban47
2015. augusztus 29. szombat, 19:11
Péterem Debrecenben
orban47
2014. július 29. kedd, 14:40
b_ingyen_wifi_debrecen ben
tinka1951
2013. június 30. vasárnap, 09:23
4 Szobrok Debrecenben, a
lovaszmarika
2013. február 28. csütörtök, 16:29
Aquapónia debrecenben.jpg
sarkadykati
2012. március 24. szombat, 03:42
Petőfi Debrecenben
bodajne
2012. február 10. péntek, 07:08
Címkék
szája kiszárad, román külpolitika, egész helyzetet, kiinduló állapot, nyugat-európai szállítmányozási, gyötrelmeket egyedül, Mivel Móáb, beszélgetés során, politikai szónoklatokon, első Országos, szezon elejétől, aranyutcák valamelyikében, egységet szeretnék, Navracsics Tiborral, lelki zavart, saját magukról,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.