Regisztráció  Belépés
2018. július 20. péntek | 29. hét | 201. nap | 16:31 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ritka történelmi képek az India múltjából
Lajos Ferenc battenbergi herceg (1900-1979) India utolsó főkormányzója üdvözli az India állam lobogóját.

Rabindranáth Tagore indiai költő és Albert Einstein, 1930. Az utazásai során Tagore kapcsolatba került Albert Einsteinnel, akivel négyszer is beszélgetett Berlinben illetve Londonban, ezek a beszélgetések könyv alakban is megjelentek.

Mahátma Gandhi (1869-1948) temetése, 1948. január 30-án egy hindu fanatikus gyilkos golyója oltotta ki életét, hamvait több urnába osztották szét és India különböző részein állították ki. Családja kérésére halála 60. évfordulóján hindu szokásoknak megfelelően a hamvakat a tenger fölött szórták szét.

Bhagat Singh (1907 -
schuro, 2018. július 16. hétfő, 15:29
Spawn
ha nem üti meg úgy feleségét, hogy az elvetél. Mindezzel és a további, elfojtott emlékeivel szembesülve megváltást sem remélhet, a büntetése kegyetlen, ám jogos s ezt ő is érzi. A gonoszság és a jóság tehát nem csak a Pokol és a Menny örökéletű szembenállásában, hanem Spawn lelkében is megmutatkozik és kihat az egész történetre. Sokáig egyetlen kapcsolat a családjával Wanda vak nagyanyja, aki hiszi, hogy Simmons valójában egy angyal és hogy segíteni jött az emberiségnek. Sokszor a kettejük meghitt beszélgetése lendíti át Spawn-t a holtponton. Természetesen film is készült a képregény nyomán az Ivadék címmel 1997-ben, igaz igencsak vitatható eredménnyel, köszönhetően a már akkor is elmaradottnak számító speciális effekteknek és a gyenge színészi játéknak. 1997-ben hazánkban is kiadásra került Spawn képregény, amely azonban az Image Comics-al folytatott, megfeneklett tárgyalásoknak köszönhetően 1999-ben, 18 szám után megszűnt. Spawn mindenképpen érdekes, üde színfoltja a képregények világának.
eposz, 2018. július 16. hétfő, 04:12
Foci-vb 2018 - Egyes szurkolók mindent feláldoznak a döntőér
moszkvai szurkolói zónában a Reciféből érkezett szurkoló, aki elárulta, egy napja érkezett az orosz fővárosba.
- Mindenemet feladtam azért, hogy életemben először eljussak Európába és lássam a döntőt. Még nincs jegyem, de van rá másfél hetem, hogy szerezzek". - tette hozzá.
- Amikor észrevette az MTI tudósítójának akkreditációját, nevetve azonnal afelől érdeklődött, hogy 1000 dollárért hajlandó lenne-e átruházni azt a döntőre szóló belépővel...
- A világbajnokságokon szinte minden beszélgetés azzal a kérdéssel kezdődik, hogy a másik fél melyik országból érkezett. Egy idősebb futballőrült, aki nemcsak a jelenkor legjobbjait ismerte, hanem a régmúlt hőseit is, így például a legendás Aranycsapat tagjait, meghallva Magyarországot azonnal elkezdte sorolni az évszázad mérkőzésén az angolok felett 6-3-as diadalt aratott válogatott kezdőcsapatát. A 65 év körüli moszkvai férfi tudása viszont ennyiben nem merült ki, ugyanis az 50-es évek elején a legjobb klubcsapatnak számító Bp. Honvéd összeállítását
maroka, 2018. július 11. szerda, 14:05
Szép napot mindenkinek!
Vannak olyan időszakok vagy helyzetek, amikor jobb a csend, mint ha ok nélkül beszélnénk. Ezeket van, hogy ösztönösen érezzük vagy az évek alatt megtanuljuk
Sokak számára kellemetlen a csend egy beszélgetés során, pedig ha nincs mit mondanunk, akkor nem kell mindenáron beszélnünk.
Az emberek egyszerűen szoronganak ilyenkor, pedig néha jót tenne a lelkünknek ebben az amúgy is zaj uralta világban, ha egy kicsit másokra vagy éppen a saját belső hangunkra figyelnének.
És természetesen ezeket az élethelyzeteket is meg kell élni, de lehet, hogy ha ilyen állapotban beszélünk a rokonainkkal, munkatársainkkal, akkor óhatatlanul is lehúzhatjuk őket a mi rossz energiaszintünkre. Ugye ezt nem szeretnénk?

Azt pedig jó, ha tudjuk, hogy az aktív hallgatás gyakorlása új ismeretekhez vezethet és javíthatja a kapcsolatainkat.

A 21. század emberének már ismeretlen a csend, a teljes csend, hiszen ha nem kívülről tör be az otthonába, akkor bent keletkezik, háztartási eszközeink
kirscha, 2018. július 05. csütörtök, 08:48
Ő Kovács Ákos felesége
Ő Kovács Ákos felesége
real2018. július 1. vasárnapHozzászólások (0) 9

Őry Krisztina Kovács Ákos mögött áll, mert ugye minden híres férfi mögött állnia kell egy nőnek is. Az egyetem alatt ismerkedtek meg, de Ákos csak a gyerekek születése után vette el feleségül.

Krisztina nyilatkozott is Ákosról, és elmondta, hogy nem is tudná elképzelni, hogy ő elkezdjen önmegvalósítani, sokkal jobban élvezi azt, hogy a családot egyben tartja. Ezt nyilatkozta legalábbis évekkel ezelőtt, és persze azt is hallottuk már, hogy az ő családjuk hagyományos férfi-nő leosztásban működik.

Krisztina már az egyetemen ismerte Ákost, kapcsolatuk azóta tart.

“Ákossal még a Közgázon találkoztunk, egyetemi éveink alatt. Szépen, lassan bontakozott ki a szerelmünk, és a közös magánéletünkkel párhuzamosan indult be Ákos zenei karrierje is. Együtt éltük meg, hogy egyre nagyobb nyilvánosság érdeklődik iránta.
Közben lediplomáztunk. Én mindvégig kitűnő
tinka1951, 2018. július 02. hétfő, 08:04
Vannak, őr Angyalok?
Vannak, őr Angyalok?

Egy beszélgetés során, amely egy baráti társaságban merült fel a kérdés. Mindenki elmondta, hogy e fogalom iránt mit érez.
Rám kerül a sor, és elmeséltem a következőt:

Nos, ide figyeljetek, e történet tényleg megtörtént. Kb. tíz, agy tizenöt évvel ezelőtt történt amikor még a Volánbusznál dolgoztam. Volt egy kollégám, aki hozott napraforgó olajat, nekem. Odaadta, hogy használjuk egészséggel.
Megköszöntem.

Munka nap előtt, valami megütötte a szemem, úgy, hogy a fehér része bepirosodott, mire elmentem a Szem orvoshoz, akkor csak már egy kis piros pont. Doktornő azt mondta, hogy vigyázzak rá, ne kapjon húzatott.
Időjárás, novemberi. Reggel mentem haza, átöltöztem, hosszú nadrág, pulóver, kis autós kabát, sapka, napszemüveg. Fogtam a kerékpárt és eltekertem a munkahelyemre, ami lakásomtól 4,5 Km-re volt. Igen ám, de volt egy hosszú emelkedő, felhajtottam, de beöltözve a kerékpáron valahogy elfáradhattam, és azt vették észre a Volánbuszos
bossi, 2018. július 01. vasárnap, 15:12
Három dolog, amit jó elkerülni harag esetén
,,Ha elfog az indulat, ne hagyd, hogy a haragod bűnbe sodorjon." (Ef 4:26, GNT fordítás)

Időnként mindnyájunkat elfog a düh, amelyet bár különböző módon kezelünk, teljesen egyikünk sem szabadulhat ettől az érzéstől. Azonban az, hogy mérgesek vagyunk, még nem jelenti azt, hogy vétkezünk is.

A Biblia azt mondja: ,,Ha elfog az indulat, ne hagyd, hogy a haragod bűnbe sodorjon." (Ef 4:26, GNT fordítás). Pál ebben a részben arra hívja fel a figyelmünket, hogy ne engedjük, hogy a harag bűnbe taszítson bennünket. Ez azt jelenti, hogy a harag nem feltétlenül bűn, vagyis az igazat megvallva, kezelhetjük helyesen és helytelenül.

Sajnos a legtöbbünk úgy nyilvánul meg, hogy ezzel leginkább eltávolodunk a célunktól ahelyett, hogy közelebb kerülnénk hozzá.

Íme, három dolog, amit jó elkerülni harag esetén:

Ne fojtsd el a haragodat! Ne halmozd fel magadban! A nem megfelelő módon kinyilvánított és elfojtott harag olyan, mintha felráznál egy
dandej, 2018. június 29. péntek, 10:20
Tanúságos történetek
most jöttél be - mondták csodálkozva.
-Tudom - szólt most már határozottan - én mégis most megyek ki innen. Tudjátok, én hiszek a bibliában. Az én bibliám azt mondja nekem, hogy az én Uram bármikor megjöhet, nem szeretném, hogy engem az ő ellenségeinek a tüzénél találjon.

Tied lehet a házam!

Egy hívő orvos igyekezett inasa érdeklődését lelke üdvösségének az érdekében felkelteni. Egy este elmagyarázta neki, hogyan fog maga az Úr leszállni az égből. Így fejezte be a beszélgetést:
- János, ha az Úr jön, tied lehet a házam.
A fiú meglepődött. Még nagyobb lett az ámulata, amikor az orvos így folytatta:
- Azután a bútorom és a pénzem is a tiéd lehet majd.
- Kö - szö - nöm - hebegte a meglepődött fiú.
Ágyában végiggondolta a dolgot. Eltűnődött, s így töprengett: Ha a doktor elmegy a mennybe, mit csinálok én itt az ő házával, kocsijával, pénzével és a többi holmijával, és hol leszek én? Felköltötte gazdáját és kijelentette, hogy ő Krisztushoz akar tartozni. Ő
suzymama, 2018. június 23. szombat, 14:34
Ukrajna - Putyin aggodalmát fejezte ki Porosenkónak a Donyec-medencei helyzet miatt
kérdéseket.

Az ukrán elnöki hivatal tájékoztatása szerint Porosenko arra kérte Putyint, hogy Ljudmila Denyiszova ukrán emberi jogi ombudsman meglátogathassa Oleh Szencovot és más, Oroszországban őrzött ukrán politikai foglyokat, és sürgette szabadon bocsátásukat, akárcsak a "megszállt területeken" fogva tartott személyekét.

Poroseko szükségesnek tartotta, hogy Oroszország hajtsa végre a minszki megállapodások keretében a biztonság szavatolása ügyében vállalt kötelezettségeit. Kijev szerint a beszélgetés során külön hangsúlyt fektettek arra, hogy élénkítsék a "normadiai formátumú" együttműködés keretében folyó munkát, hangolják össze az ENSZ "béketeremtő missziójának" a Donyec-medence "megszállt" területére való vezénylését, ezt ugyanis fontos eszköznek tekintika minszki megállapodások végrehajtása szempontjából.

A két elnök, aki korábban ritkán kommunikált egymással, hét hét alatt immár másodszor beszélt egymással. Porosenko ezt megelőzően június 9-én hívta fel Putyint. A Kreml szerint akkor
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 16:18
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
a metró legmélyebb pontján,
sőt magam is csak keveset tudok róla, és adja isten, hogy sohase tudjunk meg
róla semmit. De meg mernék esküdni rá, hogy ami ott zajlik, az igencsak
különbözik attól, amit meséltek neked a barátaid. És ne szajkózd mások ócska
agyalmányait erről a pontról, mert egyszer még meg kell fizetned érte. És ennek
semmi köze az Útikalauzhoz.
- Mindegy - sietett biztosítani őt Artyom, megragadva a lehetőséget, hogy
nyugalmasabb mederbe terelje a beszélgetést -, megtarthatja az Útikalauzt. Én
úgysem tudnám használni. Amúgy is annyira hálás vagyok magának, hogy
megmentett, hogy az se sokat csökkenti az adósságomat magával szemben, ha
elfogadja tőlem ezt a térképet.
- Ez igaz. - Kán arcán kisimultak a ráncok, a hangja újra meglágyult. - Te
még hosszú ideig nem tudod használni. No, ha nekem ajándékozod, akkor
kvittek leszünk. Nekem van egy közönséges vonaltérképem, ha akarod,
átmásolom rá az összes jelzést az Útikalauzról, és
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Ferenc pápa: A nők kihasználása bűn Isten ellen
akikben nem lehet felismerni a ,,személyt". A nők lealacsonyítása bűn a teremtő Isten ellen, mert a nők nélkül a férfiak nem lehetnek Isten képe és hasonlatossága. Még ha nem is mondják ki, egyfajta megátalkodott üldözés folyik a nők ellen. Hányszor megtörténik, hogy fiatal lányoknak ahhoz, hogy munkahelyhez jussanak, el kell adniuk magukat ,,egyszer használatos" tárgyakként.
,,Igen, atya, hallottam, hogy abban a bizonyos országban...- idézett a pápa egy képzeletbeli beszélgetést, amire így válaszolt: ,,Itt, Rómában. Ne menjünk messzire..."
Majd feltette a kérdést: Vajon mit látnánk, ha ,,éjszakai zarándoklatot" tennénk a város bizonyos pontjain, ahol oly sok nőt, migránst és nem migránst használnak ki, vásárolnak meg, mint egy piacon? Ezekhez a nőkhöz nem ,,Jó estét!" köszöntéssel fordulnak a férfiak, hanem azt kérdezik: ,,Mennyibe kerülsz?" Aki tisztára akarja mosni lelkiismeretét azzal, hogy ,,prostituáltnak"
maroka, 2018. június 16. szombat, 08:27
1/229
Képek, videók
ferenc nap.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:51
Demnjén Ferenc: Honfoglal
sanci81
2018. július 01. vasárnap, 17:58
Bányai Ferencné Pünkösd
maria_kadar_148
2018. május 20. vasárnap, 23:09
Ferenc
katrin56
2018. május 11. péntek, 15:06
Assisi Szent Ferenc
sanci81
2018. május 07. hétfő, 16:20
Dr Tamás Ferenc
rozsmalom
2018. május 05. szombat, 11:52
Ferenc krt. régen és most
bodajne
2018. május 02. szerda, 06:15
Üllői u,Ferenc krt 60-as
bodajne
2018. május 02. szerda, 06:14
Ferenczik Gyula- Jó éjsza
katalin_53
2018. április 12. csütörtök, 13:16
Török Ferenc
irmus
2018. április 02. hétfő, 10:28
Rabindranath Tagore -Anna
sanci81
2018. március 27. kedd, 18:18
Rabindranath Tagore.jpg
gabfe
2015. október 16. péntek, 20:10
rabindranath_tagore_va k_l
lilagondolatok
2014. november 14. péntek, 13:36
Rabindranáth Tagore 1
taltos1
2014. február 03. hétfő, 23:35
Rabindranath Tagore(1).jp
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.