Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:08 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Így kezdjúj életet....
ha egészségesek, életerősek, fittek vagyunk, akkor minden sokkal könnyebben megy. Ha ennek elérése is nagy lépés, akkor válassz egy olyan helyet és közösséget, ami támogat téged mindenben. Hiába a szépen kidolgozott test, ha nincs mögötte lelki béke.

Egy alakformáló szalon akkor igazán jó, ha nem csak a testedet építi és szépíti. Elengedhetetlen az is, hogy jól érezd magad ott, hogy szakmai tudással és tapasztalattal koronázzák meg az eltöltött órákat. Egy alakformáló szalon nem a benne található gépektől lesz az, ami. Kimagasló a hozzáállástól, a plusz szolgáltatásoktól lesz. Talán álomnak tűnhet, de létezik!
Legyen pontos terved konkrét célokkal!

Mindenekelőtt fontos, hogy a javítandó területekre terveket is készíts. Gondold át, hogy milyen lépésekkel, és hogyan érhetnéd el a célodat. Ezeket feltétlenül dokumentáld is, hogy szem előtt legyenek. Nem csak útmutatásként szolgálnak, de erőt adnak akkor is, ha elbizonytalanodnál.
Ha többet szeretnél dolgozni, akkor jegyezd le,
gabfe, 2018. január 19. péntek, 13:43
Agyserkentő?
Minimum 3 4 liter kell naponta, hogy rendesen működjön a tested! A Blogozin összeállítása.1. Chiamag
- Tele van fehérjével, ami segíti a koncentrációt
- A benne lévő Omega-3 zsírsavak stimulálják az agysejteket
- Csökkenti az agyvelőgyulladás lehetőségét

2. Áfonya
- Fejleszti a memóriát, a gondolkodást és a tanulási képességeket
- A benne található antioxidánsok megvédenek a szabadgyököktől
- A gallusz savai megóvnak a stressztől

3. Dió
- Segíti az információfeldolgozást és tárolást
- A magas antioxidánstartalma segíti az éberséget
- Csökkenti a stresszt

4. Kendermag
- A tökéletes arányú zsírsavai jók a stressz ellen
- A magas fehérjetartalma üzemanyag az agynak
- Megóv a fáradtságtól
- Gazdag magnéziumban, vasban és cinkben is

5. Étcsoki
- Antioxidánsai csökkentik
gabfe, 2018. január 19. péntek, 13:13
Czuba-Durozier-kastély
bekövetkezett halála után a gyár is hamar megszűnt, az
épületet pedig a család eladta. Az ezt követő többszöri tulajdonosváltások végén Bathó Kálmán budafoki közjegyzőé lett, tőle vették el és államosították 1950-ben, mikor Budafokot Budapesthez csatolták.

Előbb 8, majd 16 lakásos társasházzá alakították. A szocializmusra jellemző ,,műgonddal"
végzett felújítások során az egykori díszítőelemek szinte mind megsemmisültek, vagy
eltűntek, vagy lefestették őket. A benne található lakások ma már korszerűtlennek minősülnek.Keleti homlokzata egyemeletes, délkeleti sarkán háromemeletes toronnyal, északkeleti
sarkán kétemeletes, oromzatos sarokrizalittal. A főhomlokzaton változatos kialakítású ablakok
ametiszt54, 2018. január 18. csütörtök, 15:18
BETEGSÉGEINK egyik FŐ OKA A SZENNYEZETT VÍZ
rendszeresen.

Az Állami Számvevőszék jelentésében olvashatjuk: ,,Annak ellenére, hogy csak néhány paramétert mérnek, országos átlagban, minden harmadik vízminta egészségre ártalmas anyagokat tartalmazott!"Vagyis lehet, hogy a szabványokban leírt néhány paraméternek megfelel az ivóvíz, de mi van a többi vegyi szennyezővel, amit a vízlaborok mérni sem tudnak?

Ásványvíz, ballonos víz: ,,a palackozott vizekben több mint 24 ezer fajta vegyi anyag található, köztük endokrin rendszert kárósító anyagok!" ,,Meg kellett állapítanunk, hogy az ásványvíz minősége a hormontartalom szempontjából a szennyvízéhez hasonló." (Goethe-Universität Frankfurt am Main, 2009.03.12)


...és az ásványvizek? Sajnos az ásványvizek a vegyi szennyezők terén, a csapvízhez hasonlóan terheltek, plusz magas a szervetlen oldott ásványi anyag
yaskane, 2018. január 17. szerda, 10:22
Tóth Árpád - Szatíra-pályázat
Tóth Árpád - Szatíra-pályázat

Most jön szépen, csendesen, biztosan
Az ugorka-szezon,
Amikor élni nagyon unalmas,
S meghalni viszont rezon.
Első jele ennek,
Mondhatnám úgy is, hogy első fecskéje
A Csokonai-kör pályázata
Szatírára,
Melynek háromszáz kroncsi lesz az ára,
S viszont nem lesz irodalmi becskéje.


Most majd a nálunk található
Nagy írók
Egész nyáron körmölni fognak,
Ha erre gondolok, sírok,
S a könnyeim úgy potyognak,
Oly bájjal, mint a
Szávay Gyula humort író tollából
Az elkeseredett tinta.
Pedig t. közönség, megsúgom önnek,
Hogy felesleges ez a szép pályázat,
Mert akik megérdemlik a díjat,
Azok máris pályáztak.


Pályázott például kitűnő Szávaynk
V.H.O.Sz.-elnöki
chillik, 2018. január 17. szerda, 05:31
Csőházak a fiatalok számára
fiataloknak, akik a világ minden táján lakhatási költségekkel küzdenek.

A Hongkongban nemrégiben bemutatott apró csőház olyan újrahasznosított betoncsből készül, melynek átmérője valamivel több, mint 2,5 méter. A csöveket egy vagy két ember befogadására tervezték, és körülbelül 9 négyzetméternyi életteret biztosítanak. A belső tér standard felszereltséggel rendelkezik, köztük a nappaliban található paddal, amely ággyá alakítható. Emellett van benne egy mini hűtőszekrényt, egy fürdőszoba, egy zuhanyzó és sok tárolóhely a ruháknak és a személyes tárgyaknak.

A design mögött álló építész James Law szerint az apró csőházakat a praktikusság inspirálta, amelyek mind a fiatalok számára megoldást jelenthetnek, akik otthont keresnek maguknak, mind a városi önkormányzatok számára,
schuro, 2018. január 16. kedd, 21:26
A fokhagyma jótékony hatásai...
hallottak számos jó tulajdonságáról, sokrétű gyógyhatásáról. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a szagos gerezdekről.
Kéttucatnyi fontos hatóanyag

A fokhagymát már legalább ötezer éve a természet csodás ajándékának tekintik az emberek szerte a világon, ahogy erről az egyiptomi papirusztekercsek, bibliai történetek, görög orvosok feljegyzései tanúskodnak. Nem véletlenül, hiszen a fokhagymában több mint huszonötféle hatóanyag, értékes összetevő, enzim, vitamin, ásványi anyag, nyomelem található meg. Fontos tudnivaló, hogy azt a növényt tekintik értékesebbnek, gyógyerejét hatékonyabbnak, amelyik melegebb égövi tájakon termett és több napsütés érte.
Egy természetes antibiotikum

Hatvan éve Cavallito amerikai kutató vonta ki először a fokhagymából azt az olajat, amely az allicin nevet kapta, és amelyről megállapította, hogy számos mikroorganizmus ellen bevethető, némelyik ellen hatásosabb a penicillinnél is. Így például a szervezetben súlyos gyulladásokat okozó streptococcus,
gabfe, 2018. január 15. hétfő, 14:50
Hazánk szép kastélyai
működik.4. Festetics-kastély, Keszthely

A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját. A kastélyhoz tartozó Helikon könyvtár kb. 80 ezer kötetes gyűjteményét a Festetics család hozta létre. A könyvek között több régi enciklopédia és régi nyomat található. Ez Európa legnagyobb épen maradt főúri könyvtára.5. Rudnyánszky-kastély, Budapest

Ma már legtöbben, csak Nagytétényi Kastélymúzeumként ismerik a fővárosban található épületet. A volt Rudnyánszky-kastély az egyik legismertebb magyar barokk műemlék, amelyet Száraz Julianna férje, báró Rudnyánszky József építtetett az itt
gabfe, 2018. január 15. hétfő, 14:41
Propolisz - A méhek ajándéka
ajándéka

A kaptár kisebb-nagyobb réseinek betapasztásához és belsejének fertőtlenítéséhez a méhek propoliszt használnak. A propoliszt a növények, főleg a fűz és nyár rügyének ragadós váladékából alakítják át. A méhcsalád láthatatlan védelmét képezi a propolisz: egy erős, nagy mennyiségű propoliszt termelő családban gond nélkül elpusztítja a vírusokat és baktériumokat. Magas antioxidáns tartalma van: antibiotikumként működő (!), és hámosító hatású flavonoidokat valamint ferulasavat tartalmaz, de találhatóak benne a táplálék felszívódását segítő enzimek, aminosavak, B1, B2, B6, C, E vitamin és ásványi anyagok.
A kaptáron kívül is sokoldalúan lehet használni a propoliszt - az emberi szervezetben is kihasználhatjuk hatását.

Adagolása:

Mielőtt kipróbálna valamilyen propolisz készítményt, bizonyosodjon meg róla, hogy nem allergiás rá! Figyelni kell még arra is, hogy a sok írásban túladagolt (rendszeresen 200-300 csepp/nap) alkoholos propolisz tinktúra a tömény alkohol miatt
taltos1, 2018. január 09. kedd, 23:07
Gyuri bácsi 10 jótanácsa
okozhatja. Sokan keresik meg ezzel a problémával, ezért kidolgozott egy babaváró-programot: az anya szervezetét, pajzsmirigyműködését teákkal, szurokfűvel, cickafarkfűvel, diófalevéllel tisztítja és erősíti. Az apáknál a spermium termelését fürjtojás sárgájával és barna sörrel lehet növelni. A harmadik lépcsőben a nemi hormonok termelését serkentik növényi ösztrogén alkalmazásával.

10. IGYUNK PARLAGFŰ-TEÁT
Hihetetlen, de ez az egyik leghasznosabb gyógynövényünk. Nagy mennyiségben található benne B37 vitamin, és a kevésbé ismert P2 vitamin. Ásványi anyagokban gazdag, sok vasat, rezet és káliumot tartalmaz, ezen kívül enzimeket és nyomelemeket. Gyógyítja az emésztési problémákat, a rákot, sejtvédő hatásáról csodákat zengenek.

Mindvégig hangsúlyozza azonban Gyuri bácsi az orvosi kontroll szükségét, legfőképpen megelőzés szintjén. Kiemeli azt is, hogy el kell kerülni a szélhámosokat, csak elismert szakemberekhez lehet fordulni.

Forrás: nyugat.hu illetve :
pacsakute, 2018. január 08. hétfő, 22:49
Hajós
Hajóson található Európa legnagyobb összefüggő pincefaluja

Az 1300 présházból álló, romantikus falucska legrégebbi épülete 1840-ban épült. A közelben pedig megcsodálható a különleges barokk érseki kastély is.

Söptei Zsuzsanna írása, fotók: Németh Zsolt
2017. július 02.

A Bács-Kiskun megyében található Hajós 2008-ban kapott városi rangot, ám története több száz évre nyúlik vissza.

Már az ókorban is éltek itt, ezt bizonyítják az avar korból származó leletek. A település első hivatalos említése egy 1366-ból származó oklevélen látható. A falu évszázadokon át a kalocsai érsekség uradalmának része volt. A törökök kivonulása után német családokat telepítettek ide a 18. század első felében.

A II. világháború után
sanci81, 2018. január 06. szombat, 16:12
A gyülekezet feladata
kapcsolat. Istennek meg kell dicsőülnie bennünk, ez fontos erkölcsi parancsolat, és sokkal kényszerítőbb, mint bármi más, amit az ember szíve ismerhet. Hogy olyan helyre igyekezzünk, ahol Isten örökké örvendezik velünk együtt, ennek kell minden ember első felelős cselekedetének lennie.
Ismerve bűneinket és erkölcsi tudatlanságunkat, azonnal nyilvánvalóvá válik annak lehetetlensége, hogy ilyen boldog kapcsolatot érjünk el. Mivel nem mehetünk Istenhez, mit tegyünk? A válasz a keresztyén bizonyságtételben található: Isten jött el hozzánk a testet öltésben. 'Kicsoda Jézus?' - kérdezi a világ, és a Gyülekezet ezt válaszolja: 'Jézus a hozzánk eljött Isten.' Azért jött, hogy megkeressen, megnyerjen és visszavezessen minket ismét Istenhez. Hogy ezt megtehesse, szükséges volt, hogy megváltóként meghaljon értünk. Valamilyen módon el kellett törölnie a bűneinket, meg kellett semmisítenie elkövetett bűneink följegyzését, és meg kellett törnie a bűn hatalmát, ami közénk ásta be magát. Mindezt, mondja a keresztyén
kalmanpiroska, 2018. január 06. szombat, 13:41
1/629
Képek, videók
Kezdjük a napot egy pohár
irmus
2015. március 14. szombat, 17:31
Kezdjük talán Mikola dokt
basikele
2013. február 16. szombat, 05:36
Kezdjük a napot.gif
pacsakute
2012. szeptember 29. szombat, 12:29
Mekk kezdjük! :))
meki77
2012. február 14. kedd, 20:53
Mihez kezdjünk, ha befagy
tinka1951
2012. február 12. vasárnap, 07:14
Kezdjük a Vasárnapot kávé
szupermami
2012. február 08. szerda, 19:01
kezdjük korán.jpg
agica2004
2010. október 11. hétfő, 16:08
mit kezdjünk vele
nagyiful
2010. augusztus 27. péntek, 19:27
Kezdjük a napunk igével.j
cserkata
2010. április 28. szerda, 13:08
Kezdjük
kizzzo
2008. szeptember 16. kedd, 10:27
Nem kezdjük korán? :-)
balazs_csaba
2008. június 03. kedd, 21:39
Kezdjünk hozzá
bocskai63-71
2008. május 04. vasárnap, 07:14
Mocca atengedte helyet.jp
charlotteani
2017. augusztus 23. szerda, 01:32
Fegyver helyett 01.jpg
chillik
2017. június 06. kedd, 05:27
Fegyver helyett 02.jpg
chillik
2017. június 06. kedd, 05:27
Címkék
testet öltésben, egyik legismertebb, avar korból, olyan helyet, egyik leghasznosabb, többi vegyi, nemi hormonok, gallusz savai, Bathó Kálmán, kastélyhoz tartozó, agyvelőgyulladás lehetőségét, apró csőházakat, Goethe-Universität Frankfurt, csapvízhez hasonlóan, Kicsoda Jézus, személyes tárgyaknak,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.