Regisztráció  Belépés
2018. február 18. vasárnap | 7. hét | 49. nap | 02:33 | Bernadett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
fog kerülni mamika!)
Eleinte összerándulunk, aztán arra gondolunk, hogy egyszerű bunkóság. Hiába, no, nálunk nem honosodott meg az asszonyom, hölgyem megszólítás. De aztán csak szöget üt a fejünkbe a sokasodó néni meg mamika. Elérkezett az idő, amikor már nem foghatunk mindent a frontátvonulásra, a tegnapi rossz éjszakára vagy az idegkimerültségre.
Szembe kell néznünk magunkkal - méghozzá tükör előtt nappali világításban. Nos igen. Kis ráncok. Mimikai ráncok. A sok nevetéstől. De mi ott az a barna folt? Mit egy, kettő, három. És a kézfejünkön? Nem múlt el a diószedés nyoma.
A nyakunkon meg sötét szemölcs és hoppá! Ne is folytassuk. Eleinte úgy gondoljuk, hogy ózonlyuk, ultraviola-sugárzás.Vagy a szomszédék permetléje még a nyárról, amikor átfújta a szél. Akármi légyen is, utána kell járni. Nagy elhatározás: elmegyünk a bőrgyógyászhoz. Feldúltan mutatjuk neki a frissen felfedezett csúfságokat. Ő még a hátunkat is megnézi, amit mi szerencsére nem látunk, de érezzük az ujja finom érintését itt,
horvathnemagdi, 2018. február 12. hétfő, 15:48
Levél a tárcában
Azt hiszem, soha senki nem ért fel Michaellel.

Megköszöntem Hannah-nak, elbúcsúztam, és lementem a földszintre. Az ajtónál az őr megkérdezte: - Tudott Hannah segíteni?

Elmondtam, hogy kaptam némi fogódzót, amivel továbbléphetek. - Legalább már tudok egy vezetéknevet. De azt hiszem, egy időre abbahagyom a kutatást.

Elmagyaráztam, hogy majdnem a teljes napom ráment arra, hogy megtaláljam a tárca gazdáját. Beszélgetés közben előhúztam a piros zsinórral beszegett barna bőrtárcát, és megmutattam az őrnek. - Nahát, ezt aztán bárhol felismerném. Mr. Goldsteiné. Folyton elhagyja.

- Ki az a Mr. Goldstein? - kérdeztem.

- Az egyik öregúr a hetedikről. Ez egész biztosan Mike Goldstein tárcája. Elég gyakran eljár sétálni.

Megköszöntem az őrnek az információt, és visszaszaladtam az igazgatói irodába, hogy elmondjam neki, mit hallottam. Az igazgató fölkísért a hetedik emeletre. Magamban fohászkodtam, hogy Mr. Goldstein még
illike, 2018. január 28. vasárnap, 16:04
H.Kohut Katalin: Eladó a menyasszony
birtokát, aki elnyeri addig a szívét, mert csak szerelemből kíván férjhez menni.

Három férfi kiválik a tömegből és elindul a kisbíró felé, majd tanakodásba kezdenek, elfogadják a kihívást. Boriskának megviszik a hírt, aki éppen rózsákat szed barátnőinek a kiskertben. Jolán és Erzsébet magához öleli kebelbarátnőit, boldogan énekelni kezd:

(A három csillag van az égen dal zenéjére énekelve)

Három férfi jelentkezett,
három jelölt ad majd kezet,
egyik szőke, másik barna,
a harmadik piros alma.

Tamás, nagybajszos, hatalmas szőke ember, ezzel fordult ivócimborájához a kocsmai ablak előtt:
- Te, én ezt megpróbálom. Eltemettem az asszonyt már van két esztendeje, hiába volt a sok panaszkodása, hogy minden a nyakába zúdult, ő végezte a férfi munkát is a ház körül, meg kellett tanulnia, hogy az asszonynak hallgass a neve, az dolga, hogy rendben tartsa a portát.
- Te meg naponta itt húzattad a cigánnyal, mulattál hajnalig.
- Veled együtt, Géza, s
katalinkohut, 2017. december 20. szerda, 10:04
Karácsonyi ajándék
Máté László: Karácsonyi ajándék

A férfi lassan megmozdult, átfagyott tagjait dörzsölgette. Gondolataiban, a régmúlt karácsonyok emlékei kavarogtak.
A meghitt gyerekkori karácsonyok, amikor a nagy barna mackót, vagy a villanyvonatot kapta. A későbbi éveken, amikor már felnőttként saját családjával ünnepelt.
A kislánya földöntúli boldogsága a játék baba, vagy a bababútor láttán.
Istenem, hogy tudott örülni, és mennyire szeretett hozzábújni - gondolta a férfi. Mennyire apás volt.
Már régóta nem várta a karácsonyokat, sőt egy idő óta egyenesen gyűlölte.
A válása utáni magányos karácsonyokra sem szívesen gondolt. Amióta pedig az utcán tengette életét, gyűlölt minden ünnepet.
Ez a hatodik karácsony, amit hajléktalanként az utcán élt meg, és számára csak az emlékek maradtak.
Megszokta a számkivetettek és megvetettek életét. Először még zavarta egy-egy szánakozó adomány elfogadása, mára azonban a teljes közönyösség és beletörődés vált az
illike, 2017. december 11. hétfő, 19:26
Az öregség dícsérete
Zelk Zoltán

Az öregség dícsérete

Kilencen voltunk testvérek, mind a kilencen lányok. Kilenc egyformára nőtt akáclevél nem hasonlít úgy egymásra, mint mi, a kilenc lányok. A hajunk? Volt, hogy vörösétől lángra kaptak a járdaszéli fák, s volt, hogy mi loptuk el a lombok színét: ilyenkor, ha átfutattunk az utcákon, így kiáltottak a fiúk: ,,Álljatok meg, ti vékony derekú fák! Álljatok meg, ti zöld hajú lányok!"
Dehogyis álltunk meg, dehogyis álltunk! Mindig utunk volt, mindig futhatnékunk. A percek mozgólépcsője a mi talpunkat várta, el se indult volna nélkülünk. De sokat nevettünk ezen! Elképzeltük, ha egyszer, ha csak három napig is veszteg maradunk, ha megülünk a szobában, vagy a városszéli réten, a világ is megáll, ahogyan a kerékpár, s a varrógép se mozdul, ha nincs, aki a pedált hajtsa.
De a szemünkről még nem szóltam egy szót se, pedig az is úgy változtatta a színét, akár a hajunk. Aki este ezt mondta: ,,Láttam reggel a kék szemű lányokat", annak ezt felelték:
evavicus, 2017. november 11. szombat, 19:57
A 6-os villamoson
Helyszín: a 6-os villamos.
A Keleti Károly utcánál felszáll egy öreg nő, kb. olyan sminkkel és ruházatban, mintha most múlt volna 16. Arca pirospozsgásra kimázolva, rózsaszín csókos száj, olcsó kölni szag terjengi körül, csiricsáré sárga-piros-lila szín-összeállítású ruhájához nem nagyon megy a barna, rozzant műbőrszatyor.
Alig hogy becsukódnak az ajtók, irtózatos tolongásba kezd az amúgy is tömött villamoson, ezzel is demonstrálva, hogy neki márpedig ülőhelyre lenne szüksége.
Talál is egy megfelelő alanyt, punk frizura, biztosítótűkkel teleaggatott farmerdzseki, néhány karika a fülében, két pofára rágja a rágógumit, néha nagy lufikat fújva.
Na, az öregasszony el is kezdi lökdösni a szatyival, meg dülöngél, nyögdécsel.
Meg is jön a várt eredmény, a fickó nem bírja tovább és felugrik. Ingerülten odaszól az öregasszonynak:
- Tessék, üljön le, vén kurva!
Az öregasszony még levegőt sem kap, elkezd hápogni, hangosan sikítozik, hogy 'Hallották, hallották,
lovaszmarika, 2017. november 11. szombat, 14:36
Vannak még véletlenek
begyulladt. Igaz, hogy tíz éve gondolatban minden családtagomtól elbúcsúztam, amikor a pilóta bejelentette, hogy kényszer leszállást hajtunk végre, mert egy műszer meghibásodott. Kiderült az üzemanyag jelző romlott el. Azt hittem nem lesz elég a kerozin a leszállásig, elég sok esély volt rá és nem volt zökkenőmentes a leszállásunk. Elmúlt. Azt hittem, de most minden akkori érzés vissza jött. Elfoglaltam a helyem és csak imádkozni tudtam. A mellettem lévő helyre egy kellemes külsejű, negyvenes évei elején járó, barna hajú, zöldeskék szemű férfi ült le. Rám nézett és, mintha egy kis félmosolyt láttam volna a szája szegletében.
- Üdvözlöm - mondta - Sam Houston vagyok.
- Kata - nyögtem - jó napot. És már fordultam volna vissza magamba és a félelmembe, de Sam nem hagyta.
- Hová utazik? - Londonba.
- Én is. Mit csinál ott? - kérdezte s közben a gép lassan gurulni kezdett.
- Üzleti tárgyalásom lesz.
- Nekem is - mondta, s lassan a gép felemelkedett. Őrülten szorongattam egyik kezemmel
koszegimarika, 2017. november 04. szombat, 20:44
Rólunk mondták
alakuljon is a közép-európai államok sorsa, bizonyos, hogy a magyarság mindig a legje­lentékenyebb szerepet fogja játszani a Kárpá­tok által körülvett óriási arénában."

PAUL TOPINARD (1830-1911) francia antropológus,
1881-ben kiadott első antropológiai kézikönyvében írja:
"Mai napság a műveltebb magyar családok arcvonásai a legszebbek közé tartoznak egész Európában. A közepesnél valamivel nagyobb termető, jól megtermett testalkatúak, szabályos arcvonásúak, barnás vagy fehéres bőrszínűek, barna hajúak és szeműek,... anthropológiai szempontból az eddigi adatok a finnekkel való rokonság ellen tanúskodnak..."

HANS NORMAN 1883:
"Magyarország összes népei közül kitűnnek az igazi magyarok... jóalkatú, kemény izomzatú emberek, nemesek, mintegy márványból faragottak... szemeik tüzesek".

RENÉ GROUSSET (1885-1952) francia történész, szakterülete Ázsia és a Kelet:
"Magyarország Európa előőrse volt Ázsia felé. Árpád országának a kereszténység felvétele óta az volt a
menusgabor, 2017. október 27. péntek, 20:00
Tallóztam
halászhajó...

A zeneiskola
igazgatója így szól a növendékekhez:- Gyerekek, ma ünnepeljük Mozart
születésnapját. Kegyeletből a mai napon nem játsszuk el
egyetlen darabját sem.

Helyszín: a 6-os villamos. A Keleti Károly utcánál felszáll egy öreg nő, kb. olyan sminkkel és ruházatban, mintha most múlt volna 16. Arca pirospozsgásra kimázolva, rózsaszín csókos száj, olcsó kölni szag terjengi körül, csiricsáré sárga-piros-lila szín-összeállítású ruhájához nem nagyon megy a barna, rozzant műbőrszatyor. Alig hogy becsukódnak az ajtók, irtózatos tolongásba kezd az amúgy is tömött villamoson, ezzel is demonstrálva, hogy neki márpedig ülőhelyre lenne szüksége. Talál is egy megfelelő alanyt, punk frizura, biztosítótűkkel teleaggatott farmerdzseki, néhány karika a fülében, két pofára rágja a rágógumit, néha nagy lufikat fújva. Na, az öregasszony el is kezdi lökdösni a szatyival, meg dülöngél, nyögdécsel. Meg is jön a várt eredmény, a fickó nem bírja tovább és felugrik.
horvathnemagdi, 2017. október 22. vasárnap, 10:11
Viccek
halászhajó...

A zeneiskola
igazgatója így szól a növendékekhez:- Gyerekek, ma ünnepeljük Mozart
születésnapját. Kegyeletből a mai napon nem játsszuk el
egyetlen darabját sem.


Helyszín: a 6-os villamos. A Keleti Károly utcánál felszáll egy öreg nő, kb. olyan sminkkel és ruházatban, mintha most múlt volna 16. Arca pirospozsgásra kimázolva, rózsaszín csókos száj, olcsó kölni szag terjengi körül, csiricsáré sárga-piros-lila szín-összeállítású ruhájához nem nagyon megy a barna, rozzant műbőrszatyor. Alig hogy becsukódnak az ajtók, irtózatos tolongásba kezd az amúgy is tömött villamoson, ezzel is demonstrálva, hogy neki márpedig ülőhelyre lenne szüksége. Talál is egy megfelelő alanyt, punk frizura, biztosítótűkkel teleaggatott farmerdzseki, néhány karika a fülében, két pofára rágja a rágógumit, néha nagy lufikat fújva. Na, az öregasszony el is kezdi lökdösni a szatyival, meg dülöngél, nyögdécsel. Meg is jön a várt eredmény, a fickó nem bírja tovább és
lovaszmarika, 2017. október 20. péntek, 16:34
1/80
Képek, videók
Csillagok sokasága
sanci81
2018. január 10. szerda, 17:30
Sokaság te 01.jpg
chillik
2017. augusztus 26. szombat, 11:30
Sokaság te 02.jpg
chillik
2017. augusztus 26. szombat, 11:29
Sokaság te 03.jpg
chillik
2017. augusztus 26. szombat, 11:29
Sokaság te 04.jpg
chillik
2017. augusztus 26. szombat, 11:29
Sokaság te 05.jpg
chillik
2017. augusztus 26. szombat, 11:28
Tojások sokasága
sanci81
2017. március 20. hétfő, 19:58
Húsok sokasága
sanci81
2015. október 18. vasárnap, 11:01
Virágok sokasága
sanci81
2015. augusztus 27. csütörtök, 17:28
Cseppek sokasága
sanci81
2015. augusztus 19. szerda, 13:52
3 épület sokaság
mgergo
2012. november 11. vasárnap, 16:13
sokaság
agica2004
2011. május 12. csütörtök, 15:58
A tegnapi buliban...
sanci81
2017. augusztus 18. péntek, 16:59
Tegnapi szedés
sanci81
2016. október 18. kedd, 17:23
Tegnapi, vén riadó 01.jpg
chillik
2016. október 14. péntek, 05:07
Címkék
percek mozgólépcsője, férfi munkát, nagy barna, magyarság mindig, Tudott Hannah, hatodik karácsony, igazi magyarok, teljes közönyösség, igazgatói irodába, lombok színét, nyakába zúdult, válása utáni, igazgató fölkísért, 6-os villamoson, meghitt gyerekkori, asszonynak hallgass,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.