Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 07:43 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karajba zárt csülök
sajt
2 tojás
liszt


Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 21:27
Karajba zárt csülök
karaj
kb 20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük
vorosrozsa66, 2018. február 13. kedd, 18:29
Karajba zárt csülök
bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük 180
gabfe, 2018. február 10. szombat, 14:54
Húsvétról megmaradt sonka hasznosítása
zsiradékon pároljuk puhára a kétféle hagymát. 2-3 perc múlva jöhet az edénybe a kukorica és a kakukkfű, forrósítsuk fel, majd szórjuk meg az egészet a liszttel. Enyhén pirítsuk meg, majd engedjük fel a lábas tartalmát a tejjel. Folyamatosan kevergessük, míg kissé be nem sűrűsödik. Ekkor tegyük bele a felvágott burgonyát, és főzzük addig a levest, míg a krumpli meg nem puhul. Adjuk a levesbe a sonka kockákat, és korrigáljuk a sűrűségét még egy kis tejjel, ha szükségesnek találjuk. Tálaljuk a pirított baconnel, ízesíthetjük apróra vágott újhagyma zöldjével, de ha jobban szeretjük, egy nagy csipet reszelt cheddar sajttal.

Húsos pite
Egy kis tészta, egy adag tejszínes mártás, és máris költeménnyé nemesedik az előző nap még uncsi füstölt hús
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 teáskanál só
1 csipet cukor
1 tojás
2-3 evőkanál víz

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. A vizet csak akkor használjuk fel, ha nem akarna összeállni a tészta.
pacsakute, 2016. március 29. kedd, 14:50
Töltött burgonya 5. - muffinformában No Salty
rozmaring

frissen őrölt bors
10 + 5 dkg reszelt sajt
kb. 10 szelet bacon

elkészítés
A tojásokat főzzük keményre, majd villával alaposan törjük össze. A sonkát vágjuk csíkokra, a paprikát kockázzuk, a burgonyát nyersen reszeljük le kislyukú sajtreszelőn, majd nyomkodjuk ki.
Az így előkészített hozzávalókat egyesítsük egy nagy tálban, majd keverjük még hozzájuk a rozmaringot, a 10 dkg sajtot, a tejfölt, & sózzuk, borsozzuk.
A muffinsütő mélyedéseit béleljük ki baconnel, majd töltsük meg a burgonyás keverékkel.
Forró sütőben légkeveréssel 175 fokon süssük kb. 40 percig, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és 190 fokon süssük tovább 8-10 percig, amíg a sajt szépen megpirul.
Pár percig hagyjuk még hűlni a formában, hogy ne essenek szét, miközben kiszedjük őket, majd pirítóssal és tejföllel tálaljuk!
sütési mód: hőlégkeveréses


Almarózsa
kannalidia, 2013. március 26. kedd, 21:20
Töltött burgonya 5. - muffinformában No Salty
hozzávalók 2 főre
30 dkg burgonya
kb. 25 dkg tejföl
3 tojás
4-5 szelet sült sonka
1/3 kaliforniai paprika
2 tk friss, aprított rozmaring

frissen őrölt bors
10 + 5 dkg reszelt sajt
kb. 10 szelet bacon

elkészítés
A tojásokat főzzük keményre, majd villával alaposan törjük össze. A sonkát vágjuk csíkokra, a paprikát kockázzuk, a burgonyát nyersen reszeljük le kislyukú sajtreszelőn, majd nyomkodjuk ki.
Az így előkészített hozzávalókat egyesítsük egy nagy tálban, majd keverjük még hozzájuk a rozmaringot, a 10 dkg sajtot, a tejfölt, & sózzuk, borsozzuk.
A muffinsütő mélyedéseit béleljük ki baconnel, majd töltsük meg a burgonyás keverékkel.
Forró sütőben légkeveréssel 175 fokon süssük kb. 40 percig, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és 190 fokon süssük tovább 8-10 percig, amíg a sajt szépen
drciccancs, 2013. március 25. hétfő, 22:00
töltött burgonya
krumpliból. Érdemes kipróbálni, nekünk nagyon ízlik! :)
hirdetés
ajánlat

Kb. 10 darab lesz belőle.
alapanyagok
tojás,
burgonya,
tejföl,
rozmaring,
sajt,
bacon,
paprika,
sonka
kategóriák
magyar,
bármikor,
ebéd,
hőlégkeveréses,
könnyű,
krumplis ételek,
vacsora,
2 főre,
átlagos,
60-120 perc,
főétel
egyéb elnevezések

baconös krumplis tészta muffinsütőben, burgonyamuffin baconnel
elkészítés

A tojásokat főzzük keményre, majd villával alaposan törjük össze. A sonkát vágjuk csíkokra, a paprikát kockázzuk, a burgonyát nyersen reszeljük le kislyukú sajtreszelőn, majd nyomkodjuk ki.
Az így előkészített hozzávalókat egyesítsük egy nagy tálban, majd keverjük még hozzájuk a rozmaringot, a 10 dkg sajtot, a tejfölt, & sózzuk, borsozzuk.
A muffinsütő mélyedéseit béleljük ki baconnel, majd töltsük meg a burgonyás keverékkel.
Forró sütőben
gesztenyefa, 2013. március 25. hétfő, 15:32
Isteni és egyszerű: a morzsasüti
rummal.

Ráadásul a crumble (ejtsd: krámbl) nem csak édesen, hanem sósan is elkészíthető, zöldségekkel készítve kiadós, gyors vacsora.

Crumble-trükkök

A tésztához a hozzávalókat ujjheggyel dolgozzuk össze. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát, úgyis morzsolni fogjuk!

Rebarbarás morzsasüti egy kis pitetésztával, vaníliafagyival

A sós morzsasütibe párolva vagy főve tegyük a zöldségeket. Ízesítsük ízlésünk szerint friss zöld fűszerekkel, borssal, fokhagymával, baconnel vagy sajttal.

Szilvával is isteni a morzsasüti

Az édes morzsasütit mindig nyers gyümölcsből készítsük. Variálhatjuk kedvünkre, hiszen bármelyik gyümölcsből nagyon finom (de kerüljük a sárga- és görögdinnyét, a szőlőt). Aszalt gyümölcsök is kiválóak, ha néhány órát vízben áztatjuk, majd kockázott almával vegyítve tesszük a süteménybe.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben
horvathnemagdi, 2012. augusztus 12. vasárnap, 09:57
Isteni és egyszerű: a morzsa
hanem sósan is elkészíthető, zöldségekkel készítve kieadós, gyors vacsora.
Crumble-trükkök

A tésztához a hozzávalókat ujjheggyel dolgozzuk össze. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát, úgyis morzsolni fogjuk!

Rebarbarás morzsasüti egy kis pitetésztával, vaníliafagyival Rebarbarás morzsasüti egy kis pitetésztával, vaníliafagyival

A sós morzsasütibe párolva vagy főve tegyük a zöldségeket. Ízesítsük ízlésünk szerint friss zöld fűszerekkel, borssal, fokhagymával, baconnel vagy sajttal.

Szilvával is isteni a morzsasüti Szilvával is isteni a morzsasüti
Az édes morzsasütit mindig nyers gyümölcsből készítsük. Variálhatjuk kedvünkre, hiszen bármelyik gyümölcsből nagyon finom (de kerüljük a sárga- és görögdinnyét, a szőlőt). Aszalt gyümölcsök is kiválóak, ha néhány órát vízben áztatjuk, majd kockázott almával vegyítve tesszük a süteménybe.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját
horvathnemagdi, 2011. július 23. szombat, 22:37
Képek, videók
Dupla baconös karaj
irmus
2018. július 17. kedd, 08:23
Zsebes karaj vele sült kr
irmus
2018. május 10. csütörtök, 16:35
Fokhagymás karaj
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:35
IMG_1653karaj.JPG
sarkadykati
2017. december 23. szombat, 21:25
Tepsis rakott karaj
irmus
2017. július 24. hétfő, 19:18
Kolbásszal töltött karaj
irmus
2017. február 16. csütörtök, 07:38
Kolbásszal töltött karaj
irmus
2017. február 16. csütörtök, 07:38
bosos karaj burgonya galu
bodaaniko
2016. október 08. szombat, 16:04
bakonyi rántott karajjal
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:01
sült karaj velővel
soosistvan
2016. április 24. vasárnap, 22:04
Töltött karaj őzgerincbe
irmus
2015. június 07. vasárnap, 13:33
CSÜLKÖS PGI.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:04
csülkös körömpörkölt
snbela44
2016. február 09. kedd, 08:25
csülkös pacal.jpg
snbela44
2015. január 02. péntek, 13:59
velős-csülkös pacal
soosistvan
2013. november 28. csütörtök, 20:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.