Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 10:55 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gesztenyés álom
álom



Nagyon finom és mutatós sütemény, ennek ellenére nem nehéz elkészíteni. :)

hozzávalók / 12 adag
A vaníliás krémhez

3 csomag pudingpor (főzős)
9 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A gesztenyés alaphoz

50 dkg gesztenye (püré)
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
20 ml rumaroma

A száraz alaphoz

25 dkg keksz (darált)

A babapiskóta előkészítéséhez

40 dkg babapiskóta
2 dl tej
1 teáskanál cukor
1 dl feketekávé

A díszítéshez

5 dl habtejszín (vagy Hulala)

elkészítés

Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint teszünk bele rumaromát.
Egy tepsi
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 11:59
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
lepény

Tészta:
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
15 dkg puha margarin
15 dkg cukor
2-3 csepp színtelen keserűmandula-aroma
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
1 citrom reszelt héja
3 tojás
3 evőkanál meggy- vagy cseresznyepálinka
A tetejére:
5 dkg mandula, megpirítva és durvára törve
3 púpos evőkanál finomliszt
1 nagy csipet sütőpor
2 evőkanál cukor
5 dkg margarin, folyósra olvasztva és kihűtve
A tortaforma előkészítéséhez kevés margarin és finomliszt.


Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kimargarinozunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt illesztünk. Ha friss meggyet használunk, megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és kimagozzuk. Ha mirelitet, felolvasztjuk. A tésztához a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, magunk mellé készítjük. Ezután a puha margarint, a cukrot, a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
7 farsangi édesség
felverjük és hideg helyre tesszük. A tojásfehérjéket a kristálycukorral krémes habbá keverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 3 evőkanál pezsgőt megmelegítünk, majd feloldjuk benne a víztől két kézzel kinyomkodott zselatinlapokat. A maradék pezsgőt kézi mixerrel a porcukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a feloldott zselatint és rövid ideig továbbmixeljük, amíg könnyű habbá verődik. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját és a tejszínt is.
A babapiskóták előkészítéséhez a pezsgőt a porcukorral elkeverjük és kissé felmelegítjük. Ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni.
Fóliával kibélelt tál aljába egy kis pezsgőkrémet teszünk, erre jön a pezsgőbe forgatott babapiskóta egy része, majd újból a krém, és a piskóta - amíg el nem fogy.
Lefedve legalább 8 órát a hűtőszekrényben kell állnia. Fogyasztás előtt óvatosan egy megfelelő átmérőjű lapos tálra borítjuk (a lapos tálat tegyük a mély tál tetejére és fejtetőre fordítva az ez könnyen sikerül), majd
horvathnemagdi, 2011. február 28. hétfő, 23:58
A 6 legjobb édesség - sütés né
felverjük és a hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket a kristálycukorral krémes habbá keverjük, a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
3 evőkanál pezsgőt megmelegítünk, és feloldjuk benne a víztől két kézzel kinyomkodott zselatinlapokat. A maradék pezsgőt a porcukorral kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a feloldott zselatint is. Rövid ideig mixeljük - könnyű hab fog keletkezni - és óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot és a felvert tejszínt.
A babapiskóták előkészítéséhez a pezsgőt a porcukorral elkeverjük, és kissé felmelegítjük (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni). A fóliával kibélelt tál aljába tegyünk egy kis pezsgőkrémet, ráteszünk egy sort a pezsgőbe forgatott babapiskótából, és így haladunk tovább, addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére egy réteg pezsgőkrém kerüljön. Lefedve legalább 8 órát a hűtőszekrényben kell állnia.
Fogyasztás előtt óvatosan egy megfelelő átmérőjű lapos tálra borítjuk (a lapos tálat tegyük a mély tál tetejére és
horvathnemagdi, 2011. január 23. vasárnap, 18:01
Sütés nélkül...
tejszínt felverjük és a hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket a kristálycukorral krémes habbá keverjük, a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
3 evőkanál pezsgőt megmelegítünk, és feloldjuk benne a víztől két kézzel kinyomkodott zselatinlapokat. A maradék pezsgőt a porcukorral kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a feloldott zselatint is. Rövid ideig mixeljük - könnyű hab fog keletkezni - és óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot és a felvert tejszínt.
A babapiskóták előkészítéséhez a pezsgőt a porcukorral elkeverjük, és kissé felmelegítjük (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni). A fóliával kibélelt tál aljába tegyünk egy kis pezsgőkrémet, ráteszünk egy sort a pezsgőbe forgatott babapiskótából, és így haladunk tovább, addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére egy réteg pezsgőkrém kerüljön. Lefedve legalább 8 órát a hűtőszekrényben kell állnia.
Fogyasztás előtt óvatosan egy megfelelő átmérőjű lapos tálra borítjuk (a lapos tálat tegyük a mély tál tetejére és
roanna, 2009. november 22. vasárnap, 10:07
6 süti főzés nélkül
tojásfehérjéket a kristálycukorral krémes habbá keverjük, a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

3 evőkanál pezsgőt megmelegítünk, és feloldjuk benne a víztől két kézzel kinyomkodott zselatinlapokat.
A maradék pezsgőt a porcukorral kézi habverővel alaposan elkeverjük,
majd beledolgozzuk a feloldott zselatint is.
Rövid ideig mixeljük - könnyű hab fog keletkezni - és óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot
és a felvert tejszínt.

A babapiskóták előkészítéséhez a pezsgőt a porcukorral elkeverjük, és kissé felmelegítjük
(ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni).
A fóliával kibélelt tál aljába tegyünk egy kis pezsgőkrémet, ráteszünk egy sort
a pezsgőbe forgatott babapiskótából, és így haladunk tovább, addig,
amíg a hozzávalók elfogynak.
A tetejére egy réteg pezsgőkrém kerüljön. Lefedve legalább 8 órát a hűtőszekrényben kell állnia.

Fogyasztás előtt óvatosan egy megfelelő átmérőjű lapos tálra borítjuk
kati53, 2009. augusztus 23. vasárnap, 09:29
Képek, videók
gesztenyés álom.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 22:56
gesztenyés álom.JPG
erzsikepuskas
2014. január 11. szombat, 09:42
gesztenyes-alom.jpg
veronika74
2013. május 29. szerda, 20:01
Gesztenyés álom
irmus
2012. január 09. hétfő, 07:58
gesztenyés álom
afere
2009. június 26. péntek, 18:24
Vaniliás_krémes.jpg
1vargaildyko
2010. február 06. szombat, 14:44
Vaniliás krémes.jpg
kkm
2009. december 11. péntek, 11:45
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Nagymama gesztenyés teker
irmus
2018. április 04. szerda, 08:32
Gesztenyés krémes
irmus
2018. április 04. szerda, 08:22
gesztenyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:11
Sütés nélküli gesztenyés
irmus
2018. március 27. kedd, 16:40
Gesztenyés szelet
irmus
2018. január 12. péntek, 08:54
Címkék
hűtőszekrényben kell, porcukorral habosra, tojásfehérje habot, kristálycukorral krémes, vaníliás pudingot, porcukorral elkeverjük, lapos tálat, kihűlt pudinghoz, felvert tejszínt, réteg pezsgőkrém, porcukorral kézi, hűtőbe tesszük, zselatinlapokat hideg, feloldott zselatint, babapiskóta előkészítéséhez, margarint habosra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.