Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 20:21 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres tiramisu
Epres tiramisu

Hozzávalók

50 dkg mascarpone
14 dkg cukor
2,5 dl hideg habtejszín
6 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma
1 csomag babapiskóta
1 doboz friss eper (+ a díszítéshez)
1 ek citromlé
2 dl víz
1 ek keményítő

Elkészítés:
A mascarponét 4 dkg cukorral alaposan kikeverjük. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a mascarpone mixhez. Habzsákba töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

Az eperszószhoz az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni). A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszük hűlni.

Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a
irmus, 2018. június 10. vasárnap, 10:35
Malakoff torta meggy-gyel
meggy
# 2 dl rum
# 1 csomag vaníliás cukor
# 2 csomag vaníliás puding (főzéssel készített)
# 1 l tej
# tejszínhab

Elkészítés: Főzzük meg a pudingot, hagyjuk langyosra kihűlni. A meggyet szedjük ki egy tálkába, tegyünk hozzá rumot. Egy mély tálba kezdjük el rétegezve lerakni a hozzávalókat: babapiskóta, meggy, vaníliapuding, babapiskóta, meggy, vaníliapuding. Végül babapiskótával zárjuk, locsoljuk meg rummal, és tegyünk rá tejszínhabot. Díszítésnek tehetünk rá 3-4 db babapiskótát vagy néhány szem meggyet. De szórhatunk rá kevés dejót is. Ízléstől függ! Ajánlatos néhány órát állni hagyni a hűtőben, a legjobb, ha másnap fogyasztjuk!

Megjegyzés:
A rumos meggy vaníliapudinggal, tetején édes tejszínhabbal.... Bombajó párosítás! Vigyázat! Megkóstolod, és nem tudod abbahagyni!


DE! Így is lehet:

Hozzávalók

A tésztához: 25 dkg Rama
gyongy66, 2009. január 03. szombat, 12:04
Ribizlis-málnás charlotte
formához)

HOZZÁVALÓK:

30 darab babapiskóta
2,5 dl víz
15 dkg cukor
2 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
2 dl tejszín
20-20 dkg málna és piros ribizli
1 tasak vaníliáscukor


ELKÉSZÍTÉS


1.
A cukrot és a vizet felforraljuk, és 2 percig főzzük. Ekkor a narancslikőrt (-lét) is belekeverjük. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk úgy, hogy a külső oldalát is befedje (ezt a végén ráhajtjuk majd a kész tálra). Néhány babapiskótát kettétörünk, hogy a forma alját és tetejét csillag alakban kirakhassuk velük. A többiből akkora darabkát törünk le, hogy a forma szélére állíthassuk majd, szorosan egymás mellé. A töredék babapiskótákat félretesszük.

2.
Valamennyi babapiskótát gyorsan megmártjuk a narancsos szirupban, majd a forma aljára, illetve szélére helyezzük.

3.
A tejszínt a vaníliáscukorral kemény habbá verjük. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és megmossuk.

4.
A
kallo74, 2006. október 05. csütörtök, 07:04
Képek, videók
epres tiramisu.png
erzsikepuskas
2014. január 11. szombat, 13:26
Tiramisu likörös epres to
pacsakute
2013. október 19. szombat, 15:06
Epres tiramisu
irmus
2013. június 08. szombat, 15:23
epres tiramisu kehely.jpg
szelidszeder
2012. február 09. csütörtök, 10:24
epres tiramisu0615.jpg
maroka
2010. június 15. kedd, 20:28
Almás-habos reszelt sütem
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
malnas-turos-habos-tor ta.
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 19:07
Habos kávé
eva6
2018. január 08. hétfő, 17:45
Habos kávé
irmus
2017. december 28. csütörtök, 09:47
Habos kávé
eva6
2017. december 07. csütörtök, 14:54
Mascarponés epertorta.jpg
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 14:54
Epres-mascarponés álom
irmus
2018. május 23. szerda, 17:55
Mascarponés, epres pohárk
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:30
Mascarponés somlói
irmus
2018. április 08. vasárnap, 12:13
Mascarponés csokoládékrém
irmus
2017. november 18. szombat, 14:55
Címkék
külső oldalát, vaníliáscukorral kemény, félretett eperszószba, meggyet szedjük, végén ráhajtjuk, töredék babapiskótákat, kevés vízzel, kész tálra, forma szélére, babapiskótákat mártogatni, forma aljára, mély tálba, maradék cukrot, vizet felforraljuk, rumos meggy, levéből félreteszünk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.