Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:21 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirkecombnyárs salátával
HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkecomb,
4 db lilahagyma,
oregano,
szerecsendió,
só,
1 db kígyóuborka,
2 db paprika,
1 db kaliforniai paprika,
4 db paradicsom,
15 dkg sajt (feta),
2 dl tejföl

A csirkecombokat kifilézzük. A bőrét lehúzzuk és 2x2 cm-es kockákra vágjuk.

Majd egy tálba helyezzük és megsózzuk. Őrölt szerecsendióval megszórjuk, és friss oregánóval meghintjük, így jól összekeverjük.

A lilahagymákat megtisztítjuk és keresztbe vágjuk, majd ezeket 4-4 cikkre vágjuk.

A húst és a hagymát felváltva nyársra húzzuk. Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olajon, lassú tűzön megsütjük. Közben gondosan forgatjuk, hogy jól átsüljön.

Arra figyeljünk hogy ne száradjon ki.

Amíg a csirke sül, addig a zöldségeket megtisztítjuk. Az uborkát kockára vágjuk.

A paprikát magházától megfosztjuk. A paradicsomokat is felkockázzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a tejföllel. A fetasajtot is felkockázzuk és
suzymama, 2018. március 09. péntek, 14:33
TÉLI LEVESEK 1.
KORHELYLEVES

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1-1 evőkanál olaj és liszt, pirospaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, ecet vagy citromlé

A savanyú káposztát felaprítjuk, a füstölt kolbász bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk. a forró olajon sárgára fonnyasztjuk a finomra metélt vöröshagymát. Rászórjuk a pirospaprikát és a tűzről lehúzva összekeverjük. Ráöntünk 1 evőkanál vizet, ízesítjük, a felsorolt fűszerekkel majd belekeverjük a savanyú káposztát. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük. A zöldséget saját levében addig pároljuk, míg zsírjára sül, ekkor felöntjük 1 liter vízzel, és felforraljuk. 10 percnyi főzés után belekeverjük a karikára vágott kolbászt. A lisztes tejföllel felforraljuk , végül ecettel ízesítjük. Ezután beleszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldet, de ezzel már nem forraljuk.
lizawolf, 2018. január 08. hétfő, 04:07
Bolgár rizses hús
hozzávalók / 4 adag

400 g sertéshús
1 ek napraforgó olaj
1 tk só
2 teáskanál édesnemes fűszerpaprika
0.25 tk bors
2 gerezd fokhagyma (összenyomott)
2 ek sűrített paradicsom
1 l marha alaplé
1 db zöldpaprika
1 db piros kaliforniai paprika
2 közepes fej vöröshagyma
250 g jázmin rizs
2 db paradicsom

elkészítés

A húst 2 cm-es darabokra vágjuk, és olajban 10 percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt 35 perc alatt puhára főzzük.
A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nyolc részre vágjuk. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk, elfelezzük, a magokat kiszedjük, majd szeleteljük.
A rizst a puha húshoz adjuk, és felforraljuk. A hagymát és a paprikát belekeverjük, kb. 20 perc alatt puhára
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:14
A Töltött paprika kolbászos mascarponéval
2 ek. tejszín, 1 dkg vaj, 1 ek. liszt, 1 dl tej, 10 dkg paraszt kolbász, 1 csokor petrezselyem, 1 zöldszínű paprika, 1 sárgaszínű paprika, 1/2 piros színű paprika (ez lehet kápia paprika is), Horváth Rozi őrölt bors, füst ízű só.
Elkészítése:
A mascarponét a tejszínnel kikeverjük. A vajat kis lábasban felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, azaz sűrű besamel mártást készítünk, jól felforraljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük. A kolbász bőrét lehúzzuk, a húst apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük. A fél piros színű paprikát apró kockára vágjuk. A kikevert mascarponéhoz hozzáadjuk a kihűlt besamelmártást, apróra vágott kolbászt, paprikát, petrezselymet, megszórjuk sóval, őrölt fehérborssal és jól összekeverjük. A lecsepegtetett paprikákat szorosan megtöltjük a masszával. Alufóliába csomagoljuk és legalább 2 óra hosszára hűtőszekrénybe, tesszük. Tálaláskor szeletekre vágjuk, friss
suzymama, 2017. szeptember 22. péntek, 15:43
Görögök citromos-rizses csirkelevese,
ami akár egytálételnek is megállja a helyét, és ha lehet, még frissítő is.Kellemesen üde, fűszeres, laktató, és diétába is jól beilleszthető.

Hozzávalók:
1 egész csirkemell csonttal
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
3-4 szál kakukkfű
1 teáskanál egész fekete bors
2 nagyobb sárgarépa
1 póréhagyma
1,5 dl rizs
3 tojássárga
2 citrom
1 csokor petrezselyem


Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, a bőrét lehúzzuk, a húst a csontról egy éles és hegyes késsel lefejtjük. A húst és a csontokat egy fazékba tesszük, felöntjük 2 liter hideg vízzel, és feltesszük a tűzre. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát, a négybe vágott hagymát, a póréhagyma zöld részét, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a szemes borsot és sót, és lefedve 35 percig főzzük.
Közben a sárgarépát és a pórét megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
A levesből kiemeljük a húst, a levet átszűrjük, majd visszatesszük a fazékba. Hozzáadjuk az
reifregina, 2017. július 24. hétfő, 18:49
Görög padlizsánkrémleves paradicsommal és fetával
Hozzávalók:
3 paradicsom
1 nagyobb padlizsán
6 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
5 dkg feta sajt
1 teáskanál morzsolt majoranna
1 liter zöldségalaplé
só, bors

Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A padlizsánt félbevágjuk, egy hegyes késsel jó mélyen, szinte a bőréig beirdaljuk. A paradicsomokat félbevágjuk, majd a padlizsánnal, a hagymával és a héjas fokhagymagerezdekkel egy tepsibe rakjuk. Megsózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.
Ha egy kicsit hűltek a füstösre sült zöldségek, akkor a fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjukból, a padlizsán húsát kikanalazzuk a héjból, a paradicsomok bőrét lehúzzuk, és minden sült zöldséget egy lábasba teszünk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a majorannát, és tűzre téve forrástól számítva
10 percet főzzük takarékon.
A tűzről levéve hozzáadjuk a fetát, és botmixerrel krémesítjük, majd
reifregina, 2017. július 24. hétfő, 18:40
Ízőrzők - Révfülöp
a húst.
Az erdei gombákat felszeljük. Amennyiben szárított vargányánk is van, azt beáztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A krumplit felkockázzuk.
A bográcsba egy nagyobb, középen kicsit bevágott paradicsomot teszünk. A paprikát felkockázzuk, és azt is belerakjuk. Felengedjük épp csak annyi vízzel, hogy ellepje, és tovább főzzük.
Beletesszük a gombákat és a sárgarépát is. Az elfőtt vizet pótoljuk, és ízlés szerint megsózzuk. Amikor a paradicsom megpuhult, a bőrét lehúzzuk, és a húsát összevágva visszaborítjuk a bográcsba.
A burgonyát, a kolbászt, és a kölest is hozzákeverjük, és beleszeljük a csípős paprikát.
. félórányi rotyogtatás után, amikor a köles már megpuhult, a tejfölt szafttal felmelegítve beleborítjuk. Folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, és tálaljuk.

Almával töltött ponty
Hozzávalók: egy (1,5-2 kilós) tisztított tükörponty, só, őrölt bors, őrölt paprika, 1 citrom, 2 csokornyi petrezselyem zöld, 20 dkg húsos, füstölt szalonna, 3
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
boros csirkebecsinált
Boros szárnyas-becsinált
Hozzávalók: (6 személyre):
1 db 1,5 kg-os jérce,
8 dl víz,
2 dl félédes fehérbor,
1 sárgarépa,
1 hagyma,
4 db szegfűszeg,
1 babérlevél,
kevés só, bors

A mártáshoz:
3 evőkanál vaj,
2 evőkanál liszt,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 kávéskanál cukor,
2 dl félédes fehérbor,
25 dkg főtt zöldborsó,
3 db sárgarépa,
4 szelet zeller megfőzve
, kevés húsleves

A jércét 3 literes fazékba tesszük a vízzel, a felszeletelt sárgarépával, az apróra vágott
hagymával, a szegfűszeggel, babérlevéllel, hozzáöntjük a bort, megsózzuk-borsozzuk. Felmelegítjük,
s lassú tüzön addig főzzük, míg a jérce meg nem puhul. Akkor kivesszük az
edényből, tálalásra alkalmas darabokra vágjuk, a bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. A jércedarabokat
előmelegített, mély edénybe tesszük, melegen tartjuk.
A vajat megolvasztjuk, simára keverjük benne a lisztet. Hozzáadunk annyi
ibolya58, 2016. április 04. hétfő, 15:52
Cukkinis ételek
felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszűrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a karikákat szétszedjük. A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc), majd meghintjük a törött borssal, és a tűzről lehúzzuk. Ráöntjük a tejfölt, jól összekeverjük, és kihűtjük.
Egyszerűen készíthető, finom vendégváró étel

Töltött cukkíni 1.
- Hozzávalók: 5 dkg köles (rizs, búza, árpagyöngy), 2 dl víz, 1 közepes cukkíni, Vegeta, 1 evőkanál olívaolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, fél kávéskanál fűszeres só, 2 evőkanál vágott zöld (petrezselyem. lestyán. Zeller zöldje). 1 fej hagyma, 1 kávéskanál vaj, 1 paradicsompaprika, 1 sárgarépa, 10 dkg friss gomba, 1 kávéskanál majoránna, 1 kávéskanál rózsapaprika. 1 evőkanál
bkisseva, 2015. július 30. csütörtök, 10:30
Tárkonyos kacsaragu leves
80 dkg kacsacomb
ízlés szerint só,bors
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg vöröshagyma
5dkg fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
csipet tárkony
30 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
20 dkg fehérrépa
3 dl tejszín
2 dl tejföl
Levesbetéthez:
1 csokor metélőhagyma
csipet tárkony
1 szál zellerzöld
csipet só
10 dkg liszt
1 db tojás

Lépés 1

A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a háját apróra szeleteljük. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben pirítani kezdjük. Mikor kezd kiolvadni a zsírja, hozzáadjuk a kacsahájat, és az egészet aranyszínűre pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt egy tálban félretesszük.

Lépés 2

A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az őrölt borsot, a finomra szeletelt petrezselyemzöldet, a tárkonyt, és átforgatjuk az egészet.

Lépés
feviroza, 2015. június 26. péntek, 10:45
Törpeharcsa fehérborban
Törpeharcsa fehérborban

Hozzávalók:

100 dkg törpeharcsa

2 dl félédes fehérbor

1 citrom

1 dl tejszín

6 dkg vaj

30 dkg fehér csemegeszőlő

5 dkg vöröshagyma

20 dkg sárgarépa

40 dkg burgonya

1 csomag petrezselyem

2 dkg liszt







Elkészítés:
A megtisztított halak fejét levágjuk, beleit kiszedjük, bőrét lehúzzuk. Sózzuk, vajjal kikent edénybe rakjuk, fehérbort öntünk rá és szeletelt vöröshagymával beterítjük. Alufóliával befedve, forró sütőben vagy halfőző edényben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halat szűrőlapáttal kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk. A főzőlét leszűrjük, tejszínt öntünk hozzá és ezzel öntjük fel a vajban pirított lisztet. Mártás sűrűségűre forraljuk. Közvetlenül tálalás előtt forraljuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket. A hal köré öntjük, petrezselymes burgonyával és párolt sárgarépával
jozsef_olah_9843, 2015. április 30. csütörtök, 11:34
Halas receptek.
kb.20 percig fedő alatt főzzük, majd hagyjuk ,hogy "kifújja" magát. Készíthetünk még hozzá uborka salátát is.



Busa bormártásban

Hozzávalók:

· 1kg busa

· 10 dkg vaj

· 2dl bor (fehér)

· kevés liszt

· citromlé

· só

Elkészítés:
A halszeletek bőrét lehúzzuk, sózzuk és vajjal kikent tűzálló tálba téve ráöntünk 2dl bort és 2dl vizet. Először felforraljuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A halat tálra rakjuk, a levéből pedig vajjal, lisztel erős keverés közben sűrű mártást készítünk. A tűzről levéve még 1-2 dkg vajat és kevés citromlevet keverünk bele, és a halra öntve tálaljuk.





Busa egészben

Hozzávalók:

· 1db 2-3 kg-os busa

· vöröshagyma

·
jozsef_olah_9843, 2015. április 07. kedd, 09:50
1/23
Képek, videók
tortilla salátával.jpg
sarkadykati
2018. január 01. hétfő, 20:06
tortilla salátával.jpg
snbela44
2017. december 08. péntek, 18:16
Rablóhús salátával
irmus
2014. június 01. vasárnap, 16:36
tarja salátával.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:19
Tojásos nokedli,salátával
soosistvan
2010. június 16. szerda, 21:36
Sült csirkecomb salátával
ujjozsef
2010. március 17. szerda, 20:36
Tonhal salátával.jpg
miday
2009. október 17. szombat, 22:09
3színűtojat_salataval. jpg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:16
tojásos nokedli salátával
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:34
Szardínia salátával.jpg
miday
2007. szeptember 03. hétfő, 20:24
Pikáns csirkecombok póréh
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:41
Sült csirkecombok petrezs
irmus
2018. március 06. kedd, 16:04
Ananászos csirkecombok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:40
Fokhagymás csirkecombok
lilagondolatok
2015. május 29. péntek, 11:23
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.