Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 06:14 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Milyen a jó barátság?
megteremtette az emberiséget, párban gondolkodott. Az első emberpár szemtől szemben állva fejezte ki egymás iránti szeretetét, és vállvetve kormányozta Isten földi világát. Isten Ádámot teremtette meg először, és az első ember egy ideig egymaga művelte a kertet. Isten azonban hamarosan így szólt: "Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat" (2,18). Mégis, ahelyett, hogy azon nyomban foglalkozott volna Ádám magányosságának a kérdésével, arra kérte föl Ádámot, hogy adjon nevet az állatoknak. Miközben Ádám az állatokat szemlélte és különböző nevekkel látta el, nem tudta nem meglátni, hogy rajta kívül mindegyiknek volt párja. Miközben zajlott a névadás, Ádám megértette, hogy neki is szüksége van egy társra. Ádám és Éva házassága több volt puszta barátságnál, de nem volt annál kevesebb. Isten tehát a házasságot - részben - azért rendelte, hogy megoldja a magányosság problémáját, és a társas viszonyról gondoskodjon.
A házasság azonban sosem képes teljesen betölteni az emberek
kalmanpiroska, 2018. május 01. kedd, 12:27
108 mondat Attila királytól
amit te is átéltél.
91. Elesett testvéreid családjáról kötelességed gondoskodni.
92. Írni, olvasni, számolni, énekelni, a régi dalokat megismerni, a Természet titkaiba bepillantani,nyilazni
úszni, lovagolni minden gyermek tanuljon meg.
93. Birkózás, kardforgatás, lándzsavetés, pányva dobás, tábor verés, terepjárás csak ezután
következik.
94. A kézügyességet is lehet fejleszteni.
95. A bölcsek tanításait mindenki hallgassa meg.
96. A föld helyes megművelését és az állatok gondozását is tanulni kell.
97. Azt kell ennünk, amit az áldott anyaföld megterem, mindazt változatosan és mértéktartással.
98. Az időseknek adjunk kellő tiszteletet.
99. A nyilat szeles időben nem úgy használjuk, mint szélcsendben.
100. Minden tettnek következménye van.
101. Előző életünk határozta meg a mostanit, és a mostani életünk határozza meg a következőt.
102. Azért élünk, hogy az életet jobbá tegyük.
103. Légy mindig igazságos.
104. Isten Napja
sz719eszter, 2018. február 25. vasárnap, 02:04
Márai Sándor: A négy évszak
ózonízű fényt, cuclizzuk a mesterséges sugarakat, oly mohón és tikkadtan, mint ahogy egy alvilági szolganép vágyhat a fényre és szabadságra. A fényre emlékezünk, mely reménytelenül hiányzik életünkből, a fényre, melyben van valami pogány és kegyetlen, valami erkölcstelen és nagyszerű, mint az életben.

Aztán arra gondolunk, hogy ez a hónap, mely telítve van zenekari hangversennyel és tüdőgyulladással. Ez a hónap, mikor egészen kis mozdulatokkal élünk, óvatosan és gazdaságosan, mint a bölcs állatok, melyek lecsökkentik ilyenkor az élet tevékenységét, mozdulatlansággal védekeznek, lassított érveréssel szunyókálnak és pislogva, rejtélyes félálomban várják a napot. E hetekben, tél vége felé, tanácsos különösebb erőpazarlás nélkül élni: rövideket írni - legföljebb négy-öt sort egyszerre -, mint a medvék.

De hajnal felé, az ébredés józan káprázatában, eszünkbe jut a farsang, mely megint egyszer elviharzott mellettünk, álruhában, lobogó szalagokkal, színes papírszeméttel szórta tele a
lenke1964, 2018. február 13. kedd, 15:44
"Mert Ő erős zárakat tett kapuidra..."
az asszonyokat özvegyekké, a várost rommá teszi, és megfosztja lakosaitól vagy gyermekitől. Itt a gyermek nemcsak a család gyermekeit jelenti, hanem a városéit is, vagyis mindenkit, aki benne lakik, és akiket véd az Isten, legyenek fiatalok vagy idősek, férfiak vagy nők, papok vagy világiak, mindazzal együtt, amijük van, vagy amit szereznek.
Mármost az az áldást, hogy egy város népes, más adományokat is magában foglal, amelyek a nép jóltartásához szükségesek (mint a házak, udvarok, pénz, ruhák, állatok, nők, gyerekek, szolgálók, valamint mindenféle kézművesség és kereskedelem), valamint azt is, hogy a lakói nem nélkülöznek, hanem nap nap után ezekben az áldásokban örömet lelnek, növekednek és gyarapodnak. Mert ahol ezek az összetevők megfogyatkoznak vagy meggyengülnek, ott tönkremegy és elnéptelenedik a város, mert ez a mulandó élet nem tudja nélkülözni ezeket a javakat. De vajon hány ember van egy ilyen városban, aki hálát ad Istennek ezekért az áldásaiért? Hányan ismerik el, hogy ezek Isten áldásait
kalmanpiroska, 2018. február 10. szombat, 10:07
Állatóvoda
Az állatokról egy másik, bölcsebb és talán rejtélyesebb elképzelésre van szükségünk. Az egyetemes természettől távol, bonyolult leleménnyel élve a civilizált ember a teremtményeket tudásának nagyítóján át vizsgálja, és így felnagyítva lát egy tollat, az egész kép pedig torzul. Atyáskodunk felettük tökéletlenségük miatt, tragikus sorsuk miatt, hogy olyan mélyen alattunk öltöttek alakot. És itt tévedünk, hatalmasat tévedünk. Mert az állat nem az ember mércéjével méretik. Egy olyan világban, ami a miénknél régibb és teljesebb, kidolgozottan és tökéletesen mozognak ők, olyan érzékekkel megáldva, amiket mi elvesztettünk, vagy sosem értünk el, olyan hangokkal élve, amiket sosem fogunk hallani. Ők nem felebarátok; ők nem beosztottak; ők más nemzetek, akik az élet és idő hálójában összeakadtak velünk, rabtársakként a Föld ragyogásában és vajúdásában.
Henry Beston
bordat, 2018. január 29. hétfő, 18:17
Egy 105 éves japán orvos
Browning-től a Vogler apát című művet elolvasni, amiben többek között ez áll: ,,Nagy célokat kell kitűznünk magunk elé mind a művészetben, mind az életben. Ha egy kört akarsz rajzolni, annyira hatalmasnak kell lennie, hogy arra nem elég az egész életed. Ennek a körnek egyszerre csak egy részét látjuk, ez az ív, és a többi túl van azon, a látóhatárunkon, az életünkön."

8. A kórház nem börtön!

A mai kórházakban törekedni kell arra, hogy jó hangulat legyen, a tánc a zene, az állatok mind ezt a célt szolgálhatják. A művészterápia jobb minden gyógyszernél. El kell tudni vonni a betegek figyelmét a fájdalomról, helyette valami érdekeset kell nekik mutatni, amitől megfeledkeznek a fájdalomról.

9. Ne becsüld túl az anyagi javakat!

Miközben az anyagi jólétben dúskálunk, gyakran megfeledkezünk olyan, sokkal fontosabb dolgokról, mint a szeretet, gondoskodás, vagy irgalom. Erről a bölcs doktor így vélekedik: ,,Ne feledd, senki se tudja, mikor jön el az utolsó
horvathnemagdi, 2018. január 26. péntek, 20:28
Tanmesék - igényeseknek
TANMESÉK - IGÉNYESEKNEK

Tanulságos történetek


BÉKA VERSENY - egy életre szóló lecke

Egy szép napon az erdei állatok versenyt rendeztek saját szórakoztatásukra. Építettek egy magas falat és megkérték a békákat, másszák meg. Csábító volt a fődíj, finom falatok, így hát sok jelentkező akadt a feladatra. Körbegyűltek az állatok, nyulak, medvék, rókák farkasok, vaddisznók. Felharsant a kürtszó és kezdetét vette a viadal. Legalább ötven béka indult neki a meredek falnak.

- Úgy sem sikerül nekik! - mondta egy nyúl. Amikor kimondta három béka le is esett a földre.
- Túl gyengék ehhez! - harsogta a medve, és tíz béka megint lepottyant a talajra.
- A békák nem is tudnak falat mászni! - nevetett a vaddisznó, erre vagy húszan zuhantak le a falról.

Ez így ment
menusgabor, 2018. január 08. hétfő, 18:00
Vízkereszt
Menyhért és Boldizsár) látogatását a gyermek Jézusnál, Jézus megkeresztelkedését a Jordán folyóban, valamint az általa véghezvitt első csodát a kánai menyegzőn. Jézus megkeresztelkedésének emlékére a katolikus templomokban vizet szentelnek, és ebből a hívek hazavihetnek valamennyit.

A magyar vízkereszt kifejezés a víz megszenteléséből, megkereszteléséből ered. A víz és a tömjén megszenteléséből alakult ki a házszentelés hagyománya is.

Régebben otthon a szenteltvízzel megitatták az állatokat, hogy ne legyenek az év folyamán betegek, vagy az emberek magukra locsolták, betegségek vagy rontás ellen. Egyes helyeken a ház földjét is meglocsolták, hogy áldás legyen a házon.

A magyarság körében különböző népszokások alakultak ki a századok során, amelyek a vízkereszt ünnepéhez kötődnek. Például Ipolytarnócon, Litkén és Mihálygergén komoly hagyományok kapcsolódnak ehhez az ünnephez. Megszentelték a vízzel a házakat, az ólakat. A bölcsőre is szent vizet hintettek. Házak
liliana01, 2018. január 07. vasárnap, 19:39
Miről is szól Vízkereszt?
mondja Vass Erika, aki egy másik szokásról is említést tett. Katolikusoknál a pap ilyenkor a ministránsokkal végigjárja a házakat és megszenteli az otthonokat. A bejárati ajtó félfájára pedig krétával felírja a dátumot és a három király kezdőbetűjét. Vagyis 20+G+M+B+17. Ami annyit tesz, 2017 és Gáspár, Menyhért, Boldizsár.
A katolikusok a házszentelést azért tartják fontosnak, hogy Isten áldása megóvja őket és házukat minden veszedelemtől. Ezért egykor az istállókat is megszentelte a pap, hogy az állatok is egészségesek legyenek. Úgy tartották, hogy ha vízkereszt napján kisüt a nap, megolvad a háztetőn a hó, akkor hosszú télre kell számítani.
Manapság sajnos már csak ritkán lehet találkozni olyan lakásokkal, ahol a bejárati ajtón szerepel az otthonok megszentelésének dátuma. Erdélyben például ez még gyakrabban előfordul, még panellakásokban is.

- Érdekességként elmondható, hogy a szerb ortodox egyházban január 6-án ünneplik karácsonyt, így a magyarországi szerbek körében is január
maroka, 2018. január 06. szombat, 14:03
Úszó és megúszó tanfolyam
büntetgetni a törzsközösségekben. Persze mindig voltak ártatlanok, de tényleg voltak, az öregek ártatlanok voltak, de megvan, az öregek találták ki a bűnt, egyszer megjelentek az öregek, tegyük idézőjelbe "öregek" így, mert "öregek" ugyebár nem voltak mindig, ezt is az emberré züllés, az involució, ami mások szerint evolúció, de nevezze mindenki aminek akarja, egy rakat szar az egész, így is úgy is, s ez a trágya párologtatási reakció hozta létre ezt az öreg állapotot, a tudatos öreg állapotot, vannak öreg állatok is de ott mintha nem lenne ilyen elkülönítés, kiválasztás, elválasztás, hogy ez öreg, az fiatal, ez okosabb, az még okosabb, normálisan ilyen nincs, fogták magukat és ők saját magukról kitalálták, hogy ők az öregek hű, de bölcsek, azaz ők akik öregebbek, tapasztaltabbak voltak kitalálták, hogy, na most akkor mi vagyunk a bölcsek, az okosok, a mindentudók, átvették az irányítást és nagy okosan a fiatalokra, a saját gyerekeikre béklyószerű törvényeket kezdtek el szabdalni, de különben ezek az
artforwho, 2018. január 03. szerda, 15:53
Csodálatos teraszos mezők
Pisac teraszos földjeit az inkák alakították ki 2 972 méteres magasságban és még mai használják őket. A hegyoldalban lévő teraszokon 16 különböző termesztési részt alakítottak ki. A Pisac kecsua eredetű szó, azt jelenti: fogoly. Az inka hagyományok szerint a városokat madarak vagy más állatok alakjára formálták, ennek megfelelően Pisac fogoly alakú. A pisaci teraszokon található egy erdő, templomok és lakóépületek, melyek a Szent Völgyre néznek a Salkantay-hegyekben.

A híres bor, a porto hazája a Duoro-völgy Portugália északi részén, nem messze Porto városától. A völgy folyóparti dombjait szőlőültetvényekkel teli teraszos mezők borítják. A völgy látképe lenyűgöző és mindig más és más
schuro, 2018. január 01. hétfő, 20:51
1/104
Képek, videók
j_evas,_uj_Adamos_cser epr
kohlinka
2016. január 04. hétfő, 06:27
Ádámom reggelije.jpg
dnemethk
2013. március 23. szombat, 16:39
Ádámom és én
macskabarat94
2010. január 21. csütörtök, 15:48
X-Y Ádámom vadjai :-))
dnemethk
2009. augusztus 11. kedd, 16:54
X és Y Ádámom vadjai
dnemethk
2009. augusztus 11. kedd, 16:52
adamos.jpg
brozsika
2008. szeptember 08. hétfő, 13:09
Adamo 2004
erzsa
2006. október 04. szerda, 18:00
Adamo 1997
erzsa
2006. október 04. szerda, 17:59
Adamo 1995
erzsa
2006. október 04. szerda, 17:59
Miközben a telefonok
sanci81
2017. augusztus 05. szombat, 15:35
Miközben mosogatsz
anna4459
2015. január 28. szerda, 09:37
Miközben leszeded a dísze
irmus
2015. január 04. vasárnap, 17:13
miközben.jpg
wegnerzs
2012. december 12. szerda, 10:53
Barátnők,miközben várják
donmolnarmeister
2008. január 25. péntek, 09:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.