Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 12:17 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Raphael arkangyal
ajándékát.
MIKOR ÉRKEZIK ÉLETEDBE? Gyógyítás közben vagy mikor nagy változások készülődnek.
ELŐRELENDÍTI/ELŐIDÉZI: bámulat, könyörület, kíváncsiság, felfedezés, empátia, önelemzés, csendesség, szimpátia, teljesség, csodálat.
LEBONTJA: zavarodottság, törékenység, nyomor, szenvedés, aggodalom.
JELLEMZŐ ENERGIÁJA (HŐMÉRSÉKLET/SEBESSÉG/TERMÉSZETI ERŐ): hideg/lassú/víz.
SZÁRNYAI: fehérek, de ritkán mutatja meg őket.
IKONOK: delfin, mozsár és mozsártörő, pásztorbot, fehér galamb.
ÁLLATOK: víz alatti élővilág, házimacska, szarvas, delfin, galamb (fehér), szitakötő, kacsa, béka, ló, bagoly, nyúl, kígyó, bálna, farkas.
NÖVÉNYEK: afrikai ibolya, aloe, árpa, földi szeder, szentjánoskenyér, gyöngymenta, kamilla, kapor, echinacea, szilfa, eukaliptusz, szemjavító fű, len, tömjén, tengeri hínár, mandragóra, körömvirág, moha, mirha, oregánó, petrezselyem, szilva, krumpli, zsálya, hínár, fodormenta, orbáncfű, csillagánizs, kakukkfű, tea, kurkuma, fűzfa, jukka.
TÁRGYAK: levegőben
jupiter21, 2018. július 11. szerda, 08:16
Mikor mégis egyedül vagy
ember. A látható sejtek mellett növekszik folytonosan a láthatatlan is, amelyik a szép és jó törvényeit hordozza magában és tereli az életet a fejlődésen keresztül a tökéletesedés felé, hogy végül is visszatérhessen Istenhez egy napon.
Gondolj a moszat útjára a liliomig, a hernyó útjára az emberig és az emberi lélek útjára tovább, amit már tudni nem, csak sejteni lehet. És akkor állítsd be a kérdést, ami fölött döntened kell, ebbe a nyílegyenes útba, mely az anyagtól fűszálakon, virágokon, madarakon, állatokon és végül rajtad keresztül Istenhez vezet. És döntöttél máris. Testvéred a világ. Öcséd a nyúl, húgod a margaréta. A fejlődés nagy láncolata összefűz mindenekkel és a pókháló-finom lánc vége Isten kezében van. Néha megpróbálsz ember-ésszel leszakadni erről a láncról, de csak annyi történik, hogy letérsz nyílegyenes útról, eltévedsz, hátramaradsz.
De ha meglátod és megérted a láncszemek törvényét, akkor megérted azt is, hogy soha sem vagy egyedül.
Legkevésbé pedig olyankor, amikor azt
irmus, 2018. július 07. szombat, 10:17
Batsányi János: A szenvedő
ezt
A síralom helyének durva rejtekét!
(Nem tiltja szárnyaid szabad repűletét,
Nem tiltja senki meg neked.)
Repülj fel régi hazád boldog határihoz,
Túl a setétlő fellegek útjain
A halhatatlanok dicső hajlékihoz!
Úgy zengjed, úgy hirdesd
Örvendező víg éneked
Legszebb s legérezettebb hangjain:
Mely jó az Úr! s mi nagy
Az Ő kegyelme
A földnek elhagyott lakossihoz!

Serkenjetek fel tí is,
S jertek ma mindnyájan,
Ti lelkes és lelketlen állatok!
Jertek, s örök vígasztalómnak
Most énvelem forró hálákat adjatok!

Derülj ki, nap!... Vídulva zúgj,
Te gyászos ősz komor szele!
Völgynek sebes folyója, zúgj!
Partok, zuhogjatok vele!

Ti halmok! erdők! égbe-nyúlt
Szálas fenyők! harsogva döngjetek!
Kőszikla-bércek! béborult
Havas tetők! bömbölve rengjetek!

Ti is, kiket szívem nyögésitől
Hangozni megszoktattalak,
Kínos keserveimnek gőzitől
Elnedvesült bús
marcyt, 2018. június 25. hétfő, 06:57
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
6. Fejezet

A mennyezet annyira kormos volt, hogy a valamikori meszelésnek már a nyoma se látszott rajta. Artyom kábán bámulta, nem is értve, hova került.
- Felébredtél? - hallotta meg az ismerős hangot, s ettől gondolatai és a történtek széteső mozaikkockái egyszeriben a tegnapi (valóban tegnapi?) nap képévé álltak össze. Most mindez nagyon irreálisnak tűnt. Az álom ködszerűen átláthatatlan fala választotta el a valóságot az emlékektől. Elég elaludni és felébredni, hogy az átéltek fénye elhomályosodjon, és visszaemlékezve már nehéz legyen elkülöníteni a képzelt dolgokat a valóban megtörténtektől, amelyek ugyanúgy megfakulnak, mint az álmok s mint a jövőn vagy a lehetséges múlton járó gondolatok.
- Jó estét - üdvözölte Artyomot az ember, aki rátalált. A tűz túloldalán ült, arcát Artyom a lángon keresztül látta, amely így titokzatosnak, sőt misztikusnak tetszett. - Akkor most talán bemutatkozhatunk
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Milyen a jó barátság?
megteremtette az emberiséget, párban gondolkodott. Az első emberpár szemtől szemben állva fejezte ki egymás iránti szeretetét, és vállvetve kormányozta Isten földi világát. Isten Ádámot teremtette meg először, és az első ember egy ideig egymaga művelte a kertet. Isten azonban hamarosan így szólt: "Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat" (2,18). Mégis, ahelyett, hogy azon nyomban foglalkozott volna Ádám magányosságának a kérdésével, arra kérte föl Ádámot, hogy adjon nevet az állatoknak. Miközben Ádám az állatokat szemlélte és különböző nevekkel látta el, nem tudta nem meglátni, hogy rajta kívül mindegyiknek volt párja. Miközben zajlott a névadás, Ádám megértette, hogy neki is szüksége van egy társra. Ádám és Éva házassága több volt puszta barátságnál, de nem volt annál kevesebb. Isten tehát a házasságot - részben - azért rendelte, hogy megoldja a magányosság problémáját, és a társas viszonyról gondoskodjon.
A házasság azonban sosem képes teljesen betölteni az emberek
kalmanpiroska, 2018. május 01. kedd, 12:27
108 mondat Attila királytól
amit te is átéltél.
91. Elesett testvéreid családjáról kötelességed gondoskodni.
92. Írni, olvasni, számolni, énekelni, a régi dalokat megismerni, a Természet titkaiba bepillantani,nyilazni
úszni, lovagolni minden gyermek tanuljon meg.
93. Birkózás, kardforgatás, lándzsavetés, pányva dobás, tábor verés, terepjárás csak ezután
következik.
94. A kézügyességet is lehet fejleszteni.
95. A bölcsek tanításait mindenki hallgassa meg.
96. A föld helyes megművelését és az állatok gondozását is tanulni kell.
97. Azt kell ennünk, amit az áldott anyaföld megterem, mindazt változatosan és mértéktartással.
98. Az időseknek adjunk kellő tiszteletet.
99. A nyilat szeles időben nem úgy használjuk, mint szélcsendben.
100. Minden tettnek következménye van.
101. Előző életünk határozta meg a mostanit, és a mostani életünk határozza meg a következőt.
102. Azért élünk, hogy az életet jobbá tegyük.
103. Légy mindig igazságos.
104. Isten Napja
sz719eszter, 2018. február 25. vasárnap, 02:04
Márai Sándor: A négy évszak
ózonízű fényt, cuclizzuk a mesterséges sugarakat, oly mohón és tikkadtan, mint ahogy egy alvilági szolganép vágyhat a fényre és szabadságra. A fényre emlékezünk, mely reménytelenül hiányzik életünkből, a fényre, melyben van valami pogány és kegyetlen, valami erkölcstelen és nagyszerű, mint az életben.

Aztán arra gondolunk, hogy ez a hónap, mely telítve van zenekari hangversennyel és tüdőgyulladással. Ez a hónap, mikor egészen kis mozdulatokkal élünk, óvatosan és gazdaságosan, mint a bölcs állatok, melyek lecsökkentik ilyenkor az élet tevékenységét, mozdulatlansággal védekeznek, lassított érveréssel szunyókálnak és pislogva, rejtélyes félálomban várják a napot. E hetekben, tél vége felé, tanácsos különösebb erőpazarlás nélkül élni: rövideket írni - legföljebb négy-öt sort egyszerre -, mint a medvék.

De hajnal felé, az ébredés józan káprázatában, eszünkbe jut a farsang, mely megint egyszer elviharzott mellettünk, álruhában, lobogó szalagokkal, színes papírszeméttel szórta tele a
lenke1964, 2018. február 13. kedd, 15:44
"Mert Ő erős zárakat tett kapuidra..."
az asszonyokat özvegyekké, a várost rommá teszi, és megfosztja lakosaitól vagy gyermekitől. Itt a gyermek nemcsak a család gyermekeit jelenti, hanem a városéit is, vagyis mindenkit, aki benne lakik, és akiket véd az Isten, legyenek fiatalok vagy idősek, férfiak vagy nők, papok vagy világiak, mindazzal együtt, amijük van, vagy amit szereznek.
Mármost az az áldást, hogy egy város népes, más adományokat is magában foglal, amelyek a nép jóltartásához szükségesek (mint a házak, udvarok, pénz, ruhák, állatok, nők, gyerekek, szolgálók, valamint mindenféle kézművesség és kereskedelem), valamint azt is, hogy a lakói nem nélkülöznek, hanem nap nap után ezekben az áldásokban örömet lelnek, növekednek és gyarapodnak. Mert ahol ezek az összetevők megfogyatkoznak vagy meggyengülnek, ott tönkremegy és elnéptelenedik a város, mert ez a mulandó élet nem tudja nélkülözni ezeket a javakat. De vajon hány ember van egy ilyen városban, aki hálát ad Istennek ezekért az áldásaiért? Hányan ismerik el, hogy ezek Isten áldásait
kalmanpiroska, 2018. február 10. szombat, 10:07
Állatóvoda
Az állatokról egy másik, bölcsebb és talán rejtélyesebb elképzelésre van szükségünk. Az egyetemes természettől távol, bonyolult leleménnyel élve a civilizált ember a teremtményeket tudásának nagyítóján át vizsgálja, és így felnagyítva lát egy tollat, az egész kép pedig torzul. Atyáskodunk felettük tökéletlenségük miatt, tragikus sorsuk miatt, hogy olyan mélyen alattunk öltöttek alakot. És itt tévedünk, hatalmasat tévedünk. Mert az állat nem az ember mércéjével méretik. Egy olyan világban, ami a miénknél régibb és teljesebb, kidolgozottan és tökéletesen mozognak ők, olyan érzékekkel megáldva, amiket mi elvesztettünk, vagy sosem értünk el, olyan hangokkal élve, amiket sosem fogunk hallani. Ők nem felebarátok; ők nem beosztottak; ők más nemzetek, akik az élet és idő hálójában összeakadtak velünk, rabtársakként a Föld ragyogásában és vajúdásában.
Henry Beston
bordat, 2018. január 29. hétfő, 18:17
Egy 105 éves japán orvos
Browning-től a Vogler apát című művet elolvasni, amiben többek között ez áll: ,,Nagy célokat kell kitűznünk magunk elé mind a művészetben, mind az életben. Ha egy kört akarsz rajzolni, annyira hatalmasnak kell lennie, hogy arra nem elég az egész életed. Ennek a körnek egyszerre csak egy részét látjuk, ez az ív, és a többi túl van azon, a látóhatárunkon, az életünkön."

8. A kórház nem börtön!

A mai kórházakban törekedni kell arra, hogy jó hangulat legyen, a tánc a zene, az állatok mind ezt a célt szolgálhatják. A művészterápia jobb minden gyógyszernél. El kell tudni vonni a betegek figyelmét a fájdalomról, helyette valami érdekeset kell nekik mutatni, amitől megfeledkeznek a fájdalomról.

9. Ne becsüld túl az anyagi javakat!

Miközben az anyagi jólétben dúskálunk, gyakran megfeledkezünk olyan, sokkal fontosabb dolgokról, mint a szeretet, gondoskodás, vagy irgalom. Erről a bölcs doktor így vélekedik: ,,Ne feledd, senki se tudja, mikor jön el az utolsó
horvathnemagdi, 2018. január 26. péntek, 20:28
Tanmesék - igényeseknek
TANMESÉK - IGÉNYESEKNEK

Tanulságos történetek


BÉKA VERSENY - egy életre szóló lecke

Egy szép napon az erdei állatok versenyt rendeztek saját szórakoztatásukra. Építettek egy magas falat és megkérték a békákat, másszák meg. Csábító volt a fődíj, finom falatok, így hát sok jelentkező akadt a feladatra. Körbegyűltek az állatok, nyulak, medvék, rókák farkasok, vaddisznók. Felharsant a kürtszó és kezdetét vette a viadal. Legalább ötven béka indult neki a meredek falnak.

- Úgy sem sikerül nekik! - mondta egy nyúl. Amikor kimondta három béka le is esett a földre.
- Túl gyengék ehhez! - harsogta a medve, és tíz béka megint lepottyant a talajra.
- A békák nem is tudnak falat mászni! - nevetett a vaddisznó, erre vagy húszan zuhantak le a falról.

Ez így ment
menusgabor, 2018. január 08. hétfő, 18:00
1/105
Képek, videók
Gabriel arkangyal
sanci81
2018. május 24. csütörtök, 17:32
Mihály arkangyal
sanci81
2018. május 24. csütörtök, 17:30
Uriel arkangyal
sanci81
2018. május 22. kedd, 17:37
arkangyal1010.png
maroka
2018. január 10. szerda, 17:22
szentjánoskenyérmag-pé p
tothgergo
2007. április 16. hétfő, 21:22
zavarodottság65.jpg
margitanya
2012. július 19. csütörtök, 17:18
Csillagánizs.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 18:39
Kínai csillagánizs.jpg
pacsakute
2016. december 17. szombat, 15:52
csillagánizs.jpg
durcimarcika
2012. július 27. péntek, 19:44
csillaganizs490.jpg
sarkadykati
2011. március 11. péntek, 18:25
csillagánizs
durcimarcika
2010. szeptember 02. csütörtök, 19:47
Csillaganizs-1-1-640x4 80-
dandej
2009. november 14. szombat, 12:30
csillagánizs1.jpg
szidnifox
2009. november 05. csütörtök, 22:23
csillagánizs.jpg
szidnifox
2009. november 05. csütörtök, 22:23
Csillagánizs
korall44
2008. március 05. szerda, 09:19
Címkék
első emberpár, házasság azonban, állatok gondozását, részét látjuk, állatokat szemlélte, álom ködszerűen, föld helyes, Dmitry Glukhovsky, mennyezet annyira, halhatatlanok dicső, emberi lélek, magas falat, Batsányi János, anyagi javakat, setétlő fellegek, célt szolgálhatják,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.