Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:04 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zöldbab- krém
ZÖLDBAB-KRÉM

30 dkg zöldbab
1 szál zöldhagyma
1 dl majonéz

bors

A zöldbabot megpucolom és annyi sós vízben amennyi éppen ellepi, kuktában 5 percet főzöm. Szűrőkanállal kihalászom és jól lecsöpögtetem. Miután kihűlt, botmixerrel pürésítem, hozzákavarom az apróra vágott hagymát a zöldjével együtt, a majonézt, a sót és a borsot ízlés szerint.
Mikor a piac tele van friss zöldségekkel, gyakran kavarunk zöldbabból, karfiolból, káposztából, padlizsánból ilyen típusú kencéket. Paradicsommal, retekkel, friss uborkával kitűnő reggelire vagy vacsorára.
nanoka72, 2018. augusztus 11. szombat, 08:27
Kiwis reggeli turmix
Kiwis reggeli turmix

Hozzávalók:
2 érett kiwi
2 evőkanál natúr vagy vaníliás joghurt
2 evőkanál méz
1 dl ananászlé
1/2 teáskanál apróra vágott friss tárkony

Elkészítés:
Először a megmosott meghámozott kiwiket beledarabolom a turmixgépbe.
Hozzáadom a joghurtot, a mézet és az ananászlevet. Utoljára beleteszem a friss tárkonyt, és összeturmixolom.

Tanácsok:
Ha kész, az üdezöld italt kitöltöm egy tetszetős pohárba, és elkortyolgatom...
Igazi regggeli vitaminbomba!

Elkészítési idő: 4 perc
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:10
Rokfortos csirkecomb
Rokfortos csirkecomb

Hozzávalók:
4 csirkecomb
10 dkg vaj
3 ek olívaolaj
1,5 dl fehérbor
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
5 ek liszt
10 dkg rokfort
1 csokor snidling
20 dkg trappista sajt
só, tb, majoránna, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:
A combokat vajon megpirítjuk, majd tepsibe rakjuk. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel és borral. letakarjuk, és sütőben megpároljuk.
Ha puha, a fóliát levesszük, és pirosra sütjük.
Az olívaolajat, a rokfortot, a lisztet, a tejszínt összefőzzük.
A mártást a combra öntjük, reszelt sajttal, vágott snidlinggel megszórjuk.
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:07
Kiskunfélegyházi kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbörrel
Hozzávalók: 40 dkg tarhonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 db krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 20 dkg sózott szalonna, 30 dkg kolbász, 20 dkg tepertőbőr, 4 evőkanál (liba) zsír, só.
A szalonnát hasábokra, majd szeletekre vágva lehetőleg öntöttvas edény aljába tesszük. A füstölt kolbászt a bőrével együtt - hogy ne essen szét főzés közben - 5-6 centis darabokban mellérakjuk. A vöröshagymát csíkokra vágva rászórjuk, 3-4 evőkanál zsírt csepegtetünk rá, és addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírjára sül. Apróra vágott burgonyát adunk még hozzá, ezzel is összesütjük.
Beletesszük a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve sütjük, amíg a tarhonya is megpirul. Ekkor felengedjük annyi langyos vízzel, ami a tarhonya mennyiségének háromszorosa.
Beledobjuk a tepertőbőröket, az összevágott paradicsomot és paprikát, majd ettől kezdve puhára főzzük. Menet közben megkóstoljuk, és amennyiben szükséges, ízesítjük sóval.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:08
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása

Ez a kerek és sokleveles növény a Földközi-tenger északi részéről és Kis-Ázsiából származik. Egész évben beszerezhető a boltokban.

Káposztafajták:

Számos káposztafajtából lehet választani, amelyek fogyaszthatóak nyersen vagy megfőzve. A káposzta íze, a fajtától függően, lehet sósabb vagy édesebb. Ezenkívül a káposzta gazdag vitaminokban, vasban és káliumban.

A káposzta a Brassica nemzetségébe tartozik, csak úgy, mint a brokkoli, kelbimbó és a karfiol.

1. Zöld káposzta:

Ez a leggyakrabban használt fajta. Sima levei szorosan simulnak egymáshoz, ezért a káposzta egy kerek labdára hasonlít. Néha fehér káposztának is nevezik, és kisebb méretben is megvásárolható.

2. Vörös káposzta:

Ez a fajta sűrűbb, mint a zöld káposzta, és kissé csípősebb ízű. A zöld fajtánál sokkal táplálóbb.

3. Kelkáposzta:

Ennek a nagyobb, kerek káposztának lazább,
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 13:07
Juhtúrós-kukoricás lepény
15 dkg liszt
1,2 dl tej
1 tojás
1 kisebb doboz csemegekukorica
1 marék juhtúró

bors
apróra vágott petrezselyemzöld
olaj a sütéshez

A lisztet a tejjel, a tojással jól kikavarjuk, majd a többi hozzávalóval kidolgozzuk és a forró olajba egy nagykanál segítségével halmokat rakunk, amit aztán ellapogatunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírra szedjük, hogy a fölösleges olaj leitatódjon róla. Mi fokhagymás tejföllel fogyasztottuk, de önmagában is nagyon finom.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:29
Kavart zöldbab (krém)
30 dkg zöldbab
1 szál zöldhagyma
1 dl majonéz

bors

A zöldbabot megpucolom és annyi sós vízben amennyi éppen ellepi, kuktában 5 percet főzöm. Szűrőkanállal kihalászom és jól lecsöpögtetem. Miután kihűlt, botmixerrel pürésítem, hozzákavarom az apróra vágott hagymát a zöldjével együtt, a majonézt, a sót és a borsot ízlés szerint.
Mikor a piac tele van friss zöldségekkel, gyakran kavarunk zöldbabból, karfiolból, káposztából, padlizsánból ilyen típusú kencéket. Paradicsommal, retekkel, friss uborkával kitűnő reggelire vagy vacsorára.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:19
Uborkaleves
Az uborkaleves a legegészségesebb étel a meleg nyári napokra

Ha nem ettünk elegendő uborkát még az idén, vagy túl sok termett a kertben, és nem tudjuk, mit kezdjünk vele, készítsünk a fölöslegből uborka levest.

Aki az uborkát szereti, ezt a levest imádni fogja. Annyira könnyű, hogy egyszerre akár egy fél literrel is meg lehet enni belőle. Nagyon tápláló, hiszen tele van vitaminokkal, és fontos ásványi anyagokkal.

Az uborkának nagyon magas a víztartalma, ezért segítségével kiválóan hidratálhatunk a meleg nyári napokon. A bolgárok nemzeti eledelei közé tartozik a hideg uborkaleves, a tarator is. Ha egyszer valaki megkóstolja, soha nem tudja felejteni ezt a kellemes ízharmóniát.

Hozzávalók:

750 ml zsírosabb joghurt,
4-5 uborka,
125 ml tej, vagy szénsavmentes víz,
2 evőkanál olívaolaj,
4 teáskanál dióolaj (ez kihagyható),
1 citrom,
2 cikk fokhagyma,
kapor,
nanoka72, 2018. augusztus 06. hétfő, 07:00
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 1.
EGYSZERŰ HIDEG UBORKALEVES

Hozzávalók: 25 dkg uborka, 2 dl joghurt vagy tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt fehérbors, citromlé, só, kapor, 1 közepes paradicsom, ásványvíz

Az uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, sóval, fokhagymával összekeverjük, állni hagyjuk 20 percig.
Hozzáadjuk a joghurtot, felöntjük ásványvízzel, fehérborssal, citromlével, kaporral ízesítjük, és hűtőbe tesszük tálalásig.
Tálaláskor apróra vágott kaporral és kockákra vágott paradicsommal tálaljuk.

TEJSZÍNES ZÖLDSÉGES CSIRKE

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell filé, 25 dkg vegyes zöldség, 1 dl víz, 2 db paradicsom, 1 kávéskanál morzsolt oregánó, 1 teáskanál morzsolt bazsalikom, őrölt fekete bors, só, 1,5 dl főzőtejszín, 10 dkg sajt

A húst megmossuk, és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon arany barnára pirítjuk. A húst félre tesszük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Serpenyőbe tesszük a zöldségeket, paradicsomot, felöntjük vízzel és
lizawolf, 2018. augusztus 05. vasárnap, 12:56
A tojásreggeli a legjobb reggeli – akár vegánul is!
csoportra osztom: egy edénybe beleütöm a tojások felét (vigyázva, hogy a sárgájuk egyben maradjon), egy másik edénybe a maradék tojásokat felverem és a paprikákkal illetve sóval és a borssal fűszerezem, majd a reszelt sajt felét és a tejszínt is hozzáadom, és alaposan eldolgozom.

vegetáriánus, húsmentes, vegán, reggeli
OMLETT, KICSIT MÁSKÉPP

Egy serpenyőben a felaprított gombát közepes lángnál hevített olajon kakukkfűvel megpirítom, majd mikor már a levét elfőtte sózom, majd az apróra vágott zöldhagymával és a negyedekbe vágott koktélparadicsomokkal még két percet pirítom. A szétaprított fokhagymát hozzáadom és csak addig kevergetem, amíg meg nem érzem, hogy elkezd lepirulni - ekkor hozzáadom a felvert tojásokat, alaposan elkeverem az egészet, majd hozzáadom az egészben hagyott tojásokat. Ekkor majdnem takarékra állítom a lángot és lefedem az ételt. Nagyjából 5-6 perc kell, hogy elkészüljön, ezért mikor már majdnem elérte a tökéletes állapotot - ez mindenkinél más: van
tinka1951, 2018. augusztus 01. szerda, 07:59
Bihari töltött káposzta
Bihari töltött káposzta

Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús,
1 fej édes káposzta,
fél tasak gyorsrizs,
20 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só, bors, pirospaprika.

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk. A káposztát egy
edénybe helyezve vízzel felöntjük és 6 percig 500 W-on pároljuk. A 10 külső levelet lefejtjük a
fejről és a többit félretesszük. A darált sertéshúst, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával,
a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így kapott masszát a káposztalevelekbe tekerjük, és egy edénybe rakjuk. Vizet öntünk alá és a maradék káposztát, valamint a 20 dkg füstölt kolbászt belevagdaljuk. Az edényt letakarjuk és 25 percig 500 W-on főzzük. A készülékből kivéve egyenletesen ráöntjük a tejfölt és további 3 percig 500 W-on összefőzzük.
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:21
1/1253
Képek, videók
Rakott zöldbab
irmus
2016. június 30. csütörtök, 15:28
újhagymaleves zöldbabbal
ibolya58
2016. június 05. vasárnap, 14:05
Zöldbab
irmus
2016. február 21. vasárnap, 10:23
Rakott zöldbab-Lilakáposz
irmus
2015. július 05. vasárnap, 10:33
Zöldbabos rukkola saláta
jolika66
2015. július 01. szerda, 18:16
_zoldbabos-mogyoros-cs ipo
szelidszeder
2014. november 21. péntek, 16:01
Megpucolta
fopi69
2008. szeptember 02. kedd, 10:30
NE VALTSD APRORA
borigit
2015. március 28. szombat, 16:04
Ne váltsd apróra szíved k
jucinenadov
2015. január 05. hétfő, 23:49
1.Ne válts apróra....jpg
anci-ani
2013. augusztus 04. vasárnap, 22:27
ne váltsd apróra.....gif
jucinenadov
2012. szeptember 27. csütörtök, 01:15
Ne váltsd apróra....jpg
anitahajdu
2011. augusztus 28. vasárnap, 16:17
Ne váltsd apróra.jpg
scorpionsrose
2011. január 11. kedd, 10:16
Ne váltsd apróra....jpg
szilvi1113
2009. július 24. péntek, 17:27
ady ne valtsd aprora.jpg
marisza
2009. április 24. péntek, 21:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.