Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 18:54 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirke ”nem lehet abbahagyni” módra
púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1mokkáskanál majoranna
és őrölt bors,
1 teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj,
késkegynyi őrölt köménymag.


Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.

Sültburgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik
vorosrozsa66, 2018. május 25. péntek, 14:24
Kaporral az egészségünkért
amelynek elmaradhatatlan kísérője. De ízvilága tökéletesen harmonizál még a gombával, burgonyával és tojásos ételekkel is, a túróval pedig - akár édesen, akár sósan - elválaszthatatlan párost alkotnak. Nagyon jó fűszere továbbá a legtöbb halas fogásnak, markáns aromája pedig a különböző mártások ízeit is fokozza.


Egyszerű, de mennyei kapros receptek
Kapros túrós metélt

Hozzávalók:

50 dkg tészta
50 dkg túró
5 dl tejföl
1 csokor apróra vágott kapor (esetleg szárított)
1 gerezd fokhagyma reszelve

olaj
Elkészítés:

Forró olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felöntjük vízzel, és megfőzzük. A túrót, a tejfölt, a kaprot, a fokhagymát egy tálkában összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. A tésztát leszűrjük, és a túrós keveréket ráhalmozzuk.

Kapormártás

Hozzávalók:

2 nagy csokor kapor
4 dl tejszín
1/2 dl fehérbor
5 dkg vaj

bors
frissen őrölt
suzymama, 2018. május 24. csütörtök, 15:47
Ez tör­té­nik a tes­ted­del...
Ráadásul a zabkása tele van hasznos ásványokkal, például foszforral és magnéziummal. Megmutatjuk, mi történik veled, ha minden reggel ezt fogyasztod.


Rájössz, hogyan szereted

Ne szépítsük, az első zabkása nemigen fog ízleni. De néhány nap alatt kikísérletezheted, pontosan mivel és hogyan kell készíteni ahhoz, hogy finom legyen. Próbáld ki mézzel, fahéjjal, apróra vágott dióval, mogyoróval, mandulával, mazsolával, gyümölccsel, vagy akár egy pici étcsokival. De akár sósan is elkészítheted, ilyenkor sajt és zöldség kerüljön bele. A variációk száma végtelen, kísérletezz bátran.

Rácsodálkozol, hogy tej is többféle van

Ha eddig csak sovány tejet és legfeljebb kókusztejet tartottál otthon, most rájöhetsz, hogy rengetegféle tej és tejszerű ital létezik a 3,5 százalékos, zsíros tejtől a mandulatejig. Ezen a téren is bátran kísérletezhetsz, hogy
vorosrozsa66, 2018. május 22. kedd, 16:20
Kapor, az elfeledett csodaszer
azok a gyógynövények, amelyek elősegítik a nyugodt alvást, vagy ellenkezőleg, serkentik a szervezetünket. Sokan elkerülik a szintetikus altatókat, és a gyógynövényekre bízzák édes álmukat. Kíváncsi, hogy a kapor mellett milyen más növényeket hívhat segítségül, ha nem jön álom a szemére? Korábbi cikkünkből informálódhat!
Egyszerű, de mennyei kapros receptek

Kapros túrós metélt

Hozzávalók:

50 dkg tészta
50 dkg túró
5 dl tejföl
1 csokor apróra vágott kapor (esetleg szárított)
1 gerezdfokhagymareszelve

olaj

Elkészítés:
Forró olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felöntjük vízzel, és megfőzzük. A túrót, a tejfölt, a kaprot, a fokhagymát egy tálkában összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. A tésztát leszűrjük, és a túrós keveréket ráhalmozzuk.

Kapormártás

Hozzávalók:

2 nagy csokor kapor
4 dl tejszín
1/2 dl fehérbor
5 dkg vaj
irmus, 2018. május 22. kedd, 08:38
Tallóztam
minden korosztályt érint, de leggyakrabban az öregedő korosztályt sújtja az ízületi betegség és a vele járó fájdalmak. Ilyenkor nehéznek érezzük magunkat, szinte minden mozdulat fájdalmas lehet, úgy ébredünk, mint aki küzdött egész éjjel. Ezek a tünetek nagyban befolyásolják az életminőségünket, megbélyegzi napjainkat. Azonnali segítség viszont mindig van, ilyen ez a gyümölcsökön alapuló, természetes ital, mely rövid idő alatt megszünteti ezeket a gyötrő fájdalmakat.
Hozzávalók:

8 dkg apróra vágott mandula
1 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
2 csésze kockára vágott ananász
1 csésze zab
1 csésze frissen facsart narancslé
8 uncia víz

A környezeti hatásoknak, a rossz fekvőhelynek vagy betegségeknek köszönhetően, szinte minden korosztályt érint, de leggyakrabban az öregedő korosztályt sújtja az ízületi betegség és a vele járó fájdalmak. Ilyenkor nehéznek érezzük magunkat, szinte minden mozdulat fájdalmas lehet, úgy ébredünk, mint
horvathnemagdi, 2018. május 21. hétfő, 07:10
H.Kohut Katalin: Gulyásleves
fokhagyma
pirospaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
1 nagy darab babérlevél
ízlés szerint őrölt köménymag
1 db TV paprika
1 db paradicsom
40 dkg burgonya
2 db sárgarépa
1 nagyobb darab petrezselyemgyökér
kis darab zellergyökér
kis fej karalábé
1 db kisebb gulyáskrém, vagy gulyáskocka
1 cs. petrezselyemzöldje
1 db tojás
kb. 10 dkg liszt

Elkészítés:

A zsíron, vagy olajon megfonnyasszuk a 2 db apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk puhulni a hagymákat, lefőni a vizet. Utána belepakoljuk a kis kockákra vágott sertéscombot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrült köménymaggal, fekete borssal, beletesszük a babérlevelet, kicsumázott paprikát, paradicsomot, belenyomjuk a gulyáskrémet, a felvágott fokhagymákat, megkeverjük, majd fedő alatt időnkénti kevergetés mellett a húst puhára puhítjuk.

Hozzátesszük ekkor a kockákra vágott
katalinkohut, 2018. május 19. szombat, 17:20
9 vendégváró saláta recept!
nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
-----------------------------------------------------
Paradicsomsaláta
Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros páccal leöntjük, és a tetejére olajat locsolunk, majd meghintjük
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Sertésszeletek vadász módra
Sertésszeletek vadász módra


Hozzávalók:

8 vékony szelet sertés karaj
15 dkg gomba
1 hagyma
babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
só, fehér bors
1,5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld


Elkészítése:

A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük a szeleteket , és melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát, majd ráfektetjük a hússzeleteket.

Felöntjük a borral, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve pároljuk még 15 percet. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, a
vorosrozsa66, 2018. május 17. csütörtök, 08:14
Receptek túróval!
Túrórudacskák
********************
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 6-7 evőkanál liszt, 2 tojás, só, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle (kb. 8-10 cm hosszúakat). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Töltött krumpli
Töltött krumpli

Hozzávalók

4 db burgonya
4 db csiperke gomba
1 szál zöldhagyma
2 dkg vaj
2 ek olaj
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 tk teljes kiőrlésű búzaliszt
1 ek zabpehely

bors
10 dkg reszelt sajt ( fele füstölt-fele trappista)

Elkészítés

A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 40 perc alatt megsütjük.
Közben felszeleteljük a hagymát, olajon és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, ráhintjük a lisztet, a zabpelyhet és tejszínnel felengedjük, majd összeforraljuk.
A kész krumplikat félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 09:47
Tojáskrém
Tojáskrém

Hozzávalók

4 db tojás

bors
1 fej hagyma vagy lilahagyma (kisebb)
3 ek vaj
1/2 pohár tejföl
1 ek mustár
petrezselyemzöld (apróra vágott)

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát.
Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük néhány órára.
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 09:45
Borsófőzelék diófasírttal
HOZZÁVALÓK
10 dkg vaj, 4 dl tej, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, só, petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, fehérbors, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 db zsemle, zsemlemorzsa, olaj, 25 dkg dió, 40 dkg borsó (zöld)

Egy lábosban vajat olvasztunk.

A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük.

Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel.

Elkeverjük, és felöntjük tejjel.

Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele.

Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot:

A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk.

A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba.

Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást.

Megsózzuk és jól összekeverjük.

Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.



Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. május 07. hétfő, 14:23
1/1250
Képek, videók
Nem lehet abbahagyni CSIR
vorosrozsa66
2018. május 25. péntek, 14:22
abbahagyni.gif
szuszimama
2012. augusztus 03. péntek, 16:01
Nem-lehet-abbahagyni csir
vorosrozsa66
2011. február 17. csütörtök, 20:25
Télapóra - Megtisztította
jucinenadov
2016. december 02. péntek, 00:54
NE VALTSD APRORA
borigit
2015. március 28. szombat, 16:04
Ne váltsd apróra szíved k
jucinenadov
2015. január 05. hétfő, 23:49
1.Ne válts apróra....jpg
anci-ani
2013. augusztus 04. vasárnap, 22:27
ne váltsd apróra.....gif
jucinenadov
2012. szeptember 27. csütörtök, 01:15
Ne váltsd apróra....jpg
anitahajdu
2011. augusztus 28. vasárnap, 16:17
Ne váltsd apróra.jpg
scorpionsrose
2011. január 11. kedd, 10:16
Ne váltsd apróra....jpg
szilvi1113
2009. július 24. péntek, 17:27
ady ne valtsd aprora.jpg
marisza
2009. április 24. péntek, 21:41
Megmaradtl.jpg
sz719eszter
2016. május 11. szerda, 17:10
tornádó Ami megmaradt.jpg
megyerimihaly
2012. március 04. vasárnap, 21:13
Az utolsó megmaradt régi
ametiszt54
2012. február 15. szerda, 11:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.