Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 04:32 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hogyan tisztítsuk meg a májunkat?
zöld burkát - a kopáncsot - például táplálékkiegészítőkben is felhasználják.

Kerüljük az alkoholt és fruktózt
Az alkohol és a fruktóz feldolgozása nagyon nehéz folyamat a máj számára. A fruktóz átalakul zsírrá, amit a máj és a szöveteink tárolnak. A túl sok alkohol fogyasztása a zsírmáj kialakulásához vezethet, aminek következménye az anyagcserezavar valamint a máj funkciózavara.

Szeressük a grapefruitot
Ez a savanykás, kesernyés ízű citrusféle gazdag antioxidánsokban, tele van C-vitaminnal, amely kiválóan tisztítja a májat. Naringenin nevű flavanoidot is tartalmaz, ami segít a májnak a zsírégetésben, ami így nem tárolja azt feleslegesen.

A hagyma és a fokhagyma legyen a barátunk
A kénben gazdag ételek segítenek a májnak abban, hogy megtisztuljanak a mérgező anyagoktól. Az olyan ételek, mint a hagyma, fokhagyma, tojássárgája ebbe a kategóriába tartozik. A fokhagyma gazdag szelénben, amely bizonyítottan segít megvédeni a májat a méreganyagok okozta
suzymama, 2018. június 17. vasárnap, 21:24
Ételek , amiktől csak úgy ragyogni fog a bőrünk
Ételek , amiktől csak úgy ragyogni fog a bőrünk


Az antioxidánsokban, vitaminokban és egyéb tápanyagokban gazdag ételek fogyasztása nemcsak természetes ragyogást adhat bőrünknek, de még a fényvédelemben is segítségünkre lehetnek.
Citrusfélék

A citrusfélékben található C-vitamin nemcsak bőrünk kollagéntermelését segíti, de antioxidánsként védelmet nyújt a napártalmak és a hiperpigemntáció ellen is.
Áfonya

Az áfonya mély lila színe magas antioxidánstartalmára utal - konkrétan a benne található, rákmegelőző hatású antocianinokra és gyulladáscsökkentő bioflavonoidokra. De az áfonya rendszeres fogyasztása a méreganyagok kivezetésében is segít.

Zöld tea

A forró zöld teából olyan antioxidánsok szabadulnak fel, amelyek bizonyítottan gyulladásgátló és rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkeznek, ráadásul pedig fokozhatják a bőr
vorosrozsa66, 2018. június 14. csütörtök, 16:27
Szívvédő bazsalikom
bazsalikom gyógyír lehet az emésztési problémákra, enyhíti a fejfájást és még a csontokat is megerősíti.

A bazsalikom Ázsiából és a Közel-Keletről származik, de ma már számos országban termesztik. A bazsalikomot rendszeresen használja a thai, az olasz, a közel-keleti és a vietnami konyha. A természetes gyógyítók évszázadokon keresztül alkalmazták a bazsalikomot allergia, cukorbetegség, légzési nehézségek, emésztési problémák és fertőzések kezelésére.

A bazsalikom természetes antioxidánsokban, polifenolokban, flavonoidokban gazdag, amelyek biztosítják a sejtkárosító szabad gyökök semlegesítését. A szabad gyökök sok problémát okozhatnak, ugyanis a véráramba oxidálják a koleszterint, ami megemeli a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatát. A koleszterin oxidációjának megakadályozásával a bazsalikom meggátolja az artériák szűkületét. A bazsalikom hatékony antioxidáns tulajdonságai segítenek lassítani a degeneratív betegségek kialakulását.

A nagy mennyiségű
pacsakute, 2018. június 08. péntek, 18:53
A gyógyító trópusi gyümölcs: ananász
A gyógyító trópusi gyümölcs: ananász


Az ananász egy trópusi gyümölcs, amely segít harcolni a szervezetnek a krónikus betegségekkel és gyulladásos állapotokkal szemben és még az emésztőrendszer működését is megtámogatja.

Egyes feljegyzések szerint az ananász az egyik legjobb gyümölcs a rákmegelőzésre, hiszen gazdag antioxidánsokban és C-vitaminban, amelyek együttesen segítik megerősíteni a szervezetet. A flavonoidok, a bromelain és más antioxidánsok fontos szerepet játszanak a rák megelőzésében, de a gyümölcs mangántartalma is sokat segít ebben. A mangán egy kritikus tényező a szuperoxid-dizmutáz-termelésben, amely segít a szabad gyökök semlegesítésében. A szabad gyökök felelősek ugyanis számos ráktípus kialakulásáért. Az ananász tehát az egyik módja lehet annak, hogy megerősítsük az immunrendszerünket és ezzel sok betegség kialakulását
vorosrozsa66, 2018. június 05. kedd, 11:11
Zöldségek és gyümölcsök, amelyek segítik a folyadékpótlást
antioxidánsok rákellenes hatásúak és a szívünket is erősítik.

Cukkini
A cukkini 95 százaléka víz, magas antioxidánstartalma pedig segít megvédeni sejtjeinket a károsodástól.

Jégsaláta
A jégsalátának is 95 százalékos a víztartalma, ráadásul található benne kálium, mangán, vas, kalcium, magnézium és foszfor is.

Spenót
Bár a spenótban nincs annyi víz, mint a jégsalátában, nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, folsavat, mangánt és magnéziumot. Emellett antioxidánsokban is gazdag, amelyek segítenek a a különböző gyulladások és a rák elleni küzdelemben.

Angol zeller
Az angol zeller 95 százalékos víztartalma mellé nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, folsavat és káliumot. Magas rosttartalma pedig jót tesz az emésztésnek, ezzel segít megakadályozni az emésztőrendszerben kialakuló gyulladásokat.

Karfiol
A karfiolnak 92 százalékos a víztartalma, és gazdag C-vitaminban, valamint K-vitaminban.

Paradicsom
A paradicsom 95
suzymama, 2018. június 02. szombat, 19:51
Ételek, amelyek tisztán tartják az ereket
egészségesen tartásához!

Az ereket, szívet védő ételek közül kiemelkedő hatású a fokhagyma, melyről több kutatás is bizonyította már, hogy nagymértékben csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az erek falát, illetve a gyulladások ellen is hatásos. Naponta 1-3 gerezd fokhagymát érdemes elfogyasztani, nyersen vagy az ételeinkbe keverve.

A gránátalmát a szerelem gyümölcsének tartják, sejtvédő hatásairól jóval kevesebben tudnak, pedig érdemes rendszeresen fogyasztani. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, polifenolokban, és olyan vegyületek termelődését is serkenti a szervezetünkben, melyek segítik a véráramlást, így hatékonyan tisztítják az érfalakat. A gránátalmát keverhetjük gyümölcssalátába, de frissen facsart leve is nagyszerű frissítő.

A zsíros húsú halak fogyasztása is nagyon jó hatással van az erekre, elsősorban azért, mert a bennük található, egészséges omega-3 zsírsavak növelik a “jó", HDL-koleszterin szintjét, csökkentik a gyulladásokat, megakadályozzák a
suzymama, 2018. május 28. hétfő, 10:19
Ha minden reggel kávét iszol, ezt el kell olvasnod!
Ha minden reggel kávét iszol, ezt el kell olvasnod!


Az emberek többsége általában kávéval kezdi a reggelt. A tudósoknak jó hírük van a kávékedvelők számára! A kávéfogyasztás nagyon hasznos, megmutatjuk miért érdemes minden nap fogyasztanod a finom forró ébresztőből-

1. Antioxidánsokban gazdag

A szervezet a gyümölcsökből és a zöldségekből is sok antioxidánst nyer, de a legtöbbet a kávéból tudja kiszűrni.
2. A kávé illata stresszűző

A tudósok szerint a kávé illata elűzi a stresszt és így a kávéfogyasztóknak jobb lesz a kedvük.

3. A parkinson kór tüneteit is csökkentheti

A 2012-ben publikált Science Daily cikk szerint a parkinson kórban szenvedők jobban tudják irányítani a mozdulataikat, a kávé hatására.
4. Jót tesz a májnak

22 éven keresztül tartott a kutatás, amely folyamán 125.000 embert
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:29
Egy pohár bor 8 káprázatos hatása!
esetén


A fehér bor enyhítheti az allergiás tüneteket. Azok az emberek akik ilyen problémával küszködnek biztosan tapasztalták a saját bőrükön, hogy mit jelent az allergia amelyet antihisztamint tartalmazó készítményekkel kezelnek. A világszerte híres Laura Foster bebizonyította, hogy a fehér bor kis mértékben hisztamint is tartalmaz amely segítséget nyújthat az allergiás tünetek enyhítésében.

4. Csökkentheti a koleszterinszintet

Lia Kaufman állítja, hogy a bor antioxidánsokban gazdag, ezért ennek kis mértékű fogyasztásával megelőzhetőek a különböző szívbetegség. Egy pohár bor elfogyasztásával csökkenthetjük a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, mert csökkenti a “rossz" koleszterint. Vigyázat! Más fajta alkohol fogyasztása vagy a bor nagyobb mennyiségű fogyasztása komoly következményekkel
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:21
Az áfonya 10 fő jótékony hatása
fogyasztható, vagy müzlik, zabpelyhek, gyümölcssaláták és smoothie-k összetevőjeként is.

Az apró áfonya tápértéke nagyban hozzájárul az egészséghez és fizikai jólléthez, mivel az egyik legmagasabb antioxidáns értékkel rendelkező gyümölcs.

Tehát az áfonya 10 legfontosabb jótékony hatása:

1. Serkenti az immunrendszert

Az áfonya napi fogyasztásával távol tartható a klasszikus megfázás, a szezonális nátha és más gyakori megbetegedések. Az áfonya antioxidánsokban gazdag, amely erősíti az immunrendszert és segít a fertőzések legyőzésében a szabad gyökök lekötése révén.

Az áfonya emellett C-vitaminban is rendkívül gazdag, és antibakteriális és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megelőzik a megfázást, a lázat és sok más hétköznapi bakteriális és vírusos fertőzést.
Az immunrendszer megerősítése érdekében friss áfonyát fogyasszon, ne előre csomagoltat.

2. Rákellenes hatású

Az Amerikai Rákkutatási Intézet
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 19:26
Mi történik szervezetével, ha fekete áfonyát fogyaszt?
több mint ezer éve ismertek.

A vikingek egyik királya, Kékfogú Harald állítólag onnan kapta a nevét, hogy állandóan áfonyát evett és ez megszínezhette a fogait. Ha így tette, bizony nagyon jól tette.

Az éjszakai látást kiválóan javítja, ezért már a második világháborúban is az angol pilótáknak el kellett a levéből kortyolgatniuk napi 2dl-t. Magas az A-vitamin tartalma, és karotinoidokat is bőven tartalmaz.

Csökkenti a vércukrot és a vérnyomást is.

Antioxidánsokban különösen gazdag.

Sok kálium, valamint számtalan mikroelem is fellelhető benne.

Baktérium ölő hatása is jól ismert. A vizeletet kiválóan savanyítja, így húgyúti fertőzések kezelésében is alkalmazható.

Nagyon hasznos és praktikus tanács. Aki aranyér betegségben szenved, az naponta egy marék fekete áfonyát fogyasszon és a fájdalmas gyulladás gyorsan elmúlik.

Nem csak Kékfogú Harald, hanem minden viking nagyon szerette, a cserjéje szent növénynek számított.
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 19:18
Miért olyan egészséges az eper? Bemutatjuk
hasonlítható, ráadásul ebben a gyümölcsben olyan tápanyagok találhatóak, melyek rendkívül egészségessé teszik.

Az ellenállhatatlan illatú, édes, lédús és mélyvörös eper szinte bármilyen étel ízét és megjelenését képes feldobni. Nem csak ízletes és finom gyümölcs, de egészséges is: nagy mennyiségben tartalmaz egészségvédő antioxidánsokat. Az antioxidánsok segítenek a szervezetnek védekezni a szabad gyökök sejteket és DNS-t károsító hatásai ellen.


Az eper gazdag antioxidánsokban, elsőrangú C-vitamin-forrás, továbbá jótékony hatású fitonutrienseket tartalmaz ellagitanninok és antocianinok formájában (ez utóbbiak felelnek az eper gazdag mélyvörös színéért).

Persze az epret nem csak azért érdemes beilleszteni a mindennapi egészséges étrendünkbe, mert egészséges, tápláló és finom, hanem azért is, mert kimondottan kalóriaszegény: kb. 15 dkg eper mindössze 43 kalóriát tartalmaz, így ideális választás fogyókúrázóknak.

Kismamáknak is érdemes gyakran epret enni,
suzymama, 2018. április 28. szombat, 11:10
1/41
Képek, videók
Tisztíts meg engem izsópp
katalin_53
2018. május 05. szombat, 07:54
Uram tisztítsd meg a szív
sacimama
2015. március 03. kedd, 11:16
Tisztítsa égi kegyelem
sacimama
2015. január 12. hétfő, 12:07
Tisztítsd a csizmádat, kü
jucinenadov
2014. december 04. csütörtök, 01:04
Tisztitsd a csizmáidat, k
margoboszi
2011. január 15. szombat, 09:04
Feldolgozás.jpg
zsokaoldala
2013. május 04. szombat, 22:55
Afremov kép feldolgozás2.
meva51
2010. június 26. szombat, 22:35
Afremov kép feldolgozás.g
meva51
2010. június 26. szombat, 21:38
feldolgozás
kisdundi
2007. március 13. kedd, 20:21
a feldolgozás
spider66
2006. május 10. szerda, 11:33
átalakulás.gif
sz719eszter
2016. augusztus 18. csütörtök, 10:39
Átalakulás-NEFELEJCS
1vargaildyko
2015. október 07. szerda, 11:23
Átalakulás-FELHŐ
1vargaildyko
2015. július 15. szerda, 06:18
Átalakulás-JOBB KÉZ
1vargaildyko
2015. június 07. vasárnap, 10:14
Átalakulás-ÉKSZEREK
1vargaildyko
2014. október 14. kedd, 12:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.