Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 05:13 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
otthon ápolás
fokozódása

Rekesz helyzetét megváltoztató állapotok, betegségek:

terhesség, ascites, hasi tumor

PAROXISMÁLIS TACHYCARDIA: rohamokban jelentkező szapora pulzus

Hírtelen kezdet és befejeződés

Percektől napokig terjed

Tapintással nem mérhető pontosan

Társuló tünetek: nyugtalanság, sápadtság, dyspnoe, kollapsus

Pulzusdeficit: szívcsúcson mért érverés magasabb, mint a perifériás pulzus

BRADYCARDIA: életkori határérték alatti frekvencia

OKA:

Ingerképzés zavara sinusbradycardiát,

Ingervezetés zavara bradycardiát és arrythmiát okoz

Hypothyreosis

Agynyomás emelkedés, (ICP)

Digitális túladagolás

Sorvadt, decomponált csecsemő

A PULZUS RITMUSA:

normálisan szabályos időközökben követik egymást a pulzushullámok

Extrasystole: soron kívüli szívösszehúzódás

Bigeminia: minden normális systoléhoz extrasystole
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:24
A hideg láb probléma köre és kezelése
A hideg láb igen gyakori problémája a rossz vérkeringéstől szenvedőknek. Lába ugyanis akkor hűl ki, amikor a nem megfelelő vérkeringésnek köszönhetően a szükséges vér- és oxigénmennyiség nem éri el lábfejeit. Amint javul vérkeringése, a probléma is megszűnik.

Az állandó hideg érzet azonban egyéb egészségügyi problémákat is jelezhet, mint a vérszegénység, a krónikus kimerültség szindróma, az alvás alatti periodikus lábmozgászavar, az idegkárosodás, a perifériás érbetegség, a cukorbetegség, a pajzsmirigy alulműködés, a Raynaud betegség, vagy az alacsony testhőmérséklet.

A tápanyagbeviteli problémák, túlzott alkoholfogyasztás, vagy nagymértékű dohányzás szintén hozzájárulhatnak a hideg láb problémájához.

Amennyiben lába kihűlése mellett egyéb tüneteket is tapasztal, mint bőre színének megváltozása, zsibbadó vagy bizsergő érzés, nyílt sebek vagy hólyagok, és húzódó, kemény bőrfelület, azonnal kérjen orvosi segítséget.

Mivel a láb kihűlését mindenkinél más
pacsakute, 2018. március 08. csütörtök, 11:41
Az egészségedért....
lábad érinti a talajt, gyakran érezhetsz fájdalmat a jobb bordaíved alatt. Ez ugyanis nagyobb nyomást gyakorol a jobb oldalon elhelyezkedő májra, amely közvetetten nyomja a rekeszizmot - ennek pedig egyenes következménye a jobb oldali szúró fájdalom a bordák alatt - áll a Férfiak otthoni gyógymódjainak orvosi könyvében. A megoldás: akkor fújd ki a levegőt, mikor a bal lábad érinti a talajt.

13. Állítsd meg az orrvérzést

Tegyél egy kis darab vattát a felső fogínyedre - pont az orrod alatti kis bemélyedés mögé - és nyomd erősen. "Az orrvérzés általában az orrsövény alapjától ered, attól a porcos faltól, amely az orrüregeket kettéosztja" - mondja Dr. Peter Desmarais, a Dél-afrikai Entabeni kórház fül-orr-gégész specialistája. "A területre gyakorolt nyomás segít a vérzés elállításában."14. Nyugtasd meg a szíved

Enyhíteni szeretnéd az első találkozás előtti borzongást? Fújj rá a hüvelykujjadra! A bolygóideg, amely a szívfrekvenciát is szabályozza, a
gabfe, 2017. december 29. péntek, 13:35
A Hal Saflieni-i hipogeum föld alatti sírtemplom
A Hal Saflieni-i hipogeum i. e. 3300 és i. e. 2500 között épült föld alatti sírtemplom Paola település közelében, Máltán. A Hal Saflieni-i sírbolt a máltai megalitikus templomok civilizációjának legeredetibb és legrejtélyesebb építménye, amely az élők és holtak világát egyesítette a termékenység istennőjének fennhatósága alatt.

A Hypogeum, 1910 körül

A mészkősziklába vágott, föld alatti építmény három szintes, bonyolult szerkezetű labirintus; több mint húsz teremből álló barlangrendszerét, az ősi szigetlakók kő- és csonteszközökkel alakították ki. A hipogeum kultikus- és temetkezőhely volt; kollektív sírokat rejtő helyiségeiben 6-7000 ember földi maradványait helyezték el. Ezek a bonyolult, karéjos építmények oltáraikkal, kapuikkal, vésett köveikkel az őskori emberek kifinomult hitvilágáról, szertartásairól ... magas fokú technikai teljesítményéről...
schuro, 2017. december 27. szerda, 20:18
20 fura trükk - az egészségért
amikor a jobb lábad érinti a talajt, gyakran érezhetsz fájdalmat a jobb bordaíved alatt. Ez ugyanis nagyobb nyomást gyakorol a jobb oldalon elhelyezkedő májra, amely közvetetten nyomja a rekeszizmot - ennek pedig egyenes következménye a jobb oldali szúró fájdalom a bordák alatt - áll a Férfiak otthoni gyógymódjainak orvosi könyvében. A megoldás: akkor fújd ki a levegőt, mikor a bal lábad érinti a talajt.
13. Állítsd meg az orrvérzést
Tegyél egy kis darab vattát a felső fogínyedre - pont az orrod alatti kis bemélyedés mögé - és nyomd erősen. "Az orrvérzés általában az orrsövény alapjától ered, attól a porcos faltól, amely az orrüregeket kettéosztja" - mondja Dr. Peter Desmarais, a Dél-afrikai Entabeni kórház fül-orr-gégész specialistája. "A területre gyakorolt nyomás segít a vérzés elállításában."

14. Nyugtasd meg a szíved
Enyhíteni szeretnéd az első találkozás előtti borzongást? Fújj rá a hüvelykujjadra! A bolygóideg, amely a szívfrekvenciát is szabályozza, a légzéssel jól
lovaszmarika, 2017. december 25. hétfő, 18:09
Simányi Józsefnek köszönöm - e páratlan kincset !
PENICILLIN A PÓKHÁLÓBAN VAN

ÉJFÉL ELŐTT KELL 2-3 ÓRA ALVÁS, EZ A LEGFONTOSABB ALVÁSI PERIÓDUSUNK.

G Y Ó G Y N Ö V É N Y E K R Ő L

Szurokfű Teáját korlátlan ideig lehet inni. Oregánónak vagy majorannának is hívjuk. 100 évig is lehet

használni, semmi problémát nem jelent.

KAKUKKFŰ

Nagyon jó méregtelenítő és jó az immunrendszer segítésére. Baktériumölő, és vírusölő is, már az egyiptomiak is használták. Azoknak az anyukáknak ajánlom, akinek hat év alatti gyerekük van és gyakran megfáznak, elkapnak akármit. Tegyenek két evőkanálnyi kakukkfüvet egy gézbe,kössék el, tegyék be a kádba, engedjék rá a vizet és fürödjön abban a gyerek. Amikor kiveszik a gyereket, ne töröljék meg, csak jól burkolják be, amíg beszívja a bőre a kakukkfű hatóanyagát. Egész télen egészséges marad, ha háromnaponta csinálják.

ORBÁNCFŰ

Nagyon jó immunerősítő, jól fejleszti a védekezőképességünket. Az AIDS-esek is kitolják vele az életüket két-három évvel.
bedmarika47, 2017. november 23. csütörtök, 17:59
Orvosság helyett gyógynövényekkel az egészségünkért
gyulladtak, fénylőek és kemények. Köszvény esetén is jótékony hatású az árnika. A fehér földitök akkor segít, ha a fájdalom mozgástól fokozódik, de nyugalomban, nyomástól, szoros kötéstől, meleg borogatástól enyhül. A fájdalmat, amely sikeresen kezelhető a földitökkel, általában huzat vagy megfázás váltja ki, nyilalló jellegű.
***
Alvászavarokra
Azokat a rendellenességeket sorolják az alvászavarok közé, amelyek az elalvást, átalvást vagy az ébren maradást érintik, valamint valamelyik alvás alatti különös viselkedéssel, például alvajárással járnak. Ezek közül a leggyakoribb probléma az álmatlanság, a nehéz álomba merülés, de idetartozik az is, amikor nem pihentető az alvás folyamata. Mind a fiatalok, mind az idősek körében gyakori, a felnőttek 10 százaléka küzd vele rendszeresen. Az orvos az álmatlanság kezelésére altatókat ír fel, azonban ezek gyakran mellékhatásokat okoznak, főleg idősebbekben. Néha melatoninnal kezelik a problémát, különösen időseknél, akiknél az alvást elősegítő hormon
yaskane, 2017. november 22. szerda, 13:55
Biztos jelek, hogy stresszes vagyok és mit hetetek?
A stressz jeleit sokszor nem is akarjuk észrevenni, mert az hisszük, úgyse tehetünk ellene semmit.

1. jel: SÖTÉT KARIKÁK A SZEMÜNK ALATT
A szemünk alatti kékesfekete elszíneződés akkor jelenik meg, ha keveset alszunk, vagy a vér ellátása nem megfelelő. mindkettőt okozhatja stresszes állapot.
Mit tehetünk?
Lélegezzünk mélyeket, ezzel javítgatjuk a vér oxigén ellátását. Próbáljunk ellazulni és aludjuk ki magunkat.

2. jel: SZÁRAZ A BŐRÜNK
A bőrünk és a vegetatív idegrendszerünk kapcsolatban áll egymással. A stresszre a bőrünk nagyon hamar reagál, ennek az eredménye a pikkelyes, kiszáradt bőr.
Mit tegyünk?
Mindenek előtt rendszeresen krémezzük a bőrünket.
A mézes- tejes fürdő nyugtatja, van a bőrünkre és a lelkünkre.
1 liter tejben keverjünk el 5 evőkanál mézet, majd öntsük a fürdővizünkhöz.

3. jel: HERPESZ AZ AJKON
Először csak viszket az ajkunk, majd megjelennek a fájdalmas kis hólyagok. a herpeszt egy vírus okozza, amely sok
lizawolf, 2017. november 15. szerda, 11:37
Jó tudni!!
azt gondolják, hogy a vadvilágból kerültek át az emberlakta területekre, mert bizonyos ökoszisztémákat az emberi beavatkozás miatt súlyos károsodás ért.

Beteges információigény

Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató angol nyelvű blogját évek óta a világ legjobb orvosi blogjai közé választják, bejegyzéseit eddig 5,5 millióan olvasták, és Twitter-oldalát 35 ezren követik. Az orvos a twitterezők között évek óta a legnépszerűbb ötben van a világon, de az első húszban egyedül ő, aki 50 év alatti és nem amerikai. Szerinte az orvoslás történetének legnagyobb fejlődési pontja az lesz, amikor tudatosabbak lesznek a betegek és minden beteg és orvos hozzáfér ahhoz az információhoz, amire szüksége van a lehető legjobb ellátás érdekében. Ez a kor véleménye szerint hamarosan el is jön. A jövő pedig már el is kezdődött.

Okostelefon vigyáz az egészségre

Az orvosi ismeretek és technológiák ugyanis példa nélküli ütemben gyarapodnak és fejlődnek. Méf az átlagember szintjén is. Hiszen
piroska0101, 2017. október 03. kedd, 09:25
II. Smaragdtábla: Az Amenti Csarnok Termei
felmérve és figyelve az emberi pályát.

A leghatalmasabbak az okforrások, az őskáoszt alkotó hullámtereik miatt. Ők az elsők a létezésben. A burkolt jelenlét az időforrásokra utal, a tíz okforrásra, akik közül az egyik az Urak Ura, vagyis a Teremtő Atya, a másik kilenc pedig a számára létező többi okforrás.
A Kilenc Úrnak persze van más értelme is. A maják például az alvilágot kilenc régióra osztották, amiket egy-egy támogató istenség irányít. Az alvilág tágabb értelemben az egész Isten alatti teremtés (az alfatérben), tehát a beágyazott bétaterek száma kilenc. Szűkebb értelemben csak a Naprendszer, aminek kilenc bolygója van és mindegyiket egy-egy istenség kormányozza (a tizedik Napisten vezetésével).

Alatta trónolnak a korok Urai
a Három, a Négy, az Öt, a Hat, a Hét és a Nyolc
Mindegyiknek ereje és feladata van,
vezetve és irányítva az ember sorát.
Ott ülnek hatalmasan és erőteljesen,
szabadon időtől és tértől.

Az Életfa fa-gráfján az időszál
eposz, 2017. június 11. vasárnap, 01:26
Szemünk elárulja, mi bajunk: ezek a betegségek jelei
és lüktető fájdalmat érzünk elülső részén, iritisz (szivárványhártya-gyulladás) alakulhatott ki. Általában kortikoszteroid szemcseppel kezelik, de ha fertőzés alakul ki, antibiotikumra is szükség lehet.

Magas vérnyomás: A szemfehérjén megjelenő makacs vörös foltok magas vérnyomást jelezhetnek. A magas vérnyomás következtében a vérerek kitágulnak, időnként akár ki is repednek, ez okozza a vörös foltokat.

Vérzés: Ha az egyik szem egyéb tünetek nélkül hirtelen kivörösödik, kötőhártya alatti bevérzésről lehet szó. Az idősek körében gyakori rendellenességet erős köhögés vagy hányás válthatja ki, vagy azokban jelentkezhet, akik hajlamosak az orrvérzésre illetve zúzódásokra.

SZEMSZÁRAZSÁG

Menopauza: A hormonszintek változása többek között a szem könnytermelését is befolyásolhatja. A panasz ellen jó módszer lehet, ha körülbelül 10 percenként 20 másodpercre lehunyjuk a szemünket. Légkondicionált irodai környezet vagy a kontaktlencse bennfelejtése is okozhat
pacsakute, 2017. május 11. csütörtök, 09:29
Hal Saflieni-i hipogeum föld alatti sírtemplom.
A Hal Saflieni-i hipogeum i. e. 3300 és i. e. 2500 között épült föld alatti sírtemplom Paola település közelében, Máltán. A Hal Saflieni-i sírbolt a máltai megalitikus templomok civilizációjának legeredetibb és legrejtélyesebb építménye, amely az élők és holtak világát egyesítette a termékenység istennőjének fennhatósága alatt.

A mészkősziklába vágott, föld alatti építmény három szintes, bonyolult szerkezetű labirintus; több mint húsz teremből álló barlangrendszerét, az ősi szigetlakók kő- és csonteszközökkel alakították ki. A hipogeum kultikus- és temetkezőhely volt; kollektív sírokat rejtő helyiségeiben 6-7000 ember földi maradványait helyezték el. ,,Ezek a bonyolult, karéjos építmények oltáraikkal, kapuikkal, vésett köveikkel az őskori emberek kifinomult hitvilágáról, szertartásairól - magas fokú technikai teljesítményéről - tanúskodnak."

A Hypogeum felülnézeti
schuro, 2017. április 09. vasárnap, 21:21
1/29
Képek, videók
otthon.png
sznejuci
2018. március 12. hétfő, 17:42
Otthoni gyógynövények fűs
pacsakute
2018. február 16. péntek, 20:53
otthon.jpg
menusgabor
2018. január 24. szerda, 21:43
Otthon 01.jpg
chillik
2018. január 12. péntek, 05:25
Otthon 02.jpg
chillik
2018. január 12. péntek, 05:25
Dió Új otthon 2017.09.10
dnemethk
2018. január 01. hétfő, 17:14
Pulzus mérés közben
inoke
2009. november 25. szerda, 14:24
megváltoztatod.gif
szuszimama
2012. szeptember 01. szombat, 19:52
Nyugtalansag....
borigit
2016. május 09. hétfő, 17:41
20100607_nyugtalansag_ ura
atizoltan
2011. augusztus 01. hétfő, 21:01
Nyugtalanság völgye.jpg
szalai0913
2010. december 28. kedd, 08:32
tinának kasmír tapintású
deaniel
2006. december 25. hétfő, 18:54
tuladagolas.jpg
livke
2011. június 28. kedd, 10:21
tuladagolás.jpg
ibolya64
2007. március 22. csütörtök, 20:41
Túladagolás.jpg
nor-bee
2006. október 17. kedd, 16:09
Címkék
fájdalom mozgástól, stressz jeleit, Teremtő Atya, Simányi Józsefnek, vadvilágból kerültek, orvosi ismeretek, vörös foltokat, tizedik Napisten, Kilenc Úrnak, termékenység istennőjének, orrsövény alapjától, alvás folyamata, emberlakta területekre, egész Isten, időforrásokra utal, felső fogínyedre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.