Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:14 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almás palacsinta
Almás palacsin

Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele!
Hozzávalók:

170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve.

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy
nanoka72, 2017. június 17. szombat, 20:51
Csak mosolygok :-)
Most olvastam vissza az előző írásomat. Hát igen, majdnem megittam egy egész üveg bort. Dorothyékkal alapoztunk elő, majd maradtam magamra.
Nem ma nem iszom, legalábbis egyenlőre :-) Ma nagyon kapkodós és rohanós lesz az élet. Azt sem tudom hogyan fér bele minden úgy, hogy ne legyen kára senkinek!
Moncsika belázasodott estére :-( Együtt is aludtunk, de szerencsére csak hőemelkedése volt éjjel. Én nem sokat aludtam, de egyre nehezebb felkelni vagy vérit csinálni is éjjel, vagy reggel.....Már készülődnöm kell, mert hajtós lesz ez a nap! DE csak megbirkózom vele valahogy!
A tegnap csodás volt! Gyönyörű volt Tata és a rendezvény, a rántott ponty, meg egyenesen fenomenális! Tényleg fantasztikus volt! Annyira finom volt, hogy ma is hal lesz az ebéd! Csak tengeri! Sajnos fagyasztott, mert amikor csak annyi időm van, hogy gyorsan összedobjak valamit, akkor jól jön a kincses mélyhűtő :-) de friss dolgokkal sokkal jobban szeretek dolgozni, főzni. kinéztem egy fantasztikus tonhalas rizsgolyót, azt a
dundulino, 2016. október 16. vasárnap, 10:16
Ropogós (almás töltött) palacsinta
Hozzávalók

a palacsintatésztához

36 dkg sima liszt,
2 tojás, 8 dl tej,
1 kanál cukor,
kevés só;

a töltelékhez

60 dkg tisztított,
reszelt alma,
15 dkg cukor,
1 citrom leve,
3 kanál baracklekvár,
5 dkg durvára vágott mandula,
5 dkg mazsola;

a sütéshez 2 tojás, finomra őrölt zsemlemorzsa és olaj;
tetejére fahéjas cukor.
Elkészítés

A palacsintatésztából 24 palacsintát sütök, és megtöltöm a következő töltelékkel: a cukorban péppé párolom az almát, hozzákeverem a citrom levét, a baracklekvárt, a mandulát és a mazsolát. A töltött palacsinták két végét behajtom, és a felvert tojásba, zsemlemorzsába beleforgatom, végül a forró olajban kisütöm. Melegen fahéjas cukorral tálalom.
bkisseva, 2016. október 10. hétfő, 12:26
Almás palacsinta tepsiben sütve
Almás palacsinta tepsiben sütve - A legjobb bögrés változat
Ha szeretsz újdonságokat kipróbálni, feltétlenül süsd meg az almás palacsintát tepsiben!

Ha az almás palacsintát tepsiben készíted, sokkal könnyebb dolgod lesz, mint a hagyományos változatnál. Nem kell sokat méricskélned, illetve végig ott állnod a tűzhelynél. Ha Gyáfrás Zsuzsa receptjét valósítod meg, még az olajszagot is megúszod. A kész palacsintát kínálhatod vaníliasodóval vagy tejszínhabbal, de önmagában is nagyon finom.



Almás palacsinta tepsiben
Hozzávalók 16 szelethez:

3 édes alma
2 bögre liszt
2 bögre tej
1/2 bögre ásványvíz
5 teáskanál kristálycukor
5 evőkanál porcukor
1 tojás
1 evőkanál őrölt fahéj
1
sanci81, 2016. augusztus 10. szerda, 19:07
Külföldi egyetemisták gasztronómiai bemutatója Debrecenben
az indiaiaknál sült rizst és csirke curryt, illetve menta csatnit kínáltak, a svédek saját ízesítésű svéd hot-dogot. A török pultnál kebabot és baklavát, a jordánoknál, bárányhúsos beduin specialitást, az izraelieknél zöldséges kuszkuszt és tradícionális tahini süteményt kóstolhattak a hallgatók.

Az irániak konyhájában barbecues csirkét és shirazi salátát, az egyiptomiaknál rizspudingot, a palesztinoknál humuszt és falafelt, a spanyoloknál paellát, a magyar diákok pultjánál lángost és almás palacsintát kínáltak az egyetemisták, akik az ízek mellett autentikus viseletekkel, zászlókkal, zenével idézték meg országukat.

A résztvevők közül sokan kerékpárral érkeztek a gasztronómiai parádéra: a Föld Napja alkalmából a hallgatói önkormányzat kezdeményezésére ugyanis biciklis felvonulást tartottak pénteken a városban, amelyen az egyetemi polgárok ingyen vehették igénybe az egyetemi UniBike kerékpárokat.

A szervezők a kóstolójegyekből befolyó - várhatóan több százezer forintos összeget - jótékony
velemenyezd, 2016. április 22. péntek, 18:49
Bögrés-almás amerikai palacsinta recept
Kisfiam palacsintát kért. Mit tesz ilyenkor egy anya? Természetesen palacsintát süt. Nálunk kelendőbb a kis alakú, amerikai fajta, ezért most is ez készült, amibe egy kevés reszelt alma is került. Ha más formában nem is, de legalább így megeszi ő is a gyümölcsöt.
Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, pudinggal vagy egyszerűen csak porcukorral...

hozzávalók / 4 adag

2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor (csapott)
1 csipet só
1 bögre finomliszt
2.5 dl tej (1 bögre)
2 nagy db reszelt alma (1 bögre)
1 ek napraforgó olaj (sütéshez)
ezt olvastad már?

Top 9 túrótorta 200 kcal alatt
Top 9 túrótorta 200 kcal alatt
alapanyagok

alma finomliszt napraforgó olaj só tej tojás cukor vaníliás cukor
receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek,
tinka1951, 2015. május 18. hétfő, 08:39
Hurrá péntek! És hétvége!
hétfő sem lesz unalmas, a kedd készülődés, és szerdán már be kell feküdnöm. Na azt hogy fogom kibírni a semmit tevést! JAJ! De elehet előkészülök, és hogy lefoglaljam magam, a telefonos szervezés lesz ,ami leköt talán arra a napra!
Szóval ma! Csodás körmeim lettek, háta Timinek. Közel van, édes egy nőszemély....ma mindenfélét csinálunk. Gyorsan feltettem egy zöldbab levest, és megcsináltam két tál somlóit, csak a tejszínhabot kell majd még hozzá felverni. Ha hazaérünk kisütök egy adag almás palacsintát és megcsinálom a gíroszt. Nyusziból lesz :-) A sült husi megmaradt tegnapról, és sejtésem szerint így sokkal gyorsabban és jobb ízűen fog elfogyni, de az már gyorsan meg lesz.
Szóval intézzük a dolgainkat, és előkészítünk mindent a holnapi ház színezésre. Teljes az izgalom!
Közben találtam a neten egy csomó függő ágyat, így lehet a hétvégén már le is beszélem...
Nincs valami meleg odakinn, valószínű a napfogyatkozás miatt is. Remélem a gyerekeim nem néznek majd a napba, bár a tanáruk
dundulino, 2015. március 20. péntek, 10:56
Sült almás-diós téli finomságok
villával. Tepsibe tesszük és mehet a sütőbe, puhulásig sütjük. Én úgy szeretem, ha csak a külső réteg puhul meg pépesre, belül viszont nem teljesen, kicsit szivacsosabb marad. Hihetetlen, milyen finom így az alma, ha a maga levében párolódik meg.
Amíg az alma sül, diót pucolunk. Igény szerinti mennyiséget, én 10 db/fővel szoktam számolni. Amikor már majdnem jó az alma, a diót egy edényben megpirítjuk. Fakanál se kell, én rázogatni szoktam az edényt, s néha kicsit dobálom a diókat, mint a palacsintát.
Kész is. Kivesszük az almákat tányérra, mellé halmozzuk a diót.

B variáció

Az almát kimagozzuk úgy, hogy maradjon középen alja, tölthető legyen. Megszórjuk belül fahéjjal.
A darált diót elkeverjük mézzel, esetleg még egy kis fahéjjal. (Ízlés szerint adhatjuk hozzá mazsolát vagy akár mézeskalács fűszert.)
Az almákat megtöltjük a diós keverékkel. Puhulásig sütjük. Úgy a legfinomabb, ha egy kicsit megpirul a dió teteje.

Az A variáció bármikor
horvathnemagdi, 2014. november 13. csütörtök, 16:30
Teganpi feltöltődés!
kiderül ki lesz nálam a szavazható személy.
Jó kis séta volt, megismerkedtünk egy házaspárral is, akik két kis sicu-jukat sétáltatták. A gyerekek elolvadtak tőlük!
Itthon jöhetett a vacsi. Gyorsan elkészült. Annyira finom volt, hogy a számon ma reggelre megjelent egy herpesz. A francba! Jó esetben is egy hét míg eltűnik!
Minden elfogyott este. Pedig hatalmas karfiol volt. Mára finom főzelék sült virslivel a rendelés, és valamilyen zöldség leves, galuskával. Beígértem végre mára az almás palacsintát is. Pedig ma dolgozni akartam..de lehet nem sok idő lesz így rá.
A vacsi pedig gombás melegszendvics lesz. És tanulás, tanulás, tanulás. jövő héten írnak természetismeretből, ha minden igaz. Szerintem addigra mindent át tudok a lányokkal venni a hétvégén. Ma a töri és a nyelvtan lesz palettán. Szerencsére ma nem lesz házijuk, mert csendes napot tartanak. Robika nagyon szereti. Egész délelőtt a templomban vannak, egy mise és utána beszélgetnek, tehetnek fel kérdéseket, van előadójuk is.
dundulino, 2014. október 09. csütörtök, 08:21
Almás palacsinta
Rama sütigyár recept
Almás palacsinta
Hozzávalók

35 dkg finomliszt
2 db tojás
1 csipet só
1 tk. cukor
tej
szódavíz
3 db alma
2-3 dkg Rama
fahéj
porcukor

Elkészítés

A hozzávalókat simára keverjük annyi szódavízzel és tejjel, hogy ne legyen túl folyós, de sűrű sem. Vékonyra felszeleteljük a meghámozott almát, majd Ramával megpároljuk. A serpenyőt egy ecsettel olajjal kikenjük minden sütés előtt. A palacsintasütőbe egy közepes merítőkanál masszát öntünk a felforrósított olajra. A tésztára rárakunk 8-10 szelet almát, ezeket egy kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába, fahéjjal elkevert cukorral megszórjuk, majd végül vékonyan leöntjük egy újabb kanál tésztával és a szokásos módon megsütjük. Egy személyre 1-2 ilyen töltött palacsintát számítunk. Fahéjas porcukorral
gabfe, 2014. október 08. szerda, 17:25
Azt mjondták jön az igazi vénasszonyok nyara! Hol van???
csak máshogyan!
Bírom a pofáját. Tegnapeste mindent elkövetett, hogy a főt húsból neki is jusson. Majd kisetek a szemei, már majdnem megszólalt, esküszöm. Még nem is mondtam, hogy ül, vagy bármi, ülve tolta magát utánam. A kis pofám :-D Majd megzabáltam!
MA erőt veszek magamon és elkészítem a hőn áhított csili zselét. Mindenkinek ajánlom. Mi egy időben nagyon szerettük, most a gyermekeim vannak érte oda.
Egy következő bejegyzésbe be is illesztem!
Tegnap kenyeret sütöttem, ma palacsintát kértek a gyerekek, almás palacsintát. Már jó is lesz, ha a sok almát, ami összegyűlt sütibe meg palacsintába teszem. Tegnap kaptunk egy hatalmas rekesz zöld almát. Az eredeti zöldet. Gyorsan meg is ettem egyet tesztelés céljából. Tényleg nagyon finom.
Mivel ez télálló alma így el lesz, addig pedig megesszük a csíkosakat és amit Dorothytól, a nagypapájától és amit Ági nénitől hoztuk. Jut is eszembe, még át kell menni egy fűnyírásra, és összeszedni az ott lehullott gyümölcsöket még.
Ma már
dundulino, 2014. október 07. kedd, 10:36
Almás palacsinta
1 csipet só
15 dkg liszt
4 dl tej
4 ek vaj
5 ek cukor
7 db tojás
75 dkg alma

A lisztet, összedolgozom a tej egyharmadával. Hozzákeverem a tojásokat, 1 ek. cukrot és egy csipetnyi sót. Végül beleöntöm a maradék tejet. (A tészta sűrű legyen, de folyékony.) A lángot közepes hőfokra állítom. Palacsintánként 1 ek. vajat olvasztok a serpenyőben. A vajon aranybarnára pirítok 1 ek. cukrot, majd a lángot takarékra állítom és az almacikkelyek 1/4 részével kirakom a serpenyőt. Kissé megpirítom, majd vékonyan leöntöm a tészta 1/4 részével. 2 percig sütöm, majd a serpenyőt egy rászorított fedővel együtt, hirtelen megfordítom. A serpenyőt visszateszem a lángra, a palacsintát visszacsúsztatom a serpenyőbe (a másik oldala is piruljon) és további 2 percig sütöm.

Nagyon finom! Ajánlom mindenkinek!
dori37, 2014. szeptember 25. csütörtök, 16:35
1/7
Képek, videók
ALMAS PALACSINTA SUTOBEN
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:51
Almás palacsinta tepsiben
sanci81
2016. augusztus 10. szerda, 18:57
almás palacsinta.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:06
almás palacsinta
gzax
2013. január 22. kedd, 10:40
Almás-palacsinta.jpg
sarkadykati
2011. július 29. péntek, 09:05
almás palacsinta !
ibolya58
2010. december 12. vasárnap, 13:41
almás-palacsinta.jpg
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:25
Almás_palacsinta.jpg
1vargaildyko
2010. június 14. hétfő, 12:04
amerikai_almas_palacsi nta
veronika74
2009. október 24. szombat, 12:39
Almás palacsinta
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 13:01
Palacsintát süt-kész
gisela
2016. április 19. kedd, 14:48
Kislány palacsintát süt -
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 12:26
Csirkemell palacsintatész
irmus
2014. október 07. kedd, 07:49
csokis-epres-palacsint ato
tundefejes
2012. június 24. vasárnap, 13:31
teát?....palacsintát?. ...
szupermami
2011. június 11. szombat, 17:46
Címkék
közepes merítőkanál, száraz hozzávalókat, újabb kanál, svédek saját, templomban vannak, sült husi, török pultnál, adag almás, tésztára rárakunk, zöldbab levest, előző írásomat, kóstolójegyekből befolyó, felforrósított olajra, kicsit megpirul, forró olajban, kedd készülődés,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.