Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:38 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kókuszbundás sült alma
Egyik legfinomabb, táplálóbb és egészségesebb gyümölcsünk az alma, amit szívesen eszek - eszünk, sülve, főve, nyersen. Biztos sokan ismerik a palacsintatésztába reszelt almát, vagy az ebben mártott alma karikát. Ez sem tér el nagyon ettől, annyi a különbség, hogy megbolondítottam egy kis kókuszdióval, és bátran merem ajánlani !

Hozzávalók:
4 db. kisebb alma
2 tojás
2 evőkanál cukor
20 dkg. liszt
10 dkg. kókuszreszelék
2,5 dl. tej
olaj a sütéshez.
A tojásokat a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet, majd a tejet belecsorgatva sűrű palacsintatésztává keverem. Az almákat meghámozom, a magházát kivájom, és 1 cm. vastagra szeletelem. Az olajat felforrósítom, a kókusz háromnegyedét a palacsintatésztába forgatom, majd az almakarikákat egyenként belemártogatom. A forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütöm. Szalvétára szedve lecsöpögtetem, végül maradék a kókuszreszelékkel, porcukorral meghintem és melegen tálalom.
suzymama, 2018. február 09. péntek, 17:41
Almakrém kókuszhabbal
Most, pohárkrémet készítettem, gyorsan elkészül és igazán őszies hangulatú, hétvégi desszert.

Hozzávalók:
1 citrom
4 nagy alma (kb. 1 kg.)
1/2 dl. narancslikőr (ez el is maradhat!)
8 dkg. cukor
kisujjnyi fahéj
5 szem szegfűszeg
2 lap zselatin
3 dl. habtejszín
10 dkg. kókuszreszelék
A citromot megmostam, vékonyan felszeleteltem, (de csak a sárga részét!) vékony csíkokra szeleteltem, levét kifacsartam. Az almákat is, megmostam, meghámoztam, magházát kivágtam, vékonyan felszeleteltem, azonnal meglocsoltam a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felöntöttem 2 dl. vízzel, 5 dkg. cukorral, citromhéjjal, szegfűszeggel, vaj puhára főztem, levét elpárologtattam, kihűtöttem. A fűszert, citromhéjat eltávolítottam, és pépesre turmixoltam. Ennél a fázisnál, megbolondíthatjuk 1/2 dl. narancslikőrrel is, én most kihagytam. A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízben, és amikor meglágyult, felraktam forrni, csak annyi vízben, amit magában szívott, amikor éppen
suzymama, 2018. február 09. péntek, 16:56
Savanyú káposztás csirkesült
Savanyú káposztás csirkesült

HOZZÁVALÓK:

4 db csirkecomb
60-70 dkg savanyú káposzta
1 db alma
1 nagyobb fej lila hagyma
pár szelet bacon

bors

ELKÉSZÍTÉS:

A csirkecombokat forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta. Rápakoljuk a húsdarabokat, a megmosott és magházától megfosztott almákat gerezdekre vágva közé dugdossuk.

A húsok tetejére egy-egy darab bacon szeletet teszünk. Lefedjük a jénait, és egy órára közepes lángon betoljuk a sütőbe. Nem kell alá sem víz, sem pedig zsiradék. Mindkettőből van annyi benne, hogy elég legyen a puhuláshoz, és ne égjen le az étel.

Ha letelt az idő, akkor a fedőt levesszük, és a nélkül még visszadugjuk a sütőbe a jénait, addig, míg a teteje szépen meg nem pirul.

Ha már ropogós a szalonna és a csirke bőre,
evavicus, 2018. február 08. csütörtök, 18:59
almás pite
sütőpor
1 ek zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa, vagy száraz búzacsíra)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
25 dkg házi vaj
1.5 kg alma (jonatán)

elkészítés

A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
Az
faciendum, 2017. október 10. kedd, 08:41
GYÜMÖLCSRECEPT ALMÁVAL - ebédre
ALMÁS CSIRKE

Forró olajban 1 csirke kettévágott mellének és combjának mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet öntünk alá, rászeletelünk 2 hámozott almát és 1 citromot. Fedő alatt puhára pároljuk. A húst kiemeljük, az almát és a citromot péppé törjük, kevés lisztet cukorral, vízzel összekeverve felfőzzük, tejfölt teszünk bele és ráöntjük a húsra. Burgonyagombócot tálalunk hozzá.

ALMÁS TÖLTÖTT KARAJ
Hozzávalók: 4 vastagabb szelet karaj, 3 db nagyobb alma, kis csokor petrezselyem, kevés kakukkfű, 2 evőkanál mustár, fehérbors, 2 dkg vaj, 50 dkg póréhagyma, 4 evőkanál almalé, 3 dkg mazsola

A karajszeletekbe éles késsel zsebet vágunk, egy almát apró kockákra vágunk, a fűszernövényekből néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk. Az almát, a fűszernövényeket, a mustárt összekeverjük, és a húsba töltjük, a vágást fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük-, 1 dkg vajat felhevítünk és a hússzeletek mind a két oldalát arany barnára pirítjuk. Ráöntünk 1,5 dl vizet,
lizawolf, 2017. július 23. vasárnap, 11:13
Almarózsa torta
Hozzávalók
Kelt tésztához

150 ml tej
125 g Rama Vajas íz
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
2 tojás (közepes méretű)

Töltelékhez

kb. 50 g Rama Vajas íz
2 tasak Dr. Oetker Finesse Természetes Bourbon Vanília Aroma
kb. 900 g alma

Ezenkívül

kb. 75 g sárgabarack lekvár

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45-50 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Egy kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) margarinnal kikenünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180
bkisseva, 2017. május 17. szerda, 09:16
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
piros-ropogósra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük és tálra rakjuk. A barackpálinkával hígított sárgabarackdzsemet külön tálkában vagy mártásos csészében mellétesszük. Ki-ki belemártogatja a saját adagját. Egyszerűen és gyorsan készíthető.



Gyümölcs mix (4 pohár)

4 érett kivi
2 érett körte
2 dl grapefruit
2 dl tej
3-4 evőkanál édesítőpor
4 ek. körtepálinka

Elkészítés:
A kivit és a körtét meghámozzuk, a körte magházát kivájjuk, és mindkét gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk. A kivit és a körtét mixerben pépesítjük, hozzákeverjük a grapefruit levet és a tejet. Édesítőporral és a körtepálinkával ízesítjük, és poharakba töltjük.



Meggyes fagylalt

1 doboz vanília-meggy fagyi
460 g meggybefőtt
2,5 dl tejszínhab
2 csomag vaníliás cukor
2-3 cl cseresznyepálinka


Elkészítés:
A fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, és a hűtőszekrénybe tesszük. A
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Narancsos sűlt karaj
HOZZÁVALÓK
- kb 1 - 1 , 5 kg - os csont nélküli karaj
- alma
- lilahagyma
- 1 narancs leve
- narancslekvár
- só, bors, kakukkfű

A karajt dörzsöljük be sóval és borssal, majd vagdossuk be ujjnyi szélességben úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az almáknak vágjuk ki a magházat és szeleteljük karikára a hagymával együtt. Minden zsebet kenjünk meg egy kiskanál lekvárral és rakjuk bele felváltva, az alma és hagymakarikákat. A hús tetejére is kenjünk a lekvárból. Kössük össze hosszában egy zsineggel és tegyük tepsibe.
Locsoljuk meg egy narancs kifacsart levével, tegyünk mellé félbevágott almákat, friss kakukkfüvet és alufóliával letakarva, tegyük a 180 °C - ra előmelegített sütőbe.
Süssük letakarva kb 2 óráig. Közbe- közbe locsoljuk meg párszor a hús szaftjával. Az utolsó 20 percben vegyük le a fóliát és süssük a húst szép pirosra.
Vajon sült héjas burgonyát, a sült almát és narancslekvárt kínáljuk mellé.
http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/
suzymama, 2017. április 28. péntek, 18:06
Az alma fitté varázsol
nap
Ebéd: Pikáns pizza (398 kcal)
Kinyújtunk 20 dkg pizzatésztát (készen kapható), megszórjuk 10 dkg zsírszegény sajttal, sózzuk, borsozzuk, 1 tk kakukkfűvel ízesítjük. Vékony csíkokra vágunk két szelet füstölt sonkát (6 dkg), két újhagymát és cikkekre vágott egy almát. A pizzára rakjuk. A sütőben, 220 C-fokon kb. tizenkét percig sütjük. Leveles salátát ehetünk hozzá, 1 tk olívaolajjal és 1 tk almaecettel meglocsolva.
Vacsora: Müzli joghurttal (403 kcal)
Kettévágunk két nagyobb almát, és a magházát kivájjuk-kikaparjuk. Összekeverünk 4 ek gyümölcsös müzlit 1 ek ribizlilekvárral, és az almák magházának helyére púpozzuk. A sütőben, 180 C-fokon kb. huszonöt percig sütjük. Közben 2 dl natúr joghurtot (zsírszegény) elkeverünk 1 cs vaníliás cukorral, egy csipet fahéjjal, és a meleg almával fogyasztjuk.

Reggeli-ajánlatok
- Lereszelünk egy almát, összekeverjük 4 ek zabpehellyel, 1,5 dl natúr joghurttal (zsírszegény).
- Egy szelet rozskenyérre kenünk 2 ek zsírszegény túrót,
reifregina, 2017. január 24. kedd, 15:51
Almagombóc
Hozzávalók:
1 kg savanykás,
aromás alma,
10 dkg zsír,
2 egész tojás,
2 dl tej,
10 dkg búzadara,
2 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
kevés zsemlemorzsa.
A tetejére fahéjas porcukor.

Elkészítés:

Az almát meghámozom, kicsumázom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Az egész tojásokat 5 dkg zsírral kikeverem, majd a cukorral tovább keverem.
Ezután hozzáadom a tejet, a búzadarát, a sót, a cukrot, végül belekeverem a reszelt almát is. Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy a tészta formázható legyen. Nedves kézzel nagy diónyi gombócokat formálok belőle és fél órán keresztül pihentetem.
Forrásban lévő sós vízben megfőzöm a gombócokat, majd lecsöpögtetve a maradék felolvasztott zsírra szedem. Forrón megszórom fahéjas porcukorral.

Almás gombóc I
Hozzávalók: 4 személyre
4 darab alma
1 citrom
3 dkg dió
3 dkg vaj
1 tojás + 1 tojás sárgája
1 dl tej
1 evőkanál liszt
10 dkg
suzymama, 2017. január 23. hétfő, 16:28
Gyümölcsös-vörösboros puncs
Ugye, nálatok is igen hideg volt ma? Pont az ilyen didergős téli napokra való ez a finom gyümölcsös itóka a Kifőztük Magazin januári számából. A fűszerezés miatt talán kicsit a forralt borhoz tudnám hasonlítani, mégis más, hiszen a vörösbor mellett rumot is tartalmaz, illetve a mandula és a gyümölcsök plusz ízt adnak az italnak. Sok sikert hozzá!




Gyümölcsös-vörösboros puncs

Hozzávalók kb. 1,5 literhez:

10 dkg aszalt füge
2 alma
1 nagy narancs
10 dkg mandula
1 fahéjrúd
1 teáskanál szegfűszeg
15 dkg cukor
2 üveg (2 x 7,5 dl) száraz vörösbor
1,25 dl rum



Felszeleteltem a fügét, a mandulát késes aprítóval durvára daraboltam.

Az almát és a narancsot nagyon alaposan megmostam, megtöröltem, negyedekre vágtam. (Az
lilagondolatok, 2017. január 05. csütörtök, 09:19
alma bundában
:)


Elkészítés
1
Egy habverő segítségével alaposan összekeverjük a lisztet a tejjel, a cukorral és a tojással.
drciccancs, 2016. december 18. vasárnap, 15:39
1/25
Képek, videók
Almával hagymával sült ha
borcsamama
2016. február 09. kedd, 18:54
töltött sült alma.jpg
erzsikepuskas
2014. február 17. hétfő, 10:00
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
sült csirkecomb almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:02
sült csirkecomb almával.j
erzsikepuskas
2013. december 05. csütörtök, 11:24
Habos sült alma
bajzateva
2013. július 12. péntek, 13:27
sült csirkemell almába tö
cocco
2012. május 16. szerda, 14:27
sült alma.jpg
agica2004
2012. március 06. kedd, 19:20
Sült alma.jpg
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:30
Mezes-dios sult alma
edo-bedo
2009. március 28. szombat, 12:36
Sült alma
tonfruzsi
2008. március 26. szerda, 13:40
csokiba mártott.jpg
agica2004
2009. május 29. péntek, 14:22
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
kávé cukorral.png
remahe1952
2016. szeptember 23. péntek, 14:39
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
Címkék
hűtőszekrénybe tesszük, cukorral tovább, kiskanál lekvárral, citromot péppé, habverő segítségével, almakarikákat egyenként, tészta formázható, főzőedényben felmelegítjük, alja egyben, vágást fogvájóval, almákat meghámozzuk, pizzára rakjuk, cukorral felverem, citrom levét, egyik tésztalapot, húst kiemeljük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.