Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:52 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
almás pite
sütőpor
1 ek zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa, vagy száraz búzacsíra)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
25 dkg házi vaj
1.5 kg alma (jonatán)

elkészítés

A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
Az
faciendum, 2017. október 10. kedd, 08:41
Almarózsa torta
Hozzávalók
Kelt tésztához

150 ml tej
125 g Rama Vajas íz
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
2 tojás (közepes méretű)

Töltelékhez

kb. 50 g Rama Vajas íz
2 tasak Dr. Oetker Finesse Természetes Bourbon Vanília Aroma
kb. 900 g alma

Ezenkívül

kb. 75 g sárgabarack lekvár

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45-50 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Egy kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) margarinnal kikenünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés:
bkisseva, 2017. május 17. szerda, 09:16
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
piros-ropogósra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük és tálra rakjuk. A barackpálinkával hígított sárgabarackdzsemet külön tálkában vagy mártásos csészében mellétesszük. Ki-ki belemártogatja a saját adagját. Egyszerűen és gyorsan készíthető.



Gyümölcs mix (4 pohár)

4 érett kivi
2 érett körte
2 dl grapefruit
2 dl tej
3-4 evőkanál édesítőpor
4 ek. körtepálinka

Elkészítés:
A kivit és a körtét meghámozzuk, a körte magházát kivájjuk, és mindkét gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk. A kivit és a körtét mixerben pépesítjük, hozzákeverjük a grapefruit levet és a tejet. Édesítőporral és a körtepálinkával ízesítjük, és poharakba töltjük.



Meggyes fagylalt

1 doboz vanília-meggy fagyi
460 g meggybefőtt
2,5 dl tejszínhab
2 csomag vaníliás cukor
2-3 cl cseresznyepálinka


Elkészítés:
A fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, és a hűtőszekrénybe tesszük. A
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Narancsos sűlt karaj
HOZZÁVALÓK«
- kb 1 - 1 , 5 kg - os csont nélküli karaj
- alma
- lilahagyma
- 1 narancs leve
- narancslekvár
- só, bors, kakukkfű

A karajt dörzsöljük be sóval és borssal, majd vagdossuk be ujjnyi szélességben úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az almáknak vágjuk ki a magházat és szeleteljük karikára a hagymával együtt. Minden zsebet kenjünk meg egy kiskanál lekvárral és rakjuk bele felváltva, az alma és hagymakarikákat. A hús tetejére is kenjünk a lekvárból. Kössük össze hosszában egy zsineggel és tegyük tepsibe.
Locsoljuk meg egy narancs kifacsart levével, tegyünk mellé félbevágott almákat, friss kakukkfüvet és alufóliával letakarva, tegyük a 180 °C - ra előmelegített sütőbe.
Süssük letakarva kb 2 óráig. Közbe- közbe locsoljuk meg párszor a hús szaftjával. Az utolsó 20 percben vegyük le a fóliát és süssük a húst szép pirosra.
Vajon sült héjas burgonyát, a sült almát és narancslekvárt kínáljuk mellé.
http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/
suzymama, 2017. április 28. péntek, 18:06
Az alma fitté varázsol
nap
Ebéd: Pikáns pizza (398 kcal)
Kinyújtunk 20 dkg pizzatésztát (készen kapható), megszórjuk 10 dkg zsírszegény sajttal, sózzuk, borsozzuk, 1 tk kakukkfűvel ízesítjük. Vékony csíkokra vágunk két szelet füstölt sonkát (6 dkg), két újhagymát és cikkekre vágott egy almát. A pizzára rakjuk. A sütőben, 220 C-fokon kb. tizenkét percig sütjük. Leveles salátát ehetünk hozzá, 1 tk olívaolajjal és 1 tk almaecettel meglocsolva.
Vacsora: Müzli joghurttal (403 kcal)
Kettévágunk két nagyobb almát, és a magházát kivájjuk-kikaparjuk. Összekeverünk 4 ek gyümölcsös müzlit 1 ek ribizlilekvárral, és az almák magházának helyére púpozzuk. A sütőben, 180 C-fokon kb. huszonöt percig sütjük. Közben 2 dl natúr joghurtot (zsírszegény) elkeverünk 1 cs vaníliás cukorral, egy csipet fahéjjal, és a meleg almával fogyasztjuk.

Reggeli-ajánlatok
- Lereszelünk egy almát, összekeverjük 4 ek zabpehellyel, 1,5 dl natúr joghurttal (zsírszegény).
- Egy szelet rozskenyérre kenünk 2 ek zsírszegény túrót,
reifregina, 2017. január 24. kedd, 15:51
Almagombóc
Hozzávalók:
1 kg savanykás,
aromás alma,
10 dkg zsír,
2 egész tojás,
2 dl tej,
10 dkg búzadara,
2 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
kevés zsemlemorzsa.
A tetejére fahéjas porcukor.

Elkészítés:

Az almát meghámozom, kicsumázom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Az egész tojásokat 5 dkg zsírral kikeverem, majd a cukorral tovább keverem.
Ezután hozzáadom a tejet, a búzadarát, a sót, a cukrot, végül belekeverem a reszelt almát is. Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy a tészta formázható legyen. Nedves kézzel nagy diónyi gombócokat formálok belőle és fél órán keresztül pihentetem.
Forrásban lévő sós vízben megfőzöm a gombócokat, majd lecsöpögtetve a maradék felolvasztott zsírra szedem. Forrón megszórom fahéjas porcukorral.

Almás gombóc I
Hozzávalók: 4 személyre
4 darab alma
1 citrom
3 dkg dió
3 dkg vaj
1 tojás + 1 tojás sárgája
1 dl tej
1 evőkanál liszt
10 dkg
suzymama, 2017. január 23. hétfő, 16:28
Gyümölcsös-vörösboros puncs
Ugye, nálatok is igen hideg volt ma? Pont az ilyen didergős téli napokra való ez a finom gyümölcsös itóka a Kifőztük Magazin januári számából. A fűszerezés miatt talán kicsit a forralt borhoz tudnám hasonlítani, mégis más, hiszen a vörösbor mellett rumot is tartalmaz, illetve a mandula és a gyümölcsök plusz ízt adnak az italnak. Sok sikert hozzá!




Gyümölcsös-vörösboros puncs

Hozzávalók kb. 1,5 literhez:

10 dkg aszalt füge
2 alma
1 nagy narancs
10 dkg mandula
1 fahéjrúd
1 teáskanál szegfűszeg
15 dkg cukor
2 üveg (2 x 7,5 dl) száraz vörösbor
1,25 dl rum



Felszeleteltem a fügét, a mandulát késes aprítóval durvára daraboltam.

Az almát és a narancsot nagyon alaposan megmostam, megtöröltem, negyedekre vágtam. (Az
lilagondolatok, 2017. január 05. csütörtök, 09:19
alma bundában
:)


Elkészítés
1
Egy habverő segítségével alaposan összekeverjük a lisztet a tejjel, a cukorral és a tojással.
drciccancs, 2016. december 18. vasárnap, 15:39
Szabolcsi olcsó almás pite
sütőpor
1 ek zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa, vagy száraz búzacsíra)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
25 dkg házi vaj
1.5 kg alma (jonatán)

Elkészítés

A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
Az
bkisseva, 2016. július 28. csütörtök, 12:36
Szabolcsi olcsó almás pite
kekszmorzsa, vagy száraz búzacsíra)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
25 dkg házi vaj
1.5 kg alma (jonatán)

Elkészítés

A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával
nanoka72, 2016. február 15. hétfő, 07:19
rozmaringos tepsis csirke
Hozzávalók

12 db csirke felsőcomb filé

bors - fekete (tört)
200 g szalonna, bacon (nyers)
3 kis fej alma
3 kis fej vöröshagyma
8 evőkanál olívaolaj
3 szár rozmaring (friss)
100 ml víz

Leírás

A felsőcomb filéket kiterítjük, egyik oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Feltekerjük őket a fűszerezett felükkel befelé fordítva.
Baconbe csavarjuk őket egyenként.
A vöröshagymákat felcikkezzük.
Az almákat is felcikkezzük, a magházat kivágjuk belőle.
Egy kb. 24x30 cm-es tepsibe olívaolajat csurgatunk, majd beletesszük a baconbe csavart combfiléket, az alma, és hagymagerezdeket
Ráhúzzuk a rozmaring szálakról a leveleket, meglocsoljuk í tetejét is olívaolajjal, és öntünk rá kb. 1 dl vizet.
Alufóliával lefedjük, és 200C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük, majd a fóliát levéve további kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Ezzel el is készült a mennyei rozmaringos tepsis
reifregina, 2016. február 14. vasárnap, 14:21
Bundás alma
Hozzávalók

4-5 nagyobb alma
2 evőkanál cukor
½ kávéskanál fahéj

A bundához
250 g liszt
2 tojás
1 evőkanál cukor
½ kávéskanál só
½ kávéskanál fahéj
150 ml tej

A sütéshez
olaj

A szóráshoz
fahéjas porcukor

Az almák magházát eltávolítjuk, meghámozzuk és keresztben fél cm-es szeletekre vágjuk.
Az almaszeletekre szórjuk a cukrot és a fahéjat, átforgatjuk, majd 15-20 percig állni hagyjuk.
A bundázáshoz a hozzávalókat elkeverjük.
Felforrósítjuk az olajat. Az almaszeleteket a sűrű palacsintatésztába mártjuk, mindkét oldalukat bő egy percig sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
mamucika, 2015. november 07. szombat, 19:49
1/25
Képek, videók
Almás pite.jpg
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 11:51
Almás pite
sarkadykati
2015. október 25. vasárnap, 11:44
Almás pite
snbela44
2015. október 23. péntek, 21:40
pite DE almás.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:30
pite DE almás (1).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:30
pite DE almás (2).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:29
pite DE almás (3).jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 11:29
almás pite.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:49
Vaniliás almás pite
sarkadykati
2014. szeptember 17. szerda, 10:27
Nah vajjon ki???
hajnaltunder
2007. április 12. csütörtök, 17:57
nah vajjon mit néznek...x
iduka
2007. március 17. szombat, 14:23
Itt a tél,rakjunk rendet!
zsili78
2012. december 21. péntek, 14:11
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.