Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 13:53 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
27. évközi hét csütörtök 10.11
teszi, és nem inkább a hit elfogadása által?
Ez az Isten igéje. Gal 3,1-5

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten jó Atyánk, aki az állhatatos imádságot mindig meghallgatja.
Jézus egy alkalommal így beszélt tanítványainak (a kérő imádságról):
,,Tegyük fel, hogy valamelyikteknek van egy barátja, aki éjfélkor bekopog hozzá és ezt mondja: Barátom, adj kölcsön nekem három kenyeret! Útról érkezett egy vendégem, s nincs mivel megkínálnom. De az kiszól: Ne zavarj engem! Az ajtó már be van zárva, én is, gyermekeim is ágyban vagyunk. Nem tudok fölkelni, hogy adjak neked.
Mondom nektek: Ha nem is kelne fel, hogy adjon neki barátságból, erőszakossága miatt mégis fölkel, és ad neki annyit, amennyire szüksége van.
Mondom tehát nektek: Kérjetek és adnak nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Van-e köztetek olyan apa, aki követ ad fiának, mikor az kenyeret kér
maroka, 2018. október 11. csütörtök, 13:50
A Büntető - 1989
az előtt, hogy megkapta volna a Békéért elnöki kitüntetést.

Castle-nak néhány hónapra nyoma veszett, majd amikor újra előkerült, egyszemélyes, bűnözés-elleni kampányba kezdett New York városban. Válogatott fegyverekkel szerelkezett föl és harci öltözéket viselt, melynek a mell részén egy hatalmas halálfej díszelgett. A következő néhány hétben felkutatta és kivégezte azokat a bűnözőket, akikről feltételezte, hogy közük lehetett azokhoz a gengszterekhez, akik megölték feleségét és gyermekeit. A sajtó Megtorlónak keresztelte el. John Laviano, egy New York-i detektív, akit foglalkoztatott az ügy, kinyomozta, hogy Bruno Costának, a nagy keleti-parti Maffiafőnök bátyjának ,,családja" mészárolta le a Megtorló feleségét és gyermekeit. Sajnos, Costa alibijét túl sok állítólagos ,,szemtanú" igazolta, így nem lehetett eljárást indítani ellene. Látva, hogy a törvény tehetetlen, Megtorló a Laviano által összegyűjtött információkat felhasználva felkutatta és megsemmisítette Costa bandáját.
eposz, 2018. október 11. csütörtök, 00:44
Victor Hugó
szépség arcodon, s a szívedben a vágy.

(Lator László fordítása)A jövőnek sok neve van: a gyenge úgy hívja, elérhetetlen, a gyáva úgy, ismeretlen, a bátor lehetőségnek nevezi.


A koldus

A szélben,dérben egy öreg koldus haladt.
Megvertem ablakom;megállt a ház alatt,
várta,míg szivesen ajtómat kitárom.
Parasztok jöttek ott,néhány nyerges szamáron
gubbasztva csöndesen a vásárból haza.
A koldus ismerős:ez él kint egymaga
vackán,a hegy alatt,álmodva s egyre várva
földi garasra és egy mennyei sugárra,
Istenhez nyujtva és emberhez a kezét.
- Melegedjék kicsit,jöjjön csak közelébb,
hogy hívják? - A szegény;nincs más nevem - felelte.
Megfogtam kezét: - Barátom,jöjjön erre. -
És egy szilke tejet hozattam hirtelen.
Didergett az öreg;aztán
menusgabor, 2018. október 07. vasárnap, 16:14
Rangos díjat kapott Lengyelországban a lengyel-magyar együttműködés patrónusa, Waclaw Felczak
miniszterelnök levélben üdvözölte. "A mi demokrácia- és szabadságképünk olyan hazafiak gondolataiból és tetteiből fakad, akik sem kényszerből, sem érdekből, sem pedig beletörődésből nem hajoltak meg semmiféle ideológia és diktatúra előtt" - olvasható a szombati nyitógálán felolvasott köszöntőben.

A gálaestet részben magyar nyelven konferálták be, az egyik műsorvezető Angelika Korszynska-Górny, a kárpátaljai magyar családból származó, Lengyelországban élő neves énekes volt.

Waclaw Felczakot a gálán az Ajtó a szabadság felé elnevezésű, a szabadság eszméit terjesztő személyiségeknek szánt díjjal tüntették ki. Felidézték: a második világháború kitörése után Felczak futárszolgálatot teljesített a földalatti lengyel ellenállás és a londoni lengyel emigráns kormány között, a háború után az antikommunista mozgalomban is tevékenykedett, amiért többéves börtönbüntetésre ítélték. Emlékeztettek arra is: az 1989-es rendszerváltást megelőzően Felczak egyik budapesti látogatásán a Bibó-szakkollégiumban azt
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 18:22
1978. szeptember 28-án, azaz 40 éve hunyt el I. János Pápa
találgatásoknak.
Pietro Parolin bíboros a könyvhöz írt előszavában méltatja a Falasca által végzett kutatómunkát, amely azzal, hogy lezárja a találgatásokat, lehetőséget ad arra, hogy I. János Pál pápaságát végre az őt megillető komolysággal tanulmányozzák.
Az egyik tanú, a most 76 éves Margherita nővér akkor a legfiatalabb volt a pápát szolgáló venetói szerzetesnővérek között. Tanúságtételében elmondja, halála előtt néhány órával látta, hogy a pápa fel-alá járkálva olvas. A nővér éppen vasalt a gardróbszobában, nyitott ajtónál, a Szentatya pedig odaszólt neki, hogy ne fárassza magát túlságosan az ingjeivel, elég, ha a nyakánál és a csuklójánál vasalja, a többi úgysem látszik. Mindez azután történt, hogy a vacsora előtt titkárával, John Magee ír pappal közösen mondott imádság közben a pápa rosszul lett, erős mellkasi fájdalmat érzett. Nem akarta értesíteni orvosát, aki így csak másnap szerzett tudomást a rosszullétről, amikor az egyházfő már halott volt.
- November 7-én, a kötet megjelenésének
maroka, 2018. szeptember 28. péntek, 19:30
Ismét MagdaFeszt lesz Debrecenben
Gemza Péter elmondta: október 5-én, Szabó Magda születésnapján kezdődik a fesztivál a debreceni társulat Az ajtó című produkciójának nagyszínpadi változatával.

Az író bel- és külföldön egyaránt elismert művének főszerepeiben Kubik Anna Kossuth-díjas és Varga Klári Jászai-díjas színművészt láthatja a közönség. Emerenc szerepének plasztikus megformálásáért Kubik Anna a brassói Nemzetközi Dramaturgiai Fesztivál legjobb női főszereplőjének járó díjat kapta és az előadás nagy sikert aratott a Transz/Missziók nemzetközi vándorfesztiválon is - jelezte az igazgató.

Hozzátette: Szabó Magda a magyar irodalomtörténet és Debrecen kultúrtörténetének megkerülhetetlen alakja, hozzá hasonlóan jelentős és izgalmas női hangokat gyűjtött csokorba az idén második alkalommal megrendezendő MagdaFeszt.

A Teher alatt nő, avagy: itt nem lehet megmaradni esten három színésznő tolmácsolásában hallhatják az emigrációt választó Karády Katalin, Fedák Sári és Bulyovszkyné Szilágyi Lilla életének történetét.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:22
Bertók László
ordítozunk hát nagyokat
aki hangos az a legény

és senki sincsen a helyén
csak a szótárban a szavak.


BÁRMIKOR SZÓLÍTHATNAK

Romlanak az esélyek. Visszajátszott
előszobákban félhomályunk.
Bármikor szólíthatnak. Nagykabátok
felhőiben villog a hátunk.

Idegen, ki belül van. Ajtórések
köszörűje élezi arcát.
Hallgatag, aki kijön. A beszédet
állati ösztönök takarják.

Talán még elmehetnénk. Ami történt
elintézhetnénk önmagunkban.
Erre gondolunk folyvást. S mintha önként
maradnánk, jövőnk összeroppan.


BEZÁRTAM AJTÓT, ABLAKOT
menusgabor, 2018. szeptember 25. kedd, 19:59
A nagymamám rendszeresen ecettel permetezi a kertet
felhígítjuk az ecetet vízzel és arra a helyre permetezzük, ahol a legtöbb alkalommal láttunk csigát.

Gyomirtóként

Az ecet, mint sav tökéletesen alkalmas a gyomok irtására. Az ecetsav ugyanis elszárítja a gyomok föld feletti részét. A legtöbb esetben gyorsabbnak és hasznosabbnak bizonyult, mint más gyomirtó szerek.Vigyázni kell arra, hogy az élő növényekre ne permetezzük, mert azokra veszélyt jelent.

Hangyák ellen

Az egyik legjobb megoldás a hangyák ellen, mint az ajtókat, ablakokat bepermetezni ecettel és már meg is oldottuk a hangya problémákat. Ha túl sok a hangya az udvarunkon, nyugodtan alkalmazhatjuk ott is, a hangyák pedig rohanva hagyják majd el a helyet.

Szerszámokra

Ha rozsdássá válik a kerti szerszámunk, nem kell megijedni, az ecet ugyanis ezzel is felveszi a harcot. Más maró hatású szer lehet gyorsabb megoldás lehet, de árban még egy sem veszi fel a harcot az ecettel.Éjszakára áztassuk be a kerti szerszámokat ecetes vízbe és
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:06
Muskátli
azt a gerezdet, amelyik nekem a legjobban tetszik. Szőlőügyekben járatlan vagyok és ezt ő észre is vette. Minden szőlőtőnél ismertetőt tartott a szőlő fajtájáról, az édesség fokáról, zamatáról, illatáról, érettségéről és még a magja nagyságáról is.
Nekem minden fürt finom fajtának tűnt és ezért rövidre sikerült a sétám a lugasban, már az elején megrakódtam.
Megmértük, csalósan az én javamra és utána a verandában hellyel kínált, de nemcsak hellyel, hanem sok szép óriási nagy körtével is, ami az ajtó előtti fán termett. Tele volt körtével a fa is, de még az alja is az őket szorgalmasan nyaldosó méhek örömére.
A körték közül is ő választott helyettem, ő tudta, melyik a legfinomabb és én elejétől fogva hittem neki. Amilyent rátettem a kezemet egyre, már ott is volt előttem a porcelántányér, egy kicsike rételt abrosz, egy éles kés, minthogyha itt egy nagy lakoma volna készülőben.
Micsoda körteevés volt ez! Maga a gyümölcs is csodás volt, de erre már nem is emlékszem, mert mind csak a
klarika47, 2018. szeptember 19. szerda, 16:33
Tizenkét évet kapott az ékszerbolti késes rabló
kifizeti. Azonban mikor visszatért, kést vett elő és az ékszerek átadását követelte.

A sértett nem engedelmeskedett, ezért a vádlott azzal fenyegette, hogy leszúrja, majd a késsel a sértett felé lépett, az eladó határozott fellépése miatt azonban a vádlott végül meghátrált és zsákmány nélkül elmenekült.

A vádlott május 4-én egy XIII. kerületi üzletben arany ékszereket markolt fel, és amikor az eladó megpróbálta visszakérni azokat, a támadó a késsel fenyegetőzve követelte az elektromos zárral működő ajtó kinyitását, majd az eltulajdonított értékekkel elmenekült.

A Készenléti Rendőrség munkatársai a férfit a Nyugati téri aluljáróban még aznap elfogták.

Augusztusban a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben két felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyújtott be vádiratot. Az ügyben a büntetési tétel felső határa a halmazati szabályokra is figyelemmel meghaladhatta a húsz évet.

Szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság a tárgyalás
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 12:41
Ötven bölcsesség
Használd, amid van.
Tedd, amit tudsz.

- Arthur Ashe

27. Gyermek koromban anyám mindig azt mondta,
hogy a boldogság a kulcs az élethez. Amikor
iskolába jártam, azt kérdezték tőlem, mi akarok lenni,
ha felnövök. Válaszul leírtam, hogy boldog. Ezt látva
a tanáraim azt mondták nekem, hogy nem értem a
feladatot, én meg azt feleltem nekik, hogy ők nem
értik az életet.

- John Lennon

28. Amikor a boldogság irányába egy ajtó a bezárul,
egy másik kinyílik; de mi gyakran csak a zárt ajtót
bámuljuk, emiatt nem látjuk az újat, ami megnyílt
számunkra.

- Helen Keller

29. Mindennek megvan a maga szépsége,
de nem mindenki láthatja.

- Konfuciusz

30. Az élet nem a lélegzetvételek számával mérhető,
hanem azzal, ahányszor eláll a lélegzetünk.

- Maya Angelou

31. Ha valaki felajánl egy helyet egy űrhajóban,
meg ne kérdezd, hogy hová!
klarika47, 2018. szeptember 16. vasárnap, 06:19
"Nem szégyellem az evangéliumot"
szégyellt mások előtt imádkozni. Az útitáskájában őrzött egy Bibliát, és szívesen elővette volna, hogy szobatársával együtt olvassa, de szégyellte bevallani, hogy szereti Isten Igéjét. Egy darabig hordozta a keresztet, amely mindig nehezebb lett a heves küzdelem után. Végre elhatározta: ma este előveszem a Bibliámat, és olvasni fogok belőle. A gondolatot követte a cselekedet. Este, amikor egyedül volt a szobában, elővette Bibliáját, és elmélyedten, figyelmesen olvasta az Írást. Egyszerre lépteket hallott az ajtó előtt. Első gondolata az volt, hogy a szent könyvet elrejti a ládája mélyébe, de mégsem tette. Elhatározta, hogy megvárja barátja belépését és csodálkozását. Ez, mikor belépett, így szólt:
- Mi az János? Te Bibliát olvasol?
- Igen.
- Mióta? - hangzott a második kérdés.
- Már hosszabb ideje - volt a válasz. - Egy hete azonban nehéz harcaim voltak estéről-estére, és nem tudtam magam meggyőzni, hogy elővegyem a Bibliámat, és olvassak belőle. Ma azonban elővettem, hogy lássad te
kalmanpiroska, 2018. szeptember 14. péntek, 18:30
1/814
Képek, videók
JÉZUSkép-evangélium--. jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 26. vasárnap, 13:27
EVangelium---.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 20. hétfő, 10:14
EVAngéliumkép.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 18. szombat, 15:51
evangélium-krisztus-k- -.j
katolikusokoldala
2018. június 28. csütörtök, 14:48
evangelium könyv0624.jpg
maroka
2018. június 24. vasárnap, 23:35
Evangelium-mai---.jpg
katolikusokoldala
2018. március 02. péntek, 18:54
EVANGÉLIUM---.jpg
katolikusokoldala
2018. február 12. hétfő, 19:09
EVANGELIUM.jpg
katolikusokoldala
2017. november 25. szombat, 18:47
evangelium365.jpg
maroka
2017. október 17. kedd, 11:11
Igaz az evangélium, mert
katalin_53
2017. augusztus 13. vasárnap, 13:54
Evangéliumi karének.jpg
katalin_53
2017. április 07. péntek, 20:47
Bárcsak állhatatosan.jpg
katalin_53
2018. május 27. vasárnap, 23:11
Állhatatosság-TÜKÖR
1vargaildyko
2015. május 08. péntek, 12:29
Állhatatosság-LÉPCSŐ
1vargaildyko
2014. augusztus 15. péntek, 10:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.