Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 17:50 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
2018. szeptember 4., keddi Napiszöveg
ELMARADT

,,Továbbra is érzékeljétek, mi Jehova akarata"
(Efézus 5:17NW).

Jehova számos konkrét parancsot
adott nekünk írott Szavában.
Például tiltja a nemi erkölcstelenséget,
a bálványimádást, a lopást és a
részegséget (1Korintusz 6:9, 10NW).
Isten Fia, Jézus Krisztus pedig ezt
a kihívást jelentő és egyben izgalmas
utasítást adta: ,,Menjetek. . ., és
tegyetek tanítvánnyá minden
nemzetből való embereket,
kereszteljétek meg őket az Atyának,
a Fiúnak és a szent szellemnek nevében,
és tanítsátok meg őket arra, hogy
megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek.
És íme, én veletek vagyok minden
napon a világrendszer befejezéséig"
(Máté 28:19, 20NW).
Az Istentől kapott törvények és
utasítások a javunkat szolgálják.
Ha eleget teszünk nekik, az növeli
az önbecsülésünket, jót tesz az egészségünknek,
és hozzájárul ahhoz, hogy boldog
charlotteani, 2018. szeptember 20. csütörtök, 20:30
Illegális bevándorlás - Bakondi: Magyarországot rá akarják kényszeríteni, hogy szakítson migrációs politikájáva
csatornán pénteken úgy fogalmazott: Magyarországot 2015 óta támadják migrációs politikájáért, ennek része a Sargentini-jelentés is, amely "tényszerűségében és az elfogadás módjában is példátlan, valótlanságoktól hemzsegő anyag".

Szólt arról is: váratlanul álltak elő Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár találkozása után azzal, hogy a Frontex európai uniós határ- és partvédelmi szervezet létszámát 1500-ról 10 ezerre növelnék és a külső határok őrizetében vetnék be, akkor is, ha az adott nemzetállam ezt nem akarja. Kijelentette: a magyar kormánynak ez azért elfogadhatatlan, mert így a nemzeti szuverenitást feladva nem Magyarország döntene arról, ki léphet magyar területre és ki nem.

Bakondi György jelezte: a korábbi javaslat, amelyet a kormány támogatott, arról szólt, hogy Európa legyen képes külső határainak védelmére, és ha egy tagállam erőkkel, eszközökkel, pénzzel nem boldogul egyedül, akkor legyen lehetőség arra, hogy adott esetben magyar erők is - európai erőkkel
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 21:22
Davis Kupa - Valkusz és Piros játssza az egyeseket a csehek ellen
Kupában" - utalva arra, hogy a magyar csapat legerősebb összeállítása mégiscsak az lenne, ha Fucsovics és Balázs játszana. Hozzáfűzte: nagy élmény volt a számára, hogy tavasszal a belgák ellen, egy már tét nélküli mérkőzésen győzelemmel sikerült bemutatkoznia a válogatottban, s mivel a Future-versenyeken sikerült elődöntőbe és fináléba kerülnie, ezért reméli, hogy most még magasabbra tud lépni.

Valkusz Máté elmondta, bár az évet még az ezredik hely körül kezdte a világranglistán, nagy lendületet adott neki, hogy mindjárt az esztendő elején sikerült egy Future-tornát megnyernie.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Magyar Tenisz Szövetség szerződést kötött a Dorkóval, amelynek értelmében a magyar felnőtt és korosztályos válogatottak mostantól öt éven keresztül a magyar sportmárka felszereléseit viselik. Gém Péter, a márkát négy és fél éve alapító üzletember hozzátette: ezen kívül 50 millió forint anyagi támogatásban részesítik a szövetséget, s elindítják a több vidéki állomásból álló Dorko
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:23
Illegális bevándorlás - Német lap: Brüsszel egységesítené és szigorítaná a kitoloncolási szabályokat
milliárd forint) kell növelni a következő, 2021-2027-es EU-s költségvetési ciklusban.

Brüsszel kiemelten foglalkozik az elutasított menedékkérők kitoloncolásának kérdésével, mert 2017-ben az elutasított és jogerősen távozásra kötelezett menedékkérők csupán 36,6 százalékát juttatták vissza hazájába. Javaslata szerint a hazatoloncolások számának és hatékonyságának növeléséért erősíteni kell a Frontex szerepét, fel kell hatalmazni arra, hogy eljárási szabályokat írjon elő a tagállamoknak, és akár az adott tagállam kormányának beleegyezése nélkül bevesse úgynevezett kitoloncolási egységeit.

A reformterv a szabályok jelentős szigorítását is előirányozza, tartalmazza a többi között, hogy az EU valamennyi tagállamában legkevesebb három hónapra kitoloncolási őrizetbe lehet venni az elutasított menedékkérőket, a kitoloncolásról rendelkező menekültügyi hatósági határozat elleni jogorvoslat határidejét pedig öt napra kell csökkenteni.

A Frontexet a személyzet létszámának növelésével együtt fel kell
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 12:21
Elemzők: négy százalék feletti növekedés várható 2018-ban
közgazdásza kiemelte: a második negyedéves adat 2004 óta nem látott dinamikát jelent.

A felhasználási oldalt nézve a legfőbb húzóerő a belső kereslet maradt, amely önmagában 5,4 százalékponttal járult hozzá a növekedéshez - mutatott rá az elemző. A termelési oldalon a szolgáltatások bővülési üteme járult hozzá a legnagyobb arányban - 2,3 százalékponttal - a növekedéshez - tette hozzá.

Virovácz Péter ellentmondást látott az ipari adatokban. Mint mondta, a statisztikai adatok alapján az ipar hozzáadott értéke várakozások felett bővült, így ennek fényében különösen érdekes, hogy a nettó export rosszabb lett. Úgy tűnik a belső fogyasztás a hazai termelés egyre nagyobb részét szívja fel, és a vállalatok is növelték importból származó készleteiket - magyarázta.

Az ipar és az építőipar együttesen 1,7 százalékpontot magyaráz a bővülésből, így az első negyedévhez képest kiegyensúlyozottabb lett a növekedés szerkezete - hangsúlyozta a szakember.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy emelkedik a
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 13:10
PSZ: nyugdíjasokkal enyhíthető a pedagógushiány
forintos bér nem elegendő arra, hogy a pályán tartsa a frissdiplomásokat - fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a PSZ - korábbi döntésével ellentétben - részt kíván venni a Köznevelési Stratégiai Kerekasztal munkájában, és képviseltetik magukat a Szakképzési és Innovációs Tanácsban is.

Gosztonyi Gábor, az érdekképviselet alelnöke az Emmi által a pedagógusokhoz eljuttatott kérdőívvel kapcsolatban aggályosnak nevezte az internetes aktivitásra és az intézményekre vonatkozó kérdéseket. Az utóbbiakra adott válaszok alapján ugyanis egy-egy kistelepülési intézmény azonnal beazonosítható, így nem biztosított az anonimitás. Azt javasolják a tárcának, hogy vegye ki ezeket a kérdéseket a kérdőívből - mondta.

Totyik Tamás, a szakszervezet másik alelnöke arról beszélt, hogy a nemzeti alaptanterv (Nat) tervezete szerintük szembemegy az európai trendekkel.

Közölte: a tervezet alapján a tananyag nem hogy nem csökken, hanem egyes esetekben még bővül is. Továbbá növeli az esélyegyenlőtlenséget, mert
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 12:22
Nagy Anikó: a kormányzat célja az egészségben eltöltött évek számának növelése
a daganatos, a mozgásszervi, a gyermekkori betegségek, valamint a mentális zavarok megelőzését és kezelését szolgáló - egészségprogrammal kapcsolatban.

Rendkívüli feladatként említette a kórházi adósságok, az intézményi gazdálkodás kérdését, mert - mondta - ezen a területek mélyreható vizsgálatok kellenek. Ennek érdekében még az idén minden kórházban elkezdődik a felmérés a szabályosság, a szabályozottság kérdésében. A vizsgálódás kitér majd a gazdálkodásra, a pénzügyi folyamatokra, és nemcsak az adott kórház gazdálkodási hatékonyságát nézik, hanem vizsgálni fogják az intézmény térségi szerepét, kapcsolatrendszerét a többi kórházzal - részletezte. Másfél-két év kell ahhoz, hogy rendszerszintű eredményeket érjenek el - tette hozzá.

A humánerőforrás-helyzetet említve az államtitkár azt mondta, el akarják érni, hogy a szakdolgozók társadalmi megbecsültsége emelkedjen, de ehhez nemcsak a bérezést, hanem minden mást, a motiváltságot, a szakképzési lehetőségeket vagy a lakhatási körülményeket is
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:29
A hosszú élet titka: lencse
csökkentette a száj-, a nyelőcső-, a torok- és a gégerák kialakulásának kockázatát, míg a vastagbéldaganatét 48 százalékkal. Ebben a lencse rosttartalmának van kiemelkedő szerepe. A férfiaknak pedig jó hír, hogy a lencse rendszeres fogyasztása nagymértékben csökkenteni képes a prosztatarák kialakulásának kockázatát is.

A lencse szelénben is meglehetősen gazdag. Ez az ásványi anyag csökkenti a gyulladást, csökkenti a tumor növekedését és képes stimulálni a gyilkos T-sejtek termelését, ami a fertőzésekre adott válaszként javítja az immunrendszert.

A lencse sok folsavat tartalmaz. Emiatt védelmet nyújt a koszorúér-betegség ellen, mégpedig a homociszteinszint csökkentésével. A benne lévő B6-vitamin a folsavval egyetemben csökkenti a mellrák kialakulásának esélyeit. A vasraktárak újratöltésével növeli az energiát. Az egészséges vasszint segít a szervezetnek oxigént szállítani.

Magnéziumtartalma nemcsak a szív, hanem az idegrendszer számára is hasznos. A magnéziumot egy pihentető
vorosrozsa66, 2018. augusztus 29. szerda, 19:09
Tallóztam
beavatkozás során elképzelhető, hogy a betegnek vérre lesz szüksége.

Adrenocorticotrop hormon (ACTH): A mellékvese működési zavarainak felderítésében használják. A normálértéke reggeli (8-9 óra) vérvétel esetén 1,1- 13,3 pmol/l, éjjeli (24 óra) vérvétel esetén 2,2 pmol/l alatt van.

Alfa-fötoprotein, terhesség esetén (AFP): Magzati fehérje, melynek szintje többféle fejlődési rendellenesség esetén emelkedhet, illetve csökkenhet. A normálértéke a terhesség korától függ, és mindig az adott laboratórium határozza meg.

Alfa-fötoprotein tumor - nem terhességben (AFP): Súlyos májbetegségek esetén mutatható ki magas koncentrációban nem terhes betegeknél. A normálértéke 0-15 µg/l.

Alanin amino-transzferáz (ALT, SGPT): Májbetegség és májkárosodás felismerésére és elemzésére szolgál. A normálértéke 10-35 IU/l (nemzetközi egység/liter).

Amiláz: Akut hasnyálmirigy-gyulladás diagnózisára szolgál. A normálértéke 70-200 UI/l (nemzetközi
horvathnemagdi, 2018. augusztus 27. hétfő, 04:21
Potápi: 118 határon túli magyar családbarát vállalkozást támogat a kormány
Potápi Árpád János azt mondta, a pályázatot 500 millió forint értékben hirdették meg, de a 760 pályázóra tekintettel százmillióval növelték az összeget.

Kiemelte, a támogatás megítélésénél arra is figyeltek, hogy az adott régiókban a régió nagyságának és az ottani magyar lakosság számának megfelelően támogassák a nyerteseket. Erdélyből például 341-en pályáztak és 60-an nyertek, a Felvidékről pedig 188 pályázó közül 25-en kaptak támogatást.

A nem mezőgazdasági pályázók 3-6, a mezőgazdasági vállalkozók 3-4,5 millió forintra pályázhattak. A nyerteseknek átlagosan 4-4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek oda, amelyet az ingatlanvásárláson kívül szinte bármire fel lehet használni - fejtette ki.

A legtöbben a mezőgazdaság, és ahhoz kapcsolódó feldolgozóipar, valamint turisztika, vendéglátás területéről pályáztak. A legtöbb pontszámot elérő nyertes például egy kertészet, virágüzlet volt - tette hozzá az államtitkár.

Potápi Árpád János a Kossuth rádió 180 perc című
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 14:17
Orosz külügy: Moszkva nem kapitulál Washington előtt
biztosítsa be magát az amerikai befolyással szemben, és miként válaszoljon. Megfogalmazása szerint az Egyesült Államok úgy véli, hogy ha a saját irányvonalát erőlteti, akkor "Oroszország előbb vagy utóbb engedni fog és teljesíti azt, amit Washington akar, feladja független külpolitikáját és lényegében kapitulál".

"Ez teljességgel lehetetlen" - szögezte le.

"Az amerikai szankciók nem maradhatnak válasz nélkül az Egyesült Államokban érvényesülő logikából és mentalitásból kifolyólag. A kihívásra adott egyenes válasz hiányát ott a gyengeség jeleként fogják fel. Ez újabb ürügy a washingtoni forrófejűek számára arra, hogy növeljék a nyomást" - nyilatkozott a diplomata.

Elmondta, hogy az amerikai büntetőintézkedésekre válaszul, Oroszország arra fog törekedni, hogy megszabaduljon a dollártól, mint a kölcsönös elszámolás eszközétől.

A magas rangú diplomata csütörtökön Genfben újságíróknak nyilatkozva kilátásba helyezte: Oroszország szimmetrikus választ fog adni az egyre bővülő, orosz vállalatokra
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 14:12
1/360
Képek, videók
Isten fia,Jézus él!
dandej
2017. december 23. szombat, 17:39
isten hatalmas fia.jpg
maroka
2017. augusztus 27. vasárnap, 17:27
?? akik hisztek Isten Fia
katalin_53
2017. július 21. péntek, 20:41
Jézus az Isten Fia
sacimama
2015. december 24. csütörtök, 07:35
Jézus-Isten Fia.JPG
keresztenyhivek
2015. augusztus 16. vasárnap, 20:05
ISTEN FIA MEGSZÜLETETT.gi
klara50
2010. december 21. kedd, 23:53
EZ EMBER ISTEN FIA VOLT!.
nagyika67
2010. március 31. szerda, 20:35
Isten Fia Jézus
dandej
2008. március 28. péntek, 12:12
isten fia
hendo
2007. április 18. szerda, 17:39
JÉZUS-KRISZTUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:21
Most pedig Krisztus Jézus
katalin_53
2018. július 21. szombat, 10:03
A Krisztus Jézussal való
katalin_53
2018. április 30. hétfő, 00:56
A mi Urunk Jézus Krisztus
katalin_53
2018. április 28. szombat, 20:44
Ha Jézus Krisztus követőj
katalin_53
2018. április 18. szerda, 19:39
Jézus Krisztus tegnap,.jp
katalin_53
2018. április 04. szerda, 23:51
Címkék
idegrendszer számára, javunkat szolgálják, adott kórház, szakképzési lehetőségeket, tagállam erőkkel, nemi erkölcstelenséget, statisztikai adatok, mezőgazdasági vállalkozók, többi kórházzal, Egyesült Államok, Valkusz Máté, mellékvese működési, magyar sportmárka, pályán tartsa, gyengeség jeleként, szakdolgozók társadalmi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.