Regisztráció  Belépés
2018. július 20. péntek | 29. hét | 201. nap | 16:25 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztény vers- Közeleg a nagy nap
Közeleg a nagy nap

Közeleg a nagy nap,
ítélet nagy napja,
végigzeng e földön
Isten szent szózatja!

Szólít halált, poklot,
földet és az embert,
elevenen, holtan
adja ki az embert!

Készülünk-e buzgón
ítélet napjára,
nem álmodozunk-e
balga szűz módjára?

Jaj, ha a nagy napra
tétlenkedve várunk,
s a nagy Bíró elé
készületlen állunk!

Halasztó késésnek
ott már nem lesz helye,
s aki itt nem készült,
ott nem lesz ideje.

Jézus, a nagy Bíró
ítél majd felettünk,
mérlegre teszi ő
minden szavunk, tettünk.

Boldog, kit az a nap
ébren, készen talál,
mert tudja: Bírája
védője is lesz majd,
kinek színe előtt
mindenki térdet hajt.

S ki bűnbánat nélkül
múlandókért hevül,
arra kárhozat vár,
s abból ki nem kerül.

Úgy jön el az a nap,
Miként a vízözön,
Mozdul a föld s tenger,
nem marad kő
katalin_53, 2018. július 12. csütörtök, 06:43
Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap
...........
Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia, legyőzi a világot.
Testvéreim!
Mindenki, aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, az az Isten szülötte; aki pedig a szülőt szereti, szereti a szülöttét is. Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük az Istent, és eleget teszünk parancsainak. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy megtartjuk parancsait. Az ő parancsai nem nehezek.
Mert mindenki, aki az Istentől született, legyőzi a világot. És ez a győzelem - győzelem a világ fölött! - a mi hitünk. Ki győzi le a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?
Ez az Isten igéje. 1Jn 5,1-5

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha a búzaszem elhal, sok termést hoz.
Abban az időben Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha a búzaszem nem hull a
maroka, 2018. július 09. hétfő, 10:40
10 érdekesség a labdarúgás hőskoráról
legkorábbi formáira a 12. századi Angliában a csőcselék játékaként hivatkoztak, bár nem egy alkalommal gazdag polgárok is beálltak a játékba.

5. 1314-ben II. Edward angol király (más források szerint London polgármestere) betiltotta a ,,futballt", mert elvonta a figyelmet az íjászatról és túl "zajos" volt.

6. 1801-től hivatalosan is ugyanannyi játékosnak kellett lennie az egymás ellen kiálló csapatokban.

7. Az évszázadokon át állati belsőségekből és bőrből készült labdát 1855-ben a Charles Goodyear által szabadalmaztatott vulkanizált gumilabda váltotta fel.

8. Maga a rögbi és az európai futball az 1820-as években vált szét, de hivatalossá csak az 1863-as Angol Labdarúgó Szövetség megalakulásával, valamint az alapszabályok akkori lefektetésével vált.

9. Az európai fociban lévő tizenegyesrúgás (akkori nevén: halálrúgás) lehetősége sokáig fel sem merült, ami abból a felfogásból eredt, hogy egy úriember nem követ el
szupernagyi, 2018. július 02. hétfő, 01:20
2018. februártól ÉLETEM változóban jó irányban :) !
családjuktól, a kicsi fiúktól, akik már fölém
nőttek, beszéltünk nagyokat!

Még nem megy nekem minden magától - insomniás vagyok -
rossz alvó - éjjel éltem évekig -.

Nehéz visszaállni!

Csupán azt akartam megosztani veletek, akik itt vagytok!

Istenünk mindent megáld, ha mi magunk megtesszük az első lépést!

Hogy, s mi hatására, de megtettem! Tudom ezt is Neki köszönhetem!

Beszúrok utólagosan ide néhány fotót a júniusi látogatásból készült
képekből, ill. ami fent van a facebook oldalamon, abból is igyekszem.

Köszönöm, hogy velem voltatok, osztoztatok örömömben, elolvastatok!

Az élet hamar elillan, ha nem ragadjuk meg az általa kínálta szép és jó
lehetőségeket!

Kérem Jó Atyám továbbra is tartson ezen az úton, magával, fogja a kezem,
én sem engedem el az Övét, és menjünk továbbra is együtt!

Hogy újra tudjam Őt szeretni, a régi hithű szeretetemmel,
charlotteani, 2018. június 30. szombat, 21:46
Érdekesség
Az olajfa és az abból készült termékek, leginkább az olívaolaj, fontos alapanyaga a mediterrán konyhának. Olívatermelésben Spanyolország vezet, Olaszország, Görögország és Törökország követi.

Törökország 81 tartományából 35-ben termesztenek olívát, jellemzően a Márvány-tenger, Égei-tenger, Földközi-tenger vidékén és az ország dél-keleti részén. A Fekete-tenger vidéke túlságosan csapadékos, így ott teát termesztenek. (Literszámra isszák a törökök.) Törökországban az olajbogyó-termesztés 6 ezer éves múltra tekint vissza.
Az örökzöld olajfán zöld és a fekete bogyó terem, a fa akár 15 méter magasra is megnőhet, jellegzetesen vékony, ezüstös zöld levelei vannak. Rendkívül ellenálló, sokáig él, és a tűznek is nagyszerűen ellenáll - egy darabig. A gyökérzete rendkívül kiterjedt, és akkor is képes újra nőni a fa, ha a felszíni része
kirscha, 2018. június 26. kedd, 22:19
Steam
Részletei megnézéséhez válassz egy elkészítésre kész kitűzőt, majd kattints a kék ,,Kitűző készítése" gombra.
Hol láthatom, milyen kártyáim vannak, illetve melyek nincsenek meg?
A Kitűzők oldaladon a ,,Folyamatban levő kitűzők" fülön válassz egy kitűzőt a hozzá tartozó kártyaszett megnézéséhez, ahol látszanak a meglevő és a hátralevő kártyák.
Mit kapok, amikor kitűzőt készítek játékkártyáimból?
Magán a játékkitűzőn kívül kapsz még:
egy véletlenszerű, a játékhoz készült hangulatjelet, melyet csevegéskor és a témákban használhatsz,
egy véletlenszerű, a játékhoz készült háttérképet, melyet Steam Közösségi profilodon használhatsz,
esélyt engedmény-kupon szerzésére egy másik játékhoz vagy DLC-hez,
100 TP-t, mely növelheti Steam-szintedet.
Mikor Steam-szinted növekszik, barátlistád korlátja öt személlyel nő, és esetenként lehetőséget kapsz profilod vitrinekkel történő egyedibbé tételére.
Tudom fejleszteni a játékkitűzőmet?
Ha
eposz, 2018. június 21. csütörtök, 12:22
Gyógynövények a pajzsmirigy egészségéért
pajzsmirigybetegségekre

Közönséges és tejoltó galaj
A mirigyrendszer működésének javítására a hazánkban is gyakori tejoltó és közönséges galaj gyógynövényeket is ajánlja még dr. Csókáné Török Orsolya, a Budai Endokrinközpont fitoterapeutája. Szinte hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik mindkét galajféle: enyhén vízhajtó, görcsoldó hatású, kiváló veseműködés javítására, illetve gyulladáscsökkentő húgyúti gyulladásoknál és epehólyag gyulladás esetén is. Az egész mirigyrendszer védelmére heti 2-3 csésze tejoltó galajból készült tea ajánlott.


Pajzsmirigyproblémákra, alul- és túlműködés esetén is egyaránt jótékony hatású napi 1 csésze közönséges galaj tea, melynek hatékonyságát fokozhatjuk, ha hosszabb ideig lassan kortyolgatva fogyasztjuk és nyelés előtt még gargalizálunk is vele.

Barátcserje
A nők számára bizonyára nem ismeretlen a barátcserje, melyet általában kapszulaként lehet beszerezni. Leggyakrabban menstruációs problémák és teherbeesési nehézségek
suzymama, 2018. június 21. csütörtök, 12:09
A bivalyhúst és az abból készült ételeket népszerűsítő program indult
Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a rendezvényen úgy fogalmazott, noha a bivalyhús nagyon ízletes és értékes portéka, kevéssé ismert.

A házi bivaly húsa a marhahúsnál szálkásabb, vörösebb színű, édeskésebb illatú, kiemelkedően magas a fehérje- és alacsony a zsírtartalma, ásványi anyagokban gazdag - mondta az államtitkár.

A házi bivaly egykor a legfőbb igavonó állat volt, az 1900-as évek elején még 150 ezer példányt tartottak az akkori Magyarország területén, az 1990-es évekre azonban csaknem eltűnt. Jelenleg a teljes magyarországi állomány mintegy 5700 egyedre tehető, ebből 2800 a tenyészállat - tudatta Rácz András.

A nemzeti parkokban csaknem 2400 házi bivalyt tartanak, a legtöbbet, 950 állatot a Kiskunsági Nemzeti Parkban. A bivalyokat a megközelíthetetlen vizes élőhelyek karbantartására használják, az állatok olyan területekre is eljutnak, és olyan növényeket is fogyasztanak, melyeket más fajok nem - közölte az államtitkár.

Ugró Sándor, a
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 12:51
Hazaárulással vádolnak egy Szencovot leterroristázó ukrajnai képviselőt
Jevhen Murajev mellesleg az oroszbarátnak tartott NewsOne hírtévé tulajdonosa is. Eredetileg a Majdan-tüntetések nyomán leváltott és Oroszországba menekült Viktor Janukovics egykori hívei által alapított Régiók Pártja parlamenti frakciójának volt a tagja, de kivált és most független képviselő.

Murajev előző este a 112. Ukrajina hírtévének adott interjút, és jelentette ki azt, hogy "Szencovot különbözőképpen lehet megítélni". "Abból a szempontból, hogy gyújtogatásokra, robbantásokra készült, a lakosság egy részének szemében terrorista. A nacionalista része szármára, nyilván, hős. Az idő majd a helyére teszi, hogy kinek van igaza, és kinek nincs" - fejtegette.

Kijelentésével komoly felháborodást váltott ki, egy kormánypárti képviselő a délelőtti plenáris ülésen Murajev szavai miatt össze is verekedett egy régió párti társával.

Szerhij Pasinszkij, a kisebbik kormánypárt, a Népi Front frakciójának tagja, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke felszólalásában bejelentette: az Ukrán Biztonsági
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 20:17
Meggy jótékony hatásai
hatással van. Továbbá savtartalma miatt az erekre is jótékonyan hat.A meggy fogyasztásával elkerülhetjük a véredényproblémát, hiszen savtartalma lúgos hatást vált ki a vérben, ami a kapilláris ereket ismételten megnyithatja.

Szív védelme:

A szív működését is serkenti ásványi anyag tartalmának köszönhetően, hiszen kalcium, kálium és magnézium található benne.Ezért szerepe van a meggynek a szívizom megerősítésében és a szívdobogás helyreállításában is.Itt érdemes megemlíteni a szárából készült gyógyteát, ami ismert fogyókurás hatásán kívül jótékonyan hat a szívműködésre és a szívizomra.

Ez a hatás abból adódik, hogy a gyümölcsnek köszönhetően csökken a szervezetben a triglicerid- és húgysavszint, de alacsonyabb lesz a koleszterinszint is. A rendszeres gyümölcs-, illetve meggyléfogyasztás 65%-kal csökkenti szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

B vitaminban gazdag

A meggyben a B vitamin összes fajtája megtalálható ennek,köszönhető, hogy jó hatással van
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 17:22
Arany János – Az első lopás
attól... (hiszi ám a bolond!):
Mindezeket Imre megfontolva bölcsen,
Megindult, hogy a pénzt majd felkéri kölcsön.

De nem akadt ember, ki megemberelje,
Bár ajánlá, hogy tud irni jó levelet;
"Ha tegnap jött volna!... Jőjön őszre kelve...
Mért nem áll cselédnek?..." Ez volt a felelet.
Azt se' bánná, ugymond, ha dolog fejében...
Adtak jó tanácsot; megköszönte szépen.


Nagy vásárra készült mind a világ mostan,
Kiki hazahajtá tinaját, üszőjét,
Hogy eladja holnap a szomszéd városban,
A feletlen ökröt, a felhízott sőrét;
Egyedűl Imrének nincs egy árva borja:
Mégis az a vásár neki legfőbb gondja.

Hazajött a csorda, elfekütt a pásztor;
Imre is lenyugvék a háza tövében;
Imádkozott volna, mindig tudta másszor,
Most elakadt benne a kellő-középen;
El-elmondta félig, meg-meg ujrakezdte,
Mint amely tanúlón kifogott a
chillik, 2018. június 07. csütörtök, 04:33
1/222
Képek, videók
A keresztény élet...jpg
katalin_53
2018. március 20. kedd, 17:36
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Keresztény Himnusz
dandej
2017. március 30. csütörtök, 20:09
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
A keresztény élet.. -vers
katalin_53
2016. május 28. szombat, 21:16
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
Ó keresztény áldás
sacimama
2015. december 16. szerda, 21:46
Keresztény fodrászat
sacimama
2015. október 26. hétfő, 23:33
anonim keresztény
sacimama
2015. július 22. szerda, 00:58
Keresztény elmélkedés
sacimama
2015. április 25. szombat, 00:51
Kereszténység
sacimama
2015. március 01. vasárnap, 01:27
0 keresztény idézetek ha
lovaszmarika
2015. február 17. kedd, 15:08
zz napra forgó játékho.
katka5212
2018. július 14. szombat, 17:06
zz napra forgó játékhoz
katka5212
2018. július 14. szombat, 17:06
napraf..jpg
sznejuci
2018. július 09. hétfő, 18:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.