Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 03:11 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szkripal-ügy - A Kreml nem kommentálja a gyanúsítottal kapcsolatos sajtóhíreket
telefonvonalon beszélte meg Moszkvával a tervezett kibertámadás részleteit, amelyet a holland elhárítás lehallgatott.

Az orosz külügyminisztérium hétfői tájékoztatása szerint a holland hatóságok az orosz nagykövetség informatikai biztonságát tesztelő, "rutinkiküldetésben" lévő szakembereket fogtak el és utasítottak ki. Az ügy több mint fél évvel későbbi nyilvánosságra hozatalát az orosz diplomáciai tárca "provokációnak" minősítette.

Az MBH Megyija oldalon közölt értesülések között szerepel az is, hogy Vlagyimir Putyin elnök szeptember közepén berendelte magához Igor Korobov vezérezredest, a GU parancsnokát, aki a találkozó után "rosszul lett". A névtelenül nyilatkozó informátorok szerint a tábornokot hamarosan le fogják váltani, és helyére Szergej Guzinov kerül, akit "Putyin szemeként és füleként" emlegettek.

A brit közszolgálati műsorszolgáltató vállalat, a BBC orosz nyelvű szolgálatának híroldalán közölt kedden egy tudósítást az Arhangelszk megyei Lojga községből, amelynek több lakója is
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 17:22
Szkripal-ügy - A második azonosított gyanúsított is a legmagasabb orosz kitüntetést kapta Putyintól
Az angliai székhelyű, vizsgálatainak eredményeit online blogfelületén ismertető civil szervezet a Salisbury városában Novicsok katonai idegméreg-hatóanyaggal elkövetett márciusi merényletkísérlet mindkét gyanúsítottját azonosította. Két hete közölte, hogy vizsgálatai szerint a Ruszlan Bosirov névre kiállított útlevéllel utazó orosz állampolgár valójában Anatolij Vlagyimirovics Csepiga, az orosz katonai hírszerzés (GU) ezredese, akinek 2014-ben a legmagasabb orosz állami kitüntetést, az Orosz Föderáció Hőse címet adományozták.

Hétfő este az Alekszandr Petrov névre kiállított útlevelet használó másik gyanúsítottról írta meg, hogy Alekszandr Jevgenyjevics Miskin, a GU katonaorvosa. A Bellingcat által kedden közölt újabb részletek szerint Miskin is az Orosz Föderáció Hőse kitüntetés birtokosa.

A csoport szerint Miskin Szentpéterváron végezte el 2004-ben vagy 2005-ben az orosz fegyveres erők orvosi akadémiáját, azon a szakon, amelyen az orosz haditengerészet számára képeznek katonaorvosokat.

A
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 16:31
Lavrov: aktivizálni kell a párbeszédet Moszkva és az EU között
együttműködési mechanizmusok teljes helyreállítása mellett, rámutatva, hogy az energetika, a terrorizmus és a kábítószer-csempészés, valamint a közös európai biztonság kérdésében egyetértés van a felek között.

Az orosz diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a szíriai és az ukrajnai válságot az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozataival összhangban kell megoldani. Mint mondta, az utóbbi esetében nincs alternatívája a minszki megállapodások maradéktalan végrehajtásának.

Moavero Milanesi közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök meghívást kapott a líbiai rendezésről november 12-én és 13-án Palermóban megtartandó tanácskozásra. Lavrov elmondta, hogy Moszkva kész részt venni a válság politikai és diplomáciai eszközökkel való rendezésében, de az orosz delegáció szintjéről csak azt követően döntenek majd , hogy megismerik a meghívás részleteit. Dmitrij Peszkov,a Kreml szóvivője szerint eddig nem történtek lépések az orosz elnök palermói látogatásának előkészítésére.

Az olasz diplomácia vezetője megköszönte
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 17:13
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat adatai szerint a Wagner nevű orosz zsoldoshadsereg tagjainak 10 százaléka ukrán
orosz emigráns politikus, üzletember által alapított Oknyomozás-irányítási Központ (CUR) megbízásából. Az újságírók halála miatt Hodorkovszkij fel is számolta a CUR-t, amelynek egyik volt újságírója a nagy-britanniai Szkripal-ügy elkövetésével gyanúsított állítólagos orosz ügynökök kilétének felderítésére indított oknyomozásban is részt vett.

A Wagner magánhadsereget az orosz Szabadság Rádió kapcsolatba hozta Jevgenyij Prigozsin üzletemberrel, aki egyes források szerint közeli barátságban áll Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Az étterem-tulajdonos Prigozsint az ukrán sajtóban "Putyin szakácsaként" is emlegetik. Neve legutóbb egy hete jelent meg az ukrán híradásokban. Arkagyij Babcsenko Kijevben élő orosz újságíró, akinek "meggyilkolását" május végén rendezte meg az SZBU, hogy megóvják egy valódi merénylettől, azt állította a Facebookon, hogy szerinte ő rendelte meg megöletését, amiért kritikus posztokat tett ki róla az internetre.AZ SZBU apparátusvezetője a hétfői interjúban elmondta,
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 16:42
Szkripal-ügy - Ukrán sajtóértesülés: Csepiga irányította Janukovics Oroszországba menekítését
mindketten az orosz katonai hírszerzés fedett ügynökei. Bosirovról kiderítették, hogy valódi neve Anatolij Csepiga. Moszkva következetesen visszautasítja a vádakat.

Az újságíró elmondta, hogy forrásai, akiket nem kívánt megnevezi, azt mondták neki, hogy Csepiga különleges alakulata védelmezte Janukovicsot mezsihirjai rezidenciáján, majd szállította őt a Krím félszigetre, onnan pedig Oroszországba. Kanyev információi szerint ezért a műveletért kapta Csepiga az Oroszországi Föderáció Hőse kitüntetést Vlagyimir Putyin elnöktől.

Kanyev, aki szeptember végén egy ellene készülő vádemeléstől tartva elhagyta Oroszországot, ígéretet tett az ukrán hírportálnak arra, hogy napokon belül nyilvánosságra hozza kutatásainak részleteit Csepigának a Janukovics Oroszországba menekítésében játszott szerepéről.

Ruszlan Kravcsenko ügyész, aki a Janukovics elleni hazaárulási perben a vád képviselője, a Hromadszke érdeklődésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az orosz újságíró állítását. Mint mondta, az
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 07:05
Szkripal-ügy - Az élő Szkripal bemutatását sürgette Londontól az orosz külügyi szóvivő
elkövetésével, azt állítva, hogy mindketten az orosz katonai hírszerzés fedett ügynökei, és a mérgezéshez Novicsok típusú, szovjet fejlesztésű katonai idegmérget használtak. Moszkva elutasítja a vádakat.

A brit, majd a független orosz sajtóban is múlt szerda óta tényállításként terjed az az információ, amely szerint Bosirov nem más, mint Csepiga ezredes, aki kiérdemelte az Oroszországi Föderáció Hőse címet.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken kijelentette: a Kremlnek nincs tudomása arról, hogy Vlagyimir Putyin elnök kitüntetett volna Csepiga nevű személyt. Szavai szerint a gyanúsítottak azonosításával nem a sajtónak és nem is a Kremlnek, hanem az orosz szakszolgálatoknak kell foglalkozniuk, ezeknek pedig lehetőséget kellene kapniuk a Szkripal-ügy kivizsgálásában való részvételre, és kompetens forrásokból kellene hivatalos adatokhoz jutniuk. Emlékeztetett rá, hogy Moszkva a kezdetektől fogva felajánlotta együttműködését Londonnak.

Peszkov hétfőn megismételte, hogy a Kreml a továbbiakban
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 17:24
Kreml: Putyin a haditechnikai együttműködésről is tárgyalni fog Indiában
bombázó izraeli F-16-os harci gépre nyitott tüzet. Az orosz védelmi minisztérium szerint az Il-20-as pusztulásáért a felelősség az izraeli légerőt terheli, amely hibás helymeghatározással és mindössze egy perccel a támadása előtt figyelmeztette a szíriai orosz parancsnokságot. Ez megakadályozta, hogy az orosz gépet biztonságos területre navigálják.

Szeptember 24-én Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte, hogy Damaszkusz két héten belül meg fogja kapni az Sz-300-as rendszert.Vlagyimir Putyin és Aleksandar Vucic szerb elnök kedden esedékes moszkvai tárgyalásairól szólva Peszkov közölte, hogy annak egyik témája a balkáni feszültség megnövekedése lesz, igaz, a több hónapja szervezés alatt lévő vizit azzal nem áll közvetlen összefüggésben.

Az orosz elnöki szóvivő kifejezte a Kreml kívánságát, hogy Macedóniában az ország névváltoztatásáról, valamint EU- és NATO-tagságáról megtartott népszavazás után is minden a törvényesség keretein belül maradjon.

Peszkov értetlenségének adott
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 14:32
1/281
Képek, videók
gyanusítottak.jpg
maroka
2009. február 09. hétfő, 22:12
vito_zoltan__van_ugy_a z_e
menusgabor
2018. október 16. kedd, 19:46
Mert úgy szeret Isten
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 10:10
Úgy gondolom
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:45
Úgy legyen Ámen.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 17. péntek, 10:24
Élj úgy
sanci81
2018. augusztus 01. szerda, 17:38
Bizony Ám. Ugy-Ugy !!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:20
Az angyalok - úgy érzem -
sanci81
2018. július 25. szerda, 18:29
ugy-kene-szeretni.jpg
menusgabor
2018. július 24. kedd, 20:18
zzz csak úgy55.jpg
katka5212
2018. július 14. szombat, 17:03
zzz csak úgy..rajz S Gyul
katka5212
2018. július 08. vasárnap, 10:01
zzz csak úgy india.jpg
katka5212
2018. július 08. vasárnap, 09:59
ha úgy érzed.jpg
sz719eszter
2018. július 07. szombat, 13:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.