Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 14. kedd | 33. hét | 226. nap | 10:57 | Marcell
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lavrov: Moszkva a vele szemben barátságtalan országokkal is kész a kapcsolattartásra
politikát folytatnak velünk szemben. Ezért ha a vezetők szükségét érzik annak, hogy visszatérjenek azokhoz a kérdésekhez, amelyeknek megítélésünk szerint egyesíteniük kell Oroszországot és az Egyesült Államokat, de amelyek bizonyos körökben elutasítást váltanak ki az Egyesült Államokban, akkor ez a találkozó létre fog jönni" - jelentette ki Lavrov.

A miniszter így válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy vajon a Washington által bevezetendő új szankciók dacára is létrejöhet-e egy újabb találkozó Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trum amerikai elnök között.

Lavrov kijelentette, hogy Moszkva amerikai készség esetén hajlandó lenne legalább külügyminiszteri szinten fejleszteni a kétoldalú kapcsolatokat az érdekegyensúly, az egyenlőség és egymás álláspontjának figyelembe vétele alapján.

Az orosz diplomácia vezetője abszurdnak nevezte, hogy az amerikai külügyminisztérium a Szkripal-üggyel kapcsolatban Moszkva felelősségét hangsúlyozza. Washington közölte, hogy augusztus 22-én az angliai mérgezések
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 15:37
Öthatalmi egyezmény született a Kaszpi-tenger jogi státusáról
partmenti állam felelős.

Az egyezmény értelmében hajózni, halászni, tudományos kutatást folytatni és csővezetéket lefektetni a felek által egyeztetett szabályok alapján lehet. A jelentős projektek megvalósításakor figyelembe kell venni a környezetvédelmi tényezőt, a Kaszpi-tenger ökológiai rendszerében okozott kárért az összes fél felelős.

A határozatlan időre szóló egyezmény az összes részes állam parlamenti jóváhagyása és a ratifikációs okmányok letétbe helyezése nyomán lép majd érvénybe,

Vlagyimir Putyin orosz elnök a szertartáson azt hangoztatta, hogy a tenger jogi státusának rendezése alapot teremtett az öt állam együttműködésének elmélyítéséhez. Rámutatott, hogy az ehhez szükséges szabályozási keretet az egyezmény mellett további hat gazdasági, közlekedési és biztonsági szakmegállapodás biztosítja, amelyeket a felek az egyezményen kívül aláírtak.

Haszan Róháni iráni államfő arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyezmény nem állapít meg végleges elválasztó vonalakat a tengeren, ezért
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 14:32
Szíria - Kreml: Putyin és Macron a menekültek hazatérésében való együttműködésről tárgyalt
"Vlagyimir Putyin hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a nemzetközi közösség folytassa a közreműködést Szíria szociális és gazdasági infrastruktúrájának helyreállítása, valamint a menekültek és a lakhelyüket ideiglenesen elhagyni kényszerültek visszatérése terén" - áll a közleményben.

A két vezető méltatta a szíriai Kelet-Gútában júliusban végrehajtott közös humanitárius műveletet, amelynek során - a két elnök megállapodása alapján - 40 tonnányi francia segélyt orosz katonai szállítógépekkel juttattak el Szíriába.

A Kreml sajtóközleménye szerint a két vezető "más témákról" is eszmecserét folytatott.

A francia elnöki hivatal közölte: Macron a telefonbeszélgetés során szóba hozta Putyinnak az Oroszországban terrorizmus címén elítélt, börtönében immár csaknem három hónapja éhségsztrájkoló Oleh Szencov krími ukrán filmrendező ügyét.

"A köztársasági elnök kifejezte Putyin elnöknek aggodalmát amiatt, hogy Szencov egészségi állapota veszélyesen megromlott, és hangsúlyozta annak
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 16:18
Kijev intézkedésre sürgeti Moszkvát a válságos állapotba került éhségsztrájkoló ukrán filmrendező megmentése ér
Az ombudsman erről csütörtökön írt Facebook-oldalán. Denyiszova szavai szerint az ukrán fél kész lenne Szencov esetében bármilyen megoldásra, hogy fogolycsere útján a rendező visszanyerje szabadságát. Oroszország viszont a fogolycsere lehetőségét elutasítja, mert Szencovot saját állampolgárának tekinti.

A kegyelmi kérvényt, amelyet a filmrendező édesanyja írt július közepén Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, átadták megvizsgálásra egy különbizottságnak.

Szencov unokatestvére szerdán hozta nyilvánosságra a Facebookon, hogy a filmrendező hozzá eljuttatott legutolsó levelében azt írta: "érzi, hogy már közeleg a vég". Natalja Kaplan arról számolt be, hogy Szencov szinte már fel sem kel az ágyból.

A héten a bebörtönzött rendező ügyvédje, Dmitro Gyinze, aki a napokban látogatta meg, arról adott hírt, hogy védence nincs jól, pulzusszáma nagyon alacsony, a szíve percenként 40-et ver, és vérszegénység is fellépett nála. Az orosz hatóságok viszont továbbra is azt állítják, hogy állapota
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 15:42
Öt évre ítéltek el egy angoltanárt, aki robbantásos merényletre készült Szentpéterváron
Öt bűntársa közül egyet két, egy másikat pedig két és fél évi szabadságvesztésre ítéltek, amiért nem értesítettéka hatóságokat a készülő terrorcselekményről. A többi bűnrészes esetében később hirdetik ki a verdiktet.

Az egyik legrangosabb orosz ortodox templomban december 16-ra tervezett merényletről elsőként az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) szerzett tudomást és tájékoztatta az orosz hatóságokat. A segítségért Vlagyimir Putyin orosz elnök köszönetet mondott amerikai hivatali partnerének, Donald Trumpnak.

Hírügynökségi beszámolók szerint a merénylet leleplezéséhez az is hozzájárult, hogy Jefimov anyja a rendvédelmi szervekhez fordult. Az elítélt az utolsó szó jogán bocsánatot kért Szentpétervár lakosaitól és elmondta, hogy a terroristák a közösségi médián keresztül szervezték be.Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egy korábbi közleménye szerint az IÁ külföldről irányította a szentpétervári terrorsejtet, a Telegram üzenetküldő szolgáltató alkalmazásával.
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 15:32
Kreml: Moszkva megkapta Trump Putyinhoz intézett levelét
"Valóban megkaptuk a levelet diplomáciai csatornákon keresztül. Arra számítunk, hogy hamarosan eljut az elnöki apparátushoz" - mondta a szóvivő.

A nap folyamán korábban Rand Paul amerikai republikánus szenátor a Twitteren azt közölte, hogy átadta Trump levelét Putyin adminisztrációjának.

Paul hétfőn érkezett Moszkvába, ahol Konsztantyin Koszacsovval, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának elnökével arról állapodott meg, hogy megkezdik az előkészítését a két ország szenátusa külügyi szaktestületei együttes ülésének. A helyszín más lehetőségek akadályoztatása esetén egy semleges ország lehet majd, az időpontot pedig remélhetőleg még az év vége előtt kitűzik.

Vlagyimir Putyin július 27-én kijelentette, hogy akár Washingtonban, akár Moszkvában kész találkozni az amerikai elnökkel. Utalt rá, hogy az orosz fővárosba már érvényes meghívása van Donald Trumpnak. Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője erre válaszul közölte, hogy Trump hajlandó lenne Moszkvában felkeresni az
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 18:10
Volt orosz kormányfőhelyettes: Washington elismerte, hogy Szaakasvili "elszakadt a pórázról"
törvénysértésekre hivatkozva) később megfosztották állampolgárságától.

Az elnöki megbízott sérelmezte, hogy a háború kitörésekor a brit BBC és az amerikai CNN televízió olyan kommentárral mutatta be a déloszét székváros, Chinvali elleni georgiai támadásról orosz operatőrök által készített felvételeket, mintha azok egy Georgia elleni orosz agresszió képsorai lennének."Ármánynak" és "disznóságnak" nevezte, hogy Szaakasvili éppen a pekingi olimpia megnyitójának idejére időzítette a támadást, amikor Vlagyimir Putyin akkori kormányfő éppen a kínai fővárosban tartózkodott, Dmitrij Medvegyev akkori elnök pedig szabadságon volt.

Az orosz hatalmi hierarchiában ma csekélyebb fontosságú beosztásra visszavonultatott, eredetileg a külső hírszerzésből érkezett Ivanov évtizedekig Vlagyimir Putyin elnök egyik legfontosabb szövetségese volt, aki végigjárta az orosz államvezetés kulcsposztjait. Putyin igazgatósága alatt 1998-ban ő lett a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatóhelyettese, majd felettesének
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 18:09
Donald Trump levelet küldött Vlagyimir Putyinnak
"Megtiszteltetést jelentett, hogy átadhattam DonaldTrump elnök levelét Vlagyimir Putyin elnöknek" - fogalmazott a kentuckyi szenátor.

A levél - mint aTwitter-üzenetbőé kitűnt -a két vezető közötti "további megbeszélések" fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy olyan területeken lehetne együttműködni, mint a terrorizmus elleni küzdelem, a két ország törvényhozói közötti párbeszéd erősítése és a kulturális csere felújítása.

A Fehér Ház egyelőre nem kommentálta Rand Paul közleményét.

A kentuckyi szenátor a napokban tett látogatást Moszkvában amerikai törvényhozók küldöttsége élén. Donald Trump elnök levelét orosz partnereinek adta át, mivel Vlagyimir Putyin nem tartózkodott Moszkvában.

Rand Paul hétfőn azt jelentette be, hogy orosz törvényhozók küldöttsége elfogadta a meghívást az amerikai törvényhozásba.

A szenátor az amerikai elnök Oroszországgal kapcsolatos politikájának egyik legfőbb támogatója. Júliusban, Donald Trump és Vlagyimir Putyin helsinki csúcstalálkozója előtt
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 17:20
Egy dél-romániai férfit gyanúsít a rendőrség Elie Wiesel szülőházának a meggyalázásával
rendőrség hozzáfűzte: rongálás és antiszemita nézetek terjesztése miatt folytatódik az ügyészség által felügyelt vizsgálat a gyanúsított ellen.

Elie Wiesel múzeumként berendezett máramarosszigeti szülőházának homlokzatán szombat hajnalban jelentek meg rikító, vörös festékkel felmázolt gyalázkodó feliratok. Az egyik falfirka közvécének nevezi az emlékházat, egy másik szerint "a zsidó már a pokolban van Hitlerrel", a harmadik pedig egy Angela Merkel német kancellárnak, Donald Trump amerikai elnöknek és Vlagyimir Putyin orosz államfőnek címzett obszcén káromkodás.

Az emlékház meggyalázása nemzetközi visszhangot váltott ki, és a washingtoni holokauszt múzeum, valamint a Nemzetközi Auschwitz Bizottság illetékesei a román hatóságokat is felelőssé tették az antiszemitizmus megnyilvánulása miatt.

Az 1928-ban Máramarosszigeten született, 2016-ban New Yorkban elhunyt Elie Wiesel munkássága nyomán számos országban a tananyag és a közbeszéd részévé vált a holokauszt tanulságainak levonása. Egyaránt
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 15:29
Harmadik országban találkozhatnak az orosz és az amerikai szenátus külügyi bizottságai
"Megállapodtunk, hogy bizottságaink teljes összetételben megtartandó találkozóját egy harmadik országban rendezzük meg" - mondta Paul, rámutatva, hogy hétfői moszkvai megbeszélései fontosak voltak az előkészítés szempontjából.

A javasolt megbeszéléseket a jelek szerint azért kellene semleges területen lefolytatni, mert Konsztantyin Koszacsov, az orosz felsőház külügyi bizottságának elnöke egyike azoknak a Vlagyimir Putyin elnök szűkebb szövetségesi köréhez tartozónak tekintett 24 személynek, akik ellen Washingtonban áprilisban szankciókat vezettek be, és akik nem utazhatnak be az Egyesült Államokba. Igaz, június végén - július elején, amikor egy másik amerikai republikánus törvényhozási delegáció kereste fel Szentpétervárt és Moszkvát, orosz részről gesztusként egy tiltólistán lévő amerikai honatyát beengedtek Oroszországba.

Paul szenátor washingtoni látogatásra hívta meg az orosz külügyi bizottság tagjait a parlamentközi párbeszéd folytatására, amelynek fontosságát mindkét fél
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 14:51
Medvegyev: katasztrofális következményei lehetnek Georgia NATO-csatlakozásának
hangot adott véleményének, miszerint a "Georgia és Dél-Oszétia közötti konfliktust" 2008-ban "meg lehetetett volna előzni", mert "nem volt elkerülhetetlen".

Medvegyev arra reagált, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár július 12-én megerősítette az atlanti szövetség szándékát Georgia felvételére. Stoltenberg a belépés lehetséges dátumát nem nevezte meg.

A NATO vezetői a 2008 áprilisában megtartott bukaresti csúcstalálkozón kilátásba helyezték, hogy idővel Ukrajna és Georgia a NATO tagja lesz. Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, hogy Moszkva "rendkívül negatív módon" viszonyulna az ukrán és a georgiai NATO-tagsághoz.

A georgiai-orosz, avagy a dél-oszétiai háború 2008. augusztus 7-én tört ki, amikor Moszkva katonai erővel lépett fel Tbiliszi ellen, miután Georgia megpróbálta fegyverrel visszahódítani a szakadár Dél-Oszétiát. Utóbbi a konfliktus nyomán, Georgia egy másik szakadár területével, Abháziával együtt, önhatalmúlag kinyilvánította függetlenségét.

Ezt Oroszországon kívül alig néhány
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 11:51
Moszkvában elutasították a népszavazás-kezdeményezést a nyugdíjkorhatár emeléséről
fel.

Oroszországban - pontosabban akkor még a Szovjetunióban - 1932-ben állapították meg a nyugdíjkorhatárt, amelyhez azóta nem nyúltak. A reformmal szemben - a szovjet korszakban elért szociális vívmányokhoz való ragaszkodás mellett - sokakban az kelt felháborodást, hogy a felemelt nyugdíjkorhatár a férfiaknál eléri a jelenlegi várható élettartam határát.

A tervezett nyugdíj-korhatár miatt az elmúlt hetekben több nagyvárosban tüntettek - megmozdulások várhatók ezen a hétvégén is -, csökkent Vlagyimir Putyin elnök népszerűsége és konfliktusok jelentkeztek a kormányzó Egységes Oroszország pártban.

Újraválasztása és újabb beiktatása után, májusba, Putyin rendeleteket adott ki, amelyeknek célja egyebek között a gazdaság fellendítése, az életszínvonal látványos emelése és szociális ellátás javítása a következő hatéves elnöki ciklusban. Az utasítások megvalósításához azonban a büdzséből - a kormányzat által elismerten - 8 ezer milliárd rubel hiányzik. (Egy rubel jelenleg mintegy 4,40 forintot ér.)
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 19:03
1/276
Képek, videók
kapcsolattartás.jpg
sarkadykati
2012. április 27. péntek, 03:39
Ti, földi országok,.jpg
katalin_53
2018. július 18. szerda, 07:55
tovább jutó országok.jpg
maroka
2017. május 12. péntek, 15:08
Vannak orszagok...
borigit
2016. június 21. kedd, 11:08
Brics országok.jpg
megyerimihaly
2015. november 23. hétfő, 19:38
Vannak orszagok....
borigit
2014. október 27. hétfő, 10:32
országok - adók.jpg
meki77
2013. február 20. szerda, 08:06
országok.jpg
maroka
2013. január 22. kedd, 14:32
országok - adók ....jpg
dnemethk
2013. január 11. péntek, 19:13
utazásaim más országokba
csilla663
2010. augusztus 29. vasárnap, 11:13
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.