Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:42 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brit parlamenti jelentés: nemzetbiztonsági érdekeket sért az orosz korrupciós pénzek átmosása Londonon
több mint a 20 százaléka "orosz egyénekhez" kötődik.

Az alsóházi bizottság jelentése szerint azonban valószínűleg ez is "csupán a jéghegy csúcsa", hiszen e becslések csak a szabad hozzáférésű forrásokból beszerezhető adatokra épülnek.

A jelentés szerint a brit kormány "robusztus" intézkedésekkel reagált ugyan a Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal ellen március elején Angliában elkövetett mérgezéses támadásra, ám "az erőteljes retorika ellenére Vlagyimir Putyin orosz elnök és szövetségesei ugyanúgy folytathatják korrupt módon szerzett vagyonuk elrejtését és átmosását Londonban, mintha mi sem történt volna".

A londoni alsóház külügyi bizottsága szerint ezek a vagyonok, amelyeket "a Kreml bármikor igénybe vehet", közvetlenül és közvetve segítik Putyinnak a szabályokra épülő nemzetközi rendszer felforgatására irányuló kampányát. A jelentés szerint mindez árt Nagy-Britannia szövetségeseinek is, emellett a brit külpolitika nemzetközi érdekérvényesítő
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 14:31
Vb-2018 - Orosz lap: a labdarúgó-vb ellen készülő terrortámadásokat akadályozott meg az FSZB
Az újság az FSZB-re hivatkozva azt írta, hogy az őrizetbe vett személyek közép-ázsiai országok állampolgárai, akik az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet utasításait követték. Elfogásukban szerepe volt az orosz, a tádzsik és a kirgiz belügyi szervek együttműködésének.

Bérelt lakásaik átkutatása során a szakszolgálatok nagy hatóerejű, roncsoló elemekkel megtöltött, házi készítésű robbanószerkezeteket, detonátorokat, gépkarabélyokat, sorozatlövő pisztolyokat és kézigránátokat foglaltak le. A lap szerint a gyanúsítottak forgalmas helyeken elkövetett robbantásokkal akarták megakadályozni a szurkolók beutazását.

Oleg Sziromolotov hadseregtábornok, orosz külügyminiszter-helyettes pénteken arról számolt be, hogy az orosz biztonsági szolgálatok olyan terrorcsoportokat tettek ártalmatlanná, amelyek robbantásokat készültek végrehajtani Moszkvában az úgynevezett Halhatatlan Ezred Győzelem napi felvonulásán.

A "Halhatatlan Ezred" menetében - a második világháború veteránjainak portréját vivő
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Az amerikai külügyminisztérium elítélte a Krímbe vezető kercsi híd megépítését
A washingtoni nyilatkozat hangsúlyozza, hogy a Krímbe vezető hidat Oroszország az ukrán kormány beleegyezése nélkül építette meg, a Krím félsziget pedig Ukrajna része.

Az amerikai külügyminisztérium állásfoglalása szerint a híd megépítése nem csupán arra irányuló kísérlet, hogy Oroszország megszilárdítsa a Krím törvénytelen elcsatolását és megszállását, de a Kercsi-szoroson áthaladó hajók méretének korlátozásával akadályozza a hajók áthaladását az azovi-tengeri ukrán kikötőkbe.

A külügyi tárca nyilatkozata - miután emlékeztetett rá, hogy korábban Washington a hídépítésben résztvevő számos természetes és jogi személyt is szankciókkal sújtott - ismételten leszögezte, hogy a büntető intézkedések mindaddig érvényben maradnak, amíg Oroszország vissza nem adja a Krímet Ukrajnának.

"Még egyszer megerősítjük elkötelezettségünket Ukrajna szuverenitása és területi épsége mellett" - hangsúlyozta az amerikai külügyminisztérium.

Az Oroszországból a Kercsi-szoroson át a Krím félszigetre vezető 19
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:11
EU: a Kercsi-szoroson átívelő híd megépítése Ukrajna területi egységének megsértése
Az unió szerint a híd megépítése a jogtalanul elcsatolt félsziget orosz integrációját célozza, és tovább növeli az anyaországtól való elszigeteltségét. A híd továbbá korlátozza a hajók áthaladását a Kercsi-szoroson át az Azovi-tengeren található ukrán kikötőkbe.

Az Európai Unió továbbra is a nemzetközi jog megsértésének tartja és elítéli a Krím és Szevasztopol illegális elcsatolását - tették hozzá.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden avatta fel az orosz szárazföldről a Kercsi-szoroson át a Krím félszigetre vezető 19 kilométeres híd közúti felének a személyforgalom számára megépített részét.

A Krímet a 2014-ben megtartott helyi népszavazás eredményére hivatkozva csatolták Oroszországhoz. Az ENSZ-tagállamok túlnyomó többsége nem ismerte el ennek a lépésnek a jogosságát.
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:05
Orbáni dilemmák
már csak az orbáni rendszer veszteseinek tartják magukat, ha nem is megmentőre várnak, de legalább arra, hogy valamely politikai erő artikulálja élethelyzetüket. Ahogy a dolgok most állnak, bizony megtörténhet, hogy ezt is Orbán Viktor végzi el helyettük. Ha úgy tetszik, putyini módra.

Egy dologban másolhatná Putyint is
Merthogy Oroszországban ilyesmi történik. Az ottani példátlan részvétel mellett megtartott államfőválasztáson a résztvevők hetven százaléka nem csak azért szavazott Vlagyimir Putyinra, mert a gorbacsovi és jelcini idők után visszaadta az oroszok önbecsülését a nemzetközi színtéren való sikeres akciók révén. Nem csak azért, mert sok-sok milliónyi embert megmozgató demonstrációkon évről évre ünnepelhetik az emberek a frontokon halált halt családtagjaikat. Nem csak amiatt, mert országlásának ideje alatt látványos beruházásokat hajtottak végre. Nem egyszerűen azért, mert büntetőeljárások sokaságát indították a korrupt csinovnyikok ellen. De legfőképpen azért, mert az infláció
tinka1951, 2018. május 08. kedd, 06:12
Külföldi sajtó Magyarországról - Amerikai lapok az esetleges brüsszeli szankciókról és az erős vezetőkről
"erős emberek" jelentek meg.

Első számú példaként a szerző az Egyesült Államokat emeli ki, ahol az utóbbi évtizedek óriási társadalmi változásai, a gazdasági válság, a városi bűnözés és az értelmetlen külföldi háborúk miatt megnőtt az igény egy olyan kemény hangnemet használó vezetőre, aki képes megleckéztetni a bizonytalankodó liberálisokat.

Donald Trump amerikai elnökhöz hasonló vezetőt a világ minden táján találni. A Time szerint a trend legjellemzőbb képviselője az Oroszországot irányító Vlagyimir Putyin, de a lap hosszan sorolja a példákat Kínától és a Fülöp-szigetektől kezdve, Egyiptomon és Szaúd-Arábián át Venezueláig és Törökországig.

"Az erős ember figurája Európa szívében is újra megjelent", Orbán Viktor személyében - írja az amerikai magazin, felidézve, hogy az illiberális demokrácia rendszerét követő magyar miniszterelnök nemrég újabb választást nyert meg.

Orbán világában "a veszély a muszlim migránsoktól és a liberális nyugati demokráciák értékeinek olyan védelmezőitől
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 14:51
Ukrán válság - Holland cégek ellen nyomoznak az Oroszországgal szembeni uniós szankciók megsértése miatt
A vádhatóság pénteki tájékoztatása szerint hét cég ellen folyik eljárás Hollandiában, amelyek például cölöpverő gépeket szállítottak a Kercsi-szorosba épülő 19 kilométeres híd építéséhez.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég arról számolt be, hogy a presztízsberuházásként kezelt közúti és vasúti híd még szeptember vége előtt elkészül.

Az Európai Bíróság korábban kimondta, hogy Oroszország a nemzetközi jog megsértésével csatolta el Ukrajnától a fekete-tengeri félszigetet 2014-ben, a hídépítés pedig ugyancsak sérti Ukrajna területi integritását. A holland ügyészség szerint ezért az is törvénysértésnek számít, ha európai cégek segítik az építkezést.

Az Európai Unió 2014-ben rendelt el büntetőintézkedéseket orosz, illetve oroszbarát ukrán személyek ellen Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi épségének aláásása miatt.
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 13:51
Iráni atomprogram - Lavrov: Izrael Irán elleni bizonyítékai egy korábbi periódusra vonatkozhatnak
mondta, a Teheránnal kötött paktumért "végül nagyon nagy árat fogunk fizetni". Reményét fejezte ki, hogy Oroszország, amelyben ma is él a második világháború emlékezete, "világos és egyértelmű" választ fog adni, amikor az iráni vezetés Izrael megsemmisítésével fenyegetőzik.

Szocsi sajtóértekezletén Lavrov azt hangsúlyozta, hogy az iráni atomalku esetleges felmondása egy nagyon fontos eszköz elvesztését jelenti majd a nukleáris fegyverek elterjedése elleni nemzetközi küzdelemben. Utalt rá, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a Benjámin Netajahuval folytatott telefonbeszélgetése során azt hangoztatta, hogy az iráni atomprogram ügyében elfogadott közös cselekvési tervet "valamennyi félnek maradéktalanul tiszteletben kell tartania".

Lavrov azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy a szíriai et-Tanfban és er-Rukbanban található menekülttáborok környékén katonai kiképzésben részesíti a kormányellenes militánsokat, hogy azok a tűzszüneti megállapodás ellenére is folytassák a harcot. Az állította, hogy
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 16:42
A Momentum Mozgalom meghirdette "a kiegyezés politikáját"
Fidesznek, aki szerint Magyarország Európához tartozik. A kormány arra játszik, hogy kritikusai ne legyenek útban, távozzanak külföldre. Pedig Brüsszelt nem megállítani kell, hanem utolérni - hangoztatta.

Ők itthon maradnak, nem félnek - jelentette ki Cseh Katalin, aki arról is beszélt, hogy nem a kormánynak akar szülni, hanem a szerelmének.

Soproni Tamás, a Momentum Mozgalom egy másik elnökségi tagja kiemelte, fáj neki, hogy milliókkal elhitették: Magyarország szövetségese nem Európa, hanem Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Egyre kevesebb a független újság, a propaganda sokak napi valósága - vélekedett. Szerinte a rezsim álvalósággal felel a problémákra.

A propaganda háborús termék, de ők nem szállnak harcba. Nem több fegyverre van szükség, hanem bizalomra és békére - jelentette ki Soproni Tamás, arra biztatva a jelenlévőket, hogy támogassák anyagilag az általa függetlennek nevezett sajtót, és terjesszék azt a falvakban.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament aktivistája szerint az
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 21:32
Iráni atomprogram - Putyin és Netanjahu megvitatatta az atomalkut
Putyin és Netanjahu hétfőn későn este, izraeli kezdeményezésre beszélt egymással.

"Vlagyimir Putyin megerősítette Oroszország álláspontját - a tervet, amelynek elsőrendű jelentősége van a nemzetközi stabilitás és biztonság szempontjából, minden félnek maradéktalanul tiszteletben kell tartania" - áll a közleményben.

A két vezető emellett eszmecserét folytatott a közel-keleti helyzetről, egyebek között a szíriai fejleményekről.

Netanjahu hétfőn azzal vádolta meg iránt, hogy hazudott, és tovább dolgozott a nukleáris fegyver kifejlesztésén. Az izraeli kormányfő kijelentette, hogy Izraelnek birtokába jutott az iráni titkos atomarchívum. Állítása szerint a korábbi atomprogram vezetői más szervezeti egységek keretében tovább dolgoztak. Felszólította Donald Trump amerikai elnököt, hogy "megfelelő döntést" hozzon a közeli napokban, amikor a 2015-ben aláírt nemzetközi atomalku megújításáról hoz határozatot.

A megállapodásban az iszlám köztársaság kötelezettséget vállalt atomprogramjának
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 08:41
A Telegram blokkolása ellen tüntettek Moszkvában
Google, a Microsoft, a Facebook, a Twitter, a Yahoo, a Yandex, a VKotaktye, az Odnoklassznyiki és más társaságok 18 millió IP-címét blokkolta, zavart okozva számos szolgáltató működésében.

A Telegram továbbra is kiáll a magánkommunikáció sérthetetlensége mellett és azt ígérte, hogy a tilalom ellenére is fenntartja a messenger üzemképességét Oroszországban.

A moszkvai tüntetők a Telegram logójára utaló papírrepülőgépeket röptettek, valamint egyebek között a szólás szabadságát éltető és a "cár" - Vlagyimir Putyin elnök - távozását sürgető táblákat emeltek a magasba. A részvevők elsősorban a Roszkomnadzor megszűntetését, az államnak az internetre gyakorolt befolyásának korlátozását és a büntető törvénykönyv azon rendelkezéseinek eltörlését követelték, amely alapján az állampolgárokra büntetés szabható ki a közösségi médiában közzétett posztjaik miatt.

A moszkvai rendőrség szerint az Oroszország Libertariánus Pártja által szervezett megmozduláson 7,5 ezren vettek részt.Az eseményen felszólalt
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:20
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
egyszer egy vadnyugat'-ban láthatóhoz kísértetiesen hasonló módon megvalósított ,,árverési eljárásokban" biztosították a ,,mi kutyánk kölykei" számára, hogy akkora földbirtokokhoz jussanak, mint amekkorával még Károlyi Mihály sem rendelkezett, anno!
8. ...Paks II. megvalósítása reményében AKKORA ADÓSSÁG-CSAPDÁBA juttatták az országot, amiből meglehet, 100 ÉV MÚLTÁN SEM FOGUNK TUDNI KIKECMEREGNI! — Ennek okán pedig LEPAKTÁLTAK egy kiszámíthatatlanul ravasz, hidegvérűen kegyetlen kényúrral (Vlagyimir Putyin), aki mellett MÉG JOSZIF VISSZARIONOVICS SZTÁLIN IS CSAK A DÍVÁNY ALATT MERNE MEGHÚZÓDNI!...

Mindezeken túlmenően, a hatalom mindenáron való megtartása érdekében...
● URALMUK ALÁ GYŰRTÉK ÉS LEPLEZETLENÜL SZÓCSÖVÜKKÉNT HASZNÁLJÁK...
a) ...az MTI-t (Magyar Távirati Iroda)
b) ...az ÁLLAMI KÖZSZOLGÁLATI RÁDIÓT és TELEVÍZIÓT
● Strómanokon keresztül TULAJDONOLJÁK ÉS POLITIKAI MANIPULÁCIÓS CÉLRA ,,HASZNOSÍTJÁK" A VIDÉKI SAJTÓORGÁNUMOK 90-95%-át!
foxworkinspace, 2018. április 05. csütörtök, 21:21
1/270
Képek, videók
nemzetbiztonsagbt.jpg
picurcica
2007. augusztus 09. csütörtök, 20:12
Nemzetbiztonság Bt. v2.hu
finike
2007. június 18. hétfő, 17:12
Nemzetbiztonság Bt.hu.jpg
finike
2007. április 01. vasárnap, 10:01
Szergej Vasziljevics Lukj
sanci81
2018. április 12. csütörtök, 18:32
SZERGEJ A BOSZORKA.gif
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:41
Szergej A BOSZORKA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:40
SZERGEJ A BOSZor-KA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:34
SZERGEJ NEM SIRATLAK-.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:58
SZERGEJ NEM SIRATLAK.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:55
SZERGEJ NEM SIR.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:52
SZerGEJ JESZENYIN NEM S
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:49
Szergej Nariskin Állami D
megyerimihaly
2014. szeptember 17. szerda, 20:54
szergej jeszenxin ..ősz.j
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:30
szergej1.gif
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 14:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.