Regisztráció  Belépés
2018. július 19. csütörtök | 29. hét | 200. nap | 00:08 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Továbbra is elkerül minket a kánikula
Továbbra is elkerül minket a kánikula

A következő napokban sem várható kánikula, de meleg marad az idő. Elszórt záporok, zivatarok tarkíthatják a napos-gomolyfelhős időt.

Itt a július, de a térségünkben uralkodó északias áramlásnak köszönhetően az igazi kánikula eddig elkerült bennünket. A következő napokban sem várható jelentős melegedés, jellemzően 30 fok körül vagy kevéssel az alatt alakulhatnak a délutáni maximumok. Emellett elszórt záporok, zivatarok színesíthetik időjárásunkat.

Vasárnap már naposabb időben bízhatunk, de még gyakran zavarhatják meg a felhők a napsütést. A délután megnövekvő gomolyfelhőkből főként az ország keleti felén és néhol a Dunántúl déli tájain készülhetünk elszórtan záporokra, zivatarokra. Heves viharok nem lesznek jellemzőek, de egy-egy kiadós felhőszakadással, apró-szemű jéggel kísért zivatar előfordulhat. Az északias irányú
taltos1, 2018. július 07. szombat, 23:33
Friss lista: ennyit adózik Orbán, Rogán és a többiek!
egy picivel kevesebb jövedelmet vallott be, a 18,7 millió forint után 18,3 milliót, amire 2,7 millió forint adót fizetett - derül ki a kormany.hu-n elérhető dokumentumból.

A miniszterek körében a legkevesebb adót továbbra is a pénzügyminiszter, Varga Mihály fizeti be az államkasszába köszönhetően az adócsökkentő tételeknek, ami esetében 5,28 milliót tesz ki. A 15,9 milliós jövedelem után 1,6 millió forintot utalt az államkasszába Varga. Hasonló nagyságrendű adót, 1,9 milliót fizetett Pintér Sándor belügyminiszter, akinek bevallott jövedelembe megegyezik az előző évi 13,2 millió forinttal.

Fotó: MTI Fotó: MTI
A most közzétett listában hirtelen megnőtt a vagyonos miniszterek száma. 2016-ban a topjövedelme Trócsányi László igazságügyi miniszternek volt, 25,9 millió forint, amit tavaly 27,9 millióra növelt, így 4,1 milliós adófizetési kötelezettsége keletkezett. Nála mostanra 3 miniszter is nagyobb jövedelmet vallott be.

Palkovics László majdnem 40 milliós összevont
tinka1951, 2018. június 28. csütörtök, 10:47
Krónika 6. rész (napirend után)
A Ház nem vette tárgysorozatba a Jobbik alaptörvényt módosító előterjesztését, valamint az MSZP javaslatát sem, amely az egykori devizahitelesek végrehajtási eljárását érinti.Napirend után:

Székely Sándor (DK) a munkaerőhiányról beszélt. Kijelentette: a kormány nem a munkaalapú társadalom létrehozásáért dolgozik, és kifogásolta a munka törvénykönyvének a dolgozókra hátrányos elemeit.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint két gyermek vállalása Magyarországon egyenlő a szegénységgel, ezt adatokkal támasztotta alá.

Frakciótársa, Z. Kárpát Dániel a "magyar megmaradást" szolgáló Alfa Szövetség működésére hívta fel a figyelmet, amely bajba jutott anyák gyermekvállalását segíti. Szorgalmazta a szövetség támogatását.

Demeter Márta (LMP) arra várt választ, hogy Magyarország milyen segítséget nyújt a migráció megelőzéséhez. Bírálta a letelepedési kötvények rendszerét, szerinte bűnözők is letelepedési engedélyt kaptak.

Szávay István (Jobbik) szerint Szerbia Délvidék
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 17:22
Kamatdöntés - Elemzők: még legalább egy évig maradnak a laza monetáris kondíciók
környezet egyre kevésbé támogatja - fűzte hozzá.

Rámutatott: bár a gyenge inflációs nyomás miatt a Fed lassú ütemben folytathatja a kamatemeléseket, míg idén decemberig folytatódik az Európai Központi Bank (EKB) eszközvásárlási programja havi 15 milliárd euró összeggel, kamatemelésre pedig 2019 második feléig nem lehet számítani. Ezalatt pedig a hazai kockázati felárak is tovább szűkülhetnek a külső sérülékenység érdemi csökkenésének köszönhetően - mutatott rá a Takarékbank elemzője.

Jobbágy Sándor, a CIB elemzője is úgy ítélte meg: a laza monetáris kondíciók normalizálása legkorábban 2019-ben kezdődhet el.

Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője szerint "meg kell barátkozni" a 318-325 forint/eurós sávval, a hosszabb távú technikai kép alapján egyelőre nem várható, hogy tartósan vissza tudna térni a jegyzés a korábbi kereskedési tartományokba. Nem zárható ki, hogy a következő időszakban tovább gyengül a forint, akár a 330-as szintet is elérheti - tette hozzá.

Nyeste Orsolya, az Erste
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 18:03
Krónika 3. rész (államközi egyezmények)
Magyar-kínai egyetértési megállapodás diplomáciai célú ingatlanok vásárlásárólMenczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára elmondta: a javaslat rendezi a hosszú ideje napirenden levő, Magyarország pekingi nagykövetsége részére bérelt ingatlan megvásárlását, valamint a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségi rezidenciájával szomszédos, Benczúr utcai ingatlan tulajdonjogának kérdését. Közölte: a nemzetközi szerződés a budapesti és pekingi ingatlanok kérdését összekötve mindkét fél számára kölcsönösen előnyős módon rendezi az érintett diplomáciai ingatlanok helyzetét. A tárgyalások eredményeként a felek egyaránt hozzájárulnak az érintett ingatlanok adó- és illetékmentes megvásárlásához - tette hozzá.

Hörcsik Richárd, a Fidesz vezérszónoka a magyar-kínai kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta és a Fidesz nevében a támogatta a javaslatot.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik vezérszónoka logikusnak,
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 13:31
Krónika 4. rész (államközi egyezmények)
Magyarország támogatta a Moldovával kötött társulási és vízummentességi megállapodást is - emelte ki.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) azt mondta, hogy egy technikai jellegű kiegészítésről van szó, ugyanis a horvát uniós csatlakozást követően több EU-s megállapodást is ki kell bővíteni. Hangsúlyozta, hogy a dokumentum közel három évvel azt követően került a magyar parlament elé, hogy azt Brüsszelben elfogadták.

Gurmai Zita (MSZP) jelezte, hogy frakciója támogatja a javaslatot.

Ezt követően Lezsák Sándor levezető elnök lezárta az általános vitát.

Ki kell bővíteni a Jordániával kötött légiközlekedési megállapodástA Ház ezután áttért az EU és a Jordán Hásimita Királyság között létrejött euromediterrán légi közlekedési megállapodásról készült jegyzőkönyv kihirdetésének tárgyalására.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára újfent azt hangsúlyozta, hogy a megállapodást Horvátország uniós csatlakozása miatt kell kibővíteni.

Balla Mihály (Fidesz)
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 13:11
Krónika 6. rész (azonnali kérdések, kérdések)
rendre utasította, nem állapíthat meg tényeket, erre ugyanis jogosultsága.

"Mélységes tisztelettel kérem, ennek feleljen meg" - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

"Igyekszem, képviselő úr, igyekszem" - reagált Latorcai János.

Kérdések

MSZP: mit tesz a kormány a légszennyezés ellen?

Varga László (MSZP) azt kérdezte, hogy a kormány mit akar tenni a légszennyezés csökkentésének érdekében. Hangsúlyozta, hogy például Miskolcon és környéke nagyon régóta küzd a problémával.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára azt felelte, hogy 2011-ben indítottak egy programot a szálló por kibocsátása ellen, amelynek során összesen 160 milliárd forintot használtak fel. Kiemelte a Fűts okosan kampányt is, amelynek szintén vannak a légszennyezés elleni elemei.

LMP: mikor dönt a kormány a CEU-ügyben?

Ungár Péter (LMP) azt kérdezte, hogy a kormány mikor hoz döntést a CEU-ügyében. A képviselő véleménye szerint a kabinet csak az időhúzásban érdekelt, ugyanis az egyetem minden neki
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 18:22
Kajak-kenu Európa-bajnokság - Belgrád 2018 évben
3:57.355
.......
Kozák Danuta 200 m kajak
- Női 2-es kajak 500 m - 1:39.447
Medveczky Erika, Csipes Tamara
.......

BRONZÉREM
- Női 2-es 1000 m kajak - 3:36.271
- Pupp Noémi; Csipes Tamara
- Férfi 4-es 200 m kajak - 1:19.939
.......
Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István
- Férfi 4-es kajak 500 m. 1:01:380
Dudás Miklós; Molnár Péter; Totka Sándor; Kuli István

- Balla Virág 200m kenu
.......
- Férfi 2-es kajak 200 m
Balaska Márk; Birkás Balázs

4. hELY
Lakatos Zsanett
maroka, 2018. június 10. vasárnap, 16:56
Kajak-kenu Eb - Három arany és összesen öt magyar érem vasárnap délelőtt
Az első fináléban, az új olimpiai számban, férfi K-4-ben a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István összeállítású magyar egység jól rajtolt, s a világbajnok németekkel, a vb-2. spanyolokkal, valamint az oroszokkal hamar kivált a mezőnyből. Féltáv után aztán a németek és a spanyolok elléptek riválisaiktól, a magyarok pedig tartották a harmadik helyet, s bronzérmesként értek a célba. Az aranyéremről mindössze 14 ezredmásodperc döntött a spanyolok javára.

"Elégedettek vagyunk, várható volt, hogy a németek és spanyolok uralják majd a futamot, ők már régóta együtt versenyeznek" - mondta Kuli.

Tótka szerint jobban teljesítettek, mint az előfutamban - ahol szintén harmadikként értek be a spanyolok és a németek mögött -, és nagyon elfáradtak.

"Tudunk még fejlődni" - jelentette ki ugyanakkor.

A négyes tagjai többfordulós válogatás után kerültek a hajóba, s Hüttner Csaba szövetségi kapitány az Eb előtt azt mondta, a belgrádi teljesítmény alapján dönt arról, egyben marad-e ez a
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 12:51
Krónika 10. rész (alkotmánymódosítás, napirend után)
Fidesz: a módosítás közös nemzeti ügy

Közös nemzeti ügynek nevezte az alaptörvény-módosítást Ovádi Péter (Fidesz), a nemzeti szuverenitás megerősítésének fontosságát hangsúlyozva.

Mint mondta, alkotmányos identitásunk, keresztény kultúránk, biztos jövőnk érdekében "minden lehetséges jogi eszközt meg kell adni a kormánynak", utalva arra, noha az ellenzék egyszer már megakadályozta ezt a módosítást. Hozzátette: a nemzeti konzultáció és a választás eredménye is azt mutatja, hogy egyértelmű a kötelező betelepítési kvóta elutasítottsága.

A képviselő bevett nemzetközi jogi alapelvként említette, hogy az államnak jogában áll eldönteni, ki él a területén, hangsúlyozva, hogy a most tárgyalt módosítás szükséges Magyarország megvédéséhez, hiszen azegyértelműsíti a jogszabályi környezetet és visszaverhetővé teszi a Brüsszelből érkező támadásokat.Jobbik: önmagában nem elég a módosítás

A jobbikos Varga-Damm Andrea szerint az általa árnyékbokszolásnak nevezett módosítás önmagában nem
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 18:57
Krónika 9. rész (GDPR)
bizonytalanságban tartanak 10 millió állampolgárt, 1,7 millió vállalkozót és kkv-t, több mint 60 ezer civil szervezetet.

Szóvá tette, hogy az egész javaslat mindössze hat paragrafusból áll, amiből kettő a hatályba léptetési. "Egyoldalas papírfecnit" nyújtottak be törvénymódosító javaslatként - jegyezte meg. Az ellenzéki politikus szerint néhány hónap múlva talán majd sikerül beterjeszteni a további szükséges módosításokat is.

Fidesz: a magyar jogszabályok messze megelőzték az európaiakat

Hadházy Sándor (Fidesz) szerint súlyosnak tűnő kritikák hangzottak el, de ez a tényekkel nincs összhangban. A magyar adatkezelési jogszabályok messze megelőzték az európai jogszabályokat. Egy "papírfecninek" tűnő módosításra van szükség, hogy a jogharmonizációs feladatot be tudják fejezni - közölte. Kiemelte, a bírságok mértékének radikális növelését, ami 20 millió forint helyett 20 millió euró lehet a jövőben. Javasolta, hogy a Fideszhez hasonlóan, a képviselők támogassák a
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 18:25
Krónika 8. rész (Stop Soros)
Bősz Anett: a gyűlölet helyett válasszuk EurópátBősz Anett (független) az Orbán Viktor által hirdetett régi vágású kereszténydemokrácia érvényesülését kérte számon az indítványon, amely szerinte nélkülözi a kereszténység legfőbb parancsát, a felebaráti szeretetet.

Önök bűnözőkként tekintenek azokra, akik emberségesen bánnak felebarátaikkal - mondta a törvénycsomag támogatóiról, reményét fejezve ki, hogy a kirekesztő nacionalizmus, a bezárkózás és a gyűlöletkeltés helyett ők is Európát és az Európai Uniót választják.

Mint mondta, nem csupán emberiességi, elvi és szakmai alapon utasítják el "a kormány civileket megbélyegző, keleti autoriter rendszereket idéző" tervezetét, hanem azért is, mert az szembemegy az alapvető európai értékekkel, az alapvető emberi jogokkal és a demokratikus értékekkel.Jobbik: zárják le végleg a kötvényprogramot!A jobbikkos Z. Kárpát Dániel azt kérdezte, hajlandó-e a kormány végleg lezárni "a magyar történelem egyik legnagyobb
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 16:42
1/176
Képek, videók
Tehát továbbra is mindenk
katalin_53
2018. május 24. csütörtök, 12:02
0 továbbra is.gif
zskadi
2010. május 02. vasárnap, 15:12
Továbbra is
dunco
2008. április 23. szerda, 13:59
Vadaspark továbbra is
majorkaj
2007. október 27. szombat, 18:10
továbbra is Kapolcs
veronikavarosi
2006. június 04. vasárnap, 21:31
0 a kánikula kujtya söröh
lovaszmarika
2018. július 01. vasárnap, 18:08
Újra itt a kánikula!
anna4459
2017. augusztus 15. kedd, 07:49
Kánikula!.jpg
donmolnarmeister
2017. augusztus 05. szombat, 17:28
kanikula-05-aj.jpg
mircsimarcsi
2017. augusztus 04. péntek, 18:27
kánikula-tengerpart-re gge
lilagondolatok
2017. augusztus 03. csütörtök, 11:47
kánikula-nyár-iglu.jpg
lilagondolatok
2017. augusztus 03. csütörtök, 11:45
kanikula.png
lilagondolatok
2017. augusztus 03. csütörtök, 11:45
Kánikulára gyógynövények.
pacsakute
2016. augusztus 17. szerda, 13:09
kánikula junius.jpg
maroka
2016. június 29. szerda, 14:34
Kánikula!!!!
anna4459
2016. június 26. vasárnap, 07:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.