Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 07:15 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iránymutató
Októberben különleges módon emlékezünk a Szűz anyára. Mária az égen feltűnő jel. Valóban Mária a szeretet jele. Hiszen rajta mutatta meg az Isten, hogy mennyire szereti az embert. Ugyanakkor Mária életében láthatjuk, mennyire kell szeretnie az embernek az Istent.
Mária a boldogság jele. Mivel minden ember boldog akar lenni, ezért az élete a boldogság keresésben telik el. Mária személyében tehát egy olyan ember áll előttünk, aki célhoz érkezett. Célunk nekünk is a mennyország kell legyen, s e cél felé zarándokolva a mi szíveinket és a hit, a bizalom és a szeretet kell betöltse.
Az ember boldog a szeretet karjában. És nem vitás, hogy a sokféle emberi tevékenység közül a szeretet gyakorlása, adása, elfogadása a legfontosabb, a legértékesebb.
Graham Green, a neves író nyilatkozata :" A mennyország tevékeny életforma. Egy tevékenység nélküli mennyország unalmas volna..."
wob, 2018. október 11. csütörtök, 17:13
Hogyan imádkozzuk a rózsafüzért?
Úr élete misztériumairól, melyeket annak szívén keresztül lát, aki a legközelebb állt az Úrhoz, s melyekből elmondhatatlan gazdagság fakad." (12)

A rózsafüzér nagyon kedves imádságom. Csodálatos imádság! Csodálatos az egyszerűsége és a mélysége (...). Ugyanis az Üdvözlégy Mária szavainak mondása közben elvonulnak lelki szemeink előtt Jézus Krisztus életének fő eseményei. [...] s eleven közösségbe kapcsolnak Jézussal - mondhatnánk - az Ő Anyjának szívén keresztül. Ugyanakkor szívünk belefoglalhatja a rózsafüzér e tizedeibe mindazt, ami egy személy, a család, a nemzet, az Egyház és az emberiség életét alkotja. Az egyéni gondokat, a felebarát, s különösen a hozzánk, a szívünkhöz közelebb állók gondjait. Így a rózsafüzér egyszerű imádsága adja az emberi élet ritmusát."
(Szent II. János Pál
maroka, 2018. október 06. szombat, 23:14
Aki terjeszti a rózsafüzért, üdvözül”
Aki terjeszti a rózsafüzért, üdvözül"
Boldog Bartolo Longo, a rózsafüzér apostola
2018. október 5. péntek 12:00
Az Egyház október 5-én emlékezik Bartolo Longóra. II. János Pál pápa, amikor 1980-ban boldoggá avatta, ,,Mária emberének" nevezte őt. Az olasz férfi ötven évig dolgozott - ahogyan ő mondta - ,,a Hölgyéért". Ám nagyon nagy utat járt be addig, amíg Rózsafüzér Királynője tiszteletének terjesztőjévé vált.
Bartolo Longo jómódú polgári családba született a dél-olaszországi Latianóban 1841. február 11-én. Édesapja orvos volt, ugyanakkor a művészetek nagy kedvelője. Édesanyja keresztény szellemben nevelte a gyerekeket. Bartolo eleven, öntudatos és intelligens fiú volt. Tízéves korában meghalt az édesanyja, ezután lassan eltávolodott a hittől.
1926. október 5-én hunyt el Pompejiben. II. János Pál pápa avatta boldoggá 1980. október 26-án
maroka, 2018. október 05. péntek, 17:20
Volner János átvenné a Jobbik vezetését
ezt, hiszen a Jobbikot meg kell menteni, nem szabad a liberálisokkal, baloldaliakkal közösködni, nem őket kell segíteni, hanem a magyar embereket" - jelentette ki.

Megjegyezte: bár Sneider Tamás pártelnök még nem vette napirendre ezt a kérdést, reméli, hogy a következő elnökségi ülésen ez megtörténik. Addig is elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust. Kérdésre válaszolva Volner János közölte, hogy részt vesz a képviselőcsoport pénteki rendkívüli ülésén és ott kifejti álláspontját, ugyanakkor azt is jelezte: ha kizárnák a frakcióból, mindenképpen megtartja mandátumát.

Szerinte a frakcióban túlnyomórészt azok az emberek kaptak szerepet az elmúlt időszakban, akiket a vezetés igyekezett lekötelezni, ezért meggyőződése, hogy a képviselőcsoportban többségben vannak azok, akik az LMP-vel való összefogást elképzelhetőnek tartják. Volner János ugyanakkor az LMP-t "oszlófélben lévő hullának" nevezte, és hangsúlyozta: nem gondolja, hogy egy nemzeti pártnak a liberálisokkal bármilyen szinten
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 15:31
Érdekesség
hogy orvos volt, ezért a doktorok és a sebészek, valamint a kórházak és a gyógyfürdők védőszentjeként tisztelik. A keresztény hagyomány szerint o volt az első ikonográfus, lefestette Szűz Mária, Péter és Pál képeit, emiatt a művészek pártfogójának is tekintik.
Lukács neve napját Angliában helyenként ,,Kutyaverő nap"-nak nevezik, ugyanis - állítólag ezen a napon - a kutya megette a szentelt ostyát, ezért egyes helyeken, például Yorkban, büntetésként a kutyákat rendszeresen elverték. Ugyanakkor Velencében a ,,San Luca, El ton va te la zuca" mondás járta, vagyis az, hogy a ,,Tökök megposhadnak Szent Lukács napján."

Nálunk, ha Vendel napján, október 20-án állatvész ütötte fel a fejét, régen azt mondták, hogy Vendel viszi az állatokat. A 7. században élt ír királyfi, Szent Vendel az állattenyésztő gazdák és a pásztorok védőszentje.

Október 21-én a pogány hunok ellen vívott harcban, 383-ban Kölnben mártírhalált szenvedett, a középkorban nagy kultusznak
kirscha, 2018. október 02. kedd, 21:51
Sylvia Plath: Az üvegbura
önmagát, visszagondol a múlt eseményeire. Éppen akkor ültették villamosszékbe a Rosemberg házaspárt.

Nehéz olvasmány, minden egyes mondatát többször kell elolvasni, hogy felfogja az ember az értelmét. Az üvegbura az a láthatatlan búra, amely Esthert körülveszi, ami megakadályozza abban, hogy normális életet éljen. Önmagát neurotikusnak vallja, mely csupán egy pszichológiai tesztből tudatosul nála: hol élne szívesebben, vidéken, vagy városban? Ő mindkét helyen élne, neki minden kell az életből, ugyanakkor semmi, mert magát tehetségtelennek, kevesebbnek gondolja másoknál. Mindig úgy érzi, nem tud megbirkózni a feladatokkal. Utolsó New York-i estéje már az idegösszeomlás jeleit mutatja. Egy nőgyűlölő vérét nem mossa le az arcáról, úgy utazik haza anyjához, előtte ruháit kiszórja a szálloda ablakán. Állandó megsemmisítése önmagának, az élet teljes feladása a folytatás: szakít vőlegényével, lemondja a továbbtanulási lehetőségeket, miközben regényt akar írni, de rájön, hogy ahhoz, hogy írjon, világot
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:02
Fidesz: Brüsszel megnyitni, nem pedig lezárni akarja a határokat a migráció előtt
tartósan működtetni akarja a bevándorlást az európai kontinensre.

Mindez szembe megy a magyarok akaratával és érdekeivel, ezért nem fogjuk hagyni. Mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük az országot a veszélyes tervektől - szögezte le.

A kommunikációs igazgatót kérdezték azzal kapcsolatban is, hogy Észtország belügyminisztere a napokban méltatta a magyar migrációs politikát. Hidvéghi Balázs közölte: örvendetes, hogy egyre több kormány, kormányzati vezető áll ki a migráció megállítása mellett, ugyanakkor - jegyezte meg - az Európai Bizottság és az Európai Parlament meghatározó szószólói továbbra is migrációpártiak. Mint mondta, jövőre az EP-választás alkalmat ad arra, hogy az emberek világosan véleményt nyilváníthassanak a kérdésben. Jelezte: a Fidesz azon dolgozik, hogy az Európa határait megvédeni akaró erők kerüljenek többségbe az EP-ben.

Elmondta azt is, a Fidesz szerint a munkaerőpiac gondjaira sem a bevándorlás a megoldás, ezért elutasítják et az uniós tervet.

Hidvéghi Balázst
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 13:13
A Javasnaptár a mai hagyományokról:
Ennek folytán még a házelő háromszögletű homlokzatának tetejénél, a padlásablak fölé festett fecske is megóvott a villámtól. A fecske megjelenése, akár álomban is, jó hír érkezését jelezte előre.
A fecske a születés és az újjászületés, a kezdet és a remény, az életöröm megtestesítője. A szent madarak közül a fecske jelképisége sok szempontból hasonló, mint a gólyáé, azaz lélekmadár is: ha fecske szállt az ablakba, az férjhezmenetelt jelentett, illetve a későbbiekben gyermekáldást. Megjelennek ugyanakkor a hozzá fűződő képzetekben a bagoly szerepével is rokonítható vonások. A bagoly éjszakai madárként, míg a fecske költöző, távoli tájakat bejáró madárként ismerője a ,,másik" világnak, a túlvilágnak. A túlvilág pedig részben a halottak világa is, ezért néhol az ablakon beröppenő fecskét rossz előjelnek tekintették.
A fecske a szelídség szimbóluma is volt. ,,Egy fecskefészekben ellakhatni vele" - mondták arra a szelíd, békés emberre, akivel jól ki lehet jönni. Ugyanakkor a
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:03
Díjkiosztó gálával ért véget a Seven Hills nemzetközi filmfesztivál Pécsen
svájci író, rendező, forgatókönyvíró és producer.

Az első SHIFF díszvendége a Bahreini Királyság volt. A seregszemle döntőjébe több mint 40 alkotást válogattak be, a fesztiválra 3067 alkotást neveztek 106 országból, a világ minden részéről.

Ragályi Elemér a gálán mondott köszöntőjében arról beszélt, hogy a világon mintegy 6000 filmfesztivált rendeznek. Ezek között "nagyon nehéz olyan rést találni, ami még érdekes lehet a nézők számára" - mondra. A SHIFF idei díszvendégére, Bahreinre is utalva ugyanakkor úgy vélekedett: a fesztiválnak lehetősége van arra, hogy az arab világ kultúráját is közvetítse, ami nagyon érdekes lehet a magyar nézők számára.

Jerzy Snopek Lengyelország magyarországi nagykövete az eseményen mondott magyar nyelvű beszédében bejelentette, hogy a jövőre megrendezendő SHIFF díszvendége hazája lesz. A diplomata egyúttal azt kívánta, hogy a pécsi filmfesztivál a jövőben elsősorban Közép-Európa filmművészetét közvetítse a világ többi része számára.

A SHIFF keretében Pécsen az
velemenyezd, 2018. szeptember 08. szombat, 22:12
Ebben az országban mindenki hazudott és hazudik
Magyar Nők Világfórumának meghívója járt eszemben, amelyiken Gergényi Péter is szerepelt az előadók között. http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257277&kid=171349&sort=
És, valóban, Gergényi ott volt az ,,ostrom alatt" civilben - állítólag ballonkabátban álldogált a Szabadság téren és tisztes távolból szemlélte az eseményeket.
Az október 23-át megelőzően történt események jórészt feltáratlanok. Nem tudjuk, ki vezette az MTV székházának szakmailag gyalázatos "védelmét", ugyanakkor rendőröktől nyert értesülések szerint az ottani eseményeket négy hétig az állomány "vadítására" használták. Például a rendőrség egyes szervezeti egységeinek állományát érthetetlen okokból összezárva tartották október 23-a előtt, közben pszichológiailag megalapozott módszerekkel "készítették fel" őket a 23-ai "randalírozók" elleni engesztelhetetlen fellépésre. A rendőröktől tapasztalt agressziónak ez volt az egyik oka.
Október 23-án a rendőrség kegyetlenül lecsapott a békés tüntetőkre rányomott
furaila, 2018. szeptember 06. csütörtök, 21:52
Rákóczi Szövetség: a magyar iskolaválasztást minden eszközzel elő kell segíteni
érdekképviselet számos ismert képviselője.

A Rákóczi Szövetség elnöke 57 kiselsősnek adta át a szervezet által 2004 óta minden évben kiosztott ösztöndíjat, amelyet azok az iskolakezdő gyerekek kapnak meg egyes külhoni területeken, akiket magyar iskolába írattak a szüleik.

Csáky Csongor elmondta: az idei év hátralévő részében még vagy százötven felvidéki helyszínen adják át az általuk "magyar összefogás ösztöndíjaként" jellemzett támogatást a gyermekeiket magyar iskolába írató szülőknek.

Ugyanakkor igyekeznek rámutatni arra is, hogy a magyar iskola, amellett, hogy a többlettudás záloga, a külhoni magyar közösségek megmaradásának szempontjából is kulcskérdés. Kérdésre felelve hozzátette: 2010 óta a magyar iskolába íratott gyerekek számának csökkenése a Felvidéken megállt, s több olyan év is volt amikor pozitív tendenciákat lehetett tapasztalni e tekintetben.

Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes
velemenyezd, 2018. szeptember 02. vasárnap, 10:02
Ötödször is a főtitkári székben
megjelenésével már 1974-ben kezdődtek. Karcsi az Újpesti Torna Egyletből jött hozzánk. A szőnyegeket a Pákozdi testvérek adták Győrből, a Győri Dózsából Glaser Zoltán segített.
Az elmúlt idő alatt majd száz magyar bajnok és Diák Olimpiai Országos Bajnok, öt korosztályos Európa-bajnok került ki, és itt nevelkedett Sastin Marianna, aki később világ bajnok birkózó lett. Tíz éven át az országos szövetségi ranglistán a legjobb tíz szakosztály között szerepelt a város neve a Delta Sportegyesület által. Ugyanakkor volt már az egyesületből Magyarország Jó tanulója, jó sportolója címes illetve Köztársasági ösztöndíjas versenyző is.

Ön hogyan került kapcsolatba a judóval? Hogy sikerül összeegyeztetni a fővárosi munkát az itthoni feladatokkal?

Az óvári judoval kezdetektől kapcsolatban vagyok. Előbb, mint versenyző, legjobb eredményem egy Európa Bajnoki 3. helyezés. Később, mint edző, iskolai judo oktató. De hosszú évtizedek óta a helyi egyesület elnöki munkáját is ellátom. Mióta Budapesten
zoldkaszino, 2018. augusztus 30. csütörtök, 03:26
1/162
Képek, videók
iránymutató.BMP
agica2004
2010. szeptember 06. hétfő, 12:31
Igazi valóban nem bánt.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 27. csütörtök, 14:09
Akik valóban szeretik egy
alvaro-hopihe
2018. szeptember 08. szombat, 08:37
Igen valóban ! Viszonozn
alvaro-hopihe
2018. augusztus 24. péntek, 04:11
Sajnos valóban nem.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 20. hétfő, 08:51
Valóban.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 16. csütörtök, 07:30
Valóban késő..
alvaro-hopihe
2018. augusztus 12. vasárnap, 07:32
Valóban jobb rossznak len
alvaro-hopihe
2018. augusztus 04. szombat, 09:33
Nem kértem valóban.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:18
Valóban nem.
alvaro-hopihe
2018. július 24. kedd, 14:30
Valóban nincs.
alvaro-hopihe
2018. július 24. kedd, 14:28
Ha valaki valóban .. ??
alvaro-hopihe
2018. június 28. csütörtök, 16:37
Igen taposni kell valóban
alvaro-hopihe
2018. június 19. kedd, 14:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.