Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:19 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 8. rész (Braille-eszközök áfakulcsa, a magyar jelnyelv napja)
min 73 ezren gyengénlátók és háromezren siketvakok. Nekik jelentene nagy segítséget ez a módosító javaslat - mutatott rá.

A kormánypárti politikus szólt arról is, a 2018-as költségvetésben öt százalékkal emelték az érdekvédelmi szervezetek támogatását, a fogyatékosok esélyegyenlőségét segítő programra az idei 160 millió forint helyett jövőre 260 millió forint lesz. Ebből az összegből több jut szakmai programok, például gépjármű-beszerzések, segítő kutyák kiképzésének támogatására - közölte.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára jelezte, a kormány támogatja a törvényjavaslatot.

A Jobbik támogatja a javaslatotFarkas Gergely (Jobbik) elmondta, hogy támogatják a javaslatot, de úgy látják, számos, a vakok és gyengénlátókat segítő egyéb eszköznek, illetve szoftvernek is itt lenne a helye.

Szóvá tette, hogy a lakóhely átalakítással kapcsolatos költségvetési források évről évre csökkennek és az akadálymentesítésben is jóval nagyobb előrelépésre
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 18:03
Krónika 6. rész (ösztöndíjak adómentessége, kamatjövedelmek)
családoktól. Adómentes lesz továbbá a gyermekvállaláshoz kapcsolódóan elengedett hallgatói hiteltartozás összege.

Az indítvány másik szakasza pedig az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak körét egészíti ki azokkal a külföldi állampolgárokkal, akik a külgazdasági és külügyminiszter által adományozott ösztöndíjjal létesítenek Magyarországon tanulói, hallgatói jogviszonyt - fejtette ki a kereszténydemokrata képviselő.

NGM: a kormány szociálpolitikai céljaival is egyezik a kedvezmények köre

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára közölte: a javaslat bővíti azon juttatások körét, amelyek után nem kell személyi jövedelemadót fizetni. Hangsúlyozta: olyan ösztöndíjakról, díjelengedésekről van szó, amelyek illeszkednek a kabinet szociálpolitikai intézkedéseibe.

A többi között ápolók, mentőtisztek egyetemi végzettség megszerzését célzó ösztöndíjának, a hiányszakmákat tanulók támogatásának, a honvédelmi és a külügyi tárcák által biztosított ösztöndíjaknak az adómentessége mellett a
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 16:12
Krónika 5. rész (szociális hozzájárulási adó csökkentése)
is.

Cseresnyés Péter kiemelte, hogy 2018-ra a magyar adóék a régiós versenytársakéhoz hasonló szintre csökken.

A törvényjavaslat nyomán a főállású kisadózók által igénybevett pénzbeli ellátások - például a gyed és a táppénz - alapja megemelkedik.

A szociális hozzájárulási adó kulcsának csökkentésével összefüggésben az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szabályai is módosulnak, amelynek értelmében a kifizetőt terhelő ekho 20-ról 19,5 százalékra csökken - közölte a fideszes politikus.

Tállai: a kedvező makrogazdasági adatoknak köszönhető a nagyobb arányú adócsökkentés

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány nevében elmondta: a benyújtott önálló indítvány célja a munkáltatói adóterhek további csökkentése és a foglalkoztatás bővítése.

A szociális hozzájárulási adó nagyobb mértékű csökkentése a kedvező makrogazdasági adatoknak köszönhető - hangsúlyozta, majd ő is kiemelte, hogy 200 milliárd forint marad a vállalkozásoknál.

Tállai
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 16:02
Krónika 2. rész (napirend, interpellációk)
politikus nem fogadta el az államtitkári választ, a parlament viszont támogatta 107 igen szavazattal, 28 nem ellenében.

Jobbik: drága a tűzifa, csökkenteni kellene az áfáját

Apáti István (Jobbik) arról beszélt, hogy még csak október közepe van, de már most jelentős a tűzifahiány, ahol pedig lehet kapni, ott nagyon drága, ugyanis jelentősen emelkedett egy év alatt a tüzelőanyag ára.

A Jobbik szerint a tűzifa áfatartalmát 5 százalékra kellene csökkenteni vagy áfamentessé tenni - közölte.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált: az áfacsökkentési javaslat ellenzéki műfaj, mert "nincs benne felelősség". Akárki kormányoz, annak be kell tartani az EU irányelveit, amelyek szerint ha a tűzifa áfakulcsa csökkenne, akkor a szénét és a földgázét is mérsékelni kellene - mondta, közölve, hogy nem támogatják a Jobbik javaslatát. Emlékeztetett egyúttal arra a belügyminisztériumi programra, amely alapján sokan kaphatnak tűzifát, szenet ingyen.

Apáti István a
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 16:13
Magyar Idők - Tállai: a kormány nem mond le az adócsökkentésről és a béremelésről
A lap hétfői számában Tállai András szólt arról, hogy az Európai Bizottság a napokban eljárást indított Magyarország ellen egy feketegazdaság elleni intézkedés, az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) miatt.

A Magyar Idők felidézi, hogy két feketegazdaság elleni magyar intézkedés, az online pénztárgépek rendszere és a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzése, az ekáer rövid idő alatt 420 milliárd forintot hozott a költségvetésnek. Több ágazatból eltűntek a csalók, az eredményeket pedig nemrég az Európai Bizottság külön is kiemelte, dicsérte. Ehhez képest szinte bombaként robbant a hír a múlt héten: Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az ekáer miatt - írja a Magyar Idők.

Tállai András hangsúlyozta: a csalások visszaszorítása a magyar adópolitika egyik legfontosabb alkotóeleme. Egyebek mellett ez adott fedezetet azokra az adócsökkentésekre, amelyeket az elmúlt években a kormány végrehajtott.

Hozzátette: az ekáer megtámadásával Brüsszel
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 10:01
Aradi vértanúk - Tállai András: van, amikor halni kell a hazáért
Tállai András az aradi vértanúk emléknapja alkalmából a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában rendezett ünnepségen Esterházy János szavait idézve hangsúlyozta: "csak az a nemzet érdemes jobb sorsra és örök életre, amely meg tudja becsülni nagyjait, és amelynek mindig szem előtt lebeg azok példát adó munkássága".

Arad gyertyái napjainkig világítanak - fogalmazott, hozzátéve: a szabadságharc hősei megmerítkeztek a halálban, hogy a nemzet emlékezetében örök életűek legyenek.

"Október hatodikán az elmúlásra gondolunk, pedig a tizenhármak példája ennél sokkal többről szól". Emlékükben a gyász, a halál, az önfeláldozás mellett a megújulás, a feltámadás, az élet is jelen van. Önfeláldozásuk 1849 után erősítette és egyben tartotta a nemzetet. Áldozatuk éppen ezért nem volt hiábavaló és "arra tanít bennünket, hogy ha összefogunk és cselekvő magyarokká válunk, együtt csodákra leszünk képesek" - fogalmazott.

A politikus reményét fejezte ki, hogy "a múltat tisztelve, Istent félve, a jövőt szem előtt
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 20:04
Tállai: az eredmények igazolták, hogy a NAV jó úton jár
között 9 százalékkal mérséklődött a tényleges adóterhelés, ami egyértelműen jelzi a kormányzati politika irányát: adócsökkentés és az adózás további egyszerűsítése. A miniszter elismeri a NAV által végrehajtott változásokat, kiemelten az e-szja rendszerét és az e-számla bevezetését. Varga Mihály kiemelte azt is, hogy az adóhivatalnak 2018-tól újabb kiemelt feladatai lesznek, az általános közigazgatási végrehajtás - mintegy 440 ezer ügy - a NAV feladatkörébe fog tartozni - ismertette az államtitkár.

Tállai András kifejtette: a költségvetést megillető bevételeket úgy növelték, hogy közben nőttek a gyermekes családok kedvezményei, egykulcsossá vált és csökkent az szja, mérséklődött a társasági adó, a szociális hozzájárulás, több áru és szolgáltatás áfája, kedvezőbbé váltak a kisvállalkozói adók, a kata és a kiva, valamint rövidült az áfakiutalás határideje a jó adózóknál. Az intézkedések 2017-ben 860 milliárd forint bevételkiesést okoztak, pozitívan hatottak ugyanakkor a bevételekre a gazdaságfehérítő
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 15:13
Tállai: innovácios díjat kapott az adóhivatal e-szja fejlesztése
A tájékoztatás szerint a Gyurós Tibor Díjat a szervezet azért ítélte az e-szja fejlesztésnek, mert az tökéletesen megfelel a szakmaiság és a minőség követelményeinek, megvalósításával a hivatal valós értéket teremtett ügyfelei számára.

Tállai András megerősítésként értékelte az informatikai szakma elismerését, ugyanis az e-szja rendszer nem az első és nem is az utolsó lépés a korszerű megoldások sorozatában.

Emlékeztetett: 2015-ben debütált a NAV szintén saját fejlesztésű rendszere, az ekáer, amelyet már - mint a lehető leghatékonyabb gazdaságfehérítő eszközt - több európai ország is átvett. Jövőre a jövedékiadó-bevallás kitöltése is jóval könnyebb lesz, hiszen a NAV a benyújtási határidő előtt öt nappal online adatokat küld az érintetteknek. Jövő július 1-jétől pedig elindul az illegális szféra visszaszorításáért kialakított legújabb rendszer, az elektronikus számlázás éles üzeme.

A NAV vezetője az e-szja projekt kapcsán emlékeztetett arra, hogy idén sikerült a papíralapúról áttérni az
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 10:31
Tállai: a NAV 2.0 a jövő adóhivatala
Tállai András kifejtette: a NAV 2.0 programja az elkövetkező öt évre határoz meg feladatokat, melyek között szerepel az adórés és a behajthatatlan kintlévőségek jelentős csökkentése. A program célja, hogy az adóhivatal valós idejű, papírmentes szolgáltatásokkal segítse a lakosságot és a vállalkozókat, így például egyre több bevallás tervezetét készítse el az adózók helyett.

Emlékeztetett arra, hogy az idén debütált a NAV elektronikus szja-rendszere, amely a lakosságot mentesítette a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól. Az online-számlázás július 1-jétől tesztelhető, éles üzembe állításakor pedig hatalmas csapást mérhet a magyar feketegazdaságra. Ezt az irányt követve állnak a NAV 2.0 fókuszában az online szolgáltatások bővítése és az elektronikus fejlesztések - emelte ki az államtitkár.

A NAV 2.0 reális célkitűzése, hogy vállalkozások adóadminisztrációval töltött ideje a felére csökkenjen - tette hozzá.

A program keretében olyan technikai eszközöket és technológiákat helyez üzembe
velemenyezd, 2017. szeptember 03. vasárnap, 08:11
Tállai: a második adókonzultáció fókuszban, az e-számla és az új adóeljárási törvény
Tállai András hozzátette: az adókonzultáció kiváló alkalmat teremt arra, hogy a szakma elmondhassa véleményét, ismertethesse tapasztalatait.

Kiemelte: a nyáron elindult az illegális szféra tevékenységének visszaszorításáért kialakított legújabb rendszer, az elektronikus számlázás tesztüzeme. Az éles üzemig - jövő év július 1-ig - ugyan még van idő, de az átállás megkönnyítése érdekében szükség van a lehető legszélesebb körű szakmai egyeztetésre, amelyre az őszi adókonzultáció teremt lehetőséget.

Piaci tapasztalatok már vannak, mert mintegy 200 cég regisztrált az online számla tesztoldalán - fejtette ki az államtitkár. Hozzátette, hogy az egyéves felkészülést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a lehető legtöbb szolgáltatással segíti, de az adókonzultáció eredményeként a NAV szolgáltatásai akár bővülhetnek is.

Tállai András elmondta: ősszel a parlament elé terjesztik az adóeljárást szabályozó új törvényjavaslatot, amely a legaktuálisabb témája lesz az idei adókonzultációnak. Érdemi
velemenyezd, 2017. augusztus 27. vasárnap, 08:11
Tállai: a cégek 40 százaléka lett megbízható adózó
Kiemelte: 2018-tól a jó minősítésű adózóknál további 15 nappal, 30 napra rövidül az áfa kiutalási határidő.

A második negyedéves rangsoroláskor mintegy 295 ezer vállalkozás került az átlagos kategóriába, míg kockázatos minősítést majd 34 ezer cég kapott - tette hozzá Tállai András.

Kérdésre az államtitkár elmondta: ha egy cég kockázatos minősítést kap, de rendezi tartozását, akkor már a soron következő minősítéskor kikerül ebből a kategóriából. Több vállalkozás él is a lehetőséggel, és igyekeznek mielőbb kikerülni a szigorúbb szabályokkal, szankciókkal járó minősítésből. Az első negyedévhez képest a másodikban mintegy két és félezerrel csökkent a kockázatos cégek száma.

A tavaly debütált cégbesorolási rendszer lényege, hogy az adóhivatal negyedévente három kategóriába sorolja a Magyarországon működő gazdálkodókat - emlékeztetett Tállai András.

Megbízható, jó minősítést kaphat az a társaság, amely időben és pontosan befizeti az adót, kockázatosnak pedig azok a vállalkozások
velemenyezd, 2017. augusztus 19. szombat, 08:31
Tállai: már több mint 100 cég regisztrált az online számla tesztoldalán
vállalkozások jól járnak, mivel így jobban kiszűrhetők lesznek a gyanús céghálók, a fiktív számlát kiállítók.

Azokról a számlákról kell 2018. július 1-jétől adatot szolgáltatni, amelyekben az általános forgalmi adó (áfa) értéke eléri vagy meghaladja a 100 ezer forintot. Az adatszolgáltatás automatikus, a számla kiállítását követően azonnal, de legkésőbb 24 óra múlva már az adóhivatalnál vannak a számla adatai úgy, hogy ehhez a vállalkozónak semmit nem kell tennie, az adatokat a program küldi el.

Tállai András hangsúlyozta, a vállalkozások közvetlenül is profitálnak a jövő nyáron debütáló új rendszerrel. A kiállított számláról valós időben, már annak kiállításakor értesülnek, függetlenül attól, hogy mikor kapják kézhez. A vállalkozók amellett, hogy korábban ismerhetik meg a számlában szereplő adatokat, arról is azonnal tudomást szerezhetnek, ha az eladó esetleg nem a valós ügyletről állítja ki számlát.

A valós idejű tájékoztatás mellett a vállalkozók jövő nyártól a NAV újabb szolgáltatását is
velemenyezd, 2017. augusztus 06. vasárnap, 07:04
1/63
Képek, videók
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
ESZKÖZÖK.png
1951anna
2014. augusztus 12. kedd, 07:46
173--Szőlőszem eszközök h
zsuzsimami
2012. október 05. péntek, 15:07
Ungvár, házi eszközök 1.j
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:40
papírkészítő eszközök.jpg
zsobike
2012. május 14. hétfő, 11:34
Edelényi földvár eszközök
zsobike
2012. május 14. hétfő, 11:24
közlekedési eszközök (21)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:50
közlekedési eszközök (20)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:49
közlekedési eszközök (19)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:48
közlekedési eszközök (17)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (16)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (15)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:45
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.