Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 09:54 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NGM: 547 milliárd forinttal több az idei adóbevétel, mint tavaly ilyenkor
A közlemény szerint az államtitkár hozzátette: az idén sikeresen mutatkozott be az elektronikus adóbevallási rendszer, így az e-szja után 2021-re a legtöbb bevallást az adóhivatal készítheti majd el.

A NAV december 13-ig több mint 12 ezer milliárd forint adót szedett be, a tavalyi év azonos időszakához képest majd öt százalékkal többet - emelte ki a Tállai András. Hozzátette: a gazdaság fehéredése és növekedése, az adózói morál javulása, valamint a NAV megváltozott, ügyfélcentrikus szemlélete annak ellenére biztosította a költségvetési bevételeket, hogy csak az idei adócsökkentések mintegy 860 milliárd forintot hagytak az adózóknál.

Az adóhatóság ellenőrzéseinél dominált a szolgáltató jelleg - húzta alá. Bebizonyosodott, hogy a jogkövetésre ösztönzés még az adóbevételekre is jótékonyan hat - mondta. Kifejtette, november végéig a támogató jellegű ellenőrzésből 14 milliárd forint folyt be az államkasszába, és mintegy félmillió magánszemély foglalkoztatotti jogviszonya rendeződött.

Jól
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 12:42
Tállai: több mint 70 ezer cégnek lenne érdemes kivára váltania
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) segít a vállalkozásoknak a megfelelő adózási mód kiválasztásában: azok a vállalkozások, amelyek a kiva választásával a becsült számítások szerint legalább 10 százalékkal kevesebb adót fizetnének, a jövő héten az ügyfélkapun keresztül kapják meg az erről szóló személyes tájékoztatást - fűzte hozzá Tállai András.

A NAV vezetője hangsúlyozta, hogy az adóhivatal szolgáltató jellege már nemcsak abban nyilvánul meg, hogy az idén mintegy 4 millió magánszemély szja-bevallását készítették el, és támogató jellegű ellenőrzéssel több mint 160 ezer adózót mentesítettek a szigorú szankciók alól, de abban is, hogy az adófajták közti választásban is segítik az ügyfeleket.

Tállai András kiemelte: a rendelkezésére álló adatok elemzése alapján a NAV személyes adótanácsot ad. A választásra jogosult cégek 2016. évi számviteli, bevallási és foglalkoztatási adataiból kiindulva kalkuláltak az adóhivatal elemzői, mintha a cég számviteli és egyéb adatai pontosan úgy alakulnának
velemenyezd, 2017. december 03. vasárnap, 08:04
Krónika 5. rész (illetéktörvény)
most három évre emelik a törvénymódosítással.

Kitért a kormány otthonteremtési intézkedéseire és azt mondta, talán azt az ellenzék sem vonja kétségbe, hogy a Fidesz és a kormány folyamatosan hozza meg a családbarát intézkedéseket. Hozzátette: nem volt ez mindig így, hiszen a szocialista kormányok eltörölték a kamattámogatott hitelrendszert és a devizacsapdába lökték a fél országot.Kormány: a javaslat illeszkedik az otthonteremtést preferáló kormányzati célkitűzésekhezTállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a kormány eddig is számos eszközzel segítette a családok otthonteremtését, és figyelmet fordít arra is, hogy a lakásvásárlókat adóeszközökkel is ösztönözze. Elmondta, a kormány a javaslattal egyetért, mert az illeszkedik az otthonteremtést preferáló kormányzati célkitűzésekhez.

Közölte, az indítvány a magánszemélyeknek segít lakásvásárlás esetén, hiszen egyről három évre emeli azt az időtartamot, ami alatt a korábbi lakást
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 11:52
Krónika 4. rész (interpellációk)
Jobbik: miért csúsznak az agrárkifizetések?

Magyar Zoltán (Jobbik) gazdaellenesnek nevezte a kormányt, mert évről évre csúszik a támogatások kifizetése számukra. Még 2016-os ökotámogatásokat sem kapott meg néhány gazda - jegyezte meg -, és csúszásokkal kell számolnia azoknak is, akik változásvezetést kérnek. Az előleg kifizetése is lassan megy szerinte, és úgy látta: aki panaszt tesz, annak ügyét még lassabban kezelik.

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára emlékeztetett: mivel már minden kifizetést az Államkincstár intéz, jelentősen bővült az intézmény feladatköre az elmúlt időszakban. Szerinte a hivatal igen magas színvonalon végzi feladatát.

Bővült azon jogcímek sora, amelyekre előleget fizetnek - ismertette -, a változás-bejelentési eljárásról szólva pedig cáfolta, hogy az büntetést vonna maga után. Kijelentette azt is: mind az Államkincstár, mind a kormányhivatalok ügyfélszolgálatai megadnak minden segítséget a gazdálkodóknak.

A képviselő nem fogadta el a választ,
velemenyezd, 2017. november 27. hétfő, 16:44
Tállai: az áfa-bevallások elkészítésében is segíthet a NAV
átállással kapcsolatban az adóhivatal honlapján vasárnaptól elérhető egy figyelemfelkeltő link, amely mögött minden információ megtalálható.

A NAV már most vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a számlainformációk feldolgozásával a hivatal hogyan segíthetne a lehető leghatékonyabban és legegyszerűbben az áfabevallás kitöltésében is. 2018. július 1-jétől ugyanis a vállalkozók által kiállított és befogadott - 100 ezer forint feletti áfát tartalmazó - számlák adatai az adóhivatal rendelkezésre állnak - mondta Tállai András.

Hozzátette, hogy a vállalkozóknak nem árt felkészülni már most arra, hogy a számlázó programok bekötése után a számla adatainak eredeti tartalma nem írható át. Annak ellenére, hogy a jogszabályok ezt nem engedik, a revizorok sokszor találkoztak utólagosan visszadátumozott számlákkal.

Az online rendszer rostáján például automatikusan és azonnal fennakadnak azok csalárd adózók, akik a számlát az ellenőrzés ideje alatt visszadátumozva állítják ki - mondta.

Az államtitkár
velemenyezd, 2017. november 26. vasárnap, 08:11
Krónika 2. rész (napirend előtt: illegális bevándorlás; kérdések)
döntéseket.Kérdések

MSZP: mikor hagyja le hazánkat Románia?

Burány Sándor (MSZP) az EU-tagállamok negyedéves növekedési adataira hivatkozva azt mondta, hogy a magyar növekedés lassabb volt a kormány által elvártnál, míg a 8,8 százalékos román növekedés meghaladta a román kabinet által vártakat. Befektetők szerint a két ország közötti olló tovább záródik és a következő évtizedben Románia is lehagyja Magyarországot - közölte.

A kormány szerint Románia mikor fogja lehagyni Magyarországot? - kérdezte a képviselő.

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára válaszként azt mondta, hogy a harmadik negyedéves román GDP-adat jó, de a növekedést nem egyetlen negyedév alapján szokták értékelni. Magyarországnak továbbra is számottevő előnye van a szomszédos országhoz képest - tette hozzá. A román költségvetési hiány eléri és valószínűleg meghaladja a három százalékot, a fiskális fegyelem is megbomlott - közölte.

Jobbik: mikor kezdik a felkészülést Trianon századik
velemenyezd, 2017. november 20. hétfő, 14:12
Tállai András: a hibázó mikrovállalkozások most még bírság nélkül pótolhatják adófizetési mulasztásukat
Az államtitkár elmondta, hogy a kockázatelemzők felhasználták többek között az online pénztárgép, illetve az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer (ekáer) adatait is. A revizorok megjelenésére számíthatnak például azok a vállalkozások, amelyek az elmúlt időszakban legalább egy hónapig semmit nem ütöttek az online pénztárgépükbe, ám a rendelkezésre álló adatok szerint az üzletük nyitva volt, az értékesítés nem szünetelt. Azokat az adózókat is felkeresi a NAV, akik az ekáer adatok szerint jóval nagyobb összegben hoztak be az EU más tagállamából árut, mint amennyit az áfabevallásukban feltűntettek.

A revizorok támogató eljárást indítanak, így a legtöbbször könyvelő nélküli mikrovállalkozások és a 10 millió forint alatti éves bevétellel rendelkező cégek képviselői személyes segítséget kapnak a revizoroktól, az eljárás keretében rendezett jogsértések miatt semmilyen szankciót nem szabhat ki az adóhivatal.

Tállai András megjegyezte, hogy ha a mikrovállalkozókat nem támogató, hanem
velemenyezd, 2017. november 19. vasárnap, 08:01
Lázár: egyre jobb képet mutat az ország gazdasági helyzete
akaró baloldaliak folyamatosan támadják Magyarországot Brüsszelben, és nyomást gyakorolnak ennek érdekében az európai intézményrendszerre is. Ez egy politikai akció a Fidesszel és Magyarországgal szemben - jelentette ki.

Lázár János arról is szólt, hogy a közeljövőben tárgyalni fog Tarlós István főpolgármesterrel, december elején pedig Brüsszelben folytat majd megbeszéléseket például elszámolási és atomenergetikai kérdésekről, valamint kötelezettségszegési eljárásokról.

Kérdezték őt arról, hogy Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a hétvégén Facebook-oldalán azt közölte, hogy miután egyeztetést folytatott a Mol illetékes képviselőivel, csökkentették az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden.

Erre reagálva kijelentette: a kormánynak nincs köze a Mol árpolitikájához. Tállai András azt tette szóvá, hogy Mezőkövesden drágább a benzin, mint más Mol-kutakon. Ez "jó néhány képviselőtársamnak jutott most az eszébe" - tette hozzá a miniszter,
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 16:31
A Mol a versenypiaci tényezők alakulásától függően alakítja árait
A cég egyben megismételte: a Mol, ahogyan eddig, úgy most sem kommentál konkrét árakat vagy a saját árazási gyakorlatát. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a legtöbb fogyasztási cikkhez hasonlóan az üzemanyagok ára számos piaci körülménytől függ. Magyarországon csaknem 2000 töltőállomás van, ennek csak egynegyedét működteti a Mol.

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a hétvégén Facebook-oldalán közölte, hogy miután egyeztetést folytatott a Mol illetékes képviselőivel, csökkentették az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden. Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető erről keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: Tállai András a lehető leghelyesebben járt el, a Fidesz-frakció - csatlakozva a miniszterelnökhöz - egy emberként gratulál neki. A politikus szerint míg a budapesti benzinárak a Mol-kutakon literenként 353-355 forint között alakultak, addig Mezőkövesden 374 forint volt. "Mit csináljon egy egyéni választókerületi képviselő, ha ilyet tapasztal?
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 13:20
Nemzeti konzultáció - Telefonos kampányt indít a Fidesz
döntéseket hozni.

Kérdésre válaszolva hozzátette: azokat hívják fel, akik a Fidesz korábbi akciói során aláírásukkal és adataik megadásával felhatalmazták a Fideszt a kapcsolattartásra. A kampány költségeire vonatkozó kérdésre azt mondta: erről az akció végén tudnak tájékoztatást adni, az összeg attól függ, hogy hány embert érnek el. Hozzátette: az biztos, hogy több százezres körről van szó, szeretnének minél szélesebb körben eljutni ezzel az üzenettel az emberekhez.

Azzal kapcsolatban, hogy Tállai András telefonhívására a nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár választókerületében, Mezőkövesden a Mol csökkentette a benzin árát, Hidvéghi Balázs kérdésre válaszolva azt mondta: Tállai András országgyűlési képviselőként a helyi emberek érdekében járt el, ami nagyon helyes, ezért gratulálnak neki. A helyi emberek érdekeiért való kiállás követendő példa - tette hozzá a Hidvéghi Balázs, aki szerint semmiféle olyan lépésre nem került sor, amely ne lenne összeegyeztethető a hatályos törvényekkel vagy
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 12:02
Gulyás: Brüsszel nem tett le a csődöt mondott kvótarendszerről
megnyilatkozást elítélnek. A kérdés az - folytatta -, hogy a Jobbik hogyan viszonyul ezekhez a megszólalásokhoz, hiszen ma "már csak cicát simogatni (...) látjuk a jobbikos vezetőket, de soha senki bocsánatot nem kért ezek miatt a mondatok miatt", és soha senkit nem zártak ki a Jobbikból szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilatkozások miatt.

A Jobbik néppártosodását teljesen hiteltelennek nevezte, szerinte "próbálnak egy olyan arcot mutatni, amely soha nem volt az övék".

Azzal kapcsolatban, hogy Tállai András telefonhívására a nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár választókerületében, Mezőkövesden a Mol csökkentette a benzin árát, Gulyás Gergely azt mondta: Tállai András a lehető leghelyesebben járt el, a Fidesz-frakció egy emberként gratulál neki, csatlakozva a miniszterelnökhöz. Kifejtette ugyanis, hogy míg a budapesti benzinárak a Mol-kutakon literenként 353-355 forint között alakultak, addig Mezőkövesden 374 forint volt. "Mit csináljon egy egyéni választókerületi képviselő, ha ilyet
velemenyezd, 2017. november 14. kedd, 15:12
Jobbik: független szakemberre van szükség a NAV élén
Az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Abszurdisztán" újabb szintet lépett a mezőkövesdi üzemanyagár-csökkentéssel, és Tállai András nem hivatkozhat arra, hogy magánemberként vagy a térség országgyűlési képviselőjeként járt közben, a NAV elnökeként ilyet nem tehet.

Mirkóczki Ádám szerint ha az államtitkár komolyan gondolja, hogy lépni kell az üzemanyagárak ügyében, akkor a jövedéki adót kellene csökkenteni, ez pedig már a kormány hatásköre. Ez mind a 106 választókerületet könnyebb helyzetbe hozná - vetette fel, megjegyezve: úgy látja, a kormány nem egységesen nézi az emberek érdekeit.

A szóvivőt faggatták arról, hogy párttársa, Apáti István egy 2011-es rádióinterjúban a hírek szerint azt mondta: "a Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál, Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált". Azt felelte: a képviselő Simon Peresz volt izraeli elnök vállalhatatlan, Magyarországra sértő kijelentése ellen tiltakozott.

Egy másik kérdésre
velemenyezd, 2017. november 14. kedd, 15:03
1/65
Képek, videók
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
adóbevétel.jpg
agica2004
2010. június 10. csütörtök, 13:44
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
A sikeresek azok,
jakabgasparne
2010. január 09. szombat, 09:41
Szépek és sikeresek
mazsuzsa
2006. július 23. vasárnap, 17:20
Elektronikus adóbevallás.
viszlai
2006. június 21. szerda, 06:49
Bajnai -SzJA.jpg
agica2004
2014. január 09. csütörtök, 15:25
SZJA 1%
peterimajoridozsahe
2011. március 13. vasárnap, 07:11
szja.gif
delfi47
2010. február 04. csütörtök, 22:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.