Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:12 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Varga Mihály: sikertörténet az idén bevezetett e-szja
Varga Mihály elmondta: az elektronikus szja-bevallások feldolgozásának első köre lezárult, és a rendszer jól vizsgázott. Az elektronikus rendszert alkalmazva a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) 3,8 millió magánszemélynek küldött bevallási tervezetet. A munkáltatókmintegy 630 ezer dolgozó adóbevallását készítették el, körülbelül 300 ezer vállalkozó pedig saját magának készítette el az adóbevallását.

Tállai András, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, a NAV vezetője hozzátette: a rendszer kifejlesztése mintegy 4 milliárd forintba került, a működtetésére pedig évente néhány 10 millió forintot kell majd költeni.

Varga Mihály emlékeztetett, hogy a papíralapú szja-bevallási rendszer 1989-től működött. A bevalláskészítés mára a történelmi múlt részévé vált, erre 2017 tavaszától már nincs szükség. Az átállás az elektronikus rendszerre még Finnországnál és Svédországnál is gyorsabban és zökkenőmentesebben történt meg - mondta a tárcavezető.

A nemzetgazdasági miniszter a részleteket
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 12:22
MSZP: százezerrel kevesebb gyermek kap a szünidőben ingyenes étkeztetést
sajtótájékoztatón elmondta, ma Magyarországon 208 ezer olyan rászorult gyermek van, akinek meg kellene kapnia a szociális gyermekétkeztetés keretein belül a szünidei ingyenes étkezést.

Hozzátette: ehhez képest a minisztériumoktól kikért adatok alapján 100 ezer gyermek nem jut hozzá az ellátáshoz.

Az ellenzéki politikus szerint hiányzik a kormány részéről az elkötelezettség a gyermekszegénység felszámolása iránt, összevissza beszélnek és hazudnak a nyári gyermekétkeztetésről.

Kitért arra, hogy míg Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára azt mondta, 4 milliárd forintot fordítanak a szociális étkeztetésre, addig Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára 6,6 milliárd forintról beszélt.

Bangóné Borbély Ildikó értékelése szerint ez azt jelenti, a Fidesz-KDNP már tudja, idén kétmilliárd forintot el fog lopni a szociális étkeztetésből. Szerinte 2014-ben 2,6 milliárd, 2015-ben 3,7 milliárd, tavaly 1,6 milliárd forintot vettek el a szociális gyermekétkeztetés
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 12:12
Tállai: az adótraffipax növeli a könyvelt bevételt és a legális foglalkoztatást
Tállai András felidézte: az adóhatóság honlapján meghirdetett adótraffipax előre jelzi, hogy hol kell számítani a célirányos ellenőrzésekre. A tapasztalatok szerint az adótraffipax az adómorált javítva növeli az államkassza bevételét. Ez az adótraffipaxszal eddig érintett vállalkozói körnél egyértelműen kimutatható az online pénztárgép és a foglalkoztatotti bejelentések adatai alapján - tette hozzá.

Példaként a főváros VII. kerületi vendéglátóinál a február 27-től egy hétig tartó adótraffipaxot emelte ki a NAV vezetője. Az egyhetes ellenőrzés alatt a revizorok minden esetben szabályos nyugtát kaptak, mindössze két bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott miatt szabtak ki bírságot.

Az akciót követően a pénztárgépek adatainak elemzésekor kiderült, hogy az adótraffipax egy hete alatt az előző héthez képest átlagosan 20 százalékkal nőtt a bevétel. Az áfabevallások adatai még nagyobb arányú növekedést mutattak: az előző év és a tárgyév azonos időszakában az adóalap átlagosan 50 százalékkal
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 07:04
Tállai András: a jövedéki adóbevalláshoz is készít tervezetet a NAV 2018-tól
Július 1-jén vezetik be az elektronizált jövedéki rendszert, amely példaértékű lehet Európában - emelte ki Tállai András.

A számítások szerint a több mint 17 ezer érintett vállalkozás a jövedéki ügyeit a lehető legegyszerűbben, elektronikusan intézheti. Megszűnik a papír alapú nyilvántartás-vezetés és adatszolgáltatás, minden információ elektronikusan jut el a vámhivatalhoz - hívta fel a figyelmet.

A magánszemélyek a pálinkafőzési bejelentést, valamint a párlat-adójegy igénylést papír alapon is megtehetik - tette hozzá.

A jövedéki adóbevalláshoz rendelkezésére álló adatról a NAV legkésőbb a bevallás benyújtási határideje előtt 10 nappal tájékoztatja a vállalkozót, akinek így elegendő ideje lesz a bevallása esetleges kiegészítésére is - ismertette az államtitkár.

Tállai András hangsúlyozta, hogy az új jövedéki törvény középpontjában a vállalkozóbarát szemlélet áll. A jövedéki törvény szövege a felére csökken, a korábbi 150 oldal helyett az új törvény 65 oldalból áll - emelte
velemenyezd, 2017. június 16. péntek, 07:05
Gulyás: ritkák az érveken alapuló viták
Gulyás Gergely kedden Budapesten, a XXI. Század Intézet által szervezett Az értelmiség esete a kidobóemberrel című kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, ez az értelmes diskurzusok lehetőségét zárja el.

Az esemény elnevezéséről Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója közölte, az Kemény István költő, író legújabb könyvét idézi, amely szerint aki már megpróbált bármiről meggyőzni egy kidobóembert, tudja, hol az értelmiség helye a társadalomban.

Gulyás Gergely azt mondta: a rendszerváltás új "árkokat" tett láthatóvá; véleményformáló értelmiség létezik, a szerepe azonban gyengült.

Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy vélekedett: a baloldal "új szokása", hogy még a választási győzelemhez sem gratulál az ellenfélnek.

Néha olyan nap is kellene, amikor nem tüntetnek a köztársasági elnök ellen, hanem kezet nyújtanak neki - jegyezte meg, hangsúlyozva: Magyarországon azért nincsenek politikai viták, mert nem adjuk meg a tiszteletet a másiknak.

Schmidt
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 21:45
Elfogadták a jövő évi adócsomagot
jövedelemadót.

Az internet áfája további 13 százalékponttal csökken, jövőre 5 százalék lesz, amely a tárca korábbi számításai szerint mintegy 22 milliárd forintot hagy a lakosságnál és a vállalkozásoknál. A hal áfája 5 százalék lesz, amely a 3,5 milliárd forintos lakossági megtakarítás mellett a kabinet várakozásai apján jelentősen növelheti a rendszeresen halat fogyasztók számát is. Egy elfogadott módosító javaslat a sertéshús mellett a sertésbelsőségekre is kiterjesztette ezt a kedvezményes áfakulcsot. Tállai András adóügyekért felelős államtitkár korábbi közlése szerint utóbbi változtatás 2 milliárd forintos könnyebbséget jelent majd a lakosságnak.

A kormány szándékai szerint a betöltetlen orvosi praxisok újbóli betöltését segítheti az az új szabály, hogy nem kell személyi jövedelemadót fizetni, ha a praxisát eredeti jogosultként megszerző magánszemély adja azt el. Amennyiben az eladó a praxishoz ellenérték fejében jutott, az értékesítésből származó jövedelmét az eltelt idő függvényében
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 13:03
Krónika 14. rész (bizottsági jelentések, ülésnap lezárása)
is. Hangsúlyozta, miközben az MSZP miniszterelnök jelöltje "Fizessenek a gazdagok! rákosista jelmondattal kampányol", addig egyetlen "érdemi módosító javaslatot sem nyújtotta be", így nem tudni, hogy mivel teremtenék elő ígéretük fedezetét.

Schmuck Erzsébet (LMP) ezzel szemben úgy vélekedett, hogy a kormány adócsomagja csak ráerősít a kabinet elhibázott gazdaságpolitikájára, aminek egyik legszemléletesebb példája, hogy a jövőben a sportcélú kedvezmények már a bankadóból is levonhatók lesznek.

Tállai András adóügyekért felelős államtitkár zárszavában megerősítette, a kormány adócsomagja következetesen folytatja a kabinet közterhek további csökkentésére, valamint a bürokrácia és a feketegazdaság visszaszorítására tett vállalásait.

Répássy Róbert (Fidesz) az előterjesztők nevében ismertette a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló indítványhoz benyújtott módosító javaslatokat, amelyek értelmében például a jogszabály hatálya nem terjedne ki a nemzetiségi szervezetekre, továbbra a
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 22:44
Krónika 13. rész (kérdések)
elvettek tőlük egyhavi bért.

Fidesz: mit jelent az országnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program?

Bodó Sándor (Fidesz) a településfejlesztéssel kapcsolatos uniós programmal kapcsolatban kérdezett. Közölte, a 2014-2020 közötti ciklusban integrált területfejlesztési program alapján lehet pénzt fordítani fejlesztésekre, és nem kell a megyéknek, megyei jogú városoknak harcolnia a forrásokért. Mit jelent ez Hajdu-Biharnak és Magyarországnak? - tette fel a kérdést a politikus.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára azt mondta, helyi igények alapján állították össze a programot és már önerőt sem kell biztosítani az uniós forrásokhoz. Összesen 69 felhívás készült, ebből 35 még nyitott, 34-et már lezártak, és 2900 projekt kapott támogatást 640 milliárd forint értékben.

Fodor Gábor: mit tesz a kormány a gyöngyösi károsultak segítéséért?

Fodor Gábor független képviselő a gyöngyösi jégeső károsultjainak kártalanításáról
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 20:54
Jövőre 5 százalékra csökkenhet a sertésbelsőség áfája
Balla György kezdeményezésére szavazta meg az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz szóban ismertetett módosító indítványt.

Balla György úgy indokolt, a már ötszázalékos áfakulcs alá tartozó sertéshús mellett célszerű ugyanebbe a körbe sorolni "a házi sertés élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékét és belsőségét, frissen vagy fagyasztva".

A képviselő "a szívpörkölt" érdekében arra kérte a képviselőket, hogy támogassák a javaslatát.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára támogatva a javaslatot közölte, az intézkedésnek kétmilliárd forintos költségvetési kihatása van.

Az MSZP és az LMP további élelmiszerekre javasolta kiterjeszteni az ötszázalékos áfakulcsot, amit Tállai András azzal utasított el, hogy a szocialisták javaslata 100 milliárd, az LMP-é 170 milliárd forintba kerülne és ezt nem bírná ki a költségvetés teherbíróképessége.

Azokra az ellenzéki felvetésekre, hogyan tudja azonnal
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 13:33
Magyar Idők - Tállai: 150 milliárddal több személyi jövedelemadót fizethettek be 2010-hez képest
Tállai András a lap szombati számában megjelent interjújában közölte: az elmúlt években bebizonyosodott, hogy úgy is növekedhetnek az adóbevételek, ha közben csökken a közteher nagysága.

Az államtitkár, aki egyben az adóhivatal vezetője is, a lap kérdésére elmondta, 2010-ben még két kulcsot ismert a rendszer, és életben volt az úgynevezett szuperbruttó is. Hozzátette, a szocialisták a munkahelyteremtés, a béremelés és a családok támogatása helyett trükkökkel próbálták növelni az állami bevételeket.

Felidézte, hogy a kormányváltás évében 1770 milliárd forint folyt be az államkasszához személyi jövedelemadó címén, a következő esztendőben viszont ennél kisebb összeg szerepelt a bevételi rubrikában.

Ennek - szerinte - az volt az oka, hogy 2011-ben nagyot vágott a kormány a polgárok adókötelezettségén.

Az adócsökkentő lépések később is folytatódtak, az állami bevételek azonban mégis emelkedésnek indultak - fűzte hozzá.

Tállai András szerint trükkök helyett a kormány növelte a
velemenyezd, 2017. június 03. szombat, 14:48
Tállai András: történelmi lépést tett az adóhatóság a bürokrácia csökkentésében
Felidézte, hogy a 2016. évi személyi jövedelemadó bevallásnál, ha a magánszemély semmit sem tett, akkor is május 22-éig bevallotta a jövedelmét, mert az adóhatóság elkészítette neki.

Az adóhatóság által elkészített tervezetet az adózó módosíthatta, a változtatások jellemzően a bérbeadáshoz, illetve az évközben nem érvényesített családi adókedvezményhez kapcsolódnak - ismertette az államtitkár.

Megjegyezte: önellenőrzéssel további kiegészítést lehet még tenni a bevalláshoz.

Tállai András elmondta: szeretnék továbbfejleszteni a rendszert, hogy az adózónak minél kevesebb időt kelljen adminisztrációval eltöltenie, ugyanakkor mégis rendben legyen az adóbevallása, a befizetése.
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 08:53
Krónika 11. rész (nemzetközi egyezmények, napirend után)
Mihály azt mondta, a WHO és a kormány közötti együttműködési keretmegállapodás mindenkinek fontos, hogy például közegészségügyi járványoknál szoros legyen a kooperáció. Az MSZP-s Mesterházy Attila szerint az alapmegállapodás célja, hogy a szerződő felek még jobban összehangolják a tevékenységüket. A jobbikos Rig Lajos azt hangsúlyozta, hogy a jó tanácsokat meg kell fogadni, hasznosítani kell őket, erről szól a törvényjavaslat.

Az áruk ideiglenes behozataláról szóló isztambuli egyezmény módosítása

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az áruk ideiglenes behozataláról szóló isztambuli egyezmény módosításával kapcsolatban elmondta: az egyezmény intézőbizottsága azért terjesztett elő módosítási javaslatot, hogy a CPD-igazolványt, vagyis a szállítóeszközök ideiglenes behozatalához alkalmazott okmányt angol és francia mellett a továbbiakban az ENSZ hivatalos nyelvének más kombinációjában is ki lehessen nyomtatni, feltéve, hogy az alkalmazott két nyelv közül az egyik angol vagy
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 15:43
1/61
Képek, videók
Arany-János-Varga-Mihá ly.
hatibacsi
2017. március 08. szerda, 11:32
Varga Mihály.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:22
Varga Mihály.jpg
megyerimihaly
2013. július 07. vasárnap, 11:24
20121016-varga-mihaly. jpg
agica2004
2012. november 17. szombat, 15:10
húsvét bevezetése - virág
sacimama
2013. március 20. szerda, 18:30
Bevezetés 1.o.
furaila
2013. január 13. vasárnap, 22:26
8_9 Bevezetés.jpg
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:04
12 V-os vezeték bevezetés
raczandris
2010. január 10. vasárnap, 21:30
bevezetés
gombasiren
2009. november 10. kedd, 19:44
Bevezetés a lovaglásba
mjdooo
2009. szeptember 19. szombat, 14:01
Salgó Bevezetés
agica2004
2009. április 24. péntek, 11:32
Bevezetés A Lovaglásban.h
finike
2007. augusztus 18. szombat, 11:32
Bevezetés A Lovaglásban.h
rambobby
2007. március 21. szerda, 17:39
biblia-bevezetes.JPG
nemarika
2007. február 14. szerda, 19:07
A Bevezetés... vizsga utá
kleopatra222
2006. augusztus 17. csütörtök, 12:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.