Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 15:30 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
PUF '35 a Budapest Parkban
Fiúk az elmúlt három és fél évtizedben megannyi felállásban szólalt meg a kis kluboktól a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadáig. Magyarország egyik legkedveltebb alterzenekarává vált, nevéhez olyan slágerek köthetőek, mint A bál, a Csak úgy csinál, a Hajsza, a Félek, A háború vége vagy a Fiatal lányok.

A szombati jubileumi koncerten számos vendégzenész működik közre: Beck Zoli énekes-gitáros (30Y), Dióssy Ákos billentyűs (Kispál és a Borz), a Color Quartet vonósnégyes, valamint két fúvós, Szűcs Krisztián Qka és Albert Zoltán - közölték a szervezők az MTI-vel.

A PUF Szigetszentmiklósról indult, a tagok ugyanabba az általános iskolába jártak. Az első koncertet 1983 augusztusában adták a kisvárosban. "Szó szerint egy igazi garázszenekar voltunk. Egyikünk sem tudott zenélni, gyakorlatilag kézfeltartással választottunk hangszert. Én jelentettem a kivételt, mert már volt egy gitárom. Érdekes, hogy az akkori felállás több mint tíz éven át változatlan maradt" - mondta korábban Leskovics Gábor, a PUF
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 14:41
Pozsonyban és Rijekában is lesznek idén Klassz a pARTon! koncertek
Kamarazenekara Hamar Zsolt dirigálásával, az Óbudai Danubia Zenekar, akiket Hámori Máté vezényel majd, a Budapest Concerto Zenekar Keller András vezényletével, valamint az Anima Musicae Kamarazenekar, amelynek koncertjén a vezető G.Horváth László lesz.

Fellép a sorozatban továbbá az Eckhardt Quartet, a Corridor Quartet, a Budapest Saxophone Quartet Kertesi Ingriddel, a szabadkai Görög Sisters és a Szent Efrém Férfikar is Sebestyén Mártával. A szólisták közt Csordás Klára, Devich Gergely, Kocsis Krisztián, Megyesi Zoltán, Onczay Zoltán, Pivon Gabriella, Ránki Fülöp, Rohmann Ditta, Oláh Vilmos, Szamosi Szabolcs, Szűcs Máté és Zsoldos Bálint szerepel.

A kezdetektől a fellépők között vannak az Új Európa Alapítvány tehetségtámogató programjának nyertesei, Kovács Gergely, Radnóti Róza, Megyimórecz Ildikó, Molnár Anna, Nemes Réka és más fiatal művészek, valamint évek óta fellép a rendezvényeken a budapesti Solti György Zeneiskola Vonószenekara Bolla Milán vezetésével és a veszprémi Gárdonyi Zoltán
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 13:21
Rockzenéről, megint másként: Baksa-Soós Attila és Miki357 kötete
mellé karcosan elegáns fekete-fehér fotográfiák készültek - fogalmaz a kiadó.

Baksa-Soós és Miki357 mások mellett Bárdos Deák Ágnes, Benkő László, Bérczesi Róbert, Both Miklós, Bródy János, Busa Pista, Czutor Zoltán, Deák Bill Gyula, drMáriás, Fluor, Harcsa Veronika, Hobo, Kiss Tibor, Kóbor János, Kollár-Klemencz László, Leskovics Gábor, Lotfi Begi, Lovasi András, Lukács László, Másik János, Menyhárt Jenő, Müller Péter Sziámi, Péterfy Bori, Póka Egon, Presser Gábor, Prieger Zsolt, Sena, Szűcs Krisztián, Tátrai Tibor, Tövisházi Ambrus, Víg Mihály, Vitáris Iván, Wahorn András és Zságer Balázs portréját rajzolja meg. Szerepel a kötetben a szerző édesapja, Baksa-Soós János, a legendás Kex együttes egykori frontembere, valamint az azóta elhunyt Som Lajos és Somló Tamás is.

A kiadvány anyaga a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében három héten át egy budapesti kiállításon is megtekinthető volt.

A 45 éves, "felhőjáró sokcsillagos írókéz" művésznéven (is) alkotó Baksa-Soós Attila korábban írt regényt,
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 11:01
Választás 2018: a hajdú-bihari jelöltek listája
LMP
Megyesi Károly MIÉP
Nagyné Biró Erika IRÁNYTŰ
Oláh Edit NP
Rézmüves Anasztázia SZP
Török Beatrix SZEM PÁRT
Varga Zita KÖZÖS NEVEZŐ
Dr. Vitányi István FIDESZ-KDNP

5. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET

Balogh Lajos Független
Bodó Sándor FIDESZ, KDNP
Budaházy Áron MIÉP
Cseri Melinda NP
Dede Tamás MSZP, PÁRBESZÉD
Drotár Adrienn ÚMF
Glatz János SZEM PÁRT
Horváth Tibor FKGP
Kárai Imre HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
Kovács Imre Krisztián MOMENTUM
Kovács Katalin Független
Kovács Klaudia Éva KÖSSZ
Lakatos János MCP
Makula Krisztián Független
Marosi Mónika Független
Mikula Erzsébet Független
Lakatos Gizella Független
Lakatos Miklós Erik MAGYARORSZÁGÉRT DEMOKRATIKUS PÁRT
Oláh Dávid SZP
Örvendi Cintia Nóra SEM
Radics Péter LMP
Rigán István JOBBIK
Sipos Sándor MUNKÁSPÁRT
Szemők Zoltán EGYÜTT
Varga Réka Független

6. SZÁMÚ
tinka1951, 2018. március 21. szerda, 09:20
Kadet és junior vívó Eb - Ezüstérmes a női kardcsapat
A Pusztai Liza, Nagy Valentina, Szűcs Luca, Battai Sugár Katinka összeállítású együttes a németeket 45-22-re verte a negyeddöntőben, majd az olaszokat 45-44-re a döntőbe jutásért rendezett összecsapáson. Az oroszok elleni finálé is sokáig jól alakult, az Eb honlapja szerint hét pár után 35-25-re vezettek a magyarok, de az ellenfél fordítani tudott és 45-42-re győzött.

A fiatalabb korosztály, azaz a 17 éven aluliak, a kadetek versenyeit a magyar küldöttség hét éremmel zárta. Egyéniben Muhari Eszter arany-, Dékány Kinga ezüstérmes lett párbajtőrben, míg Kaiser Balázs és Pusztai bronzérmet nyert kardban. Csapatban a női kardozók ezüstje előtt győzött a Muhari, Dékány, Büki Lili, Kolczonay Borbála párbajtőregyüttes és a Kaiser, Baaken Mátyás, Rabb Krisztián, Urbán Tamás kardválogatott.

Szerdától a juniorok versenyeit rendezik.
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 18:15
Halottak aláírásával
Andrea Éva (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Galyas Zoltán (Hátrányos Helyzetűek Pártja).

Tizenegy jelölt ajánlásait még nem bírálták el, nyolc jelölt nyilvántartásba vételét viszont elutasították, mivel ötszáznál kevesebb érvényes aláírást adtak le: Balogh Lajos (Nemzeti Együttműködés és Megbékélés Párt), Csukodi Julianna (Szegényekért Párt), Hancsákné Barancsi Erika (Jóléti Magyarországot Párt), Szentpéteri Zsolt Attila (Közös Nevező 2018), Szücs Klaudia (Net Párt), Balázs János Krisztián (Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt), Balogh Martin Zsolt (Magyarországi Cigánypárt), Farkas Róbert (Egyenlőség Roma Párt). Egy jelölt, Molnár Józsefné (Összefogás Párt) visszalépett.

Ebből is látszik, hogy bár elvileg sokkal kisebb üzletnek látszik a kamupártok indítása, mint 2014-ben (ugyanis 1 százalékosnál gyengébb listás szereplés esetén vissza kell fizetni az állami támogatást), a lelkesedés nemigen hagyott alább. Feltehetően azért, mert a négy évvel ezelőtt a fél százalékot sem
kirscha, 2018. március 06. kedd, 11:22
Borsody László a géniusz - kötet a kardvívás iskolateremtőjéről
A Magyar Olimpiai Bizottság és a Honvédelmi Minisztérium hétfői sajtótájékoztatóján rövidfilm mutatta be az 1878 és 1939 között élt Borsody László életét, melyet a katonai pályára és a vívásra, vívásoktatásra tett fel.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vívó hangsúlyozta: "a kötet túlmutat azon, hogy egyszerű életrajzi könyv legyen".

"Akiről szól, kiemelkedő alakja a magyar és a nemzetközi vívásnak" - mondta, majd emlékeztetett rá, hogy Borsody a magyar kardvívás egyik megteremtője volt, vívómesterként és iskolateremtőként is beírta a nevét az egyetemes sporttörténelembe. Tanítványai - köztük Kovács Pál, Rajcsányi László, Berczelli Tibor, Tersztyánszky Ödön - 18 olimpiai, 18 világbajnoki és 14 Európa-bajnoki aranyérmet nyertek.

A MOB-elnök szerint a kötet külön értéke, hogy a Borsody-iskola egyik képviselője, az olimpiai bajnok Pézsa Tibor lektorálta, akit a tájékoztató végén köszöntöttek abból az alkalomból, hogy két nap múlva lesz 82 éves.

"A
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 12:15
Akmé - Jubileumi kiállítás az Osztrák Kulturális Fórumban
Az akmé virágkort jelent, de az ókori görögök ezzel a szóval jelölték a negyvenéves kort is, amikor hitük szerint az ember alkotóereje teljében van - emlékeztetett a tárlat megnyitóján az Osztrák Kulturális Fórum vezetője.

Regina Rusz felidézte: az intézmény annak érdekében jött létre, hogy előmozdítsa az osztrák-magyar kulturális kapcsolatokat. Alapelvük a szoros együttműködés az osztrák és a magyar művészekkel, ahogy az a négy-négy osztrák és magyar festő munkáit felvonultató, jubileumi kiállítást is jellemzi - számolt be az igazgató.

Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára hozzátette: Ausztria Magyarország legfontosabb szomszédja, melyhez minden magyarnak fűződik valamilyen - többnyire kellemes - élménye.

Idén több évforduló is kötődik a magyar-osztrák kapcsolatokhoz: 300 éve született Mária Terézia, 150 éve kötötték meg a kiegyezést és 40 éve nyílt meg Budapesten az Osztrák Kulturális Fórum - jegyezte
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 20:04
Két saját bemutató és vendégprodukciók a Pécsi Harmadik Színház műsorán
A tájékoztatás szerint Schwajda György A szent család című komédiáját és Visky András Júlia - párbeszéd a szerelemről elnevezésű darabját viszik színre Vincze János színházigazgató rendezésében.

Bartis Attila Rendezés című produkcióját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata hozza el Pécsre - áll az összefoglalóban, amely utóbbi évek egyik legjelentősebb színházi eseményének nevezte a határon túli előadást.

A veszprémi Pannon Várszínház A bunkerrajzolóval; Mucsi Zoltán és Scherer Péter az EztRád című "zenés alternatív társadalomkritikával", Szűcs Nelli pedig a huszadik század egyik legnagyobb magyar színésznőjének, Fedák Sárinak emléket állító estjével vendégszerepel az uránvárosi színházban - részletezték.

Az összegzés kitért arra is, hogy az évadban is repertoáron marad Székely Csaba komédiája, a Bányavirág, illetve Parti Nagy Lajos és Darvas Ferenc zenés huszerettje, az Ibusár-megállóhely.

Ismét láthatja a közönség Örkény István klasszikusát, a Kulcskeresőket,
velemenyezd, 2017. szeptember 02. szombat, 12:22
Új játszóhelyet nyit a Budapest Bábszínház
szerepet Ellinger Edina kelti életre. Az előadás helyszíne a színház új játszóhelye, a Kemény Henrik terem, amely a Vörösmarty utcában található, és próbatermi funkciója mellett 40 fő néző befogadására képes.

A nyáron megújult előcsarnok Koós Iván Galériájában a délutáni előadás után nyílik meg az Ország Lili bábtervezői életművét bemutató tárlat. Befalazva címmel, Ország Lili élete és munkássága ihlette, középiskolásoknak és felnőtteknek szóló előadást mutatnak be este. A produkció rendezője Gergye Krisztián, írója Dragomán György, a látványtervező Hoffer Károly és Zöldy Z Gergely. A bemutatóhoz kapcsolódik az előadás helyszínének, a negyedik emeleti Játszó-térnek az átnevezése Ország Lili stúdióvá.

A Kemény Henrik teremben október 1-jén a legendás bábosra emlékeznek az életmű legavatottabb hazai ismerője, Láposi Terka segítségével. A színház két művésze, Tatai Zsolt és Barna Zsombor is eljátssza Vitéz László-előadását.

A színház ismét műsorra tűzi a Háry Jánost. A felújítás rendezője Meczner
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 16:42
Duchatelet: marad az új címer, most a legerősebb az Újpest
felkerült a felnőttekhez.

Duchatelet úgy látja, amióta Újpesten van, most a legerősebb a lila-fehérek kerete, ezért Európa Ligát érő szereplést vár a csapattól, amelynek szerinte "még jó pár évig Nebojsa Vignjevic marad a vezetőedzője". Kifejtette, az egyéves átigazolási tilalom után most 12 új játékos, köztük több minőségi magyar futballista érkezett az együtteshez, és további két-három futballista megszerzése várható. A sajtótájékoztatón jelen lévő két új szerzemény, Litauszki Róbert és Simon Krisztián címerügyben nem kívántak állást foglalni, mert úgy látják, nekik az a feladatuk, hogy a pályán mutatott teljesítményükkel hívják fel magukra a figyelmet.

Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató megerősítette, hogy az Újpest idén december 31-ig biztosan a Szusza Ferenc Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. Hozzátette: hosszú távú megállapodást kötnek az UTE-vel a létesítmény bérléséről, amelyhez már csak az MNV jóváhagyása szükséges.

Bemutatták az Újpest új mezét, amelyet a spanyol Joma cég
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 12:52
Labdarúgó NB I - Döntetlen Csertői 300. bajnokiján
Csertői Aurél, a paksiak vezetőedzője pályafutása 300. első osztályú mérkőzésén dirigált a kispadon.

OTP Bank Liga, 1. forduló:Paksi FC-Újpest FC 2-2 (1-1)----------------------------Paks, 1500 néző, v.: Karakó

gólszerzők:

Szakály D. (16.), Papp (48.), illetve Pauljevic (15.), Windecker (68.)

sárga lap: Papp (38.), Bartha (50.), illetve Pauljevic (66.)

Paksi FC:

---------Molnár P. - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó - Papp - Haraszti, Bertus (Koltai, 85.), Kecskés (Hajdú, 75.), Bartha - Szakály D. (Hahn, 74.)

Újpest FC:

----------Pajovic - Szűcs, Litauszki, Bojovic, Balázs - Windecker, Sankovic - Nwobodo (Zsótér, 64.), Nagy D., Pauljevic (Simon K., 88.) - Novothny (Tischler, 76.)

Negyedóra játék után egy perc alatt mindkét oldalon esett egy-egy gól, majd ezt követően szinte felváltva láthatott helyzeteket a közönség. A félidő végére kissé "leült" a mérkőzés.

A fordulást követően gyorsan megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd Bartha ziccerénél akár el
velemenyezd, 2017. július 15. szombat, 20:13
1/10
Képek, videók
budapest_2006_oktober_ 23_
meki77
2018. augusztus 04. szombat, 06:28
7702519c67b1budapest.g if
vicus54
2018. május 15. kedd, 19:34
budapest0424.jpg
maroka
2018. április 24. kedd, 11:30
Budapest 01.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 02.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 03.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Budapest 04.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Budapest 05.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:54
Budapest 06.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:54
Budapest 07.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:52
Budapest 08.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:52
Budapest 09.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:51
Elmúltam 40
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:19
Nézz csak az elmúlt élete
chillik
2018. június 25. hétfő, 05:35
Elmúlt-a-karácsony.jpg
lilagondolatok
2017. december 27. szerda, 09:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.