Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 20. hétfő | 34. hét | 232. nap | 05:17 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsvéti versek
megvívott!
Élsz én Uram! Krisztus feltámadott
Fejes Ádám (Csak világítva szabad járni, 66.old)


Húsvéti ének

Bánatos éjszakán,
Madár se szólt a fán -
Ködös, bús tavaszon,
Meghalt a nagy úton...

Siratta Őt a föld,
Nem várták: visszajött!
Csodálatos napon
Fényes, nagy hajnalon...

Ki e földön megáll,
Várja bár száz halál
A Krisztus oldalán -
Feltámad, igazán!
Somogyi Imre


Ne sírj!

Csukva a sírbolt, benne a Mester.
Koporsó száját nehéz kő zárja.
Bérelt vitézek őrizik a sírt,
Éjjel és nappal vigyáznak rája.
Elült már a zaj, csendes lett a táj,
A Názáreti a sírban pihen.

Bús tanítványok haza széledtek,
Kétség s bánat dúlt mindegyik szívben,
Fájt a lelküknek a nagy vesztesség,
Hiába volt hát a hit s a remény?
Koldussá lettek, elhagyatva,
Mert Jézus nélkül
katalin_53, 2018. április 01. vasárnap, 09:20
Ismét nemzetközi hírű kutatókkal találkozhatnak a Szegedi Tudós Akadémia növendékei
és a határon túlról évente ötszáz tehetséges fiatal érkezzen a Tisza-parti városba.

Bert Sakmann német fiziológus 1991-ben Erwin Neher-rel együtt nyerte el az orvostudományi Nobel-díjat a sejtek egyedi ioncsatornáinak működését vizsgáló felfedezéseiért és a folt-feszültségzár (patch clamp) méréstechnika kidolgozásáért. A kutató 2015 óta képzési igazgatóként vesz részt a Szegedi Tudósakadémia munkájában.

Buzsáki György az Agy-díjat 2011-ben nyerte el két másik kollégájával, Freund Tamással és Somogyi Péterrel együtt a memória-folyamatokban kulcsszerepet játszó agyi ideghálózatok feltárásáért.

A kezdeményezés részeként 2013-ban megalapították a Szent-Györgyi Talentum Díjat, melyet az elmúlt egy-két évben publikált, nemzetközi szinten is meghatározó felfedezésért ítélnek oda. Emellett feltétel, hogy a díjat olyan szegedi tudós kapja, aki - a díj névadójához, Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan - a felfedezéséhez kapcsolódó kutatói munka jelentős részét a Tisza-parti városban végezte. Az elismerést
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 07:05
Magyar-lengyel kulturális napok Budapesten
országokban. A Waclaw Felczak Alapítvány elnöke Karol Biernacki, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltárának igazgatója.

A kulturális napok március 21-én közös táncházzal és zenei programokkal kezdődnek a Fonó Budai zeneházban. Fellép a Szent Efrém Férfikar, Fekete-Kovács Kornél és a Kuba Stankiewicz Duo, valamint bemutatkozik az alapítvány is az ünnepi gála keretében.

A gála központi eleme a Polak, Wegier... című táncos, zenés összeállítás, amelyben gyimesi és góral táncokat, valamint somogyi és kurpiei dalokat állít párhuzamba Kubinyi Júlia, Berecz István és barátai (Appelshoffer János, ifj. Zsuráfszky Zoltán), valamint a lengyel Kapela Brodów Együttes. A hajnalig tartó lengyel-magyar táncház során melegföldvári, szatmári, széki, kalotaszegi, és különböző lengyel táncokat (krakowiak, kujawiak, walczyk, oberek) adnak elő. Két CD-t is bemutatnak: Fekete-Kovács Kornél (szárnykürt) és Kuba Stankiewicz (zongora) Bridges című dzsesszanyagát, valamint a Szent Efrém Férfikar Benedicamus Domino
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 11:51
Meglepetésekkel készül a Család-barát magazin a tizedik születésnapon
őrbottyáni Fogyatékkal Élők Református Otthona lakóihoz juttatják el a felajánlott egytálételt - hívta fel a figyelmet a vezető szerkesztő.

A jubileumi adásban a Felvidékről, Vajdaságból és Böjte Csaba testvér vezetésével Déváról is érkeznek meghívottak. Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész meglepetésversét adja elő, míg a meghívott gyerekek születésnapi tortát is készítenek - sorolta a szombati adás programjait a vezető szerkesztő.

A különleges napon a négy műsorvezető - Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián - együtt vezeti az adást és a műsorral egyidős gyermekek is szerepelnek a meghívott vendégek között, de olyan művészek is ott lesznek a stúdióban, akik ugyancsak ezekben a napokban ünnepelik születésnapjukat. A stúdióba várják a Bon-Bon együttest, valamint Südi Iringót és táncosait is.

Az elmúlt tíz év adásait felidézve Gáspár Monika elmondta, hogy voltak felemelő és vidám pillanatok egyaránt. 2009-ben sikerült egy 14 éves kislányt megtalálni a műsor
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 13:33
Jázminos, ibolyás...
Somogyi Imre:

Jázminos, ibolyás...

Jázminos, ibolyás, - virágos szép tavasz
Nem lesz soha már ? . . .
Fekete rózsákat, véres violákat
Terem a határ.

Vérbeborult minden ezen a tavaszon,
Ritkán szól a dal,
Hervadó életen, fekete mezőkön
Jár a diadal.

De én úgy érzem, ha őszi szellők szárnyán
Elszáll a madár,
A Halál angyala itt a földön ismét
Néha, néha jár!

S a mi lelkünk, Édes - ha e zord időknek
Csak emléke fáj,
Jázminos, ibolyás szép tavaszon újra
Egymásra talál.
aranyoslila, 2017. december 14. csütörtök, 19:24
Somogyi Imre: Jázminos, ibolyás . . .
Somogyi Imre:

Jázminos, ibolyás . . .

Jázminos, ibolyás, - virágos szép tavasz
Nem lesz soha már ? . . .
Fekete rózsákat, véres violákat
Terem a határ.

Vérbeborult minden ezen a tavaszon,
Ritkán szól a dal,
Hervadó életen, fekete mezőkön
Jár a diadal.

De én úgy érzem, ha őszi szellők szárnyán
Elszáll a madár,
A Halál angyala itt a földön ismét
Néha, néha jár!

S a mi lelkünk, Édes - ha e zord időknek
Csak emléke fáj,
Jázminos, ibolyás szép tavaszon újra
Egymásra talál.

Esztergom és Vidéke, 1917. április 1.
marcyt, 2017. december 14. csütörtök, 07:14
Felfüggesztett börtönt kapott egy somogyi tanár diákok bántalmazásáért
Tarr József bíró több mint húsz tanúvallomás, feljegyzések, iskolai jegyzőkönyvek, továbbá a férfi részbeni beismerő vallomása alapján találta bizonyítottnak, hogy a napközis és testnevelő tanár 2014-2016 között több mint egy tucatszor alkalmazott erőszakot hat, köztük több sajátos nevelési igényű, értelmileg enyhe fokban akadályozott diák sérelmére.

A tettlegességre el nem készített házi feladat, testnevelés órai gyakorlat el nem végzése, órai beszélgetés, hangoskodás, ablakhoz rúgott gumilabda, ablakkerethez tartozó léc rongálásának gyanúja és dohányzás szolgáltatott okot. A tanár emiatt falhoz, szekrényhez, bordásfalhoz lökte, vagy szorította, tenyérrel arcon, tarkón ütötte a vétkest. Előfordult, hogy diákot munkafüzettel ütlegelt, bokán rúgott, bottal ütött meg.

A bíróság közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazásban és könnyű testi sértésben találta bűnösnek. A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe a büntetlen előéletét, részbeni beismerő
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 17:12
Bőszénfa, Kaposvár
fesztiválok városa és a ,,festők városa".

Kaposvár ma egyetemével, sokrétű oktatási rendszerével, diákok ezreivel igazi iskolaváros. Gondozott köztereivel, utcáival, színpompás virágágyásaival a virágok városa. Csobogó kútjaival a szökőkutak városa. Pezsgő kulturális életével, gazdag művészeti programjaival a fesztiválok városa és a ,,festők városa". Csodálatosan újjászületett, a századelő békés érzetét keltő, kissé mediterrán hangulatú belvárosával igazi európai várossá vált a somogyi megyeszékhely.


Videó

Bőszénfai Szarvasfarm, Kaposvári Egyetem EC Vadgazdálkodási TájközpontBőszénfa, szarvasfarm a zselici dombok köztKaposvár "szíve" légi
menusgabor, 2017. szeptember 04. hétfő, 20:29
Kellemes ébredést!
Örömöd legyen ragyogó, mint a reggel,
bánatod pedig csupán csak árnyék,
mely elhalványul a szeretet napsugarában.
Legyen elég boldogság életedben ahhoz, hogy kedves légy; elég küzdelem ahhoz, hogy erős maradj;
elég bánat ahhoz, hogy ember maradj,
s elég remény ahhoz, hogy boldog légy"
/Ír
bozsanyinemanyi, 2017. július 06. csütörtök, 00:07
Megerősített járőrszolgálat lesz a Balaton déli partján a nyári szezonban
Piros Attila siófoki sajtótájékoztatóján közölte: a megye többi rendőrkaptányságáról 27 embert, "egy komplett rendőrkapitánysági bűnügyi állományt" csoportosítottak át a Balatonhoz. A készenléti rendőrök péntek este érkeznek meg Siófokra, Fonyódra és Balatonkeresztúrra. Idén is segítenek a rendészeti szakgimnáziumba járó diákok, és Siófokon töltik majd a gyakorlatukat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói.

A Balaton 74 kilométernyi somogyi partszakaszán szavatolni tudják a folyamatos közrendet és biztonságot - mondta a rendőrfőkapitány.

Bemutattak egy - a Somogy megyei rendőrség közreműködésével kifejlesztett - új eligazítási technikát, amelyet péntektől alkalmaznak élesben Siófokon. Piros Attila és a város rendőrkapitánya, Kasznár Gyula közölte: az újítás révén gyorsabbá és hatékonyabbá válnak a rendőri beavatkozások. Az oktatásban használt interaktív tábla rendőri használatra kifejlesztett alkalmazásával például azonnal be tudják mutatni a keresett vagy körözött személyeket,
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 18:14
Kutathatóvá vált a kaposvári Csiky Gergely Színház történeti gyűjteménye
helyére, a művészeti kar Bajcsy-Zsilinszky utcai épületébe, ahol megkezdődött a rendszerezése, leltározása, feldolgozása. Az anyag gondozását Szabó Zsófia színház- és művészettörténész végzi.

A Kaposvári Egyetem fontosnak tartja a színházi relikviákhoz kapcsolódó munkát, mert országos jelentőségű színészképzést folytat, amelynek keretében a diákok olyan neves tanároktól tanulhatnak, mint Vidnyánszky Attila, Eperjes Károly, Szikora János, Cserhalmi György és Cseke Péter - áll a közleményben.

A somogyi megyeszékhelyen az elmúlt időszakban komoly előrelépés történt a színházi infrastruktúra fejlesztésében is: a felsőoktatási intézmény márciusban újranyitotta kulturális központját, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson hallgatóinak, tavaly pedig megkezdődött a Csiky Gergely Színház rekonstrukciója.

A 2018 októberéig tartó, 9 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 21. századi igényeknek megfelelő színháza lesz Kaposvárnak. Az épület a műemléki szempontok figyelembe vételével folyó
velemenyezd, 2017. május 05. péntek, 12:02
Dobai Péter Vadon
hídfőállások kiépítésével készítsék elő a Légió érkezését.
Ám a Légió sohasem jutott haza. III. Napóleon a solferinói diadal után váratlanul békét kötött Ferenc József császárral, cserbenhagyva ezzel az olasz s magyar szövetségeseit. A háború véget ért: függetlenségi reményeink ismét semmivé foszlottak.
A hazaküldött gerillacsapat tagjai végleg magukra maradtak. Külső és belső támogatás nélkül, távol a harcterektől, városoktól, laktanyáktól nem tehettek mást: bevették magukat az áthatolhatatlan somogyi vadonba, s az utolsó töltényig küzdöttek a megsemmisítésükre küldött osztrák és magyar erőkkel.
Róluk, a honvédekből lett szabotőrökről, s vezetőjükről, Batiszy Kristóf századosról szól ez a könyv: izgalmas hazajutásukról, bátor rajtaütéseikről, szenvedéseikről s dicsőséges halálukról.
,,Kalandregényt" tart tehát kezében az olvasó: olyant, amelyben a legmerészebb kalandra a szerző, Dobai Péter vállalkozott, aki nem csupán e romantikus kor nagyszerű férfiainak emlékét idézte fel,
gabfe, 2016. augusztus 11. csütörtök, 20:50
1/7
Képek, videók
Fejes Ádám Ádventi örvend
mester126mari
2011. december 11. vasárnap, 08:40
Miért sirattatok?
anci-ani
2011. október 31. hétfő, 16:34
IRG-JÉZUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 18. szombat, 15:13
Akik Jézust, mint.jpg
katalin_53
2018. augusztus 18. szombat, 08:04
JÉZUS-ROSEDOOR--.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 16. csütörtök, 14:51
JÉZUSkép-SZTL.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 16. csütörtök, 14:16
JÉZUS-FIL-LEV.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 16. csütörtök, 10:58
OLTÁR-JÉZUSSAL--.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 16. csütörtök, 04:37
JÉZUSKép-biblia.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 14. kedd, 15:03
JÉZUSUNK-kép.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 14. kedd, 13:50
jézus-ev.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:23
JÉZUS-KRISZTUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:21
JÉZUSkép-book.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 10. péntek, 14:02
JÉZUS-SZÍVEkép.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 09. csütörtök, 10:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.