Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 00:57 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meglepetésekkel készül a Család-barát magazin a tizedik születésnapon
őrbottyáni Fogyatékkal Élők Református Otthona lakóihoz juttatják el a felajánlott egytálételt - hívta fel a figyelmet a vezető szerkesztő.

A jubileumi adásban a Felvidékről, Vajdaságból és Böjte Csaba testvér vezetésével Déváról is érkeznek meghívottak. Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész meglepetésversét adja elő, míg a meghívott gyerekek születésnapi tortát is készítenek - sorolta a szombati adás programjait a vezető szerkesztő.

A különleges napon a négy műsorvezető - Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián - együtt vezeti az adást és a műsorral egyidős gyermekek is szerepelnek a meghívott vendégek között, de olyan művészek is ott lesznek a stúdióban, akik ugyancsak ezekben a napokban ünnepelik születésnapjukat. A stúdióba várják a Bon-Bon együttest, valamint Südi Iringót és táncosait is.

Az elmúlt tíz év adásait felidézve Gáspár Monika elmondta, hogy voltak felemelő és vidám pillanatok egyaránt. 2009-ben sikerült egy 14 éves kislányt megtalálni a műsor
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 13:33
Jázminos, ibolyás...
Somogyi Imre:

Jázminos, ibolyás...

Jázminos, ibolyás, - virágos szép tavasz
Nem lesz soha már ? . . .
Fekete rózsákat, véres violákat
Terem a határ.

Vérbeborult minden ezen a tavaszon,
Ritkán szól a dal,
Hervadó életen, fekete mezőkön
Jár a diadal.

De én úgy érzem, ha őszi szellők szárnyán
Elszáll a madár,
A Halál angyala itt a földön ismét
Néha, néha jár!

S a mi lelkünk, Édes - ha e zord időknek
Csak emléke fáj,
Jázminos, ibolyás szép tavaszon újra
Egymásra talál.
aranyoslila, 2017. december 14. csütörtök, 19:24
Somogyi Imre: Jázminos, ibolyás . . .
Somogyi Imre:

Jázminos, ibolyás . . .

Jázminos, ibolyás, - virágos szép tavasz
Nem lesz soha már ? . . .
Fekete rózsákat, véres violákat
Terem a határ.

Vérbeborult minden ezen a tavaszon,
Ritkán szól a dal,
Hervadó életen, fekete mezőkön
Jár a diadal.

De én úgy érzem, ha őszi szellők szárnyán
Elszáll a madár,
A Halál angyala itt a földön ismét
Néha, néha jár!

S a mi lelkünk, Édes - ha e zord időknek
Csak emléke fáj,
Jázminos, ibolyás szép tavaszon újra
Egymásra talál.

Esztergom és Vidéke, 1917. április 1.
marcyt, 2017. december 14. csütörtök, 07:14
Felfüggesztett börtönt kapott egy somogyi tanár diákok bántalmazásáért
Tarr József bíró több mint húsz tanúvallomás, feljegyzések, iskolai jegyzőkönyvek, továbbá a férfi részbeni beismerő vallomása alapján találta bizonyítottnak, hogy a napközis és testnevelő tanár 2014-2016 között több mint egy tucatszor alkalmazott erőszakot hat, köztük több sajátos nevelési igényű, értelmileg enyhe fokban akadályozott diák sérelmére.

A tettlegességre el nem készített házi feladat, testnevelés órai gyakorlat el nem végzése, órai beszélgetés, hangoskodás, ablakhoz rúgott gumilabda, ablakkerethez tartozó léc rongálásának gyanúja és dohányzás szolgáltatott okot. A tanár emiatt falhoz, szekrényhez, bordásfalhoz lökte, vagy szorította, tenyérrel arcon, tarkón ütötte a vétkest. Előfordult, hogy diákot munkafüzettel ütlegelt, bokán rúgott, bottal ütött meg.

A bíróság közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazásban és könnyű testi sértésben találta bűnösnek. A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe a büntetlen előéletét, részbeni beismerő
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 17:12
Bőszénfa, Kaposvár
fesztiválok városa és a ,,festők városa".

Kaposvár ma egyetemével, sokrétű oktatási rendszerével, diákok ezreivel igazi iskolaváros. Gondozott köztereivel, utcáival, színpompás virágágyásaival a virágok városa. Csobogó kútjaival a szökőkutak városa. Pezsgő kulturális életével, gazdag művészeti programjaival a fesztiválok városa és a ,,festők városa". Csodálatosan újjászületett, a századelő békés érzetét keltő, kissé mediterrán hangulatú belvárosával igazi európai várossá vált a somogyi megyeszékhely.


Videó

Bőszénfai Szarvasfarm, Kaposvári Egyetem EC Vadgazdálkodási TájközpontBőszénfa, szarvasfarm a zselici dombok köztKaposvár "szíve" légi
menusgabor, 2017. szeptember 04. hétfő, 20:29
Kellemes ébredést!
Örömöd legyen ragyogó, mint a reggel,
bánatod pedig csupán csak árnyék,
mely elhalványul a szeretet napsugarában.
Legyen elég boldogság életedben ahhoz, hogy kedves légy; elég küzdelem ahhoz, hogy erős maradj;
elég bánat ahhoz, hogy ember maradj,
s elég remény ahhoz, hogy boldog légy"
/Ír
bozsanyinemanyi, 2017. július 06. csütörtök, 00:07
Megerősített járőrszolgálat lesz a Balaton déli partján a nyári szezonban
Piros Attila siófoki sajtótájékoztatóján közölte: a megye többi rendőrkaptányságáról 27 embert, "egy komplett rendőrkapitánysági bűnügyi állományt" csoportosítottak át a Balatonhoz. A készenléti rendőrök péntek este érkeznek meg Siófokra, Fonyódra és Balatonkeresztúrra. Idén is segítenek a rendészeti szakgimnáziumba járó diákok, és Siófokon töltik majd a gyakorlatukat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói.

A Balaton 74 kilométernyi somogyi partszakaszán szavatolni tudják a folyamatos közrendet és biztonságot - mondta a rendőrfőkapitány.

Bemutattak egy - a Somogy megyei rendőrség közreműködésével kifejlesztett - új eligazítási technikát, amelyet péntektől alkalmaznak élesben Siófokon. Piros Attila és a város rendőrkapitánya, Kasznár Gyula közölte: az újítás révén gyorsabbá és hatékonyabbá válnak a rendőri beavatkozások. Az oktatásban használt interaktív tábla rendőri használatra kifejlesztett alkalmazásával például azonnal be tudják mutatni a keresett vagy körözött személyeket,
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 18:14
Kutathatóvá vált a kaposvári Csiky Gergely Színház történeti gyűjteménye
helyére, a művészeti kar Bajcsy-Zsilinszky utcai épületébe, ahol megkezdődött a rendszerezése, leltározása, feldolgozása. Az anyag gondozását Szabó Zsófia színház- és művészettörténész végzi.

A Kaposvári Egyetem fontosnak tartja a színházi relikviákhoz kapcsolódó munkát, mert országos jelentőségű színészképzést folytat, amelynek keretében a diákok olyan neves tanároktól tanulhatnak, mint Vidnyánszky Attila, Eperjes Károly, Szikora János, Cserhalmi György és Cseke Péter - áll a közleményben.

A somogyi megyeszékhelyen az elmúlt időszakban komoly előrelépés történt a színházi infrastruktúra fejlesztésében is: a felsőoktatási intézmény márciusban újranyitotta kulturális központját, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson hallgatóinak, tavaly pedig megkezdődött a Csiky Gergely Színház rekonstrukciója.

A 2018 októberéig tartó, 9 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 21. századi igényeknek megfelelő színháza lesz Kaposvárnak. Az épület a műemléki szempontok figyelembe vételével folyó
velemenyezd, 2017. május 05. péntek, 12:02
Dobai Péter Vadon
hídfőállások kiépítésével készítsék elő a Légió érkezését.
Ám a Légió sohasem jutott haza. III. Napóleon a solferinói diadal után váratlanul békét kötött Ferenc József császárral, cserbenhagyva ezzel az olasz s magyar szövetségeseit. A háború véget ért: függetlenségi reményeink ismét semmivé foszlottak.
A hazaküldött gerillacsapat tagjai végleg magukra maradtak. Külső és belső támogatás nélkül, távol a harcterektől, városoktól, laktanyáktól nem tehettek mást: bevették magukat az áthatolhatatlan somogyi vadonba, s az utolsó töltényig küzdöttek a megsemmisítésükre küldött osztrák és magyar erőkkel.
Róluk, a honvédekből lett szabotőrökről, s vezetőjükről, Batiszy Kristóf századosról szól ez a könyv: izgalmas hazajutásukról, bátor rajtaütéseikről, szenvedéseikről s dicsőséges halálukról.
,,Kalandregényt" tart tehát kezében az olvasó: olyant, amelyben a legmerészebb kalandra a szerző, Dobai Péter vállalkozott, aki nem csupán e romantikus kor nagyszerű férfiainak emlékét idézte fel,
gabfe, 2016. augusztus 11. csütörtök, 20:50
Átadták a teljesen felújított perkátai Győry-kastélyt
hangsúlyozta, hogy a térség turisztikai gyöngyszeme eddig a rácalmási Jankovich-kúria volt, mostantól azonban a Győry-kastély is "a választókerület ékszere lesz".

A képviselő a projekt tavalyi nyitórendezvényén L. Simon László által elmondottakat idézte, amely szerint "Perkáta felkerül Fejér megye turisztikai térképére". Reményét fejezte ki, hogy a település nemcsak térképre került, hanem az országos és világviszonylatban is kuriózumnak számító kiállítással a magyar-kínai kapcsolatok szimbóluma lesz.

Somogyi Balázs (PÖPE-FIDESZ-KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy Perkátának van a legrégebbi kínai kapcsolata Magyarországon, de Kínában is az egyik legrégebbi hivatalos testvértelepülési kapcsolat Peking egyik kerületéé (Huahszing) és Perkátáé. Közölte, hogy az 1960 óta tartó kapcsolat egyik nagy mérföldköve a kastély átadása és a kiállítás megnyitója.

Vang Siji, Peking Fengtai körzete Huahsziang városrészének polgármestere bejelentette, hogy együttműködési szándéknyilatkozatot írnak alá a
velemenyezd, 2016. augusztus 08. hétfő, 13:12
Múzeumok éjszakája - Finisszázsok a Ludwig Múzeumban
Az éjszakába nyúló múzeumi fesztivál idejére esik a Szendedély - Rajongás és művészet, valamint a Rock/tér/idő című kiállítások záró hétvégéje.

A berlini Künstlerhaus Bethanienből érkezett Szenvedély... című válogatás a hatvanas, nyolcvanas évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére. A Rock/tér/idő a magyarországi underground könnyűzene és a képzőművészet kapcsolatára fókuszál ugyanebben az időszakban, és mérföldkőnek tekintett műveket, helyszíneket, nézőpontokat mutat be - közölte az MTI-vel szerdán a Ludwig Múzeum.

Az este során az akusztikus formációban érkező Blahalouisiana, a Müller Péter Sziámi Andfriends zenekar, valamint a Müpa és Lumú által szervezett tehetségkutató, a Garázsband Fesztivál közönségdíjas zenekara, a The Bluebay Foxes ad koncertet a Szenvedély... kiállítóterében.

A Rock/tér/idő kiállításban több exkluzív tárlatvezetésre is sor kerül majd: Földes László Hobo mellett Papó (Tilos Rádió), majd Sőrés Zsolt experimentális zeneszerző
velemenyezd, 2016. június 22. szerda, 13:32
Gólyatábori erőszak - Jogerősen kilenc év börtönre ítélték a fotóst
A táblabíróság helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi ítéletét, amely az első fokon eljáró Fonyódi Járásbíróság által 2015 júniusában kiszabott hét és fél éves büntetést kilenc évre súlyosbította.

Az ügyben másodfokon azért nem született jogerős ítélet, mert a Kaposvári Törvényszék a járásbíróság korábbi döntéséhez képest K. Sándor Szilárdot nemcsak szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, hanem - a sértetti képviselő indítványára - személyes adattal visszaélés vétségében is.

A Kaposvári Törvényszék az új tényállás figyelembevételével halmazati büntetésként kilenc év börtönre ítélte a vádlottat. A szexuális bűncselekményre kiszabható büntetés legfeljebb nyolc év lett volna.

A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője eljárásjogi hibákra hivatkozva, elsősorban hatályon kívül helyezésért, eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A 2014 szeptembere óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott fotósként dolgozott a gólyatáborban, ahol a vád szerint
velemenyezd, 2016. június 22. szerda, 12:31
1/7
Képek, videók
Zaklatas_meglepetesekk el.
fulgytvn
2008. szeptember 28. vasárnap, 13:50
zaklatas_meglepetesekk el.
ticsi83
2008. szeptember 05. péntek, 16:55
születésnapon
orban47
2015. október 19. hétfő, 18:38
Születésnapon
bajzaknemarti
2007. július 26. csütörtök, 22:36
barátok, család, szerelem
yvett789
2015. május 27. szerda, 20:05
0 van család, barátok....
lovaszmarika
2012. augusztus 31. péntek, 12:57
Drága barátnőm a családjá
etuka
2009. október 05. hétfő, 11:36
A család barátja!
joey71
2008. január 12. szombat, 15:35
Család és a barátnőm
bmelitta
2008. január 03. csütörtök, 16:04
Családom és barátaim
anitanemeti
2007. október 14. vasárnap, 14:19
Fogyatékos
tailor
2017. október 14. szombat, 09:11
Hát ez fogyatékos lett...
tuzmadar
2006. augusztus 17. csütörtök, 13:57
böjte csaba atya 2016.jpg
maroka
2018. február 14. szerda, 09:48
böjte csaba0115.jpg
maroka
2018. január 15. hétfő, 13:17
böjte csaba0107_2.jpg
maroka
2018. január 08. hétfő, 17:03
Címkék
büntetés kiszabásánál, berlini Künstlerhaus, büntetlen előéletét, Peking Fengtai, Cseke Péter, virágok városa, anyag gondozását, Novodomszky Éva, járásbíróság korábbi, Eperjes Károly, bíróság közfeladatot, felsőoktatási intézmény, projekt tavalyi, utolsó töltényig, Ludwig Múzeum, meghívott gyerekek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.